Page 1

KomUitPas 2012 - 2013

de KomUitPas Een optreden van je favoriete artiest, een avond toneel, lessen volgen aan de academie, een namiddag speelpleinwerking, baantjes trekken in het zwembad... leuke dingen die we allemaal graag doen, maar voor sommigen weegt het prijskaartje zwaar door op het budget. Met de KomUitPas willen stad en OCMW De KomUitPas is een kaart waarmee Eeklo hun inwoners met een klein of be- je kan deelnemen aan het aanbod van scheiden inkomen aanmoedigen om meer organisaties die instappen in de KomUitdeel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten in Pas-werking. Eeklo.

Wat is dat? De KomUitPas is gratis! Om deel te nemen aan een activiteit van je keuze, betaal je wel een kleine bijdrage (20 of 25 % van de normale kostprijs - die normale kostprijs vind je bij de diverse organisaties tussen haakjes).

Hoe werkt het?

• Enkel inwoners van Eeklo kunnen een KomUitPas krijgen. • Als je wil deelnemen aan een activiteit, neem dan eerst contact op met de betrokken vereniging of dienst.

• De activiteit waaraan je wil deelnemen moet in Eeklo plaatsvinden.

• Voor de Eeklose verenigingen wordt er voor twee activiteiten per jaar een uitzondering op deze regel toegestaan. Op die manier kunnen houders van de KomUitPas ook mee op kamp of op daguitstap buiten Eeklo maar binnen België. • Een vereniging kan max. € 200 per jaar per persoon terugvorderen via de KomUitPas-pot.

Wie kan er van genieten?

buitenschoolse kinderopvang Wij bieden een artistieke opleiding met keuze uit de disciplines beeld, muziek, woord in namiddag-, weekend- en avondonderwijs. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen in de KA! terecht om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Inschrijven kan vanaf 1 tot 30 september Jongeren (-18): € 23 (€ 67) // volwassenen: € 61 (€ 204) // P. De Nevestraat 26, Eeklo tel. 09 I 218 27 50 sylvie.de.keyser@eeklo.be www.eeklo.be/academie

Cultuurcentrum De Herbakker Cultuurcentrum De Herbakker wil mensen van alle leeftijden laten genieten van verschillende kunstvormen, zoals theater, muziek, dans, literatuur, humor, film,... 1/4 van kostprijs - Losse tickets of een abonnement kunnen met de KomUitPas op voorhand worden besteld, maar kunnen pas de avond zelf aan de kassa worden afgehaald. Bent u verhinderd en kan u de voorstelling niet bijwonen, verwittig steeds tijdig het Cultuurcentrum. // P. De Nevestraat 10 - tel. 09 I 218 27 27 info@ccdeherbakker.be www.ccdeherbakker.be

Met dit initiatief willen we een oplossing bieden aan ouders die problemen ervaren in de opvang van kinderen tussen 2,5 en 12 jaar. Er zijn 5 plaatsen in Eeklo waar er kinderopvang wordt voorzien: De Meibloem Meibloemstraat 10 tel. 09 I 377 78 99 Bukinop Beukenstraat tel. 0498 I 91 38 02 De Blokhutten Sportlaan 25 / 2 tel. 09 I 219 98 58 De Kinderpoort Balgerhoeke 47 tel. 0499 I 53 46 76 De Zuiderzon Zuidmoerstraat 136 tel. 09 I 228 76 12 Sociaal tarief. Het is wel verplicht om hiervoor vooraf contact op te nemen met de lokale coördinator kinderopvang. Zij is te bereiken in de Zuiderzon.

Lokaal Dienstencentrum

Zonneheem Zonneheem is een ontmoetings-, vormingsen dienstencentrum voor 55-plussers uit Eeklo en het Meetjesland. Zonneheem biedt volgende dienstverlening aan: restaurant, wasserette, vervoer op maat, haarverzorging, pedicure,... Volgende vormingsactiviteiten staan op het programma: taallessen, computercursussen, voordrachten, workshops, tekenen en schilderen, fietsen herstellen, grafiek. In het lokaal dienstencentrum Zonneheem kan je terecht voor verschillende bewegingsactiviteiten: zwemmen, petanque, fietstochten, aerobic, yoga, line-dance,... Muzikale activiteiten: seniorenkoor Moderato, seniorenorkest, luisteren naar klassieke muziek, geheugenkoor,... Steeds het goedkoopste Zonneheemtarief.

