Page 1

Promotionele bijlage

Bladerend door de herfst Ontdek onze nieuwe boekenoogst Pag. 7

Win een duoticket voor de exclusieve voorstelling met Tom Lanoye Pag. 8

Spanning ten top met onze meeslepende vriendschapsroman ‘Ventoux’ in samenwerking met


intro

Hét boekenseizoen

3 Verkwikkend genieten 4 Voor beginnende lezertjes 5 Heerlijke herfstweekends 6 Verrijkende vrije tijd Colofon Special ‘Herfst’ is een promotionele bijlage van Knack Weekend, in samenwerking met Standaard Boekhandel. Prijzen en afbeeldingen van de boeken zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Verantwoordelijke uitgever: Vé Bobelyn, Standaard Boekhandel, Industriepark Noord 28 A, 9100 Sint-Niklaas. Coördinatie: Chantal De Coster (Standaard Boekhandel). Realisatie: Pieter Taelman (Roularta Custom Media), Meiboomlaan 33, 8800 Roeselare, tel. 051 26 61 11. Vormgeving: Natalie Moutton. Eindredactie: Evy Alliet. Gedrukt bij Roularta Printing. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm of op enige andere wijze, zonder voorafgaand schriftelijk akkoord van de uitgever. Voor een Standaard Boekhandel in je buurt, surf naar www.standaardboekhandel.be

Er zijn geen seizoenen meer in boekenland: het hele jaar door verschijnen er boeken in elk genre. De Moordzomer, onze succesvolle voordeelactie rond de 40 beste thrillers van de zomer, is nog maar net achter de rug of daar is onze nieuwe boekenoogst al. Het najaar blijft uiteraard dé boekenperiode bij uitstek. De vakantie is voorbij en het professionele leven begint weer op volle toeren te draaien. Na de eerste, drukke werkdagen willen de mensen ’s avonds ontsnappen aan de dagelijkse routine en dat heerlijke vakantiegevoel nog even vasthouden. En hoe kun je dat beter doen dan met een boek? In deze herfstspecial willen wij dan ook een tip van de sluier lichten van het enorme aanbod dat wij in petto hebben. In elk genre verwachten we spraakmakende boeken. Een van deze najaarstoppers is ongetwijfeld de nieuwste roman van Tom Lanoye: ‘Gelukkige slaven’. Op zondag 20 oktober leest Tom Lanoye hoogstpersoonlijk voor uit zijn nieuwe boek in Kinepolis Antwerpen. Op pagina 7 van dit magazine lees je alles over dit exclusieve evenement van Standaard Boekhandel voor zijn klanten en hoe je kans maakt op 1 van de 110 duotickets. Neem thuis al een kijkje op onze site, www.standaardboekhandel.be, waar je in alle rust kunt snuisteren in ons diverse aanbod boeken, dvd’s, cd’s, ebooks… Trouwens, wist je dat vanaf nu niet alleen Nederlandstalige maar ook meer dan 450.000 Engelstalige ebooks in onze webwinkel verkrijgbaar zijn? Tot slot willen wij je graag bedanken voor je stem voor de wedstrijd Beste Winkelketen 2013. Stemmen kan niet meer, maar we zijn nieuwsgierig naar het resultaat. Spannend…


3 herfst

Verkwikkend genieten Als het ’s avonds snel donker is en je het liefst thuisblijft om te ontspannen, dan zijn een comfortabele zetel en een goed boek het ideale gezelschap om een paar uur mee door te brengen. Of je nu kiest voor chicklit, humor of spanning, je gaat sowieso met een zalig gevoel naar bed!

Marnix Peeters

Herman Brusselmans

Natte dozen

De qualastofont

Op zoek naar een snedig geschreven roman waar je meer dan eens luidop om kunt lachen? ‘Natte dozen’ is precies wat je zoekt! Comedian Philippe Geubels vindt het ongelooflijk grappig, slim en het beste boek dat hij sinds lang gelezen heeft. Hoofdpersonage Oscar Van Beuseghem zint op wraak nadat hij als kind misbruikt werd en gaat tekeer tegen iedereen die zijn pad kruist. Messcherp en hilarisch!

