Page 1

STANDAARD BOEKHANDEL MAGAZINE03 jaargang 2 • juni 2012

Exclusief actieboek

Het Spel der Tronen van 15 EUR voor 12 EUR Kijk snel op pag. 2!

De Moordzomer exclusief bij Standaard Boekhandel i.s.m. Knack en


actieboek

Het Spel der Tronen - Game of Thrones George R.R. Martin Met ‘Het Spel der Tronen’ schiep George R.R. Martin een meesterwerk dat de beste elementen van het fantasygenre in zich verenigt. Mysteries, intriges, romantiek en avontuur vullen de pagina’s van het eerste deel van een serie die fantasylezers wereldwijd zal verblijden. En er komen steeds meer fans bij, ook lezers die sinds Tolkien geen fantasy meer aangeraakt hebben! Seizoen 1 van ‘Game of Thrones’, de bekroonde HBO tv-serie, is op dit moment verkrijgbaar op dvd bij Standaard Boekhandel.

ACTIEBoEK

15 EUR NU voor 12 EUR* van

Exclusief bij Standaard Boekhandel en Standaard Bookshop bij FUN

*Deze actie loopt vanaf 10 juni tot en met 21 juli 2012, dit zolang de voorraad strekt, exclusief bij

2 standaard boekhandel magazine

en

bij

.


voorwoord

Het wordt weer een spannende zomer… Beste lezer,

© Kris Ja

De boekensector staat voor veranderingen. Bij Standaard Boekhandel zijn we daar helemaal klaar voor. We willen jou een nog groter aanbod bieden. Loop regelmatig binnen bij je Standaard Boekhandel of hou www.standaardboekhandel.be in de gaten!

cobs

Vorige maand nam ik officieel de fakkel over van mijn vader Frans Schotte. Ik ben trots dat ik meteen de unieke actie De Moordzomer mag aankondigen. Daarover straks meer, maar eerst een woordje uitleg over wat we voor jou in petto hebben.

De service was al een troef van Standaard Boekhandel. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar als je een boek wil bestellen of advies nodig hebt. Correcte levertermijnen, correcte titelinformatie en een uitgebreid aanbod maken essentieel deel uit van onze service. 450.000 Engelstalige titels worden binnenkort op enkele dagen geleverd, in één van onze winkels of bij je thuis. Wist je trouwens dat je geen verzendingskosten betaalt als je online bestelt en afhaalt in een Standaard Boekhandel? Dan nu meer over de unieke actie De Moordzomer die Standaard Boekhandel organiseert in samenwerking met Knack. We presenteren je 40 spannende titels waarmee je extra punten verzamelt op je klantenkaart. Heb je nog geen klantenkaart? Ga dan snel naar een Standaard Boekhandel in je buurt of naar www.standaardboekhandel.be om je te registreren. Maar daar stopt het niet! Bij elke aankoop van een deelnemende titel kan je Het graf van Henning Mankell kopen voor de symbolische prijs van 1 euro. Dit boek werd nooit eerder in Vlaanderen uitgegeven en wordt nu exclusief voor Standaard Boekhandel gedrukt. Bovendien maak je kans op een citytrip naar Stockholm of Kopenhagen, een duoticket voor de filmvoorstelling ‘Headhunters’, gebaseerd op de gelijknamige thriller van Nesbø, of een van de spannende boekenpakketten door mee te doen aan de wedstrijd rond De Moordzomer. Alle informatie vind je in je Standaard Boekhandel of op www.standaardboekhandel.be. Ook belangrijk: dit jaar doen we opnieuw mee aan de verkiezing van de beste winkelketen. Ben je tevreden over onze service en ons aanbod? Stem dan op ons via www.bestewinkelketen.be en wie weet win jij een iPad2, iPod, iPhone 4S of Apple TV. Er rest me enkel nog je een spannende zomer toe te wensen boordevol fantastische boeken!

Geert Schotte Gedelegeerd Bestuurder

Colofon Standaard Boekhandel Magazine is een uitgave van Standaard Boekhandel, in samenwerking met Roularta Custom Media. Prijzen en afbeeldingen van de boeken en dvd’s zijn onder voorbehoud van wijzigingen in de winkels. ❖ Verantwoordelijke uitgever Vé Bobelyn, Standaard Boekhandel, Industriepark Noord 28 A, 9100 SintNiklaas ❖ Realisatie Chantal De Coster, Standaard Boekhandel en Pieter Taelman, Roularta Custom Media (pieter.taelman@roularta.be) ❖ Concept Natalie Moutton ❖ Vormgeving Natalie Moutton ❖ Eindredactie Evy Alliet ❖ Druk Roularta Printing. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm of op enige andere wijze, zonder voorafgaand schriftelijk akkoord van de uitgever

3


column

‘Elk goed boek is een spannend boek’

Karel Degraeve is hoofdredacteur van Knack Focus.

In tijden van verrechtsing is het geestig om er nog eens aan te herinneren: als de boekenthriller een volwassen genre is geworden, dan heeft het dat in grote mate te danken aan een koppel actieve Zweedse marxisten. Maj Sjöwall en Per Wahlöö startten in 1965 een tiendelige misdaadreeks over het reilen en zeilen van een team detectives bij de dienst Moordzaken van de Zweedse politie, en waren de eerste detectiveschrijvers die een sterke plot combineerden met een doorgedreven karakteranalyse en een gezonde portie maatschappijkritiek. Hun verhalen over Martin Beck – het hoofdpersonage uit de reeks – waren een belangrijke inspiratiebron voor vele andere thrillerauteurs en -personages (denk aan Henning Mankell en zijn Kurt Wallander) en diverse tv-series, tot Amerikaanse topreeksen als ‘The Wire’ en ‘The Shield’ toe. Pittig detail: elke titel uit de politiereeks van Sjöwall en Wahlöö kreeg de ondertitel ‘Roman over een misdrijf’ mee. Dat was zeer slim. Niet alleen hadden ze meteen een overkoepelende titel voor de serie, ineens zetten ze ook nog eens alle criticasters voor schut die vinden dat de thriller geen volwaardig literair genre zou zijn en onderscheiden moet worden van, pakweg, de roman.

Omdat thrillerschrijvers er al langer over klagen dat ze niet ernstig worden genomen als auteur, werd wellicht ooit de term ‘literaire thriller’ bedacht, als een soort excuus dat lezers kunnen gebruiken wanneer ze betrapt worden met een John Grisham of een Tom Clancy in de handen. Onzin, natuurlijk. “Boeken zijn ofwel goed geschreven, ofwel slecht geschreven”: de stelling van Oscar Wilde is ook hier van toepassing. Dat de thriller sinds Sjöwall en Wahlöö het best verkopende en vooral het meest gehypete literaire genre is, durft de romanschrijver dan weer te ergeren. Tekenend daarvoor was de boutade van Arnon Grunberg enkele jaren geleden, die zich erover verwonderde dat er zoiets bestaat als de Maand van het Spannende Boek. “Alsof er daarnaast ook andere, niet-spannende boeken zijn. Zullen we die dan maar literatuur noemen?” Hij heeft gelijk, natuurlijk: elk goed boek is een spannend boek – of het nu een thriller is of niet. Om alle verwarring uit te sluiten, bij welke auteur ook: met De Moordzomer van Knack, de literaire actie die we samen met Standaard Boekhandel en vier uitgeverijen opzetten, wil Knack Focus eerst en vooral goede boeken promoten. Karel Degraeve Hoofdredacteur Knack Focus

4 standaard boekhandel magazine


de moordzomer?  De 40 beste thrillers van de zomer 2012 samen in één grote voordeelactie!  Maak je keuze op www.demoordzomervanknack.be  Ga naar je dichtstbijzijnde Standaard Boekhandel  Verdien extra punten op je klantenkaart bij aankoop van 1 van de 40 deelnemende titels  Bovendien EXCLUSIEF BIJ STANDAARD BOEKHANDEL: Koop ‘Het graf’ van Mankell voor 1 EUR extra

bij standaard boekhandel i.s.m. knack en

 Neem ook deel aan onze unieke wedstrijd: surf naar www.standaardboekhandel.be, geef je unieke code in en maak kans op een van de vele prijzen (meer info op pagina 32 van dit magazine)

Het Washingtondecreet

Vrijdag de 14de

Jussi Adler-Olsen

Piet Baete

Van de auteur van de spannende serie ‘Q’! Bij een moordaanslag op de avond van de presidentsverkiezingen komt de vrouw van de democratische kandidaat om het leven. De verbitterde nieuwe president vaardigt een decreet uit om rust en orde in de VS te herstellen.

Twee jonge mannen vinden de dood op het asfalt. En op het nippertje wordt een zwaargewonde motoragent gered door een spoedarts. Vrijdag de 14de is een gitzwarte dag. Nauwgezet reconstrueert dit boek wat zich voor, tijdens en na de noodlottige feiten heeft afgespeeld.

17,50 EUR

21,95 EUR

Vrouwen op het strand

Onschuldig

Tove Alsterdal

David Baldacci

‘Vrouwen op het strand’ is een groots opgezette en zinderende thriller over drie vrouwen, drie levens die op brute wijze op hun kop worden gezet. Hun wegen kruisen elkaar en leiden naar een gebied waar geen wetten bestaan en het kwaad heerst. Spanning verzekerd!

Will Robie werkt als huurmoordenaar voor de Amerikaanse overheid. Zijn nieuwe doelwit wordt gezien als een vijand van de VS, hoewel diens schuld nooit kan worden bewezen. Voor Robie is het een eenvoudige klus die geen problemen zou moeten opleveren.

15 EUR

19,95 EUR

Eiland Pieter Aspe Het lijk van een Bruggeling wordt gevonden nabij een voormalig klooster, de vier buurtbewoners worden door Pieter Van In verdacht. Bij de ondervraging van de bewoners stelt Van In vast dat ze allemaal erg aan hun privacy vasthouden. Hebben ze collectief iets te verbergen?

