Page 1

STANDAARD BOEKHANDEL

Exclusief actieboek

MAGAZINE03 jaargang 4 • mei 2014

VAN 24,99 EUR NU VOOR 19,99 EUR Maak kans op een workshop met Martine Prenen Kijk snel op pag. 2

Lentekriebels bij Standaard Boekhandel


actieboek

ME-TIME Martine Prenen

Wij willen allemaal zó graag die mooie, hartelijke, vrolijke, goed georganiseerde, slanke, sportieve, slimme moeder, dochter, vrouw, vriendin zijn... en dus lopen we rond als gefrustreerde Duracell-konijntjes. Heb jij ook het gevoel nooit meer aan jezelf toe te komen? Dan brengt dit boek fantastisch nieuws: it’s ME-TIME! Gezondheidscoach Martine Prenen schreef hét ultieme survivalboek voor drukbezette vrouwen, met een heerlijk sausje vol humor en zelfrelativering.  ‘Topsisters’ zoals Lieve Blancquaert, Ellemieke Vermolen en Kim Clijsters verklappen je hoe zij de flow in hun leven houden...

Doe mee aan de wedstrijd en win een workshop met Martine

Kras en win een worKshop

met martine prenen Surf naar www.standaardboekhandel.be en geef uw unieke code in van 29/4/2014 t.e.m. 7/6/2014 exclusief bij:

ACTIEBoEK

24,99 EUR voor 19,99 EUR* van

Exclusief bij Standaard Boekhandel en Standaard Bookshop bij FUN

*Deze actie is geldig van 29 april tot en met 7 juni 2014, dit zolang de voorraad strekt, exclusief bij Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele acties.

2 standaard boekhandel magazine

en

bij

.


voorwoord

© Kris Ja

De lente is een tijd van Grote Dagen. Kinderen en jongeren vieren hun communie of hun lentefeest en treden zo een nieuwe fase in hun leven binnen. Kleuters worden flinke meiden of stoere knapen en opgeschoten kinderen worden pubers. Daar hoort een groot feest bij. Op de tweede zondag van mei worden traditioneel de moeders in de bloemen gezet. Een maand later is het de beurt aan vader om verwend te worden. Oude tradities die, ondanks de snel veranderende maatschappij, nog steeds overeind blijven en telkens nieuwe gedaanteverwisselingen ondergaan.

cobs

Grote Dagen

Zoals bij alle feestelijke gelegenheden, blijft een boek het geknipte geschenk en daarom kijken wij bij Standaard Boekhandel altijd reikhalzend uit naar deze periode. We steken graag een tandje bij om iedereen te helpen bij de zoektocht naar het juiste boek. Iemand een boek schenken is een daad van vriendschap en liefde. Je zegt er iets speciaals mee over jezelf en over je kind, je moeder, je vader of eenieder die deze rol vervult of overneemt. Een boek wordt altijd twee keer uitgepakt. Eerst verwijder je het kleurige inpakpapier en daarna open je voorzichtig het boek dat dan – bladzijde na bladzijde – zijn geheim prijsgeeft. Soms doet het je huiveren, dan weer maakt het je blij of steek je er iets van op. Een kookboek leert je hoe je een heerlijke maaltijd moet bereiden en een reisgids is een garantie voor een geslaagde vakantie. De lente is ook de periode waarin we weer een beetje aan onszelf denken. De natuur herleeft en schenkt ons energie. Ons actieboek van het seizoen is erg toepasselijk: ‘Me-time’ van Martine Prenen. Het ultieme survivalboek voor drukbezette vrouwen, boordevol tips om opnieuw tijd te vinden voor jezelf. Ben je nog niet overtuigd? Standaard Boekhandel is al lang een huis van vertrouwen voor wie op zoek is naar het meest geschikte boek, de beste muziek, of de film of tv-serie die iedereen gezien wil hebben. Twijfel je nog aan de smaak of de voorkeur van het feestvarken, kies dan een Standaard Boekhandel boekenbon als geschenk. Als de zon nog wil meewerken, dan kan de lente dit jaar niet meer stuk. Geert Schotte Gedelegeerd bestuurder

Colofon Standaard Boekhandel Magazine is een uitgave van Standaard Boekhandel, in samenwerking met Roularta Custom Media. Prijzen en afbeeldingen van de boeken, cd’s, dvd’s en andere producten zijn onder voorbehoud van drukfouten en/of wijzigingen in de winkels. ❖ Verantwoordelijke uitgever Geert Schotte, Standaard Boekhandel, Industriepark Noord 28 A, 9100 Sint-Niklaas ❖ Realisatie Chantal De Coster en Gerti Van Iseghem, Standaard Boekhandel en Pieter Taelman, Roularta Custom Media (pieter.taelman@roularta.be) ❖ Concept Natalie Moutton ❖ Vormgeving Natalie Moutton ❖ Eindredactie Evy Alliet ❖ Druk Roularta Printing ❖ Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm of op enige andere wijze, zonder voorafgaand schriftelijk akkoord van de uitgever

3


www.standaardboekhandel.be

Klantendienst I Evenementen I Vacatures Categorie

Trefwoord, titel, auteur, ...

Registreren

Zoeken

Winkelmandje (0 producten)

Je vindt er meer dan je zoekt

Boeken

Ebooks

Muziek

Films

Games

Fotoproducten

Andere Producten

Inloggen

Verlanglijstje (0 producten)

Zoek een Winkel

Nieuw Top 10 Fictie CD

Piet Huysentruyt

Top 10 Non Fictie Top 10 Jeugd

SMAKELIJK In het nieuwe VIER-programma Smakelijk! laat Piet Huysentruyt iedereen meegenieten van zijn nieuwe levensstijl. Hij toont hoe je lekker kunt eten en tegelijkertijd je lichaam een gigantisch plezier kunt doen. In dit boek vind je maar liefst 75 van die lichte, gezonde gerechten, die Piet op een duidelijke en overzichtelijke manier uitlegt. Piet vertelt ook hoe hij tot zijn nieuwe levenswijze is gekomen en waar hij zich door liet inspireren.

Aanbevolen

• Gebaseerd op het succesvolle VIER-programma Smakelijk! • Gezonde recepten voor elk moment van de dag • Met tal van extra tips voor een gezonde keuken

Piet Huysentruyt Piet kookt lekker en gezond

Piet Huysentruyt is al jaren de bekendste tv-kok van Vlaanderen, die de kijker elke dag originele gerechten voorschotelt. In het voorjaar van 2013 opende hij zijn nieuwe restaurant Likoké in de Ardèche - dat in februari 2014 de eerste Michelin-ster al kreeg - en sinds voorjaar 2014 is hij dagelijks te zien in het nieuwe VIER-programma Smakelijk!

In de kijker

www.lannoo.com www.vier.be www.kookeiland.be 9 789401 410090

De slachter van Bergen Wesley Muyldermans

19,95 EUR

Dag, Bonjour!

Smakelijk!

Christophe Deborsu & Annick De Wit

Piet Huysentruyt

L_smakelijk Cover.indd 1

24,95 EUR

24/03/14 08:52

22,50 EUR Zie ook pag. 5

(Pijn) 3

Top 10 Jeugd

Cd: 18,95 EUR

Wat waren wij meer dan dwazen die naar een wilde jeugd verlangden.