Ben je nog op zoek naar een spannend en leuk boek om een druilerige herfstavond mee op te fleuren? In zijn nieuwste roman brengt Brusselmans het verhaal van professor Carlos Gardeboe en allerlei personages uit zijn omgeving. Terwijl de professor aan een belangrijk onderzoekt werkt, wordt duidelijk dat niet altijd alles loopt zoals we het zouden willen. Een ontspannend en amusant verhaal dat leest als een trein.

De Bezige Bij Antwerpen, 19,95 EUR

Prometheus, 15 EUR

Jason Mott

Lauren Weisberger

De teruggekeerden

De wraak van Prada

Overledenen keren terug naar hun gezinnen en dierbaren. Een wonder? Of betekent dit het begin van het einde? Jason Mott brengt in zijn meeslepende debuut een mix van drama en ontroering. Hoe zou jij reageren mocht je verdronken achtjarige zoontje 50 jaar na het tragische ongeval voor je deur staan? Dit intrigerende uitgangspunt zet de toon voor een indrukwekkende roman. Om in één ruk uit te lezen.

Zin in een boek waarin je je helemaal kunt verliezen? Gevonden! Net als zijn voorganger, ‘De duivel draagt Prada’, is deze roman zowel zeer onderhoudend als ontspannend. Andrea Sachs is ondertussen opgeklommen tot redacteur bij de hotste bruidsglossy van het moment. Ze is dolverliefd en maakt zelfs plannen om te trouwen. Haar vreselijke ex-bazin lijkt eindelijk van het toneel verdwenen. Of toch niet? Heerlijke chicklit!

Harlequin, 12,95 EUR

Meulenhoff Boekerij, 19,95 EUR

Caitlin Moran

Moranthologie Heb je ook zo genoten van ‘Vrouw zijn, hoe doe je dat’? Dan moet je zeker het tweede boek van bestsellerauteur Caitlin Moran kopen. Deze keer heeft ze het in haar gebruikelijke hilarische stijl o.a. over haar kijk op cafeïne, ouderschap en passies. Maak je klaar voor een bundel met de meest snedige columns die uit haar pen vloeiden. Zalig om je een paar uur in te verdiepen.

Nijgh & Van Ditmar, 18,95 EUR

Bezoek onze webwinkel via www.standaardboekhandel.be 24/24 open! Bij online bestellen kan je kiezen voor thuislevering of afhaling in jouw favoriete Standaard Boekhandel. Bij afhaling hoef je geen portkosten te betalen.


4 herfst

Voor beginnende lezertjes Is je (klein)kind onlangs met het eerste leerjaar gestart en leert het volop lezen? Of is jouw kleine spruit al van in het kleuterklasje geïnteresseerd in letters en woordjes? Met leerrijke kaartjes en leuke boekjes ontwikkel je hun taalgevoel spelenderwijs.

Ssst... Ik lees! De les van juf leen

Ssst... Ik lees! Roos gaat op weg

Zoek je nog een boekje voor een beginnend lezertje? Dit leuke eerste leesboekje is opgebouwd uit eenlettergrepige woorden en is ideaal voor kinderen vanaf 6 jaar. De verhaaltjes over de avonturen van vier klasgenoten en hun juf Leen worden opgefleurd met vrolijke tekeningen. Via heel korte zinnetjes ontdekken jonge lezers de schoolbelevenissen en vrije tijd van de guitige bende. Plezant en leerrijk!

