Page 1

STANDAARD BOEKHANDEL

Exclusief actieboek Het menselijk lichaam Paolo Giordano

MAGAZINE01 jaargang 3 • maart 2013

Kijk snel op pag. 2!

Exclusief bij Standaard Boekhandel

Ga op in

VAN 19,90 EUR VOOR 16,90 EUR

het verhaal ...


actieboek

Het menselijk lichaam

Paolo Giordano

van de auteur van ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’ De langverwachte tweede roman van een van de grootste literaire sensaties van de afgelopen jaren. Alessandro Egitto voelt zich vanaf zijn geboorte in de schaduw gesteld van zijn oudere zus. Nu hij volwassen is, wordt hij nog dagelijks geconfronteerd met pijnlijke herinneringen aan de destructieve wijze waarop zijn ouders het vertrouwen van hun beide kinderen langzamerhand hebben vernietigd. Alessandro werkt als legerarts in Afghanistan, waar zijn compagnie voor zes maanden gestationeerd is in Gulistan. Samen met hem zijn duizenden soldaten uitgezonden, allemaal jongemannen die een beladen verleden met zich meedragen en die hun alledaagse bestaan wilden verruilen voor een avontuurlijk leven in vijandig gebied.

ACTIEBoEK

19,90 EUR voor 16,90 EUR* van

Met een weergaloos psychologisch inzicht beschrijft Giordano hoe naïeve jongemannen door de harde werkelijkheid gedwongen worden verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, voor andere mensen en voor hun daden. ‘Het menselijk lichaam’ is een meer dan waardige opvolger van Giordano’s debuutroman ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’, waarin de lezer opnieuw zal worden meegevoerd door de unieke aantrekkingskracht van zijn stem.

Exclusief bij Standaard Boekhandel en Standaard Bookshop bij FUN

* Deze actie is geldig van 26 februari tot en met 15 maart 2013, dit zolang de voorraad strekt, exclusief bij Deze korting is enkel geldig op de paperback, niet op de gebonden versie van het boek. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele acties.

2 standaard boekhandel magazine

en

bij

.


voorwoord

Een halve kilometer boeken

© Kris Jacobs

Het klinkt misschien een beetje pretentieus uit mijn mond, maar Standaard Boekhandel is zonder discussie de grootste boekhandel van Vlaanderen. Met 140 vestigingen, meer dan 300 medewerkers, 100 zelfstandigen, 750.000 klantenkaarten en een webwinkel die zowat elke denkbare titel fysiek tot in de verste uithoek van het land kan leveren. En die winkel draait op volle toeren, met een omzet van meer dan 190 miljoen euro.

Geert Schotte CEO Standaard Boekhandel

Die sterke positie brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. In veel gemeenten is Standaard Boekhandel de enige plek waar lezers boeken kunnen kopen. Ons uitgebreide netwerk in Vlaanderen is meteen ook onze grootste troef. Precies omdat we de grootste zijn, krijgt Standaard Boekhandel ook vaak kritiek. Zo zouden we andere spelers wegdrukken en zouden we ook een té beperkt aanbod van titels aanbieden zodat een pak boeken niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Wij wuiven die kritiek niet hooghartig weg, maar het is misschien wel hoog tijd om haar te relativeren. Het boekenvak heeft het moeilijk. De verkoop van boeken loopt terug en uitgevers hebben het vaak moeilijk om hun boeken aan de man te brengen. De digitalisering, zowel van het fysieke boek als van de boekenverkoop, zal de sector nog tot grotere aanpassingen dwingen. Standaard Boekhandel is een cruciale bondgenoot van de uitgevers en de auteurs. Er worden in ons taalgebied elk jaar zo’n 18.000 boeken op de markt gebracht. Een eenvoudig rekensommetje leert ons dat dat meer dan een halve kilometer boeken is... per jaar. Om de oogst van één jaar in een boekenwinkel te stockeren heb je dus véél plaats nodig; en dan hebben we het niet over die miljoenen boeken die de voorbije jaren werden gepubliceerd en nog steeds leverbaar zijn.

Standaard Boekhandel hoeft niet te blozen. In onze grote winkels bieden wij zo’n 14.000 titels aan, in middelgrote zijn er dat zo’n 7.500 en in de kleinste zelfs nog 6.000. Dat gaat van kookboeken over strips, non-fictie tot Grote Literatuur. In het genre literatuur (en daar rekenen wij dan voor de gelegenheid de spannende boeken niet bij) kan de bezoeker van onze boekhandels te allen tijde kiezen tussen 500 tot 850 titels. Is dat veel? Het is in elk geval meer dan het aantal titels literaire fictie en non-fictie dat jaarlijks origineel in het Nederlands wordt gepubliceerd. Alles is dus relatief. Maar weet dat deze aantallen slechts onze voorraden vertegenwoordigen. Elk boek kan op eender welk moment besteld worden waar ook ter wereld via onze webwinkel of in een Standaard Boekhandel bij jou in de buurt. Standaard Boekhandel doet dus meer dan bedrukt papier verkopen. Onze keten is een belangrijke speler in het intellectuele en culturele landschap van Vlaanderen. Aan het internet valt niet te ontkomen, maar een boekhandel is en blijft ook een ontmoetingsén een ontdekkingsplaats. Wij streven ernaar elke bezoeker het boek te laten vinden dat hij zocht, maar wij hopen dat hij ook naar huis gaat met een boek dat hij niet zocht maar wél graag wil ontdekken. Dit magazine moet de lezer trouwens helpen om zijn keuze te maken. Kwaliteitsvolle literatuur blijft het paradepaardje van de boekensector, ook van Standaard Boekhandel. Daarom zetten wij, samen met Knack Focus, voor de tweede keer de actie Primaverba op: een voordeelactie met de 28 beste literaire boeken van dit moment. Maar wedden dat de minnaars van de Grote Literatuur die bij ons de nieuwe roman van Paolo Giordano komen halen, straks ook naar huis gaan met een kookboek? Smaken verschillen. Maar fijnproevers zijn we allemaal.

Geert Schotte

Colofon Standaard Boekhandel Magazine is een uitgave van Standaard Boekhandel, in samenwerking met Roularta Custom Media. Prijzen en afbeeldingen van de boeken en dvd’s zijn onder voorbehoud van wijzigingen in de winkels. ❖ Verantwoordelijke uitgever Vé Bobelyn, Standaard Boekhandel, Industriepark Noord 28 A, 9100 SintNiklaas ❖ Realisatie Chantal De Coster, Standaard Boekhandel en Pieter Taelman, Roularta Custom Media (pieter.taelman@roularta.be) ❖ Concept Natalie Moutton ❖ Vormgeving Natalie Moutton ❖ Eindredactie Evy Alliet ❖ Druk Roularta Printing. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm of op enige andere wijze, zonder voorafgaand schriftelijk akkoord van de uitgever.