// Ann Goossens of Julie Lemaître tel. 09 I 28 76 12 kinderopvang@eeklo.be www.eeklo.be/jeugd

// Schietspoelstraat 9, Eeklo Carlo Roegies - tel. 09 I 377 02 46 zonneheem@eeklo.be www.zonneheem.be

In de bib zijn er verschillende afdelingen: de kleuter- en peuterhoek voor kinderen van 1 tot 6 jaar en de jeugdafdeling met boeken voor kinderen en jongeren van 7 tot 16 jaar. Daarnaast is er ook een volwassenenafdeling, een AVM-afdeling met cd’s en dvd’s voor kinderen en volwassenen en een informatieafdeling met toegang tot internet,

tijdschriften en kranten. In de bib kan je dus terecht voor allerlei leesmateriaal voor jong en oud: leesboeken, informatieve boeken, strips, grootletterboeken, gedichten, toneel,… bibliotheekkaart voor de bib. Lezingen of voordrachten die georganiseerd worden door de bibliotheek = verminderde prijs. // Molenstraat 36 - tel. 09 I 218 27 00 bibliotheek@eeklo.be www.eeklo.be/bibliotheek

Met de gewaardeerde steun van:

OCMW EEKLO

Elke inwoner van Eeklo met een klein of bescheiden inkomen kan een KomUitPas aanvragen. Je moet wel voldoen aan één van de volgende voorwaarden: • je hebt recht op een verhoogde verzekeringstegemoetkoming van ziekte- en invaliditeitsverzekering of het OMNIOstatuut bij je mutualiteit; • je bent in budgetbegeleiding of budgetbeheer bij het OCMW of CAW van Eeklo; • je hebt een collectieve schuldenregeling bij een bemiddelaar; • geen van bovenstaande zaken, maar je wenst dat de aanvraag voor de KomUitPas met jou bekeken wordt door een medewerker van het Sociaal Huis Eeklo. De KomUitPas wordt ook toegekend aan alle inwonende gezinsleden die volledig ten laste zijn van de gerechtigde. Personen die als asielzoeker in Eeklo verblijven, krijgen geen individuele KomUitPas, maar kunnen gebruik maken van de passen van de asielcentra.

Waar kan JE de KomUitPas aanvragen? Je vult het aanvraagformulier in en brengt dit samen met de nodige bewijsstukken (o.a. klevertje mutualiteit, attest, vonnis van schuldenregeling,...) naar het Sociaal Huis.

Wanneer? Je kan je KomUitPas op elk moment aanvragen. De pas vervalt jaarlijks op 31 augustus. Het Sociaal Huis kijkt dan na of je nog recht hebt op deze pas. De nieuwe passen zijn al beschikbaar.

Meer info? Sociaal Huis Eeklo Welzijnscampus De Zuidkaai Kaaistraat 34, Eeklo tel. 09 I 218 17 00 - fax: 09 I 218 17 09 els.vandenbossche@dezuidkaai.be Contact: Els Van den Bossche (bij afwezigheid: Christina Trenson) - Elke werkdag open van 9 tot 12 uur en elke 2de en 4de dinsdag van de maand van 17 tot 19 uur.


jeugd FOS Open scouting De Leeuwerik

Scouts en gidsen Baden Powell Scouts en gidsen Baden Powell is een vereniging die zo’n 220 leden telt. Wekelijks komen kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar samen. Heb je zin om elke zaterdag spannende avonturen te beleven en leuke spelletjes te spelen met leeftijdsgenootjes? Dan is de scouts iets voor jou! Je eens lekker vuil maken of ravotten met je vrienden in het park of in het bos... Kom gerust eens een kijkje nemen, want scouting is er voor iedereen! lidgeld: € 7 (€ 35) of € 5 (€ 30) vanaf het tweede kind uit hetzelfde gezin kampen: ± € 25 (€ 100). Voor scoutskledij kan er samen met de leiding bekeken worden wat haalbaar is. // Sportlaan 25 bus 3 Simon Callebaut (tel. 0474 I 30 69 15) of Sander Trenson (tel. 0496 I 53 28 07) groepsleiding@scoutseeklo.be www.scoutseeklo.be

speelpleinwerking ‘t Ges Speelpleinwerking ‘t Ges wil eerst en vooral alle kinderen, met of zonder beperking, van of buiten Eeklo, een onvergetelijke zomervakantie bezorgen. Een parkspel, zandkastelen bouwen, knutselen, waterspelletjes,... alles is mogelijk op het speelplein! ’t Ges wordt gedragen door een bekwame, gevormde en vooral heel enthousiaste monitorenploeg die op vrijwillige basis de kinderen tijdens de werking begeleidt. € 0,75 per dag. // Blokhutten, Sportlaan 25 tel. 09 I 218 29 20 of 0498 I 91 38 04 speelpleinwerking@eeklo.be http://ges.eeklo.be

