Page 1

'tSPORREWOANTJE ZOMER-

VAKANTIE

2012


faq's

Veel gestelde vragen

▪ Kan ik vooraf inschrijven voor het speelplein? Ja, dat kan! Op zaterdag 30 juni kan ingeschreven worden op het speelplein tussen 10 en 12 uur. Er kan ook elke dag van de speelpleinwerking ingeschreven worden op het Jeugdstadion.

▪ Moeten de kinderen die naar het speelplein komen in Ieper wonen? Neen, dat is niet noodzakelijk. Alle kinderen zijn welkom bij Sporrewoan! ▪ Hoeveel kost het speelplein? Er zijn verschillende mogelijkheden om te betalen: Per dag → 3,00 euro per kind Per week → 10,00 euro per kind Per maand → 30,00 euro per kind Zomervakantie → 40,00 euro voor het eerste kind → 35,00 euro voor het tweede kind → 30,00 euro voor het derde kind → GRATIS vanaf het vierde kind Zie ook pagina 10! ▪ Hoe oud mogen de kindjes zijn? Kinderen vanaf 3 jaar (en pampervrij) kunnen terecht op het speelplein. ▪ Wat zijn de openingsuren? We zijn open vanaf 7.45 uur tot 17.45 uur doorlopend. ▪ Kunnen de kinderen blijven eten op het speelplein? Ja! Een kleutermaaltijd kost 2,50 euro, voor lagere school is dit 3,00 euro. Er is ook mogelijkheid voor soep (0,50 euro) en om een drankje of een ijsje te kopen op het speelplein! Bestel je maaltijd wel voor 9 uur 's morgens. ▪ Wat als er iets gebeurt op het speelplein? In de inschrijvingsprijs zit een verzekering voor lichamelijke ongevallen inbegrepen. Onze verzekering zorgt voor een vlotte afhandeling van elk ongevalletje. Op onze website vind je hierover meer info in ons reglement. ▪ Moet mijn kind iets speciaals meebrengen? Een hapje of een drankje is geen luxe tijdens het uitbundig spelen! Zet de naam van je kind op alles wat het meebrengt! Zo worden misverstanden vermeden. TIP: doe je kind speelkledij aan, en stuur ze niet op hun paasbest naar het speelplein, want tijdens het spelen worden kinderen al wel eens vuil! ▪ Gaan de kinderen zwemmen? Ja, elke dinsdag- en donderdagvoormiddag gaan we zwemmen. Dit kost 1 euro voor kinderen vanaf 4 jaar. Kleuters tot 4 jaar zwemmen gratis. ▪ Waar kan ik meer info vinden over het speelplein? Als u nog verdere vragen hebt, dan kunt u ons telefonisch contacteren op het nummer 057 239 560 of via mail naar sporrewoan@jocieper.be. Tijdens de vakantie kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 057 239 419. Op onze website (www.sporrewoan.be) staan onze reglementen met een duidelijk overzicht van alle informatie! Ook op facebook kun je ons leuk vinden: www.facebook.com/speelpleinwerkingsporrewoan

2

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in onze reglementen: waar liggen de grenzen van het speelplein? Wat mag mijn kind meebrengen en wat niet?

Smoeltjes! Speelpleinverantwoordelijke

Wesley Butstraen

al 17 jaar speelpleinervaring en nog altijd niet uitgespeeld… Je vindt hem elke dag in het secretariaat op het speelplein! Tijdens de maand juli wordt Wesley bijgestaan door deze mensen:

Femke Ugille | kleuters

de kleintjes noemen me Femelientje en ik ga goed zorgen voe je kiendje.

Eveline Clarys | middengroep

Eveline en de middengroep: plezier gegarandeerd!

Stéphanie Lamote | 12+

Kom naar het speelplein, groot en klein want ik sta paraat op het twaalf plus terrein!

Ariane | secretariaat

Met Ariane op post zorgt ze voor de warme kost. Bonnetjes verkoopt ze met vlijt en een stempel krijg je steeds op tijd. Ook tijdens de maand augustus krijgt Wesley helpende handen:

Keshia Deleu | kleuters

Na enkele jaren als volleerd kleutermoni neem ik zelf de touwtjes in handen om de kleuters een stralende augustusmaand te bezorgen, maar is er geen zon om te stralen, geen probleem: dan brengen we die zelf op het speelplein!

