Page 1

STANDAARD BOEKHANDEL MAGAZINE07 jaargang 3 • november 2013

Exclusieve actie Boek + pop

+

VAN 29,95 EUR NU VOOR 24,95 EUR

De leukste Sint-ideeën!

Kijk snel op pag. 2!


actieboek

Iedereen kent de Zwarte Pieten van Sinterklaas. Maar weet je ook wie de Spiekpietjes zijn? Deze geheimzinnige sinterklaashulpjes lijken op gewone Pieten, maar dan veel kleiner. Elk jaar rond deze tijd verstoppen de Spiekpietjes zich in huizen, appartementen, klaslokalen en winkels. Zo kunnen ze in de gaten houden of jij heel lief bent, of toch een beetje stout. De Spiekpietjes zien ook waar je van houdt. En zo komt Sinterklaas precies te weten welke cadeautjes jij leuk vindt en of je misschien een extra pakje verdient ... ‘De Spiekpietjes’ is niet zomaar een prentenboek, maar een heel nieuwe sinterklaastraditie. Bij dit boek zit een pop: jouw eigen Spiekpietje! Dit Spiekpietje zal zich verstoppen bij je thuis of in je klasje. Ouders en leerkrachten mogen het Spiekpietje elke avond helpen een nieuwe uitkijkpost te vinden. Het liefst een beetje verstopt en regelmatig op een andere plek. ­­ Zo kunnen de kinderen de Spiekpietjes steeds weer zoeken! Van 4 tot 6 jaar

ACTIE boek + pop

29,95 EUR voor 24,95 EUR* van

*Deze actie is geldig van 3 november tot en met 7 december 2013, dit zolang de voorraad strekt, exclusief bij en

bij

Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele acties.

2 standaard boekhandel magazine

.

Exclusief bij Standaard Boekhandel en Standaard Bookshop bij FUN

+


voorwoord

Je verliest dus beter geen tijd om eens goed rond te kijken zodat je de heilige man uit Spanje een paar nuttige tips kunt influisteren. Planning en voorbereiding zijn alles, niets zo vervelend als een cadeau waar niemand op zit te wachten.

© Kris Ja

Herfsttijd is traditioneel boekentijd voor de Vlaming. De dagen worden korter en de avonden langer. Iedereen begint ook al een beetje aan de eindejaarsfeesten te denken. Maar eerst is er nog de Sint. Die maakt zich stilaan op om naar de Lage Landen af te zakken en de kinderen te verwennen met cadeautjes.

cobs

De boekensint

Het zal jullie niet verbazen dat ik jullie aanraad om vooraf eens te komen snuisteren in een van onze boekhandels. Breng vooral de kinderen mee en laat hen al eens kijken welk boek ze tijdens de donkere winteravonden graag zouden willen verslinden. Luister goed naar hun voorkeuren, want je mag er zeker van zijn dat er de afgelopen maanden op de schoolbanken alweer druk gepraat is over nieuwe helden en heldinnen. De reeksen die vorig jaar ‘hip’ waren, zijn nu misschien al passé voor je kroost. Het mag ook een strip zijn, uiteraard. Is er iets leukers dan met zoon- of dochterlief op schoot voor te lezen uit een strip? De plaatjes komen tot leven dankzij jouw stem. En daarom loopt er tot en met 7 december ook een stripactie in onze winkels. Voor de allerkleinsten is er een leuke actie met Hopla en ook een actie rond Nellie & Cezar. Door je kind een boek te schenken, sla je twee vliegen in één klap. Je maakt hen vertrouwd met boeken en lezen (en dat is toch een onmisbare vaardigheid voor later) én je spaart je portemonnee. Reken maar eens uit. Welk cadeau kost zo weinig en levert zo veel plezier op? Voor de prijs van een ander duur hebbeding, koop je al snel een paar boeken of strips. Terwijl je toch in de winkel bent om het verlanglijstje voor de Sint te stofferen, kun je ook eens kijken naar ons aanbod voor volwassenen. Zo loopt er een actie rond een aantal boeken van Santa Montefiore, krijg je extra punten op je klantenkaart bij de aankoop van een selectie spannende boeken en is er een overweldigend aanbod aan boeken over de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Zo wordt een bezoek aan Standaard Boekhandel weer een feest voor jong en oud.

Geert Schotte CEO Standaard Boekhandel

Colofon Standaard Boekhandel Magazine is een uitgave van Standaard Boekhandel, in samenwerking met Roularta Custom Media. Prijzen en afbeeldingen van de boeken en dvd’s zijn onder voorbehoud van wijzigingen in de winkels. ❖ Verantwoordelijke uitgever Geert Schotte, Standaard Boekhandel, Industriepark Noord 28 A, 9100 SintNiklaas ❖ Realisatie Chantal De Coster, Standaard Boekhandel en Pieter Taelman, Roularta Custom Media (pieter.taelman@roularta.be) ❖ Concept Natalie Moutton ❖ Vormgeving Anne-Sophie Demey ❖ Eindredactie Evy Alliet ❖ Druk Roularta Printing ❖ Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm of op enige andere wijze, zonder voorafgaand schriftelijk akkoord van de uitgever

3


www.standaardboekhandel.be

Klantendienst I Evenementen I Vacatures Categorie

Trefwoord, titel, auteur, ...

Registreren

Zoeken

Winkelmandje (0 producten)

Je vindt er meer dan je zoekt

Boeken

Ebooks

Muziek

Films

Games

Fotoproducten

Andere Producten

Inloggen

Verlanglijstje (0 producten)

Zoek een Winkel

Incl.

Nieuw

CD

Top 10 Fictie Top 10 Non Fictie Top 10 Jeugd Aanbevolen In de kijker De avonturen van Prinses Tilda Stefan Boonen

Boek + cd: 14,95 EUR

Vanaf 4 jaar

Angry Birds Dekselse doolhoven en rare raadsels 8,99 EUR

Het leuke Chocolade Bakboek 14,95 EUR Vanaf 6 jaar

Vanaf 8 jaar

Warrior Cats 5 Schemering Erin Hunter

15,95 EUR

Vanaf 11 jaar

De Grijze Jager 12 De Koninklijke Leerling

John Flanagan

15,95 EUR

Vanaf 12 jaar

Nieuw Top 10 Fictie Top 10 Non Fictie Top 10 Jeugd Aanbevolen In de kijker

Jip en Janneke Sinterklaas komt!

Sint op komst!

Annie M.G. Schmidt & Fiep Westendorp

14,99 EUR

8,95 EUR

Mattias De Leeuw

Later, als ik groot ben...

Vanaf 3 jaar

18,95 EUR

Vanaf 3 jaar

Eric Puybaret

Van 4 tot 94 jaar

Die hoed zit goed Riet Wille & Annemie Berebrouckx

De bende van Teiresias. Van zilver zal de ketel zijn...

Van 6 tot 7 jaar

14,95 EUR

17,50 EUR

Mark Tijsmans

Vanaf 9 jaar

Nieuw Top 10 Fictie Top 10 Non Fictie Top 10 Jeugd Aanbevolen In de kijker

Annemie Berebrouckx

De wondere Sprookjeswereld van Grimm en Andersen

Kaatje Het grote voorleesboek

Grimm & Andersen

19,95 EUR

14,95 EUR

Vanaf 2 jaar

Jules en de mijter van Sint 6,95 EUR

4 standaard boekhandel magazine

Vanaf 2 jaar

Hetty Van Aar

Van 3 tot 6 jaar

Vlijtig Liesje Ik teken wondermooie Prinsessen 16,95 EUR Vanaf 6 jaar

De verdwenen prins Jennifer A. Nielsen

14,99 EUR

Vanaf 10 jaar


www.standaardboekhandel.be

Wachten op de Sint Tien jaar na de dood van Annie M.G. Schmidt in 1995, verscheen de verzamelbundel ‘Sinterklaas komt!’, die nu werd herdrukt. De verhalen ontstonden allemaal in de jaren vijftig toen de belangrijkste jeugdschrijfster van Nederland de figuurtjes Jip en Janneke dolle avonturen liet beleven in de krant ‘Het Parool’. Ze werden ook allemaal geïllustreerd door Fiep Westendorp.

