Page 1

PROMOTIONELE BIJLAGE

Verwen je mama! 58 cadeautips voor Moederdag

in samenwerking met

Maak van je mama een meester-patissier met onze exclusieve actie: zie achterzijde


VOORWOORD

Verwen mama! Op zondag 13 mei is het weer zover, de dag waar veel moeders elk jaar naar uitkijken: Moederdag. De dag waarop de kinderen, en de mannen natuurlijk, hun hardwerkende mama’s en vrouwen in de bloemetjes zetten voor een heel jaar geduld, verzorgen en bekommerd zijn. Op een dag als deze verdient de vrouw des huizes een cadeau waarmee ze even helemaal kan ontspannen of ontsnappen aan de werkelijkheid. Kies een romantisch of een spannend boek… Zoals een boek van Aspe bijvoorbeeld, dan stapt ze even helemaal uit haar eigen wereld. Of ga voor een miniserie op dvd, zoals over de Titanic. Of verwen haar met een kook-, bak- of hobbyboek. Misschien gaat ze dan wel creatief aan de slag in de keuken, in huis of in de tuin.

Een cadeau voor Moederdag verzinnen is niet altijd even gemakkelijk. Daarom reikt Standaard Boekhandel je enkele leuke ideeën aan die je gegarandeerd tot de tweede held van de dag kronen. Is het kiezen te moeilijk, geef haar dan een boekenbon cadeau, zodat ze zelf haar keuze kan maken. Want voor alles wat mama dit jaar heeft gedaan, verdient ze een pluim!

Colofon Special ‘Moederdag’ is een promotionele bijlage van Knack Weekend, in samenwerking met Standaard Boekhandel. Prijzen en afbeeldingen van de boeken, geschenkbonnen en dvd’s zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Verantwoordelijke uitgever: Vé Bobelyn, Standaard Boekhandel, Industriepark Noord 28 A, 9100 Sint-Niklaas Coördinatie: Chantal De Coster (Standaard Boekhandel)

MOEDERDAG Gelukzoekers!

3

Intens genieten

4

Even wegdromen

6

Spanning boven

7

Keukenhulpjes

8

Zoethouders

10

Groene ideeën!

12

Hippe uitdaging

13

Lekker genieten

14

10 heerlijke kookboeken

15

Realisatie: Pieter Taelman (Roularta Custom Media), Meiboomlaan 33, 8800 Roeselare, tel. 051 26 61 11 Vormgeving: Anne-Sophie Demey Eindredactie: Evy Alliet Gedrukt bij Roularta Printing: Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm of op enige andere wijze, zonder voorafgaand schriftelijk akkoord van de uitgever. België

2011 Categorie Boeken en tijdschriften

Voor een Standaard Boekhandel in je buurt, surf naar www.standaardboekhandel.be


MOEDERDAG

3

Gelukzoekers! Geluk: iedereen is ernaar op zoek. De moeders onder ons ook! Helaas bestaat er geen eenvoudig recept om gelukkig te worden. Dat boeken soms kunnen helpen, bewijzen bijvoorbeeld het ‘Feel good-werkschrift. Gelukkig zijn’, waarin mensen niet alleen zichzelf leren aanvaarden maar ook anderen. Zo ook ‘Vijftig manieren om jezelf te troosten zonder eten’, dat leert omgaan met die onvermijdelijke emotionele vreetbuien. Als laatste vestigen we graag de aandacht op ‘De Moedermonologen’, waarin de ontroerende verhalen van moeders en dochters iedereen wat kunnen leren.

1

2

3

1 De Moedermonologen

3 Feel good-werkschrift. Gelukkig zijn

‘De Moedermonologen’ startte enkele jaren geleden als een rubriek in het tijdschrift ‘Libelle’ waarin dochters de kans kregen om over hun moeder te praten. Nu verschijnen de verhalen ook gebundeld in boekvorm. Dit is een boek om te leren relativeren. Merel verloor haar mama bijvoorbeeld al op haar zesde. Maar deze verhalenbundel geeft moeders ook de kans om te zien hoe dochters soms over hen denken. Er is plaats voor zowel grappige als ontroerende verhalen. Een prachtig geschenk voor elke mama die de band met haar dochter nog meer wil versterken of begrijpen.

Geluk, iedereen jaagt het na, maar wat is het precies? Voor sommigen is geluk te vinden in materieel bezit, maar niets is minder waar. Geluk kan je niet zomaar kopen, het bouwt zich op en ontwikkelt zich. Geluk is als een spier, je moet hard werken als je resultaat wil. Staat je moeder ervoor open om haar geluk nog wat uit te diepen, geef haar dan dit boek cadeau. Zo leert ze om positief te denken, dankbaarheid te uiten, te genieten en plezier te hebben in wat ze doet. Met dit werkschrift heeft mama alles om gelukkig(er) te worden en kan ze zich ook nog eens creatief uitleven. Dit schrift is niet alleen origineel, het helpt ook om een overzicht te geven over het eigen leven en te zien waar er nog werk aan de winkel is. Wie zegt dat werken aan jezelf niet leuk kan zijn?

MARLEEN JANSSEN I De Moedermonologen. Dochters over hun moeder I Artemis & co, 12,50 EUR

YVES-ALEXANDRE THALMANN I Feel good-werkschrift. Gelukkig zijn. Inspirerende oefeningen om het geluk te vinden in jezelf I Deltas, 9,95 EUR

2 Vijftig manieren om jezelf te troosten zonder eten Het feit alleen al dat er een categorie eten bestaat dat ‘comfort food’ wordt genoemd, wil zeggen dat eten troost biedt. Een dipje? Eten is de reflex… Maar achteraf voelt de veelvraat zich meestal schuldig om die zak chips, dat dipsausje of die enorme reep chocolade. In dit boek leert Susan Albers, aan de hand van bijvoorbeeld ademhalingstechnieken of simpele yogaposities,, aan de rang om dames (en wellicht ook enkele heren) hoe ze moeten omgaan met die drang te snacken. Realisme is de sleutel om een eetpatroon te veranderen! Een nuttig geschenk voor mama’s om een heel leven lang plezier aan te beleven. SUSAN ALBERS I Vijftig manieren om jezelf te troosten zonder eten I Uitgeverij Ten Have, 13,90 EUR

Wist je dat • Susan Albers gespecialiseerd is in eet- en relatieproblemen en een groot aantal mensen met eetstoornissen en een laag zelfbeeld begeleidde? Hiermee trok ze zelfs de aandacht van ‘The Oprah Magazine’ en ‘The Wall Street Journal’.