Maddie Van Exem | middengroep

Al mijn talenten die ik heb van piano spelen tot toneel spelen tot leiding geven zal ik in augustus uit de kast halen. Dat allemaal om jullie een fantastische, speelse en kijvette zomer te laten beleven. Middengroep: here I come!

Lisa Versaevel | 12+

Na 4 jaar zit het er bijna op voor Lisa, maar in augustus geeft ze er een laatste lap op bij de 12-plussers!

Silke Room | secretariaat

Voor vragen groot en klein moet je in augustus bij Silke zijn.


s!

a l b a l b a l b a blabl ▪ Chauffeur met coole car gezocht Voor de achtste maal wordt de dag 'Op Wieltjes' georganiseerd op het speelplein. Hiervoor zijn we nog op zoek naar coole wagens (met chauffeur) die op woensdag 18 juli van 13 tot 17 uur naar het speelplein willen komen om korte toertjes te rijden met de kinderen van het speelplein. Heb je toevallig een Ferrari in de garage, of heb je een eenwieler die passagiers kan vervoeren? Neem dan contact met ons op en bezorg de kinderen een topdag op het speelplein! Mailen naar: sporrewoan@jocieper.be

▪ Wist je dat... • het speelplein grenzen heeft? Hoewel het Jeugdstadion een openbaar speelplein is, zijn er grenzen voor de kinderen van het speelplein. Kinderen mogen overal komen op het speelplein, behalve op de Camping, de looppiste en het skatepark. Onze grenzen zijn duidelijk aangegeven. Zie plan pagina 8. • je speelpleincenten deels terug kunt krijgen? Elk jaar kan je een fiscaal attest aanvragen van het speelplein. Dit attest kan je komen ophalen op het speelplein, of in het JOC. Ook je mutualiteit betaalt normaal gezien een stukje van je speelpleinkosten terug. Vraag het formulier in je mutualiteit, wij vullen het met plezier in voor jou! • je zoon of dochter misschien een ster is op onze speelpleinsite? Regelmatig plaatsen wij foto’s en filmpjes op onze website. Neem gerust een kijkje of jouw kapoen schittert op het speelplein! Je vindt de foto’s op www.sporrewoan.be Je vindt ons nu ook op Facebook! www.facebook.com/speelpleinwerkingsporrewoan 3


KINDERSHOW 'DE MALLE MOLEN' 05.07.2012 | 14 uur Fenix | gratis | van 4 tot en met 12 jaar

donderdag 5 juli 2012!

Vandaag is het speelplein helemaal gratis zodat iedereen die het wil, kan komen proeven! Om 14 uur hebben we Ignace Crombé te gast met zijn Malle Molen. Iedereen mag meespelen met deze te gekke spelletjes en kan leuke prijzen winnen, ook de mama’s en papa’s zijn van harte welkom!

KLEUR & WIN

4


12

plus

Extraaaa 8 augustus: RAP 13.30 tot 16.30 uur

Paspartoe

Terwijl de meisjes zich op een romantische wolk bevinden, gaan wij 50Cent en consoorten achterna: onder begeleiding van een rapper maken we onze eigen rap en nemen we ons eigen nummer op!

Paspartoe = de intergemeentelijke samenwerking tussen Ieper, Alveringem, Zonnebeke, Wervik, Lo-Reninge, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Heuvelland en Poperinge. Voor deze activiteiten kan al voor de zomervakantie ingeschreven worden in het JOC!

Jongens van 12 tot 15 jaar - gratis

14 augustus: OCEADE & BRUSSELS AIRPORT 11.50 uur tot 23.30 uur We maken er een apart 'dagje Brussel' van. We starten met dolle waterpret in Océade. We nemen daarna onze picknick op het Brupark. Dan trekken we naar Brussels Airport waar we een rondleiding achter de schermen krijgen en nadien met een busje rondrijden op het luchthavendomein.