Elke zaterdag kan je bij FOS De Leeuwerik terecht voor je wekelijkse dosis sport, spel en avontuur. Onze leiding zorgt dat er elke week spetterende activiteiten op het menu staan voor 5- tot 17-jarigen. Kampen bouwen in het bos, ravotten in het groen, zoektochten door de stad, en in de zomer op tentenkamp. In vier leeftijdsgroepen kan iedereen zich bij ons volledig uitleven! Lidgeld: € 7,50 (€ 36) // Weekend/ midweek: € 17,50 (€ 35) / Kamp: € 30 // Kledij: € 5 à 10 (€ 35)

Jouw kind kan bij ons genieten van massa’s unieke ervaringen en plezierige vrijetijdsbesteding. Elke zondag staat de leidingsploeg te trappelen om je kind een fantastische spelnamiddag aan te bieden. Een Chiro-namiddag start om 14 uur. Wij sluiten de deuren om 18 uur. In de zomer trakteren wij jouw kind op een spetterend bivak: een tiendaagse reis naar de groene Ardennen of naar het mooie Limburg. Lidgeld: € 6 (€ 30) / kampen: € 30 (€ 150) / € 5 (€ 25)

KLJ Eeklo is een bruisende jeugdbeweging voor alle kinderen en jongeren vanaf 8 jaar. We komen samen om de 2 weken, op vrijdagavond voor +16 en op zondagnamiddag voor -16. In de zomer is er het kamp en natuurlijk elke zondag de sportfeesten met zijn dans-, wimpelen vendelreeksen, piramides,... 1/5 van de normale prijs

// Blokhutten, Sportlaan 25 Roos Bekaert - tel. 0496 I 24 73 27 roos@ommekeer.be www.ommekeer.be

// Blokhutten, Sportlaan 25 tel. 09 I 376 29 20 stefanieverstringe@hotmail.com www.kljeeklo.be

// Elke zaterdag van 14 - 17 uur Tieltsesteenweg 105b Olivier Brasseur - tel. 0476 I 47 37 89 info@deleeuwerik.org www.deleeuwerik.org

Jeugdbond voor Natuur & Milieu grabbelpas Grabbelpas is een activiteitenaanbod voor kinderen. Ben je tussen 4 en 12 jaar dan kan je tijdens de krokus-, paas-, zomer- en herfstvakantie, deelnemen aan activiteiten op jouw maat: sportieve en creatieve activiteiten, daguitstappen, bezoeken, film en theater,... 1/4 van het vaste tarief.

Met onze Chiro willen we een jeugdgroep uitbouwen en kinderen ten volle laten genieten van spel en recreatie. Alle jongeren tussen 6 en 18 jaar zijn welkom elke zondag tussen 14 en 17.30 uur. De kinderen kunnen reeds vanaf 13.30 uur terecht op het plein. Elk jaar wordt er een 10-daags kamp georganiseerd in juli. Lidgeld: €6 (€ 30) / Kampen: € 25 (€ 125)

// Jeugdcentrum Kubiek, Kerkstraat 121 tel. 09 I 218 29 20 grabbelpas@eeklo.be www.eeklo.be/jeugd

// Chiroterrein Sint-Jozef, Abdijstraat 31 Jana Van Rie - tel. 0497 I 84 73 20 janavanrie@hotmail.com www.chirosintjozef.be

We hebben elke maand enkele gevarieerde activiteiten voor jou in petto: heerlijke zomerkampen, vredevolle protestacties, zalige fietstochtjes, natuurweekendjes, boomplantacties, vogelkijkdagen, bosonderzoek, braakballen pluizen, vegetarisch koken, vleermuizen zoeken in bunkers & ruïnes, filmavondjes, nestkastjes maken, kruidenwandeling, kruien op het strand, velduilen spotten in de polders,...! Lidgeld: € 1 (€ 5) // Jarno Claeys - tel. 0486 I 23 09 89 jarnoclaeys@gmail.com www.jnm.be/eeklo en www.jnm.be