Over Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt): ‘Origineel, wild, onbesuisd. Hier heeft iemand zijn stem gevonden.’ Het Parool

Aanbevolen

Over Gelukkig zijn we machteloos: ‘IJzingwekkend goed.’ De Standaard

In de kijker

IvO vIctOrIa dIeven van vuur

Dieven van vuur is een bezield epos over de jonge jaren die we verliezen, de liefde waarnaar we verlangen en de vergissingen die ons leven bepalen. De heimwee naar glorierijke tijden, naar de plekken, mensen en verhalen die voorgoed weg zijn, maakt van dit boek een grootse generatieroman die voor iedereen herkenbaar is.

Ivo Victoria (1971) emigreerde in de zomer van 2002 vanuit Antwerpen naar Amsterdam, alwaar hij tot op de dag van vandaag woont en werkt. In september 2009 verscheen zijn eerste roman, Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt), die werd genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs en de Tiplijst van de AKO Literatuurprijs haalde. Zijn tweede roman, Gelukkig zijn we machteloos (2011), stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2012 en de Tiplijst voor de AKO Literatuurprijs 2012.

Top 10 Non Fictie

Milow

21,99 EUR

Nieuw Top 10 Fictie

Silver Linings

Pieter Aspe

IvO vIctOrIa dIeven van vuur roman

Antwerpen, halfweg de jaren negentig. In een verlaten appartementengebouw dat wordt verbouwd tot een hotel is één appartement volledig gemeubileerd achtergelaten. Drie jonge mannen breken binnen en nemen trofeeën mee naar huis. Jazz-elpees, een opgezette ballonvis en een plastic map gevuld met kladversies van brieven, hartverscheurende liefdesbrieven. Twintig jaar later boekt de verteller van dit verhaal een kamer in het Arass Hotel in Antwerpen, op dezelfde plek waar hij aan de haal ging met de brieven. Tijdens zijn verblijf onderneemt hij een overmoedige poging om het mysterie te ontrafelen en het verleden in al zijn glorie te herstellen.

De Bezige Bij Antwerpen

cover_IvoVictoria_Dievenvanvuur.indd 1

De boekendief Filmeditie Markus Zusak

15 EUR

Man on the run Paul McCartney in de seventies

Game of Thrones Seizoen 3 Dvd: 39,95 EUR

28-02-2014 10:45:06

Frozen Dvd: 19,95 EUR

Dieven van vuur Ivo Victoria

19,99 EUR

Tom Doyle

19,99 EUR Zie ook pag. 5

Nieuw Top 10 Fictie

Incl.

CD

Top 10 Non Fictie Top 10 Jeugd Aanbevolen In de kijker

Een weeffout in onze sterren

De spiegelingen

Sterrenregen

John Green

Erwin Mortier

18,90 EUR Zie ook pag. 18

Sylvia Van Driessche

16,50 EUR

4 standaard boekhandel magazine

17,50 EUR

De lente van Kapitein Winokio Boek + cd met liedjes & versjes 22,95 EUR

The Hunger Games Catching Fire Dvd: 22,95 EUR


www.standaardboekhandel.be

Huysentruyt in een gezond jasje Jarenlang was hij alomtegenwoordig in de huiskamer én naast je kookfornuis: Piet Huysentruyt leerde Vlaanderen dat iedereen kan leren koken en dat lekker eten geen privilege is van de happy few. Met ‘SOS Piet’ groeide hij uit tot een fenomeen. Tot Piet Huysentruyt zelf ook alarmsignalen begon uit te sturen. Hij kreeg last van zijn gezondheid en ging na of zijn (en dus ook onze) voedingsgewoonten daar iets mee te maken hadden. Dit jaar keerde hij terug naar het kleine scherm, dit keer bij VIER. In ‘Smakelijk!’, zijn dagelijkse kookprogramma, bereidt hij lekkere, voedzame maar bovenal gezonde gerechten vanuit zijn optrekje in Zuid-Frankrijk. Alle kennis die hij verzamelde bij voedings- en gezondheidsspecialisten, brengt hij hier in de praktijk. Dat hij er zelf weer kerngezond uitziet, maakt van hem het levende bewijs dat zijn nieuwe culinaire aanpak wel degelijk werkt. In zijn nieuwste boek bundelt hij tachtig gezonde én heerlijke gerechten. Smullen maar.

Nieuw Piet Huysentruyt

Smakelijk! Piet Huysentruyt SMAKELIJK

Uitgever: Lannoo

In het nieuwe VIER-programma Smakelijk! laat Piet Huysentruyt iedereen meegenieten van zijn nieuwe levensstijl. Hij toont hoe je lekker kunt eten en tegelijkertijd je lichaam een gigantisch plezier kunt doen. In dit boek vind je maar liefst 75 van die lichte, gezonde gerechten, die Piet op een duidelijke en overzichtelijke manier uitlegt. Piet vertelt ook hoe hij tot zijn nieuwe levenswijze is gekomen en waar hij zich door liet inspireren. • Gebaseerd op het succesvolle VIER-programma Smakelijk! • Gezonde recepten voor elk moment van de dag • Met tal van extra tips voor een gezonde keuken

22,50 EUR

Piet Huysentruyt Piet kookt lekker en gezond

Piet Huysentruyt is al jaren de bekendste tv-kok van Vlaanderen, die de kijker elke dag originele gerechten voorschotelt. In het voorjaar van 2013 opende hij zijn nieuwe restaurant Likoké in de Ardèche - dat in februari 2014 de eerste Michelin-ster al kreeg - en sinds voorjaar 2014 is hij dagelijks te zien in het nieuwe VIER-programma Smakelijk!

www.lannoo.com www.vier.be www.kookeiland.be 9 789401 410090

Bestel dit boek ook online op www.standaardboekhandel.be 24/03/14 08:52

Het leven van een Beatle in de seventies

Aanbevolen

Je kent ongetwijfeld de wereldhit ‘Mull of Kintyre’ van Paul McCartney. Maar ken je ook de achtergrond van deze tijdloze klassieker? Kintyre is een plaatsje in Schotland waar McCartney zich een tijdlang terugtrok na de split van The Beatles. Hij kreeg een inzinking, de politie zat hem op de hielen wegens zijn druggebruik en ondertussen probeerde hij zichzelf muzikaal opnieuw uit te vinden. Met wisselend succes. Over deze periode in het leven van de belangrijkste levende muzikant ter wereld, schreef de Britse muziekjournalist Tom Doyle het boek ‘Man on the run’, een knipoog naar de Beatles-hit ‘Band on the run’. De doelloze periode van Paul McCartney eindigde in 1980 toen hij even in de cel zat wegens het bezit van cannabis. In december van dat jaar werd John Lennon vermoord. Toen besefte hij dat je nooit kunt weglopen van je verleden, zeker niet als je een Beatle bent.

Man on the run Paul McCartney in de seventies Tom Doyle Uitgever: Kosmos Uitgevers

19,99 EUR

Zie ook pag.16

Bestel dit boek ook online op www.standaardboekhandel.be

Wist je dat je bij online bestellen kan kiezen voor thuislevering of afhaling in jouw favoriete Standaard Boekhandel?