4

MOEDERDAG

Intens genieten Er gaat niets boven een boek voor het slapengaan. Nog even volop ontspannen… Maar het geknipte boek vinden kan soms een moeilijke zoektocht blijken. Kies voor een schokkend en waargebeurd verhaal over de Holocaust, een intrigerende, ontroerende of historische roman of voor een verrassend verhaal waarin je de emoties kan proeven. Of is mama eerder te verleiden voor een miniserie? Dan is de dvd ‘Titanic’ misschien een goed idee!

1

2

3

4

1 Kind van haar vader

3 De smaak van droef en zoet

In ‘Kind van haar vader’ maken we kennis met Katie, een jonge vrouw van 30 met een mooi huis, een lieve vriend en een goeie baan. Een jaar na het overlijden van haar moeder krijgt ze een brief van de notaris waaruit blijkt dat haar hele leven een leugen is geweest. Ze start een zoektocht naar haar familie en zichzelf en ontdekt al gauw dat je wel een plan kan hebben, maar dat de realiteit vaak helemaal anders is. Dit verhaal is een emotionele rollercoaster, waarin duidelijk wordt dat er in een familie vaak meer speelt dan je eerst denkt. Een heel fijn leesgeschenk.

Hoewel een gezin op het eerste gezicht perfect kan lijken, spelen er onderhuids vaak problemen. Dat ontdekt Rose Edelstein op een wel heel vreemde manier. Als ze op een avond een hap van haar moeders citroentaart neemt, proeft ze niet enkel smaak. Ze smaakt ook emotie en komt met die ene hap in de gedachten van haar moeder terecht. Vanaf dat moment wordt elke maaltijd een confrontatie. Dit prachtige boek toont hoe elk huishouden zijn problemen heeft en neemt je mee naar een wereld gezien door de ogen van een kind. Een aanrader voor elke mama die graag even ontspant en geïntrigeerd is door het paranormale.

ERICA JAMES I Kind van haar vader I De Kern, 18,95 EUR

AIMEE BENDER I De smaak van droef en zoet I Artemis & co, introductieprijs van 17,50 EUR tot 20 mei 2012. Nadien 19,95 EUR

2 Dit mooie leven

4 Diamant

Het kan verkeren in het leven! Het ene moment leid je het perfecte leven, het andere moment stort alles in elkaar. Dat ondervindt ook de familie Bergamot, die net naar New York verhuisde. Richard werkt aan de universiteit, zijn vrouw Liz wijdt zich aan de verzorging van de kinderen. Hun zoontje zit op een eliteschool en maakt meteen vriendjes en zelfs dochter Coco vindt rap haar draai. Op een avond wijst Richard een jonge aanbidster af, waarna hij de volgende dag plots een mail van haar krijgt met daarin een expliciete video. Hij stuurt die door naar een vriend. Al gauw weet iedereen van de video en de familie moet voortaan leven met de gevolgen. Een geschenk om in één ruk uit te lezen.

Eind negentiende eeuw. De Engelse Frances verliest haar ouders en daarna ook haar huis. In haar wanhoop ziet ze maar één uitweg: een huwelijk met een verre neef die als dokter werkt bij de diamantmijnen in Zuid-Afrika. Op het schip richting Afrika ontmoet ze echter William, haar perfecte man. Haar verscheurdheid, de verleidingspogingen van William, de vertwijfeling die volgt… grijpen de lezeres naar de keel. Deze ontroerende roman gaat over alles kwijtraken, over moed en over een jonge vrouw die alles zou doen voor de liefde. Het verhaal krijgt nog extra waarde door het prachtige beeld dat geschetst wordt van de Afrikaanse cultuur en omgeving. Een absolute aanrader voor vrouwen die van historische romans houden.

HELEN SCHULMAN I Dit mooie leven I Uitgeverij Anthos, 18,95 EUR

JENNIFER MCVEIGH I Diamant I De Kern, 19,95 EUR


5

MOEDERDAG

3

5

s

6

5 Een verre liefde

Titanic

De lente is hét moment om gezellig een boek te lezen in de tuin… Met het spannende ‘Een verre liefde’ als cadeau loopt je moeke zelfs kans op een zonnesteek. Kate werkt op Wall Street en probeert te overleven in een onzekere sector. Ze wordt verliefd op de rijke investeerder Julian Laurence. Hoewel hij de ideale man lijkt, voelt Kate dat er iets niet klopt. Wat later krijgt ze een mysterieus boek in handen: de biografie van Julian Laurence Spencer Ashford, een dichter en officier uit de Eerste Wereldoorlog. Ze beseft dat haar nieuwe liefde wel erg veel gemeen heeft met deze officier… Wanneer ze achter zijn geheim komt, begrijpt ze dat enkel zij zijn dood kan voorkomen.