21,95 EUR

Schaduwzijde Peggy Blair Op een toeristische plek in Oud-Havana wordt het gehavende lichaam van een Cubaanse jongen gevonden. Alles wijst op misbruik en de autoriteiten verdenken Mike Ellis, een Canadese politieagent met een schimmig verleden die op vakantie is op Cuba.

18,99 EUR


De Moordzomer bij Standaard Boekhandel i.s.m. Knack en

In zijn naam Sam Christer Los Angeles wordt opgeschrikt door een reeks bizarre moorden. Pas bij de moord op Tamara Jacobs, scenarioschrijver van een film over de Lijkwade van Turijn, vindt de politie een aanwijzing.

19,95 EUR

Tot de dood ons scheidt... Jo Claes De burgemeester van Leuven laat een archeologische site met bulldozers ontruimen, een vrouw wordt door een onbekende doodgereden, een oude dame sterft in mysterieuze omstandigheden en op een ochtend vindt men het lijk van een professor in een bouwput.

23,50 EUR

Stil bloed Toni Coppers In Oostende wordt de directeur van een onderzoekscentrum vermoord op dezelfde wijze als een journalist in Brussel. Na de aankomst van Liese Meerhout in Oostende wordt de 19-jarige dochter van een welgesteld zakenkoppel ontvoerd. Voor Liese start een race tegen de tijd.

21,95 EUR

Micro Michael Crichton In een strijd op leven en dood moet een groep studenten het opnemen tegen huiveringwekkende natuurkrachten en cutting edge technologische vondsten. En ze hebben slechts 48 uur de tijd...

19,95 EUR


Losers

De goden van Gotham

Deflo

Lyndsay Faye

Drie mensen, drie dromen. De marginale Piewie, Abdelkader, een werkschuwe Marokkaan, en Alex de gigolo. Toeval? Noodlot? Als de wegen van deze drie eenzaten elkaar kruisen, is er geen weg terug en rest er uiteindelijk slechts één zekerheid: dromen zijn bedrog.

Een brand in New York laat velen dakloos achter. En in Ierland gaat de aardappeloogst verloren. Wanneer de Ierse migranten de schuld krijgen van de honger in Manhattan moet Timothy Wilde op zoek naar een moordenaar die de anti-Ierse sentimenten lijkt aan te wakkeren.

21,95 EUR

19,99 EUR

Sebastian Fitzek: De ogenverzamelaar Jij Zoran Drvenkar Mensen bewegen zich naar elkaar toe, gedreven door wraakzucht en zich onbewust van het feit dat JIJ ze observeert… Een boek over vriendschap, over ouders en kinderen – en over het donkere verlangen van de mens naar chaos en gruwelijkheid.

Sebastian Fitzek (1971) studeerde Rechtswetenschappen en werkt als journalist en schrijver voor radio en tv. Hij is de auteur van zeer succesvolle psychothrillers waarvan reeds miljoenen exemplaren over de toonbank gingen.

22,50 EUR

De helden van New York R.J. Ellory

De ogenverzamelaar Sebastian Fitzek

Wie draait op voor misstappen uit het verleden? Een jonge dealer lijkt het zoveelste slachtoffer in de drugsoorlog te zijn. Wanneer ook zijn zus dood wordt aangetroffen, worden er vraagtekens bij de zaak gezet.

Eerst doodt hij de moeder, dan ontvoert hij het kind. De vader heeft 45 uur de tijd om het kind te vinden. Als hij de deadline niet haalt, overlijdt het kind. Maar dan is de gruwel nog niet voorbij: bij alle teruggevonden lijken ontbreekt het linkeroog.

19,95 EUR

17,95 EUR

ik kan in het donker zien Het kraaienmeisje

Karin Fossum

In Oslo wordt het lichaam van een jongen gevonden, hij lijkt wel gemummificeerd. Jeanette Kihlberg wordt op de zaak gezet. Wanneer het lichaam gevonden wordt van een jongen die in behandeling is bij psychotherapeut Zetterlund, wijzen alle sporen naar een andere patiënt.

Riktor werkt in een geriatrisch verpleegtehuis, hij heeft een hekel aan zijn patiënten en gaat sadistisch met hen om. Wanneer hij de zwerver Arnfinn betrapt op diefstal slaat hij hem met een hamer dood. Riktor komt tot inkeer en wil het rechte pad bewandelen.

19,90 EUR

19,95 EUR

Eriksson & Sundquist


De Moordzomer bij Standaard Boekhandel i.s.m. Knack en

Dinsdag is voorbij

(zie ook pag. 24)

Nicci French Het tweede deel met psychoanalytica Frieda Klein die tegen wil en dank wordt meegesleurd in de afschuwelijke wereld van misdaad en moord.

19,95 EUR

Schaduwspel Ellen G. Wolfgang, voormalig hoofdcommissaris bij de Berlijnse Mordkommission, begint na het oplossen van zijn laatste moordzaak een nieuw leven onder de Spaanse zon. Maar wanneer de man die zijn Berlijnse huis zou kopen wordt vermoord, keert Wolfgang terug naar Berlijn.

21,95 EUR

Een duister vermoeden Elizabeth George De machtige Sir Bernard Fairclough roept inspecteur Thomas Lynleys hulp in bij het onderzoek naar de dood van zijn neef. Algauw wordt duidelijk dat het binnen de Fairclough-clan wemelt van de geheimen, het bedrog en de leugens.

22,50 EUR

Vergiffenis John Grisham De populaire honkballer Joe Castle komt uit voor de Chicago Cubs. Hij komt tegenover Warren Tracey te staan die een bal werpt die Joes leven voor eeuwig zal veranderen. Wanneer jaren later Warren op sterven ligt, vraagt zijn zoon hem om contact te zoeken met Joe Castle.

17,95 EUR


De fatale toewijding van verdachte X Keigo Higashino

Getuige

Als haar ex-man haar dochter bedreigt, slaan bij Yasuko de stoppen door en vermoordt ze hem. Buurman Ishigami biedt aan om samen een waterdicht alibi te creëren. De politie roept de hulp in van een natuurkundige met de bijnaam ‘professor Galileo’. Zal het hem lukken de waarheid boven tafel te krijgen of is de toewijding van Ishigami sterker dan ijskoude logica?

In een internaat voor jonge vrouwen met destructief gedrag wordt een van de opgenomen meisjes vermoord. Ze wordt met beide handen voor haar gezicht gevonden op het bed. Niemand heeft iets gezien en een ander meisje is spoorloos verdwenen.

19,95 EUR

19,90 EUR

Geheimen in het graf

Lars Kepler

Tami Hoag

Lars Kepler – Getuige

Wanneer Marissa Fordham dood wordt aangetroffen, met haar dochtertje Haley bewusteloos naast zich, raakt het stadje Oak Knoll in paniek. Rechercheur Tony Mendez moet een puzzel oplossen waarvan de stukjes niet passen. Om Haley te beschermen roept hij de hulp in van kinderpsychologe Anne Leone, die hoofdgetuige is in het proces tegen een seriemoordenaar…

Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril. Met hun debuut ‘Hypnose’ behaalden ze internationaal de bestsellerstatus. Ook hun tweede boek ‘Contract’ werd lovend ontvangen. ‘Getuige’ is hun derde gezamenlijke thriller.

18,95 EUR

De verdediging van Jacob William Landay

Inspecteur Erlendur bezoekt zijn ouderlijk huis en wordt opnieuw herinnerd aan de verdwijning van zijn broer. Een persoonlijke zoektocht in het verleden zorgt ervoor dat pijnlijke gebeurtenissen en onopgeloste zaken uitgeklaard raken.

Andy Barber leidt een gelukkig leven met zijn vrouw en hun zoon Jacob. Tot Andy’s verbijstering wordt zijn zoon verdacht van de moord op een klasgenoot. Andy doet alles om zijn zoon te beschermen. Maar wanneer er belastende feiten boven water komen, zijn huwelijk uiteen dreigt te vallen en het proces in een stroomversnelling raakt, staat Andy voor een duivels dilemma…

19,95 EUR

18,95 EUR

Verdwijnpunt Arnaldur Indridason

Teken van leven Liza Marklund

Zuster Camille is gewurgd aangetroffen, in een vergeelde bruidsjurk, bedekt met een altaarkleed. Valerie is ontzet door de dood van haar zus. Ervan overtuigd dat de politie niet genoeg doet, begint Valerie haar eigen onderzoek. Ze zet de jacht in op een perverse moordenaar…

Een jonge moeder wordt dood gevonden ten zuiden van Stockholm. Ze is het vierde slachtoffer in korte tijd. De kranten beweren dat het gaat om het werk van een seriemoordenaar. Maar misdaadjournaliste Annika Bengtzon heeft haar twijfels en besluit de zaak te onderzoeken. En dan raakt haar vriend betrokken bij een gijzeling in Nairobi...

18,95 EUR

19,95 EUR

Rozenkrans Lisa Jackson


De Moordzomer bij Standaard Boekhandel i.s.m. Knack en

Kom je spelen? Louise Millar Als alleenstaande moeder in Londen is het niet gemakkelijk om goede opvang voor je kind te regelen. Gelukkig heeft Callie haar buurvrouw Suzy, die er alles aan doet om Callie en haar dochtertje Rae welkom te heten. Tot er iets gebeurt.

17,95 EUR

Headhunters Maak kans op 1 van de 170 duotickets voor de gelijknamige film: zie backcover.

Jo Nesbø Roger Brown is een succesvolle headhunter. Met zijn vrouw leeft hij in luxe maar kan zich dat eigenlijk niet veroorloven. Wanneer hij kennismaakt met Clas Greven die een werk van Peter Paul Rubens bezit, ziet hij een oplossing voor zijn financiële problemen.

