Page 1

Ringkøbing Håndbold – sætter sejl mod nye mål

Fysikken til forskel

Vi er Æ’FIDUS’R

Fysisk styrke er et nøgleområde, hvis man skal udvikle sig til at blive håndboldspiller på øverste niveau. Derfor har Ringkøbing Håndbold i samarbejde med moderklubben, RSU-Ringkøbing, skruet op for den fysiske træning.

Pigerne i Ringkøbing Håndbolds førsteholdstrup har sammen sat ord på holdets værdier. Med nøgleordene Ærlighed, Fight, Disciplin, Udstråling, Sammenhold og Respekt har de i fællesskab defineret, hvordan de vil fremstå.

Hovedsponsor:

3. årgang


afgørende for, om du når dine mål, er ikke vindens luner, men derimod hvorledes du sætter dine sejl!

Fighterne 2011 Udgiver: MarketingService · 96 800 719

Trykt i 23.500 eksemplarer: Strandbygaard Grafisk a/s · 96 800 700

Annoncesalg & layout: MarketingService

Blank kachering:

Foto: Vagn Knudsen / www.fotovagn.dk

Journalist: Martin Rahbech Kirkeby, Ringkøbing Håndbold

Adresse: Strandbygaard Grafisk a/s Trykkerivej 2 6900 Skjern

Redaktionen afsluttet den 8. sept. 2011

Hovedsponsor:


OK støtter også Ringkøbing Håndbold

Med et OK Benzinkort kan du også være med til at støtte Ringkøbing Håndbold uden det koster dig noget. Kontakt Ringkøbing Håndbold og hør nærmere om hvordan du kan støtte klubben. Ringkøbing Håndbold

3


Et mål. Et forbandet stolpeskud i sidste sekund. Én detalje.

Mere end ét point fra eller til Et mål. Et forbandet stolpeskud i sidste sekund. Én detalje. Sådan er sport i en nøddeskal på et knivsæg. Ringkøbing Håndbold var helt tæt på at rykke op i GuldBageren Ligaen sidste sæson. Men ét mål, ét forbandet stolpeskud, én detalje skal ikke ændre på alt. Derfor fortsætter Ringkøbing Håndbold kursen mod at opfylde ambitionerne på både lang og kort sigt. Der er sat et slagkraftigt hold sammen, som skal spille med i toppen af 1. division. Men selv om Ringkøbing Håndbolds 1. divisionspiger er det helt centrale omdrejningspunkt, så er der sat ting i gang, som vil have en afsmittede virkning i hele klubben.

Vi arbejder på at opbygge en elitekultur i hele klubben med en naturlig respekt og gensidig afhængighed af bredden. Det er det lange, seje træk, som skal være med til at skabe grundlaget for elitehåndbold i Ringkøbing, og det grundlag skal plejes, og dermed være med til at sikre en permanent plads blandt Danmarks bedste klubber.

– Hvis man vil være elitespiller i ligaen eller 1. division, så er det rigtigt vigtigt at begynde med fysisk træning tidligt. Det er klart, at det for U/14-spillere handler meget om tilvænning, så der gradvist kan bygges på. Vi tog hul på det med de unge her i foråret, og spillerne er vildt begejstrede over den fokus, vi giver den fysiske træning. Og det er jo noget, der er med til at ændre træningskulturen, siger Jan-Ole Kristensen, der også nævner målmandstræningen med Brita Plambeck som et element, der rykker i træningskulturen. Den tidligere førsteholdsmålvogter i klubben har meget opmærksomhed på trioen i førsteholdstruppen, men i denne sæson har hun også flyttet stor fokus over på udvalgte målmænd omkring eliteholdene i ungdomsafdelingen. Udover dette har hun udarbejdet en målmandsmappe med en masse øvelser, som alle klubbens trænere kan have gavn af. – Det er bare nogle af de eksempler, som skal være med til at styrke håndboldkulturen i Ringkøbing, så vi kan stå stærkere som klub og styrke den udvikling af klubbens spillere, som er vigtig for at have en løbende tilgang til førsteholdstruppen af spillere udviklet i Ringkøbing.

Klubbens overordnede mål VISION: At skabe et regionalt samlingspunkt for erhvervslivet med udgangspunkt i dameelitehåndbold. Ringkøbing skal være elitecentrum for damehåndbolden i Ringkøbing-Skjern Kommune. Ringkøbing skal brande Ringkøbing og kommunen nationalt gennem sportslige resultater. Ringkøbing skal være blandt de 16 bedste hold i Danmark.

IDÉGRUNDLAG: Styrke og sammenholde damehåndbolden i Vestjylland og kunne tilbyde områdets talenter elitehåndbold på højeste niveau.

MÅLSÆTNINGER: Ringkøbing Håndbold skal være et ligahold At  videreudvikle håndboldkulturen i Ringkøbing Andetholdet i 2. division Styrke og sammenholde damehåndbolden i  Vestjylland og kunne tilbyde områdets talenter elitehåndbold på højeste niveau At skabe en hjemmebane fyldt med gode oplevelser og vestjyske profiler At have U-16 og U-18 i divisionerne

Jan-Ole Kristensen

Et godt eksempel på arbejdet med elitekulturen er den strukturerede fysiske træning for eliteholdene helt ned til U/14.

4

Fighterne | 3. årgang 2011

Hovedsponsor:


Vi opfylder alle byggedrømme...

hansenlarsen.dk

Privat · industri · landbrug

Hansen & Larsen A/S · Nystedvej 2, Dejbjerg · 6900 Skjern · Tlf. 9734 1600

Ringkøbing Håndbold

5


Den unge, ambitiøse mur To unge målvogtere med sult efter erfaringer skal i denne sæson supplere Henriette Dahl i Ringkøbing Håndbolds mål

Trine Olesen og Julie Abildgaard er begge 20 år. – Da jeg var helt lille, sagde jeg til min mor, at jeg ville på landsholdet. Jeg har altid gerne villet blive til noget med håndbold. Så er tonen slået an. Trine Olesen er kommet til Ringkøbing Håndbold for at blive til mere, end hun allerede er. Hun er nemlig en aldeles talentfuld målvogter, som er klar til at tage det til næste niveau. – Det er et vigtigt skridt for mig at komme til et hold i toppen af 1. division. Og så betyder det rigtig meget, at jeg har mulighed for decideret målmandstræning. Det er noget helt nyt. Jeg er ikke sådan vant til at blive rettet på, men det er noget, jeg har efterlyst i lang tid, siger Trine Olesen.

Den deciderede målmandstræning står Brita Plambeck for. Og det er noget, Julie Abildgaard har haft fornøjelsen af. Hun var en fast del af andetholdet sidste sæson, men nu er hun en del af førsteholdstruppen. Hun er også dedikeret til håndbold, men hendes karriere stod en skillevej inden denne sæson. – Jeg fik en elevplads i Landbobanken, men senere fik jeg så tilbudt at blive en del af førsteholdstruppen. Det var lidt svært at få til at passe sammen, men heldigvis var Landbobanken rigtig fleksible, så jeg stadig kan arbejde på fuld tid, men også træne i samme omfang som resten af truppen. Det betyder rigtig meget for mig, siger Julie Abildgaard. Udfordringen er naturligvis, at der kun er to målvogtere til hver kamp. Men pigerne kender gamet.

– Vi er jo os tre målvogtere, og vi har hele tiden fået at vide, at en af os skal stå på 3. divisionsholdet. Så selvfølgelig er der også en konkurrence i det. Men det er også en fordel til træningen. Der er jo målmandstræner med tre gange om ugen, så der er hele tiden fokus på os, og det er godt for udviklingen, siger Julie Abildgaard.

Skarpt syn på målvogterne

Efter to sæsoner som målvogter i førsteholdstruppen skiftede Brita Plambeck forrige sæson rolle og gik fra spiller til træner i Ringkøbing Håndbold. Hun holder et vågent øje med udviklingen hos både målvogterne i førsteholdstruppen, men også de unge målvogtere, der er på vej fremad. Tre gange om ugen samt i forbindelse med en del kampe arbejder hun med førsteholdstrioen Henriette Dahl, Trine Olesen og Julie Abildgaard. Cirka hver anden tirsdag er hun til rådighed for målvogtere fra

6

Fighterne | 3. årgang 2011

U/14 til U/18. Endvidere har hun lavet en mappe til ungdomstrænerne med træningsøvelser designet til målvogtere. – Det er jo individuelt for hver enkel målvogter, hvordan man arbejder. Men jeg har forskellige øvelser både spillemæssigt og fysisk. Jeg arbejder meget med, hvordan man placerer sig i forhold til skytterne for at gøre vinklen mindre for deres afslutninger. Fysisk er det med forskellige styrkerelaterede og motoriske øvelser, hvor man arbejder med de muskler, som man benytter meget som målvogter. Jeg har altid synes, det var spændende at træne målvogtere, der gerne vil trænes, og jeg har dermed fået

muligheden i Ringkøbing Håndbold, fortæller Brita Plambeck. – Under kampene kan jeg hjælpe med at rette lidt til. Når man sidder udenfor, kan man måske se et mønster, som målvogteren ikke er opmærksom på. Så i de situationer er man lidt mere en sparringspartner, siger Brita Plambeck.

Hovedsponsor:


Ringkøbing Håndbold

7


DET SKER I RINDUM SU … oplevelser for store og små TUMLEDAG 8. oktober

En rigtig sjov formiddag for de 6-årige. Hallen er fyldt med redskaber hoppeborge og 200 glade børn i Tumledags t-shirts. Der er kaffe og rundstykker til de voksne og saftevand til børnene.