In de nacht van 14 op 15 april 1912, 100 jaar geleden, zonk de Titanic, een gebeurtenis die voor eeuwig in het collectieve geheugen zou worden gegrift. Na een botsing met een ijsberg verging dit grootste schip ter wereld. Om die noodlottige nacht te herdenken werd de miniserie van de Oscarwinnende regisseur Julian Fellowes nu op dvd uitgebracht. Meelevende kijkers volgen de verschillende passagiers op het schip, van rijk tot arm, van kapitein tot barman. De reis betekende voor de ene de kans op een nieuw leven en avontuur, voor de andere stond hij voor romantiek. Hoewel iedereen de afloop wel kent, zorgt fascinatie en spanning voor een geweldige kijkervaring. Doe je mama deze dvd-box cadeau en maak de sofa maar al klaar voor samen enkele uren puur kijkgenot, 3 dvd’s lang…

BEATRIZ WILLIAMS I Een verre liefde I Uitgeverij Sijthoff, 19,95 EUR

6 De pianiste van Theresiënstadt Dit verhaal gaat over Alice Herz, de oudste overlevende van de Holocaust. Doordat ze altijd moed bleef houden, inspireerde ze veel mensen rondom haar. Alice werd in 1903 geboren in Praag en kwam uit een cultureel gezin. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Alice, samen met haar man, Leopold Sommer, en haar zoontje Rafi, gedeporteerd naar Theresiënstadt. Daar blijft ze drie jaar lang opgesloten, maar wonder boven wonder overleven zij en haar zoontje de Holocaust. Hoewel veel familieleden en vrienden omkwamen, blijft ze hoopvol. Ze trekt naar Israël om een nieuw leven op te bouwen. Dit mooie verhaal over moed, tegenslag en vertrouwen laat geen enkele moeder onberoerd. Met deze getuigenis schenk je een van de must reads van dit jaar! ALICE HERZ-SOMMER & CAROLINE STOESSINGER I De pianiste van Theresiënstadt. ’s Werelds oudste holocaustoverlevende vertelt I Uitgeverij Boekerij, 18,95 EUR

Titanic (3-disc dvd-box) I Dutch Filmworks, 27,95 EUR


6

MOEDERDAG

Even wegdromen Wat is er ontspannender dan even wegvluchten in fictie? Gun mama dat moment ook en doe haar de ontroerende roman ‘Charles Street 44’ cadeau of laat haar wegdromen bij ‘Het meest fantastische liefdesverhaal aller tijden’. Of leest ze liever over vier jonge, ambitieuze vrouwen op zoek naar hun geluk? Dan is ‘Er is tenminste koffie’ een goed idee.

1

3

2 2 Charles Street 44

Wist je dat • Lucy Robinson eerst als theater- en televisiemaakster werkte? Tegelijkertijd had ze een blog over de hilarische mislukkingen in haar liefdesleven. Die werd zo populair dat ze op reis vertrok om onderweg aan dit boek te gaan werken.

Danielle Steel is een schrijfster die vrouwenharten beroert. En dat is in dit boek niet anders. De New Yorkse Francesca hield met haar ex-vriendje een galerie open en moet plots een gigantische hypotheek dragen. Ze besluit om kamergenoten te zoeken voor haar mooie huis in Charles Street. Hoewel de kandidaten allemaal verschillende persoonlijkheden hebben, helpen ze er Francesca langzaam maar zeker weer bovenop. Maar lukt het Francesca nog om een nieuwe relatie aan te gaan? ‘Charles Street 44’ is een pijnlijk realistisch verhaal over het leven oppikken na een relatiebreuk. Een geschenk dat geen enkele gevoelige ziel onberoerd zal laten. DANIELLE STEEL I Charles Street 44 I Uitgeverij Sijthoff, 18,95 EUR

1 Het meest fantastische liefdesverhaal aller tijden

3 Er is tenminste koffie

Het leven is niet altijd een zomerse wandeling. Dat ondervindt Fran ook. Omdat haar te knappe en getalenteerde vriendje haar vertelde dat hij haar drie maanden niet meer wil zien, start Fran een stalkplan om erachter te komen waarom hij haar op die manier gedumpt heeft. Tot overmaat van ramp zit Fran in een dipje in haar carrière, heeft ze een moeder die net iets te veel geniet van alcohol en een kat die haar het leven zuur maakt. Gelukkig kan ze op haar vrienden rekenen. Ze smeden een verschrikkelijk klinkend plan, maar Fran werkt mee. Een Heel Erg Slecht Idee? Schenk leeslustige moeders dit boek dat niet alleen grappig en ontroerend is, maar ook troost schenkt.

“Vergeet veertig worden, vergeet de midlifecrisis. Dat is iets voor mannen die niet weten wat problemen zijn”. In dit boek draait het vooral om vrouwen die 30 worden. Een groots moment want wat doet een vrouw vanaf die leeftijd dan? Gaat ze voor een gezin of voor een carrière? Vier jonge vrouwen delen een kantoor en zitten met diezelfde vraag. Allemaal proberen ze hun perfecte leventje op te bouwen, al weten ze nog niet wat dat precies inhoudt. Alles verandert wanneer ze vernemen dat een van hen een grote promotie zal krijgen. Dit grappige en emotionele boek is soms ook zo pijnlijk waarheidsgetrouw dat iedereen zich in de personages kan verplaatsen. Het ideale cadeau waarmee mama zich gezellig in de zetel kan nestelen.

LUCY ROBINSON I Het meest fantastische liefdesverhaal aller tijden I Uitgeverij Boekerij, 18,95 EUR

ILKA DE BISSCHOP I Er is tenminste koffie. Een roman over liefde, twijfel en cafeïne I Linkeroever Uitgevers, 17,90 EUR


MOEDERDAG

7

Spanning boven EXCLUSIEVE ACTIE bbij Standaard Boekhandel: bij aankoop van ‘Eiland’, dde 30ste thriller van Pieter Aspe, kan je één van de aandere deelnemende titels aaan halve prijs aankopen*

Trek mama mee op een historisch avontuur in ‘Blauw Goud’. Of laat haar achterhalen wat het geheim van de buurvrouw is in ‘Kom je spelen?’. Zeggen deze opties haar niets, dan is er nog altijd een boek van Aspe om uit te kiezen met daarbovenop een leuke actie. Welk boek je ook cadeau doet, met deze thrillers zit je zeker goed.