Aanbevolen Jip en Janneke Sinterklaas komt! Annie M.G. Schmidt & Fiep Westendorp

In ‘Sinterklaas komt!’ zijn tien verhalen samengebracht rond de vrijgevige heilige die elk jaar uit Spanje komt om de kinderen met geschenken te overladen. Jip en Janneke wachten in spanning op zijn komst. Moeten ze hun schoentje klaarzetten? Een liedje instuderen? Zou het paard geen dorst hebben? Het zijn korte verhalen in een heel heldere taal die zich makkelijk laten voorlezen. Voor Vlaamse kinderen is het wel even wennen dat Sinterklaas op 5 december komt en niet een dag later. De bloemlezing is uiteraard ook een geknipte inleiding in de wondere wereld van Jip en Janneke.

Uitgever: Querido

8,95 EUR

Bestel dit boek ook online op www.standaardboekhandel.be

Vanaf 3 jaar (Zie ook pag. 10)

Een weesjongen in Teiresië Mark Tijsmans is geen onbekende in Vlaanderen. Hij speelde in tv-series als ‘Flikken’ en ‘Thuis’ en is al een tijdje een van onze beste musicalacteurs (‘Annie’, ‘Mamma Mia!’...). Maar dat hij ook al negen boeken geschreven heeft, is voor sommigen misschien een verrassing. Zopas verscheen ‘Van zilver zal de ketel zijn…’, het eerste deel in een reeks die ‘De bende van Teiresias’ heet. In dit fantasieverhaal wordt de lezer naar Teiresië gebracht waar drie volkeren wonen: mensen, elfen en kabouters. We ontmoeten een weesjongen, Floris, die op de jaarmarkt voor het paleis onterecht gearresteerd wordt voor diefstal. Hij kan zichzelf enkel redden als hij zich ‘vrijwillig’ opgeeft voor een gevaarlijke expeditie als schildknaap van een jonge ridder. Het is vooral de mooie prinses Catho die hem overtuigt om mee te gaan. Tijsmans schrijft naar eigen zeggen geen kinderboeken, maar familieromans. “De ouders mogen mijn schrijfsels ook lezen”, zegt hij. Een goed idee voor iedereen die het avontuurlijke kind in zichzelf wil prikkelen.

Aanbevolen De bende van Teiresias. Van zilver zal de ketel zijn... Mark Tijsmans Uitgever: Manteau

14,95 EUR Vanaf 9 jaar (Zie ook pag. 20)

Bestel dit boek ook online op www.standaardboekhandel.be

Wist je dat Onze webwinkel is

24/24

je bij online bestellen kan kiezen voor thuislevering of afhaling in jouw favoriete Standaard Boekhandel? je bij afhaling in jouw favoriete Standaard Boekhandel geen portkosten hoeft te betalen? extra voordeel

open

Neem snel een kijkje op www.standaardboekhandel.be 5


column

Het wensbeentje van dokter Bibber

© Wouter Van Vaerenbergh

Een trapauto met fonkelend koetswerk en koplampen die echt konden branden. De boeken van ‘Hoe en waarom’, die alle geheimen onthulden van de luchtvaart. Magnetisme. De voorhistorische mens.

Jean-Paul Mulders is journalist, schrijver en vaste columnist voor Knack Weekend.

Een startersset van Märklin met een blauwe transfo en een stoomlocomotief, type 3029. Soms denk ik aan de dingen die ik kreeg van Sinterklaas, in de tijd waarin ik dacht dat ‘speelgoed’ een soort aanbeveling was: speel goed, in twee woorden. Ik had nog niet door dat goed ook gewoon ‘goederen’ kon betekenen. Een Action Man met een bundel dynamiet en een litteken op zijn wang. En natuurlijk dokter Bibber, het spel waarbij je dingen uit het lichaam van een patiënt moet pulken met behulp van een elektrisch pincet. Raak je daarbij de rand van het vakje, dan gaat de rode lamp in de neus van de patiënt branden en klinkt er een zoemtoon waarvan je telkens weer schrikt. De winnaar is de chirurg met de vastste hand. Dat gezelschapsspel heeft de Sint ons vorig jaar opnieuw gebracht, in een nieuwe en opgeleukte versie. Wellicht dacht hij – zo opportunistisch zijn heiligen wel – dat hij er zowel mijn oudste dochter als mij mee kon plezieren. Toen we het speelden, bleek de patiënt echter deerlijk veranderd. Lichaamsdelen uit de originele dokter Bibber, bijvoorbeeld de broodbuik en de zwevende rib, waren vervangen door voorwerpen die nergens op sloegen, zoals een gsm en een toilet. Het spel borrelde en burpte. Er klonk genies, gekwaak, geblaf, getjilp, geboer en met geregelde tussenpozen zelfs een luide wind. Ik dacht dat dochter dat misschien grappig zou vinden. Die speelgoedfabrikanten wisten vast wel wat ze deden, anders zouden zij een spel dat perfect was toch niet zo verminken? Ik speelde dapper voort en probeerde mijn teleurstelling te verbergen. Ergens halverwege echter, terwijl zij met

6 standaard boekhandel magazine

het pincet naar het toilet in de buik van de patiënt zat te vissen, keek dochter op van het spelbord en zei met een frons: “Dit is wel een beetje stom hé papa? In mensen zitten toch geen telefoons of toiletten?” “Dat is waar”, antwoordde ik. En ik vertelde haar van de ‘echte’ dokter Bibber, die van toen ik klein was. Wat speet het mij opeens dat ik die naar het containerpark had gebracht, in een levensfase waarin het er niet naar uitzag dat ik mij ooit nog in gezelschapsspellen zou verliezen. Dochter en ik hebben het plan opgevat om een brief te schrijven aan de goedheilig man. We willen hem vragen of hij dit jaar voor ons eens wil kijken in zijn vintagemagazijnen of op 2dehands.be. Misschien ligt daar nog een dokter Bibber zonder de nieuwerwetse toeters en bellen, maar met het oorspronkelijke wensbeentje en het gebroken hart. Ik denk dat de Sint ons verzoek wel zal begrijpen. Hoewel hij alles afweet van Wii en PlayStation, is hij een man die hecht aan tradities. Hij heeft een boon voor vergeten groenten en voor vergeten speel goed, zoals tollen en bikkels, voetballen van echt leder en revolverholsters voor cowboys. “Dat zijn dingen voor jongens, papa”, zegt mijn dochter dan, en ze rolt met haar ogen op een manier die ik haar niet kan nadoen. Op mijn telefoon speelt ze een app waarbij ze jonge vrouwen moet pimpen met een onuitputtelijke voorraad rokjes en topjes, diademen en halssnoeren, pumps en oogschaduw. Endless Closet heet de app, vrij te vertalen als Eindeloze Kleerkast. Van de Sint wil zij dit jaar graag een micro om in te zingen, nog een paar Barbies en een boek waarin feeën gaan shoppen. ‘Je komt niet ter wereld als vrouw, je wordt tot vrouw gemaakt.’ Ik denk dan aan die woorden van Simone de Beauvoir, die volgens mij voor geen meter kloppen. Jean-Paul Mulders


kinderboeken

Incl.

CD

Baby’s kijkboek Xavier Deneux Dit kijkboek met schattige tekeningen is uiterst geschikt voor baby’s. De contrasterende kleuren stimuleren de hersenen en bevorderen de visuele ontwikkeling. Door te kijken naar de woorden en hun naam te leren, worden de eerste stappen in de taalontwikkeling gezet. Vanaf 1 jaar

Mijn groot voertuigenboek Kijken en ontdekken

De leukste kinderliedjes Zing mee met de cd!