JYSK MESTERSKAB i Indefodbold 4. februar 2012

Rindum SU – Fodbold er tildelt værtskabet for JM i Indefodbold for U14 Drenge A, U15 Drenge A og U15 Piger P A.

JULETRÆSINDSAMLING i Ringkøbing 7. januar 2012

RSU-Ringkøbing Håndbold ungdom samler juletræer ind. Pengene går ubeskåret til ungdomsholdene.

NYTÅRSKONCERT 14. januar 2012

Vi fejrer 20-års jubilæum og sætter alle sejl til. Når programmet er kendt, vil det blive offentliggjort på hjemmesiden, ligesom dato for salg af billetter.

Fotos: F t H Henrik ik Ol Olesen og Rindum Ri d SU

8

Fighterne | 3. årgang 2011

GYMNASTIK I RINGKØBING – lokalopvisning 3. marts 2012 kl. 11.00-16.30

For 3. år i træk afholder RSU og RIF fælles gymnastikopvisning k i ROFI med 16 lokale hold og 2 gæstehold. g Alle er velkommen til en hyggelig g dag, hvor det vil være muligt at se en lille l bid af, hvad holdene har beskæftiget sig med m i vinterens løb.

Besøg os på www.rindumsu.dk og se alle vore tilbud og spændende aktiviteter.


Kom ind og oplev vores nye by KARMA senge

spar 8.797,180 x 200 cm

HOS BOLIGHUSET RINGKØBING HAR VI MADRASSEN, DER KAN GIVE GOD KARMA I DIT SOVEVÆRELSE KOM IND I BUTIKKEN OG SE VORES STORE UDVALG

10.999,by Karma 4360 Boxseng bestående af boxmadras med en kombination af pocket- og multipocket fjedre. Inkl. topmadras med 40 mm latex el. visco og vaskbart betræk. Ekskl. ben. 90 x 200 cm. 9.898,-. Ved køb af 2 stk. 90 x 200 cm. SPar 8.797,-

KUN 10.999,spar 6.595,-

spar 9.500,180 x 200 cm

10.999,INKL. TOPmaDraS OG bEN

2 stk. 90 x 200 cm.

14.999,by Karma 5160 E Elevationsseng med trådløs fjernbetjening bestående af polstret indbygningsbund m. 28 lameller, vendbar madras m. 5-zonet pocketfjedre i medium eller fast hårdhed m. latexpolstring, monteret med kraftigt møbelstof og topmadras m. 40 latex/visco, monteret med vaskbart hvidt betræk. Ekskl. ben. 90 x 200/210 cm. Vejl. udsalg . 10.797,-. Ved køb af 2 stk. 90 x 200 cm. SPar 6.595,-

KUN 14.999,spar 13.595,-

2 stk. 90 x 200 cm.

19.999,-

by Karma 6070 Continental seng bestående af sengeramme m. 12 cm skummadras, vendbar madras m. 5-zonet pocketfjedre og latexpolstring begge dele monteret med kraftigt møbelstof, som fås i flere farver. Topmadras med 40 mm latex og trenssyninger. Inkl. 10 cm stålben. Ekskl.hovedgavl. 1 stk. 180 x 200 cm. Vejl. udsalg . 20.499,- SPar 9.500,-

KUN 10.999,By KaRma Polstret hovedgavl inkl. 2 puder. 3.499,-

by Karma 5470 F Elevationsseng med trådløs fjernbetjening bestående af polstret indbygningsbund m. 42 lameller, vendbar madras m. hour glass fjedre i medium eller fast hårdhed m. latexpolstring, monteret med kraftigt møbelstof og topmadras m. 40 mm latex/visco og trenssyninger. Ekskl. ben. 90 x 200/210 cm. Vejl. udsalg . 16.797,-. Ved køb af 2 stk. 90 x 200 cm. SPar 13.595,-

GRATIS levering og montering ved køb af by KARMA senge - og vi tager gamle senge med retur DANSK DESIGN

KUN 19.999,-

BOLIGHUSET

Produceret i Danmark

Ringkøbing

ÅbNINGSTIDEr man-fre: 10.00 - 18.00 Lør: 10.00 - 14.00 1. søn i md: 10.00 -16.00

Herningvej 93 . 6950 Ringkøbing . Tlf. 72 31 20 20 . www.bolighusetringkøbing.dk Ringkøbing Håndbold

9


 

U

N H W  W U \ N N HU L

PEFC/09-31-033

www.pefc.org

Kontakt os på tlf. 96 800 700

Tryk på Strandbygaard.dk Fighterne | 3. årgang 2011Promoting Sustainable Forest Management

Ole Strandbygaard & Claus Scotwin

10P

QH

Hos os gælder det om at hæve overliggeren, derfor har vi i foråret ansat Jesper Christiansen som konsulent med LEAN og miljø som primære arbejdsområder. Målet er inden for kort tid at opnå ISO 9001 kvalitetscertificering og ISO 14001 miljøcertificering. Hermed bevæger vi os i toppen inden for vores branche, hvilket i sig selv altid er ett mål mål.

6Y D

Strandbygaard Grafisk arbejder målrettet med kvalitet, effektivitet og miljø. Vi har i de sidste par år arbejdet med LEAN-modellen for at forbedre vores workflow og vores kvalitetsniveau. Desuden er virksomheden blevet certificeret med de internationale miljøcertificeringer: FSC®, Svanemærket og PEFC, men hvorfor stoppe her?Vi trykker med omtanke for miljøet ...


www.louispoulsen.com

nyhed! Vejl. udsalgspris Kr. 3.995,-

PH 2/1 Bord

NYHED

Design: Poul Henningsen

Birkmosevej 22 · 6950 Ringkøbing · Telefon 9732 0405 · www.c-wiese.dk Ringkøbing Håndbold

11


Stor begejstring for

vestjyskHÅNDBOLDSPIL blandt lokalklubberne

Over 2.400 spildeltagere har allerede nu valgt at trække i kamptrøjen og tage udfordringen op med venner, familie og kolleger i vestjyskHÅNDBOLDSPIL. Kampen om håneretten i vestjyskHÅNDBOLDSPIL er netop fløjtet i gang, og mange ivrige håndboldfans har allerede tilmeldt sig det populære onlinespil til stor glæde for de lokalklubber, der deltager i spillet.

– VestjyskHÅNDBOLDSPIL er et spil alle kan deltage i, også selvom man ikke bor i lokalområdet, så det, at der bliver sat fokus på vestjysk håndbold på en anderledes måde, er utrolig positivt for os i klubberne, siger JanOle Kristensen, sportsdirektør i Ringkøbing Håndbold og fortsætter – Vi forventer, at der kommer endnu flere deltagere i år, end de to foregående sæsoner, og vi har blandt andet her i klubben lavet forskellige nye tiltag for at tiltrække opmærksomhed omkring spillet. Vi kan mærke, at det giver en masse snak rundt omkring på arbejdspladserne og her i hallen, og det vækker kampgejsten hos mange, der ikke lige havde øje for håndbold før. Alle omkring klubben er naturligvis med i spillet, og det giver en god mulighed for at kæmpe internt om håneretten.

Nyt spændende tiltag fra hovedsponsoren:

Tilmel

d dig n og væ u r med i om præ kampe n mier fo rm 50.000 ere end kr.

vestjyskBANK lancerer vestjyskBANK LegendTOUR Det er normal kutyme op til en håndboldkamp at mødes i erhvervslivet, få lidt godt at spise og pleje sine kunderelationer. Den idé bygger Vestjysk Bank nu videre på og har med lanceringen af vestjyskBANK LegendTour valgt at krydre håndboldoplevelsen lidt ekstra ved at invitere forskellige håndboldlegender på skift for at give gæsterne en fuldendt oplevelse. – det er altid en god idé at pleje sine kunderelationer, mødes før og efter en kamp og snakke lidt forretning over en middag,

12

Fighterne | 3. årgang 2011

fortæller afdelingsdirektør Allan Stampe fra vestjyskBANK Ringkøbing – vi har bare valgt hæve barrieren og gå et skridt videre ved at lave et arrangement, hvor vi inviterer medlemmer i vestjyskBANK Loungen til en unik håndboldoplevelse. Vi tror, at det vil give et kick og højne stemningen også før kampen, hvis topfolk indenfor håndboldverdenen kommer og deler ud af deres erfaring med tips indenfor sportens verden.

vestjyskBANK LegendTOUR lanceres i Ringkøbing næste gang vestjyskBANK er matchpartner. Det sker til kampen den 27. november, og vi opfordrer alle medlemmer af vestjyskBANK Lounge til allerede nu at sætte kryds i kalenderen denne dag. Der er basis for en ekstra attraktiv total håndboldoplevelse!

vestjyskHÅNDBOLDSPIL Hovedsponsor:


jakker

der: TiL de HUrTige kUn

mini sPeaker inmkedLHUverdjaekrkeeT

Fra

399,95

r Haves sÅ LÆnge sPLaeage ker: dkr 224,vÆrdi aF mini

Torvegade 1 C · ringkøbing · 97 32 13 90 · jaCkjones.Com

Ringkøbing Håndbold

13


Karina vil

rykke i ligaen for tredje gang

Karina Pedersen har tre sæsoner i træk vundet DM i først U/16 og siden U/18 hos Brabrand IF. To gange har hun prøvet at rykke op i landets bedste række med Team Tvis Holstebro. Hun har været med i bronzekampen i GuldBageren Ligaen i sidste sæson, og der var hun også med i finalen i EHF Cup’en. Nu har 25-årige Karina Pedersen sat kursen mod sydvest og mod 1. division. Her ser hun frem til at piske op og ned langs venstre fløj og være med til en spændende opbygning.