3


voorwoord

Een nieuwe wereld

Stefaan Werbrouck Hoofdredacteur Knack Focus

Boeken zouden verboden moeten worden. Veel te gevaarlijk. Als bewijs geef ik een waargebeurd verhaal mee. Een paar weken geleden liep mijn 7-jarige zoontje de trap af, met in zijn handen een boek waar hij net in begonnen was. Hij was nauwelijks vijf treden ver, en plotseling stond hij stokstil. Te lezen. Ik kwam vlak achter hem aan en als ik niet net op het laatste moment opzij was gesprongen, waren we samen onder aan de trap beland. En ik ben er zeker van dat het boek dat mijn zoontje in zijn handen had niet dik genoeg was geweest om onze val te breken. Geen enkel ander medium kan met zo weinig middelen zo je aandacht opslorpen als een boek. Een paar goed gekozen woorden op wat papier, meer is het eigenlijk niet, maar voor je het weet, word je meegevoerd naar een nieuwe wereld en bestaat je omgeving niet meer. Zelfs bij kinderen, die vandaag de dag qua toeters en bellen toch wel het een en ander gewoon zijn, hebben boeken nog steeds dezelfde uitwerking. Het begint al als ze heel klein zijn, tijdens het voorlezen: dan zie je ze wegdromen en wordt een pagina omslaan een soort ritueel waardoor ze steeds verder worden meegenomen in het verhaal. Daarom geloof ik ook dat alle onheilsberichten over de ‘dood van het boek’ sterk overdreven zijn, om de beroemde quote van Mark Twain te parafraseren. Integendeel, in een samenleving waar het internet, de televisie of videogames met zo veel

4 standaard boekhandel magazine

mogelijk drukdoenerij onze aandacht proberen te trekken, heeft het boek net een extra troef: de ‘goesting’ om even te ontsnappen en je zintuigen wat rust te gunnen, wordt des te groter, en daarmee ook de aantrekkingskracht van het gedrukte woord. De Amerikaanse president Abraham Lincoln – je kent hem vast van de Steven Spielberg-film – zei ooit: “Alles wat ik wil weten is in boeken te vinden, en mijn beste vriend is diegene die me een boek geeft dat ik nog niet gelezen heb.” Welnu, Knack Focus, Standaard Boekhandel en een aantal uitgeverijen willen de volgende weken voor even je beste vriend zijn. Voor het tweede jaar organiseren wij samen Primaverba, een literaire actie rond de meest opvallende nieuwe romans van het voorjaar. We selecteerden 28 titels van auteurs uit binnen- en buitenland en zetten die in de schijnwerpers. Hier in het Standaard Boekhandel Magazine, in de winkels van Standaard Boekhandel, in de pagina’s van Knack Focus en op de speciale site knackfocus.be/primaverba, waar je alvast alle openingshoofdstukken kan lezen. Als je een van de geselecteerde werken koopt, maak je bovendien kans op een van de mooie prijzen. Kortom: genoeg stof tot lezen, en volop mogelijkheden om je mee te laten nemen naar de wereld van de auteurs. Wees alleen voorzichtig op de trap. Stefaan Werbrouck Hoofdredacteur Knack Focus


Wat is primaverba? 1

De 28 beste romans van het voorjaar 2013 samen in één grote voordeelactie.

2

Maak je keuze op knackfocus.be/primaverba.

3

Ga naar je dichtstbijzijnde Standaard Boekhandel en koop tot en met 15 maart 2013 één of meerdere van de deelnemende boeken.

4

Per gekocht boek ontvang je extra punten op je klantenkaart én een wedstrijdflyer met unieke code. (Opgelet: op het boek ‘Het menselijk lichaam’ van Paolo Giordano (PAPERBACK) geldt tijdelijk een korting van 3 EUR i.p.v. extra punten op de klantenkaart.)

5

Geef deze unieke code in op knackfocus.be/primaverba en maak kans op een van de vele prachtige prijzen (meer info op pag. 24 van dit magazine).

Alles wat er was Hanna Bervoets Acht mensen komen op een zondag in een schoolgebouw samen voor de opnames van een wetenschapsprogramma. Maar die worden nooit gemaakt. Want plotseling klinkt er een knal. Op bevel van de autoriteiten gaan ramen, deuren en gordijnen dicht. En ze blijven dicht. Eerst dagen, dan weken.

Hanna Bervoets

kf oc us

er ba

av .be/prim

Mogelijke memoires Herman Brusselmans ‘Mogelijke memoires’ is een woeste trip, een vorte puinhoop, een opeenstapeling van zo veel woorden dat je er poepeloerekrankzinnig van zou worden. Toch moeten we besluiten dat Brusselmans met ‘Mogelijke memoires’ een van zijn meesterwerken heeft geschreven.

Hanna Bervoets schrijft romans, columns en scenario’s. Haar columns voor ‘Volkskrant Magazine’, gebundeld in ‘Leuk zeg doei’, behoren tot de meest gelezen columns van Nederland. Bervoets’ voorlaatste roman ‘Lieve Céline’ wordt momenteel verfilmd en werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2012 voor het beste boek van een Nederlandse schrijfster.

17,95 EUR

ac kn

herman brusselmans over zijn boek beschikbaar op

kf oc us

er ba

ac kn

boektrailer beschikbaar op

© Stephan Vanfleteren

19,95 EUR

av .be/prim

5


De vlucht Jesús Carrasco

Een roman even keihard en realistisch als poëtisch en zintuiglijk.

‘De vlucht’ vertelt het verhaal van een jongen op de vlucht in een wereld vol geweld. Een gesloten wereld, zonder namen of plaatsen, waar in het droge land de moraal door dezelfde afvoer lijkt te zijn weggespoeld als het water. Tegen deze achtergrond krijgt de jongen de kans om te leren oordelen over goed en kwaad. Of zal hij gebrandmerkt blijven door het geweld waarmee hij is opgegroeid?

16,95 EUR

De bekentenis van Adrià Jaume Cabré In de antiekwinkel van zijn vader gaat de fascinatie van de jonge Adrià uit naar een waardevolle viool uit de achttiende eeuw van de beroemde vioolbouwer Lorenzo Storioni. Wat hij echter niet weet, is dat de viool een geschiedenis heeft van familiegeheimen en moordgevallen, van haat en intrige, van liefde en verraad.

25 EUR

De kinderjaren van Jezus J.M. Coetzee Ze zijn over de zee gekomen, de man en de jongen, en in het opvangcentrum hebben ze een nieuwe naam en persoonsgegevens gekregen. De man krijgt werk en wil een moeder voor de jongen vinden. Maar problemen met de jongen blijken onvermijdelijk.

19,90 EUR

kn

a

ck

er ba

boektrailer beschikbaar op

foc av us.be/prim

Coetzee schept een universum dat ons boeit, raakt en opslokt.

J.M. Coetzee J.M. Coetzee (Kaapstad, 1940) schrijft romans, essays en verhalen en onlangs een libretto. Hij ontving twee keer de Booker Prize voor zijn romans ‘Wereld en wandel van Michael K’ en ‘In ongenade’. In 2003 kreeg hij voor zijn oeuvre de Nobelprijs. Zijn meest recente titels zijn ‘Scènes uit de provincie’ (de drie autobiografische romans ‘Jongensjaren’, ‘Portret van een jongeman’, ‘Zomertijd’, 2012) en, samen met Paul Auster, ‘Een manier van vriendschap. Brieven 2008-2011’.

6 standaard boekhandel magazine


kf oc us

‘Kijk naar mij’ vertelt het verhaal van Charlotte, een model uit Manhattan, die na een autoongeluk plastische chirurgie moet ondergaan. Op zoek naar een nieuw uiterlijk, stapt Charlotte in een gevaarlijk internetexperiment…

av .be/prim

Een intelligent boek over identiteit, uiterlijk, imago en persoonlijkheid.