Roos is een fee die samen met vogel mees in een boomhut woont. Op een dag gaat ze met de boot op bezoek bij haar vriendin Tes. Dit betoverende sprookje is in eenlettergrepige woorden geschreven en is daardoor volledig op maat van beginnende lezers. Net als een heleboel andere boekjes uit de AVI-startreeks is het fijne lectuur voor kinderen uit het eerste leerjaar. Voor meisjes en jongens die van feeën houden.

Deltas, 6,99 EUR

Deltas, 6,99 EUR

Ssst... Ik lees! Een aap met een rok

Ssst... Ik lees! Lol op de boot

Kaat en Sem zijn 6 jaar, net als de lezertjes voor wie dit boekje bestemd is. Samen met Boo de beer en hun ouders gaan ze op stap naar oom Joop. Die woont ergens ver weg waar er ook apen leven. Jongens en meisjes die pas leren lezen, zullen dit schalkse verhaal heel erg kunnen smaken. De korte zinnetjes stimuleren hen om te gaan lezen. Een nuttig boekje.

Wil je je (klein)kind graag wat helpen bij het leren lezen? Dan is dit boekje precies wat je zoekt. Sam en Kim maken allerlei plezierige belevenissen mee op een boot. De ultrakorte, eenvoudige zinnen met woorden die uit één lettergreep bestaan, zijn zeer geschikt voor wie pas kennismaakt met de geschreven taal. Een tof boek dat kinderen vanaf 6 jaar extra stimuleert om te gaan lezen.

Deltas, 6,99 EUR

Deltas, 6,99 EUR

Leerrijke kaarten Letters en woordjes leren lezen Wil je je zoon of dochter op een leuke manier laten kennismaken met letters en woorden? Krijgt je kind deze les al op school, maar kan het nog wat extra oefeningen gebruiken? Met deze leerrijke woordkaarten leert zoon of dochter spelenderwijs lezen. Samen met mama, papa, opa, oma of zelfs alleen. De leuke tekeningen aan de achterzijde maken meteen duidelijk welk woordje gezocht wordt. Een pak leuker dan huiswerk!

Deltas, 12,50 EUR

Heb jij al je persoonlijke klantenkaart? Vraag ernaar in onze winkels of bestel ze online op www.standaardboekhandel.be en ontdek de talloze voordelen!


5 herfst

Heerlijke herfstweekends Ben je al aan het dromen over wat je een van de komende weekends zou kunnen doen? Schattige diertjes haken, een citytrip plannen, wegdromen bij plaatjes uit eigen land of je kennis van het Engels of Frans wat bijspijkeren? Met deze uitgelezen selectie boeken is de gure herfst in een wip om!

Johannes Schumann

Johannes Schumann

Oefen je Frans

Oefen je Engels

Lukt het niet meer zo vlot als vroeger om een alledaags gesprek in het Frans te voeren? Met de eenvoudige oefeningen in dit boek breid je spelenderwijs je basiswoordenschat uit. Zowel spreken als schrijven zal een pak vlotter gaan nadat je de spelletjes en tests hebt uitgevoerd. De onderwerpen gaan van dranken tot familie. En ook de grammatica wordt aangepakt. Ideaal om je kennis van het Frans opnieuw op te frissen.

Zou je je Engels wat willen bijspijkeren, maar heb je geen zin in een saaie cursus? In dit boek vind je korte, afwisselende oefeningen die je op elk moment van de dag kunt maken. 85 raadsels en reeksen die je in de trein naar het werk of ’s avonds in de zetel kunt oplossen. Terwijl je je ontspant met kruiswoordraadsels en andere spelletjes, spijker je je woordenschat in een mum van tijd bij. Een must!

Deltas, 9,95 EUR

Deltas, 9,95 EUR

Maja Hansen

Tim Heirman

Superlieve minidiertjes haken

This must be Belgium

De leukste minifiguurtjes haak je gewoon zelf. Een stoere Ninja, een schattig hertje of een grappige teckel, ze zijn allemaal snel en supermakkelijk te maken. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt, ben je niet meer te stoppen. Zo kun je voortaan telkens met een gepersonaliseerd cadeautje op een feestje opduiken. Tof nieuw speelgoed voor de kinderen en olijke sleutelhangers voor je vrienden. Scoren doe je sowieso.