Kijken en ontdekken. Alles over voertuigen! Vanaf 1 jaar

Zingen maakt blij en vrolijk, doet al je zorgen vergeten en brengt mensen bij elkaar. Redenen genoeg om met je kind in dit boek te duiken! En wat dit boek tot een echte aanrader maakt, is de cd die erbij hoort. Voor urenlang luister- en zangplezier! Vanaf 2 jaar

9,95 EUR

Boek + cd: 14,95 EUR

9,95 EUR

Schanulleke-pop Neem Schanulleke overal mee naartoe en beleef net als Wiske de leukste avonturen met je favoriete knuffel. Vanaf 2 jaar

14,95 EUR

Het Gruffalo geluidenboek Julia Donaldson & Axel Scheffler Natuurlijk ken je de Gruffalo al lang: het angstaanjagende bruine monster dat door kinderen over de hele wereld wordt omarmd. Maar weet je ook hoe hij klinkt? En de muis? De slang? De vos? De uil? Met dit geluidenboek komt het verhaal van de Gruffalo helemaal tot leven. Van 0 tot 6 jaar

17,95 EUR

De wereld van Schanulleke Kijk- en vertelboek

De wereld van Schanulleke Stickerpret

Het Kiekeboe-koffertje van Schanulleke. Waar is beer?

Willy Vandersteen

Willy Vandersteen

Willy Vandersteen

In dit prachtige kijkboek wordt op een verhalende manier de wereld van Schanulleke tot leven gebracht. Met veel dingen om naar te kijken en te ontdekken. Herkenbaar en met de nodige humor! Vanaf 2 jaar

In het stickerboek van Schanulleke vind je meer dan vijftig stickers. Spannend om alle stickers mooi op de juiste plaats te plakken. En dan nog even de tijd nemen om de tekening mooi in te kleuren. Vanaf 2 jaar

Dit stevige koffertje kunnen peuters overal met zich meenemen. De pagina’s binnenin bevatten kijkgaten. Perfect voor een leuk spelletje kiekeboe! Nu alleen beer nog vinden. Vanaf 2 jaar

9,95 EUR

5,95 EUR

8,95 EUR

7


kinderboeken

Puzzelen en woordjes leren Laat je kind zes vrolijke puzzels van dieren maken met de blokjes in deze doos. In het stevige kartonnen boekje staan plaatjes van de dieren. Bovendien staat bij elk dier de j­uiste naam vermeld. Puzzelen, plaatjes kijken en woordjes leren, drie superleuke activiteiten in één doos! Vanaf 1 jaar

9,95 EUR

Lange oortjes Mijn eerste puzzelboek

De kleine boerderij Mijn allereerste puzzelboek

Hello Kitty Mijn kijkboek met 150 woordjes

Laat je kind in dit boekje vijf puzzels van een lief konijntje ontdekken. Elke puzzel bestaat slechts uit vier stukken waardoor deze al geschikt is voor kinderen vanaf 1 jaar. ­ De woordjes in het boekje helpen je kind zijn of haar woordenschat op een speelse manier te vergroten. Vanaf 1 jaar

Dit boek is bijzonder geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. De puzzels stimuleren de motoriek en leren je kind spelenderwijs vormen en kleuren te onderscheiden. Bovendien zijn de puzzelstukken lekker zacht, ideaal voor kleine kinderhandjes. Vanaf 1 jaar

Voor de allerkleinste prinsesjes is er dit prachtige kijkboek van Hello Kitty, met 150 woorden die aansluiten bij hun leefwereld. Het boek is een ideaal hulpmiddel om de woordenschat te verrijken. Een leuke manier om de taalontwikkeling te stimuleren! Vanaf 2 jaar

11,50 EUR

8,95 EUR

11,50 EUR

Het reuzeleuke voorleesboek

De wondere Sprookjeswereld van Grimm en Andersen

Klein of groot, jong of oud, verteller of luisteraar… Het maakt niet uit. Iedereen zal genieten van de leuke verhaaltjes in dit mooie voorleesboek. Pik er eentje uit, maak het jullie gemakkelijk op de bank en genieten maar! Vanaf 2 jaar

Grimm & Andersen De sprookjes van de gebroeders Grimm en van Hans Christian Andersen spreken tot ieders verbeelding. In dit prachtig geïllustreerde boek zijn deze klassiekers verzameld. ­­ De allerkleinsten genieten als je de verhalen voorleest, de oudere kinderen kunnen ze al helemaal zelf lezen. Vanaf 2 jaar

16,95 EUR

19,95 EUR

Welkom in de wereld van Schanulleke

9,95 EURr Vanaf 2 jaa

14,95 EUR

Vanaf 2 jaar

8,95 EUR

5,95 EUR

Vanaf 2 jaar

Verkrijgbaar bij

Vanaf 2 jaar

&

bij

.


kinderboeken

Pien is Sinterklaas

Wij samen op stap

Jules en de mijter van Sint

Judith Koppens

Leo Timmers & Jean Reidy

Annemie Berebrouckx

Pien zou het liefst Sinterklaas willen zijn. Ze wil net zo’n mooie rode mijter en natuurlijk ook een echte staf. Maar wat is een Sinterklaas nu zonder Zwarte Piet? Gelukkig weet Pien daar een heel goede oplossing voor… Vanaf 2 jaar

Moeder en kind gaan een dagje op stap in de stad. Bij elke lezing merk je weer nieuwe details op in dit grappige en hartverwarmende prentenboek. Het ideale boek om samen de dag af te sluiten. Vanaf 2 jaar

Jules maakt een nieuwe mijter voor Sinterklaas. Hij zet de mijter ‘s avonds bij zijn schoentje klaar. En de volgende dag? Vanaf 2 jaar

9,95 EUR

Kleine Huppel De mooiste 1-minuutverhaaltjes Nina Flores Ontdek in dit vrolijke voorleesboek Huppels kleine en grote avonturen. Samen met zijn zusjes en babybroertje maakt hij, net zoals mensenkinderen, een heleboel dingen mee: hij speelt piraatje, valt uit een boom, houdt een sneeuwballengevecht en nog veel meer… Vanaf 2 jaar

6,95 EUR

14,95 EUR

Betoverende 1-minuutverhaaltjes In dit boek staan meer dan honderd korte verhalen om weg te dromen vlak voor het slapengaan! Kies een verhaaltje uit en laat je kleine (b)engel onderduiken in de wereld van grappige dieren, betoverende prinsessen, dappere ridders, glimmende robots of sterke superhelden… Vanaf 2 jaar

24,95 EUR

14,95 EUR

Disney Wondere 1-minuutverhalen Disney Betoverende 1-minuutverhalen Prinsessen Disney Mooiste 3-minuutverhalen Walt Disney In deze drie Disney-boeken zijn een heleboel leuke voorleesverhalen verzameld. Duik in de magische avonturen van onder andere Assepoester, Rapunzel, Peter Pan, Winnie de Poeh, Nemo, Cars en andere tijdloze Disney-favorieten en geniet samen met je kind van een betoverend moment voor het slapengaan. Vanaf 2 jaar

17,95 EUR per boek

Exclusief bij Standaard Boekhandel en Standaard Bookshop bij FUN Educatief memospel om samen te spelen!

14,95 EUR Van 3 tot 6 jaar

Geschenktip! Dit kleuterkookboek bevat receptjes voor alle seizoenen.

14,95 EUR

Gratis* Hopla-kleurboek bij aankoop van dit boek.

Gratis* Nellie & Cezarstickers bij aankoop van dit boek of spel.

Twee leuke voorleesverhalen rond ‘feesten’!