+

21,95 EUR -50% per boek

NIEUW!

1

30ste ASPE!

2

1 Kom je spelen?

Eiland

Iedere ouder weet dat je alles doet om je kind te beschermen. Maar soms zit een ongeluk in een onverwachte hoek. Dat ondervindt Callie. Als alleenstaande moeder in Londen vindt ze niet gemakkelijk goede opvang voor haar dochter en daarom krijgt ze wat hulp van buurvrouw Suzy. Callie ontdekt dat het schijnbaar perfecte gezinnetje van Suzy soms maar schone schijn is. Om Suzy minder lastig te moeten vallen, knoopt ze een vriendschap aan met Debs. Maar al snel blijkt dat Debs niet het soort vrouw is bij wie je je kind kan achterlaten. Dit verhaal zal geen enkele moeder zonder verpinken kunnen lezen. Het ideale cadeau dus voor Moederdag!

Pieter Aspe is zonder twijfel de bekendste schrijver in Vlaanderen. Hij schreef al meer dan 30 spannende verhalen en verkocht al meer dan 1,5 miljoen boeken. ‘Eiland’ is het 30ste boek in de reeks rond Pieter Van In, de excentrieke Brugse hoofdinspecteur. Wanneer het lijk van een Bruggeling wordt gevonden nabij een voormalig klooster, worden de vier buurtbewoners door Pieter Van In verdacht. Bij de ondervraging van de bewoners stelt Van In vast dat ze allemaal erg aan hun privacy vasthouden. Het lijkt wel of ze collectief iets te verbergen hebben. Een moederdagcadeau dat leest als een trein, volgestouwd zit met spanning en de geborgenheid biedt van vertrouwde personages.

LOUISE MILLAR I Kom je spelen? I De Kern, 17,95 EUR

2 Blauw Goud

PIETER ASPE I Eiland I Uitgeverij Manteau, 24,95 EUR (gebonden), 21,95 EUR (paperback) Pakket ‘Eiland + Portret van een toptalent’ I 24,95 EUR

Na het overlijden van zijn moeder erft Matt Paddinge een prachtig getijdenboek, een oud, religieus handschrift dat monniken vroeger gebruikten voor hun gebeden. Maar al vlug blijkt dat iemand het op dat waardevolle document heeft gemunt en niet van plan is snel op te geven. Wanneer Matts vader plots opduikt en zijn vriendin in gevaar komt, dringt de ernst van de situatie tot hem door. In een race tegen de klok moet hij de waarheid zien te achterhalen. Deze thriller hecht ook belang aan historische feiten in combinatie met een meeslepend verhaal. De sterke plot leverde lovende recensies op. Een prachtig cadeau dat je mama zal verslinden! ALMAR OTTEN I Blauw Goud I Uitgeverij Sijthoff, 18,95 EUR

* Deze actie is geldig bij alle Standaard Boekhandels van 25 april tot en met 15 mei 2012, dit zolang de voorraad strekt, voor de titels ‘Bankroet’, ‘Ontmaskerd’, ‘Rebus’, ‘Vagevuur’ en ‘Zoenoffer’ aan de normale verkoopprijs van 21,95 EUR per boek. Niet geldig voor de mid-price edities van deze titels. Niet cumuleerbaar met andere acties en/of promotionele aanbiedingen. De 50% korting wordt automatisch aan de kassa verrekend.

Exclusief bij


8

MOEDERDAG

Keukenhulpjes Amateur of professional, mama kan in de keuken altijd wat hulp gebruiken. Zo krijgt ze de hulp van Jeroen Meus om grootmoeders keuken weer tot leven te brengen of van Jamie Oliver die staat te trappelen om meer dan 130 van zijn favoriete Britse gerechten aan te leren. Ook de Franse keuken is vertegenwoordigd met de beroemde chef Daniel Galmiche. Is je mama altijd te vinden voor een nieuwe trend, dan is ‘Supersnelle verrines’ zeker een boek voor haar.

1

2

3

1 Supersnelle verrines

3 TTe gast bij Jamie

Dat de culinaire wereld aan een opmars bezig is, hoeven we niet meer te vertellen. Een van de trends uit de kookwereld is kleine hapjes en gerechtjes opdienen in glaasjes, verrines zoals ze worden genoemd. Helaas kruipt er in zo’n klein, schattig glaasje erg veel werk. Vaak vermijdt de kok van dienst dan maar om ze klaar te maken. Met dit boek als geschenk vindt zij – of hij – originele ideeën voor glaasjes die in een handomdraai gemaakt zijn: selderijsalade met tonijn en wasabi, tartaar van zalm en sint-jakobsnoten en tuinkruiden of ratatouille met rucola en ricotta,… Dit zijn maar enkele voorbeelden. Eén ding staat vast: de gasten zullen ervan smullen.

De laatste tien jaar is Jamie Oliver in de culinaire wereld dankzij zijn rustieke, smakelijke gerechten opgeklommen tot een wereldster. Zijn Britse keuken sluit vaak aan bij de dagelijkse gerechten die ook bij ons vaak worden gemaakt. Met dit boek doe je gepassioneerde amateurkoks dan ook veel plezier. Dit prachtige kookboek steekt er niet alleen bovenuit wat lekkere gerechtjes betreft, maar is daarnaast ook nog eens geïllustreerd met prachtige foto’s en leuke weetjes over de ingrediënten. Doe je mama dit boek cadeau en met de hulp van Jamie maakt de keukenprinses des huizes heerlijke rog met witte peper, een geglaceerde ham of groene asperges met versgerookte zalm. Wat ‘la mamma’ ook maakt, met dit boek serveert ze een echte smaakbom.