036011

– En af mine største oplevelser i Team Tvis Holstebro var den anden oprykning. Vi rykkede jo op i min første sæson i klubben.

Men der knækkede vi lidt, efter vi var kommet op. Da vi rykkede ned i 1. division igen troede mange, at vi bare ville køre lige igennem og rykke op igen, men så nemt gik det ikke. Men det var helt vildt fedt at være med til at bygge et nyt hold op, som rykkede op i ligaen for så at kunne etablere sig i ligaen, I sine seks år i Team Tvis Holstebro var hun bortset fra det første halvår og den sidste sæson fast mand på holdet. I starten var hun lige rykket op som senior, og den sidste sæson blev hun bænket efter ankomsten af landsholdsprofilen Ann Grethe Nørgaard. Men kvaliteterne og erfaringerne har hun nu taget med til Ringkøbing.

– Jeg vil jo gerne spille en masse. Grunden til, at jeg valgte Ringkøbing var, at jeg gerne vil være med til at opbygge noget igen. Jeg vil selvfølgelig gerne rykke op i ligaen, men om det bliver i den første eller den anden sæson er ikke vigtigt. Min rolle er selvfølgelig helt klart anderledes, end da jeg var med til opbygningen med Team Tvis Holstebro, men jeg håber, jeg kan bruge mine erfaringer og være en af dem, som trækker et stort læs, siger Karina Pedersen.

www.pwc.dk

Nogle er bedst på stregen – vi holder øje med bundlinjen

Kontakt: PwC, I.C. Christensens Allé 5 6950 Ringkøbing, T: 9674 3100 14

Fighterne | 3. årgang 2011

Enhver forretning kan forbedres


Tlf. 97 325 325 Vi støtter Ringkøbing Håndbolds piger fordi de er et hold i særklasse – og

VI KAN TILBYDE DIG EN SKIFERIE I SÆRKLASSE – sammen med din familie eller dine venner

Tjek hojmark.dk og se alle dine muligheder

Bestil vores magasin – scan med smartphone eller gå ind på hojmark.dk/magasin

2012

Bad Gastein | Flachau | Lofer | Maria Alm | Saalbach | Schladming | St. Anton | St. Johann | Wagrain | Zell am See | Canazei | Livigno

Ringkøbing Håndbold

15


MIN Sæson

Audur Jonsdottir Audur Jónsdóttir Min målsætning er først og fremmest at komme fuldt tilbage på banen efter min skulderskade og igen at kunne bidrage med noget godt på banen.

nitz

m Mette Che

Mette Chemnitz Jeg vil blive bedre til at bevare samme overblik i hele kampen, så jeg kan byde ind med mine kvaliteter hele tiden og ikke falde så meget i niveau.

Skjern Ringkøbing Låseteknik • Ruko låsesystemer • Renovering af låsesystemer • Adgangskontrol • El-låse • Rulle- og fastgitter • Penge-, nøgle- og arkivskabe • Port- og opgangs telefon • Sikring – gratis sikkerhedstjek

SKJERN-RINGKØBING-LÅSETEKNIK.DK 16

Fighterne | 3. årgang 2011

Skjern/Ringkøbing Låseteknik

DØGNVAGT TLF. 40 33 66 42


TERET N A R A G

E T N E R FAST

Styrk din pensionsopsparing

Garanti for stabilt pensionsafkast Pension 2016 giver dig en garanteret høj og fast rente af din pensionsopsparing, uden afkastrisiko. Du kan både anvende Pension 2016 til en eksisterende ordning eller en ny ordning. Du skal blot indskyde pengene inden den 31. december 2011. Renten tilskrives hvert år den 31. december. Bindingsperiode: 1 år – indtil 31.12.2012 3 år – indtil 31.12.2014 5 år – indtil 31.12.2016

Rentesats: 1,50% p.a. 2,50% p.a. 3,00% p.a.

Dekort 1,00% – min. 250 kr. 1,50% – min. 500 kr. 2,00% – min. 500 kr.

Minimum indskud: 250.000 kr. pr. pensionskonto. Kontakt en af vore rådgivere. Vi hjælper dig gerne med at etablere en pensionsordning eller flytte din eksisterende ordning.

Banktorvet 3 · 6900 Skjern · tlf. 9682 1333 Ringkøbing Håndbold

17


Thyssens drømmerejse gik til Ringkøbing Planen var egentlig, at sabbatåret efter færdiggjort studentereksamen skulle være med knaldhårdt arbejde frem til jul. Så tre måneder med ski og arbejde i Norge og så tre måneders rejse ud i verden. Men planen ændrede sig. Søndag d. 4. september løb Tina Thyssen til stor jubel fra sine veninder fra Tjørring på banen i ROFI-Centret til sæsonpremieren i 1. division. Tina Thyssens drømmerejse skiftede nemlig destination, så nu er hun flyttet fra Tjørring til Ringkøbing for at give håndbolden en chance som kontraktspiller i Ringkøbing Håndbold efter at have spillet i Tjørring IF hele sin karriere. – Jeg havde slet ikke tænkt på, at jeg skulle give håndbolden en chance. Min plan var bare at spille videre i Tjørring, indtil jeg skulle ud at rejse. Men da jeg blev kontaktet, så tænkte jeg rigtig meget over det. Jeg har jo aldrig prøvet mig selv af, men spillet i de trygge rammer i Tjørring. Nu prøver jeg noget helt nyt og er kommet ud på dybt vand, fortæller 20-årige Tina Thyssen. Med til at overbevise hende om at tage springet var en sms fra hendes tidligere træner i Tjørring, Claus Christensen. – Han skrev, at han selv havde fortrudt, at han aldrig havde taget chancen for at prøve sig rigtig af i sin håndboldkarriere. Jeg vil ikke sidde om 10 år og være bitter over, at jeg aldrig tog chancen. Jeg har jo altid gået sindssygt meget op i håndbold, så det er en stor chance for mig, siger Tina Thyssen. Hun har aldrig været med på udvalgte hold, og hun er helt med på, at der er hårdt arbejde i vente for at blive rustet til at begå sig i 1. division. – Hver træning er en kæmpe udvikling for mig. Der er ingen tvivl om, at jeg kan lære sindssygt meget, og det er en spændende udfordring.

18

Fighterne | 3. årgang 2011

Hovedsponsor:


Din erfarne lokale Te l e o g I T p a r t n e r TELE · NET VÆRK · IT

HOSTING a f Te l e o g I T Få del i de nye muligheder – lad os drif te og pleje din IT- og Telefoni-løsning. Reducer omkostningerne og få nyeste tek nologi: • • • •

Fast pris for drif t Adgang uanset hvor du befinder dig Nyeste sof tware Fr i suppor t

Kontakt os for en uforpligtigende snak om dine nuværende og fremtidige muligheder.

Damer ion 1. divis

2012

2011

DANMARKSGADE 19 · 6900 SKJERN · TLF. 9680 1660 · WWW.TN-SKJERN.DK · MAIL@TN-SKJERN.DK

Ringkøbing Håndbold

19


Hjort skal bygge videre på triumfen I en intens kulisse i et udsolgt Topsportcentrum i Rotterdam med 2000 tilskuere oplevede Anne Sofie Hjort en søndag aften i august sin unge karrieres største triumf. Europamester sammen med det danske U/19-landshold. En titel, en medalje og en triumf, som altid vil være med hende. Men hun er kun 19 år. Seniorkarrieren er først lige begyndt, og nu bliver udfordringen at tage erfaringen med sig og styrke hende som håndboldspiller. – Det har givet mig en stor rutine at opleve et stort pres i en kamp. Vi spillede finalen mod Holland, som jo var værtsland for slutrunden. Der var et stort tryk fra tilskuerne, men det var virkelig sådan, at når man gik ind på banen, så var jeg nødt til at lukke det eksterne pres ude og holde fokus. Det giver virkelig en udvikling, fortæller Anne Sofie Hjort. Hun spillede i finalen en central rolle i forsvarets midtzone, hvor hun fik lov til at bruge sin fysiske power.

En triumf, som det kan være svært at dele. – Det er virkelig en speciel følelse. Det jeg var kommet hjem, var der mange, der spurgte, hvordan det var. Og det er bare rigtig svært at svare på. Det var så speciel en følelse, at det er helt vildt svært at sætte ord på, siger Anne Sofie Hjort. Efter hun kom hjem fra Holland var det næsten direkte til den afsluttende opstartsfase i Ringkøbing Håndbold. Klar til at suge flere erfaringer til sig og bringe sin karriere til det næste niveau. – Jeg skal tage det gode spil med. Jeg fik meget spilletid og ansvar i forsvaret, og det har jo givet mig nogle værdifulde erfaringer og en læring i forhold til mit forsvarsspil. Det kan jeg helt sikkert bygge videre på, siger Anne Sofie Hjort.

Til gengæld var det mere sparsomt med spilletid i offensiven. Men det ændrede ikke på, at hun med sine defensive kvaliteter havde en stor aktie i den danske triumf.