Je hoeft helemaal niet naar het buitenland om prachtige toeristische bezienswaardigheden te kunnen bewonderen. De Gentse fotograaf Tim Heirman trok meer dan een jaar lang met de camper door België en bundelde een reeks beklijvende foto’s in een parel van een boek. Van het Groot Vleeshuis in Gent tot de pittoreske boomgaarden in Haspengouw. Blader door dit prachtige boek en begin al te dromen van je volgende weekendtrip.

Lannoo, 29,99 EUR

Deltas, 10,95 EUR

Dominicus Stad-in-kaart voor de perfecte citytrip Heb je een citytrip gepland? Vergeet dan zeker niet je Stad-in-kaart mee te nemen! In dit handige boekje ontdek je alles wat er te beleven valt en je hebt meteen uitvouwkaarten van de verschillende buurten bij de hand. Dankzij de info en overzichtskaarten van het openbaar vervoer kom je makkelijk bij de tien plekken die je bezocht moet hebben, de beste restaurants, cafés, winkels, ... Onmisbaar in je handtas! Er zijn reeds 12 populaire bestemmingen beschikbaar, zoals Barcelona, Londen en Parijs.

Gottmer Uitgevers Groep BV, 9,95 EUR per Stad-in-kaart


6 herfst

Verrijkende vrije tijd Wanneer de bladeren van de bomen vallen, is de tijd rijp om eens bij de dingen stil te staan. Dan kun je in alle rust werken aan jezelf en jezelf verrijken met nieuwe inzichten. En die zijn te vinden bij zowel boeddhisten, soldaten in de frontlinie als leraars op rust!

Peter Vandekerckhove

Jan Kriekels

De leraarskamer

Innovate or die

De maker van het succesvolle Canvasprogramma ‘Meneer de Burgemeester’ blikte een nieuwe topreeks in over het reilen en zeilen op school. Gepensioneerde leraars halen herinneringen op aan toen ze zelf voor de klas stonden. In het gelijknamige boek werden de meest grappige en aangrijpende verhalen verzameld. Over zilverpapier dat ‘voor de negertjes’ gespaard moest worden en met tal van andere grappige verhalen.

Innovatie lijkt wel het modewoord van de 21e eeuw. Maar hoe kun je innovatie doeltreffend en duurzaam maken? Jan Kriekels, creatief econoom en jurylid van het tvprogramma ‘Topstarter’, geeft zijn eigenzinnige kijk via een universele overlevingsfilosofie. Hij licht vijf centrale waarden toe die gebaseerd zijn op intelligentie, emotie en spiritualiteit. Deze grafische parel is een must read voor creatievelingen én sceptici.

Manteau, 24,95 EUR

Lannoo Campus, 29,99 EUR

Michael Foley

Edel Maex

Lang leve het gewone

Dit is de plaats

Wat als je nu al over alle wijsheid zou beschikken die je anders pas op het einde van je leven verzameld zou hebben? Michael Foley zet je aan het denken over de manier waarop we omgaan met geluk. Waarom haasten we ons de hele tijd als we van rust en stilte gelukkig worden? In dit boek ontdek je via kunst, filosofische en psychologische inzichten wat je leven nog meer de moeite waard kan maken. Een aanrader!

Is er een verschil tussen zen en mindfulness? Wat kunnen we naast verbondenheid, mededogen en ontroering nog leren van het boeddhisme? Edel Maex, een van de grondleggers van mindfulness, geeft antwoord op deze en vele andere vragen in dit heldere en verrijkende boek. Zijn zoektocht leidde hem naar de eeuwenoude Avatamsaka Sutra die ook op vragen en uitdagingen van ons leven in de 21e eeuw nog een antwoord biedt.