SYLVIE GIRARD-LAGORCE I Supersnelle verrines I Deltas, 10,95 EUR

JAMIE OLIVER I Te gast bij Jamie. Meer dan 130 Britse recepten waar ik gek op ben I Kosmos Uitgevers, 29,95 EUR

2 Het Franse brasserie kookboek Als je aan Frankrijk denkt, dan denk je meestal aan Parijs, een stad vol heerlijke gerechten in gezellige restaurantjes. De Franse brasseriekeuken staat bekend om zijn eenvoudige, pure en heerlijke eten. In dit kookboek legt Daniel Galmiche uit hoe de Franse oerklassiekers het lekkerst klaargemaakt worden. Een kleine greep uit alle recepten: tarte tatin, traditionele uiensoep, crème brûlée met frambozen of boeuf bourguignon,… recepten met de pure smaak van Frankrijk en gebaseerd op originele familierecepten. Geef je dit boek voor Moederdag, dan mag je er zeker van zijn dat de handige lay-out van de recepten en de aanvulling met mooie foto’s ervoor zullen zorgen dat dit kookboek meer op het aanrecht zal liggen dan in de boekenkast. DANIEL GALMICHE I Het Franse brasserie kookboek I Linkeroever Uitgevers, 24,95 EUR

Wist je dat • de bijnaam van Jamie ‘The Naked Chef’ is? • Jamie ondertussen al 13 kookboeken heeft gepubliceerd?


MOEDERDAG

9

Koop ‘TOOTS 90’ en doe mee aan de exclusieve wedstrijd*. Surf vóór 5 juni 2012 naar www.standaardboekhandel.be en maak kans op 1 van de 250 duotickets voor de tentoonstelling rond Toots in Brussel

4

5

4 Dagelijkse kost 2

TOOTS 90

Kippensoep met lettertjes, Luikse sla en kotelet met schorseneren in witte saus: het hoeft niet altijd moeilijk te zijn om heerlijk te smaken. Dat weet Jeroen Meus al langer. Zijn liefde voor klassiekers, lekkere ingrediënten en eerlijke recepten zorgt ervoor dat zijn gerechten niet alleen lekker zijn, maar ook zin geven om te koken. Door het gigantische succes van het televisieprogramma ‘Dagelijkse kost’ op één was een boekenreeks de logische volgende stap. Ook dit boek is weer gemakkelijk om mee te werken, heeft logisch beschreven recepten en wordt aangevuld met mooie foto’s die het water in de mond doen lopen. Een prachtig cadeau voor mama’s die graag koken – en eten. Wedden dat dit boek een verplicht onderdeel van de boekenkast wordt?

Op 29 april 2012 wordt ons jazzmonument Jean ‘Toots’ Thielemans 90 jaar. Toots treedt nog steeds over de hele wereld op, kreeg internationaal ontelbare titels toegekend en werkte samen met de grootsten der aarde in de muziekwereld. Het boek bevat een biografisch gedeelte en een reeks uitzonderlijke getuigenissen van supersterren als Quincy Jones, Joe Lovano, Pat Metheny, Paul Simon en Billy Joel en ‘local heroes’ als Jean Blaute en Philip Catherine. Vele schitterende concertfoto’s én beelden uit het privéarchief van Toots maken van dit boek een uniek geschenk.

JEROEN MEUS I Dagelijkse kost 2 I Van Halewijck, 19,95 EUR

5 Dagelijkse kost 3 In minder dan drie jaar is Jeroen Meus uitgegroeid tot tv-kok en tot allround BV. Hij bracht grootmoeders geliefde keuken weer helemaal tot leven op een moderne manier. Nu is zijn derde boek ook verkrijgbaar. Ditmaal leert hij aan alle keukenprinsessen onder andere hoe ze een vissoepje met scampi, preisoep met kip en bruschetta, gehaktballetjes met krieken en verloren brood met verse aardbeien kunnen klaarmaken. Ook in dit boek zijn de gerechten niet alleen helder en georganiseerd uitgelegd, maar ook de foto’s zijn opnieuw van hoog niveau. Ze geven direct zin om te kokkerellen. Een cadeau voor mama’s die graag in de potten roeren en hongerige maagjes (…magen…) vullen met makkelijke, smakelijke recepten. JEROEN MEUS I Dagelijkse kost 3 I Van Halewijck, 19,95 EUR

RENÉ STEENHORST & PETER DE BACKER I TOOTS 90. Huldeboek aan een Belgische jazzlegende I Borgerhoff & Lamberigts, 49,95 EUR

* Enkel voor klantenkaarthouders. Heb je nog geen klantenkaart, vraag er een aan de kassa.

Exclusief bij


10 MOEDERDAG

Zoethouders Ook voor alle zoetekauwen onder de moeders zijn er tal van boeken die onweerstaanbaar zijn. Dat zoet niet ongezond hoeft te zijn, bewijzen Winiefred Van Killegem en Hilde Demurie. Mama’s die niet genoeg krijgen van bakken en creatieve cakejes maken vinden hun gading in ‘Goe Gebakken met Wim Ballieu’ of ‘Bakfeest!’ En voor mama’s die eens iets anders dan cupcakes willen maken, is er ‘Cake Pops’, grappige cake-lolly’s. Deze boeken houden je mama letterlijk en figuurlijk een eindje zoet.

Verkrijgbaar vanaf 30 april

1

2

3

1 Natuurlijk zoet

3 Goe Gebakken met Wim Ballieu

Hilde Demurie schreef dit boek waarin ze 100 recepten voorstelt met allerlei gezonde zoetigheden. Daarmee biedt ze tegengas tegen snoepjes die vaak vol zitten met toegevoegde suikers en conserveermiddelen. Demurie probeert zo veel mogelijk natuurlijke en pure ingrediënten te gebruiken. Als er dan nog extra gezoet moet worden, doet ze dat met honing. Het zal de bewuste moeder verbazen hoeveel klassiekers op natuurlijke wijze veel gezonder gemaakt kunnen worden en bovendien minstens even lekker zijn. Als mama met dit cadeau de ‘Natuurlijk zoet’-microbe te pakken krijgt, laat ze haar niet meer los.