12,50 EUR de man zonder hond Håkan Nesser Op de familie Hermansson lijkt niets aan te merken, totdat zoon Robert zich in een realitysoap op nationale televisie obsceen gedraagt en tijdens een verjaardagsfeest verdwijnt. Wanneer kort daarna ook kleinzoon Henrik niet te vinden is, is het drama compleet. Aan inspecteur Gunnar Barbarotti de taak zich door lang verborgen geheimen en familienijd heen te worstelen om uit te zoeken wat er precies gebeurd is.

15 EUR

Private Games

(zie ook pag. 12)

James Patterson Sporters uit meer dan 200 landen verzamelen zich in Londen om de Olympische Zomerspelen bij te wonen. Detectivebureau Private is ingehuurd om de veiligheid van de spelers te waarborgen. Vlak voor de openingsceremonie wordt een lid van het Olympisch Comité vermoord.

18,90 EUR


Laatste halte: Lippensville Jos Pierreux

Hogere kringen Viveca Sten

Wanneer na een poging tot verkrachting de schuldige meteen opgepakt wordt, lijkt de badstad Knokke-Heist opnieuw in te dommelen. Maar wie is deze man, die de tanden stijf op elkaar houdt en geen papieren op zak heeft? De zoektocht naar zijn identiteit begint.

“Duistere geheimen en verhitte emoties van de rich and famous uit de zeilwereld komen bovendrijven. Spanning en relatieproblemen tegen het decor van de idyllische Archipel van Stockholm, alles in een perfecte mix.” Kristianstadbladet

19,95 EUR

15 EUR

Gideons strijd Preston & Child

Het weeshuis Franck Thilliez

Als blijkt dat een collega zich onlangs heeft bekeerd tot de islam en zich heeft aangesloten bij een jihadistische groepering begint voor Gideon een race tegen de klok om een mogelijke nucleaire aanval te stoppen, maar is het wel een nucleaire dreiging tegen Amerika?

Rechercheur Lucie Henebelle is op zoek naar de maker van een oude film die vol verborgen beelden met geweldscènes zit. Ze wordt getipt over een connectie met een lopend moordonderzoek waarbij vijf verminkte lichamen zijn opgegraven.

19,95 EUR

19,95 EUR

De discipel Hjorth Rosenfeldt

Dode hoek Koen Vermeiren

Vijftien jaar nadat seriemoordenaar Edward Hinde achter de tralies belandde, worden in de omgeving van Stockholm enkele vrouwen vermoord op een gewelddadige wijze, die tot in detail overeenkomt met de werkwijze van Hinde. Maar Hinde zit nog steeds in de gevangenis.

Enkele gedetineerden ontsnappen op een spectaculaire manier uit de gevangenis. Commissaris Mark Van Den Eede en zijn FAST-team krijgen versterking van een vrouwelijke profiler. En dan is er ook een hoertje dat na een penitentiair verlof niet naar de gevangenis teruggekeerd is.

19,90 EUR

21,95 EUR

De genoegens van mannen Kate Williams

De stem van de doden Politie-inspecteur David Ossa wordt geconfronteerd met een moeilijke opdracht: het oplossen van een meervoudige moord en een zelfmoord op de Rambla van Barcelona. Het blijkt een speciale zaak met kanten die het gezond verstand te boven gaan.

Welkom in de victoriaanse wereld van verraad, seksuele verlangens en moord! Spitalfields, Londen, 1840. Catherine Sorgeul woont in een vervallen huis in de East End waar achter elkaar twee moorden plaatsvinden. De moordenaar blijkt het op vrouwen te hebben gemunt.

19,95 EUR

19,95 EUR

Julián Sánchez


Klant aan het woord

‘Je probeert zelf verbanden te leggen’

Willy (61) is sinds kort met pensioen.

“Vanaf eind mei ben ik met pensioen. Dat is een vreemd idee, waar ik niet aan lijk te wennen. Eenenveertig jaar lang heb ik elke dag naar de hoofdstad gespoord, en al die tijd kom ik minstens twee keer per week ’s middags binnenlopen bij Standaard Boekhandel. Brussel is veel veranderd in die periode. Maar goed, daar gaat het nu even niet over. Als ik naar hier kom, loop ik altijd recht naar de sectie ‘Spannende boeken’. Thrillers zijn nu eenmaal mijn favoriete genre. Een paar namen? Jo Claes’ verhalen over hoofdinspecteur Berg die zich in Leuven afspelen, Mo Hayder, ‘De antiquair’ van Julián Sánchez of ‘De kathedraal gt n e r b van de zee’ van Ildefonso Falcones. Een van mijn e s n ‘Suspe favoriete reeksen is de Nic Costa-serie van David t rust’ o t Hewson. Zijn verhalen spelen zich vaak in Rome e m pster. oo af. Ooit ben ik begonnen om alle plekken die rk ve is ) Marjan (25 min of meer prominent in beeld kwamen in zijn boeken, aan te duiden op een plattegrond van de stad. Je probeert verbanden te leggen, it. Hij u in de overtuiging dat sommige delen van de n ve o b ouders je op en sch rd k o t w e plot op echte feiten gebaseerd zijn. En met d m in ij e tot het er voor m k af het begin on steekt a rs n va e a in het achterhoofd om ooit eens die locaties tt V e a . m P p g o s “Jame Ik vraa bliem maal paf. ts echt su zijn le l lo e a p h te bezoeken. Uiteindelijk ben ik ermee b jn e je h zi a t Ik st bouw et eind p komt. ende oe hij ero . En aan h h m rd , o gestopt. Tja, en vanaf nu… Weet je, ik denk u k lt e a e sl a d e h g r mee ndaan dat ove mité te Games’ allemaal va o t va C e ri dat ik zeker één keer per week bij Standaard h h ‘P c ij , is h p te r waa het Olym zijn laats zelf n lid van zen. Ook e je le E l e Boekhandel blijf langskomen.” g t. za a n a st e g k boe . De re onden vermoord pelen in L veel l S n e e le e h e h c p s is S e p e le Olym n. Ik nd van d t weggeve de vooravo gegroeid tuurlijk nie a n t wordt op auteur op lo p se e n a d a a k g ri e Ik cht m . A n ze d, maar e va, een moeten le der beken s. Alex Ka in ve ti m c en je te e e ts d is n onage ier net ie thrillers e hoofdpers raska is h r b a e a N h en , tt k s, e h va re tels be thy Reic in Silver C er nog Ka van haar ti t is a w n ci, l a e c d e a n H ld E vid Ba zijzelf. wel goed. nieuwe Da ge, net als e lo d o d. p ’, n o ig tr vo n ld a a ‘Onschu ok elke forensisch trein en o je bones. e rd d o n. o p o o w o t d w e ij e h ijna alt rl ij k g trouwens tu in . H e e l. Ik lees b e e w d t k to o in o m n e o e m spense n d s b u it intrigeert alen vol su is , ‘s a vo rh ve rm s a e w le t hé, ik E n a ls h e etje bizar David Hewson, het een be is jk li n e ig E Blauwe demonen, .” n e rust te kom Uitgeverij De Fontein, 18,95 EUR erson, James Patt es, Private Gam EUR 0 ,9 8 1 , Cargo ) op pag. 10 k o o ie (z

12 standaard boekhandel magazine


filosofie & religie

De Aleppo codex

Niet alles is te koop

Matti Friedman

Michael J. Sandel

De Aleppo codex is de 10de-eeuwse, unieke kopie van de Hebreeuwse Bijbel. Journalist Matti Friedman laat zijn licht schijnen op twee pijnlijke geheimen: hoe de Aleppo codex van Syrië weer naar Israël werd gebracht en waarom 200 pagina’s uit het boek verdwenen.

Harvard-filosoof Michael J. Sandel behandelt een van de grootste morele vraagstukken van onze tijd: Is er niet iets mis met een wereld waarin alles te koop is? En zo ja, wat kunnen we doen om te voorkomen dat marktwaarden gebieden binnendringen waar ze niet thuishoren?

19,99 EUR

19,95 EUR

ww

w

.st and a

el .be

Bestel je favoriete boek ook online d an ardboekh

De zen van Steve Jobs

Geheimen, symbolen en rituelen van de vrijmetselarij

Forbes (Caleb Melby) en illustrator JESS3

Jean-Louis de Biasi

De invloed van het zenboeddhisme op het leven en de carrière van Steve Jobs. Een nog onbelichte kant van zijn leven in stripvorm, met illustraties van JESS3.

De ervaren vrijmetselaar de Biasi belicht de geschiedenis en het op graden gebaseerde systeem van de Schotse Orde. Ook gaat hij in op de ethische opvattingen en de filosofische achtergronden, gebruikmakend van originele teksten en archeologische vondsten.

16,95 EUR

27,95 EUR

ZOMERACTIE

GRATIS JOMMEKES ZOMERSPEL BIJ AANKOOP VAN TWEE JOMMEKE STRIPVERHALEN NAAR KEUZE *

*Zolang de voorraad strekt.

WOORDEN UITBEELDEN & TEKENEN Held

Verliefd

Touwtjespringen

Quiz mee met Jommeke op www.standaardboekhandel.be t.e.m. 30 juni en maak kans op supertoffe prijzen!

Zeepko n

ing

Actie bij

en

bij

13


in de kijker

Tijdschrift voor thrillerfans

0 0€ 14.95 12 adviesprijs 00112

AP 8 7 1 0 2 0 6 2 4 3 0 9 6 AP 8 7 1 0 2 0 6 2 4 3 0 9 6

Magazine #1 2012

Karin Slaughter Special

Witse Het leven is mooi, crimineel mooi

Crime magazine Karin Slaughter Een magazine over Karin Slaughter, over haar werk, haar schrijven. Met tips hoe je een spannend verhaal zelf schrijft. Lees alles over Karin Slaughter, haar leven en haar werk in dit nieuwe ‘Crime magazine’!