20

Fighterne | 3. årgang 2011

En titel, en medalje og en triumf Hovedsponsor:


ne Moltsen onschef

@jks.dk 30 786

Vi bringer overskuddet tilbage på de danske arbejdspladser

Dit hold i Ringkøbing/Skjern - når det drejer sig om gode jobs og dygtige medarbejdere Arbejdsmarkedet er i konstant forandring og det stiller stigende krav til både medarbejdere og arbejdsgivere. Som virksomhed gælder det om at have den mest effektive udnyttelse af kapaciteten - og som jobsøgende gælder det om at være åben for alle muligheder, hvis man vil sikre sig et af de attraktive jobs. JKS er dit lokale vikar- og rekrutteringsbureau i Ringkøbing/Skjern med Danmarks bedste filialnet i ryggen. Ring til os og få mere at vide om dine muligheder - uanset om du søger nyt arbejde eller nye medarbejdere.

JKS a/s Rødkløvervej 2 9650 Ringkøbing Tlf. 96 750 750 www.jks.dk jks@jks.dk

Pia Christensen Afdelingsleder pch@jks.dk 61 630 700

Eva Bækkegaard Munkholm Kunde- og personalekonsulent ecb@jks.dk 61 630 768

Anette Nyborg Kundekonsulent

Susanne Moltsen Regionschef

Pia Christensen Afdelingsleder

any@jks.dk 61 630 765

smo@jks.dk 61 630 786

pch@jks.dk 61 630 700

Eva Bækkegaard Munkholm Kunde- og personalekonsulent ecb@jks.dk 61 630 768

Ringkøbing Håndbold

Anet Kunde

any 61

21


MIN Sæson 22

Henriette Holm Det er mit helt store mål at blive skadesfri, så jeg kan deltage fuldt ud i træningerne efter jul. I et år har jeg cyklet, men de andre har løbet, og det er mit mål at kunne løbetræne sideløbende med alle haltræningerne.

Fighterne | 3. årgang 2011

Henriette

Holm

Malene Mogensen Malene Mogensen

Jeg kunne godt tænke mig at blive bedre til at dække op i forsvaret. I angrebsspillet vil jeg have mere tålmodighed og blive bedre til at bevare overblikket.


Ringkøbing Håndbold

23


RH-Support Pink Panthers RH-Support Pink Panthers, er Ringkøbing Håndbolds officielle fanklub for både voksne og børn. Vi har til formål at skabe en god og fair atmosfære ved Ringkøbing Håndbolds hjemmekampe. Alle vores indtægter så som kontingenter og sponsorater, går ubeskåret til at støtte Ringkøbing Håndbold, f.eks. til køb af div. instrumenter og busture. Fanklubben blev oprettet i september 2004, hvor RSU Ringkøbings håndbolddamer rykkede op i den 2. bedste håndboldrække i Danmark. Vi startede med at være 6 medlemmer i fanklubben, men senere er der kommet ca. 60 ekstra medlemmer i fanklubben. Det er klubbens mål at blive en fast fanskare over

100 medlemmer, der kan give god stemning i hallen og solid opbakning til håndboldpigerne. I 2007 er RSU-Ringkøbing blevet en del af Ringkøbing Håndbold.

Priser 2011-2012 Fantrøje (spillertrøje med sponsor tryk) kr. 200,Juniormedlemskab (under 15 år) inkl. sæsonkort og fantrøje kr. 100,Almindeligt medlemskab inkl. sæsonkort og fantrøje kr. 500,Aktivt medlemskab inkl. sæsonkort og fantrøje kr. 200 (Aktiv betyder at man udfører fanopgaver for Ringkøbing Håndbold max. to gange pr. sæson, som f.eks. boldsalg i pausen til hjemmekampe) Passivt medlemskab excl. sæsonkort kr. 150,-

Pink Panthers indtager Sønderjylland 9. oktober spiller Ringkøbing Håndbold en nøglekamp på udebane mod liganedrykkerne fra SønderjyskE. Ringkøbing Håndbolds officielle fanklub, RH-Support Pink Panthers, er klar med en bustur til kampen, der spilles i Aabenraa Idrætscenter. Prisen er bare 50,- for medlemmer og 75,- for ikke-medlemmer, og det er inkl. mad og drikke. Se mere om tilmeldingen på www.rh-support.dk

Meld dig ind i fanklubben allerede i dag på WWW.RH-Support.dk

24

Fighterne | 3. årgang 2011

Hovedsponsor:


Klip ud - hæng op!

El-Centret Skjern på nye hænder... Poul Refstrup

Niels P. Jacobsen

El-montør • CTS installationer • SRO - installationer • Forebyggende vedligeholdelse • Industri installationer

Indehaver aut. el-installatør • Industri installationer • Landbrugsinstallationer • Automatiske installationer • EDB netværksinstallationer • ABA / ABDL anlæg

315

370

21254

20470

Ringkøbing-Skjern Installationsforretning overtog pr. 1. Juni 2011 det konkursramte El Centret-Skjern. Lokalerne er ikke med I overtagelsen, men det er alle driftsmidlerne til gengæld: bl.a. navn, lager, kundekreds, biler og telefonnumre, samt 3 af firmaets dygtige medarbejdere: Poul Refstrup, Kasper Porse og Lasse Bugge. Navnet El-Centret vil stadig eksistere, men det hører driftmæssigt under Ringkøbing-Skjern Installationsforretning og drives fremover sammen hermed fra Trykkerivej. Den konkursramte virksomhed havde filialer I Skjern, Tarm, og Tistrup. Disse bliver også fremover drevet fra Trykkerivej. El Centrets kunder er blevet kontaktet, og vi ser frem til at betjene såvel nye som gamle af El-Centrets kunder.

Ringkøbing: Vesterled 12 - 6950 Ringkøbing Tlf. 97 32 15 00 - Fax 97 32 31 95 post@ringkoebingel.dk

Ringkøbing-Skjern Installationsforretning er en større virksomhed, med over 50 ansatte. For ikke at være alt for konjukturfølsom har man tilpasset sig kravene fra den meget brede kundekreds. Det kræver ansatte med mange forskellige kompetencer, og dem har vi, siger Niels Jacobsen. Punkt 1, med hvidevare salg og service Installationsforretningen med speciale i Industriinstallationer, Landbrugsinstal-lationer, Automatiske installationer, EDB netværksinstallationer, ABA / ABDL anlæg, CTS installationer, SRO - installationer, Forebyggende vedligeholdelse. Yderlig har vi Lysmesteren der leverer alt i lamper og belysningsanlæg. Endelig har vi et nyt lovende koncept med solcelleanlæg - CO2 neutralt, til almindelige parcelhuse (læs mere på www.skjernel.dk)

Skjern: Trykkerivej 3 - 6900 Skjern Tlf. 97 35 02 00 - Fax 97 35 40 50 post@skjernel.dk

www.skjernel.dk Ringkøbing Håndbold

25


Efterårsferie i Ringkøbing Alle hverdage i uge 42 er der kartoffelaktiviteter på torvet i form af lege, konkurrencer, kreative værksteder o.a.

»Kend din kartoffel« – tre dage med madskole for børn Her kan børn deltage i tilberedningen af lækre og lette kartoffelretter, som de også kan lave hjemme, og der serveres smagsprøver til forbipasserende. Alle deltagende børn får opskrifthæfter med hjem, og andre kan købe hæftet. Tilmelding senest 10. oktober med forældres accept. Tirsdag, onsdag + torsdag kl. 11-13 og kl. 14-16. Der kører to hold pr. dag.

Køb efterårsbilletten Og g

Torsdag d. 20. oktober er butikkerne butikkern åbne til kl. 21 Vær med i konkurrencen om at trille Væ d din kartoffel hurtigst rundt i byen og v vind gavekort til byens butikker! Der er musik i gaderne og smagsD p pr r et i prøver på lækker kartoffelsuppe lavet bø børnenes køkken.

få å mulighed u for at få udleveret varer i 14 af v byens butikker b ttil en samlet værdi af v 350,- kr. 3 Pris: Pri Pr i 60,- kr. Billetten Bill Bi lllle e kan købes på k tturistkontoret i R Ringkøbing.

Se nærmere program i Ugeavisen uge ge 4 42. 2.

Julen December måned vil være præget af sang og musik og store pakker, og igen i år er der mulighed for at købe Ringkøbing Handelsforenings julekalender og få gode tilbud i butikkerne!

www.visitringkoebing.dk

26

Fighterne | 3. årgang 2011

Med forbehold for ændringer.

Julen bydes vanen tro velkommen ved juletræstænding på Torvet i Ringkøbing. Fredag d. 25. november tændes lysene på træet, julemanden kommer til byen og han har pakker med. God stemning og hygge sætter juletiden i gang i Ringkøbing. Se hvad der sker i Ringkøbing på:


SKJERN UDESTUER Udestuer • Tilbygninger Karnapper • Døre • Vinduer

Skjern

Vinduer og døre i træ, plast, mahogni eller træ/alu

Topstyret vindue

Bondehusvindue

Bondehusvindue

Topstyret kombination

Dannebrogsvindue

Vore hovedleverandører er:

– er

Topstyret Fast karm kombination m/kehlede poste

Terrassedør Terrassedør Skydedør udadgående udadgående

Vi kommer over hele landet Vidste du, at Skjern Udestuer er den billigste i hele Ringkøbing-Skjern Kommune, med DVKgodkendte kvalitetsvinduer og døre i træ, plast og træ/alu. Få altid 2 tilbud, den ene fra Skjern Udestuer, så ved du at du har den billigste pris.

lidt fjern, så køb en udestue fra Skjern!