Bakken is weer helemaal hot: wat dacht je van charlottetaart, cake pops, knabbelnootjes, scones of baked Alaska? In ‘Goe Gebakken met Wim Ballieu’, gebaseerd op het gelijknamige derde seizoen van het tv-programma op VT4, vind je de lekkerste recepten, opgedeeld in handige thema’s zoals ‘Picknick’, ‘High Tea’, ‘The Day After’, ‘Pimp je Brunch’ en ‘Zoete Snacks’. De eigenzinnige kok Wim Ballieu vertelt aan de kooklustige mama’s hoe ze de perfecte suikerwafel bakken, een verrassende brunch op tafel toveren of een hippe picknick op het gras uitspreiden. Een heerlijk geschenk voor iedere moeder en zalig voor ieder gezinslid.

HILDE DEMURIE I Natuurlijk zoet. 100 recepten om gezond(er) te snoepen I Davidsfonds Uitgeverij, 22,50 EUR

WIM BALLIEU I Goe Gebakken met Wim Ballieu. Originele en haalbare bakrecepten voor thuis I Standaard Uitgeverij, 19,99 EUR

2 Winiefred kookt met stevia Stevia werd pas onlangs officieel toegelaten in België, maar kruidenvrouw Winiefred Van Killegem was al langer overtuigd van dit wondermiddel. Stevia is een plantaardige zoetstof die geen calorieën en koolhydraten bevat, is bovendien antibacterieel, verlaagt de bloeddruk en kan zelfs gebruikt worden door mensen met suikerziekte. Maar hoe kook je met stevia? Winiefred legt het stap voor stap uit en geeft heerlijke en originele gerechtjes. Zo leren mama’s chocolademelk maken met stevia, maar ook pannenkoeken, appeltaart, chocolade-ijs en rabarberconfituur. Met de hulp van Winiefred snoepen suikerliefhebsters zichzelf niet langer rond, maar snoepen ze zichzelf gezond. Een ideaal cadeau voor mama’s die openstaan voor nieuwe producten. WINIEFRED VAN KILLEGEM I Winiefred kookt met stevia I Davidsfonds Uitgeverij, 11,50 EUR

Wist je dat • de huidige presentator Wim Ballieu lang van plan was de Gentse slagerij van zijn ouders over te nemen, maar uiteindelijk voor een conceptcateringzaak koos? Deze zaak heeft hij intussen verkocht. Hij is nu volop bezig met de opstart van zijn gloednieuwe ‘gehaktballenshop’ Balls & Glory in Gent.


MOEDERDAG 11

Exclusief bij Standaard Boekhandel: win een workshop desserts maken met Christophe Declercq Koop 1 van onderstaande kookboeken met sticker,

kras en win!*

5

4 Bakfeest! h Je

s de wink

t.e.m. 17/06/2012

BY

M

EXCLUSIEF BIJ:

K O K-AC ADE

e st ick e

IE

van 25/04/2012

Ontdek je unieke code op de sticker, surf naar www.standaardboekhandel.be, geef je unieke code in en maak kans op 1 van de 20 duotickets voor de workshop desserts maken. Maak bovendien tijdens de workshop kans op één van de twee Nemoxijsmachines ter waarde van 225 EUR! Met medewerking van

* Deze actie is geldig, zolang de voorraad strekt, bij alle Standaard Boekhandels van 25 april tot en met 17 juni 2012

Exclusief bij

MOLLY BAKES I Cake Pops. Het leuke bakboek. Originele recepten voor de leukste cakejes op een stokje I Deltas, 14,95 EUR

en bij

&

elvloer aan dez

De nieuwste trend in de culinaire wereld is de cake pop, een combinatie van cakejes en een lolly. Prik een cakeje op een stokje, dompel het onder in glazuur en versier het op een grappige manier. Voor speelse mama’s zijn deze cake pops bijzonder leuk om te maken en mee te experimenteren en ze vormen bovendien een toffe verrassing voor kinderen, maar ook voor vrienden of collega’s. Met dit geschenk gaat een nieuwe bakwereld open en leert ‘la mamma’ vogelpops maken, een clown-op-een-stokje of een ijshoorntje. Waar ze ook voor kiest, het resultaat blijft hetzelfde: grappen, grollen en smullen. In het begin van het boek krijgt ze ook nog uitleg hoe ze de basisdegen kan maken. Ready? Steady? Bake!

tel

op

5 Cake Pops. Het leuke bakboek

L

e deelnemend e ti

A N N O O’S

OF ONTVANG SOWIESO EEN SMAAKMAKEND GESCHENK Surf naar: www.standaardboekhandel.be en geef uw unieke code in

B

KITTY DE WOLF I Bakfeest! Trakteren & zo I Tirion Creatief, 14,95 EUR

ent d

KRAS EN VEROVER UW DUO-TICKET VOOR DE WORKSHOP

HO

Een goed rapport, een nieuwe baan, een eerste kleinkind of gewoon lentekriebels! Er zijn tal van redenen om te trakteren en al evenveel traktaties die erbij passen. In ‘Bakfeest!’ doet Kitty de Wolf aan de trakterende mama enkele originele voorstellen die toegankelijk zijn voor zowel beginnelingen als keukenprinsessen. Eerst zijn er de basisrecepten, daarna kan moeder haar fantasie de vrije loop laten. Misschien verrast ze de familie wel met eetbare rozen, maakt ze een indianenmuffin of serveert ze een cakeje in de vorm van een handtas. Niet alleen origineel, maar ook recepten die vrolijkheid in de familie brengen. Door dit cadeau is mama niet alleen uren zoet in de keuken, maar wordt ze in geen tijd ook lokaal wereldberoemd met haar gebak.

e rk

r.