15 EUR

© Anita Licis-Ribake

Amity Gaige Amity Gaige heeft diverse romans op haar naam staan en schreef essays, artikelen en verhalen voor o.a. ‘The Yale Review’, ‘The Literary Review’, ‘Los Angeles Times’ en ‘O Magazine’. Ze kreeg een Fulbright Fellowship, een MacDowell Colony Fellowship en een Baltic Writing Residency Fellowship toegekend, en is momenteel gastauteur aan het Amherst College. Ze woont in Amherst, Massachusetts, met haar gezin.

kf oc us

av .be/prim

Schroder Amity Gaige Met ‘Schroder’ schreef Amity Gaige een buitengewoon knappe roman over geschiedenis, vaderschap en de vele identiteiten die we gedurende ons leven aannemen. Het is een lyrische en ontroerende roman over een roadtrip van een vader en zijn dochter.

19,99 EUR

ac kn

interview met karen engelmann beschikbaar op

kf oc us

er ba

ac kn

amity gaige over ‘schroder’ beschikbaar op

er ba

Kijk naar mij Jennifer Egan

er ba

ac kn

interview met jennifer egan beschikbaar op

av .be/prim Het Stockholm Octavo Karen Engelmann Stockholm, eind 18e eeuw: de Zweedse adel, die steeds minder privileges geniet, is eropuit koning Gustaaf III te onttronen. Tegen die achtergrond legt mevrouw Sofia Mus het Octavo voor de zelfgenoegzame Emil Larsson: een vorm van waarzeggerij met behulp van speelkaarten.

19,95 EUR

7


Het menselijk lichaam Paolo Giordano

ACTIEBOEK

van 19,90 EUR voor 16,90 EUR* Lees hiernaast het interview met Paolo Giordano

Met een weergaloos psychologisch inzicht beschrijft Giordano hoe naïeve jongemannen door de harde werkelijkheid gedwongen worden verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en voor anderen. Zijn langverwachte tweede roman is een intense en ontroerende roman over eenzaamheid en kameraadschap.

19,90 EUR Op dit boek geldt tijdelijk een korting van 3 EUR* (zie pag. 2) i.p.v. extra punten op de klantenkaart (korting enkel geldig op de paperback). * Van 26 februari tot en met 15 maart 2013, dit zolang de voorraad strekt.

Jan Guillou

Dandy uit het noorden Jan Guillou Het jonge bouwkundige genie Sverre en zijn eerste liefde, een Engelse bouwkundestudent, verhuizen na het afronden van hun studie naar het zuiden van Engeland. Daar blijkt het leven al snel minder idyllisch te zijn dan Sverre had gehoopt. ‘Dandy uit het noorden’ is het tweede boek in de trilogie ‘De grote eeuw’.

15 EUR

Jan Guillou is zonder twijfel de populairste schrijver van Zweden. Van zijn boeken werden alleen daar al meer dan tien miljoen exemplaren verkocht, en zijn werk is vertaald in meer dan twintig talen. Zijn nieuwe reeks ‘De grote eeuw’ is Guillous meest ambitieuze literaire project tot op heden. ‘Bruggenbouwers’ stond al in de eerste week na verschijning op nummer 1 in de Zweedse bestsellerlijst, en werd een internationale bestseller.

De Vergeting Daan Heerma van Voss ‘De Vergeting’ is het waargebeurde verhaal van een radeloze dag uit het leven van de schrijver zelf. Op een ochtend wordt hij wakker zonder te weten wie en waar hij is. Pas na enkele uren van paniek keren de eerste flarden herinneringen terug.

18,90 EUR

kf oc us

8 standaard boekhandel magazine

er ba

ac kn

daan heerma van voss over ‘de vergeting’ beschikbaar op

av .be/prim


interview

ACTIEBOEK ‘Het menselijk lichaam’, Paolo Giordano VAN 19,90 EUR, NU VOOR 16,90 EUR* Kijk snel op pag. 2!

“Ik geloof nog steeds dat je beter succes kan hebben als jonge auteur dan als oudje.”

‘De oorlog heeft me van mijn angst verlost’ Ruim vier jaar lang moesten Paolo Giordano’s lezers wachten op ‘Het menselijk lichaam’, de opvolger van ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’. Het megasucces van zijn debuut bezorgde Giordano zo’n angst dat hij jarenlang geen fatsoenlijk verhaal op papier kreeg. Dus ging Giordano in therapie en trok hij naar de oorlog in Afghanistan. “Enkel de confrontatie met echte, allesoverheersende angst kon me van mijn schrijfangst verlossen.” In ‘Het menselijk lichaam’ volgt Giordano een peloton Italiaanse soldaten op missie in de Afghaanse Gulistanvallei. De jonge militairen zijn er zich bij hun vertrek niet van bewust dat de stoffige, kurkdroge Gulistanvallei een van de heetste en saaiste plekken in Afghanistan is, en tezelfdertijd misschien wel de gevaarlijkste plek.

ra

ottu

ne M

imo

©S

Paolo Giordano was amper 26 toen hij in 2008 met ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’ de Premio Strega, Italiës belangrijkste literaire onderscheiding, won. Het boek ging in eigen land meer dan 1 miljoen keer over de toonbank en het werd in meer dan veertig talen vertaald. “Ik geloof nog steeds dat je beter succes kan hebben als jonge auteur dan als oudje”, zegt Giordano. “Al was het maar omdat je als jongeling op zo veel meer manieren van dat succes kan profiteren en genieten. Alleen was ik te jong en was ik er helemaal niet op voorbereid.”

Het succes legde te veel druk op je jonge schouders? Paolo Giordano: “Ja, al was het vooral een innerlijke druk. Die had een invloed op alles wat ik als schrijver ondernam: niets leek nog goed en niets was ook goed. Mijn geschriften werden aangedreven door angst en ik kreeg steeds meer de behoefte om te laten zien ‘hoe goed ik wel was’.”

Dus trok je naar de oorlog in Afghanistan om je writer’s block te lijf te gaan? Giordano: “Het was geen echte blokkade, want ik zette nog letters op papier, alleen vormden ze geen fatsoenlijke zinnen meer. Ik zat gevangen in mijn angst. Begin 2010 zag ik de film ‘The Hurt Locker’ over de oorlog in Irak. Ik kreeg het gevoel dat ik ook zo’n krachtige ervaring nodig had om als schrijver weer op het juiste spoor te raken. Dus trok ik in december 2010 in opdracht van ‘Vanity Fair’ als embedded journalist bij het Italiaanse leger voor tien dagen naar het Afghaanse front. Mijn ervaringen in Afghanistan waren zo sterk dat ze me afgeholpen hebben van mijn schrijfangst.”

Wilde je daarna in ‘Het menselijk lichaam’ laten zien hoe de oorlog in Afghanistan er werkelijk aan toegaat? Giordano: “Toch niet. Deze roman lijkt een realistisch verteld oorlogsverhaal, maar dat is het niet. Hij gaat in de eerste plaats over mijn persoonlijke oorlog in de jaren na mijn debuut. ‘Het menselijk lichaam’ lijkt in afstand en in onderwerp ver van mij af te staan, terwijl er net zeer intieme dingen in verwerkt zijn. Elk personage in de roman moet eerst ontdekken wat zijn stereotype is, dat verslaan en vervolgens op zoek gaan naar zijn ware ik. Dat is iets wat ik zelf ook moest doen. Na het grote succes was ik een cliché van mezelf geworden. Sommigen zagen me als een rockster en anderen als dat talentloze schrijvertje dat veel geluk gehad heeft. Ik begon mezelf te zien als het stereotype van ‘de beroemde schrijver’. Ik ben er meer dan twee jaar voor in psychotherapie geweest. In dit boek leer je de échte Paolo Giordano kennen.” Jan Stevens

* Deze korting is enkel geldig op de paperback, niet op de gebonden versie van het boek.