Individuelle løsninger udført i kvalitet. Total-løsninger eller medbyg/selvbyg. Se udstilling på Byggecentrum, Middelfart. Find priser på vor hjemmeside, eller kontakt os for et uforbindende tilbud. www.skjernudestuer.dk · Tlf. 9948 2170 Ringkøbing Håndbold

27


spillertruppen 2011-2012 1

16

3

Trine Olesen

Henriette Dahl

Julie Abildgaard

Karina Løndal Pedersen

Position: Målvogter Fødselsdato: 19. februar 1991 Tidl. klubber: Blåbjerg, Tarm-Foersum

Position: Målvogter Fødselsdato: 19. marts 1985 Tidl. klubber: Struer F.H., Team Tvis Holstebro Landskampe: 26 U, 8 Y Spillerpartner: One Collection

Position: Målvogter Fødselsdato: 1. juli 1991 Tidl. klubber: Hvide Sande KFUM, RSU-Ringkøbing, Viborg HK Spillerpartner: Klitten’s Tømrer

Position: Venstre fløj Fødselsdato: 10. august 1986 Tidl. klubber: Brabrand IF, Team Tvis Holstebro Landskampe: 10 U-landskampe Spillerpartner: Green Ejendomme

4 Katrine Thomsen Position: Stregspiller Fødselsdato: 28. august 1986 Tidl. klubber: Blåhøj, Ikast Spillerpartner: Bolighuset Ringkøbing

8

5 Katrine Treldal Position: Venstre back Fødselsdato: 24. marts 1990 Tidl. klubber: Vildbjerg, Tarm-Foersum Landskampe: 4 Y-landskampe Spillerpartner: Green Ejendomme

14 28

20

9

Liza Olsen

Tina Piil Torabi

Position: Stregspiller Fødselsdato: 10. april 1985 Tidl. klubber: Viby, FIF, Virum, Roar Roskilde, Slagelse, Leipzig Landskampe: 33 U, 23 Y Spillerpartner: Green Ejendomme

Position: Højre back Fødselsdato: 22. oktober 1986 Tidl. klubber: NFH, GOG, Silkeborg-Voel KFUM Landskampe: 10 Y

15

17

18

Mette Sørensen

Anne Sofie Hjort

Tina Thyssen

maja bang

Position: Venstre fløj Fødselsdato: 27. marts 1992 Tidl. klubber: Skjern

Position: Venstre back Fødselsdato: 5. juli 1992 Tidl. klubber: Herning FH, Ikast fS, Team Ikast, FCM Håndbold Landskampe: 27 Y-landskampe , 7 U-landskampe Spillerpartner: Sportmaster

Position: Højre fløj Fødselsdato: 11. maj 1991 Tidl. klubber: Tjørring IF Spillerpartner: Adventure Park

Position: Højre fløj Fødselsdato: 20. maj 1987 Tidl. klubber: KIF Vejen, Slagelse F.H. Spillerpartner: Slot Møbler

Fighterne | 3. årgang 2011


19

26

44

79

Henriette Holm

Auður W. Jónsdóttir

Mette Chemnitz

Betina Kjær

Position: Venstre fløj Fødselsdato: 25. september 1987 Tidl. klubber: Viking HK, Thisted IK, Farsø KFUM, Aalborg DH

Position: Venstre back Fødselsdato: 26. marts 1988 Tidl. klubber: HK (Handknattleiksfélag Kópavogs ISL.) Landskampe: 24 A, 35 U

Position: Højre back Fødselsdato: 1. februar 1989 Tidl. klubber: Løgstør HK, Aalestrup IF, Team Tvis Holstebro Spillerpartner: Strandbygaard Grafisk

Position: Playmaker Fødselsdato: 14. september 1985 Tidl. klubber: Tarm Foersum GF, Tarm/Skjern 2000, Skjern Håndbold, Team Tvis Holstebro Landskampe: 42 U, 25 Y Spillerpartner: Hydra Grene

80 Malene Mogensen

Jens Steffensen

Allan Nielsen

Brita Plambeck

Træner

Ass. træner

Målmandstræner

Betina Hülke

Jan Lundsgaard

Øystein Wergeland

Jan-Ole Kristensen

Holdleder

Fysioterapeut

Fysioterapeut

Sportsdirektør

Position: Playmaker Fødselsdato: 2. oktober 1990 Tidl. klubber: Tjørring, Tarm-Foersum, Silkeborg-Voel

Ringkøbing Håndbold

29


r so on Sp iR

Din lokale bank støtter op...

H

SOLID OG ROBUST

Vi glæder os til at følge pigerne i RH God kamp!

Godt overblik, hurtig reaktionsevne og god teknik kræves, hvis du vil vinde. Det gælder også for din økonomi. Som lokalbank er vi altid i nærheden med kendte ”spillere” og lokale beslutninger. Kontakt os på tlf. 9732 1166 og få et uforpligtende tilbud, som giver dig overblik og ro i sjælen.

30

Fighterne | 3. årgang 2011

Tove Biltoft

Line Stokholm Pedersen

Henning Kærgaard

Julie Abildgaard

Allan Pedersen

Anna Lise Klejnstrup

Dina Højbjerg

Jesper Sand Larsen

Torvet 1 / 6950 Ringkøbing / 9732 1166 / www.landbobanken.dk


Er udlejningen “løbet ud i sandet” ?

Få et godt tilbud på udlejning af dit feriehus fra sæson 2012-13

EKSTRA

Eksempel:

43.000,-

”Da vi skiftede fra et stort udlejningsbureau til DanWest fra sæson 2005, steg årslejen fra 42.000 til 63.000 kr. det første år. Og siden sæson 2009 har lejeindtægten været over kr. 80.000 hvert år.” Hanne og Ole Møller, der ejer et dejligt feriehus på Lodbjerg Hede.

Sønder Klitvej 20, Årgab • 6960 Hvide Sande post@danwest.dk • www.danwest.dk

Tlf. 97 32 46 95

Fax 97 32 56 95

Ringkøbing Håndbold

31


4 x RH på samme landshold ved U-VM i 2005

Karina Pedersen 3 x U-DM i træk

Katrine Treldal mistede en landsholdschance, da hun tog et år som udvekslingsstudent i Chile

Jens Stef fensen har aldrig tabt til Ringkøbing Håndbold

havde n e s n e r ø S e t Met at vælge chancen for ren fodboldkarrie

Fagligt fokus Sprøjtemaling Farverådgivning Udlejning Gulvafslibning og meget mere 32

Fighterne | 3. årgang 2011


Nu bliver det personligt Vi er lokalt forankrede og dyrker den tætte kontakt med vore ejere - vores kunder. Derfor tager vi med glæde på besøg hos dig, når du ringer og ønsker en snak om dine forsikringer. Det er en del af det, vi kalder nærværdi.

Besøg vestjylland.dk eller ring 96 94 96 94

... det handler om nærværdi

Ringkøbing Håndbold

33


»Thomsen« kan man altid regne med Over tre år er der gået, siden Katrine Thomsen første gang trak i den lyserøde trøje for Ringkøbing Håndbold. Som en 21-årig midtjyde fra ligatruppen i Ikast, der prioriterede ansvar og spilletid i Ringkøbing. Nu sluttede hun sin sommer med at runde de 25 år og har sat kursen mod at blive den næste spiller i Ringkøbing Håndbold, der runder 100 førsteholdskampe.

Fra den første kamp til den seneste kamp leverer hun altid varen med fight. Ikke alle kampdage er lige gode, men indstillingen er der altid. Det er noget som hendes trænere altid har sat pris på. Fra hendes ungdomstræner i Team Ikast-tiden, Søren Baadsgaard, til hendes træner i Ringkøbing Håndbold de seneste tre sæsoner, Thomas Hørlyk, så var holdningen klar: Thomsen kan man altid regne med. Indstillingen er i orden. Hun kæmper altid alt, hvad hun kan.

kunne hjælpe dem med at tage det lidt mere afslappet, siger Katrine Thomsen. Hendes fighteregenskaber er sammen med hendes voksende erfaring med til at gøre hende til et stort aktiv i forsvaret.

fight

Her har hun flere gange været med til at opbygge en ny base som en solid klippe, som medspillerne kan stole på. Og disse egenskaber skal være med til at skabe basen i den nye sæson, som Katrine Thomsen glæder sig rigtig meget til at fighte videre i.

Der er virkelig et gå-på-mod og en lyst på holdet. Folk er så ivrige, så selv om det kommer til at tage lidt tid at spille et nyt hold sammen, så bliver det helt sikkert en rigtig, rigtig spændende sæson.

fight

– Jeg tror bare, det falder mig naturligt. Det er ikke noget, jeg tænker over. Sådan har min spillestil nok altid været. Jeg er jo ikke ret høj af en stregspiller at være, og så må jeg leve på noget andet end højden. Og det har så været hårdt arbejde, siger Katrine Thomsen. Men masser af førsteholdskampe sætter sine spor på den gode måde. – Jeg er blevet mere erfaren og kan bedre hjælpe de andre videre. Det gælder også udenfor banen. Specielt i den nye sæson skal jeg trække mere på det. Der var for eksempel mange, som var lidt nervøse over at skulle løbe ind i ROFI til den første hjemmekamp. Det har jeg jo prøvet mange gange, så jeg

34

Fighterne | 3. årgang 2011

Hovedsponsor:


Besøg Garant Ringkøbing, hvor du finder et spændende og tidssvarende udvalg i:

• Panelgardiner • Persienner • Plisségardiner • Rullegardiner • Markiser • Stort stof udvalg • Trægulve • Laminatgulve • Klinker • Vinyl • Væg-væg tæpper • Løse tæpper • Håndknyttede tæpper

TæppeR fRa 59,EGnE montøRER Gratis og uforpligtende opmålinger/tilbud.

klinkeR fRa 149,-

Se aktuelle tilbud og priser på www.garant.nu

garant ringkøbing gulve og gardiner Ribovej 2 . 6950 Ringkøbing Tlf. Gulve 97 32 06 97 Tlf. Gardiner 97 32 17 77

Åbningstider: Mandag - FRedag: 9.00 - 17.30 . LøRdag: 9.30 - 12.30 Ringkøbing Håndbold

35


MIN Sæson 36

Mette Sørensen Jeg forventer en sæson, som vil være meget lærerig, og som vil være med til at udvikle mig som spiller. Jeg vil gøre alt for at gribe de chancer for spilletid på førsteholdet, som der er mulighed for.