Stan Lauryssens Donkere dreigende wolken. Flitsende bliksem. De naden van het zeil scheuren en de feesttent zakt in elkaar. Een spoedarts buigt zich over het enige dodelijke slachtoffer. Het mobieltje van Witse rinkelt. “Moord Witse,” zegt de arts, “vijf letters, M-O-O-R-D.”

4,95 EUR bekentenis ‘ik ben geobsedeerd door de donkere kant van álles’

16,50 EUR

plaats delict Gluren in het slaughterhuis sneak preview nieuw will trent-verhaal onthulling Zo schrijf je een thriller tips van tomas ross

België. Een geschiedenis zonder land

Like Dandelion Dust (Laat Mij Niet Los) ‘Laat mij niet los’ is het verhaal van het ene gezin dat vastbesloten is hun zoon te behouden, en van het andere gezin dat van plan is een nieuw leven te beginnen, een leven waar ze altijd van gedroomd hebben.

Rolf Falter Historicus Rolf Falter schreef een geschiedenis van België, waarbij hij vertelt over Julius Caesar, Karel de Grote, de Guldensporenslag en uiteraard ook over de onafhankelijkheid in 1830. Het boek gaat over mensen die vooruit willen in het leven.

Dvd: 14,99 EUR

22,50 EUR

exclusief! Win een bezoek van

!

Koop, kras en maak kans op een uniek cadeau voor je kind: een bezoek van Kaatje op het feestje van je kind!

+

Verkrijgbaar vanaf 15 juni Incl.

Vakantiepakket met 2 boeken 12,95 EUR Je herkent de deelnemende titels op de winkelvloer aan deze sticker.

14,95 EUR

CD 13,95 EUR

12,95 EUR

Exclusief bij & bij


actie michelin

Exclusief bij Standaard Boekhandel Tot 15% korting* op het complete Michelin gamma**! w de

in

ick er e

n w

op

ob

b le M ju ICH EL ni to ELIN IN. t e tit n m els n e t 2 a a r ke uz 1 ju l i 2012 e. .

r.

a pv oo and ank et all bij a r m ** rting baa * 5% ko muleer Niet cu

de deelnem kent en d her et e J ite ls

toeristische gidsen loer aan deze s kelv t

n er e 1, me 0 e c re k 10% of n 1 H art ortin bij n 3 ig va MIC og ge aank a v rafi n e ld an op o e, t n/of op van 2 en 15% bij aanko ctie ge sen v p oer istis romotionele aanbiedingen. A rantgid ch e g u ta idsen en hotel- en res

De Groene Reisgidsen weekend Driesterrengidsjes voor een geslaagde citytrip! Met uitneembaar stadsplan.

9,99 EUR per gids

De Groene Reisgidsen

Camper- en motorgidsen

Betrouwbaar bij de voorbereiding, onmisbaar op reis! Met het unieke Michelin sterrensysteem en inspirerende rondritten langs de interessante plaatsen van ieder land, streek of stad.

De ideale reisgezel van elke camperen motortoerist!

Van 14,95 EUR tot 19,99 EUR per gids

Van 19,99 EUR tot 29,99 EUR per gids

Cartografie

Wegenatlassen

Wegenkaarten

Stadsplattegronden

Gedetailleerde cartografie voor een aantrekkelijke prijs.

Vier reeksen van kaarten voor diverse behoeften, met daarop zo veel meer informatie dan alleen maar je reisweg!

Een onmisbare reisgezel om een stad te ontdekken. Met heel wat toeristische en praktische informatie.

Van 5,95 EUR tot 8,50 EUR per kaart

Hotel- en restogidsen MICHELIN gidsen De referentie voor wie op zoek is naar het juiste restaurant of hotel!

Van 15,95 EUR tot 25,50 EUR per gids

Exclusief bij

Van 5,95 EUR tot 8,95 EUR per plattegrond

* 5%korting bij aankoop van 1, 10% bij aankoop van 2 en 15% bij aankoop van 3 of meer MICHELIN titels naar keuze. Geldig, zolang de voorraad strekt, van 10 juni tot en met 21 juli 2012 bij alle Standaard Boekhandels. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele aanbiedingen. De korting wordt automatisch aan de kassa verrekend. ** Alle cartografie, toeristische gidsen en hotel- en restaurantgidsen van MICHELIN.

Van 16,95 EUR tot 26,95 EUR per atlas

15


literatuur Tegenlicht

Wij waren hier

Esther Verhoef

K. Thompson Walker

John Steinbeck

Het literaire debuut van successchrijfster Esther Verhoef. Een meeslepende roman over de verstrekkende gevolgen van een ontregelde jeugd.

Stel je voor dat de aarde trager gaat draaien en dat elke dag langer gaat duren dan de vorige… Een onontkoombare, originele en onvergetelijke roman over een meisje in een bedreigde wereld. Voor de liefhebbers van Giordano en Ammaniti.

Deze roadtrip van John Steinbeck en zijn poedel Charley door het Amerikaanse continent van de jaren zestig, dient als voorproefje op het te verschijnen nieuwe boek van Geert Mak, ‘Reizen zonder John’, waarin hij 50 jaar na dato dezelfde reis maakt en op inspectie gaat.

19,95 EUR

Reizen met Charley

Tijdelijk 15 EUR van 15 juni t.e.m. 15 augustus 2012. Daarna 22,95 EUR

18,50 EUR

In een mens

Hoezo moeilijk? Teken dieren van kop tot staart

Wachten op de dageraad

John Irving

William Boyd

Een intrigerende roman over verlangen, geheimhouding en seksuele identiteit. Een boek over de liefde in al haar verschijningsvormen en een gepassioneerd betoog voor seksuele verscheidenheid. Een nieuw hoogtepunt in het indrukwekkende oeuvre van John Irving.

Een superieure literaire thriller die de lezer meevoert van het vooroorlogse Wenen tot de theaters van het Londense West End, van de slagvelden in Frankrijk tot hotelkamers in Genève. Een wereld waarin loyaliteit en verraad dicht bij elkaar liggen. Van de auteur van ‘Rusteloos’.

19,90 EUR

24,95 EUR

Pinder, Hodge, Dutton en Newey Hoe tover je vierkanten, rondjes en ovalen om in paarden, katten, honden, wilde dieren en vogels? Volg de aanwijzingen en wek in een paar stappen de dieren tot leven. Vanaf 8 jaar.

12,50 EUR

Kelderkind Kristien Dieltiens Een spannende historische roman. Op pinkstermaandag 1828 stond Kaspar Hauser ineens op het marktplein van Neurenberg. De 16-jarige jongen kon amper praten of lopen. Later bleek dat hij jarenlang opgesloten zat in een kleine kelder. Wie verstopte hem al die tijd, en waarom?

22,95 EUR (Lees meer op pag. 20)

Toptitels in handig zakformaat. Onmisbaar in de reiskoffer! Het grote kleine quizboek Marian van Eupen De leukste en slimste vragen over film, natuur, kunst & cultuur, eten & drinken, taal, sport, geschiedenis… Met een eigen quizgedeelte voor kinderen. Onmisbaar op de achterbank!

14,95 EUR

12,50 EUR

15 EUR

12,50 EUR

15 EUR Verkrijgbaar vanaf 15 juni

Verkrijgbaar bij


hobby & vrije tijd Granny Squares Haken in retro-stijl

Poppen breien met Arne & Carlos

Sarah London

Arne Nerjordet en Carlos Zachrison

Het haken van granny squares is verslavend. Je merkt snel dat je alle kanten op kunt met oma’s vierkantjes. Je kunt ze in diverse varianten maken. Homedecoraties in retrostijl staan centraal, zoals lampenkappen en hippe kledinghangers.

Breien is de populairste trend van het moment! In dit boek laat het Scandinavische duo, Arne & Carlos, een fantastische collectie zien van 15 gebreide poppen en hun charmante miniatuuroutfits!

14,95 EUR

19,95 EUR

Handboek Tour de France Michael Boogerd & Maarten Scholten In dit compacte naslagwerk brengen Michael Boogerd en Maarten Scholten alle belangrijke informatie voor de Tour van 2012 bijeen. Het bevat voorbeschouwingen op de etappes, bijzonderheden van het parcours, biografietjes van de renners en de ploegen en historische achtergrond.

15 EUR

Verboden

Björn Borg & Wimbledon

Ted Dekker en Tosca Lee

Sune Sylvén

‘The Book of Mortals 1’. Eeuwen geleden wist de wereld ternauwernood te ontsnappen aan de apocalyps. Nu, bijna 500 jaar later, zijn er geen bedreigingen meer voor de mensheid. Er is geen haat, geen oorlog, geen passie, alleen vrede en angst. Totdat één man de waarheid ontdekt.

Dit is het verhaal van Björn Borg. Vanaf het moment dat hij een tennisracket won en urenlang ballen tegen de garagedeur van zijn ouderlijk huis tikte, zijn successen op Wimbledon tot zijn plotselinge afscheid van het toptennis, waarna hij een zakenimperium opbouwde.

19,95 EUR

World Press Photo 2012 World Press Photo streeft ernaar om in al zijn publicaties parels uit de fotojournalistiek te laten zien. De beste journalistieke foto’s van 2011 worden bekroond, tentoongesteld en wereldkundig gemaakt. Opzienbarend, verrassend en soms schrijnend.

