Page 1

Promotionele bijlage

Herfst in boeken Laat je door boeken vertroetelen

in samenwerking met

40 hartverwarmende tips

Ontdek de meest extreme wereldrecords met ons actieboek: zie achterzijde


VOORWOORD

Warme momenten in koude tijden De intrede van de herfst betekent voor sommigen lekker wegkruipen in de zetel voor de haard, voor anderen is dat kokkerellen in de gezellig warme keuken. Voor nog anderen is het een periode van werken aan zichzelf en alles uit deze periode van het jaar halen. Maar er zijn natuurlijk ook die mensen die zweren bij een weekendje weg om aan de herfstblues te ontsnappen. Of je nu gaat voor het bereiken van mindfulness, of als je wilt ontsnappen met een romantisch boek of gewoon de Arabische keuken wat beter wilt leren kennen… bij Standaard Boekhandel ontvangen wij je graag met open armen. Welk type je ook bent, je vindt hier vast en zeker een boek dat je door de koude avonden heen zal loodsen.

nieuw Vanaf nu helpt Standaard Boekhandel je ook om aan de slag te gaan met je vele reisfoto’s. Surf naar onze website www.standaardboekhandel.be en bestel je persoonlijke fotoboeken, kalenders, agenda’s, posters en Studio 100en Kaatje-producten. Laad je foto’s op en personaliseer de uitvoering van je fotoboek, kalender, enz. Makkelijk, handig en uiteraard kwalitatief! Alle info over onze fotoproducten vind je op onze vertrouwde website. Standaard Boekhandel wenst je alvast veel fotoplezier!

Colofon Special ‘Herfst’ is een promotionele bijlage van Knack Weekend, in samenwerking met Standaard Boekhandel. Prijzen en afbeeldingen van de boeken, geschenkbonnen en dvd’s zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Verantwoordelijke uitgever: Vé Bobelyn, Standaard Boekhandel, Industriepark Noord 28 A, 9100 Sint-Niklaas Coördinatie: Chantal De Coster (Standaard Boekhandel)

herfst Ken jezelf

3

Werken aan jezelf

4

Creatief op druildagen

5

‘t Is HOT

6

Op ontdekking

8

Avontuur? Graag!

9

Laat je gidsen

10

Zalig wegdromen

12

Grootse Belgen!

13

Een niveau hoger

14

Realisatie: Pieter Taelman (Roularta Custom Media), Meiboomlaan 33, 8800 Roeselare, tel. 051 26 61 11 Vormgeving: Natalie Moutton Eindredactie: Evy Alliet Gedrukt bij Roularta Printing: Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm of op enige andere wijze, zonder voorafgaand schriftelijk akkoord van de uitgever. België

2011 Categorie Boeken en tijdschriften

Voor een Standaard Boekhandel in je buurt, surf naar www.standaardboekhandel.be


herfst

3

Ken jezelf Stress, we hebben er allemaal wel eens mee te maken. Het maakt niet uit of je single of een ouder bent, sportief of niet, we ervaren allemaal de druk die het dagelijkse leven met zich meebrengt. En het is maar al te gemakkelijk om negatief te gaan denken. Met deze drie boeken leer je niet alleen jezelf kennen, maar ook hoe je het leven anders kan aanpakken. Laat je leiden door de wijze woorden van de bekende goeroe Deepak Chopra of door mindfulness. Of ga voor ‘The Magic’, waarmee je leert uit de lessen die de geschiedenis ons heeft gegeven.

3

2

1 1 The Magic

3 Mindfulness voor elk moment

In een wereld waar we onszelf voortdurend voorbijlopen, zijn we vaak op zoek naar antwoorden op onze levensvragen. Zijn we wel echt gelukkig? Leef ik wel gezond genoeg? Dit najaar is misschien het perfecte moment om hier even bij stil te staan. Schrijfster Rhonda Byrne probeert je met ‘The Magic’ op de goede weg te zetten naar een perfect leven door je levenslessen te geven aan de hand van citaten van de Groten in de geschiedenis. Zo leert ze je opnieuw dankbaar te zijn, positief te denken en om te gaan met nieuwe situaties. Daarna neemt ze je mee op een reis van 28 dagen zodat je al die kennis ook in jouw leven kan toepassen. Eén ding staat vast: met dit boek word je een gelukkiger mens!

Tegenwoordig hoef je geen monnik, zenmeester of geitenwollensokkentype meer te zijn om te mediteren. De meeste mensen doen dit vooral om hun vermoeidheid of stress te bestrijden of om een lange werkdag te verwerken, zodat ze de rest van de avond kunnen genieten. Voor mindfulness hoef je geen uren vrij te maken, David Harp leert je stap voor stap meditatietechnieken aan die je perfect aan de rij van de kassa, in de file of op het werk kan gebruiken. Even bewust ademen, niet-helpende gedachten afleiden, tellen terwijl je stapt… Met dit inspirerende herfstcadeau leer je gaandeweg meer en meer mindful zijn, waardoor je altijd in balans blijft, het hoofd koel houdt en je zelfbeheersing behoudt. Een aanrader. Het kan geen toeval zijn dat zo veel mensen zeggen dat mindfulness ook echt helpt.