Jeugdhuis De Route De Route is een gekende uitgaansplaats voor jongeren uit Eeklo en omstreken. Tal van optredens, fuiven en andere activiteiten worden in een razend tempo georganiseerd. Het jeugdhuis wordt bestuurd door een kerngroep van jonge vrijwilligers. Daarnaast zijn er ook enkele werkgroepen die elk een

bepaalde taak hebben. Iedereen die zin heeft om iets te ondernemen kan in zo’n werkgroep stappen. De meest arbeidsintensieve taak binnen de jeugdhuiswerking is het openhouden van de bar (tappen). Zo’n dertig vrijwilligers zorgen ervoor dat het jeugdhuis wekelijks tussen de dertig en de veertig uren open is.

Korting op fuiven, optredens e.a. activiteiten in het jeugdhuis en een gratis verzekering bij alle De Route-activiteiten. // Kerkstraat 121 - contact: Bieke Vanfleteren (permanent verantwoordelijke), tel. 0474 I 07 91 59

Balletschool

Ann-Sophie Deweer De Eeklose Balletschool Ann-Sophie Deweer bestaat reeds 31 jaar en is een gevestigde waarde in onze stad. De dansschool biedt dan ook een waaier van dansactiviteiten aan voor kinderen vanaf 4 jaar, aan jongeren en volwassenen. Vanaf 4 jaar kunnen kids bij ons terecht voor kleuterdans & pre-ballet, kinder-yoga,... Vanaf 6 jaar kan je klassiek ballet volgen. Kids, jongeren en volwassenen kunnen terecht in één van onze lessen: Spaanse flamencodans, funkyclipdance, musical, tapdance, hip-hop en streetdance, body-stretching en pilates, lyrical modern jazz, Zumba,... Er is ook klassiek ballet voor volwassenen. Nieuw dit jaar zijn de cursussen yoga en relaxatie, Dance 2 Party en Streettapdance. Iedereen welkom! 1/5 van de normale kostprijs. Gratis proefles voor nieuwe leden. Dansdag / stage = 20% korting // Ann-Sophie Deweer, Boelare 115a tel. 09 I 377 88 95 info@annsophiedeweer.be www.annsophiedeweer.be

dansschool S-pression S-pression is dé dansschool uit Eeklo die door Sara Mussche in 2004 werd opgericht. In het sportcomplex te Eeklo beschikt de school over 2 danszalen en docenten geven er les aan meer dan 500 grote en kleine dansers. Een brede waaier aan dansdisciplines voor alle leeftijden wordt er aangeboden: kleuter-en kidsdance, clip, ragga en new style, jazz, klassiek, hiphop (ook voor volwassenen!)... Lidgeld € 35 (€ 170) / Dansstage: € 20 (€ 45) // Danszaal stedelijke sporthal, B.L. Pussemierstraat 157 - tel. 09 I 377 49 27 info@s-pression.be www.s-pression.be

scholen Leerlingen met een KomUitPas kunnen genieten van een korting voor schoolactiviteiten die door stad Eeklo worden aangeboden (zoals sportkampen of sportweken, toneel in CC De Herbakker,...). De leerlingen moeten slechts 25% van de normale kostprijs betalen en de school kan de resterende 75% terugvorderen. Sportkampen en andere sportactiviteiten worden niet via de school geregeld en kunnen niet via de school terugbetaald worden. Houders van een KomUitPas betalen 1/3 van de prijs van een sportkamp of een andere activiteit.