24 EUR

14,95 EUR

» wist je dat –– Björn Borg vijf keer op rij Wimbledon won? –– Hij al op z’n 26ste stopte met tennissen? –– Hij nooit zijn emoties liet zien op het veld

en daarom de bijnamen Mr. Cool, The Ice Man & Iceberg kreeg?

nieuw! bestel nu online en haal je favoriete boek af in een van onze winkels. meer info? Surf naar www.standaardboekhandel.be

17


Lezen en wegwezen

© Westtoer

in Vlaanderen Vakantieland

JA, ik haal mijn handig pakket vol vakantietips

Dhr.

Mevr.

Voornaam:

4d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d4

Straat: 4d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d4 Nr.: 4d5d5d5d4 Postcode: 4d5d5d5d4 Woonplaats:

4d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d4

❒ JA, ik wil via e-mail leuke vakantietips en interessante aanbiedingen uit Vlaanderen Vakantieland ontvangen. Mijn e-mail adres:

4d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d4

Ik wil ook meer vakantietips uit mijn favoriete regio. Stuur me de GRATIS* vakantieboekjes na over:

de Antwerpse Kempen het Brugse Ommeland de Groene Gordel het Hageland de Kust

de Leiestreek Limburg het Meetjesland Scheldeland de Vlaamse Ardennen

het Waasland de Westhoek Logeren in Vlaanderen (maximum 3 brochures aankruisen)

* Het Vlaanderen Vakantielandpakket wordt gratis geleverd zolang de voorraad strekt. Voor de verzending van (maximaal 3) regiobrochures of vakantieboekjes vragen wij een vrijblijvende bijdrage van 2,9 euro. Je ontvangt een overschrijvingsformulier samen met je informatiepakket. Wij respecteren je persoonlijke levenssfeer. Daarom zullen deze gegevens alleen worden opgeslagen bij Toerisme Vlaanderen. Daar mag je ze inzien, laten wijzigen of schrappen. De gegevens worden alleen voor toeristische doeleinden gebruikt.

Vakantieplezier van hier. www.vlaanderen-vakantieland.be

§2110803

Naam: 4d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d5d4

SBF12

Maar ook hoofdstukken vol actie, romantische intermezzo’s en voetnoten om bij stil te blijven staan. Begint het al te kriebelen? Haal dan vandaag nog je gratis Vlaanderen Vakantielandboek en inspiratiemagazine Voluit, boordevol tips voor meer dan 400 weekendjes weg in Vlaanderen Vakantieland.

Mijn gegevens:

V.U.: Peter De Wilde - Grasmarkt 61 - 1000 Brussel -

Vlaanderen Vakantieland, da’s meer dan 100 bladzijden vakantieplezier.

in Vlaanderen Vakantieland bij Standaard Boekhandel.


kookboeken

Actie bij Standaard Boekhandel ww

w

.st and a

el .be

Bestel je favoriete boek ook online d an ardboekh

Gordon’s Great Escape Zuidoost-Azië

Bij aankoop van één Trotter Reisgids naar keuze, ontvang je een Trotter City Brussel GRATIS (t.w.v. 15,99 EUR)*!

Gordon Ramsay Gordon Ramsay gaat op culinaire ontdekkingsreis naar Zuidoost-Azië en verkent de geur- en kleurrijke keukens van Thailand, Maleisië, Vietnam en Cambodja. Het resultaat is dit boek waarin de passie van Ramsay voor deze heerlijke regio in alle 100 gerechten te proeven is.

24,95 EUR

Een maand in Marrakesh Andy Harris ‘Een maand in Marrakesh’ neemt je mee naar het hart van Marokko, naar geurig en kleurig Marrakesh. Het is een prachtig kook-, eet- en reisboek vol liefde voor de sensationele smaken uit magisch Marrakesh.

*Actie geldig, zolang de voorraad strekt, van 10 juni tot en met 21 juli 2012.

29,95 EUR

Actie bij

Puur genieten en toch gezond en slank Pascale Naessens In ‘Puur genieten’ grijpt Pascale Naessens terug naar eenvoudige, snelle, zomerse gerechten boordevol groenten voor een zalig en gelukkig gevoel.

24,99 EUR


interview

‘Licht verteerbaar, maar met een donker kantje’

© Bas Bogaerts

Wat voor een boek is ‘Kelderkind’?

Kristien Dieltiens is schrijfster en illustratrice.

- 50ste boek van Kristien Dieltiens - 15 jaar na haar eerste boek - 200 jaar na geboorte Kaspar

Kristien Dieltiens, Kelderkind, Uitgeverij De Eenhoorn, 22,95 EUR (zie ook pag. 16)

Kristien Dieltiens: “‘Kelderkind’ is een historische roman, gebaseerd op echte feiten. Ik deed acht jaar onderzoek, bezocht een aantal plaatsen en schreef er drie jaar aan. Maar bovenal is het ook een misdaadroman, een psychologische thriller. Voor het begin moeten we terug naar 1828 wanneer in Neurenberg plots een vreemde jongen op het marktplein staat. Hij is ongeveer 16, spreekt amper, buiten dat ene zinnetje: ‘Ik wil ruiter worden zoals mijn vader’, en kan eigenlijk niet lopen. Hij wordt in bescherming genomen, maar communiceren is onmogelijk tot iemand hem een potlood en papier toestopt en hij zijn naam neerschrijft: Kaspar Hauser.”

Wie was die Kaspar Hauser? KD: “Er zijn twee hypotheses. De ene stelt dat het een bedrieger was, die van de maatschappij wou profiteren. De tweede stelling gaat ervan uit dat het om een weggestoken prinsenkind zou gaan, meer bepaald een kleinzoon van Napoleon. Hij had gedood moeten worden. Dat is om één of andere reden niet gebeurd en hij is dus wellicht 14 jaar lang vastgehouden in een kerker of een kelder. Hij heeft in heel die tijd nooit een mens gezien, met niemand gesproken. Eten en water werden ’s nachts neergezet als hij sliep. Mogelijk werd hij gedrogeerd om lang en vast te slapen. Als hij uiteindelijk in Neurenberg opduikt, wordt hij als het ware herboren.”

En wanneer wordt het een thriller? KD: “Wel, er is een tweede hoofdpersonage, Manfred. Hij is volledig fictief. Manfred is geboren met een hazenlip. Hij is eigenlijk een ander soort kelderkind.

nieuw! bestel nu online en haal je favoriete boek af in een van onze winkels. meer info? Surf naar www.standaardboekhandel.be

Want als je in die tijd met een handicap geboren werd, werd je bekeken als een paria, werd er niet met je gesproken. Eigenlijk werd je verstoten. Manfred gaat naar het leger om man te worden want zo zegt hij zelf: ‘Ik heb ook een hazenhart’. Hij zit opgesloten in zijn eigen gevoelens. En dan komt Kaspar ergens op de proppen. Manfred haat Kaspar intens. Hij wil hem vermoorden. Kaspar begint een leven als vrij man, dat komt in het nieuws en even later probeert iemand hem te vermoorden. Maar meer ga ik hier niet prijsgeven.”

Hoe ben je bij Kaspar terechtgekomen? KD: “In 1979 zag ik ‘Jeder für Sich und Gott gegen Alle’, de film van Werner Herzog over Kaspar Hauser. Ik was net bevallen van mijn eerste kind en wellicht daardoor heel ontvankelijk voor dat verhaal. In 1985 las ik een boek over Kaspar en in 1997, toen mijn eerste boek ‘De gouden bal’ uitkwam, wist ik al dat ik zijn verhaal wou schrijven. Uiteindelijk heb ik 49 boeken geschreven vooraleer ik er klaar voor was. Maar wat dan nog: mijn 50ste boek, 15 jaar na het eerste en 200 jaar na de geboorte van Kaspar, dat is drie keer feest!”

Is ‘Kelderkind’ een boek voor young adults of voor volwassenen? KD: “Voor iedereen vanaf pakweg 15 jaar. Weet je, voor mij moet een verhaal beresterk zijn, vlot lezen, je meeslepen. Ik ga ervan uit dat een volwassene van een boek moet kunnen genieten, zelfs als het geschreven is voor 6-jarigen. ‘Kelderkind’ is een literaire thriller, 500 bladzijden dik, ideaal voor lange vakantiedagen. Het onderwerp is donker, maar het boek leest lekker lichtvoetig.”


lezen is te gek!

ontdek de allerleukste kinderverhalen! Lezen is te gek! Avontuurlijke paardenverhalen 8,95 EUR Lezen is te gek! Betoverende balletverhalen 8,95 EUR  Lezen is te gek! Coole skaterverhalen 8,95 EUR  Lezen is te gek! Leuke voetbalverhalen 8,95 EUR  Lezen is te gek! Magische prinsessenverhalen 8,95 EUR  Lezen is te gek! Spetterende dolfijnenverhalen 8,95 EUR  De vrolijke avonturen van De Feestelfjes 12,50 EUR  De dolle avonturen van De Ponygekke Prinses 10,95 EUR Disney Fairies Wondere Verhalenboek 12,95 EUR  De Dinobaai verhalenomnibus 12,50 EUR Monsterjacht verhalenomnibus 12,95 EUR  Het grote kwajongensboek van Stoute Hendrik 10,95 EUR

Nog veel meer titels in deze reeks beschikbaar bij Standaard Boekhandel.

Verkrijgbaar bij

nieuw! bestel nu online en haal je favoriete boek af in een van onze winkels. meer info? Surf naar www.standaardboekhandel.be

21


jeugdboeken

Vakantie Krabbels

Vakantiekalenders

Fiona Watt

o.a. Carlier, De Boeck, Desmet, Stas ...

Dit doosje bevat vijftig activiteitenkaarten om op te tekenen en te versieren. Je kan ze uitwissen en steeds opnieuw beginnen, ideaal voor op reis!

Ontdek de 7 ‘Vakantiekalenders’, kleurrijke scheurblokken boordevol leuke oefeningen, voor elk leerjaar één! De oefeningen helpen je kind op een speelse manier de leerstof van het voorbije schooljaar te oefenen. Voor elke vakantiedag is er een oefenblaadje. Voor kinderen t.e.m. het 6de leerjaar.