RHONDA BYRNE I The Magic I Kosmos Uitgevers, 14,95 EUR

2 Spirituele oplossingen Deepak Chopra is ’s werelds bekendste goeroe. Als dokter kreeg hij van zijn patiënten vaak moeilijke levensvragen. Hij legde zich toe op de alternatieve geneeskunde en spiritualiteit en beweert daarin alle antwoorden te kunnen vinden. In ‘Spirituele oplossingen’, een gids voor een voller leven en geluk, neemt de auteur je mee op een reis naar je bewustzijn, je echte zelf, om vervolgens van daaruit op zoek te gaan naar de oplossingen voor je moeilijkste vragen. Als je die eenmaal ontdekt hebt, wordt elke hindernis in je leven een mogelijkheid. Stap dit najaar mee in deze boeiende reis en leer jezelf echt kennen! Een boek om bewuster door het leven te gaan. DEEPAK CHOPRA I Spirituele oplossingen. Antwoorden op levensvragen I Kosmos Uitgevers, 15,95 EUR

DAVID HARP I Mindfulness voor elk moment I Deltas, 16,95 EUR

Wist je dat • David Harp lessen geeft aan de meest uiteenlopende klanten: van Ben and Jerry’s tot de FBI? • David Harp niet alleen schrijver is maar ook leraar in de cognitieve psychologie?


4

HERFST

Werken aan jezelf Na een zomer van genieten, wordt het weer tijd om met de voeten op de grond te komen. Je kan de kille herfstdagen natuurlijk altijd voor televisie doorbrengen. Maar je kan ook aan je minder sterke punten werken, je grenzen verleggen en angsten overwinnen. Dat daar nog wat pret bij mag komen, weten de auteurs van de ‘Feel good-werkschriften’ maar al te goed. Met deze boeken ga je meteen aan de slag met leuke oefeningen en nieuwe inzichten. Eén ding staat vast: volgende zomer ben je nog beter dan je nu al bent!

1 1 Feel good-werkschriften In deze hectische wereld is het niet gemakkelijk om af en toe even stil te staan bij jezelf. Wie is er niet op zoek naar het recept van het perfecte leven? Met de ‘Feel good-werkschriften’, waarvan er ondertussen al tien beschikbaar zijn, kom je alleszins al een stapje dichterbij. Dankzij de oefeningen en de tips in deze boekjes leer je ten volle te sleutelen aan jezelf. Zo toont het werkschrift ‘Geluk en succes aantrekken’ je hoe gemakkelijk het kan zijn om succesvol te zijn en hoe je in enkele stappen een gelukkiger leven kan leiden. In ‘Vergroot je emotionele intelligentie’ leer je dan weer om te gaan met de gevoelens van anderen en hoe het juiste te zeggen als iemand verdriet heeft of net iemand verloren heeft. Met dit schrift word je gegarandeerd een rots in de branding. In ‘Durven loslaten’ krijg je verschillende tips om je eigen grenzen te verleggen en de mensen rondom je vrijheid te geven. Je leert er ook hoe om te gaan met jaloezie en verlies. Doe jezelf deze boekjes cadeau en ze zullen een waardevolle aanvulling in je leven worden. Word een beter mens en bereik deze herfst eindelijk de doelen die je altijd al voor ogen had! CHRISTINE MICHAUD I Feel good-werkschrift. Geluk en succes aantrekken I Deltas, 9,95 EUR ILIOS KOTSOU I Feel good-werkschrift. Vergroot je emotionele intelligentie I Deltas, 9,95 EUR ROSETTE POLETTI & BARBARA DOBBS I Feel good-werkschrift. Durven loslaten I Deltas, 9,95 EUR Zijn ook verkrijgbaar in deze reeks: XAVIER CORNETTE DE SAINT CYR I Feel good-werkschrift. Ontdek je verborgen talenten I Deltas, 9,95 EUR ALICE LE GUIFFART & LAURENCE PARÉ I Feel good-werkschrift. Weg met het overbodige I Deltas, 9,95 EUR ROSETTE POLETTI & BARBARA DOBBS I Feel good-werkschrift. Meer zelfvertrouwen I Deltas, 9,95 EUR YVES-ALEXANDRE THALMANN I Feel good-werkschrift. Positief denken I Deltas, 9,95 EUR YVES-ALEXANDRE THALMANN I Feel good-werkschrift. Weg met dat schuldgevoel I Deltas, 9,95 EUR YVES-ALEXANDRE THALMANN I Feel good-werkschrift. Gelukkig zijn I Deltas, 9,95 EUR ANNE VAN STAPPEN I Feel good-werkschrift. Meer aandacht voor jezelf I Deltas, 9,95 EUR

Wist je dat • je met deze werkschriften klaar bent om je eigen mental coach te zijn? • Ilios Kotsou verbonden is aan de KU Leuven en de Vlerick Management School als onderzoeker in de psychologie? • Anne Van Stappen tweevoudig Belgisch kampioene dressuur is?


herfst

Creatief op druildagen De regenachtige herfstdagen komen er weer aan en soms heb je het wel gehad met uren tv-kijken. Gelukkig kan je dan creatief bezig zijn. Met ‘Mini-diertjes haken’ leer je grappige en originele figuurtjes haken, en dat alleen met een haaknaald en wat wol! Ook ‘Beginnen met breien’ toont je alle kneepjes van het vak. Of verdiep je in de boeiende wereld van Linkedin, Photoshop,… met de verschillende ‘Ontdek’-boekjes.

1

5

Haal dankzij de ‘Ontdek’-reeks meer uit je iPhone, Twitteraccount, Androidtablet, … Heldere uitleg tegen een scherpe prijs!