Onze webwinkel is

24/24

je bij afhaling in jouw favoriete Standaard Boekhandel geen portkosten hoeft te betalen? extra voordeel je ook bij online bestellingen punten kan sparen op je klantenkaart?

open

Neem snel een kijkje op www.standaardboekhandel.be 5


literatuur & spanning

2+1 gratis op de volledige Diamond wenskaarten collectie*!

De kraamhulp Esther Verhoef ‘De kraamhulp’ beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner: Esther Verhoefs engste thriller ooit!

19,95 EUR

Tot ziens daarboven Pierre Lemaitre ‘Tot ziens daarboven’ is een aangrijpende roman over de gevolgen van de Grote Oorlog en hoe een land de doden herdenkt, maar de overlevende soldaten lijkt te vergeten. Monumentale roman over de verwerking van een oorlogsverleden. Pierre Lemaitre won hiermee de Prix Goncourt.

22,50 EUR

» AAnrader

- Deze roman slaat in als een bom. - Le Figaro -

- Pierre Lemaitres werk werd reeds vele malen bekroond.

*De goedkoopste kaart is gratis. Actie is geldig van 1/5/2014 tem 31/5/2014, dit zolang de voorraad strekt. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele aanbiedingen.


literatuur & spanning

Tot in lengte van dagen

Gesloten hart

Danielle Steel

Sylvia Day

De heerlijke nieuwe roman van Danielle Steel: hét ideale moederdagcadeau! “Een uniek, emotioneel, magisch en speciaal boek” - Goodreads, 5 sterren

Isabel en Gerard vormen het meest besproken echtpaar van Londen, met evenveel lusten en evenveel weigering om verliefd te worden. Als Gerard na een lange scheiding terugkomt, is hij veranderd in een machtige, onweerstaanbare man. Kan hij Isabels gesloten hart nu wel veroveren?

18,95 EUR Zie ook pag. 21

15 EUR

De zomer aan het meer

Tussen rood en zwart

Erica James

Jan Guillou

Floriana is met haar hoofd ergens anders – namelijk bij het aanstaande huwelijk van haar ex-vriend Seb – wanneer ze zonder te kijken de straat oversteekt en geschept wordt door een auto. Het ongeluk zorgt voor toevallige ontmoetingen…

Het derde deel in de reeks ‘De grote eeuw’, waarin Jan Guillou op meesterlijke wijze de geschiedenis van de twintigste eeuw vertelt aan de hand van het leven van drie Zweedse broers. Dit derde deel speelt zich af in het interbellum.

14,99 EUR Beschikbaar vanaf 29 april 2014

15 EUR De grote eeuw deel 3

Met onze boekenbon maak je altijd iemand gelukkig Nog op zoek naar het ideale geschenk voor vader, moeder of communicant? Geef eens een boekenbon! Die kan ingeruild worden in meer dan 140 Standaard Boekhandels voor een uitgebreid aanbod boeken, dvd’s en cd’s. Geen betere manier om het juiste cadeau te schenken.


Mijn comm nie, mijn lentefeest

Mijn eerste vraagen antwoordboek 101 superleuke kindervragen eenvoudig uitgelegd. Sla snel dit boek open en ontdek het antwoord op vele boeiende vragen. Sta versteld van de meest verrassende weetjes en kom meer te weten over de dieren, het menselijk lichaam, de aarde, en nog veel meer!

16,95 EUR

Het reuzeleuke vouwboek Kate Needham Leg een heleboel origamiblaadjes klaar en tover ze om in de leukste creaties! De eenvoudige instructies laten je stap voor stap zien hoe je onder meer een blits vliegtuig vouwt, leuke windmolentjes in elkaar zet of originele pop-upkaarten knutselt.

14,95 EUR

Waar of niet waar? Jan Payne Baan je een weg door dit boek en beslis welke te gekke uitspraken waar en welke niet waar zijn. Mens, natuur, ruimte en wetenschap, je zult ontdekken dat de waarheid soms moeilijker te geloven is dan de leugen. Bereid je voor om je hersenen stevig te laten kraken!

9,95 EUR

555 feiten waar je helemaal niets aan hebt Herman Boel Het Nederlands heeft geen woorden die rijmen op twaalf of herfst, gordeldieren krijgen alleen maar vierlingen en neuriën met de neus dicht kan niemand. Dankzij deze en 552 andere nutteloze feiten sta je voortaan in geen enkel gesprek meer met je mond vol tanden.

14,99 EUR Beschikbaar vanaf 29 april 2014

8 standaard boekhandel magazine


Een dag om nooit te vergeten Dit is geen boek 101 dingen die je altijd met een boek wilde doen, maar nooit durfde. Ontdek hoe bevrijdend het kan zijn om in een boek te kladderen, het door de kamer te keilen of om er gewoonweg dingen mee te doen die je moeder zou verbieden. Laat voor één keer alle remmen los!

deelac or

+

tie

vo

10,95 EUR

Gratis art print

Bones. Dieren Rob Colson Een prachtige verzameling bijzondere skeletten van de meest fascinerende dieren op aarde. Hoe zien de dieren eruit van buiten, maar vooral: hoe van binnen? Met meer dan veertig skeletten van zoogdieren, vogels, reptielen en zelfs mensen!

12,99 EUR A Game of Thrones 7 + 8 pakket met art print George R.R. Martin Het epische verhaal van de bestsellers van George R.R. Martin en de tv-serie van HBO… nu ook als strip! Nu haar ongeboren zoon is uitgeroepen tot ‘de hengst die de wereld bestijgt’, verheugt Daenerys zich meer dan ooit op haar huwelijk met Khal Drogo.

Actiepakket: 17,95 EUR

nieuw!

wandel tussen

PINGUÏNS! In het nIeuwe en spectaculaIre amerIka

Haal het nieuwe ZOOmagazine in je Standaard Boekhandel en bezoek Planckendael met korting!


Groene vingers

pag. 5

ME ER

I

O NF

zie

De moestuin van Mme Zsazsa

w

.st

an

el

ww

Slim tuinieren, ongecompliceerd koken, tijd overhouden om in de zon te zitten tussen de courgettes en de kolen: dat is de filosofie in ‘De moestuin van Mme Zsazsa’. Welkom.

.be

onze webwinkel is 24/24 open

Dorien Knockaert & Kim Leysen

daard oekhan b

d

29,99 EUR

inclusief negen zaden

Een doos vol goesting Angelo Dorny

Maand na maand groenten kweken op een vierkante meter

Deze handige, unieke doos bevat een selectie van negen zaden van verrassende groenten. In het begeleidende boekje lees je hoe en wanneer je moet zaaien, verzorgen en oogsten en hoe je ze kunt gebruiken in de keuken!

Catherine Delvaux Je houdt van tuinieren maar je hebt nog nooit een moestuin gehad? Een vierkante moestuin maken is kinderspel; een paar minuten per dag zijn genoeg om hem te onderhouden en je kunt hem overal maken. Bovendien is hij mooi, productief en ecologisch!