12,95 EUR Van 2 tot 5 jaar

Van 3 tot 6 jaar

*Deze actie is geldig, zolang de voorraad strekt, tot en met 31 december 2013 bij

&

bij

.


kinderboeken thriller

Mijn eerste Van Dale

Mijn eerste doeboek

Liesbeth Schlichting, Betty Sluyzer & Marja Verburg

An Debaene & Marieke Claessens

‘Mijn eerste Van Dale Voorleeswoordenboek’ bevat veel nieuwe woorden, versjes en illustraties en nóg meer tips voor het gebruik thuis, in de kinderopvang en op school! Met vrolijke tekeningen, grappige en vertederende versjes leer je al spelenderwijs je kind praten! Van 2 tot 3 jaar

24,95 EUR

Sint op komst! Mattias De Leeuw Wanneer de kleren van de Sint te drogen hangen op het dek, worden ze plots weggeblazen door de wind. Zwarte Piet gaat erachteraan. Zal hij de kleren op tijd terugvinden? En wat moet Sinterklaas ondertussen aantrekken? Vanaf 3 jaar

14,99 EUR

Jonge kinderen leren voortdurend bij: nieuwe kleuren, vormen, letters, cijfers, dieren… Dit boek helpt hen op weg! Spelenderwijs leren ze meer over de wereld rondom hen dankzij de vele illustraties en handige kaartjes die bij het boek zitten. Van 3 tot 6 jaar

Een eigenwijs prentenboekverhaal over de soms iets té enthousiaste Peppa. Peppa heeft zo veel energie, dat ze iedereen horendol maakt. De handpop maakt het verhaal interactief en daagt voorlezers en kinderen uit om mee te spelen. Vanaf 3 jaar

Roodkapje Veronika Kopeckova Deze carrousel-kijkdoos is een compleet nieuwe weergave van het wereldberoemde sprookje Roodkapje. Tijdens het voorlezen kan je kind steeds een nieuwe scène voor het kijkdoosgaatje draaien en zo het sprookje van dichtbij beleven! Van 3 tot 6 jaar

24,95 EUR

14,99 EUR

15,99 EUR

Jip en Janneke Sinterklaas komt!

Het huis van Jip en Janneke

Later, als ik groot ben...

Annie M.G. Schmidt & Fiep Westendorp

Eric Puybaret

Sinterklaas komt! Jip en Janneke kunnen niet langer wachten. Veel te vroeg zetten ze hun schoen klaar en maken ze ruzie over welk liedje ze zullen zingen. Maar dan komt Sinterklaas eindelijk écht bij ze op bezoek… Vanaf 3 jaar     

Speel mee met Jip en Janneke! Stevig popuphuis met uitdrukbare figuren van o.a. Jip en Janneke, Siepie en Takkie. Je raakt nooit uitgespeeld: in de tuin, op de stoep, in de badkamer, in de keuken en op zolder. Inclusief uitdrukvellen met wasgoed, een step, badeendje, enzovoort. Vanaf 4 jaar

Later als ik groot ben, word ik… ruimtevaarder! Of misschien toch liever dierenarts? Of politieman? Of juf? Of… Een betoverend prentenboek over alles wat jonge kinderen later willen worden, met paginagrote, poëtische tekeningen. Van 4 tot 94 jaar

8,95 EUR

19,95 EUR

Annie M.G. Schmidt & Fiep Westendorp

(Zie ook pag. 5)

10 standaard boekhandel magazine

Speel met Peppa! Met handpop

18,95 EUR


Feeëngeheimen

Feeëngeheimen: toverformules, sterren lezen en droomrecepten voor iedereen “Dit boek zou verplichte lectuur moeten zijn voor iedereen die meent dat ze de leeftijd voor magie en tovenarij al lang voorbij zijn.” Philippe Lechermeier. Bewerkt door Ed Franck. Met illustraties van Aurélia Fronty, Feeëngeheimen, Davidsfonds Infodok, vanaf 6 jaar, 19,95 EUR (Zie ook pag. 14)

Wat mensen ook mogen denken, toverkunsten haal je niet uit stoffige boeken diep verborgen in eeuwenoude kasten. Magie en tovenarij zitten overal en nergens. Hier, maar ook daar, en onder je neus zonder dat je het ziet. In het prachtige kijk-, droom-, lees- en fantaseerboek ‘Feeëngeheimen’, met sprookjesachtige illustraties van Aurélia Fronty, verklappen feeën hun magische geheimen. De tekst is van de hand van Philippe Lechermeier, Ed Franck zorgde voor de Nederlandstalige versie. ‘Tovenarij is zoals poëzie… het zit vlak onder je neus’ luidt het thema van het boek. Je moet natuurlijk wel weten waar te kijken en eigenlijk bekijk je de wereld ook maar beter met kinderogen. Spijtig dat grote mensen die vaak al heel lang kwijt zijn. Gelukkig zullen ze als ze dit boek lezen – dit is genieten voor alle leeftijden – al snel weten waar ze die onbevangen kijk kunnen terugvinden. Onder de zitbank misschien? In dit boek kom je alles te weten over de droommachine die Filomeentje Buitenbeentje uitvond en over haar droomrecepten. Nog nooit zag de nacht zo feestelijk blauw. Irina Fladder wandelt dagelijks in haar mooiste kleren in de wei en geeft bloemen fluisterend hun kleur, terwijl ze handig uit de greep van schilders en tuiniers weet te blijven. En dankzij Zoë Zwaenepoel, die pestkoppen en treiteraars nachtmerries bezorgt door een gedeukt balletje onder hun kussen te schuiven, droomt Floortje Flips een helderblauwe droom waarin ze ’s nachts over de stad vliegt.

‘Feeëngeheimen’ bevat ook tips om het leven met een snuifje magie te kruiden: een nieuwe taal bedenken is makkelijk, maar zo veel leuker als je het in groep doet en liegen is de waarheid zeggen, maar dan andersom. Er is een handige brief om verloren spullen terug te vragen aan de familie Langvinger die je spullen verplaatst, verbergt en soms zelfs steelt. En er is heel veel goede raad: snoepjes zijn een prima troost als de grijze amuletten niet werken en een toverformule die rijmt, kun je beter zingen. De wereld zou misschien niet direct een mooiere, maar vast wel een leukere plek zijn als ‘Feeëngeheimen’ voor volwassenen verplichte lectuur gemaakt werd. En voor jongvolwassenen, en bij uitbreiding voor iedereen die meent dat hij of zij de leeftijd voor magie en tovenarij inmiddels voorbij is en er enkel nog plaats is voor ernst en zwaarwichtige zakelijkheid. Oh, er is niks mis met zakelijkheid, maar af en toe een snuifje magie, een mespunt poëzie of een flinke lepel tovenarij à la Muriëlle van Libel, zou alle nuchtere beredeneerdheid toch wat lichter verteerbaar maken. En voor wie het wat moeilijk heeft om zich over te geven aan de fantasie, zijn de illustraties van Aurélia Fronty het ideale duwtje in de rug: sprookjesachtig, dromerig, subtiel en tegelijk vol humor en leuke details. De hemel van de maanvisser is geen effen kleurvlak, maar bestaat uit wel honderd tinten blauw. Ranke figuurtjes en suggestieve stippellijnen laten je even mier zijn en toverpapier kleurt de wereld helemaal anders. Dromen met je ogen open!

11


kinderboeken

Incl.

CD

19,95 EUR

In dit boek vind je alle voertuigen terug die rijden, varen en vliegen. Til de flappen op en ontdek hoe een boot, een maaidorser of een vliegtuig er vanbinnen uitzien. Met meer dan zestig bewegende elementen. Vanaf 4 jaar

19,95 EUR

De echte naam van Prinses Tilda is Zijne Prinsesselijke Hoogheid Amanda Maria Elisabeth Cleopatra Tildemina van het Parkpaleis. Zoals haar naam doet vermoeden, zijn ook de avonturen van deze ondeugende prinses heel bijzonder. Met luister-cd! Vanaf 4 jaar

Ben jij ook gek op voetbal, de favoriete sport van miljoenen mensen over de hele wereld? Dan is dit boek echt iets voor jou! Het vertelt je wat je moet weten over de regels van het spel en de technieken die een goede voetballer moet beheersen. Vanaf 5 jaar

Boek + cd: 14,95 EUR

12,95 EUR

* In vrolijk bewaarblik

vind ons leuk op facebook

eb fac

* Vijftig kaarten met spelideeën voor binnen en buiten

www.