2

1 Beginnen met breien Breien is weer helemaal in, en dat is niet echt een verrassing. In tijden van crisis wordt al snel duidelijk hoeveel je kan uitsparen met een paar bolletjes wol. Besparen is trouwens niet de enige reden om met breien te beginnen: bedenk maar eens hoeveel creativiteit je kan loslaten met die twee simpele naalden. Dit boek is een basiscursus voor iedereen die wil leren breien, maar niet goed weet hoe daaraan te beginnen. Meerderen, minderen of afkanten wordt duidelijk uitgelegd, stap voor stap, via foto’s. Als je eenmaal de basistechnieken onder de knie hebt, brei je spelenderwijs een warme muts, een tas, babysokjes, een omslagdoek in ajour of een coole houder voor je smartphone. Dit mooie boek wordt een superleuk dochter-moederproject voor de herfst. ANEETA PATEL I Beginnen met breien. Het handboek waarmee je leert breien vanaf de allereerste steek I Deltas, 19,95 EUR

2 Mini-diertjes haken De herfst is weer in het land. Dat betekent kortere dagen en langere avonden. Een inspirerende bezigheid is dan lekker meegenomen. Een van de leukste dingen die je dan kan doen, is knutselen en creatief bezig blijven. Zoals het haken van minidiertjes bijvoorbeeld. Superleuk! Zowel jongeren als volwassenen kunnen er hun creativiteit in kwijt: uren bezigheidstherapie en amusement. Met een eenvoudige haakpen en garen in vrolijke kleuren leer je met dit handige boekje de leukste diertjes te haken, zoals Alfred de Aap, Gerard de Giraf of Willy de Walrus. Een ideaal boek voor iedereen die graag met de handen bezig is en graag zelf originele cadeautjes voor anderen maakt. MAJA HANSEN I Mini-diertjes haken I Deltas, 9,95 EUR

Onderwerpen als Facebook, Windows Phone, Lightroom, iPad, Adobe Photoshop Elements, enz. hebben geen geheimen meer na het lezen van een ‘Ontdek’titel. De toegankelijke stijl, praktische vormgeving én gunstige prijs overtuigden al tienduizenden mensen. Benieuwd naar het volledige aanbod? Ontdek alle titels bij een Standaard Boekhandel in je buurt. ERWIN OLIJ I Ontdek Adobe Photoshop CS6 voor pc en Mac I Van Duuren, 19,95 EUR RONALD SMIT I Ontdek Spotify I Van Duuren, 19,95 EUR HENNY TEMMINK I Ontdek de Android Tablet voor Android 4 I Van Duuren, 19,95 EUR HENNY TEMMINK I Ontdek iTunes & iCloud I Van Duuren, 19,95 EUR MIRIAM VAN DER HAVE I Ontdek Linkedin I Van Duuren, 21,95 EUR


6

HERFST

’t Is HOT Koken is letterlijk en figuurlijk hot. Leer je mannetje te staan in de keuken, want de tijd van de ‘gastroseksueel’ is immers aangebroken! In ‘Bakpret met Koekjes’ en ‘Bakpret met Cupcakes’ leer je de lekkerste en creatiefste gebakjes maken die een instanthit zullen zijn op feestjes. Ook in ‘Het grote Larousse patisserieboek’ verken je de bakwereld en heb je in geen tijd de kneepjes onder de knie om elke klassieker uit de oven te toveren. Of laat je door chef-kok Fatima Marzouki onderdompelen in de verrassend rijke Arabische keuken. Smullen gegarandeerd!

1

3

2

1 Het grote Larousse patisserieboek Bakken is in! Bijna elke televisiezender heeft dit seizoen wel een bakprogramma in de programmatie. Hoewel bakken er op tv heel gemakkelijk uitziet, is het al langer bekend dat patisserie een van de moeilijkste takken uit de culinaire wereld is. Gelukkig is er nu ‘Het grote Larousse patisserieboek’. In deze bakbijbel vind je alle klassiekers: van hazelnootcake tot clafoutis met kersen. Maar je vindt er ook de recepten voor verschillende soorten deeg, pudding en vullingen, zodat je ook gewoon je eigen recepten kan maken. Bovendien is dit een boek met al even heerlijke foto’s als recepten. Eén ding staat vast: je maagje raakt deze herfst dankzij dit boek zeker gevuld!

Wist je dat • wij 24/24 open zijn op www.standaardboekhandel.be?

Het grote Larousse patisserieboek I Uitgeverij Lannoo, 29,99 EUR

2 Bakpret met Cupcakes Leuke en creatieve cupcakes maken is weer helemaal in en is uitermate geschikt voor alle leeftijden. ‘Bakpret met Cupcakes’ leert je allereerst de perfecte basis om een cake te maken, maar ook hoe glazuur en chocolade te bewerken. Je ziet meteen wat je nodig hebt om deze heerlijke pareltjes tevoorschijn te toveren. Als je de techniek eenmaal in de vingers hebt, kan je aan de slag met originele recepten voor het badeendje, de sneeuwman of Otto Octopus. Bovendien komt na het bakplezier een hele hoop smulplezier. Misschien een leuk idee voor een herfstig kinderfeestje? Eerst cupcakes maken en daarna heerlijk smullen. Dat wordt keitof! JOANNA FARROW I Bakpret met Cupcakes. Bakken! Versieren! Smullen! I Deltas, 14,95 EUR

3 Bakpret met Koekjes Wat is er leuker dan met het hele gezin koekjes bakken op een grauwe herfstdag? Met ‘Bakpret met Koekjes’ heeft de koekjeswereld geen geheimen meer. Dit handige en kleurrijke boekje leert je alle fijne kneepjes van het vak om heerlijke en originele koekjes op tafel te toveren. Eerst worden je de basistechnieken aangeleerd, zodat je daarna met zelfvertrouwen aan de leuke recepten kan beginnen. In geen tijd bak je de leukste koekjes zoals een roze hartje, een kerstboom of een prinsessenkroon. Met dit toffe bakboek zal je niet alleen jezelf, maar ook de kinderen een hoop plezier bezorgen! JOANNA FARROW I Bakpret met Koekjes. Bakken! Versieren! Smullen! I Deltas, 14,95 EUR


herfst

7

GROTE MAGAZINESPAARACTIE Koop nu een magazine en spaar exclusief bij Standaard Boekhandel voor een gratis* verzorgingsset van ‘Dove douchecrème + deo’ Van 19 september t.e.m. 31 oktober 2012 organiseert je Standaard Boekhandel in samenwerking met Sanoma Media een exclusieve spaaractie. Bij aankoop van je favoriete magazine Flair, Libelle, Humo, Story, Libelle Lekker, Libelle Mama, Feeling, Vitaya, Feeling Wonen, Wonen Landelijke Stijl, VT Wonen of Geronimo Stilton ontvang je telkens één of twee stempels. Zodra je acht stempels bijeengespaard hebt, krijg je een verzorgingsset van ‘Dove deeply nourishing douchecrème + original deo’ zomaar cadeau. Aarzel dus niet en koop nu je favoriete magazine bij Standaard Boekhandel!