17,95 EUR

EXCLUSiEVE ACTiE Bij aankoop van een van deze boeken ontvang je dubbele punten* op je klantenkaart van Standaard Boekhandel Extra: dubbele punten

27,50 EUR

Negen nieuwe smaaksensaties: citroenkomkommer, limoenklaver, striped togo-aubergine, tomatillo, quinoa, palmkool, tatsoi, tigerella-tomaat, chioggiabiet

zelf aan de slag in je tuin: tips & inspiratie

14,95 EUR

14,95 EUR

19,99 EUR

29,99 EUR

*Deze actie is geldig van 4 mei 2014 tot en met 7 juni 2014, enkel bij aankoop van een van de vermelde titels en dit zolang de voorraad strekt. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele aanbiedingen.

49,95 EUR


Keukenplezier

Donna Hay. De basics

Simply Italian

Donna Hay

De Chiappa Sisters

In dit boek gaat Donna Hay terug naar de basis. Het is een terugblik op tien jaar werk als foodwriter. Ze laat aan de hand van een aantal klassieke gerechten de basis van haar kookstijl zien door middel van stap-voor-stapfoto’s.

Een Italiaans kookboek met de familierecepten van de Chiappa Sisters, van generatie op generatie doorgegeven. De meeste recepten zijn de gerechten die ze zelf vaak thuis koken, gewoon met verse ingrediënten. La dolce vita, in drievoud!

19,99 EUR

25 EUR

Eet, proef en beleef Toscane

Madam Confituur Een perfecte dag

Giulia Scarpaleggia

Katrien Hoebers

Een bezoek aan Toscane verandert je smaak voorgoed. Die geuren, die kleuren, die smaken. Giulia Scarpaleggia, een van de populairste Italiaanse foodbloggers, deelt de geheimen van de Toscaanse keuken op een wel heel bijzondere manier: ze geeft haar eigen familierecepten vrij!

Een smoothie met bosvruchtenconfituur, een broodje geitenkaas met vijgenaardbeienconfituur, een plakje confituurrol, een glaasje sinaasappellikeur… Met de confituur- en andere recepten van Madam Confituur wordt jouw dag een culinaire topper. Van ontbijt tot slaapmutsje.

19,99 EUR

19,99 EUR Beschikbaar vanaf 2 mei 2014

Mijn receptenboek

Groot handboek sauzen

In deze praktische organizer kun je al je favoriete recepten en gerechten op één plek noteren en bewaren. Van originele recepten die je van een vriend of collega kreeg tot bereidingen die je naar je eigen smaak hebt verfijnd.

Bechamelsaus, hollandaise, Aziatische vinaigrette, kreeftenboter, vleesjus, pindasaus, all’arrabbiata, salsa verde, kersensaus, sabayon, chocoladesaus, appel-karamelsaus… In dit lijvige handboek staat écht alles over de bereiding van sauzen en fonds.

18,95 EUR

24,95 EUR

1 boek* kopen aan 19,95 EUR = 2de boek* voor slechts 7,50 EUR

* Naar keuze. Actie geldig van 29 april t.e.m. 31 augustus 2014, dit zolang de voorraad strekt en enkel per veelvoud van 2 stuks. Per 2 boeken betaal je slechts 27,45 EUR i.p.v. 39,90 EUR. Niet cumuleerbaar met andere acties en/of promotionele aanbiedingen.

Supersimpel! Superlekker! Superprijs!


Moederdag Zondag 11 mei

De dochter van de imker Santa Montefiore Trixie is verliefd op een rockzanger en wil ervandoor gaan. Ze wil niet worden zoals haar moeder Grace, die sinds haar man haar verlaten heeft voor rijkere burgers tuiniert. In haar drang naar een groots en meeslepend leven ontdekt ze het pijnlijke verleden van haar moeder.

19,95 EUR

Little black book Sofie Valkiers BelgiĂŤs bekendste modeblogster toont je hoe je heel eenvoudig een saaie outfit kunt opleuken en welke stukken elke vrouw in haar kast moet hebben. Dit boek geeft ook beautygeheimen van enkele topmodellen prijs en loodst je langs de hipste shopadresjes.

24,99 EUR

De vrouw die een jaar in bed ging liggen Sue Townsend Een geestig en ontroerend boek over wat er gebeurt als een echtgenote plotseling weigert te moederen, te koken, te wassen en een stappenplan voor kerst te maken. Sue Townsend heeft een schitterende roman geschreven die het moderne gezinsleven totaal ontkracht.

19,99 EUR

New York in stijl Sibella Court NYC voor liefhebbers van vintage. Het boek geeft talrijke adressen prijs van verborgen parels en schitterende winkels. Je wordt begeleid op unieke wandelingen door de stad zodat je kan slenteren en genieten van New York zoals het is: creatief, spannend en vol energie.

19,99 EUR

12 standaard boekhandel magazine


Voor mijn liefste mama Rok en Rol 2

Naaien & stikken

Karolien Verbanck

Tessa Evelegh

Met ‘Rok en Rol 2’ maak je de verrassendste dingen. Een badtafel met foto’s, een vaasje met bierflesjes, een schommel, badtaartjes en een berg leuke cadeautjes en lekkers om te delen met vrienden en familie. Karolien Verbanck brengt kleur en sfeer in je leven.

Zelf mode maken is binnen handbereik! ‘Naaien & stikken’ bevat heldere instructies over de naaimachine, materialen en het werken met patronen. Je kunt meteen aan de slag met de prachtige én tijdloze patronen die in het boek staan. Kortom, een complete naaicursus!

24,99 EUR

24,99 EUR

Marina Stijn Coninx De veelgeprezen film die vrij is gebaseerd op de jeugdherinneringen van Rocco Granata (de ItaliaansBelgische zanger) en in België alleen al ruim 500.000 bioscoopbezoekers trok.

Dvd: 17,95 EUR

Mindfulness voor elke dag Benedikt Ambacher Spiraalboekje met staander. 101 inspirerende wijsheden voor een spirituele verrijking.

19,95 EUR

Verkrijgbaar bij


Handige vingers

Vol. 1: Mode-atelier Patronen tekenen – de basis

Hippe haakwerkjes Therese Hagstedt

In dit boek vind je alles wat je moet weten om het perfecte patroon te leren tekenen en je eigen kleding te ontwerpen.

Haken is hip! De motieven, patronen en vrolijke kleuren van de haakwerkjes in dit boek fleuren je interieur en garderobekast op. Laat je inspireren en zoek de leukste kleuren garen bij elkaar om meteen aan de slag te gaan!

29,95 EUR

15,95 EUR

Vol. 2: Mode-atelier Patronen tekenen – aanpassingen

Praktisch handboek naaien Kleding verstellen

Teresa Gilewska

Joan Gordon

Teresa Gilewska

Wat te doen als er een knoop van je blouse springt, als de zoom van je mooiste jurk rafelt of als je na een dieet ineens zwemt in je favoriete broek – weggooien of verstellen? Dit leuke en praktische boek levert SOS‑oplossingen voor alle noodsituaties met je kleren.