10 juli: HET LEVEN ZOALS HET IS 11.15 uur tot 16.45 uur Iedereen heeft wel een droomberoep of een idee van wat hij later wil worden… Vanmiddag maken we kennis met één van die beroepen. Maak een top 3 uit de lijst van volgende beroepen die je wel eens wil meemaken: een job in het ziekenhuis, werken op de milieuboerderij van de Palingbeek, aan de slag bij de brandweer of bij de politie, een namiddag bij het leger (enkel + 12 jarigen), werken in een astrolab (sterrenwacht), het leven in een bibliotheek of mensen verwennen in een schoonheidscentrum. We zorgen dat je die namiddag één van je top drie droomberoepen kan uitoefenen! max 10 dln. 10 tot 12 jaar - € 6 Voorkeuren doorgeven ten laatste 25 juni!

8 augustus: ROMANCE 8.30 uur tot 16.30 uur

Vandaag is dresscode ROOD. In Poperinge ontvangen ze ons met de rode loper, waarna we superromantische dag van maken. Hoe stel een liefdesbrief op, of hoe stuur je een superlieve sms? Hoe zorg je voor een romantische lunch? We bezoeken ook nog een nagelstudio en kijken naar een “bleitfilm”… max. 7 meisjes 12 tot 16 jaar - € 10 Meebrengen: romantische picknick en dresscode ROOD!

er je

max. 5 dln. van 12 tot 16 jaar - € 18 per dln Meebrengen: picknick, identiteitskaart, zwemgerief Inschrijven tegen ten laatste 9 juli!

22 augustus: WILDCRAFT SURVIVAL 8.30 uur tot 17.45 uur

In de Galgebossen van Elverdinge maken we kennis met een blotevoetenpad. Daarna staan nog drie workshops op het programma. We gaan eten maken met wat er in het bos te vinden is (bvb. Brandnetelpannenkoek), we gaan ook een shelter of een natuurlijk onderkomen bouwen die ons moet beschermen tegen de natuurelementen, een onderkomen dat dus ook waterdicht moet zijn en ons warmte moet bieden. Die warmte zullen we ook creëren door te leren hoe we vuur kunnen maken. max. 6 dln. van 10 tot 14 jaar - € 10 Meebrengen: survival pakket

Inschr ij PasPa ven voor de rtoe-a ze ct kan va naf 10 iviteiten juni JOC, F ochlaa in het n 3, 8900 Ieper. 5


maandag

dinsdag

woensdag

2 JULI

3 JULI

4 JULI

WEES GEGROET!

BEKENDE MENSEN S2R

ER WAS EENS...

9 JULI

10 JULI

11 JULI

PLANTJES

ZEEBEESTJES S2R PPTOE: LEVEN ZOALS HET IS

GEEN SPEELPLEIN

16 JULI

17 JULI

18 JULI

KIND BIJT HOND

O O SPORREWO S2R

TOP GEAR OP WIELTJES

23 JULI

24 JULI

25 JULI

HOOG EN DROOG

ONDERGRONDS S2R

RIBBEDEBIE WALIBI

30 JULI

31 JULI

1 AUGUSTUS

TEEVEE

RADIO SPORREWOAN S2R

INTERNET

6 AUGUSTUS

7 AUGUSTUS

8 AUGUSTUS

GEEN SPEELPLEIN

CRAZY KAPSALON S2R

IN ANDERE SCHOENEN PLOPSALAND PPTOE: ROMANCE + RAP

13 AUGUSTUS

14 AUGUSTUS

15 AUGUSTUS

VRIENDJESDAG KERMESSE

MUZIEK S2R PPTOE: OCEADE EN BRUSSELS AIRPORT

GEEN SPEELPLEIN

20 AUGUSTUS

21 AUGUSTUS

22 AUGUSTUS

AFRIKA

AMERIKA S2R

ANTARCTICA BELLEWAERDE PPTOE: WILDCRAFT SURVIVAL

27 AUGUSTUS

28 AUGUSTUS

29 AUGUSTUS

GEEN SCHOOL!

6

ZEG JE GEDACHT2!

MERSI EN BEDANGT


donderdag

vrijdag

5 JULI

6 JULI

OPEN SPEELPLEINDAG S2R SHOW IGNACE CROMBE: DE MALLE MOLEN

ZEG JE GEDACHT!