4 4 Mijn Arabische wereldkeuken

Gratis*

Wie tegenwoordig nog beweert dat koken saai is, heeft de laatste jaren wellicht onder een rots geleefd. Je kan tegenwoordig niet meer om de kookhype heen. Maar het hoeft niet altijd de klassieke Belgische kost te zijn, beweert Fatima Marzouki. Zij neemt je mee in de wereld van de Arabische keuken, die in tegenstelling tot wat velen denken niet vol zit met pikante en uitgesproken gerechten, maar integendeel heerlijk in balans is. Met dit mooie kookboek leert Fatima je in geen tijd alle kneepjes van het vak en voor je het weet maak je heerlijke courgettes met Arabische pesto of Berberse sardientjes met uiensaffraansaus. Deze heerlijke soulfood zal een onmiddellijke hit worden. Ideaal om deze herfst eens uit te proberen en veel minder moeilijk dan je denkt. FATIMA MARZOUKI I Mijn Arabische wereldkeuken I Uitgeverij Lannoo, 24,99 EUR

Wist je dat • Fatima dit voorjaar ook jurylid in het VTM-programma ‘Junior Masterchef’ was? • Fatima twee eigen Marokkaanse restaurants heeft: El Warda en Bizanaat in Antwerpen?

Doveverzorgingsset

8 stempels = 

verzorgingsset *

Exclusief bij

* De werkelijk geleverde producten kunnen lichtjes afwijken van de afgebeelde producten. Exclusief bij Standaard Boekhandel. Spaaractie geldig, zolang de voorraad strekt, van 19 september t.e.m. 31 oktober 2012 - V.U. Smahane Lamassab, Telecomlaan 5/7, 1831 Diegem


8

HERFST

Op ontdekking Zin om je blik te verruimen? Dan zullen deze drie verrassend diverse boeken je heel wat extra kennis verschaffen. In ‘Reis om de wereld in 80 gerechten’ verken je samen met culinair fotograaf David Loftus de lokale culinaire tradities van over de hele wereld. ‘Oost West Kust Best’ geeft de diepste geheimen van de Belgische kust prijs. In ‘Volt’ leer je dan weer welke reclames doen wat ze beloven en welke je gewoon proberen te misleiden. Met deze drie boeken ben je op de goede weg…

2

1

3

1 Reis om de wereld in 80 gerechten

3 Volt

Als je dacht dat de culinaire wereld geen geheimen meer voor je heeft… think again. David Loftus, al jaren gefascineerd door culinaire tradities in verschillende streken, neemt je deze herfst mee op een fascinerende reis. Met dit boek zal je de wereld voortaan eens van een andere kant bekijken. Dankzij de talrijke internationale voedingswinkels in onze steden maak je in een handomdraai de heerlijkste gerechten à la Bengaalse viskoekjes, granita van kokos, limoen en munt of gemarineerde feta. Door de rijke variatie in gerechten zal iedereen in dit boek wel iets vinden dat hij heerlijk vindt. Een reis om de wereld in tachtig gerechten? Een reis die je nooit zal vervelen!

Volgens veel economen bevinden we ons niet langer in de tijd van de banken, maar in de tijd van de reclamemakers. En hoewel reclames vaak origineel of grappig zijn, zijn ze niet altijd even eerlijk. Na het doorslaande succes van de rubriek ‘De reclametest’, met Kobe Ilsen, in het programma ‘Volt’ op één, kan je je deze herfst nu ook verdiepen in de papieren versie. Dit boek toont aan wat waar is en wat niet. Je leert onder andere wat er in je pita zit, of je beter dure loopschoenen koopt en of de shampoo van de kapper beter is dan die in de supermarkten. Met dit boek in je boekenkast staat één ding vast: je zal nooit meer bedrogen terugkomen van de supermarkt. Als je een impulskoper bent, wordt dit boek je beste vriend.

DAVID LOFTUS met een voorwoord van Jamie Oliver I Reis om de wereld in 80 gerechten I Kosmos Uitgevers, 24,95 EUR

Volt. Wij doen de test! I Borgerhoff & Lamberigts, 24,95 EUR

2 Oost West Kust Best Elke zomer opnieuw vertrekken duizenden Belgische gezinnen op vakantie naar onze eigen kust. Helaas komen ze daar vaak niet veel verder dan het strand, tenzij het typische Belgische weer daar een stokje voor steekt. Maar er is veel meer te beleven aan de kust. Schrijver Jan Yperman neemt je mee langs het traject van de kusttram en leert je bij elke halte enkele onbekende pareltjes van onze kust kennen. De Haan heeft een Parfum-O-Theek, Bredene het Paelsteenveld, Oostende het openluchtmuseum Atlantikwall, De Panne de grootste Belgische militaire begraafplaats… Ondertussen leer je ook nog bij over onze kusttram, die ondertussen al meer dan 100 jaar bestaat. Met dit leuke boek wacht je deze herfst een verrassende ontdekkingstocht aan de kust. JAN YPERMAN I Oost West Kust Best. Een verrassende ontdekkingstocht met de tram van De Panne tot Knokke I Davidsfonds Uitgeverij, 22,50 EUR

Wist je dat • de kusttram al 125 jaar bestaat, 67 km lang is en er 68 haltes zijn? Vandaag vervoert de kusttram jaarlijks meer dan 12 miljoen reizigers. In de zomer zijn er zes trams per uur in elke richting. Hop on! Hop off! Ideaal.


herfst

Avontuur? Graag! Voor het jonge geweld dat alleen maar stilzit wanneer hij of zij een spannend boek in handen heeft, zijn dit de perfecte boeken! In ‘De Kronieken van Avantia’ volgen we Willem, een jongen die plots het hele koninkrijk voor zijn einde moet behoeden. Of dat lukt, verklappen we natuurlijk niet! Ook de reeksen ‘Gladiator’ en ‘De Grijze Jager’ hebben alles in huis om de jonge lezers op kille herfstdagen te bekoren!