College O.-L.-V.-ten-Doorn Basisschool De Wegel A en B Burg. Lionel Pussemierstraat 120/155, Eeklo - tel. 09 I 377 29 65 info@dewegel.be - www.dewegel.be

Basisschool De Meidoorn A en B Zuidmoerstraat 125, Eeklo tel. 09 I 341 82 36 - info@demeidoorn.be www.demeidoorn.be

Basisschool St-Jozef en St-Janneke Abdijstraat 33, Eeklo tel. 09 I 377 47 67 info@sintjozefeeklo.be www.sintjozefeeklo.be

Basisschool Sint-Antonius Pastoor Bontestraat 2, Eeklo tel. 09 I 377 30 32 secretariaat@sintantonius.be www.sint-antonius.be

Middagverblijf: € 0,50 (€ 1) / Sportweken: € 3,50 (€ 17,50) / Toegang Eekloos zwembad: gratis voor elke leerling (max. 10 beurten) // contact: Chris Verbiest - 0474 I 29 77 03 - chris.verbiest@kaboe.be

// Zuidmoerstraat 125, Eeklo tel. 09 I 377 13 26 info@coltd.be - www.coltd.be

1/5 van normale kostprijs // Jenny De Potter, Eikelstraat 41b, Eeklo - tel. 09 I 377 56 44 bs.eeklo@g-o.be www.basisschool-detandem.be

Prov. Middenschool Prov. Technisch Instituut Prov. Centrum Deeltijds Onderwijs 1/4 van prijs voor sociale, culturele en sportieve activiteiten die door Stad Eeklo aangeboden worden en waar de school aan deelneemt. Leerlingen leggen hun KomUitPas voor aan de verantwoordelijke bij de betaling van de activiteit. // Roze 131 - tel. 09 I 370 73 73 www.pm-pti.be - secretariaat@pm-pti.be


sport De stedelijke sportdienst wil, samen met sport + Eeklo vzw mensen van Eeklo zoveel mogelijk laten deelnemen aan allerlei sportactiviteiten, ongeacht de leeftijd. Die sporten kunnen beoefend worden in een overdekte sporthal met heel wat verschillende sportzalen. Er zijn ook heel wat terreinen buiten voor voetbal, rugby, tennis, atletiek,...

sportkampen

fitness

Er is een groot bad (25m x 14m / diepte 1m - 4m), een klein bad (6m x 15m / diepte 0.2m - 1m), een 28m lange glijbaan en 2 whirlpools. € 0,50 per zwembeurt

Tijdens de schoolvakanties wil de sport- In de krachttrainingszaal van de sportdienst kinderen en jongeren de kans hal staan heel wat toestellen ter begeven om kennis te maken met heel schikking. Er zijn toestellen om de verwat verschillende sporten. Elke school- schillende spieren en spiergroepen te vakantie zijn er sportkampen voor kin- trainen. Voor wie er al wat meer van deren van 3 tot 16 jaar. kent: squat, bench press, calf raises, leg press schuin, leg press verticaal, rowing, € 2 per halve dag. Er is opvang voor lat pull down, neck-front press, adductowie wil, maar dan betaal je per opvang- ren, abductoren, leg curl liggend - in zit, sessie € 0,50.(ochtend-: 8 - 9.30 uur leg extension, peck deck, vrije halters middag-: 12.15 - 13.30 uur en avondop- en dumbells. vang: 16 - 17.30 uur). € 50 voor een jaar.

// stedelijk sportcomplex Oostveldstraat (zwembad en sport- en spelcentrum), Oostveldstraat 162

// Stedelijk sportcomplex Pussemierstraat (sporthal en buitenaccommodatie) Burg. Lionel Pussemierstraat 157

zwembad

Ons seizoen begint in september en de wedstrijden beginnen eind september, begin oktober. De thuiswedstrijden vinden plaats op zaterdag of zondag om 18 uur. De houders van een KomUitPas mogen gratis komen kijken. Onze Seniorenploeg speelt in National League (op 1 na de hoogste liga in België). IJshockey is de snelste ploegsport ter wereld. Iedereen is van harte welkom. Gratis naar de wedstrijden. // Leopoldlaan 60 Daniël Dias, tel. 09 I 378 03 47 dias.veerle@skynet.be www.yetibears.be

Wil je eerst eens ‘proeven’ van handbal? Geen probleem: we nodigen je met heel veel plezier uit om eens een kijkje te komen nemen op één van onze trainingen. Gedurende de eerste maand kan je gratis deelnemen aan trainingen. Als het je bevalt, vragen we je wel om daarna aan te sluiten bij onze club. -16 jaar: € 28 / +16 jaar: € 30 Mensen met een KomUitPas kunnen gratis de wedstrijden van de senioren (wedstrijden voor + 16 jarigen) bekijken. // Stedelijke sporthal, B.L. Pussemierstraat 157 en sporthal Ten Doorn, Dullaert - tel. 0475 I 89 04 96 thomas.stuart@handbalclubeeklo.com www.handbalclubeeklo.com