12 JULI

13 JULI

VLEES SPORREWOAN-WK S2R

VEGGIE OF REGI? KID ROCK FESTIVAL

19 JULI

20 JULI

KIND ZOEKT MONI S2R

BINNEN DE MINUUT TOPDAG MIDDENGROEP

26 JULI

27 JULI

RARE MENSEN S2R

OLYMPISCHE SPELEN

2 AUGUSTUS

3 AUGUSTUS

TILLEFONG S2R

GEEN SPEELPLEIN

9 AUGUSTUS

10 AUGUSTUS

VERSIER JE VELLEKE S2R

ZOT ZIJN DOET GEEN ZEER KARAOKE EN VERKLEEDDAG

16 AUGUSTUS

17 AUGUSTUS

MEVROUWTJE PROPER S2R

NEROVETSRETHCA

23 AUGUSTUS

24 AUGUSTUS

AZIË LOOPWEDSTRIJD SPORREWOAN S2R

EUROPA'S VIEZE SONG VRIJPODIUM

ZOMERVAKANT IE 2

012

LEGENDE

ZWEMMEN

T-ater (p. 4)

UITSTAP

X-TRA (p. 9 & 10)

ACTIVITEIT PAS PARTOE (p. 5)

S2R Start2Run

donderdag 5 juli 2012! 30 AUGUSTUS

31 AUGUSTUS

GEEN SPEELPLEIN

GEEN SPEELPLEIN

7


Ons Speelterrein 4 3

2 1 5 6 7 11 12

8 9

10

8

1. FENIX 2. KLEUTERSPEELTUIN 3. ROBINSONZONE 4. SPEELBOS 5. ARENA 6. MULTIFUNCTIONEEL SPEELTERREIN 7. ZANDBAK MET SPEELTOESTELLEN 8. HOOFDSPEELVELD 9. BIJSPEELVELD 10. PETANQUEPLEINTJES 11. GRAFITTIMUUR 12. SKATEPARK


X-TRA NIEU

W! START2RUN Elke dinsdag en donderdag 9.15 tot 10 uur Loop tegen het einde van de vakantie 4 kilometer zonder stoppen! Elke dinsdag en donderdag heb je mogelijkheid om te trainen op het speelplein, met je eigen volgkaart! Wedstrijd zelf is op donderdag 23/08. Aansluitend is er zwemmen, het lopen is niet verplicht! KOKEN

Elke woensdagvoormiddag Kostprijs: 1 euro (of inruilen 2 bonnetjes) maximum 15 deelnemers

NIEU

W!

13 juli

KID ROCK FESTIVAL 8.30 - 17.30 uur 3 tot 15 jaar - max. 50 deelnemers - € 10

We trekken met het speelplein naar een echt kinderfestival en laten ons onderdompelen in de echte festivalsfeer: optreden, tentjes, randanimatie, ... → Picknick en aangepaste kledij meebrengen!

18 juli

ZWEMMEN Elke dinsdag en donderdag Stedelijk zwembad Kostprijs: 1 euro voor kinderen vanaf 4 jaar. 5 juli

10 juli

OPEN SPEELPLEINDAG Vandaag is het speelplein helemaal gratis zodat iedereen die het wil, kan komen proeven! Om 14 uur hebben we Ignace Crombé te gast met zijn Malle Molen. Iedereen mag meespelen met deze te gekke spelletjes en kan leuke prijzen winnen. Ook de mama's en papa's zijn van harte welkom!

Voor de achtste zomer op rij komen exclusieve wagens en vervoersmiddelen naar het speelplein en mogen alle kinderen gratis mee! Geniet van de wind in je haren in een cabrio of rij mee met een echte rallywagen! Om 16 uur maken we een rondrit door het stadscentrum. 20 juli

BINNEN DE MINUUT

Naar het gekende VTM-programma: slaag jij er in om samen met je vrienden zoveel mogelijk opdrachten tot een goed einde te brengen binnen de minuut?