9

Exclusief actiepakket

bij Standaard Boekhandel voor slechts 9,99 EUR

+ De Grijze Jager 1. De ruïnes van Gorlan + Gladiator 1. Vechten voor vrijheid Twee boeken in één actiepakket om de grijze herfstdagen door te komen!

2

1

1 De Kronieken van Avantia 1. De Eerste Ruiter Het rustige koninkrijk Avantia staat op de rand van de afgrond. Een leger van monsters onder leiding van de duistere krijgsheer Derzin verzamelt zich aan de randen van het rijk. Het leger van Derzin lijkt onverwoestbaar, tot een onverwachte held zijn opwachting maakt. De vijftienjarige Willem moet deze oorlog zien te stoppen. Zijn vader werd vermoord, zijn moeder ontvoerd en hijzelf blijkt de Uitverkoren Ruiter van de Vlammenvogel Vuurpos. Maar zullen zijn ijzersterke karakter en de hulp van zijn ongelofelijke vogel hem helpen het land te redden van een bloedige oorlog? Met dit boek zal elke tiener de kille herfstdagen doorkomen en dankzij de stoere tekeningen zal hij of zij zich meteen een held wanen. ADAM BLADE I De Kronieken van Avantia 1. De Eerste Ruiter I Deltas, 7,95 EUR

2 De Kronieken van Avantia 2. De Verborgen Mijnen Net als in het eerste deel van de Avantia-reeks heeft Willem nog steeds een missie. De duivelse Derzin heeft zijn zinnen gezet op het koninkrijk en zal niet rusten tot hij het heeft kunnen verwoesten. Willem trekt samen met Gwen, de tweede Uitverkoren Ruiter, en haar wolf op avontuur om alle stukken van het dodenmasker te vinden. Want als Derzin ze eerst weet te vinden, zal Avantia voor eeuwig worden verwoest. Trek mee op avontuur naar de eindeloze tunnels van de Verborgen Mijnen en vecht samen met Willem tegen duistere wezens en woeste monsters! De Avantia-boeken zijn heel erg meeslepende boeken voor lange, herfstige avonden. ADAM BLADE I De Kronieken van Avantia 2. De Verborgen Mijnen I Deltas, 11,95 EUR

In ‘De ruïnes van Gorlan’ maak je kennis met Will, een jongen die net wat te klein is voor zijn leeftijd, maar dat goedmaakt met zijn vingervlugheid en intelligentie. Hij droomt ervan om ridder te worden maar wordt afgewezen bij de ridderschool en moet nu gaan leren bij de mysterieuze Grijze Jager. Dit boek neemt de jonge lezer mee naar een mysterieuze en dromerige wereld. In ‘Vechten voor vrijheid’, het tweede boek van dit actiepakket, heeft Marcus Cornelius Primus een verre van normale jeugd. Niet alleen heeft hij geen vader meer, maar hij is ook gladiator. Zijn leven staat helemaal in het teken van zware trainingen, ijzeren discipline en de wrede regels van het Romeinse regime. Maar hij heeft goede redenen om toch te blijven doorgaan: hij zal de dood van zijn vader wreken en zijn moeder, die nu een slaaf is, bevrijden. Maar wat hij nog niet weet, is dat hij een groot geheim met zich meedraagt. Een meer dan spannend boek! De Grijze Jager 1. De ruïnes van Gorlan (JOHN FLANAGAN) & Gladiator 1. Vechten voor vrijheid (SIMON SCARROW) I Gottmer Uitgeverij, samen voor slechts 9,99 EUR

Exclusief bij


10 HERFST

Laat je gidsen De zomer heeft zijn rug nog niet gekeerd of we willen alweer op vakantie. Met de herfst in het vooruitzicht en de winter die daarop volgt, is dat geen verrassend voornemen. Het is misschien een leuk idee om nog eens een citytrip in te plannen. Met de ‘Capitool Reisgidsen’ zetten we alvast vier steden in de spotlights. Van het gezellige Amsterdam naar het bruisende Boedapest. Van de moderne Milanese mode naar de geschiedenis van Praag. Een van deze steden zal vast en zeker je hart veroveren.

1

2

3

1 Capitool Reisgids Amsterdam

2 Capitool Reisgids Boedapest

Velen onder ons trokken deze zomer al op vakantie, maar misschien is een nazomers tripje nog welkom. Kies misschien eens voor Amsterdam: een parel van een stad en amper vier uur rijden van ons Belgenlandje verwijderd. Met de ‘Capitool Reisgids Amsterdam’ zal je in ieder geval goed voorbereid zijn. Deze reisgids bevat niet alleen handige kaarten en 3D-weergaves van historische wijken, maar raadt je ook heel wat goede restaurants of leuke bezienswaardigheden aan. Met deze gids lijkt het na twee dagen al alsof je in Amsterdam geboren bent! De Dam, het Rijksmuseum, de Jordaan of de Kalverstraat zullen geen geheimen meer voor je hebben.