Atlas Contact, 24,95 EUR

Lannoo, 14,99 EUR Jan Vanderstraeten & Geert Vanvaerenbergh

bekijk ons

ruim aanbod ebooks Nieuw! nu ook meer dan 450.000 engelstalige titels beschikbaar. Meer info op www.standaardboekhandel.be

WOI in 3D Wist je dat stereofotografie de voorloper van 3D was? Veel soldaten namen een toestel mee naar het front en legden er vanop de eerste linie De Grote Oorlog mee vast. Deze box bevat een uitgelezen selectie van 100 stereofoto’s en een 3D-bril. Elk beeld wordt geduid met een pak fascinerende achtergrondinformatie. Deze ongecensureerde beelden van het westelijk front bieden een uiterst boeiende blik op WO I.

Davidsfonds Uitgeverij, 69,95 EUR


7 herfst

Exclusief voor onze klanten: GELUkKIGE SLAAF LANOYE leest voor uit eigen werk

Win 1 van de 110 duotickets* voor de unieke voorstelling met Tom Lanoye op zondag 20 oktober om 19 uur in Kinepolis Antwerpen wedstrijd Win een duoticket voor de unieke voorstelling van tom lanoye op zondag 20 oktober om 19 uur in Kinepolis Antwerpen

Surf vóór 7 oktober 2013 naar www.standaardboekhandel.be en geef je unieke code in.

Beleef deze exclusieve avond met Tom Lanoye! Koop zijn nieuwste boek ‘Gelukkige slaven’ voorzien van de sticker met een unieke code erop. Geef je code in op www.standaardboekhandel.be en maak kans op 1 van de 110 duotickets voor deze voorstelling. In ‘Gelukkige slaven’ gaan twee Belgische bannelingen op zoek naar zichzelf en naar elkaar. In Buenos Aires speelt Tony Hanssen een gevaarlijk spel als toyboy en in Zuid-Afrika dringt een heel andere Tony Hanssen een wildpark binnen met vervalste papieren, een precisiegeweer en oorlogsmunitie. *Deze actie is geldig van 4 september tot en met 6 oktober 2013, dit zolang de voorraad strekt. Wedstrijdreglement op www.standaardboekhandel.be

Exclusief bij

en

bij

19,95 EUR

Exclusieve actie

Bij aankoop van een agenda of kalender van Hallmark naar keuze ontvang je 20 punten extra* op je klantenkaart.

20

11,99 EUR

9,99 EUR

6,99 EUR

punten extra

20

punten extra

punten extra

9,99 EUR

20

8,99 EUR

*Deze actie is geldig van 4 september tot en met 30 september 2013, dit zolang de voorraad strekt, exclusief bij Standaard Boekhandel. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele acties.


Spanning op de kale berg Meeslepende vriendschapsroman

actieboek van 19,95 EUR

nu voor 15,95 EUR*

Bert Wagendorp

Ventoux

Enkele vrienden trekken op hun achttiende naar de Provence. Tijdens de afdaling van de Mont Ventoux komt een van hen om. Dertig jaar later keren de overlevenden terug. Sommigen zagen elkaar sindsdien niet meer. Waarom verdween het meisje waar iedereen verliefd op was? Hoe verging het de anderen? En was het wel een ongeluk?

Laat je meevoeren door dit boek, waarvan de film nu al in de maak is! Bestel dit boek nu ook online. we zijn 24/24 open op www.standaardboekhandel.be

Exclusief bij

*Deze actie is geldig van 4 september tot en met 12 oktober 2013, dit zolang de voorraad strekt, exclusief bij Standaard Boekhandel en Standaard Bookshop bij FUN. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele acties.

en

bij

[Title will be auto-generated]  
[Title will be auto-generated]  

http://www2.standaardboekhandel.be/sites/default/files/magazine/SBW3_HERFST_APART.pdf