9 EUR

7 EUR per Vakantiekalender

ww

w

.st and a

el .be

Bestel je favoriete boek ook online ardboekh

d an

Het leukste ABC ter wereld

Lotusbloem

Tom Schamp

Alyson Noël

Ontdek in dit prachtige boek hoe de letters tot leven komen: de A is de Eiffeltoren, de B een dikke beer, de G een kromme banaan. Een boek boordevol verrassingen, nieuwe ontdekkingen én met gratis poster!

Ever en Damen hebben al eeuwenlang bittere rivalen, jaloerse vrienden en hun eigen ergste angsten overwonnen – allemaal in de hoop ooit samen te kunnen zijn, voor altijd. In ‘Lotusbloem’ is hun gezamenlijke lot eindelijk binnen bereik.

16,99 EUR

14,95 EUR

Met gratis poster

Educatieve boekjes van Bumba in een handig koffertje Koffer + 3 boekjes voor slechts

14,99 EUR

BOVEN en ONDER, LUID en STIL of VOOR en ACHTER? Bumba en Bumbalu leren het je allemaal. Buiten of binnen, met dit handige koffertje neem je deze leuke educatieve boekjes van Bumba overal mee. Voor thuis of op vakantie!

Exclusief bij & bij


Bij aankoop van 2 strips

Gratis e

d zon e t rs

a g va n d e m aa

nd

Ied

er e

e

1 filmticket * voor ©

St an da

ar dU

itge veri j2

* Actievoorwaarden

012

• Gratis ticket voor een filmvertoning van Kids At The Movies bij Kinepolis, te verkrijgen door bovenstaande unieke code online in te geven op: www.kinepolis.be/strips • De code is enkel geldig bij aankoop van minimum 1 betalend ticket en is geldig voor één van de drie edities • Tickets kunnen enkel besteld worden via www.kinepolis.be/strips • De code kan enkel gebruikt worden voor de edities van Kids At The Movies op zondag 2 september, 7 oktober of 4 november 2012 • De unieke code kan pas twee weken voor iedere Kids-editie online ingevoerd worden op www.kinepolis.be

Actie geldig, zolang de voorraad strekt, van 10 juni tot en met 31 augustus 2012.

ids

be/k

olis.

nep w.ki

ww

• Het supplement van € 2,00 voor een 3D-film blijft behouden • De code voor een gratis ticket is geldig in alle bioscopen van Kinepolis in België • Unieke code is geldig voor één van de drie bovenvermelde edities en niet voor events • In geval van fraude met de codes kan Kinepolis niet verantwoordelijk gesteld worden

Actie bij & bij


Klant aan het woord

‘Een van de scherpzinnigste thrillerschrijvers ter wereld’

Jan (63) is psycholoog.

“Je mag wel zeggen dat mijn vrouw en ik een indrukwekkende verzameling boeken hebben; zo’n 1.500 à 2.000 stuks intussen. Nadat ik een paar keer ben thuisgekomen met een titel die we al hadden, heb ik besloten er een Excelbestand van aan te leggen. In die collectie zitten toch behoorlijk wat thrillers. Karin Slaughter bijvoorbeeld, daar hebben we zowat alles van. Jonathan Kellerman lees ik ook heel graag. Hij is een psycholoog – net als mijn vrouw en ikzelf – en dat speelt natuurlijk mee. Donna Leon vinden we ook goed. Zij heeft jaren in Venetië gewoond. Geen wonder dat ‘Net op tij haar serie rond commissaris Brunetti gesitueerd d om mee is in die stad. ‘Acqua Alta’ mag best mee in de te reizen in heel reiskoffer. En John Irving natuurlijk. Hij schrijft wat kof geen thrillers, maar is wel mijn favoriete fers’ auteur. ‘A prayer for Owen Meany’ heb ik in het Ellen (27) is ki nderarts in op leiding. Engels gelezen omdat ik de vertaling niet kon afwachten. Pat Conroy zit qua onderwerpen en sfeer een beetje op dezelfde lijn. En dan is “Welk boek ik ga meenemen op vakantie? er nog Irvin D. Yalom, psychiater en schrijver. in de boeken Ik ben net aa van Karin Slau n het grasduin gh ter. Ik heb er en Al zijn romans zijn zonder meer aanraders. ik een beetje intussen zo ve de tel kwijtge el gelezen dat ra ak t Vandaag neem ik ‘Duivelspiek’ van Deon be n gelezen heb. van wat ik wel Ik lees veel, en wat ik nog voornamelijk niet Meyer mee. Meyer is blijkbaar een Zuidecht wel mijn thrillers en K favoriete aute arin Slaughte ur . r is H aa Afrikaan. Ik ken hem niet, maar hij heeft flink r hoofdpersona kinderarts. Ze ge Sara Linton lf ben ik kind er is ar ee ts wat prijzen gewonnen, o.a. de Martin Beck n in op verhalen me da leiding en wel arom net iets licht spreken meer aan. Ik ha ar Award. The Times heeft het over ‘een van de achter de rug, heb nu negen nog drie voor jaar opleiding de boeg. Nee scherpzinnigste thrillerschrijvers ter wereld’. avontuur bele n, zelf heb ik no efd, gelukkig g geen Lintonmaar zou ik zo Veelbelovend, toch?” lees? Herman zeggen. Wat ik Koch, maar da ve rd er nog zoal t is natuurlijk trilogie van St een ander genr ieg Larson vond e. De M illenniumik ook erg goed minder. Na ‘S . Jens Lapidus nel geld’ weet ligt me iets ik niet of ik di hem ga grijpen rect naar een . Nicci French ander boek va , daar heb ik n zou trouwens ook heel wat een nieuw bo va n gelezen. Er ek van hen ve Deze maand no rschijnen, dach g. Tja, dat is da t ik. Hoe zeg n net op tijd om je? koffers, toch?” mee te reizen in heel wat

Deon Meyer, Duivelspiek, A.W. Bruna, 7,50 EUR

24 standaard boekhandel magazine

Nicci French, Dinsdag is voor bij, Anthos, 19,95 EUR (zie ook op pa g. 7)


magazines

special! WETENSCHAP

NATUUR

TECHNOLOGIE

TRANSPORT

HISTORIE

RUIMTE

GOEIE VRAAG! k in nu oo iË BelG

50

2, €

LesLey-Ann PoPPe

'HOE KOMEN VOGELVEREN AAN HUN KLEUR?'

waar oF niet?

Ontdek onze schitterende magazines! Natuur, kennis & sport: voor elk wat wils.

sterke verhalen • •

een kip kan nog maanden zonder kop leven Van kaas krijg je nachtmerries een duiker kan geen scheten laten Doorgeslikte kauwgum blijft 7 jaar in je maag

Wie Wint het eK?

Feit: teams met rode shirts maken meer kans

EN allEs OVER:

■ OLYMPISCHE SPORTEN ■ CLOUD COMPUTING ■ CHOCOLADE ■ TOETANkHAMONS TOMBE ■ DINOSAURIëRS ■ SUPERAUTO'S

WOLVEN

Alles over de voorouders van onze trouwe viervoeters

RuimtEpuiN

Nr 1-12 www.knowhownu.nl PrIJS €3,99

Hoe gevaarlijk is troep in de ruimte? Hoe André Kuipers ervoor moest schuilen

nieuw!

€ 3,95

Magazine

nIMo’S WIn GERoEK! KooKBo

Geronimo op het menu?

Flow vakantieschrijfboek

Know How nieuw!

Special!

Het nieuwe maandblad ‘Know How’ prikkelt je brein met de meest uiteenlopende feiten, spectaculair beeld en kleurrijke infographics. Het magazine maakt je wijzer en prikkelt je nieuwsgierigheid.

Fijn voor nu en voor later: je zomer vastleggen in een origineel plak-, teken-, schrijf- en verzamelboek ofwel het ‘Flow vakantieschrijfboek’. Een superdikke zomerspecial van 246 pagina’s!

12,95 EUR

Maak zelf een djembé! Recept voor kaaspannenkoeken

GA MEE op SAFARI!

nieuw!

DOEPRET - QUIZ - GI-Ga-GRaPPEn - GEROnIMO STRIP LEUKE SPELLETJES - En nOG HEEL VEEL MEER ...

Roots Met verrassende foto’s, verhalen, tips, reizen, vakanties, koken en mooie dingen kopen. ‘Roots’ telt maar liefst 120 pagina’s, heeft een luxe-uitstraling en met elke maand verrassende extra’s en uitneembare kaarten om zelf mee op pad te gaan.

3,95 EUR i.p.v. 5,95 EUR Fiets Tourpakket

2,50 EUR i.p.v. 3,99 EUR Geronimo nieuw! De Geronimo Stilton-magazines leveren een muizenissige brok leesplezier. Een wereld vol gi-gaspannende avonturen, ijzersterke verhalen en strips, muizenissige weetjes en tips, knutselen en recepten, leuke spelletjes en opdrachten, wedstrijden en nog veel meer!

3,95 EUR Procycling Tourgids

Het grootste magazine voor racefietsers en mountainbikers. Deze maand een extra 40 pagina’s tellende bijlage met een Tourvooruitblik en een Tour Etappeboekje met alle ploegen, etappeschema’s, hoogteprofielen en achtergronden.

De enige echte officiële Tour de France Gids, 196 pagina’s dik. Met alle etappes, alle deelnemers en interviews. De meest complete en diepgaande vooruitblik op de Tour de France 2012.

5,50 EUR

7,50 EUR

Procycling Tourbox Exclusief pakket Tour de France 2012. Een traktatie voor de wielerfan met naast de officiële Tour de France Gids ook vier unieke Tourgadgets: een boekje met 64 pagina’s Tourverhalen, etappe invulposter, vier retrofotoprints en de officiële routekaart.