Hongarije klinkt misschien niet als de meest exotische vakantiebestemming, maar het herbergt wel een van de mooiste steden van Europa: Boedapest. Wat nu de hoofdstad van Hongarije is, waren vroeger de twee steden Boeda en Pest die gesplitst werden door de Donau. De stad heeft zowel Romeinse als vroegchristelijke invloeden en dat is nog steeds te zien aan de prachtige architectuur. Boedapest is deze herfst de ideale bestemming voor een citytrip: het wordt uiterst moeilijk om te kiezen uit alle bezienswaardigheden. Zo zijn de Sint-Stefanusbasiliek, de Matthiaskerk en het New York koffiehuis zeker een bezoekje waard. De ‘Capitool Reisgids Boedapest’ leidt je rechtstreeks naar je doel! Met prachtige illustraties!

Capitool Reisgids Amsterdam I Van Reemst, 24,99 EUR

Capitool Reisgids Boedapest I Van Reemst, 24,99 EUR

3 Capitool Reisgids Milaan & De Meren

Musts! • Must see: het Domplein, het bruisende hart van Milaan. • Must do: even genieten en van een pizza smullen. Vergeet het glaasje wijn niet!

Welke modebewuste vrouw droomt er niet van om zeker eenmaal in haar leven naar Milaan te trekken? De op één na grootste stad van Italië staat ook bekend als het hart van de Europese mode. Maar ook voor de mannen is er wat te beleven, en niet alleen omdat zowel AC als Inter Milan daar hun thuishaven hebben. Met de ‘Capitool Reisgids Milaan & De Meren’ navigeer je deze herfst vlot door de smalle straatjes en leer je alles over de indrukwekkende geschiedenis van de stad. De San Lorenzo-zuilengalerij moet je zeker gezien hebben maar ook de basiliek van Milaan is op zijn minst wonderbaarlijk te noemen. En als je het even met het wandelen hebt gehad, kan je nog altijd van de heerlijke Italiaanse keuken genieten. Pizza please! Capitool Reisgids Milaan & De Meren I Van Reemst, 23,99 EUR


met de stemmen van

JAN VAN LOOVEREN JAN JONAS VERHEYEN VAN GEEL LUCAS VAN DEN EYNDE GILDA DE BAL

EEN FILM VAN LAURENT TIRARD NAAR HET WERK VAN RENÉ GOSCINNY EN ALBERT UDERZO SCENARIO LAURENT TIRARD EN GRÉGOIRE VIGNERON ADAPTATIERECHTEN: LES ÉDITIONS ALBERT RENÉ.

4

vanaf 17 oktober in de bioscoop

4 Capitool Reisgids Praag Misschien denk je dat een leuk reisje alleen maar in de zomer kan plaatsvinden. Fout! Ook in het najaar kan je er nog een paar dagen op uittrekken en even alle zorgen van je afzetten. In een citytrip bijvoorbeeld. Dat staat garant voor ontspanning met alle luxe van een grootstad. Het Tsjechische Praag bijvoorbeeld is een adembenemende stad die je zeker gezien moet hebben. Praag is een van de mooiste steden van Europa dankzij zijn geschiedenis en zijn rijke cultuur. Met de ‘Capitool Reisgids Praag’ trek je zonder problemen van het Nationaal Museum naar de Karelsbrug en vind je nog leuke adresjes voor een verkwikkende eetpauze. Na drie dagen Praag ben je voor eeuwig verkocht aan deze muziekstad!

gratis* filmticket

voor ‘Asterix & Obelix bij de britten’

bij aankoop van 2 asterix & obelix-strips naar keuze

Capitool Reisgids Praag I Van Reemst, 24,99 EUR

vanaf

6,49 EUR per strip

Musts! • Must see: het zicht op Malá Strana vanaf Hradcany. • Must do: onder de Žižkov-televisietoren door wandelen. * Actie geldig zolang de voorraad strekt, t.e.m. 31 oktober 2012.


12 HERFST

Zalig wegdromen Hou je ervan om heerlijk weg te dromen bij een goed boek? Dan staan de volgende drie meesterwerken garant voor een intense leeservaring. In het moderne sprookje ‘Prinsheerlijk’ viert de romantiek hoogtij, maar ontbreekt het ook niet aan spanning en intriges. ‘De zoetheid van perziken’ is het veelbelovende vervolg op het succesvol verfilmde ‘Chocolat’. En in het nieuwe boek van Michael Chabon, ‘Telegraph Avenue’, vechten de eigenaars van een kleine platenzaak tegen de concurrentie. Perfecte boeken voor koude herfstavonden.

1

2

3

1 De zoetheid van perziken

2 Prinsheerlijk

Jaren na het intens heerlijke ‘Chocolat’ en ‘Rode Schoenen’ is Joanne Harris toe aan een vervolg. Het is een warme Parijse zomer. Vianne en Roux leven op hun woonboot-chocolaterie samen met hun dochters, Anouk en Rosette. Op een dag komt er een brief toe van een oude bekende die haar smeekt terug te komen naar Lansquenet, het dorp waar ze jaren geleden een chocolaterie startte. Wanneer ze daar met haar dochters aankomt, merkt ze dat er veel veranderd is. In haar vroegere winkel is opnieuw een alleenstaande vrouw komen wonen die – net als zijzelf acht jaar geleden – niet welkom is. Reis met dit mooie boek mee naar een oude, bekende wereld en laat je op een kille herfstdag meeslepen door heerlijk Franse romantiek.

Dit is een boek voor vrouwen die denken dat ze zonder man kunnen en voor alle andere die wel beter weten. Bronte Talbott is een jonge carrièrevrouw uit New York. Ze heeft net besloten om alleen te blijven wanneer ze Max ontmoet. Hij is knap, slim en een beest in bed. Hij blijkt daarnaast nog eens veel weg te hebben van een echte prins op het witte paard: hij heeft een kasteel op een groot landgoed en beschikt over een gigantisch kapitaal. Wat moeten die twee mensen die in de verste verte niet op elkaar lijken met elkaar? Zullen ze hun verschillen kunnen vergeten en samen een leven opbouwen of zijn hun levens té verschillend en valt het huwelijk in het water? Een herfstboek voor echte romantische zielen.