Heb je de basis van het patroontekenen onder de knie en wil je leren hoe je creatief kunt omgaan met basispatronen, bijvoorbeeld om ze aan te passen aan een bepaalde lichaamsvorm of om ze een eigen karakter te geven? Dan is dit boek precies wat je zoekt.

19,95 EUR

32,50 EUR

NIEUW IN HET TROTTERGAMMA: 10 EUR per gids

De ideale gids voor een citytrip in 48 uur! » Amsterdam » Barcelona

» Berlijn » Brussel

» Londen » New York

» Parijs » Rome

Deze gloednieuwe stadsgidsen bevatten alle ingrediënten voor een citytrip van 2 dagen: ✔ De absolute must sees ✔ De beste slaap- en eetadressen ✔ Handige stadskaart Verkrijgbaar bij


Verruim je kennis

Filosoferen in de tuin Damon Young Als je weet hoe een filosoof of schrijver over zijn tuin, park of plant denkt, begrijp je zijn wereldbeeld. Dat geldt bijvoorbeeld voor de rozentuin van Jane Austen, de bonsai in de kamer van Marcel Proust en de kastanjeboom van Jean-Paul Sartre.

16,99 EUR

Ik denk, dus ik ben

Het zwaard van Damocles

Lesley Levene

Ferdie Addis

De belangrijkste filosofen en hun theorieën in een notendop.

De belangrijkste woorden en gezegden uit de klassieke cultuur verklaard.

15,95 EUR

15,95 EUR

Het boek van vergeving

Europa in de storm

Desmond Tutu & Mpho Tutu

Herman Van Rompuy

In vier stappen naar harmonie met onszelf en de ander. Hoe vergeef je degene die jou iets heeft aangedaan? Hoe heel je wat je een ander hebt aangedaan? Hoe vraag je om vergiffenis en vergeef je uiteindelijk jezelf? Vragen waar geen betere leidsman voor is dan Desmond Tutu.

Herman Van Rompuy gunt je in dit boek een blik achter de politieke schermen van Europa. Op basis van zijn ervaringen van de afgelopen jaren, schreef hij een krachtig essay over het verleden én de toekomst van Europa.

19,99 EUR

14,95 EUR

he r

eelnemend

Kras

eb oe an d

Je

d de

na ke

ACTIE Win een workshop BBQ-cooking bij grillexpert Peter De Clercq*

nt ke

Surf naar www.standaardboekhandel.be en geef uw unieke code in van 4/5/2014 t.e.m. 7/6/2014 exclusief bij:

i.s.m.

123.293 NakaElckerlijc:99.148 naamkaartje

24,99 EUR

24,99 EUR

24,99 EUR

22,99 EUR

*Deze actie is geldig van 4 mei 2014 tot en met 7 juni 2014, dit zolang de voorraad strekt, exclusief bij Standaard Boekhandel. Wedstrijdreglement op www.standaardboekhandel.be

29,99 EUR

eze sticke r.

en win een worKshop outdoor cooKing met peter de clercq

08-04-2008

1


Voor mijn lieve papa

Heller

Heylen en de herkomst

Michael Berg

Martin Heylen

Heller is een bekende televisieproducent. Aan de vooravond van zijn verjaardag wordt hij uitgenodigd voor het televisieprogramma ‘Een goed gesprek’. Hij beschouwt dit als de kroon op zijn carrière. Tot hij, live op televisie, geconfronteerd wordt met zijn verleden.   

Martin Heylen houdt van reizen en schrijven. Tijdens de reizen die hij maakte voor zijn nieuwe tv-programma hield hij een dagboek bij. In ‘Heylen en de herkomst’ lees je dit relaas van nachtelijke omzwervingen, ontroerende maar ook hilarische ontmoetingen en indringende gesprekken.

19,95 EUR

22,50 EUR Beschikbaar vanaf 30 april 2014

Man on the run Paul McCartney in de seventies Tom Doyle Paul McCartney was in de jaren zeventig letterlijk ‘a man on the run’. Wanhopig probeerde hij te ontsnappen aan zijn verleden als Beatle-icoon. Tom Doyle sprak uitvoerig met Paul McCartney zelf, waardoor hij in staat is een nieuw beeld te schetsen van deze turbulente periode.

Zo werden wij wereldkampioen Patrick Bernhart & Joost Houtman ‘Zo werden wij wereldkampioen’ reconstrueert de wijze waarop de Rode Duivels de grootste uitdaging uit hun leven overwonnen. De lezer beleeft het WK als volwaardig lid van het team, als gast van het hotel, als vlieg op de muur in de kleedkamer.

15 EUR

19,99 EUR Zie ook pag. 5

Test je bierkennis

De leukste drinkspelletjes

Test je whiskykennis

Test je wijnkennis

In dit doosje vind je dertig leuke onderzetters met vragen om je kennis over bier te testen of uit te breiden terwijl je geniet van je favoriete drank. Haal een lekker biertje uit de koelkast en probeer de vragen te beantwoorden!

In dit doosje vind je dertig leuke onderzetters met de beste drinkspelletjes om van elke avond een feest te maken! Bierviltje draaien, drinkdammen, kaartje blazen, juffen… en nog veel meer!

In dit doosje vind je dertig leuke onderzetters met vragen om je kennis over whisky te testen of uit te breiden terwijl je geniet van een heerlijk glas.

In dit doosje vind je dertig leuke onderzetters boordevol vragen om je kennis over wijn te testen of uit te breiden terwijl je geniet van een heerlijk glaasje. Schenk je favoriete wijn en probeer de vragen te beantwoorden!

12,50 EUR

12,50 EUR

16 standaard boekhandel magazine

12,50 EUR

12,50 EUR


Vaderdag el and

kh

eb fac

oo

Zondag 8 juni

k.c

oe

www.

vind ons leuk op facebook db om/standaar

Alex Ferguson Mijn autobiografie Alex Ferguson Een inspirerende must read over voetbal, leiderschap en teambuilding! Alex Ferguson wordt beschouwd als de succesvolste manager in de geschiedenis van het Britse voetbal.

19,99 EUR Het complete doe-het-zelf handboek Michel Galy Dit handboek is een uitgebreid naslagwerk voor elke doe-het-zelver om renovaties uit te voeren, kamers in te richten en zijn woning praktischer en energiezuiniger te maken. Het boek is ingedeeld in verschillende thema’s, volgens de aard van de klussen.

39,95 EUR

Praktisch handboek fotografie Jim Miotke Foto’s nemen kan iedereen, zeker in het digitale tijdperk. Maar vaak zijn we achteraf niet helemaal tevreden met het resultaat. Dankzij deze praktijkgerichte fotografiecursus ontdek je met welke eenvoudige technieken je je foto’s kunt verbeteren.

26,95 EUR

17


g zet Roel ch tussen mber 1919

beurtenischt krijgt langs als lhelmina, au, David vele, vele

et verhaal olitici, van onnodig ns velden

0 453 1582 9

1914-1918 De Eerste Wereldoorlog dag na dag

100 jaar Groote Oorlog 1914-1918 deel 1 Wat begon als een wapenwedloop tussen enkele rivaliserende landen eindigde als een eindeloze loopgravenoorlog, die te land, ter zee en in de lucht werd uitgevochten met steeds modernere en dodelijker wapens. History presenteert het eerste deel van de herdenkingsserie ‘100 jaar Groote Oorlog’. Een documentaireserie alsof je er zelf bij was!