11,95 EUR

Verkrijgbaar bij

25


spannende boeken

EXCLUSIEF!

3=2 ACTIE* Erfenis

Koop 3 van deze boeken naar keuze en betaal er slechts 2!

Roger Schoemans Mem Bats is 96 wanneer ze sterft. Iedereen denkt meteen aan een natuurlijke dood, behalve Anne Brems, de vaste verpleegster van Mem. Zij stort haar hart uit bij Joosten en Schrapen, twee journalisten. Een spannende actiethriller rond drugsschandalen en kunstzwendel.

10 EUR per boek - 3 boeken voor slechts 20 EUR* i.p.v. 30 EUR

24,95 EUR

Agent 6 Tom Rob Smith Het adembenemende avontuur dat begon met ‘Kind 44’ en ‘Kolyma’ sluit magistraal af met ‘Agent 6’, een spannende thriller die zich afspeelt op meerdere continenten en tegen de achtergrond van verschillende historische gebeurtenissen.

J e he

s ad ra

r oe

tre

kt.

n aa

• • •

Niet cum ule erb aa r

aa nb ie

ion ele

titels op de w i n ke l vl

ere nd ta

de

betalen Exclusief bij

en

gustus 2012 en zo l an gd ev oo r

slechts

au 15

kopen

. .m

en/of promot

el n

un i2 0

t.e

3= 2

10 j

12

en ting kor

Aanbod geldig v an

• • •

19,95 EUR de

em

. en ng di

rkent de

Vuurmoord Jorun Thørring Een brand in het centrum van Tromsø doet terugdenken aan een zaak van veertig jaar geleden, waarbij twee mensen om het leven kwamen. Politie-inspecteur Aslak Eira leidt het onderzoek. Ze gaat op zoek naar getuigen, maar die worden systematisch het zwijgen opgelegd.

24,95 EUR

m e

deze sticker.

Een geschikte spion Chris Morgan Jones Een moderne, razendspannende spionagethriller over het witwassen van geld, die zich afspeelt tegen de achtergrond van Moskou, Londen en Berlijn. Morgan Jones dient zich aan als opvolger voor Le Carré.

24,95 EUR

Nacht in Parijs Michael Berg *Deze actie is geldig, zolang de voorraad strekt, bij alle Standaard Boekhandels en Standaard Bookshops bij FUN van 10 juni t.e.m. 15 augustus 2012. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele aanbiedingen. Deze aanbieding is telkens geldig per bundel van drie boeken.

Exclusief bij

Chantal Zwart geniet in Parijs van de vrijheid die het leven als freelancejournaliste haar biedt. Wanneer haar vriendin betrokken raakt bij de dood van een bekende politicus, raakt Chantal verstrikt in een web van intriges, leugens en harde criminaliteit…

17,95 EUR

& bij


Femmes fatales Willy Bogaerts De politie staat voor een raadsel: in Leuven ontploffen bommen die enorme schade aanrichten, twee mannen worden neergeschoten en een vrouw wordt gruwelijk verminkt aangetroffen in een bos. Komt commissaris Bottu op tijd om nog meer moorden te vermijden?

26 topauteurs bundelen hun krachten en schrijven samen de ultieme thriller, o.a. Kathy Reichs, Jeffery Deaver en Tess Gerritsen.

19,90 EUR

15 EUR

Geen rust voor de doden 26 topauteurs

De Gideonsbende

Blauw goud

Christian De Coninck Een zigeunerjongen wordt vermoord teruggevonden. Commissaris Goris en inspecteur Pauwels dringen in het Romamilieu binnen. Ondertussen wordt Brussel geteisterd door een bende die dieven, daklozen en homo’s gewelddadig aanpakt.

Almar Otten

18,50 EUR

18,95 EUR

Matt Paddinge erft na het overlijden van zijn moeder een schitterend getijdenboek. Het is een verloren gewaand meesterstuk, bijzonder vanwege het veelvuldig gebruik van de kleur blauw.

File

Engeleneiland

Patrick De Bruyn

Camilla Läckberg ‘Engeleneiland’ is Läckbergs achtste thriller over Patrik Hedström en Erika Falck. Inspecteur Patrik Hedström en zijn collega’s verdiepen zich in een oude verdwijningszaak die nooit is opgelost.

Op de E40 richting kust loopt de vakantieuittocht volledig in het honderd. En de lpg-tank van een auto in de file ontploft met dodelijke slachtoffers en zwaargewonden als gevolg. Er blijkt een verband met andere dodelijke verkeersongevallen in de file!

19,95 EUR

21,95 EUR

Wist je dat je nu ook online kan bestellen op www.standaardboekhandel.be? je bij afhalen in een Standaard Boekhandel in je buurt geen portkosten hoeft te betalen? EXTRA VOORDEEL


Klant aan het woord

‘Stap voor stap komen mysteries naar boven’

Katrien (22) is studente.

“Een goed verhaal, daar stap je in en wil je niet meer uit weg. ‘De Rotters Club’ van Jonathan Coe is zo’n boek. Dat hield me echt in zijn greep. Het is een schets van de maatschappij van de jaren zeventig, gezien door de ogen van vier adolescenten die samen de redactie van een schoolkrant vormen. Terwijl zij vooral aan popmuziek en meisjes denken, wordt er gestaakt en blaast het IRA auto’s en cafés op. Een sterk verhaal, het soort boek dat je wil kopen om het bij de hand te hebben als je nog eens een passage wil herlezen. Ik lees vooral ‘Vroeg of ’s avonds en op vakantie, zoals de meeste mensen laat zeker. In de regel kies ik voor romans, maar ik ben komen g zeker niet vies van thrillers. Van Karin Slaughter heb eheimen aan de o ik al heel wat gelezen. Nicci French vind ik ook goed. ppervlakte’ Vooral omdat dat verhalen zijn over gewone mensen. Patrick (49) is verpleger. Gewone mensen met gewone geheimen. Er is weinig nodig om het leven van die mensen helemaal “Zelf ben ik ni op zijn kop te zetten. Iedereen heeft wel iets dat hij et zo’n ferven te lezer. ’t Is maar dan hebb te zeggen, ik of zij liever niet aan de grote klok hangt, maar net en we het voor lees wel vrij ve al over tijdsch el, de kranten, da riften, weeke die dingen lijken hen dan te achtervolgen. Neem nu t soort dingen ndbijlagen bi . Het literaire j mijn echtgeno werk, dat is m dit boek: ‘Wat jouw naam verbergt’ van Clara Sánchez. te. Zij leest vr eer de dada va ij veel, en dan n wat meer tijd vooral op de m is: winteravon Sandra is zwanger van iemand waar ze niet van omenten dat er den en op vaka ik op pad met ntie natuurlijk. een lijstje, zo houdt. Ze vlucht naar de Spaanse kust waar ze een Vandaag ben ko m ik tenminst ze al heeft. Li e niet thuis m sa Jackson staa ouder stel leert kennen dat haar onder hun hoede et een titel die t op het lijstje James Patterson , Harlan Cobe neemt. Alles lijkt perfect normaal en gewoon ook. Patterson n en Dan Brown. heeft net een tegen de acht boek uitgebra ergrond van de en dan komen beetje bij beetje mysteries uit het ch t dat speelt Olympische Sp actueel en com elen in Londen mercieel goed verleden naar boven borrelen. Dat is het soort boek . B randend bekeken. Harla uit: ‘Blijf dichtb n Coben heeft ij’. Blijkbaar ga dat ik wil kopen.” oo k ni eu w werk at het over men helemaal ande sen die een le rs uitgedraaid ve n le id en dat is dan ze dach was vroeger ee ten. Megan, ee n wilde meid. n hu is m oeder, Ray heeft zijn fotograaf verk veelbelovend nald en Jack, e carrière als een politieman met zich mee , sleept een on . En elk van he opgeloste zaak n heeft wel ie proberen te ho ts dat ze angs uden. Maar vr tv al lig verborgen oe g of laat kom aan de opperv en die geheim lakte. Veelbelo en natuurlijk vend zou ik ze ggen. Harlan m ag mee op reis !”

Clara Sánchez, Wat jouw naam verbergt, Cargo, 19,90 EUR

28 standaard boekhandel magazine

Harlan Coben, Blijf dichtbij, Uitgeverij De Bo ekerij, 19,95 EUR


tijd voor huiswerk

Met de reeks ‘Tijd voor huiswerk’ wordt leren fun! Deze oefenblokjes bevatten steeds 48 oefenblaadjes. Ze helpen je kind om wat het op school geleerd heeft verder in te oefenen. Tijdens de vakantie bieden ze uitkomst om de leerstof weer op te frissen. Zo blijft je kind goed bij en worden leermoeilijkheden vermeden. De blaadjes zijn uitneembaar zodat ze op een flexibele wijze gebruikt kunnen worden.

Tijd voor huiswerk Oefenblaadjes rekenen (6-7 jaar)

Tijd voor huiswerk Oefenblaadjes cijferen en bewerkingen (9-10 jaar)

7,25 EUR

7,25 EUR

Tijd voor huiswerk Oefenblaadjes rekenen (6-7 jaar). Derde trimester

Tijd voor huiswerk Oefenblaadjes schrijven (6-7 jaar)

7,25 EUR

7,25 EUR

Tijd voor huiswerk Oefenblaadjes rekenen (8-9 jaar)

Tijd voor huiswerk Oefenblaadjes spelling en woordenschat (8-9 jaar)

7,25 EUR

7,25 EUR

Tijd voor huiswerk Oefenblaadjes bewerkingen, vraagstukken en rekenraadsels (7-8 jaar)

Tijd voor huiswerk Oefenblaadjes spelling en woordenschat (10-11 jaar)

7,25 EUR Tijd voor huiswerk Oefenblaadjes vraagstukken en rekenraadsels (10-11 jaar)

7,25 EUR Tijd voor huiswerk Oefenblaadjes maaltafels en deeltafels (7-8 jaar)

7,25 EUR

7,25 EUR Frans leren taaloefenboek (10-12 jaar) Leen Smekens Dit boek bevat veel gevarieerde oefeningen, die afgestemd zijn op wat je kind op school leert. De oefeningen zijn niet alleen leerzaam, maar vooral ook leuk, want thuis oefenen moet in de eerste plaats plezierig blijven. Veel oefenpret!