9


Mijn strijd 3 Zoon Karl Ove Knausgård ‘Zoon’ lijkt op een traditionele, enigszins eigenwijze coming-of-ageroman. Maar meer nog is ‘Zoon’ een complexe en nietsontziende afspiegeling van Karl Ove Knausgård als kleine jongen. Het is meedogenloze zelfkritiek waarmee hij de lezer wederom weet te fascineren.

25 EUR

kf oc us

De neergang van Madrid

er ba

ac kn

interview met karl ove knausgard beschikbaar op

Eduardo Mendoza

av .be/prim

Op zijn onnavolgbare satirische wijze beschrijft Mendoza de chaos vlak voor de oorlog en de neergang van Madrid, gezien door de ogen van een verbaasde buitenstaander die niet lang aan de zijlijn kan blijven staan...

Karl Ove Knausgård

“De briljante stijl die we van Mendoza gewend zijn: een mengeling van schijnbare eenvoud en poëtische verfijning, gecombineerd met zijn liefde voor parodie.” – El País

interview met madeline miller beschikbaar op

ac kn

Karl Ove Knausgård is in 1968 geboren in Noorwegen. Eerder verschenen bij De Geus zijn romans ‘Engelen vallen langzaam’, ‘Vader’ en ‘Liefde’, de eerste twee van zes zeer persoonlijke, autobiografische romans. Deze reeks, ook bekend als de ‘Mijn strijd’-serie, wordt gezien als een van de grootste literaire projecten óóit in Noorwegen. Knausgård heeft oneindig veel lof gekregen voor alle tot nu toe verschenen delen en wordt nu al tot de grootste Noorse schrijvers van deze tijd gerekend.

kf oc us

av .be/prim

Een lied voor Achilles Madeline Miller De jonge prins Patroclus en godenzoon Achilles raken ondanks hun verschillen innig bevriend. Als duidelijk wordt dat Helena van Sparta ontvoerd is, sluiten Achilles en Patroclus zich aan bij het leger. Daar zal het lot hen tot het uiterste testen en hen vragen om een verschrikkelijk offer.

19,95 EUR

10 standaard boekhandel magazine

er ba

© Beowulf Sheehan/PEN American Center

19,95 EUR


Puur Andrew Miller Parijs, 1785. Jean-Baptiste Baratte krijgt opdracht van de koning om diep in het hart van Parijs een overvolle en eeuwenoude begraafplaats te verdelgen. Maar al snel vraagt hij zich af of de vernietiging van het oude kerkhof ook zijn eigen ondergang zal betekenen.

19,95 EUR

kf oc us

er ba

ac kn

andrew miller over ‘puur’ beschikbaar op

av .be/prim

» Recensies

• “Een van de beste historische romans aller tijden.”– The Observer • “Je zet je leven stil om dit uit te lezen.”– The Times • “Andrew Miller verplettert met zijn verbeeldingskracht.” – The Guardian

David Mitchell David Mitchell (1969) debuteerde met het lovend ontvangen boek ‘De geestverwantschap’. Zijn romans ‘DroomNummerNegen’, ‘Wolkenatlas’ en ‘De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet’ werden allemaal genomineerd voor de Man Booker Prize. De boeken van Mitchell verschijnen wereldwijd.

Blauwbaard

kf oc us

Amélie Nothomb

er ba

ac kn

filmtrailer ‘cloud atlas’ beschikbaar op

Wolkenatlas

av .be/prim

David Mitchell In ‘Wolkenatlas’ verweeft David Mitchell zes verhalen: het avontuurlijke reisverslag van notaris Ewing, de hilarische brieven van oplichter Frobisher, de thriller van roddeljournaliste Luisa Rey, de lotgevallen van uitgever Cavendish en het vraaggesprek met de kloon Sonmi-451. Het zesde verhaal speelt zich af in de toekomst, als de mensheid bijna ten onder is gegaan.

Elemirio Nibal y Milcar, de nieuwe huisbaas van de jonge, aantrekkelijke Saturnine, is al even bizar als zijn naam doet vermoeden. Saturnine komt te weten dat hij getrouwd was met de vorige vrouwelijke huurders, die allen één voor één verdwenen. Zal Saturnine aan haar lot ontsnappen?

19,95 EUR

12,50 EUR

Win een duoticket voor de avantpremière van de gelijknamige film ‘cloud atlas’ met o.a. tom hanks, Halle Berry en Hugh Grant! Zie pag. 24. 11


Vele hemels boven de zevende Griet Op de Beeck Lou is twaalf, Eva zesendertig, Elsie tweeënveertig, Casper zesenveertig en Jos eenenzeventig. Vijf mensen, die meer met zichzelf vechten dan met elkaar, vertellen hun verhaal. ‘Vele hemels boven de zevende’ is geestig, pijnlijk en ontregelend herkenbaar.

17,95 EUR

boektrailer en interview met griet op de beeck beschikbaar op

kf oc us

er ba

“Een hartverwarmende niet te missen nieuwe stem uit België.” – Tom Lanoye

ac kn

av .be/prim

Onder vrienden Amos Oz

Amos Oz Amos Oz (Jeruzalem, 1939) wordt wereldwijd gezien als een van de grootste hedendaagse schrijvers en geldt als kandidaat voor de Nobelprijs. In 2002 verscheen zijn briljant geschreven autobiografische roman ‘Een verhaal van liefde en duisternis’. Andere romans van zijn hand zijn: ‘Mijn Michaël’, ‘Black Box’, ‘Een vrouw kennen’, ‘De derde toestand’, ‘Dezelfde zee’ en ‘Plotseling diep in het woud’.

19,90 EUR

Wonder R.J. Palacio August (Auggie) Pullman is geboren met een zeer ernstige gezichtsafwijking. Op zijn nieuwe school wordt hij gepest, maar hij besluit moedig te blijven vechten voor zijn plek onder de zon – en het lukt hem nog ook.

» wist je dat

Auggies strijd om geaccepteerd te worden in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië al meer dan 100.000 lezers heeft geïnspireerd en tot tranen geroerd?

16,95 EUR

ac kn

boektrailer beschikbaar op

kf oc us

12 standaard boekhandel magazine

er ba

© Colin McPherson

De verhalen in ‘Onder vrienden’ schetsen subtiele portretten van een aantal inwoners van een fictieve kibboets uit de jaren 50, die intieme dromen hebben en persoonlijke pijn ervaren in de schaduw van een van de grootste collectieve dromen uit de geschiedenis van de 20e eeuw.

av .be/prim


© Mike Bloem

Marion Pauw Marion Pauw (1973) debuteerde in 2005 met ‘Villa Serena’. Haar definitieve doorbraak bij het grote publiek en de serieuze pers bereikte zij met ‘Daglicht’, waarmee ze De Gouden Strop won en waarvan Eyeworks de filmrechten kocht. Daarna schreef zij de thrillers ‘Zondaarskind’ en ‘Jetset’ die beide door NL Film worden verfilmd, en de verhalenbundel ‘Gulzig’. ‘De wilden’ is haar literaire debuut.