4


12 MOEDERDAG

Groene ideeën! Voor moeders die graag met hun handen bezig zijn of graag de buitenlucht opsnuiven, zijn er heel wat cadeaus. Schenk haar een boek waarin ze stap voor stap de mooiste groentetuin leert maken of een boek waaruit ze leert om oases van rust te scheppen in de tuin. Of trek samen op de fiets door het groen met de handige Knooppunter-fietsgidsen. Dit jaar is groen de kleur!

1

Nu bij Standaard Boekhandel

2

1 Groenland

Fietsen en m met Knooppunter

De zomer komt er weer aan, en dan is er geen leukere plaats dan de eigen tuin om van het zonnetje te genieten. Hebben mama of oma hulp nodig om de tuin perfect in orde te brengen? In ‘Groenland’, het nieuwe boek van Bartel Van Riet vernoemd naar het gelijknamige televisieprogramma op één, legt hij stap voor stap uit hoe de perfecte tuin vorm krijgt. Geen enkel onderwerp blijft onaangeroerd: of het nu gaat om het tuinhuis, het gebruik van kleuren, hagen tot zelfs de lekkerste besjes die je in de tuin kan laten groeien. Met Bartels tips, aangevuld met mooie foto’s, hebben groene oma’s en mama’s meteen zin om aan de slag te gaan. Genoeg inspiratie voor wel vier tuinen… Een prachtig geschenk waarmee je misschien zelf ook aan de slag kan.

Wat is er ontspannender dan op een zonnige lentedag een uitje met de fiets te maken? Voor iedereen die houdt van een fietstochtje is er nu Knooppunter. Daarin inbegrepen: een wind- en waterdichte houder om het boekje met fietsknooppunten op het stuur te bevestigen. Zo vindt de fietser gemakkelijk en zonder stoppen de weg. Er zijn verschillende sets voor verschillende regio’s te verkrijgen. Zo is er keuze tussen een tochtje langs de Leie en Schelde, door de Kempense bossen en vennen of door de streek van wijn en bier. Daarbovenop staan er op de kaartjes stopplaatsen en horecazaken vermeld en bevatten ze info over bezienswaardigheden langs de weg. Een mooi cadeau voor mama’s en oma’s, en hun respectievelijke echtgenoten, die graag een gezond tochtje door de natuur maken.

BARTEL VAN RIET I Groenland I Van Halewijck, 19,95 EUR

2 Angelo’s groentetuin Een groentetuintje hebben is weer hip en bovendien is het budget- en milieuvriendelijk. Met dit boek heeft mama de perfecte gids in handen om zelf de lekkerste groenten te telen. Ze vindt er niet alleen instructies om meer dan 20 soorten groenten te verzorgen, bij elke groente verklapt Angelo ook een heerlijk receptje. Zo leert mama hoe ze de beste paprika en pastinaak kan kweken en klaarmaken, dat radijsjes zowel in het voorjaar als in de zomer geoogst kunnen worden en welke bloempjes eetbaar zijn. Met de handige zaai- en oogstgids is dit niet alleen een leuk cadeau voor mama, maar is het ook nuttig voor het hele gezin. Een aanrader voor iedereen die graag zijn eigen plan(t) trekt. En ook af en toe eens een tip voor de keuken wil. ANGELO DORNY I Angelo’s groentetuin. Zelf tuinieren was nog nooit zo leuk I Davidsfonds Uitgeverij, 24,95 EUR

Knooppunter I Cucoo, 9,95 EUR Knooppunter-fietsgidsen: 11,95 EUR per set van drie uitgewerkte routes. Een overzicht en beschrijving van alle routes vind je op www.knooppunter.com.


MOEDERDAG 13

Hippe uitdaging Verras je mama met nieuwe ervaringen: leer haar borduren of naaien, of schenk haar een toffe cadeaubox. Met de ‘Cadeaubox Ladies First’ kan je mama zich eens goed verwennen en met de ‘Cadeaubox Shopaholic’ kan ze zich eens volledig in het nieuw steken. De ideale geschenken voor de moderne vrouw!

1

2

1 De leukste Naai-ideeën

Cadeaubox Ladies First

Steeds meer mensen maken hun kleren opnieuw zelf. Dat zorgt voor unieke stukken én het bespaart ook heel wat geld. Maar nijvere naaisters-in-spe hebben soms hulp nodig. Die hulp komt nu in de vorm van dit superhandige boekje met originele ideeën voor naaiwerkjes die ook beginners kunnen maken. Er worden 24 originele ideeën voorgesteld zoals een kleurrijk zitkussen, een wolkendekentje of een winkeltas. Handig is dat ook de basis nog eens wordt uitgelegd, met aanvullende foto‘s en tekeningen. Een cadeau dat je mama uren creatief genot garandeert.

De moderne vrouw heeft af en toe nood aan een momentje weg van de wereld. Doe de ‘Cadeaubox Ladies First’ cadeau en geef je mama de sleutel tot meer dan 40 activiteiten, die gaan van heerlijke hoofd-, rug-, nek- en schoudermassages tot verschillende soorten yogalessen. Elke vrouw zal in deze box haar gading vinden, of ze nu zin heeft in een workshop make-up of een sessie in een Sunless Tanning Spray Cabine. Bovendien zijn de activiteiten over Vlaanderen verspreid waardoor ze er gemakkelijk een dagje weg van maakt. Geen moeder die deze cadeaubox zal kunnen weerstaan!

CHERYL OWEN I De leukste Naai-ideeën. Van accessoires tot interieur: 24 originele naaiprojecten stap voor stap uitgelegd I Deltas, 17,95 EUR

Cadeaubox Ladies First I The Goodlife Company, 34,90 EUR

2 Borduren hip en anders

Cadeaubox Shopaholic

Steeds meer meisjes en vrouwen schrijven zich in voor naai- en borduurcursussen. Met dit boek heeft de borduurster de perfecte gids in handen om te leren borduren. Allereerst worden alle borduursteken uitgelegd: van de traditionele rijgsteek tot de al wat moeilijkere flanelsteek. In geen tijd vrolijkt de handwerkster straks zowel haar kleren als haar interieur op. Daarnaast krijgt ze tekeningen voorgeschoteld met voorbeelden waarop wordt aangeduid welke steek op welke plaats hoort. Nadat de lesjes doorlopen zijn, zal de gelukkige mama die dit boek krijgt niet meer te houden zijn. Een cadeau dat hoge ogen zal gooien.