8,50 EUR

Nog meer titels in deze reeks beschikbaar bij Standaard Boekhandel Verkrijgbaar bij

nieuw! bestel nu online en haal je favoriete boek af in een van onze winkels. meer info? Surf naar www.standaardboekhandel.be

29


Maak je eigen confituur! Alles wat je nodig hebt om zelf de lekkerste confituur te maken!

Exclusief bij Standaard Boekhandel

24,50 EUR per box

Met zelfgemaakte confituur of gelei bewaar je de beste smaken van elk seizoen. Het plezier start al bij het kiezen: ga je voor vers fruit uit de tuin, exotische vruchten of liever groenten en kruiden? Gemakkelijke klassiekers of gedurfde combinaties: het wordt sowieso smullen aan de ontbijttafel. Met de Libelle Doe-box ‘Maak je eigen confituur’ kun je zó aan de slag. In deze box vind je alle benodigdheden om zelf je confituur te bereiden én te bewaren. Alleen voor het fruit of de groenten zorg je zelf.

In de box vind je: • Het Libelle kookboek ‘Maak je eigen confituur’ met 30 heerlijke recepten voor gelei, confituur, marmelade en chutney • 3 glazen bokaaltjes met schroefdop (200 ml) • Set met leuke stofjes, etiketjes, elastiekjes (20 stuks) • 1 neteldoek • 1 aluminium trechter • 1 houten lepel • 500 g Gelfix – Dr. Oetker

Exclusief bij & bij


Sla nu je vakantievoorraad in bij Standaard Boekhandel Topthrillers vanaf slechts 9,95 EUR* per thriller

Montezuma’s wraak

The Tudors (De koning, de koningin en de maîtresse) Anne Gracie & Michael Hirst 12,95 EUR

The Tudors (Koning schaakt koningin)

The Tudors (Uw wil geschiede)

Elizabeth Massie & Michael Hirst 12,95 EUR

Elizabeth Massie & Michael Hirst 12,95 EUR

De groene scarabee

Dochter van Aphrodite

Klem

Philipp Vandenberg 12,95 EUR

Philipp Vandenberg 12,95 EUR

Black-out

Frank van Zwol 9,95 EUR

John Lawton 12,95 EUR

Kwaad bloed

Tromps Armada

De Club Dumas

Kookpunt

Wouter van Mastricht 12,95 EUR

Arturo Pérez-Reverte 12,95 EUR

Keith R.A. Decandido 9,95 EUR

Leighton Gage 10 EUR

Lynn Sholes & Joe Moore 12,95 EUR

Actie bij *Actie geldig, zolang de voorraad strekt, vanaf 10 juni tot en met 31 augustus 2012.


De Moordzomer Exclusief bij Standaard Boekhandel i.s.m. Knack en

Kras en win een citytrip of één van de vele andere prijzen! t.e.m. 15/08/2012

Exclusief bij

i.s.m.

de

d ee

lnemende tite ls

op INTERNATIONAL TRAVEL

Surf naar www.standaardboekhandel.be en geef je unieke code in.

vanaf 10/06/2012

er ke

elvloer aan dez ink es w ti de

Unieke WeDSTRiJD

Je h

KOOP, KRAS EN WIN!

grote voordeelactie met unieke wedstrijd

.

nt

De 40 beste thrillers van de zomer 2012 samen in één grote voordeelactie!

er ck

ACTIE MOORDZOMER STANDAARD BOEKHANDEL/KNACK CITYTRIP KOPENHAGEN 3d/2n  Maak je keuze op www.demoordzomervanknack.be HOTEL 71 NYHAVN****

 In stijl naar het land van H.C.Andersen

Ga naar je dichtstbijzijnde Standaard Boekhandel*

1 boek = Verdien extra punten 35 ptn. op je klantenkaart extra 2005 is het jaar waarin Denemarken’s bekendste dichter 200 jaar wordt, en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Kopenhagen is de stad waar Hans Christian Andersen het belangrijkste deel van bij aankoop vanzijn1 leven van doorbracht. Hij studeerde er, vond er inspiratie en gaf er zijn leven een beslissende wending. Heel wat gebouwen herinneren nog de 40 titels havenstraatje aan zijn aanwezigheid. Laat je aan zijn hand de stad rondleiden en deelnemende ontdek er zo het gezellige

2 boeken =

70 ptn. extra

3 boeken = “Nyhavn”, beklim er via de spiraalvormige helling de “Rundetarn” of bekijk er het in de hele wereldbekende 105 ptn. beeldje van de Kleine Zeemeermin. Cultuurfreaks kunnen het Thorvaldsen-museum bezoeken, en in het Tivoli-park zullen ook de kinderen zich niet extra vervelen. Ook wie houdt van shoppen komt ruimschoots aan zijn trekken, want met de “Stroget” bezit Kopenhagen de Uniek Wallanderverhaal Bovendien EXCLUSIEF BIJ langste winkelstraat van de wereld. Zoals je ziet is Kopenhagen een veelzijdige stad, die het grote voordeel biedt dat, gezien de compactheid van STANDAARD BOEKHANDEL: zijn centrum, alles rustig te voet bereikbbaar is…

Kurt Wallander bekijkt in Het graf een huis dat hij wil kopen. Een opknapbeurt is beslist nodig, maar het huis heeft een grote tuin en een prachtig uitzicht. Terwijl Wallander door de tuin dwaalt, struikelt hij. Pas wanneer hij in zijn auto weg wil rijden vraagt hij zich af waarover hij nu eigenlijk gestruikeld is. Hij loopt de tuin weer in en stuit daar op een vergane mensenhand.

© Cato Lein

OP = OP Koop ‘Het graf’ van Mankell Uniek in voor 1 EUR extra** Vlaanderen Dit 4*-hotel is fantastisch gelegen langs het water in het historische havenkwartier Nyhavn, een veel gefoto-

Hotel 71 Nyhavn****

Vertaald door Janny Middelbeek-Oortgiesen

Dit verhaal wordt je exclusief aangeboden ter gelegenheid van de Moordzomer bij Standaard Boekhandel.

grafeerde toeristische lokatie in Kopenhagen. Het Amalienborgkasteel en de koninklijke tuinen liggnen om de hoek en ook de beroemde winkelwandelstraat “Stroget” is makkelijk tevoet bereikbaar. Het bijzonder karaktervolle hotel is ondergebracht in een historisch pakhuis, dat oa. specerijen uit het Verre Oosten stockeerde en in 1971 tot beschermd monument werd uitgeroepen. Het bijzondere, rustieke interieur met authentieke balken in dennenhout roept de sfeer van langvervlogen tijden op. Mooie lounge, ontbijtruimte, voortreffelijk restaurant “Palhuskaelderen” dat het ideale kader biedt voor een romantisch dineetje. ook deel aan onze unieke wedstrijd: Alle kamers beschikken over haardroger, telefoon, satelliet-tv, Neem gratis draadloos internet, minibar en broekpers. Een nog onuitgegeven Wallanderverhaal, voor het eerst in Vlaanderen en exclusief bij Standaard Boekhandel verkrijgbaar!

Mankell-graf Plano-def.indd 1

14-05-12 16:12

surf naar www.standaardboekhandel.be, geef je unieke code in en maak kans op: From the producers oF the

MillenniuM Trilogy

based on the bestseller by jo nesbø

headhunters by Morten tylduM

★★★★

‘deliriouSly entertAining. pure joy.’ -Time Out ‘A cool, brutAl, intelligent movie’. -The Observer ‘SmArt, funny, ScAry And SurpriSing’. -The Wall Street Journal

www.lumiere.be

Te winnen citytrip :

- Een citytrip naar Stockholm

Inbegrepen :

- Een citytrip naar Kopenhagen

Met dank aan -vluchten met Brussels Airlines -2 overnachtingen in het 4* luxehotel 71 Nyhavn op basis van logies en ontbijt -Copenhagen Card 72u -Reisgids Michelin Weekend Kopenhagen

- 1 van de 170 duotickets voor de film ‘Headhunters’, gebaseerd op het boek van Nesbø, op 28 augustus in Metropolis Antwerpen

* De 40 deelnemende thrillers kunnen online besteld worden op www.standaardboekhandel.be maar dienen wel bij een Standaard Boekhandel in je buurt afgehaald te worden om van de extra punten op je klantenkaart te kunnen genieten én de boeken met sticker met unieke krascode te bekomen voor onze exclusieve wedstrijd. De actie is geldig van 10 juni tot en met 15 augustus 2012, exclusief bij Standaard Boekhandel, dit zolang de voorraad strekt.

Affinion International Travel Alfons Gossetlaan 54 - 1702 Groot-Bijgaarden  02 481 16 00  02 481 17 77  info@affiniontravelclub.com Lic 7061 IATA 08-21170 0

** Slechts 1 boek per aankoopticket.

- 1 van de 20 boekenpakketten

Exclusief bij

I.s.m. uitgeverijen De Geus, The House of Books, VBK en WPG

/OB52445_SB_VAKANTIE_LR  

http://www2.standaardboekhandel.be/sites/default/files/magazine/OB52445_SB_VAKANTIE_LR.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you