Disney. 50 leuke spelideeën * Drie verschillende Disneythema’s: Cars, Prinsessen en Jungleboek

el

Anne-Sophie Baumann & Didier Balicevic

In dit boek kijk je je ogen uit! Het vertelt alles over het leven in een kasteel tijdens de middeleeuwen. Meer dan zestig bewegende elementen onthullen alle geheimen van het kasteel. Vanaf 4 jaar

Mijn eerste voetbalboek Clive Gifford

oo

and

Anne-Sophie Baumann & Emmanuel Ristord

De avonturen van Prinses Tilda Stefan Boonen

kh

Het grote boek van voertuigen en machines

k.c

oe

Het grote boek van ridders en kastelen

db om/standaar

Vanaf 5 jaar

7,95 EUR per bewaarblik

Dé lidkaart waarmee je spaart één kaart, véél voordelen Met de nieuwe lidkaart waarmee je spaart krijg je korting bij duizenden handelaars in Vlaanderen en Brussel en dus ook in jouw buurt! Verzamel korting op kleding, schoenen, babyartikelen, speelgoed, brillen, bloemen… en bij Standaard Boekhandel. Met je lidkaart krijg je ook korting op tentoonstellingen, in musea en attractieparken, bij musicals…

Nog geen lid? Ben je nog geen lid? Surf dan snel naar www.gezinsbond.be/lidworden of tel. 02 507 88 88.


LEZEN MET Geronimo

Met 4 geuren, bewegende beelden en uv-licht

Hij is er: Fantasia VIII van Geronimo Stilton

Geronimo reist weer af naar het fantastische Fantasia. Zijn uurwerk is stuk en sindsdien gebeuren de vreemdste dingen. De dappere krantenknager bindt de strijd aan met de wijzers van een magisch uurwerk die steeds sneller draaien. H­ et wordt een ware race tegen de klok… Van 7 tot 9 jaar 24,95 EUR

10

re d en en om d e bo eken va n G eron im o St il to n t e le ze n: 1. Educat ief:

te weten.

2. Herken ning

Op een sp eelse mani er komen kinderen

heel wat : Geronimo is een vriend , geen su herkennen perheld. in hem zi 3. Hulp bi Heel chzelf. j lezen: Mi nder gemo met leespr tiveerde oblemen sl kinderen agen er of kinder wonderwel Geronimo en aan de sl in om me ag te gaan t de boek . en van 4. Inlevi ng: Stuk voor stuk zijn lezer leef het avontu t mee. urlijke bo eken, de 5. Intera ctief: De bo ek en bevatt doe-dingen en heel wa , raadsels t opdracht , ja zelf en, s geuren 6. Leesbe en geheim vorderend: schrift. Kinderen ontdekken die de bo lezen late eken van r ook boek Geronimo en van an 7. Mooie dere aute boeken: Ge urs. en grijze kleurige bladspiege typografie ls helpt kind , de spee lse en eren makk 8. Motiva elijk over tie: Kinder de tekst. en krijge lezen van n leeshong de boeken er bij he . t wat kinder en

9. Solida riteit

: Geronimo ko mt steeds hij helpt op voor zi en steunt jn goede na hen. Gero te streve nimo zet n. Hij ge aan het eft een aa mekaar op nzet om st te komen. eeds voor vrienden,

10. Toegan keli

het kind.

jk

heid: De go ede verhou es zorgen ding teks voor een tevenwicht op het ni veau van

illustrati

Hoe bestellen ? Via de boekhan

del in uw buurt of via www.b akermat.be Uitgeverij Baker mat - Egide W alschaertsstraa t 22 - 2800 Me Vertegenwoord chelen iging België: Uit geverij Lanno o/Distrimedia

Ontdek ook de andere verhalen van Geronimo en zijn vrienden:

• Oerknagers. Klaar voor de start! - 9,95 EUR • Ridders van Fantasia. Het dromenlabyrint - 17,95 EUR • Geronimo moet verhuizen - 9,95 EUR • Heksen van Fantasia. De heks van eb en vloed - 15,95 EUR • Thea Stilton. Help, we missen een welp! - 14,95 EUR • Thea Stilton. Viva flamenco - 14,95 EUR

13


jeugdboeken

Lees meer over dit boek op pag. 11

Leespret voor eerste lezers (AVI 1-2 - AVI nieuw M3-E3)

Leespret voor beginnende lezers (AVI 3-4 - AVI nieuw E3-M4-E4)

Die hoed zit goed

Feeëngeheimen

Riet Wille & Annemie Berebrouckx

Philippe Lechermeier. Bewerkt door Ed Franck. Met illustraties van Aurélia Fronty

Pieter van Oudheusden

Pieter van Oudheusden

In dit mooie leesboek vind je zes superleuke verhalen. Ze zijn allemaal speciaal geschreven voor kinderen die leren lezen. Lees over Floor die met de klas naar het pretpark gaat, ontdek waar Daans hond naartoe is gerend en nog veel meer! Vanaf 6 jaar

In dit mooie leesboek vind je zes superleuke verhalen. Ze zijn allemaal speciaal geschreven voor kinderen die leren lezen. Lees over Stef en Kaat die een club oprichten, ontdek waarom Eefje vampier wil worden en nog veel meer! Vanaf 6 jaar

Auteur Riet Wille goochelt met taal en verzamelt haar leukste gedichten, versjes en woordraadsels voor prille lezers in een extra dikke bundel. Alles op leesniveau AVI 1. Onmisbaar voor kinderen uit het eerste leerjaar. Met grappige illustraties van ­ Annemie Berebrouckx. Van 6 tot 7 jaar

12,95 EUR

12,95 EUR

17,50 EUR

Stap binnen in de wondere wereld van de feeën! Feeën die dromen maken of de bloemen kleur geven. Ontdek alles over toverformules en de taal van de sterren. Een betoverend en poëtisch prentenboek met prachtige, sprookjesachtige prenten waar jong en oud van zullen genieten. Vanaf 6 jaar

19,95 EUR

Mijn grote boek over paarden en pony’s

Het superleuke meisjes weetjesboek

Het megacoole jongens weetjesboek

Ute Ochsenbauer

In dit boek vind je allerlei weetjes, soms leerzaam, maar soms ook gewoon leuk of zelfs knettergek… Sla het snel open en dompel je onder in de ontelbare fascinerende feiten die elk meisje moet kennen! Van 6 tot 9 jaar

In dit boek vind je allerlei weetjes, soms leerzaam, maar soms ook gewoon leuk of zelfs knettergek… Sla het snel open en dompel je onder in de ontelbare fascinerende feiten die elke jongen moet kennen! Van 6 tot 9 jaar

Ben jij gek op paarden en pony’s? Dan wil je vast alles weten over je lievelingsdieren! Sla dit boek open en lees de antwoorden op al jouw vragen. Alles wordt eenvoudig uitgelegd en met veel foto’s duidelijk gemaakt. Paarden en pony’s zullen geen geheimen meer voor je hebben! Vanaf 6 jaar

15,95 EUR

14 standaard boekhandel magazine

12,95 EUR

12,95 EUR

Waar of niet waar? Jan Payne Baan je een weg door dit boek en beslis welke te gekke uitspraken waar en welke niet waar zijn. Mens, natuur, ruimte en wetenschap, je zult ontdekken dat de waarheid soms moeilijker te geloven is dan de leugen. Bereid je voor om je hersenen stevig te laten kraken! Van 6 tot 9 jaar

9,95 EUR


jeugdboeken

Angry Birds. Dekselse doolhoven en rare raadsels ‘Dekselse doolhoven en rare raadsels’ is een vrolijk activityboek en staat garant voor uren speel- en kleurplezier. Vanaf 8 jaar

8,99 EUR

Het natuurquizboek Jan Pedersen Een fantastisch interactief quizboek voor het hele gezin. Wie heeft de meeste natuurkennis? Ga de uitdaging aan! Met de geïntegreerde spelmodule beantwoord je de multiplechoicevragen en houd je tevens de score bij. Vanaf 8 jaar