Je moeder passeert geen etalage zonder haar pas te vertragen en elke gelegenheid is een goed excuus voor een nieuw kleedje of een nieuw paar schoenen? Dan is de ‘Cadeaubox Shopaholic’ het uitgelezen geschenk voor Moederdag. Zo kan ze eindelijk de ultieme winkelervaring beleven. In de waaier zal ze uit de meest uiteenlopende shops kunnen kiezen: parfumeries, lingeriezaken, modeboetieks, accessoirewinkels… stuk voor stuk niet te missen adresjes!

SYLVIE BLONDEAU I Borduren hip en anders. De leukste motieven om uw kleding, accessoires en interieur op te fleuren I Deltas, 9,95 EUR

Cadeaubox Shopaholic 50 I The Goodlife Company, 50 EUR Cadeaubox Shopaholic 100 I The Goodlife Company, 100 EUR


14 MOEDERDAG

Lekker genieten Wie houdt er niet van om in de watten gelegd te worden? Maar zelf iets organiseren of verzinnen is niet altijd evident. Daarom stellen we je de vivaboxen voor. Schenk mama bijvoorbeeld niet alleen een prachtig boeket bloemen, maar ook nog eens alles om zelf de mooiste boeketten te leren maken. Ook de ‘vivabox manicure/pedicure’ is een aanrader. Genieten gegarandeerd.

SUPER

mama gaat wat beleven! Heb jij ook zo’n een supermama die dag in dag uit voor je klaarstaat en je allerliefste rots in de branding is? Leg haar dan eens flink in de watten met een Bongo Supermama. Of ze nu kiest voor een ontspannend moment in de sauna, lekker gaat dineren of gewoon eens stevig wil gaan sporten… met deze Bongo bezorg jij haar gegarandeerd een geweldige dag. Keuze uit 54 belevenissen speciaal voor mama’s

1

2

1 vivabox bloemen aan huis Als er één klassieker bestaat onder de cadeaus, dan is het wel een mooi boeket bloemen. Elke vrouw weet dat deze klassieker daarom niet minder leuk is. Een mooi boeket uitkiezen is echter niet altijd even gemakkelijk. En sommige mannen hebben er zelfs een broertje aan dood. Daarom komt vivabox nu met dit alternatief op de proppen. Het doosje biedt de keuze uit acht prachtige boeketten die nadien gratis aan huis worden geleverd. In het pakket vind je trouwens ook een mooie designbloemensnijder van Koziol en een zakje bloemenvoeding. Met dit doosje schenkt papa aan mama niet alleen een prachtig boeket, maar biedt hij haar ook de kans om zelf boeketten te schikken en te maken. Een cadeau waar je niets verkeerds mee kan doen!

NIEUW

34,90 EUR

vivabox bloemen aan huis I vivabox, 39,95 EUR

2 vivabox manicure/pedicure In deze drukke wereld is het niet altijd even gemakkelijk om te relaxen. Tussen het werk, het huishouden en het zorgen voor de kinderen is genieten voor mama pure luxe. Gelukkig is er nu de ‘vivabox manicure/ pedicure’ dat een boekje bevat waarin alle schoonheidsinstituten staan waaruit mama kan kiezen. Dankzij het grote aanbod vindt elke vrouw van Oostende tot Maasmechelen zeker haar gading. En daar stopt het niet. Deze box bevat ook nog een flesje nagellak en twee handige teenspreiders om ongewenste vlekken te voorkomen. Dit cadeau zorgt niet alleen voor een relaxmoment op afstand, maar laat ook toe om gezellig thuis een mani/pedi te doen. Een droomcadeau voor elke mama die wat rust en ontspanning kan gebruiken. vivabox manicure/pedicure I vivabox, 34,95 EUR

Voor elke mama wat wils ...

Te koop bij


MOEDERDAG 15

Exclusief bij Standaard Boekhandel:

10 heerlijke kookboeken

Speciale actieprijs 9,95 EUR* i.p.v. 11,95 EUR

Exclusief bij * Deze actie is geldig bij alle Standaard Boekhandels, dit zolang de voorraad strekt, van 25 april tot en met 15 mei 2012.


Ontdek nu al de bakgeheimen van de meester-patissier Geschenktip voor Moederdag

“Ingewikkelde dingen zijn vaak op een makkelijke manier te maken. Je moet gewoon enkele basisregels asisregels respecteren.” Dat wil wat zeggen uit de mond vann Roger van Damme, uwende patissiers van een van de meest ervaren en vernieuwende België. In 2009 maakte hij zelfs het lekkerste dessert ter wereld. Met dit bakboek, gebaseerd op het tv-programma ok zelf aan de slag. ‘Bakken’ op njam!, kan mama nu ook ssants, eclairs of Lekkere sandwiches, roombotercroissants, frangipanetaartjes, … alle receptenn worden helder en schikt voor de leek als duidelijk uitgelegd en zijn zowel geschikt en prachtcadeau (of voor de geoefende keukenprinses. Een een stille hint?) voor alle mama’s off oma’s. Bovendien krijg andel bij aankoop van je er exclusief bij Standaard Boekhandel er bovenop. Zo kan het boek ook nog een handige klopper n! bakken gewoon niet meer mislukken!

Exclusieve actie

Gratis klopper* (t.w.v. 9,95 EUR)

bij aankoopp van hett akken met Rog ger boek ‘Bakken Roger van Damme’ 24,99 EUR

Exclusief bij en

* zolang de voorraad strekt

bij

&

/STW1202  

http://www2.standaardboekhandel.be/sites/default/files/magazine/STW1202.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you