Page 1

IeperActief

#1442 18.04.2018

STEDELIJKE INFORMATIE

• dienst communicatie | Ter Waarde 1 | 8900 Ieper tel. 057 451 600 | info@ieper.be

Bekendmaking Openbaar Onderzoek Cid Lines nv heeft een aanvraag ingediend voor de wijziging en uitbreiding van een inrichting voor het vervaardigen van poets- en reinigingsmiddelen in de waterpoortstraat 2 in Ieper. De overheid, bevoegd om een beslissing te nemen over de aanvraag is de Deputatie. Bij de aanvraag werd een omgevingsveiligheidsrapport gevoegd. De aanvraag ligt van 13 april 2018 tot en met 13 mei 2018 ter inzage bij de dienst omgeving - milieu in AC Auris in Ter Waarde 1. Let op: stad Ieper werkt enkel op

afspraak (https://afspraak.ieper. be). Gedurende die periode kunnen er standpunten, opmerkingen of bezwaren over de aanvraag worden ingediend bij het college van burgemeester en schepenen. Dat kan per brief of digitaal via het omgevingsloket Er wordt ook een informatievergadering georganiseerd op 24 april 2018 om 19 uur in CID Lines, Oostkaai 38, Ieper. • ruimtelijke.ordening@ieper.be of tel. 057 451 660

Gezinswandeling 'Sprookjestoer' Tijdens de gezinswandeling van Huis van het Kind zorgregio Ieper op 29 april in en rond Lo-Reninge kunnen ouders, opa's, tantes... samen met de kinderen opdrachtjes uitvoeren. Deze opdrachten worden aangeboden vanuit verschillende organisaties: de brandweer, OSiO, politie, CAW... Bovendien krijgt elk kind verkleed in het thema sprookjes

een leuke gadget. De wandeling is volledig kosteloos. Iedereen ontvangt tijdens de wandeling een lekker stuk fruit en er wordt een drankje aangeboden. Wie elke workshop volgt en voldoende stempels ontvang, maakt vervolgens kans op fantastische prijzen! Starten kan in de loop van de namiddag van op de markt van Lo.

Kattenstoetrun op 28 april Dit jaar werkt de Ypres Nigh Run samen met onze Kattenstoet. Velen beginnen het jaar namelijk met goede voornemens: gezondere voeding, afvallen, meer sporten... Dikwijls laten we na een tijdje onze voornemens om meer te bewegen al varen. Kom daarom naar onze Night Run, of je nu jogt of loopt doet er niet toe. De Night Run begint met een gezamenlijke opwarming, gegeven door enthousiaste

VIVES-studenten. Daarna worden de koplampen opgezet en geeft men het startsein voor een onvergetelijke beleving door en rond Ieper. De kattenstoet run is het kortste traject: 2,5 kilometer. De deelnemers van de kattenstoetrun (zowel volwassenen maar uiteraard vooral de kids) krijgen een extra verrassing. Er is animatie voor kindjes. Maar je kan ook méér lopen: 5, 7,5 of 10 kilometer.

Nood aan meer stadsinfo? Check ook onze andere kanalen...

www.ieper.be www.ieper.be/nieuwsbrieven www.facebook.com/StadIeper www.twitter.com/StadIeper www.instagram.com/stad_ieper www.pinterest.com/StadIeper

#WerkenInZicht

Stadsinfo

Tempelstraat

Veemarkt

Eind vorig jaar zijn in de Tempelstraat, de de Stuersstraat en de Boterstraat een paar kruispunten heraangelegd. Beslist werd toen om de voetpaden in de Tempelstraat in een volgende fase her aan te leggen. Voor die heraanleg van de voetpaden is nu een datum geprikt: van 2 tot 9 mei 2018. De Tempelstraat zal dan een week lang worden afgesloten voor het verkeer. Er wordt in een omleiding voorzien via de Paterstraat.

Op vrijdag 20 april zullen de werken in de Veemarkt volledig gedaan zijn. Maar de Veemarkt (=twee straten) blijft nog een tijdje doodlopend omdat het kruispunt Veemarkt/ Boezingepoortstraat nog in heraanleg is.