Ian Westwell ‘1914-1918. De Eerste Wereldoorlog dag na dag’ is een chronologisch overzicht van de oorlog, van de aanleiding in Sarajevo in juni 1914 tot de wapenstilstand in november 1918. Zowel de gevechten op het land, als de lucht- en zeeaanvallen zijn erin opgenomen.

19,95 EUR

E E N KO R T E G E S C H I E D E N I S VA N D E E E R S T E W E R E L D O O R L O G

VA N

De groote oorlog

E E N KO R T E G E S C H I E D E N I S VA N

De Eerste Wereldoorlog

3 dvd-box: 14,95 EUR

Een korte geschiedenis van De Eerste Wereldoorlog

De spiegelingen Erwin Mortier

In 2014 is het precies 100 jaar geleden dat de Grote Oorlog uitbrak – de term ‘Eerste Wereldoorlog’ ontstond natuurlijk pas nadat de Tweede was beëindigd. WOI was het resultaat van jarenlange diplomatieke onderhandelingen en (geheime) verdragen, waardoor in augustus 1914 ineens de centralen (Duitsland, Oostenrijk-Hongarije en het Ottomaanse Rijk) tegenover de geallieerden (Groot-Brittannië, Frankrijk en Rusland) stonden.

Roel Tanja

Edgard Demont keert gewond en gehavend uit de Eerste Wereldoorlog terug naar een vaderland dat nooit meer hetzelfde zal zijn. Hij ziet machteloos toe hoe de wereld voor nieuwe waanbeelden bezwijkt en verse nachtmerries worden voorbereid. Zijn bespiegelingen schetsen het zelfportret van een man die voor de geschiedenis wil wegkruipen in de liefde en in het verlangen, waarvan hij de glorie bezingt en de broosheid beseft.

In dit boek zet Roel Tanja in ruim honderd hoofdstukken op een rij welke gebeurtenissen zich tussen 28 juni 1914 en 11 november 1918 afspeelden. WO I is De Wereldoorlog vooral en bekend om de hetEerste verhaal van staat slimme buitengewoon loopgravenoorlog, waarbij weinig tot geen terreinwinst werd geboekt. Maar het tevens devan oorlog domme generaals enwaspolitici, met een aantal uiterst zinloze veldslagen (Verdun, Somme, Ieper, Marne, Tannenberg) met miljoenen burgers heldhaftige soldaten, onschuldige slachtoffers. Een hele generatie jongemannen werd hierdoor Groot-Brittannië sprak men en veelweggevaagd; onnodigin bloedvergieten. niet voor niets van de ‘lost generation’. Terwijl België

14,95 EUR

een van de belangrijkste slagvelden van de oorlog werd, bleef Nederland neutraal – maar dat betekende niet dat de oorlog geen impact op ons land had.

18,90 EUR

ROEL TANJA

R O E L TA N JA

bbnc.nl

18-03-14 14:15

CD

Spektakel-Musical 14-18

Cd: 16,95 EUR

In 1917 schreef de Ierse oorlogskunstenaar William Orpen, die was aangesteld om schilderijen te maken van het Westelijk Front, aan zijn vrouw Grace: ‘Het hele land is weggeveegd. Mijlenver niets behalve granaatputten vol met water. Je slalomt ertussen of je springt erover, mijlen en mijlen van granaatputten lichamen geweren stalen helmen gasmaskers en kapotgeschoten kleren, Duits en Engels, alles en allemaal wit met modder, en je voelt de horror die wordt bedekt door het water in de putten. Geen levende ziel te bespeuren, een waarlijk verschrikkelijke vrede in deze nieuwe en verschrikkelijk moderne woestijn; het was een opluchting terug naar de weg en de mensen te kunnen gaan.’ Annemie Reyntjens

39,95 EUR

Maar kijk hoe wonderbaarlijk mooi het weggeveegde land vandaag is geworden.

De ultieme belevenis van de Grote Oorlog The ultimate experience of the Great War

Achtercover fotoboek 5.indd 1

18 standaard boekhandel magazine

Dit luxeboek op groot formaat wordt door kenners omschreven als het mooiste boek ooit gemaakt over de sporen die ’14-‘18 achterliet. Na meer dan 200 fotosessiedagen in de Vlaamse velden bracht Annemie Reyntjens haar mooiste foto’s bij elkaar. Die unieke beeldenpracht wordt begeleid door verklarende en vaak pakkende teksten.

Luxe fotoboek groot formaat

In 1917 the Irish war artist William Orpen, recruited to produce paintings of the Western Front, wrote to his wife Grace: ‘The whole country is obliterated. In miles and miles nothing left at all except shell holes full of water. You pick your way between them or jump at times, miles and miles of shell holes bodies rifles steel helmets gas helmets and all kinds of battered clothes, German and English, all and everything white with mud, and one feels the horrors the water in the shell holes is covering. And not a living soul anywhere near, a truly terrible peace in the new and terribly modern desert; it was a relief to get back to the road and people.’ But then how wonderfully beautiful the obliterated country has become today.

Annemie Reyntjens

All Beautiful in Flanders Fields

De muziek van de Spektakel-Musical 14-18.

Beschikbaar vanaf 28 april 2014

All Beautiful in Flanders Fields

All Beautiful in

Annemie Reyntjens

20/03/14 13:42

Beschikbaar vanaf 30 april 2014


De groote oorlog 14-18 Oorlog in België Luc De Vos, Tom Simoens, Dave Warnier, Franky Bostyn

ultiem naslagwerk 600 pagina’s

In bijna zeshonderd pagina’s schetsen vier oorlogsspecialisten een compleet overzicht van het verloop van de Eerste Wereldoorlog in België. Wetenschappelijk onderbouwd, geïllustreerd met meer dan vierhonderd foto’s en vijftig kaarten, is dit het ultieme naslagwerk over WO I.

55 EUR

Het verhaal op kindermaat: onze selectie voor de jeugd De Grote Oorlog Martijn van der Linden Volg de kleine hond Torpedo en beleef de Eerste Wereldoorlog in tien prenten op groot zoekformaat. Je komt alles te weten over het front, de medische diensten, spionage, dieren in de oorlog enz. Een leerrijk en knap geïllustreerd boek dat je niet snel opzijlegt.

19,99 EUR Regine Beer Mijn leven als KZ A 5148

Vanaf 7 jaar

Paul De Keulenaer Regine Beer: meer dan duizend keer is ze in scholen gaan spreken over haar ervaringen in het concentratiekamp van Auschwitz. Op haar arm kreeg ze er het nummer 5148 getatoeëerd. Dit boek brengt niet alleen het verhaal van de familie Beer in de jaren voor de oorlog en het gruwelijke lot van de familieleden in de nazikampen maar vertelt ook hoe ze de periode erna verwerkte.