Inline Skating Club Eeklo vzw Is inline skaten ook iets voor jou? Op skaten staat geen leeftijd, bij ISCE kan iedereen terecht. Jeugd en volwassenen, recreatief en competitief. Inline hockey, fun skating en speed skating. Voor elk wat wils... Prijs is afhankelijk van de categorie. // Cathy Lammertijn - tel. 0478 I 37 54 28 www.isceeklo.be info@isceeklo.be

Op woensdagnamiddag organiseren we sportactiviteiten voor kinderen en jongeren. De kleutertjes kunnen zich uitleven op springkastelen en go-carts en maken op een speelse manier kennis met sport en spel. Alle kinderen van het 1ste,2de en 3de kleuterklasje zijn van harte welkom! Kinderen van het lager onderwijs kunnen proeven van verschillende omni- en vrijetijdssporten. Sporten op een plezante en gezonde manier is de bedoeling! Voor jongeren van het middelbaar onderwijs worden de activiteiten aangepast aan de leeftijd en alle sporten worden gegeven op een

iets meer doorgedreven manier. € 15 per trimester. // Stedelijk sportcomplex Pussemierstraat (sporthal en buitenaccommodatie) Burg. Lionel Pussemierstraat 157

MEER INFO

Stedelijke sportdienst Burg. Lionel Pussemierstraat 157 tel. 09 I 377 61 27 sportdienst@eeklo.be www.eeklo.be/sport

F.C.E. FCE Meetjesland is een voetbalclub uit Eeklo en heeft rood-wit-groen als kleuren. In 2012 werd de club opgericht uit de fundamenten van het vroegere KFC.Eeklo. KFC.Eeklo speelde in zijn geschiedenis verscheidene decennia in de nationale reeksen, met zelfs enkele seizoenen tweede klasse. Sinds het begin van de 21ste eeuw speelde de club in de provinciale reeksen. FCE Meetjesland streeft ernaar om binnen enkele jaren terug haar plaats te veroveren in de hoogste provinciale reeks. // Hans Bruderlin, Zandvleuge 66 tel. 0479 I 33 45 75 voorzitter@fcemeetjesland.be www.fcemeetjesland.be

Handbalclub Eeklo vzw

// Stedelijk sportcomplex Pussemierstraat (sporthal en buitenaccommodatie) Burg. Lionel Pussemierstraat 157

sportacademie

KFC Excelsior Balgerhoeke vzw KFC Excelsior Balgerhoeke is een voetbalclub, opgericht in 1927, waarvan de eerste ploeg sedert jaar en dag in de provinciale afdelingen speelt. Onze club telt zo’n 150 spelers en is alom gekend als een familiale, gezellige club waar (vooral voor de jeugd) het motto leeft: ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen’. Iedere jeugdspeler komt genoeg aan bod en er is een gezellige sfeer met veel randactiviteiten. Lidgeld: € 29 (€ 145) // toegang wedstrijd 1ste ploeg: € 0,60 (€ 3) // Balgerhoeke, hoogte van huisnr. 112k Marc Sanders - tel. 0476 I 34 35 85 marcsanders65@skynet.be users.telenet.be/kfcexcbalgerhoeke

KTTC Eikenlo De tafeltennisclub biedt recreatie en competitie aan voor jong en oud. lidgeld 1/5 van de normale kostprijs. Eerste 3 trainingen gratis. // Filip Depoortere, Brugsesteenweg 183 filip.depoortere@jlgautomation.be

FC Waterduvels Eeklo Wij zijn een plezante bende, en doen er alles aan om week na week te tonen dat er nog volwassen topvoetballers rondlopen op de Meetjeslandse akkers. Op zaterdagnamiddag, een seizoen lang, vind je ons in Waarschoot. En als we op verplaatsing spelen, zijn we er niet. Panikeer in dat geval, of ga op zoek naar een rood-groene bende ergens in de Vlaanders. We richten ons enkel tot +18-jarigen. Iedereen die denkt hiervoor in aanmerking te komen is dan ook welkom. Een eenvoudig mailtje of belletje is de eerste stap. Een beetje op een bal kunnen stampen is een pluspunt! lidgeld € 14 // Terreinen Waarschoot aan de sporthal in Waarschoot tel. 0495 I 23 23 95 jcvanzandycke@skynet.be www.waterduvels.be