De waarheid Michael Palin Journalist Keith Mabbut krijgt de opdracht de biografie van Hamish Melville te schrijven, een invloedrijk activist en filantroop. Hoe meer hij te weten komt over Melville, hoe groter zijn bewondering. Maar de waarheid steekt anders in elkaar dan Mabbut vermoedt…

De wilden Marion Pauw Na een faux pas besluit Nani een reis te boeken naar Panama waar ze terechtkomt in een indianenstam. Terwijl Nani geleidelijk het vertrouwen van de sjamaan wint, dient zich algauw een nieuwe bedreiging aan: de oprukkende beschaving. Voor Nani is het de hoogste tijd om te beslissen waar ze thuishoort…

19,95 EUR

17,50 EUR

kf oc us

er ba

ac kn

Michael Palin over zijn boek beschikbaar op

La Superba

av .be/prim

Ilja Leonard Pfeijffer Deze grote roman is een monument voor een stad zoals er maar één is: Genua, La Superba (de hoogmoedige). Maar behalve een roman over een labyrintische stad, is het ook een liefdesverhaal dat tragisch eindigt.

19,95 EUR

Een grootse roman, kleurrijk als het echte Italiaanse leven.

13


Ravensbrück Steve Sem-Sandberg ‘Ravensbrück’ vertelt het leven van Milena Jesenská, politiek gevangene nummer 4714 in 1940 en ooit de geliefde van Kafka. Een bewogen leven, tot aan haar tragische einde. Met veel mededogen geschreven en puttend uit historische bronnen ontsluit Sem-Sandberg het leven van Milena, opdat we niet mogen vergeten.

21,95 EUR

© Cato Lein

Steve Sem-Sandberg Steve Sem-Sandberg is auteur en criticus. Hij schreef romans en publiceerde essays en reportages, maar zijn werk verscheen nooit eerder in het Nederlands. Voor zijn werk ontving hij de literatuurprijs van ‘Aftonbladet’ en de grote prijs van de literaire academie De Nio. Daarnaast werd hem de Sorescuprijs toegekend voor zijn gehele oeuvre. ‘De onzaligen van Łódz’ werd bekroond met de Augustprijs.

De nieuwe republiek Lionel Shriver

kf oc us

er ba

ac kn

oscar van den boogaard over zijn boek beschikbaar op

av .be/prim De tedere onverschilligen

‘De nieuwe republiek’ vertelt het verhaal van Edgar Kellogg, een ontevreden advocaat uit New York, die besluit om journalist te worden. Zijn eerste opdracht? Verslag uitbrengen van een opbloeiende terroristische organisatie in Portugal.

24,95 EUR

Oscar van den Boogaard De dag dat Bentinck junior in Napels arriveert, wordt hij met geweld overvallen, waarna hij tot zijn geluk door een man van zijn leeftijd wordt aangesproken: Silvio. Hij leert Bentinck weer langzaam van het leven te houden… Totdat Silvio op een avond een wrede grap met hem uithaalt.

17,90 EUR

14 standaard boekhandel magazine

‘De tedere onverschilligen’ is het ontroerende verhaal over een eenzame man en de onzekere waarde van liefde en vriendschap.


de kijk van karl

Verspreid het leesvirus De Engelse schrijfster Virginia Woolf schreef in 1929 het essay ‘A Room of One’s Own’. Daarin verdedigde ze de stelling dat wie schrijver wil worden een eigen kamer nodig heeft. Een plek waar hij of zij in alle stilte ongestoord kan werken aan een boek. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een lezer. Wie zijn honger naar boeken moet stillen in de woonkamer met op de achtergrond een luidruchtige aflevering van ‘Komen eten’, blijft ongetwijfeld op zijn honger zitten.

‘Wat rest’ is een verbluffend debuut over een gedoemde relatie.

Wat rest Peter van Kraaij Peter van Kraaij wordt halsoverkop verliefd op een Rwandese vrouw en zal voor haar vijfjarige dochtertje gaan zorgen. Langzaamaan maakt zij hem deelachtig aan haar leven, haar dromen en haar pijn en doemt het schrikbeeld op van de genocide die een lange schaduw werpt op hun toekomst samen.

19,95 EUR

Leren lezen is meer dan het alfabet uit het hoofd leren. Leren lezen is ook leren stilzitten. Leren de aandacht gedurende een langere periode te richten op een tekst en die omzetten in beelden in je hoofd. Kunnen onze kinderen in hun room of their own weerstaan aan de digitale lokroep? Waarom lezen als je kan chatten? Het antwoord is duidelijk: besmet je kinderen op jonge leeftijd met het leesvirus. En dat lijkt aardig te lukken, tegenwoordig. De laatste jaren zag ik met verbazing jonge tieners met vuistdikke boeken van J.R.R. Tolkien, J.K. Rowling of Geronimo Stilton op de bus naar school. Dat was ooit anders. Zijn er geen ‘betere’ titels dan ‘Twilight’ of ‘Harry Potter’ voor de lezertjes van vandaag? Leesbevorderaars vinden waarschijnlijk van wel. Het belangrijkste is dat ze zich de gewoonte eigen maken om uren- of dagenlang met een boek op schoot stilletjes te zitten lezen. Dat is in deze ADHD-tijden al een half mirakel. Het is ook dé garantie dat boeken in de toekomst nog lezers en kopers zullen hebben.

Lees maar lang en wees gelukkig Sommige gedichten en beelden wil je blijven zien. In dit boek zijn de 500 beste, leukste en fijnste combinaties bij elkaar gebracht. Een boek om af en toe in te lezen, eindeloos in te bladeren en altijd bij de hand te willen hebben.

24,95 EUR

Kinderen willen graag zijn zoals papa en mama. Zien lezen, doet lezen. Zet die smartphone of die tv eens uit en leen een ‘Harry Potter’-boek uit de kast van je kinderen. Wie weet raak je ook – opnieuw – besmet door het leesvirus. Karl van den Broeck is freelancejournalist en sinds 2012 jurylid van de AKO Literatuurprijs

©

r Pete

e

hov

Van


www.standaardboekhandel.be

Klantendienst I Evenementen I Vacatures Categorie

Trefwoord, titel, auteur, ...

Registreren

Zoeken

Winkelmandje (0 producten)

Je vindt er meer dan je zoekt

Boeken

Ebooks

Muziek

Films

Games

Fotoproducten

Andere Producten

Inloggen

Verlanglijstje (0 producten)

Zoek een Winkel

Nieuw Top 10 Fictie Top 10 Non Fictie Top 10 Jeugd Aanbevolen In de kijker Schroder Amity Gaige

19,99 EUR

Mogelijke memoires Herman Brusselmans

Het menselijk lichaam (PAPERBACK) Paolo Giordano

17,95 EUR

19,90 EUR 16,90 EUR (zie ook pag. 2)

Het Stockholm Octavo

De neergang van Madrid

Mijn strijd 3 Zoon

De kinderjaren van Jezus

Karl Ove Knausgård

19,90 EUR

25 EUR

J.M. Coetzee

Nieuw Top 10 Fictie Top 10 Non Fictie Top 10 Jeugd Aanbevolen In de kijker Onder vrienden Amos Oz

19,90 EUR

Karen Engelmann

De vlucht

Puur

Jesús Carrasco

Andrew Miller

19,95 EUR

19,95 EUR

Eduardo Mendoza

16,95 EUR

19,95 EUR

De tedere onverschilligen

Wolkenatlas

Dandy uit het noorden

De nieuwe republiek

Oscar van den Boogaard

12,50 EUR

Nieuw Top 10 Fictie Top 10 Non Fictie Top 10 Jeugd Aanbevolen In de kijker De wilden Marion Pauw