Fighterne | 3. årgang 2011

Mette Sor

ensen

Tina Piil Torabi Tina Piil Torabi

Jeg kommer jo nok desværre ikke til at spille på grund af min skulderskade. Men det er mit mål, at jeg skal komme i mit livs bedste fysiske form.


Æbler

00

10 STK. KUN

5

Har du også et godt budskab ? Reklamedistribution Vi kan hjælpe dig med at få dit budskab ud! Selv det bedste budskab er ikke meget værd, hvis det ikke når rette modtager. Dine produkter fortjener den bedste distribution – derfor skal du vælge Berlingske Media. Vi kan omdele i hele landet gennem egen distribution eller via vores samarbejdspartnere. Vores professionelle vognmandsnet og dygtige bude klarer opgaven. Din ordre behandles hurtigt, og vi kan tilbyde en skræddersyet løsning til absolut konkurrencedygtige priser. Vil du vide mere så kontakt os på : tlf. 99 12 83 42 eller på mail mor@bergske.dk Se den vejledende prisliste på: www.midtjyskemedier.dk Ringkøbing Håndbold

37


Tryk på

Strand bygaar d.dk

Tryk på Strandbygaard.dk

Henrik Bergholt har valgt Peugeot Henrik arbejder til dagligt som sælger i den grafiske branche, og som sælger er bilen ét af de vigtigste redskaber i daglig dagen. Der er tre ting, der skal være i orden, når det drejer sig om min bil. Det er pålidelighed, køreegenskaberne skal være i top, og det samme skal komforten. De tre egenskaber har jeg fundet hos Peugeot, og når jeg så samtidigt modtager en super service og kan handle til konkurrencedygtige priser, ja så er der ingen tvivl hos mig.

38

Fighterne | 3. årgang 2011

Henrik Bergholt


Peugeot Ringkøbing

G. Bech-Hansen A/S

Velkommen til Vestjyllands største bilhus Vi har biler, der dækker alle behov. Til private såvel som erhverv. Nye og brugte. Kig forbi og se hvad vi kan tilbyde eller besøg www.bech-hansen.dk. Kontakt os også på tlf. 9732 1200. Ringkøbing Håndbold

39


Et håndboldliv på alle hylder Hvis Jens Steffensens håndboldliv var et bankospil, så var der snart pladen fuld. Spiller, breddetræner og elitetræner ligger lige for. Men så har han været frivillig leder, han har været marketingchef hos den første ligasponsor, han har været håndbolddirektør, han har været sportschef, han har været DMvinder som assistent for Ulrik Wilbek, han har været spilleragent. Det er også blevet til en NLP-uddannelse, og han er også uddannet Mastercoach. Og så er han i øvrigt dommerpåsætter og kan derfor også virke som håndbolddommer. Men nu er han først og fremmest manden, der skal stå i spidsen for Ringkøbing Håndbold som cheftræner.

Jeg tror, jeg kan være mere nuanceret og kan se tingene fra mange sider. Det, tror jeg, kan være en fordel. Der er sket meget indenfor håndbold i de sidste 10 år, hvor det jo er blevet en del af underholdningsbranchen, og jeg tror, det har været sundt at være i mange grene af branchen i så spændende en periode

– Da jeg solgte min andel i agentvirksomheden for tre sæsoner var det en god anledning til at skrue op for mine trænerambitioner igen, for der havde jeg stadig drømme at opfylde, siger Jens Steffensen. Første stop blev Skive, hvor han blev ansat onsdag og spillede første kamp søndag. I øvrigt i en hjemmekamp mod Ringkøbing, som sluttede uafgjort. Det var en hård sæson, som endte med nedrykning. Men der var sat gang i en god proces i den hårde sæson, og planen var, at han skulle tage holdet op i 1. division igen. Men så kom et spændende tilbud fra den norske traditionsklub Nordstrand, og Skive valgte at lade ham rejse. I Nordstrand kom et økonomisk uvejr, som var tæt på at tage livet af klubben.

Efter et lille og ikke specielt mindeværdigt ophold i en herreklub i den næstbedste række satte han kursen mod Danmark. Og en dejlig lang aftale på tre år. – Det er dejligt at tage hul på et samarbejde, som er planlagt til at vare længere end bare ét år. En aftale på tre år vidner også om, at begge parter tror på det og tror på, at vi kan rykke Ringkøbing Håndbold til et nyt niveau, siger Jens Steffensen.

– Økonomien var egentlig til, at de godt kunne opfylde min kontrakt. Men jeg skulle så være eneste lønnede med en trup som skulle bestå af amatører. Der synes jeg, de kunne bruge min løn bedre, så jeg stoppede, siger Jens Steffensen.

Jens Steffensen

Han tror da også, at han har fundet sin hylde som elitetræner.

40

Hovedsponsor:


Klæder pigerne på til kamp og til fritid i samarbejde med

Ringkøbing Håndbold

41


er områdets førende dagligvarebutik: ■ Stort udvalg i frisk frugt og grønt ■ Frisk dansk kød fra slagter Norlyk i Grindsted ■ Hver uge nye gode tilbud ■ 5000 varenumre til fast lavpris ■ Gode parkeringsforhold Klik ind på

www.abc-lavpris.dk Her kan du tilmelde dig vores nyheds mail, så får du hver uge automatisk tilsendt ugens tilbud pr. e-mail.

HOLS

42

Fighterne | 3. årgang 2011


STED

ULFBORG

VIDEBÆK

Her finder du os… HERNING

TA R M

TØRRING

EGT VED

GLAMSBJERG

GRAM

RØDDING

VA M D R U P

BILLUND Ringkøbing Håndbold

43


Vi er

Æ’ FIDUS’R Æ’ FI D U S ’R

44

Æ’rlighed – Liza Olsen Vi skal være direkte i vores omgang med hinanden. Hvis der er opstået et problem med en holdkammerat, eller der har været en misforståelse, så skal man snakke det igennem med hinanden og ikke snakke med alle andre om det først.

FIght – Katrine Treldal Vi skal aldrig give op. Vi skal altid være klar til at kaste os over løse bolde og være klar til at ofre os i både forsvar og angreb. Og vi skal blive ved med at fighte lige meget, om vi er langt foran eller bagud.

Disciplin – Henriette Dahl Vi vil være et hold, der viser disciplin ved at overholde holdets aftaler om selvtræning samt overholde aftaler på og uden for banen. Det er en form for krav til den enkelte person om overholdelse af aftaler og regler.

Udstråling – Maja Bang Vi skal vise, vi er klar. Vi skal skyde brystkassen frem, klappe i hænderne og klappe hinanden på skulderen. Og selvfølgelig juble, når der er scoret.

Sammenhold – Betina Kjær Vi står sammen og alle er med, både på og udenfor banen samt til sociale arrangementer. Stærkt sammenhold og trivsel udenfor banen, giver godt og bedre sammenhold på banen. Sammenhold = sammen er vi et hold.

’Respekt – Malene Mogensen Vi er alle sammen forskellige. Det er utrolig vigtigt at respektere hinandens forskelligheder, og det gælder både på og udenfor banen.

Fighterne | 3. årgang 2011

Hovedsponsor:


Ringkøbing Håndbolds førsteholdstrup har i fællesskab defineret de værdier, som skal kendetegne dem som hold. Værdidebatten foregik på sommerens træningslejr, og det foregik uden indblanding fra trænere og den sportslige ledelse. Derfor kunne pigerne i samlet flok konkludere, at de er Æ’ FIDUS’R.

Håndbold vindes også mellem ørerne Der er mere end fysisk styrke og taktisk forstand, der skaber en god håndboldspiller. Hovedet skal spille med, og det kan Jesper Christiansen være med til at bidrage til. Han er ikke håndboldspiller og har egentlig ikke den store forstand på spillet.

Men han har forstand på forstanden. Derfor er han tilknyttet Ringkøbing Håndbold som en mental medspiller. Hovedsponsor:

– De sidste par år har jeg været med til at arbejde med holdet som helhed, men nu er det planen, at jeg skal ind og arbejde på det individuelle niveau som en slags sparringspartner for spillerne, når det handler om det mentale område, fortæller Jesper Christiansen, der arbejder som Miljø- og LEAN konsulent hos Strandbygaard Grafisk a/s og har en uddannelse som NLP coach og proceskonsulent. Han tror på, at en større bevidsthed hos spillerne på det mentale aspekt kan styrke præstationerne på banen.