Ju-jitsu club Keishin

Gymclub Altis Eeklo

Ju-jitsu is de ideale zelfverdedigingskunst en complete gevechtssport. De basis van alle oosterse gevechtssporten, onderwezen in de klassieke stijl en in een nieuw jasje met moderne gevechtstechnieken. Lidgeld volwassenen: € 30 (€ 150) // Lidgeld jeugd: € 20 (€ 100) // Stedelijke sporthal, B.L. Pussemierstraat 157 - Wendy De Paepe tel. 0477 I 36 41 41 jujitsuclubeeklo@gmail.com www.ju-jitsu-eeklo.be

Rugbyclub The Rebels THE REBELS Rugby Club Eeklo

THE REBELS Rugby Club Eeklo

THE REBELS Rugby Club Eeklo

is een vereniging voor mensen die actief yoga willen beoefenen. Jong of oud, iedereen is welkom. Wij bieden een zachte yoga aan, toegankelijk voor iedereen. De yogalessen zijn onafhankelijk van sociale of spirituele achtergrond. Het is steeds mogelijk om vrijblijvend een gratis yogasessie te volgen. Lidgeld: € 13 (€ 65) // instapmomenten begin september en begin januari. // Sportzaal Vrije Basisschool ‘De Wegel’ - tel. 050 I 35 52 79 vanhaeckewillems@skynet.be www.yogahalasanaeeklo.be

THE REBELS Rugby Club Eeklo

Onze club speelt rugby, zowel competitief als recreatief, voor alle leeftijden en formaten. Lidgeld Volw. + U19: € 35 (€ 175) // U17 - U15: € 20 (€ 100) // U13 - U11: € 15 (€ 75) // B.L. Pussemierstraat 157 Robin Cools - tel. 0486 I 45 57 38 rugbyeeklo@hotmail.com www.rugbyeeklo.be

Yoga Halasana vzw

Onze club voorziet twee sportieve pijlers: enerzijds turnen voor alle leeftijdsgroepen tijdens het recreatief turnen en anderzijds competitieturnen. Er wordt geopteerd voor een brede basis (recreatief turnen) en een doorstroming van de basisgroepen naar de competitiegroepen voor diegenen bij wie de interesse, motivatie, aanleg en kundigheid hiervoor aanwezig is. Altis is momenteel één van de grootste sportclubs van Eeklo en is zeker de grootste club wat de jeugdwerking betreft. Lidgeld: € 21 (€ 105) // Johan Van Hecke tel. 09 I 343 09 58 (na 19 uur) altis.eeklo@telenet.be www.gymclubaltiseeklo.be

Het MEGA-Zwemteam organiseert zwemlessen en heeft een clubwerking. Enkel de zwemclub treedt toe tot de werking van de KomUitPas. Onze zwemclub is zowel voor: • kinderen die zich verder willen vervolmaken in de 4 zwemstijlen (min 50 m kunnen zwemmen); • jongeren die niet competitief sportief bezig willen blijven; • jongeren die in competitieverband wensen te sporten; Onze club wil in Eeklo, Kaprijke, Lem- • volwassenen. beke,... zoveel mogelijk jongeren laten Prijs is afhankelijk van de groep. De kennismaken met de basketbalsport. verzekering is inbegrepen. Eerste week We geven jongeren de kans om basket kan u gratis proberen. te beoefenen, te trainen en competitie te spelen op verschillende niveaus. // Sted. Zwembad, Oostveldstraat 162 Martine Engels Lidgeld: € 18 - 38 (€ 90 - 190) tel. 0479 I 64 98 07 (na 18 uur) m.engels@telenet.be // Basketzaal Valcke Eikenlo, B.L Puswww.megazwemteam.be/eeklo semierstraat 157

Basket Meetjesland

Marnix Audenaert - tel. 09 I 378 16 36 www.basketmeetjesland.be


cultuur

// Luc Fiers - tel. 09 I 377 76 46 vtbfiers@hotmail.com www.vtbeeklo.be

Kon. Harmonie Amicitia Eeklo Na 125 jaar is Amicitia een pluralistische muziekvereniging waar iedere muzikant die van goede muziek houdt, welkom is. De harmonie telt muziekliefhebbers die zich toeleggen op het spelen van concerten. De traditionele bewerking van klassieke werken, maakt reeds lang plaats voor originele composities voor harmonieorkest, bewerkingen van filmmuziek, klassiekers uit de popmuziek en zelfs hedendaagse moderne composities. Amicitia is geklasseerd in de uitmuntendheidsafdeling en wordt sinds 1984 geleid door William Spittael. 80% korting op het jaarlijks Nieuwjaarsconcert in CC De Herbakker op 6 januari ‘13.