17,50 EUR

17,90 EUR

16 standaard boekhandel magazine

David Mitchell

Jan Guillou

15 EUR

Lionel Shriver

24,95 EUR


www.standaardboekhandel.be

De comeback van een vaste waarde Nieuw Mogelijke memoires Herman Brusselmans Uitgever: Prometheus

17,95 EUR

Brusselmans’ nieuwste roman ‘Mogelijke memoires’ wordt aangekondigd als een “autobiografisch meesterwerk”. De setting is Hamme, het geboortedorp van Brusselmans. En zijn familie speelt een cruciale rol, alsook Lio (“de Grootste Liefde in mijn levende tijden”). Toch is dit geen non-fictie, het is een roman waarin verzinsel, commentaar, geouwehoer en realiteit op een wervelende manier met elkaar worden verweven. Hilarisch was Brusselmans altijd al, maar zo bezwerend als zijn proza in ‘Mogelijke memoires’ is, was het nog nooit eerder. Een sneltrein, of – in zijn eigen woorden – “een woeste trip, een vorte puinhoop, een opeenstapeling van zo veel woorden dat je er poepeloerekrankzinnig van zou worden, en het zijn dan nog vaak dezelfde woorden ook.” Wat is er aan de hand met die Herman Brusselmans? Hij stáát er nog steeds. En hij doet de lezer naar adem happen. Bestel dit boek ook online op www.standaardboekhandel.be

Onze oorlog Nieuw Het menselijk lichaam (PAPERBACK) Paolo Giordano Uitgever: De Bezige Bij

19,90 EUR 16,90 EUR (zie ook pag. 2)

Je hebt jonge schrijvers die succesvol debuteren en je hebt Paolo Giordano. In 2008 werd zijn debuut ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’ onthaald als een meesterwerk. In plaats van dit succes meteen te verzilveren met een tweede boek, werkte Giordano rustig verder. Meer dan vier jaar later, eind 2012, verscheen dan ‘Het menselijk lichaam’, dat zopas in het Nederlands werd vertaald. In het boek volgen we de belevenissen van een peloton Italiaanse soldaten in Afghanistan. Het gebied waar ze opereren werd zogenaamd door de Amerikanen ‘gezuiverd’, maar wie zich buiten het kamp begeeft waagt zich in de hel. ‘Het menselijk lichaam’ is een van de eerste Europese oorlogsromans over de oorlog in Afghanistan die in 2013 zijn elfde jaar in gaat. Een oorlog waaraan ook Belgische soldaten deelnemen. Giordano transformeert dit conflict tot een oorlog die voortdurend in elk van ons woedt. Al sinds mensenheugenis. Bestel dit boek ook online op www.standaardboekhandel.be

Wist je dat Onze webwinkel is

24/24

je bij online bestellen kan kiezen voor thuislevering of afhaling in jouw favoriete Standaard Boekhandel? je bij afhaling in jouw favoriete Standaard Boekhandel geen portkosten hoeft te betalen? extra voordeel

open

Neem snel een kijkje op www.standaardboekhandel.be 17


jeugd, hobby & toerisme

Doe nu je

voordeel met deze boeken!

Dieren in nesten Op safari door België van de Ardennen tot de Noordzee Steven & Rein Coppens Vader Steven en zoon Rein Coppens reizen per kano door tien verschillende regio’s van België. Op hun safari ontdekken ze de ijsvogel, de vleermuis, de boomkikker en nog veel meer interessante dieren. Een praktische gids voor dieren- en natuurliefhebbers.

15,99 EUR

Naaipatronen aanpassen voor een maatje meer 

9,95 EUR

Het grote Annie M.G. Schmidt voorleesboek Annie M.G. Schmidt 2013 is uitgeroepen tot het Jaar van het Voorlezen. En wat past daar beter bij dan een heerlijk voorleesboek? Verhalen, versjes en fragmenten uit alle bekende boeken van Annie M.G. Schmidt voor een heel aantrekkelijke prijs!

15 EUR

Incl.

Slim verbouwen Kristof Gregoire & Peter Vermeulen Interieurarchitect Kristof Gregoire en architect Peter Vermeulen overlopen aan de hand van 3D-simulaties alle belangrijke stappen, maar ook alle details in het renovatieproces van je huis. Een boek boordevol tips en inspiratie zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

29,99 EUR 100 Wereldsteden 

12,50 EUR 100x Praag Chris Rachel Spatz Praag is al jaren een populaire citytripbestemming. De ‘Gouden stad’ laat zich in elk seizoen van haar mooiste kant zien. De historische binnenstad is Unesco Werelderfgoed en ook op cultureel vlak valt er van alles te beleven.

17,99 EUR

Fotografie 80 meesterwerken  uitgelegd 

7,95 EUR


klant aan het woord

‘Een zwak voor Scandinavische auteurs’

Steve Sem-Sandberg, Ravensbrück, Ambo/ Anthos, 21,95 EUR (zie ook op pag. 14)

“Literatuur en boeken, ik ben er gewoon aan verslaafd! Soms neem ik me voor om niet naar het shopping center te gaan omdat ik weet dat ik toch weer bij Standaard Boekhandel zal binnenlopen. Maar meestal kan ik het toch niet laten. Tegenwoordig zoek ik het meer bij de Scandinavische auteurs. Vandaag heb ik ‘Simon’ van Marianne Fredriksson uitgekozen, een verhaal over een jongen van Joodse afkomst die in tijden van oorlogsdreiging opgroeit nabij Göteborg. Zijn adoptieouders houden zijn afkomst voor hem verborgen. Dit thema en deze periode spreken me heel erg aan. Haar werk gaat diep, is bijna spiritueel, maar leest toch heel aangenaam. ‘Ravensbrück’ van Steve Sem-Sandberg lijkt me ook wel goed. Het behandelt dezelfde periode en vertelt het verhaal van Milena Jesenská, een vrouw van Joodse afkomst die een korte relatie met Franz Kafka had en tijdens Wereldoorlog II in het kamp Ravensbrück belandt.”

Marijke (58) is docente verpleegkunde.

‘Brusselmans, die kan schrijven!’

HERMAN BRUSSELMANS WATERVREES TIJDENS EEN VERDRINKING Herman Brusselmans, Watervrees tijdens een verdrinking, Prometheus, 18,95 EUR

“Er schijnt een nieuw boek van Herman Brusselmans op komst te zijn. Dat is iets waar ik wel naar uitkijk. Ik heb al heel veel van hem gelezen. We zijn allebei afkomstig uit hetzelfde dorp. Ik zou hem dolgraag eens in zijn stamkroeg ontmoeten en een uurtje met hem praten. Sommige van zijn boeken zijn echt wel aangrijpend. ‘Watervrees tijdens een verdrinking’ gaat over zijn scheiding en is zo’n boek dat echt diep snijdt. En dan heeft hij natuurlijk een aantal verhalen die leuk zijn voor op vakantie, aan de rand van het zwembad. Let wel, zijn boeken zijn altijd erg goed geschreven. Schrijven, dat kan hij. Verder lees ik zowat alles wat ik onder handen krijg en goed is. Maar als we het over literatuur hebben, mag poëzie natuurlijk niet ontbreken. Herman de Coninck, iedereen kent zijn naam, maar te weinig mensen kennen zijn werk. Je moet echt wel eens wat lezen van die man. Het is zo mooi!”

Hugo (68) is gepensioneerd opvoeder internaat K.A.