Het knotsgekke Moppenboek voor de jeugd Jantien De Jager “Hoe heten de laatste tanden die een mens krijgt?”, vraagt de onderwijzer. “Valse tanden, meneer”, zegt Aad. Een hond en een giraf gaan samen zwemmen. De giraf gaat het water in en roept naar de hond: “Kom er maar in, het is niet diep! Ik voel de grond!” Vanaf 6 jaar

24,95 EUR

9,95 EUR

Exclusief bij Standaard Boekhandel en Standaard Bookshop bij FUN

KNALPRIJS: 2 strips voor 9,99 EUR*

5,95 EUR Vanaf 8 jaar

5,95 EUR Vanaf 8 jaar

5,95 EUR Vanaf 8 jaar

5,95 EUR

Vanaf 10 jaar

*Deze actie is geldig van 3 november tot en met 7 december 2013, dit zolang de voorraad strekt, op alle strips uit de reeksen F.C. De Kampioenen, Vertongen & Co, Suske en Wiske, Urbanus, De Rode Ridder, de Kiekeboes van Standaard Uitgeverij. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele aanbiedingen.

Exclusieve actie bij

Actie geldig van 3 november tot en met 7 december 2013

5,95 EUR

5,95 EUR

Vanaf 10 jaar

Vanaf 10 jaar

&

bij

.


jeugdboeken

Het hippe meisjes kookboek Christelle Chatel Wat dacht je ervan om iedereen die je lief vindt eens te verwennen met de lekkerste gerechten? Laat ze proeven van al jouw keukengeheimen! In dit boek ontdek je een heleboel recepten voor overheerlijke gerechten om al je kookkunsten op los te laten. Vanaf 6 jaar

15,95 EUR Het lekkerste kinderbakboek Abigail Wheatley Smul jij graag van heerlijke cupcakes en taarten? Help jij graag in de keuken als er gebak op het menu staat? Dan moet dit boek voortaan op jullie aanrecht liggen! Cupcakes, muffins, macarons, chocoladetaart, superlekkere versieringen… Ze staan er allemaal in. Vanaf 6 jaar

15,95 EUR Het leuke Chocolade Bakboek Alle lekkernijen in dit boek zijn gemaakt met heerlijke chocolade: brownies, koekjes, taarten… Bovendien kom je te weten hoe je van die lekkere versieringen maakt. Mocht je allergisch zijn voor melk, gluten of noten, dan krijg je een heleboel tips om het recept aan te passen. Vanaf 6 jaar

14,95 EUR Vlijtig Liesje Ik teken wondermooie Prinsessen / Ik teken prachtige Paarden Teken de mooiste prinsessen of de prachtigste paarden in een handomdraai. Gebruik de stickers en stofjes om je eigen creaties op te fleuren of gebruik de sjablonen en tekentips om de schetsen in het boek verder af te werken. Vanaf 6 jaar

16,95 EUR per boek

De leukste vriendschaps­ bandjes om zelf te maken Françoise Hamon Wil je je beste vriend of vriendin verrassen met een leuk cadeautje? Schenk hem of haar dan een zelfgemaakt, kleurrijk vriendschapsarmbandje. De veertien originele projecten in dit boek bieden je vast en zeker inspiratie! Vanaf 7 jaar

10,95 EUR Stap voor stap dieren tekenen in cartoonstijl Christopher Hart Wil jij dolgraag weten hoe je zelf grappige dieren kunt tekenen? Sla dan snel dit boek open en pak je potlood! Christopher Hart legt je stap voor stap uit hoe het moet. Met dit boek teken je binnen de kortste keren je eigen knotsgekke cartoondieren, van snuit tot staart! Vanaf 7 jaar

14,95 EUR Maak je eigen sieraden met Fimo® Carine Le Guilloux Zelf leuke sieraden maken? Moeilijk, denk je? Helemaal niet! Met Fimo® tover je de mooiste creaties voor jezelf of voor je vriendinnen tevoorschijn. ­Een ketting met een vrolijke regenboog, oorbellen met grappige paddenstoeltjes of een trendy broche… het kan allemaal! Vanaf 8 jaar

10,95 EUR How to dress your Doll Roos Productions Eindeloos creatief plezier voor modeontwerpers in spe! Je leert op eenvoudige wijze de leukste kleedjes voor je (mode)pop te ontwerpen. Met de rekbare en niet-rafelende stoffen maak je in een handomdraai de mooiste outfits. Vanaf 7 jaar

16,95 EUR

Verkrijgbaar bij

16 standaard boekhandel magazine


jeugdboeken

Beste vriendinnen voor altijd! Ellies nieuwe school Holly Robbins Ellie en haar beste vriendin gaan naar de middelbare school en dat betekent voor Ellie honderdduizend angsten… Ze vraagt zich af of haar kleren wel cool genoeg zijn, of ze niet gepest zal worden om haar belachelijke familienaam, of ze de klaslokalen wel zal kunnen vinden... Vanaf 9 jaar

Beste vriendinnen voor altijd! Plankenkoorts

9,95 EUR

Holly Robbins Ellie en haar beste vriendinnen zijn superenthousiast over de schoolmusical die voor Kerstmis wordt opgevoerd. Vooral Jas, zij vindt het altijd heerlijk om in de schijnwerpers te staan en heeft haar zinnen gezet op een hoofdrol in de musical! Vanaf 9 jaar

9,95 EUR

Dancing Dreams Viva La Vida Tine Bergen Charlot en Nora dansen voor hun plezier, niet om afgebeuld te worden! Maar hun nieuwe dansleraar denkt daar anders over. Ze willen hun oude dansleraar Jesse terug. Alleen: waar is die gebleven? Vanaf 10 jaar

12,95 EUR

De Cupcakeclub Het geheime recept Marion van de Coolwijk Zilver is jarig en geeft een cupcakeparty in de bakkerij van haar vader. Er gaat van alles mis, maar de cupcakes zijn heerlijk! Zilver besluit haar vader te helpen. Samen met haar vrienden richt ze de Cupcakeclub op. Van 10 tot 12 jaar

12,95 EUR

Dagboek van een muts 4 Zak er lekker door! Rachel Renée Russell Lees hoe Nikki in dit boek een sierlijke ijsprinses probeert te worden... Nikki springt een gat in de lucht: ze is uitgenodigd voor Brandons verjaardagsfeest! Maar haar geluk is van korte duur: haar aartsvijand MacKenzie doet alles om Brandons aandacht te krijgen. Van 10 tot 12 jaar

14,95 EUR

Bestsellerauteur Santa Montefiore: nu 3 boeken voor de prijs van 2*

*Deze actie is geldig tot en met ­14 januari 2014, dit zolang de voorraad strekt. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele aanbiedingen.

Actie bij

&

bij

.


Klant aan het woord

‘Boeken zijn voor mij het ideale geschenk’

Suzanne Collins, The Hunger Games: Catching Fire, Van Goor, vanaf 15 jaar, 12,50 EUR

“Spannende verhalen, met veel actie, daar hou ik het meest van. Ik heb heel veel van Geronimo Stilton gelezen en van de serie ‘Kronieken van Fantasia’. Maar tegenwoordig grijp ik eerder naar boeken uit de reeks ‘De Hongerspelen’ van Suzanne Collins. ‘Wentelwereld’ van Peter Nys heb ik ook gelezen. Dat gaat over een jongen die niet naar de stad wil verhuizen en wegvlucht naar een bos. Daar vindt hij een soort van poort en als hij daardoor gaat, komt hij in de 15e eeuw en in een oorlog terecht. Hij moet proberen te verhinderen dat de poorten vernietigd worden. Vandaag ben ik met mijn mama naar hier gekomen om een boek te bestellen dat ik voor school ga lezen: ‘XXL’ van Jon Ewo. Op ons lijstje staan nogal wat titels die in de winkel niet meer in voorraad zijn. Bij Standaard Boekhandel kun je zo’n boek bestellen en een paar dagen later afhalen. Dat is erg handig. Binnenkort is het weer cadeautjestijd: Sint-Maarten, Sinterklaas, kerst, Nieuwjaar. Ja, het is wel plezant om boeken te krijgen. Of ik tips heb? Op school hebben vriendjes het vaak over de reeks van ‘De Grijze Jager’, dat zou heel spannend zijn. Deel 12 is net verschenen, ‘De Koninklijke Leerling’. En ik zag hier net ook ‘De verdwenen prins’ van Jennifer A. Nielsen over een weesjongen die door een regent wordt uitgekozen om de rol van een verdwenen prins over te nemen. De Sint heeft keuze te over!”