17 EUR

Lees en Ontdek Wereldoorlog I In deze titel uit de reeks ‘Lees en Ontdek’ ligt de focus op de Eerste Wereldoorlog. Op maat van kinderen wordt deze verschrikkelijke oorlog bevattelijk uitgelegd in woord en beeld. Vanaf het uitbreken in 1914 tot aan de wapenstilstand in 1918; vanuit de loopgraven tot in de zeppelins; van aan het front tot bij de familieleden thuis.

6,99 EUR Vanaf 12 jaar

Unsere Mütter, Unsere Väter - WO II Top serie

Hun vriendschap zou eeuwig duren, maar de oorlog veranderde alles… Berlijn 1941: vijf vrienden nemen afscheid. Ze beloven elkaar eeuwige vriendschap. Maar geen van hen kon vermoeden hoe de oorlog hen zou veranderen. De één wordt held, de ander een lafaard. De één kiest voor goed, de ander voor kwaad. Hun belofte om voor altijd vrienden te blijven, behoort tot een andere wereld…

3 dvd-box: 11,95 EUR

19


Cadeautips voor mama en papa en het hele gezin THUIS quizspel Geniet van het spel, test jouw kennis en leer veel bij over jouw favoriete één-programma! Nergens beter dan thuis!

Speldoos: 24,99 EUR

Voor Hetzelfde Geld Inne Vanden Bremt

Vanaf 7 jaar

De redactie van het succesvolle één-programma ‘Voor hetzelfde geld’ bundelde al haar kennis in dit stevige budgetboek. Ontdek meer dan vijfhonderd tips om meer geld te verdienen en minder uit te geven. Een boek dat je zeker moet hebben!

De Ridder

24,99 EUR

In deze fictiereeks kruipt Clara Cleymans in de huid van Helena De Ridder, een jonge en ambitieuze openbaar aanklager die strijd voert voor meer rechtvaardigheid. Helena De Ridder is scherp van geest en scherp van tong. Ontdek nu de volledige eerste reeks op dvd.

Birth Day Lieve Blancquaert

4 dvd-box: 42,95 EUR

tijd

g. 11 e pa Zi ke

j eli

ac tie

‘Birth Day’ is de queeste van een moeder, fotografe en journaliste naar het antwoord op de vragen: ‘Waarom zetten wij vandaag kinderen op de wereld? En welke dromen koesteren wij voor hen?’ Lieve reisde hiervoor de wereld rond. Het werd een mooi verslag in woord en beeld.

2de boek

7,50 eur

34,99 EUR CD

In Flanders Fields De soundtrack bij de prestigieuze fictiereeks ‘In Vlaamse Velden’ door Jef Neve. Jef maakte zelf een selectie uit de tientallen uren muziek die hij componeerde en die zich ook zonder de beelden laat beluisteren.

Cd: 17,95 EUR

F.C. De Kampioenen showcase F.C. De Kampioenen is nog steeds de meest populaire tv-reeks in Vlaanderen. De 21 reeksen werden in een nieuw jasje gestoken. De misverstanden binnen en buiten de kantine spreken nog altijd tot ieders verbeelding... Boma en zijn team staan garant voor uren kijkplezier!

12,95 EUR per deel

Dagelijkse Kost 5 Jeroen Meus ‘Dagelijkse Kost 5’ bundelt opnieuw een hele reeks recepten, zodat elke hobbykok met frisse ideeën aan de slag kan voor een weekdag, feestdag of zomaar als lekker tussendoortje.

19,95 EUR

F.C. De Kampioenen Knotsgek moppenboek Hec Leemans Een bonte verzameling kakelverse Kampioenenmoppen. Met deze nieuwe lading moppen bewijzen De Kampioenen opnieuw dat ze over een geniaal gevoel voor humor beschikken!

7,99 EUR Beschikbaar vanaf 15 mei 2014


Klant aan het woord

‘Ik ben verslingerd aan thrillers’ “Of boeken een leuk geschenk zijn voor Moederdag? Wat mij betreft in ieder geval wel. Ik ben echt verslingerd aan thrillers. Zo komt er een nieuwe Harlan Coben aan, ‘Ik mis je’, en een nieuwe Karin Slaughter, ‘Veroordeeld’. Een ander boek dat ik echt heel, heel goed vond, is ‘Zaterdag’ van Ian McEwan, over een neurochirurg wiens leven grondig overhoopgehaald wordt en die uiteindelijk opgeroepen wordt om de kerel die hiervoor verantwoordelijk is te opereren. Op vakantie liep ik toevallig een neurochirurg tegen het lijf die het boek ook net had gelezen. ‘Oogcontact’ van Fergus McNeill is me ook bijgebleven. Het gaat over de jacht op een seriemoordenaar die zijn slachtoffers op een heel bizarre wijze uitkiest: hij bepaalt een moment en wie hem daarna recht aankijkt, wordt zijn volgende prooi. Heel spannend, ijzingwekkend zelfs, zij het minder luguber dan pakweg Mo Hayder. Voilà, tips genoeg zeker?”

Fergus McNeill, Oogcontact, De Fontein, 19,95 EUR

Goedele (43) is kinesiste.

‘Romantische verhalen voor mijn moeder’ “Neen, ik heb nog geen kinderen. 23 is misschien een beetje jong om al papa te zijn, toch? Mijn ouders daarentegen mogen voor Moederdag en Vaderdag wel uitkijken naar een cadeautje. Mijn mama leest graag, dus voor haar mogen dat zeker boeken zijn. Ze is gek op romantische verhalen. Zo houdt ze erg van ‘Jane Eyre’ van Charlotte Brontë, maar ik denk dat ik het deze keer toch maar op de hedendaagse auteurs ga houden. Danielle Steel heeft een nieuw boek uit, ‘Tot in lengte van dagen’. Het gaat over een advocaat die op latere leeftijd uitgever wordt en een manuscript van een jonge amish vrouw aangeboden krijgt. Ik ken het verhaal omdat ik onlangs de Engelse versie kocht voor mijn zus. Chapeau trouwens, voor de jongedame van Standaard Boekhandel in Grimbergen die me het boek in geen tijd heeft bezorgd. Ik dacht op de site gezien te hebben dat er ook een nieuwe Santa Montefiore uit is: ‘De dochter van de imker’. Ideaal voor Moederdag!”

Danielle Steel, Tot in lengte van dagen, Sijthoff, 18,95 EUR Zie ook pag. 7

Sean (23) is student.

België gaat naar Brazilië! Voetbal wenskaarten vanaf nu verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel!

Vanaf 1,99 EUR


column

© Wouter Van Vaerenbergh

Finlandia

Jean-Paul Mulders is journalist, schrijver en vaste columnist voor Knack Weekend.