2+1

Bij aankoop van 2 Romantic Words wenskaarten de derde Romantic Words wenskaart GRATIS

GRATIS*

Exclusief bij

*Deze actie is geldig van 3 tot en met 31 maart 2013, dit zolang de voorraad strekt. OP=OP. De goedkoopste wenskaart is gratis.


literatuur

Droom van gouden bergen

Landlopers Toon Horsten

Ling Zhang

Twee eeuwen lang werden armen, vagebonden, deserteurs, alcoholisten, eenzamen, simpelen van geest, verdwaalde kozakken, joden en passanten in de kolonies van Wortel en Merksplas ondergebracht. ‘Landlopers’ vertelt hun dikwijls schrijnende maar ook soms hilarische verhaal.

In 1879 trekt Fong Tak-Fat naar Canada, vastbesloten daar een leven op te bouwen en zijn familie in China te helpen. In 2005 gaat Amy Smith, laatste telg van het geslacht Fong, met tegenzin naar Guangdong, maar raakt gefascineerd door het leven van haar overgrootmoeder.

24,95 EUR

25 EUR

Het meisje zonder identiteit

Als ik jou was

Diep in mij

Klaudia Raczova & Raf Liekens

Lisa Renee Jones

Sormaria Marchan

Klaudia Raczova overleefde dertien jaar lang in Belgische asielcentra, in een gezin waarin ze werd mishandeld door haar alcoholische stiefvader. Ondanks alle ellende gaf ze de hoop nooit op en vocht zich een weg naar buiten, naar een écht leven, naar een identiteit.

Als Sara dagboeken ontdekt in een ladekastje dat ze heeft gekocht, is ze net zo geschokt als gefascineerd door de inhoud ervan. Ze raakt volledig in de ban van het spannende erotische leven dat schrijfster Rebecca leidde en wil erachter komen waarom ze verdween.

19,95 EUR

15 EUR

Gstaad

Het leven van Maria kabbelt rustig verder. Tot ze in de ban raakt van Shane Gott, een knappe en steenrijke gynaecoloog. Ze valt voor hem, peilloos diep, en die aantrekkingskracht blijkt wederzijds en onweerstaanbaar. Maar aan Shane zit ook een duister kantje…

15 EUR

Nachtzwemmen

Arnon Grunberg

Lucy Clarke

In de woonkamer van een pension in Baden-Baden bereidt de jonge François zich voor op de rol die zijn glansrol zal worden: sommelier van het vermaarde Palace Hotel, hoog in de bergen van het Zwitserse Gstaad. Maar wie zo hoog gestegen is, kan alleen nog maar vallen. En hoe.

Als Katie een telefoontje vanaf Bali krijgt dat haar zus Bea dood is en waarschijnlijk zelfmoord heeft gepleegd, kan ze het eerst niet geloven. Ondanks hun vaak moeilijke zussenrelatie, is ze er kapot van. Maar dan vraagt ze zich af: wat deed haar zus eigenlijk op Bali?

12,50 EUR

18,95 EUR

thriller

ACTIE 3=2 • • •

Niet cumu

l e er

ba ar m

et a

eln

kt. re st

de

en eme nde boek

de ze s

or t ek er nd

Actie bij

ev oo rra a

betalen

tick er.

kopen

d

en ing

feb ru ar i2

ei 2013, dit zolan gd

en/of promotione le a

an bie di n

3= 2

26

12 m

* Deze actie is geldig van 26 februari t.e.m. 12 mei 2013, dit zolang de voorraad strekt. OP=OP!

Actie geldig van

.m.

d nt e

3 boeken voor slechts 25 EUR i.p.v. 37,50 EUR*

• • •

t.e

rke

per boek

Je h e

12,50 EUR

n.

3

OP=OP!

ge

01

3 keer spannend en romantisch leesplezier voor de prijs van 2!

aa

n


De vergelding

Zwarte bruiloft

De oorlogsbruid

Jan Brokken

Guy Prieels

Nancy Richler

Hoe fataal kan het zijn om iets te verzwijgen? Dit meesterlijk vertelde boek beschrijft de oorlog van gewone mensen en dikwijls ook van vrouwen – een vergeten groep in de geschiedschrijving – en is gebaseerd op getuigenverhoren, processtukken en interviews.

De collaboratie, de broeierige sfeer op hofsteden, de seksuele promiscuïteit achter de façade van het katholieke geloof, de komst van de naoorlogse consumptiemaatschappij en de perfide kracht van sensuele vrouwen, kortom, la Flandre profonde op haar zwoelst.

Als een vrouw in het naoorlogse Montreal opduikt onder de naam Lily Azerov, is het duidelijk dat ze niet degene is die ze beweert te zijn. Jaren later onderneemt Ruth, de dochter die Lily in de steek liet, een zoektocht naar de moeder die ze misschien nooit zal vinden.

19,95 EUR

18,50 EUR

15 EUR

Uit de hoogte

Het huwelijkscontract

Luc Boonen

Jennifer Probst

Uit verveling observeert Walter acht bewoners van een villawijkje. De grens tussen gluren en observeren wordt flinterdun. Maar de wijk verbergt ook een verschrikkelijk geheim. Het observeren wordt een zoektocht naar overtuigend bewijs van de schuldige aan Walters verdriet.

Alexa is impulsief en heeft dringend geld nodig. Ze sluit een huwelijkscontract voor één jaar met de broer van haar beste vriendin, miljonair Nicholas. Maar zullen ze de strenge regels (zakelijk blijven, niet verliefd worden) kunnen respecteren? Heerlijk romantisch!

19,95 EUR

12,50 EUR

De obscure waarheid van Mara Dyer

Deadline

Onderschepping Dick Wolf

Koen Vermeiren

Vlak voor de opening van de Freedom Tower op Ground Zero voorkomen vijf passagiers en een steward de kaping van een vliegtuig. ‘De zes’ krijgen al snel een sterrenstatus, maar de New Yorkse politie vermoedt dat dit nog maar het begin is van een veel gevaarlijker aanval.

Het FAST-team onder leiding van commissaris Mark Van Den Eede krijgt te maken met een ingewikkeld kluwen van gebeurtenissen, dat uitmondt in een race tegen de tijd.

Michelle Hodkin Nadat Mara een politiekantoor binnen­gestapt is, laten haar ouders haar opnemen in een psychiatrische kliniek. Terwijl iedereen denkt dat ze lijdt aan hallucinaties, is het voor Mara de angstaanjagende realiteit. Iemand heeft haar geheim ontdekt, en die persoon wil wraak.

21,95 EUR

19,95 EUR

voor Young adults

thriller

18,95 EUR

Ook verkrijgbaar aan 10,95 EUR per boek: - Geluk en succes aantrekken - Gelukkig zijn - Meer aandacht voor jezelf - Ontdek je verborgen talenten - Vergroot je emotionele intelligentie - Weg met dat schuldgevoel - Weg met het overbodige

Verkrijgbaar bij 10,95 EUR

10,95 EUR

10,95 EUR

10,95 EUR

10,95 EUR


column

© Wouter Van Vaerenbergh

Kippenvel

Jean-Paul Mulders is journalist, schrijver en vaste columnist voor Knack Weekend.