Davy (14) houdt van spannende boeken.

‘Wij lopen wel elke week een Standaard Boekhandel binnen’

Rachel Renée Russell, Dagboek van een muts. Mijn gemuts. Schrijf het zelf!, De Fontein Jeugd, van 10 tot 12 jaar, 14,95 EUR

“Lezen doe ik echt heel graag, dus ik vind het erg fijn als de Sint boeken meebrengt. En het mogen dikke boeken zijn hoor, waar flink wat leeswerk aan is. ‘Dagboek van een muts’ bijvoorbeeld, waarvan ik de eerste drie delen al gelezen heb. In deel vier, ‘Zak er lekker door!’, moeten Nikki en haar klasgenoten verplicht meedoen aan Holiday on Ice. Maar Nikki kan niet eens schaatsen. Wat ik nog leuk vind? Spannende verhalen en fantasy. De reeks ‘De legende van de Wachters’ vind ik goed. Nu ben ik bezig in ‘Het magische kristal’, het eerste deel van ‘Tempel van de Spiegels’. Dat is een verhaal over verdwenen spiegels en meisjes die een heel speciale steen vinden, en dan gebeuren er allemaal vreemde dingen. Ik zit al bijna aan het eind en heb geen flauw idee hoe het allemaal gaat aflopen. Het tweede deel uit de reeks heet ‘De wraak van Miren’ en ligt ook al in de winkel. En er komt ook nog een derde deel. De Thea Stilton-verhalen zijn ook wel spannend. Ik loop bijna elke week met mijn mama langs in Standaard Boekhandel en als ik het niet meer weet, helpt mijn mama me kiezen. Zij weet wat ik leuk vind. Vandaag is de keuze gevallen op ‘Het raadsel van alles wat leeft’ van Jan Paul Schutten, omdat daar veel weetjes instaan over de aarde en hoe het leven ontstaan is en zo. Wetenschap interesseert me heel erg. Of ik later wetenschapper wil worden? Dat weet ik nog niet hoor. Ik heb nog wel even tijd om te beslissen, toch?”

Steffi (11) kiest vooral voor fantasy en wetenschapsboeken.

18 standaard boekhandel magazine


jeugdboeken

Guinness World Records 2014 Guinness World Records De nieuwste uitgave van dit bestsellerboek zit weer boordevol verbluffende nieuwtjes, zoals nieuwe en verbeterde 3D-technologie en meer dan drieduizend adembenemende records. Vanaf 7 jaar

24,95 EUR

iDinosaurus Dankzij de digitale magie van Augmented Reality (AR) kun je dinosaurussen weer tot leven wekken. Laat ze brullen en zet jezelf met een dino op de foto! Vanaf 9 jaar

12,95 EUR

De boeiende wereld van de Dinosaurussen Dit boek neemt je mee op een geweldige reis naar het verleden van deze fascinerende uitgestorven dierengroep. Aan de hand van duidelijke kaarten leer je waar dinosaurussen overal voorkwamen. Verder kom je alles te weten over de verschillende soorten en hoe die leefden. Van 7 tot 10 jaar

19,95 EUR

ww

el .be

onze webwinkel is 24/24 open w. st nd an daardboekha

19


JEUGDboeken

De bende van Teiresias Van zilver zal de ketel zijn... Mark Tijsmans

De legende van de Wachters De redding

In het land Teiresië wonen drie volkeren in vrede samen na een lange oorlog. Maar koning Teiresias wordt oud. In een toverboek staat een recept voor een onsterfelijkheidsdrank, maar dan moet het geheim genootschap er wel in slagen alle ingrediënten bij elkaar te sprokkelen… Vanaf 9 jaar

Kathryn Lasky Sinds Soren ontvoerd werd, is hij verenigd met zijn zus Eglantine in het Internaat voor Verweesde Uilen. Maar Eglantine heeft verschrikkelijke beproevingen doorstaan en bovendien is Sorens mentor verdwenen. Soren voelt dat er een verband is tussen deze gebeurtenissen. Vanaf 8 jaar

14,95 EUR

(Zie ook pag. 5)

13,95 EUR

Warrior Cats 5 Schemering Erin Hunter De Donder Clankatten verkennen hun nieuwe territorium. Ondertussen zit medicijnkat Sintelvel verstrikt in een onmogelijke liefde want als medicijnkat is het verboden om een metgezel te hebben. En ook Loofpoot neemt een beslissing waardoor de clan in gevaar kan komen. Vanaf 11 jaar

15,95 EUR

De verdwenen prins

Lees hiernaast het interview met John Flanagan

De Grijze Jager 12 De Koninklijke Leerling

Jennifer A. Nielsen Prins Jaron van het koninkrijk Carthya is verdwenen. Weesjongen Sage wordt door regent Connor uitgekozen om de rol van de verdwenen prins over te nemen en zo het land te redden. Maar is Connor wel te vertrouwen? En welke duistere motieven hebben de rivalen van Sage? Vanaf 10 jaar

John Flanagan Na anderhalf jaar wachten is het er dan eindelijk: het nieuwe deel in de populaire serie ‘De Grijze Jager’. Een vreselijke tragedie heeft het leven van Will verwoest en hij zweert dan ook wraak op degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn. Vanaf 12 jaar

14,99 EUR

15,95 EUR

100 jaar Wereldoorlog I in woord en beeld gids voor de

slagvelden

1914-1918 west-vlaanderen henegouwen nord pas-de-calais

29,99 EUR

,

TIEBOEK AC

€ 14 9 ,9

van 24,95 EUR voor 14,99 EUR*

tes ou ,r e ten er en ond um ijz oc an b eden d h he l v isc en ta ardig or a ist en nsw t h ess me adr bezie

24,99 EUR

22,50 EUR 39,99 EUR

*Tijdelijke actie tot en met 31 december 2013, dit zolang de voorraad strekt. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele aanbiedingen.

Verkrijgbaar bij


interview

‘Iedereen kan een held worden’ “Lees voor en lees daarna samen met je kinderen.”

Deel 12 van de succesvolle reeks ‘De Grijze Jager’ kreeg de titel ‘De Koninklijke Leerling’ mee en ligt na ruim anderhalf jaar wachten eindelijk in de rekken. Wij spraken met auteur John Flanagan.

Will lijkt in dit boek voor moeilijke keuzes te staan? “Er zijn vreselijke dingen gebeurd waardoor Will verbitterd is. Hij denkt er zelfs aan om wraak te nemen. De gedragscode van de Grijze Jagers staat dat echter niet toe en dus moet hij kiezen: Grijze Jager blijven of wraak zoeken. Hij worstelt met het dilemma. Halt, zijn mentor, doet het tij keren met een even eenvoudig als geniaal voorstel. Will moet een leerling nemen en Halt heeft een speciaal iemand in gedachten.”

De helden in jouw boeken lijken bijna doodgewone mensen? John Flanagan, De Grijze Jager 12. De Koninklijke Leerling, Gottmer Uitgevers, vanaf 12 jaar, 15,95 EUR (Zie ook pag. 20)

“Het zijn ook gewone mensen in die zin dat ze geen bovennatuurlijke krachten of andere vreemde gaven hebben. Het zijn stuk voor stuk individuen die hard gewerkt en lang geoefend hebben om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen en die daarna te perfectioneren. Verder vind ik het belangrijk dat ze goed en rechtvaardig zijn, gewone mensen waar je toch naar opkijkt. De basisgedachte is zo een beetje dat iedereen een held kan worden, of je nu groot of klein, dik of dun, jongen of meisje bent.”