Het is een van die dagen die voor altijd in je jongensziel gegrift staan, hoewel we niet veel anders deden dan wat rondrijden met de wagen. Van het ene familielid naar het andere. Van tante Paula, die de beste frieten maakte, langs nonkel Gust die een trein kon besturen helemaal tot bij nonkel André die duiven molk, wat ik als zesjarige een bevreemdende activiteit vond waarbij ik mij piepkleine tepeltjes voorstelde. Onze auto was een zilvergrijze Opel Manta met zetels van rood similileder. Zowel aan de antenne (auto’s hadden nog antennes die zichtbaar waren) als aan de deurklinken had mijn vader witte linten bevestigd. Pinten noemden ze dat in onze gewesten: het opsmukken van auto’s voor stoeten en feesten. Het wás feest en dat je niet goed wist wat er precies gevierd werd, hinderde niet. Dat is tenslotte zo bij de meeste feesten. Het was mijn Communie, wat dat ook precies mocht betekenen, en zonder ABS of hoofdsteunen reden we over onbereden wegen. Ik herinner mij de zon, het stof van de wegen en de zachte geur van wijwater die de hele dag met ons meereed. Dat was zo de gewoonte, om op zo’n dag van tante naar nonkel te rijden en je overal te gaan ‘tonen’, een van die doldwaze gebruiken die stilaan behoren tot de folklore, in de tijd van diversiteit en lentefeesten. Overal werden er dingen gebakken en werden er vochten geschonken in fonkelende glaasjes. En overal kreeg je cadeautjes, waarvan je de meeste al lang bent vergeten. Ik herinner mij natuurlijk nog wel het horloge, dat zachtblauw was en dat ik kreeg van mijn oma. Het tikte

22 standaard boekhandel magazine

met een ernst die aangaf dat je nu al groot werd. Het wond zichzelf op, zo werd gefluisterd, door middel van je hartslagen of polsbewegingen – hoe het precies in zijn werk ging, was zelfs nonkel Gust niet helemaal duidelijk. Dat vond ik magisch. Vaak genoeg heb ik naar dat geheimzinnige kleinood zitten staren, begerig om de kast te kunnen openen. Maar ze leek niet van plan haar geheimen prijs te geven. Ze was vastgeschroefd op een manier die onwrikbaar was zonder de hulp van bevoegde volwassenen met aangepaste werktuigen. Pas een generatie later ben ik erachter gekomen dat het mechanisme werkte door de invloed van de zwaartekracht op een zilveren rotor. Zoals bij de meeste mysteries, viel de ontraadseling een beetje tegen. Ik ben blij dat ik zo lang heb moeten wachten op de verklaring. Nu komt mijn dochter van zeven al thuis met de waarheid over Sint en paashaas, en met verbluffend exacte antwoorden op de vraag hoe kindjes worden vervaardigd. Dat vind ik jammer. Soms is het goed mysterie mysterie te laten, in plaats van zoekrobotten los te laten op elk raadsel. Van de bovengenoemde familieleden, Marcella en Agnes en de nonkel met de klak die genoemd werd ‘Steene’, is er thans haast geen enkele meer in leven. Soms stel ik mij voor dat zij ergens zijn verzameld, bijvoorbeeld aan de rechterhand van de Vader. Of anders wel op de schaatspiste Finlandia, waar zij blakend van gezondheid rondjes draaien en bij het passeren van de cafetaria vrolijk naar mij zwaaien. Ze zeggen dan dingen die ik niet kan begrijpen, terwijl uit hun monden wolkjes komen van vrieskou en vergeten dromen.


Langverwachte nieuwe roman van de wereldwijd doorgebroken bestsellerauteur Met vlijmscherpe pen vertelt Herman Koch het intrigerende verhaal van een aftakelende schrijver, twee verliefde tieners en een verdwenen leraar. Door de bestseller lijkt hun lot voor eeuwig met elkaar te zijn verbonden. ‘Geachte heer M.’ is een grootse roman over jaloezie en afgunst, vriendschap en liefde. Met zijn wereldwijd geroemde scherpe blik ontziet Herman Koch ook nu weer niets en niemand.

22,95 EUR Beschikbaar vanaf 6 mei 2014

Koch Diner SO WT 4e DRUK:.

19-01-2009

15:27

Eerder verschenen

Pagina 1

‘Ik voorspel dat Het diner nu al bij de beste boeken van 2009 behoort.’ – Max Pam in HP/ De Tijd

Vier mensen Een diner Een onontkoombare beslissing…

‘Kochs taal bijt.’ – Elsevier ‘Een echte pageturner.’ – Esta ‘Herman Kochs beste roman.’ – Het Parool De pers over Red ons, Maria Montanelli: ‘De avonden, 25 jaar en 2,5 kilometer verder.’ – de Volkskrant De pers over Odessa Star: ‘Herman Koch is een zeldzaamheid: een televisiepersoonlijkheid die goede romans schrijft. Je wilt weten hoe het met Fred afloopt, en dat houdt het boek spannend, al is dat gezien de knappe manier waarop zijn schepper naar een climax toewerkt niet eens nodig.’ – NRC Handelsblad

‘Dr Jekyll in de Watergraafsmeer. De beste Nederlandse roman die ik in maanden heb gelezen.’ – Pieter Steinz in NRC Handelsblad

herman koch het diner

Herman Koch (1953) is bekend als televisiemaker (Jiskefet), columnist (de Volkskrant en Esta) en romanschrijver. Zijn romans werden zonder uitzondering lovend ontvangen. Na zijn debuutroman Red ons, Maria Montanelli (1989) verschenen onder meer Eten met Emma (2000), Odessa Star (2003) en Denken aan Bruce Kennedy (2005).

herman koch

het diner roman | anthos

Twee echtparen gaan een avond uit eten. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, de laatste films, vakantieplannen. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen. De twee vijftienjarige zoons van beide echtparen, Michel en Rick, hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten. Tot dusver zijn alleen vage beelden van de twee in Opsporing Verzocht vertoond en zit het onderzoek naar hun identiteit vast. Maar hoe lang nog? Wat de situatie nog ingewikkelder maakt is dat de vader van Rick de beoogde nieuwe minister-president van Nederland is. Het diner is een weergaloze roman die de vraag opwerpt in hoeverre je als ouder verantwoordelijk bent voor de daden van je eigen kind. In soepel proza schotelt Herman Koch de lezer een bloedstollend verhaal voor dat zich binnen de tijdsspanne van een avond voltrekt. Een roman met de tragiek van de film Festen – waarin de hoofdpersonen onherroepelijk op het noodlot afstevenen.

‘Geen restaurantbezoek zal meer hetzelfde zijn na het lezen van deze vermakelijke roman.’ – 4 sterren in de Volkskrant

www.amboanthos.nl

9 789041 41 3680

Het diner 12,50 EUR

Zomerhuis met zwembad 12,50 EUR

Verkrijgbaar bij


Lotus Speculoosgeschenkdoos voor lekkerbekken

34,95 EUR

Lotus Speculoos is perfect bij de koffie en een geliefd ingrediënt voor de meest uiteenlopende gerechten. Speciaal voor lekkerbekken is er nu deze mooie geschenkdoos. De doos bevat 2 sympathieke kopjes met ondertas uit de Lotus Speculoos tv-spot, de wereldbefaamde koekjes én het officiële Lotus Speculoos Kookboek, met heerlijke recepten om van te watertanden.

Exclusief bij

Sbm lentekriebels  

http://www2.standaardboekhandel.be/sites/default/files/magazine/SBM-Lentekriebels.pdf

Sbm lentekriebels  

http://www2.standaardboekhandel.be/sites/default/files/magazine/SBM-Lentekriebels.pdf