Genoeg winterprikken gehad nu, stuifsneeuw en ijzel, aanvriezende regen, striemende kou en ijsbloemen op de ruiten – hoewel ik die laatste niet meer in het wild heb waargenomen sinds de invoering van superisolerend glas. Ik kan geen slee en slippartij meer verdragen, geen wortel obsceen uit de smoel van een grijnzende sneeuwman zien oprijzen. Ik baal van de duisternis, die elke dag te vroeg als een klamme handdoek over mijn kooi wordt gegooid. Mijn winterbanden mogen weer op stal, in de kortzichtige hoop dat de opwarming van het klimaat tegen de volgende winter genoeg om zich heen zal hebben gegrepen om het verschijnsel gladheid voorgoed voorbijgestreefd te maken. Ik heb zelfs genoeg van die ‘Vijftig tinten grijs’, waarover ik een meisje schattig hoorde zeggen: “Maar het gaat over sm. Dat vind ik zo… jammer.” Tijd voor de herwonnen onschuld. Tijd voor de lente, dat deel van het jaar dat Van Dale omschrijft als ‘de periode tussen het ogenblik waarop de zon de evenaar van zuid naar noord passeert en dat waarop ze haar hoogste declinatie bereikt’. Een uitleg-in-stofjas voor die opwindende, nauwelijks in woorden te vatten sfeer van terrasjes en opwaaiende retrojurken, hormonen die ruisen zoals zij niet eerder tevoren ruisten, bloed dat weer begint te stromen en kruipt waar het niet gaan kan. Hoe ouder je wordt, hoe eerder de lente zich lijkt aan te kondigen. Het was pas februari toen ik bij de korte wandeling van mijn garage naar mijn woonvertrekken opeens die zoete, niet te imiteren geur in de lucht gewaarwerd die het handelsmerk van de nakende wederopstanding is. Dat lichte, net iets ijlere blauw bij valavond boven de daken van de appartementen, die zelfs roetige schoorstenen en lifthuizen met betonrot een aura van opwinding lijkt

22 standaard boekhandel magazine

te verschaffen. Het was nog berekoud, mijn vriendin deed er lacherig over maar zelf was ik overtuigd, al was het maar door mijn hart dat heftiger bonsde en de spasmodermie rond mijn ruggengraat, ook kippenvel genoemd – maar dan kippenvel van het gunstige soort, hetzelfde als je soms krijgt bij diepmenselijke verhalen en aangrijpende artistieke gewaarwordingen. “Uit de dromen van de lente wordt in de herfst marmelade gemaakt”, schijnt de Duitse schrijver Peter Bamm ergens te hebben gezegd. Straks, in het kielzog van de lente, komen ongetwijfeld ook weer de gebroken harten en de teensletsen, de sportzomer, de shorts die in bilspleten kruipen, de witte sokken in patersandalen, en de dagen waarop je volgens de overheid het best geen zware lichamelijke inspanningen doet. Maar zover is het voorlopig niet. Voorlopig is er de verwachting - jubelender dan de best geregisseerde, tot in detail voltrokken vervulling. Als het op boeken aankomt, zijn daar de 28 titels van Primaverba, waarvan sommige aan frisse slaatjes doen denken zoals ‘Vele hemels boven de zevende’. Benieuwd wat er, als next big thing, na de ‘Vijftig tinten grijs’ zal komen. Ik sloeg ze open in de supermarkt, enigszins besmuikt, en las als eerste zin iets wat zij ‘luidkeels schreeuwde’. Dat luidkeels was er voor mij wat te veel aan, vermits ik nog nooit iemand ben tegengekomen die de kunst beheerste van het stille, binnensmondse schreeuwen. Voor de rest geen kwaad woord over een zinderende trilogie die de ultieme mannelijke droom verwezenlijkt: het in vuur en vlam zetten van honderdduizenden door de wol of anderszins geverfde deernen. Jean-Paul Mulders


Kijken ...

PITTIG EN PIKANT KIJKPLEZIER VERZEKERD Met deze 8 filmtoppers: × First 9 1/2 Weeks × Hidden Beauties: The Awakening × Hollywood Madam × Hotel Exotica

× Indecent Behavior 3 × Masseuse 3 Indiscretions × Private Lessons 2 × Woman of Desire

Slechts 19,95 EUR

Dvd

voor de volledige box

... en spelen!

... lezen ...

... luisteren ...

Game Cd

Boek Vijftig tinten grijs Het klassieke album

Vijftig tinten grijs Party Game

Een héérlijke verzameling van klassieke werken waarnaar auteur E.L. James verwijst in haar Vijftig tinten-trilogie. De uitvoerders behoren tot de absolute wereldtop.

De Vijftig tinten-cassette bundelt de drie delen van de succesvolste erotische trilogie aller tijden.

Dit is het partyspel dat zal vermaken en verbazen. En het laat zien hoe jij je vrienden ziet en hoe je vrienden jou zien! Kan jij dit spel aan?

17,95 EUR

39,90 EUR

29,99 EUR

De Vijftig tinten-trilogie

Meer dan 30 bestemmingen beschikbaar!

GRATIS*

100% Brussel t.w.v. 13,95 EUR

Bij aankoop van een 100% stedengids naar keuze * Actie geldig tot en met 31 maart 2013, dit zolang de voorraad strekt.

GRATIS

100% bRuSSel bIj AAnkoop vAn deze GIdS ISBN 978-90-5767-612-3 Zolang de voorraad strekt OP=OP!

Je herkent de deelnemende 100% stedengidsen aan deze sticker


grote voordeelactie met unieke wedstrijd

r

nd aa

m

* Actie geldig t.e.m. 15 maart 2013.

eln e

extra

d en

sticker. eze

50

op je klantenkaart punten bij aankoop van dit boek*

rkent de de

op de win kel itels vlo et e

De 28 beste romans van het voorjaar 2013 samen in één grote voordeelactie!

he Je

Exclusief bij Standaard Boekhandel i.s.M.

1 Maak je keuze op knackfocus.be/primaverba 2 Ga naar je dichtstbijzijnde Standaard Boekhandel 1 boek = 3 Verdien extra punten op je klantenkaart* 50 ptn. extra bij aankoop van 1 van de deelnemende titels, exclusief het actieboek ‘Het menselijk lichaam’ van Paolo Giordano waarop je tijdelijk 3 EUR korting** krijgt

2 boeken =

100 ptn. extra

3 boeken =

150 ptn. extra

4 Ontvang per gekocht boek een flyer met unieke code voor onze wedstrijd op knackfocus.be/primaverba 5 Maak kans op: -- 1 van de 103 duotickets voor de avant-première van ‘Cloud Atlas’ op donderdag 14 maart om 20 u. in Utopolis te Mechelen -- Een boekenkast van Cubit ter waarde van 3000 EUR gevuld met 100 boeken -- 1 van de 100 boeken­pakketten

Met dank aan

Exclusief bij

I.s.m. uitgeverijen De Bezige Bij, De Geus, Lannoo, L&M Books, Van Halewyck, VBK en WPG

* De 27 deelnemende romans kunnen online besteld worden op www.standaardboekhandel.be, maar dienen wel bij een Standaard Boekhandel in je buurt afgehaald te worden om van de extra punten op je klantenkaart te kunnen genieten én de flyer met unieke code voor onze exclusieve wedstrijd te bekomen. De actie is geldig van 26 februari tot en met 15 maart 2013, exclusief bij Standaard Boekhandel, dit zolang de voorraad strekt. ** Deze actie is geldig van 26 februari tot en met 15 maart 2013, dit zolang de voorraad strekt, exclusief bij Standaard Boekhandel en Standaard Bookshop bij FUN. Deze korting is enkel geldig op de paperback, niet op de gebonden versie van het boek. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele acties.

SBM-Primaverba  

http://www2.standaardboekhandel.be/sites/default/files/magazine/SBM-Primaverba.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you