Waar haalde je het idee voor dit nieuwe verhaal?

©Cameron Barrie

“Ik wist al vanaf het vierde boek dat het verhaal deze richting zou uitgaan. De eerste vier boeken waren overigens

al klaar voor het eerste ook effectief gepubliceerd werd. Ik plan zorgvuldig en begin pas te schrijven als de verhaallijn helemaal vaststaat. Onderweg voeg ik details en extraatjes toe. Belangrijk is dat er vaart in het verhaal zit. Actie, onverwachte wendingen, confrontaties… alles moet op exact het juiste moment komen. Daarnaast stel ik me de hele tijd de vraag: is dit spannend, meeslepend, vermakelijk en bovenal, geloofwaardig?”

Je krijgt vast heel wat e-mails van lezers? “Inderdaad, het is geweldig om iets te horen van je lezers. Het is trouwens een van de redenen waarom ik graag voor jongeren schrijf. Volwassenen lijken minder geneigd om hun gedachten met je te delen. Los daarvan, de e-mails die ik krijg, hebben nog nooit de loop van een verhaal beïnvloed.”

Heb je tips voor jonge lezers die schrijver willen worden? “Schrijf en blijf schrijven. Talent is iets moois, maar schrijven is bovenal een vaardigheid die gekoesterd, ontwikkeld en aangescherpt moet worden. En plan je verhaal. Zorg dat je weet hoe het afloopt voor je gaat schrijven.”

En voor ouders die zich zorgen maken dat hun kinderen niet genoeg lezen? “Lees voor en lees daarna samen met je kinderen. Ik ken heel wat voorbeelden waar de bal zo aan het rollen ging. Gewoon samen lezen en als je zoon of dochter eenmaal in het verhaal zit, komt het lezen vanzelf.” John Flanagan (°1944) is een van de productiefste schrijvers van televisieprogramma’s in Australië.

21


young adults

De jongen, de viool en de meester ✓ Vind ik leuk

Julie Thomas Het hoofdpersonage is een 14-jarige Joodse jongen die een prestigieuze muziekwedstrijd wint. We volgen de mysterieuze weg van een kostbare viool die door de nazi’s wordt ontvreemd van een Joodse familie. Een groot familiegeheim wordt onthuld. Vanaf 12 jaar

Standaard Boekhandel

7.316 personen vinden dit leuk - 301 praten hierover www.facebook.com/standaardboekhandel

19,95 EUR

Vind ik leuk Reageren Delen ●

Bericht

Foto/video

Modder, zweet en tranen

Schrijf iets...

Bear Grylls De autobiografie van de Ultimate Survival-expert! Bear Grylls overleeft waar weinigen heen durven te gaan. Dit is het sensationele verhaal van zijn avontuurlijke leven. Een meeslepend en opwindend boek voor jong en oud! Vanaf 12 jaar

Met meer dan 140 winkels verspreid over Vlaanderen en een webwinkel op www.standaardboekhandel.be, vind je bij Standaard Boekhandel gegarandeerd meer dan je zoekt.

19,95 EUR Vind ik leuk Reageren Delen ●

Soul Seekers 2 - Echo

Alyson Noël

De Test

Daire heeft moeten accepteren dat ze een Soul Seeker is, een Zoeker met een missie. Ze is de enige die de Onderwereld kan behoeden voor de invloed van de kwaadaardige Richter-familie. Daire en Dace worden getraind om hun nieuwe krachten in te zetten tegen het kwaad. Vanaf 12 jaar

Joelle Charbonneau De jonge, ambitieuze Cia Vale is tot haar vreugde een van de uitverkorenen die mogen deelnemen aan De Test: een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor alleen de allerbeste studenten uit de koloniën van het Verenigd Gemenebest geselecteerd worden. Vanaf 14 jaar

16,95 EUR

19,95 EUR

Vind ik leuk Reageren Delen ●

Vind ik leuk Reageren Delen ●

Exclusieve actie Spannende lectuur voor ontspannende winteravonden Bij aankoop van een van deze boeken ontvang je 50 punten extra* op je klantenkaart.

50

punten extra

19,99 EUR

19,99 EUR

24,99 EUR

19,99 EUR

19,99 EUR Exclusief bij

*Deze actie is geldig van 3 november tot en met ­7 december 2013, dit zolang de voorraad strekt, ­ exclusief bij Standaard Boekhandel. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele aanbiedingen.


DOE BOX

Maak je eigen kerstboompje! Alles wat je nodig Duik hebt in deze voor een doe-box en creatieve maakinde feesttafel sfeervolste één box

decoratie

Exclusief bij Standaard Boekhandel en Standaard Bookshop bij FUN

Deze Libelle doe-box bevat:

Verkrijgbaar vanaf 14/11 24,90 EUR

× een driehoekige piepschuimplaat (26 cm hoog) × een metalen voet × IJslands mos × kerstballetjes op ijzerdraad Exclusief bij × vruchtjes × krammen × wikkeldraad × werkbeschrijving en


Baai B Koeienavlaai ai

Sinterklaas kapoentje leg Kaatje in mijn schoentje

2

3

1

Creatubes. Kaatje wordt clown / Kaatje wordt indiaan / Kamiel wordt brandweerman / Viktor wordt bouwvakker

5

4

1. Kleur- en prikblok Kaatje en haar vriendjes

Twaalf plaatjes om in te kleuren, te prikken en rechtop te zetten! Prikken en kleuren is leuk en bovendien een goede voorbereiding op het leren schrijven. Met de kleinere figuurtjes uit het blok kun je voor het decor spelen. Van 3 tot 6 jaar

4,95 EUR

2. Kaatje. Het grote voorleesboek

Hetty Van Aar

Dit dubbeldikke voorleesboek van Kaatje bevat voor elk wat wils: korte en lange verhalen, verhalen rond emoties, puur avontuur, humor… Te veel om op te noemen! En natuurlijk met Kaatje, Kamiel, Viktor en Frits en Frats in de hoofdrol. Van 3 tot 6 jaar

14,95 EUR

In elke tube vind je een boekje van 32 pagina’s met kleurplaten en activiteiten: weetjes, schmink- en verkleedideeën, knutselideeën, tips voor een feestje… Bovendien kun je je echt inleven dankzij het leuke gadget. De tube kun je gebruiken als bewaardoos. Van 3 tot 6 jaar

13,95 EUR per creatube

3. De wereld rond met Kaatje Stickeravontuur

In ‘De wereld rond met Kaatje’ trekken we dagelijks de wijde wereld in om in verre (en minder verre) landen allerlei nieuwe, maar ook herkenbare dingen te ontdekken. En met dit stickerboek kunnen de kleuters de reis nog eens helemaal overdoen. Van 3 tot 6 jaar

5,95 EUR

5. Kaatje. De Kerstman op bezoek

De Kerstman is op ronde, maar onderweg verliest hij een heleboel pakjes. Een deel ervan komt terecht op het pleintje van Kaatje. Die trommelt meteen al haar vrienden op om de Kerstman te helpen bij het terugvinden van alle cadeautjes. Van 3 tot 6 jaar

9,95 EUR

4. Kaatje Sinterklaas Doeboek met 100 stickers

Toon Sinterklaas door een doolhof de juiste weg, help Zwarte Piet de cadeautjes terug te vinden en zoek uit welke cadeautjes Kaatje en haar vrienden krijgen. Met de spelletjes en honderd stickers is het 6 december voor je het beseft! Van 3 tot 6 jaar

9,95 EUR

Verkrijgbaar bij

Sbm7  

http://www2.standaardboekhandel.be/sites/default/files/magazine/SBM7.pdf