Konkret vil det fungere på den måde, at spillerne kan tale med Jesper Christiansen om deres individuelle processer. Og han håber, spillerne vil få mere opmærksomhed på at få åbnet døren. – Det handler lidt om at tør turde det. Hvis tingene ikke fungerer, så kan man prøve at lægge ansvaret over på mange ting, men det er jo oftest os selv, der har ansvaret ene og alene. Det vil jeg gerne hjælpe spillerne med at håndtere, siger Jesper Christiansen. Ringkøbing Håndbold

45


Ex-RH’er Majbritt Rosenkvist var en af de vigtigste trænere for Malene Mogensen

nogensinde t n a t u b e d e t Den ælds tengaard, S e n n a J v le i RH b lev skiftet b ig r å 5 3 m da hun so remieren. ind i sæsonp

Karina Pede rsen og Liz a Olsen tørn ede samme n i en dramatis k U/18 DM Finale i 20 03, da Brab rand besejrede Virum

Den professionelle partner når tingene skal have et løft Udtalelses fra Erik Jensen (J.M. Jensen A/S)

»Med leverance af kvalitetspro produkter og service i mere end 20 år, så kan man ikke tage fejl «

e g i l r å t e d k Hus n y s r e t f e e g i t lovplig 46

Fighterne | 3. årgang 2011

Udtalelse fra Claus Scotwin (Strandbygaard Grafisk)

»En pålidelig samarbejdspartner, der d e altid leverer varen « EASY-LIFT Gaffeltrucks ApS Ølgårdsvej 5, Sig · 6800 Varde Tlf. 7026 1450

www.easylift-trucks.dk


MAKING MODERN LIVING POSSIBLE

Du har en formue begravet i haven Med et Danfoss jordvarmeanlæg får du gratis energi fra jorden og sparer masser af penge på din varmeregning. Ja, mange sparer helt op til 50%, så mon ikke det var en god ide at fyre dit gamle fyr? Og mens vi er ved penge: Låner du f.eks. 120.000 kr. over 20 år i din kreditforening, er der store chancer for, at din udgift på lånet er mindre, end din besparelse på varmeregningen.

Du får altså både et nyt varmeanlæg og penge i hånden fra dag ét. Et Danfoss jordvarmeanlæg består af en varmepumpe og nogle nedgravede plastslanger. Et areal på 300 kvm. er som regel nok til at sikre opvarmning og varmt vand til et almindeligt parcelhus. I sammenligning med oliefyr og almindelig elvarme er et jordvarmeanlæg miljøvenligt og reducerer udslippet af CO2 med ca. 40%.

Danfoss er det sikre valg i jordvarme. På www.jordvarme.danfoss.dk kan du regne ud, hvor meget du kan spare.

VVS & KLOAK

SØREN JESPERSEN

HUGBORGVEJ 22 · 6950 RINGKØBING · TLF. 97 32 00 32

GARANTI

Ringkøbing Håndbold

47


En stor tak til sponsorer og ryttere

for de indkørte kr. 10-4 Byggecenter A. V. Vejgaard A/S Advodan Ringkøbing Agerschou & Hansen Agfa Gevaert A/S Annie & Hugo Schwabe Apoteket Arkitektfirmaet Munkholm Autoforum Ringkøbing A/S Autohjørnet Bang & Olufsen Ringkøbing Bar Shooters Bolighuset Ringkøbing Brodersen Invest Aps Byggefirmaet Peder Knak Cafe & Restaurant Bryghuset Canon Buisness Center Midtjylland Damstahl A/S DanWest Feriehusudlejning A/S Ejner Hessel Ringkøbing A/S EV Consulting Expert Grafisk Finish A/S Green Ejendomme Guldbageren Hvidbergs Bageri Henny Bank & Kristen Bjerre Holmsland klit Golf home Ringkøbing Højmark Rejser Ide-Huse A/S IT Relation Jack & Jones Jansson Kommunikation Jens Byskov A/S JKS A/S Jørgensen & Kjærgaard Aps KIK Forbi KL Byg & Montage Klittens Tømrer Aps Kompetencehuset JKS Københavns bustrafik

48

Fighterne | 3. årgang 2011

204.000

Lange Kop & Kande Miss Q Univers Noe & Kirkegaard Nordic link Novasol Søndervig Nr hotels Papuga Bus Aps Partner Revision Primotours Rex & Holm RH-Support Ringkjøbing Landbobank Ringkøbing Fysioterapi Ringkøbing Installationsforretning RSM plus A/S Shell Service Skjern Bank Skjern Papirfabrik A/S

til klubben Skjern-Ringkøbing Låseteknik Snedker Jacob Loft Sportmaster Stampe-Design Strandbygaard Grafisk A/S Svineavler Vagn Bang Jensen Tandlægerne Nygade 43 Tang Biler A/S Trehøje Døre A/S Vejlgaards Fiskeeksport Velfac A/S Vestjylland Forsikring GS Vestjysk El & Ventilation Vestjysk Marketing vestjyskBANK VVS Installatør Søren Jespersen Westerland.DK

Glimt fra sidste års PulsTour i Ringkøbing Håndbold

Hovedsponsor:


Ringkøbing Håndbold

49


Fysikken til forskel Hvis man vil komme langt som håndboldspiller kan håndboldforstand, hurtighed og teknisk snilde række rigtigt langt. Men fysisk power er også en nødvendighed for at kunne gå hele vejen til en fast plads i eliten. Derfor har Ringkøbing Håndbold i samarbejde med moderklubben RSU-Ringkøbing sat den fysiske træning højt på dagsordenen i Ringkøbings håndboldmiljø.

Nøglekvinden i den proces er Sanne Stengaard. Hun er tilknyttet som koordinator for den fysiske træning hele vejen fra U/14 til 3. division.

– Vi tog hul på arbejdet i starten af maj, hvor der blev lavet en plan for hvert enkelt hold, alle spillerne fik gennemgået programmerne, og spillerne på de forskellige elitehold blev testet i løb og styrke. De fik så et selvtræningsprogram med i sommerferien, og nu har vi lagt en plan i samarbejde med trænerne for de enkelte hold, om hvordan den fysiske træning skal tilrettelægges. Løbende bliver spillerne testet i både løb og styrke. Testene skal ses som en motivationsfaktor for den enkelte, så de kan se, de flytter sig i den rigtige retning, og for vores vedkommende er det for at se, at hvis de ikke flytter sig, så træner de enten forkert eller programmet for den enkelte er sat forkert sammen, siger Sanne Stengaard.

Hun har selv en mangeårig erfaring indenfor håndboldsportens forskellige grene. Og hun glæder sig over at dele sine erfaringer og viden indenfor den fysiske træning. – Alle er rigtig positive. Spillerne er meget ivrige for at lære, og det er jo noget helt nyt for både U/14 og U/16 at arbejde struktureret med fysisk træning og vi arbejder på at de skal kunne træne fire-fem fysiske træningspas om ugen fordelt på to løbepas og to-tre fysiske træningspas. Men det er vigtigt, at spillerne synes, det er sjovt og udviklende. Samtidig er det afgørende, at vi har en løbende dialog med de forskellige trænere, så den fysiske træning bliver set som en integreret del af hele træningsforløbet, siger Sanne Stengaard.

Helene From oldet – målvogter på U/16-h d større fokus Hvordan har du det me bben? på fysisk træning i klu ne vil

fedt, fordi jeg ger – Jeg synes det er virkelig lden. Jeg kunne godt noget stort med håndbo dbold på højere plan når tænke mig at spille hån for er det vigtigt, at jeg jeg bliver voksen, og der Jeg er også glad for, at er stærk, og er i god form. os til hvordan og hvor vi har Sanne til at guide ikke styrketræner formeget vi skal træne. Så vi vores krop. kert og ikke overbelaster

det Hvordan kan du mærke som håndboldspiller?

50

styrker dig

mærke, at det er nem– Som målmand kan jeg n står bedre fast, og mere at tage boldene. Ma mere. Vores træninger det hele bliver meget nem di man er i god form, og er heller ikke så hårde, for . Man bliver heller ikke lettere kan holde til tingene Fighterne | 3. årgang 2011 n er stærkere. så let skadet, fordi kroppe

Camilla Gregerse n – bagspiller på U /1

6-holdet

Hvordan har du det med større fo kus på fysisk træning i klubben? –

Jeg synes, det er su per fedt, at der er kommet større fokus på fy sisk træning. Det giv er os en stor fordel senere for os, der gerne vil nå langt med håndbold, at vi allerede starter nu.

Hvordan kan du mærke det styrke r dig som håndboldsp iller?

– Jeg kan allerede mærke en forskel, fra da jeg begyndte. Når jeg spiller, kan jeg mæ rke, der er en stor fordel, når man skal bryde ige nnem eller stå godt i et forsv ar. Derudover har det været rigtig godt med et intervalløb, for jeg kan mærke bedre udholdenhed .