Surmont De Volsberghestraat Op maandag 16 april starten de rioleringswerken in de Surmont de Volsberghestraat. De rijweg wordt opgebroken waardoor de straat niet meer toegankelijk is voor het verkeer. Door de werken zal het vuilnis verzameld worden op de hoek met de Diksmuidestraat. Vermoedelijke einddatum van de werken is voorzien eind juni 2018.

Brakkestraat en Kaaistraat Eind april start ook hier de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel. Deze werken lopen gelijk met die in de Surmontstraat. Ook hier zullen de werken gedaan zijn tegen de zomer, als het weer en de werkomstandigheden het toelaten.

Minneplein Het Minneplein is opnieuw open voor het verkeer ter hoogte van de Surmont de Volsberghestraat. Dat betekent dat de Plumerlaan opnieuw éénrichtingsverkeer wordt en de parkeerplaatsen opnieuw vrij zijn.

AFVALOPHALING → RESTAFVAL Zone 4: Zone 1: Zone 3: Zone 5:

do 19 april 2018 ma 23 april 2018 wo 25 april 2018 vr 27 april 2018

→ GFT Zone 3: Zone 5: Zone 2: Zone 4:

wo 18 april 2018 vr 20 april 2018 di 24 april 2018 do 26 april 2018

→ PMD Zone B: wo 18 april 2018 Zone C: do 19 april 2018 Zone A: vr 20 april 2018 • www.ieper.be of www.ivvo.be

Rotonde Dehemlaan De rotonde in de Dehemlaan, ter hoogte van Ter Waarde en het voormalige Westhoek Expogebouw, is in zeer slechte staat en moet dringend worden heraangelegd. Die heraanleg zal in de laatste week van mei plaatsvinden. De rotonde zal tijdens die week volledig worden afgesloten voor het verkeer. Er wordt in omleidingen voorzien. Omdat er heel wat bedrijven in de buurt actief zijn en omdat de rotonde in de buurt van een paar heel belangrijke verkeersaders ligt, zal je van 28 mei tot en met 1 juni daar rekening moeten houden met verkeershinder.

Stad & OCMW werven aan - Teamcoach algemene sociale dienstverlening (onbeperkte duur) - Deskundige patrimonium en verzekeringen (onbepaalde duur) Interesse in één van deze functies? Bezorg dan uiterlijk op 28 april 2018 (teamcoach alg. sociale dienstverlening) of 7 mei 2018 (deskundige patrimonium en verzekeringen) je motivatiebrief, een curriculum vitae en een kopie van je diploma: - per post verstuurd aan de personeelsdienst, Auris, Ter Waarde 1, 8900 Ieper - of tegen ontvangstbewijs aan een medewerker van de personeelsdienst (zelfde adres) - of via e-mail naar wervingen@ieper.be (tegen ontvangstbevestiging). Een uitgebreide infobundel is te verkrijgen via www.ieper.be, bij de personeelsdienst (Ter Waarde 1, Ieper), tel. 057 451 856, wervingen@ieper.be.

• www.ieper.be

www.ieper.be

'Om de Stad' Tentoonstelling van de studenten van dé Academie vanaf 26 april in de binnenstad.

'Om de Stad' is een project gerealiseerd door de studenten van het eerste en tweede jaar schilderkunst van dé Academie van Ieper. In 17 beelden reflecteren de leerlingen over de rol van kunst in de samenleving, de manier waarop verbeelding en werkelijkheid door elkaar lopen en de wijze waarop het verleden vernieuwend kan aangepakt worden. Te bezichtigen op grote banners op volgende locaties: Het Perron Fochlaan, Kruitmagazijn Esplanadeplein, Politiegebouwen Studentenstraat, Ieperleestraat, Sporthallen, zaal Fenix, zwembad, oud open zwembad Basculestraat, dé Academie Weverijstraat, Bib, SintJacobskerk en aan het Houten Huis in de Rijselstraat.

1442 0418 ieperactief  

Ieperactief in 'Deze Week'

1442 0418 ieperactief  

Ieperactief in 'Deze Week'

Advertisement