25 juli

WALIBI 8.30 - 18 uur vanaf 8 jaar - max. 34 deelnemers - € 25

HET LEVEN ZOALS HET IS 11.15 uur - 16.45 uur (vanuit JST) 10-12 jaar - max. 10 deelnemers - € 6 Iedereen heeft wel een droomberoep of een idee van wat hij later wil worden… Vanmiddag maken we kennis met één van die beroepen. Maak een top 3 uit de lijst van volgende beroepen die je wel eens wil meemaken: een job in het ziekenhuis, werken op de milieuboerderij van de Palingbeek, aan de slag bij de brandweer of bij de politie, een namiddag bij het leger (enkel + 12 jarigen), werken in een astrolab (sterrenwacht), het leven in een bibliotheek of mensen verwennen in een schoonheidscentrum. We zorgen dat je die namiddag één van je top drie droomberoepen kan uitoefenen! Voorkeuren doorgeven ten laatste op 25 juni!

11 juli

Geen speelplein!

12 juli

SPORREWOAN WK 9 - 17 uur Stel je eigen ploeg samen en neem de bal aan de voet voor dit schitterend toernooi. Wie wordt deze zomer de Sporrewoan kampioen? De winnaars spelen om 16.30 uur tegen de moniorenploeg!

OP WIELTJES 13.30-17 uur

Dikke fun, puur en simpel: vlieg mee op de Vampire, duizel op de Dalton Terror of geniet van de waanzinnige Weerwolf. → Picknick, stevige kledij en regenkledij en zwemgerief meebrengen! 3 augustus Geen speelplein! 6 augustus Geen speelplein! 8 augustus PLOPSALAND 9 - 17.30 uur vanaf 4 jaar - max. 45 deelnemers - € 20

Hét attractiepark bij uitstek voor alle Bumbafans en Anubislovers. Een dagje Studio100 vol plezier en amusement. → Picknick, stevige kledij en regenkledij meebrengen!

8 augustus ROMANCE 8.30 uur - 16.30 uur (vanuit JST) 12-16 jaar - max. 7 meisjes - € 10 Vandaag is dresscode 'rood'. In Poperinge ontvangen ze ons met de rode loper, waarna we er een superromantische dag van maken. Hoe stel je een liefdesbrief op of hoe stuur je een superlieve sms? Hoe zorg je voor een romantische lunch? We bezoeken ook nog een nagelstudio en kijken naar een 'bleitfilm', ... → Romantische picknick meebrengen en dresscode rood!

9


8 augustus RAP 13.30 uur - 16.30 uur 12-15 jaar - ENKEL jongens - gratis

Terwijl de meisjes zich op een romantische wolk bevinden, gaan wij 50Cent en consoorten achterna: onder begeleiding van een rapper maken wij onze eigen rap en nemen we ons eigen nummer op! 10 augustus VERKLEEDDAG

Kom deze dag verkleed naar het speelplein en maak kans op één van onze schitterende prijzen. Vanaf 14 uur is er ook onze jaarlijkse karaoke met Caro!

13 augustus VRIENDJESDAG 8.30 - 16 uur Vandaag verwennen we alles en iedereen: massages, complimentjes, snoepjes en een uitstapje naar de kermis! 14 augustus

OCEADE & BRUSSELS AIRPORT 11.50 - 23.30 uur 12-16 jaar - max. 5 deelnemers - € 18 We maken er een apart 'dagje Brussel' van. We starten met dolle waterpret in Océade. We nemen daarna onze picknick op het Brupark. Dan trekken we naar Brussels Airport waar we een rondleiding krijgen en nadien met een busje rondrijden op het luchthavendomein.

24 augustus EUROPA'S VIEZE SONG 13.30 - 16 uur Het podium is helemaal van jullie: een dansje, een liedje, een toneeltje of een schunnige mop? Go for it en blaas onze jury omver! 27 en 28 augustus TWEEDAAGSE 12+ Enkel voor 12+ Het programma houden we geheim, maar vast staat dat dit dé afsluiter van jullie zomer wordt! 30 augustus Geen speelplein! 31 augustus Geen speelplein!

Kosten vakantie-opvang Sinds enkele jaren kan je de kosten voor de vakantie-opvang van je kind(eren) tot 12 jaar inbrengen in je belastingen. Vraag ons hiervoor gerust een fiscaal attest op de laatste dag dat je kind naar het speelplein komt. Op deze manier kan je per dag, per kind onder de 12 jaar tot 11,20 euro terugvorderen via je belastingsaangifte. Vraag ook eens na bij je mutualiteit en werkgever, want ook vaak betalen zij (een deel van) de kosten van de vakantieopvang terug.