JOANNE HARRIS I De zoetheid van perziken I De Kern, 18,95 EUR

MEGAN MULRY I Prinsheerlijk I Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 14,95 EUR

3 Telegraph Avenue

Wist je dat • je op www.standaardboekhandel.be een ruim assortiment van meer dan 25.000 dvd’s en 200.000 cd’s vindt dat je online kan bestellen?

Het rustige universiteitsstadje Berkeley is de thuis van Archy en Nate, oude vrienden, bandleden en eigenaars van Brokeland Records, een tweedehandszaak in vinylplaten. Hun vrouwen zijn allebei vroedvrouw die al duizenden baby’s op de wereld hebben gezet. De rust wordt verstoord als Gibson Goode, een quarterback en de op vijf na rijkste zwarte man in Amerika, het plan opvat om een van zijn megawinkels te openen in het hartje van Berkeley. Archy en Nate vrezen voor het voortbestaan van hun winkel. ‘Telegraph Avenue’ verveelt geen seconde en zit vol humor, spanning en menselijke gevoelens. Een leuk boek om op regenachtige herfstdagen in één ruk uit te lezen! MICHAEL CHABON I Telegraph Avenue I Uitgeverij Anthos, 19,95 EUR


herfst 13

Grootse Belgen! We kunnen trots zijn op de Belgen in de geschiedenis. De biografie van Jacques Brel is een eerbetoon aan deze meester-chansonnier. In ‘Beyond the challenge’ kan je de reis van Dixie Dansercoer over Antarctica nog eens herbeleven. Een extreme beproeving die hem en zijn teamgenoot een wereldrecord opleverde. Geniet van de grootsheid van deze Belgen! Verkrijgbaar vanaf 27 september!

1

2

1 Jacques Brel. De definitieve biografie

Route 66 killer

Als nederige Belgen durven we al rap eens vergeten dat er heel wat landgenoten in de wereldgeschiedenis zijn opgenomen. Zo hebben we Mercator, Jan Palfijn en Pater Damiaan. Maar natuurlijk ook Jacques Brel, de Belgische meester-chansonnier. Deze herfst leer je dankzij dit prachtige boek elk aspect van Brels leven, van zijn passies en affaires tot alle artiesten die zijn muziek sinds 1954 vertolkten. Daarnaast is het boek gevuld met unieke foto’s en het ongelofelijke verhaal van Brels boot, de Askoy 2. ‘Jacques Brel. De definitieve biografie’ is een boek dat onontbeerlijk is in de boekenkast van een echte Brel-fan!

Jarenlang terroriseerde de Route 66moordenaar de legendarische snelweg die Amerika doorkruist: elke zomer viel een jonge vrouw in zijn handen. FBI-agente Brigid Quinn kreeg hem nooit te pakken. Ze verloor zelfs een jonge collega die als lokaas werd gebruikt om hem te strikken. Getraumatiseerd verliet Brigid daarop de FBI. Wat later lijkt het alsof de moordenaar dan toch gevat is. Brigids opvolgster, Laura Coleman, is er echter van overtuigd dat hij nog steeds vrij rondloopt. Beide vrouwen openen een nieuwe jacht op de moordenaar. Wanneer Laura verdwijnt, dreigt Brigids ergste nachtmerrie opnieuw uit te komen. Installeer je op een kille herfstdag met dit spannende boek bij de haard en lees het in één ruk uit!

RENÉ SEGHERS I Jacques Brel. De definitieve biografie I Houtekiet, 39,95 EUR

2 Beyond the challenge De Belgische poolreizigers Sam Deltour en Dixie Dansercoer hebben het wereldrecord voor langste niet-bevoorrade en niet-gemotoriseerde expeditie op Antarctica op hun naam staan. Een ongelofelijke prestatie die niet alleen doorzettingsvermogen en fysieke kracht vereist maar ook de nodige kennis over het poolgebied. In ‘Beyond the challenge’ krijg je een prachtig verslag van hun grensverleggende reis, met mooie foto’s en bijna ongelofelijke anekdotes. In 70 dagen legden deze twee moderne helden maar liefst 4.829 kilometer af en dat tegen temperaturen tussen de -40 en -50 °C. Reis virtueel met hen mee en het kippenvel zal je meteen op de armen komen. Een heel mooi herfstboek! SAM DELTOUR & DIXIE DANSERCOER I Beyond the challenge. Antarctic Ice Expedition I Uitgeverij Snoeck, 24,90 EUR

BECKY MASTERMAN I Route 66 killer I Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 19,95 EUR


14 HERFST

Een niveau hoger Deze drie boeken zullen je meteen wegvoeren uit de dagelijkse sleur. In het prachtige ‘Liefde’ overschouwt schrijver Karl Ove Knausgård zijn leven en giet dat in een confronterende, maar schitterende roman. In ‘Praagse winter’ blikt Madeleine Albright terug op haar jeugd die ze vluchtend van oorlogen doorbracht. En in ‘Reizen zonder John’ reist journalist Geert Mak door het hart van Amerika. Daarin volgt hij het spoor van schrijver John Steinbeck en onderzoekt hij of Amerika nog steeds hetzelfde is. Dit is ontspanning op hoog niveau. Met unieke kans om deze auteur live te ontmoeten (lees hiernaast!)