Hovedsponsor:


Sov godt

Vision er udvi klet specielt til dig, som

forventer, at de ting, du

omgiver dig m ed i din

»Vision« Elevationssæt

Ta´ 2 stk. polstrede elevationsbunde med 26 trælameller inkl. trådløs fjernbetjening. 2 stk. vendbare madrasser med 5-zonet pocketfjedre (hårdhed: Medium). 2 stk. toppe med indlæg af 25 mm latex. Blødt vaskbart betræk. Excl. stålben. 2 sæt 90 x 200 cm Normalpris 18.794,-

bolig, er funktio nelle og udtry kker moderne og

elegant desig n

SPAR MER E END

8.700,NU

9.999,-

Skjern Boligmontering Vardevej 89 · 6900 Skjern · Tlf. 9735 1700 skjernboligmontering@mail.dk · www.skjernboligmontering.dk

Ringkøbing Håndbold

51


Hovedsponsor

RH partner

www.landbobanken.dk

GULD sponsor

Tryk på Strandbygaard.dk Tryk på Strandbygaard.dk

SØLV sponsor

MURER ∑ ENTREPRENÿ R AUT. KLOAKMESTER

Trænerpartner

www.vkbeton.dk Tlf. 97 32 16 00

Ve s t j y s k Storvognsskole d i n

t r a n s p o r t u d d a n n e l s e

BRONZE sponsor Algade 18 - 6950 Ringkøbing

VVS & KLOAK

SØREN JESPERSEN

HUGBORGVEJ 22 · 6950 RINGKØBING · TLF. 97 32 00 32

Østergade 17 - 6950 Ringkøbing

Advokatanpartsselskabet

TLF. 97 32 04 05

Advokatanpartsselskabet Advokat Jens E. Pedersen & Advokat Thomas Lindschouw

Herningvej 1, Ringkøbing Tlf. 9732 3811 . www.thorninger.dk

Herningvej 1, Ringkøbing Tlf. 9732 3811 . www.thorninger.dk

Ringkøbing-Skjern Installationsforretning

Treldal Holding A/S

A S

Kok Susgaard

Erhvervspartnere Color profile: Generic CMYK printer profile Composite Default screen

Tømrer og bygningssnedker Total- og hovedentrepriser Industrilakering og overfladebehandling

JSB Plast

Bendt K. Jensen

Tømrer & Bygningssnedker

Svinget 4, 6950 Ringkøbing Fax 9732 3307 Mobil 4018 3408/2142 6209 E-mail: bendtkjensen@pc.dk

www.jsbplast.dk

9732 0594

Nybyggeri Tilbygning Ombygning Reparationer Glas

RINGKØBING

97 32 11 11 51 50 75 50 Gert S. Andersen A/S Birkmosevej 17 E-mail: svend@gert-s-andersen.dk Tømrer og bygningssnedker www.gertsandersen.dk

Autohjørnet v/Timmy Jeppesen 97 32 14 35 - 20 46 96 38

Termolux a/s Tlf. 97 42 02 88 · www.ejlerchrknudsen.dk

52

Fighterne | 3. årgang 2011

Hovedsponsor:


ÅBNINGSTIDER: Man-torsdag 9.30-17.30 Fredag 9.30-18.00 Lørdag 9.00-13.00 1. søndag i hver måned åbent 10.00-14.00

TA’ PÅ INDKØB HOS LANGE – og få en oplevelse, du ikke finder andre steder Lange er en 2.000 kvm stor spændende og anderledes butik med kvalitetsvarer til gode priser. Vi har butikken fyldt med isenkram, havemøbler og brugskunst, hvor vi har Vestjyllands største udvalg af Lego, samt en stor afdeling med elektronisk spil og tilbehør. Lange Isenkram har et bredt og alsidigt sortiment, hvor der er noget for enhver smag. Så uanset om du skal bruge en gave til en festlig anledning, udstyr til et køkken eller et sommerhus, en værtindegave eller en gave til en børnefødselsdag, har vi udvalget. Vi er medlem af Legekæden og Kop & Kande, men skiller os ud ved, at vi har et meget større sortiment end

andre og ofte til meget bedre og fordelagtige priser. I foråret og sommermånederne har vi et kæmpe udvalg af havemøbler, hynder, parasoller, parasolfødder, solvogne, grill og også alt til en telt- eller picnictur. Lange startede som en familieejet virksomhed i 1903 i Ringkøbings centrum, men har fulgt med udviklingen og ligger nu placeret i samme område som andre store indkøbsmuligheder. Firmaet har været kendt i ere generationer og giver alle kunder en topservice og gode tilbud. Vi har rigtig gode parkeringsforhold – der er mulighed for at parkere lige ved døren.

Vores kunders motto er: “Hvis ikke Lange har det, hvem har det så?”

Legetøj

Isenkram

Havemøbler

Lange Isenkram | Skaadsmosevej 4 | 6950 Ringkøbing | 9732 4700 | kk479@kop-kande.dk | www.langeas.dk Ringkøbing Håndbold

53


– den lokale bus-vognmand Vi tilbyder alle former for turistkørsel: Transportopgaver for de lokale virksomheder – bustransport til messer turistkørsel for rejsebureau – én eller flerdages udflugter skolen eller børnehaven på tur – transport til lufthavnen – polterabend o.s.v. Og efter ønske tilrettelægger vi gerne din forenings- eller virksomhedstur, booking af hotel, planlægning af ture mv. Vi arranger også selv hvert år attraktive ture. Skiture har vi hvert år til Østrig i uge 5 og uge 7. Sommer- og efterårsture hvor kulturen og historien er i »højsædet«. Vores aktuelle rejsetilbud kan altid ses på p www.hojmark-turistfart.dk

LE MANS

Turen for alle »Drengerøve« med hang til fart og spænding 13. – 18. juni 2012

2012

»Skituren for alle« i uge 5 og 7 til Zell am Ziller i Østrig

... rne .. e ig p d e m r e r ø k Det er os, der

Bente og Bruno Bjørnskov Jensen | 9734 1419 | 4059 1419 | info@hojmark-turistfart.dk | www.hojmark-turistfart.dk

54

Fighterne | 3. årgang 2011


Ugedag

2012

2011

Damer ion 1. divis

Turneringsplan

 for sæsonen 2011/12

Dato Kl.

Hjemmehold

Udehold

Søndag

04.09.11

14:00 Ringkøbing Håndbold Bjerringbro FH

Lørdag

10.09.11

15:30 Lyngby HK Ringkøbing Håndbold

Søndag

18.09.11

14:00 Ringkøbing Håndbold Nykøbing F. Håndboldklub

Søndag

02.10.11

19:00 Skive fH Ringkøbing Håndbold

Onsdag

05.10.11

19:30 Ringkøbing Håndbold Rødovre HK

Søndag

09.10.11

15:00 SønderjyskeE Ringkøbing Håndbold

Søndag

16.10.11

14:00 Ringkøbing Håndbold Ajax København

Søndag

30.10.11

14:00 Stilling-Skanderborg Ringkøbing Håndbold

Fredag

04.11.11

19:30 Ringkøbing Håndbold IF Stjernen, Odense

Søndag

13.11.11

13:00

Lørdag

19.11.11

14:30 Øresund Håndbold Ringkøbing Håndbold

Søndag

27.11.11

16:00 Ringkøbing Håndbold Roskilde Håndbold

Søndag

04.12.11

13:15 AGF, Århus Ringkøbing Håndbold

Fredag

09.12.11

20:00 Bjerringbro FH Ringkøbing Håndbold

Lørdag

17.12.11

14:00 Ringkøbing Håndbold Lyngby HK

Søndag

08.01.12

15:00 Nykøbing F. Håndboldklub Ringkøbing Håndbold

Søndag

15.01.12

14:00 Ringkøbing Håndbold Skive fH

Søndag

22.01.12

14:00 Rødovre HK Ringkøbing Håndbold

Lørdag

28.01.12

15:30 Ringkøbing Håndbold SønderjyskeE

Søndag

05.02.12

15:00 Ajax København Ringkøbing Håndbold

Søndag

12.02.12

14:00 Ringkøbing Håndbold Stilling-Skanderborg

Søndag

19.02.12

13:30 IF Stjernen, Odense Ringkøbing Håndbold

Fredag

24.02.12

20:00 Ringkøbing Håndbold

Søndag

04.03.12

14:00 Ringkøbing Håndbold Øresund Håndbold

Lørdag

10.03.12

16:00 Roskilde Håndbold Ringkøbing Håndbold

Søndag

18.03.12

15:00 Ringkøbing Håndbold AGF, Århus

Tarm-Foersum Ringkøbing Håndbold

Tarm-Foersum

S l u t sp i l

Jens Erik Pedersen Bestyrelsesformand

Hovedsponsor:

Torben Nielsen Bestyrelsesmedlem

Lars Buhl

Carl Olav jensen

Claus Scotwin

søren ingemann

Jan-Ole Kristensen

Bestyrelsesmedlem

Bestyrelsesmedlem

Bestyrelsesmedlem

Bestyrelsesmedlem

Sportsdirektør

Ringkøbing Håndbold

55


Vi ved hvad det betyder, at bolden er i de rette hænder

HUSK

Gratis adgang til alle Ringkøbing Håndbolds hjemmekampe for vestjyskBANK kunder

Der skal gode rammer til at skabe et godt resultat - også i sportens verden I vestjyskBANK ved vi, hvad det vil sige at sende de bedste på banen. Et godt samarbejde giver de bedste resultater. For os er samarbejde, indlevelse og engagement selve kernen i det at drive en bank. Vi ved, hvor vigtigt det er at have en bank, der

vestjyskbank.dk/ringkoebing

forstår. En bank der i samarbejde med dig tænker hele vejen rundt om din økonomi. En bank, der tænker langsigtet. Hvor omtanke og ansvarlighed er kernen. Og hvor det handler om mennesker. Om dig. Velkommen i vestjyskBANK.

»Fighterne« - Ringkøbing Håndbold  

»Fighterne« – 3. årgang af profilmagasinet for Ringkøbing Håndbold. Udarbejdet af MarketingService, 6900 Skjern, tlf. 96 800 719

»Fighterne« - Ringkøbing Håndbold  

»Fighterne« – 3. årgang af profilmagasinet for Ringkøbing Håndbold. Udarbejdet af MarketingService, 6900 Skjern, tlf. 96 800 719