Inschrijven tegen ten laatste 9 juli! → Picknick, identiteitskaart en zwemgerief meebrengen!

15 augustus Geen speelplein! 22 augustus BELLEWAERDE 9.30 - 17.30 uur 12-15 jaar - max. 80 deelnemers - € 15 Wie kent het park nog niet? Supercool om hier een hele dag van de ene naar de andere attractie te hossen! → Picknick, stevige kledij en regekledij meebrengen! 22 augustus WILDCRAFT SURVIVAL 8.30 - 17.45 uur 10-14 jaar - max. 6 deelnemers - € 10 In de Galgebossen van Elverdinge maken we kennis met een blotevoetpad. Daarna staan nog drie workshops op het programma. We gaan eten maken met wat er in het bos te vinden is (bv brandnetelpannenkoek), we gaan ook een shelter of een natuurlijk onderkomen bouwen die ons moet beschermen tegen de natuurelementen, een onderkomen dat dus ook waterdicht moet zijn en ons warmte moet bieden. Die warmte zullen we ook creëren door te leren hoe we vuur kunnen maken.

Tips welkom Op het speelplein zijn we steeds te vinden voor nieuwe ideetjes. Heb je een schitterend idee voor een activiteit of ken je een verborgen speelparadijs waar we eens naar toe kunnen? Bezorg ons de gegevens, we zullen je er eeuwig dankbaar voor zijn!

23 augustus SPORREWOAN LOOPWEDSTRIJD Na acht weken trainen is het zover: de echte wedstrijd. Over een afstand van vier kilometer kijken we de snelste benen heeft en naar huis gaat met de beker (speciaal klassement voor kleuters)!

10

Het speelplein sporrewoan@jocieper.be www.sporrewoan.be


→ Inschrijvingsformulier 1. Persoonsgegevens Voornaam en familienaam kind: .......................................................................... Voornaam en familienaam ouder: .......................................................................... Adres: .......................................................................... .......................................................................... Telefoon: .......................................................................... E-mail: .......................................................................... Geboortedatum kind: ..........................................................................

2. Tarief

Omcirkel wat van toepassing is

DAG

WEEK

JULI

AUGUSTUS

€3

€ 10

€ 20

€ 20

ZOMER 2 KIND

ZOMER 3 KIND

GRATIS

€ 35

€ 30

€0

ZOMER 1

STE

KIND

DE

€ 40

DE

3. Warme maaltijd

Omcirkel wat van toepassing is

2 JUL

3 JUL

9 JUL

10 JUL

16 JUL

17 JUL

23 JUL

4 JUL

5 JUL

6 JUL

12 JUL

13 JUL

18 JUL

19 JUL

20 JUL

24 JUL

25 JUL

26 JUL

27 JUL

30 JUL

31 JUL

1 AUG

2 AUG

7 AUG

8 AUG

13 AUG

14 AUG

9 AUG

10 AUG

16 AUG

17 AUG

KOSTPRIJS: kleutermaaltijd: € 2,50 Maaltijd: € 3,00 Soep: € 0,50

20 AUG 21 AUG 22 AUG 23 AUG 24 AUG

Totaal: € ..............

27 AUG 28 AUG 29 AUG €

4. Zwemmen

Omcirkel wat van toepassing is

Kostprijs: € 1 per zwembeurt vanaf 4 jaar JULI

3

5

10

12

17

19

24

26

AUGUSTUS

2

7

9

14

16

21

23

28

31

TOTAAL: € .............

5. Uitstappen

Omcirkel wat van toepassing is

13 juli Kid Rock Festival € 10 25 juli Walibi (vanaf 8 jaar) € 25 8 augustus Plopsaland (3 tot 10 jaar) € 20 22 augustus Bellewaerde € 15 plus Voor 12 : neem een kijkje op pagina 5 voor exclusieve activiteiten! TOTAAL: € ..............

11


Sporrewoan Ieper | Fochlaan 3 | 8900 Ieper tel. 057 239 560 | sporrewoan@jocieper.be

zomerfolder_sporrewoan_2012.pdf  

Zomeraanbod speelpleinwerking 2012

Advertisement