1

2

3

1 Praagse winter

3 Liefde

Madeleine Albright werd in 1997 benoemd tot Minister van Buitenlandse Zaken van de VS. Net dan verneemt ze dat haar grootouders aan vaders zijde joods waren en tijdens de Tweede Wereldoorlog werden omgebracht, een deel van haar familiegeschiedenis die voor haar altijd geheim werd gehouden. Die schok zet haar ertoe aan om ‘Praagse winter’ te schrijven waarin ze op zoek gaat naar haar roots en nadenkt over haar jeugd in Tsjechoslowakije. Dit boek zal niemand onberoerd laten want het vormt een bijzonder fascinerende inkijk in de persoonlijke geschiedenis van een politieke sleutelfiguur. Een fijn geschreven aanrader voor dit najaar.

Na het succes van ‘Vader’ is Karl Ove Knausgård toe aan een nieuw boek: ‘Liefde’. Daarin besluit een eenzame en gedeprimeerde man na zijn stukgelopen relatie uit te wijken naar Stockholm. De schrijver legt hiermee op confronterende wijze zijn eigen verleden bloot. Hij doet hiermee een onbeschermde sprong in de diepte. Zoals Tine Hens in Knack Focus zo treffend beschrijft: “Door de kruimels van de doordeweekse dag als goudschilfers in zijn hand te wegen, ontstijgen ze het banale en alledaagse… Over wat herinneringen waard zijn. Over de invloed van je omgeving op wie je als mens wordt of bent. Over het neerzuigende effect van de voorspelbaarheid.” Wat ons betreft: een hartverwarmend vijfsterrenboek voor een koele herfstavond!

MADELEINE ALBRIGHT I Praagse winter. Het verhaal van mijn jeugd in oorlogstijd, 1937-1948 I Uitgeverij Ambo, 24,95 EUR

KARL OVE KNAUSGÅRD I Liefde I Uitgeverij De Geus, 25 EUR

2 Reizen zonder John Schrijver Geert Mak is al zijn hele leven gefascineerd door Amerika, niet alleen in zijn functie van journalist, maar ook als toerist. Hij vindt er altijd weer parallellen met het Europese vasteland, maar ook grote verschillen. In ‘Reizen zonder John’ maakt hij dezelfde reis die de legendarische schrijver John Steinbeck in het gezelschap van zijn poedel Charley jaren geleden maakte. Die tocht ging dwars door het toenmalige Amerika. Geert Mak maakt er zijn missie van om te zien of Amerika nog steeds het beloofde land is, of de dromen nog dezelfde zijn. Vertrek deze herfst samen met Geert Mak op een reis gevuld met leuke verhalen en kleurrijke personages. Een veelomvattend, razend goed verteld en meeslepend boek! GEERT MAK I Reizen met John. Op zoek naar Amerika I Atlas, 24,95 EUR (paperback) – 34,95 EUR (gebonden)

Wist je dat • je bij online bestellen op www.standaardboekhandel.be kan kiezen tussen thuislevering of afhaling in jouw Standaard Boekhandel?


Exclusief aanbod Standaard Boekhandel en Vooruit Gent nodigen jou op dinsdag 6 november uit voor:

Karl Ove Knausgård in gesprek met Anna Luyten Dinsdag 6 november – 20 u. – Vooruit Gent – Balzaal

© Anders Hansson

© Reinout Hiel

Maak deze unieke avond live mee. Surf vanaf woensdag 19 september naar www.standaardboekhandel.be en maak kans op één van de 280 GRATIS* zitplaatsen. Wees er snel bij want VOL = VOL.

Karl Ove Knausgård. De man die u moet lezen - Knack Focus Een meester van de ontroering – De Standaard der Letteren ’Liefde’ is het tweede deel van de ‘Mijn strijd’-serie (na ‘Vader’). De zes romans kunnen los van elkaar worden gelezen of als één geweldig ambitieus project. Deze cyclus is de grootste literaire sensatie in Noorwegen in tientallen jaren en stond er meer dan dertig weken op de bestsellerlijsten. *Inschrijven kan zolang er plaats is. Per inschrijving kan max. 1 zitplaats gereserveerd worden. Wil je met meerdere personen komen, dan dien je meerdere malen in te schrijven. Pas op, je kan per naam slechts 1 keer inschrijven. De gelukkigen ontvangen een bevestiging via mail.


Exclusief actieboek

Guinness World Records 2013 Exclusief actieboek van

24,95 EUR nu voor

20 EUR* Mens en technologie staan tegenwoordig niet meer stil. Overal is er wel iemand die de grenzen van het kunnen verlegt. En hoe vaak zijn we niet verbaasd over de mogelijkheden van de technologie? Er is maar één boek die al die extremen vastlegt en dat is het ‘Guinness World Records boek’. Ook de nieuwste editie staat weer vol knotsgekke of wonderbaarlijke records. Zo krijg je bijvoorbeeld de kleinste man ter wereld te zien (amper 54,6 cm lang) en een hond die twee keer zo groot is (maar liefst 111,8 cm). Of wat dacht je van de Brit Thomas Blackthorne, die maar liefst 12,5 kilo kan tillen met zijn tong. En als je nog niet genoeg plezier of verwondering beleeft aan de eindeloze lijst records, dan zijn er nog steeds de 3D-foto’s en infographics. Dit boek zal op elk feestje bovengehaald worden met gegarandeerd succes!

De kleinste man, Chandra Bahadur Dangi uit Nepal, 54,6 cm, en de kleinste vrouw, Jyoti Amge uit India, 62,8 cm.

we zijn open 24/24 op www.standaardboekhandel.be

Exclusief bij

*Deze actie is geldig bij Standaard Boekhandel en Standaard Bookshop bij FUN van 19 september tot en met 20 oktober 2012, dit zolang de voorraad strekt.

en bij

SB_Herfst  

http://www2.standaardboekhandel.be/sites/default/files/magazine/SB_Herfst.pdf

SB_Herfst  

http://www2.standaardboekhandel.be/sites/default/files/magazine/SB_Herfst.pdf