Brass consort Festiva

verzamelaars

Bestaat uit een 100-tal leden die postzegeluitgiften verzamelen, nieuwe postzegels en gestempelde, Belgische zowel als buitenlandse. We organiseren maandelijks een samenkomst van en voor leden. Elk lid kan de zegels bekijken en die worden verkocht aan de hoogst biedende. Lidgeld: â‚Ź 3 // Zaal De Leke, Lekestraat 33 Piet Vermeire (tel. 09 I 377 97 75) en Robert Delcourt (tel. 09 377 81 86)

Grijze Geuzen Grijze Geuzen is een vereniging van vrijzinnige humanisten. Wij willen 50plussers uit de regio Eeklo verenigen en aan zinvolle vrijetijdsbesteding doen via onze activiteiten. Er bestaan meerdere afdelingen in Vlaanderen binnen de schoot van de Humanistische Vrijzinnige Vereniging. gratis of verminderde prijs // contact: Freddy Van Weymeersch tel. 0495 I 32 30 71 freddy.van.weymeersch@telenet.be

// contact: Ann Rodts - tel. 09 I 370 83 13 ann.rodts@skynet.be www.brassconsortfestiva.be

OKRA-Academie Eeklo stimuleert 55plussers tot levenslang en -breed leren. Zij doet dit door het aanbieden van voordrachten rond verschillende thema’s (gezondheid, politiek, economie, religie en levensbeschouwing, maatschappelijke tendenzen, ethiek en filosofie,‌). Tevens organiseert zij concerten, culturele daguitstappen en cursussen. Eenmalige activiteiten: ₏ 1 (₏ 5) // Muziekclub N9, Molenstraat 165 tel. 09 I 269 32 29 of 09 I 377 33 12 peter.dhaese@okra.be of jan.vdberghe@telenet.be www.okra.be/middenvlaanderen

Vlaamse Vaste plantenvereniging

Wil je opnieuw iets bijleren of wil je graag het ĂŠĂŠn en ander opfrissen, dan kan je daarvoor bij Leerpunt terecht. 1/5 van de normale prijs.

Bij VVPV draait alles rond de tuin en vaste planten. Vier maal per jaar ontvangt elk lid een rijkelijk geĂŻllustreerd tuintijdschrift. We organiseren maandelijks voordrachten en bezoeken tuinen in binnen- en buitenland, ook kwekerijen, Je leert plantenliefhebbers kennen waarmee je kennis en planten kan uitwisselen. Lidgeld: â‚Ź 4,40 (â‚Ź 22)

// Blakstraat 27, Eeklo tel. 09 I 378 31 83 info@cbe11.be www.cbe11.be

// Zaal De Leke, Lekestraat 33 Vera De Clercq - tel. 09 I 373 71 96 meetjesland@vvpv.be www.vvpv.be

// Christiane Vervust, tel. 09 I 377 90 49 oaklandkoor@telenet.be

Querceto is een Symfonisch Ensemble voor bedreven amateurmuzikanten van het Meetjesland. De amateurs worden bijgestaan door studenten van het Koninklijk Conservatorium Gent, door leden van het Gents Universitair Studenten Orkest en door beroepsmuzikanten. Kandidaatmuzikanten kunnen zich steeds voorstellen. Jaarlijks worden 2 concerten voorbereid en uitgevoerd. Eenmalige activiteiten: â‚Ź 3 (â‚Ź 15)

Wijkcentrum De Kring is een plaats waar je anderen kan ontmoeten in een aangename sfeer. Iedereen is er welkom. Je kan verschillende ontspanningsactiviteiten meedoen. Er zijn werkgroepen waar je ervaringen kan delen met anderen. Voor kinderen en tieners zijn er leuke activiteiten. Je kan er wassen, douchen, telefoneren, gratis op internet en naar de sociale kruidenier komen. Je kan er als vrijwilliger aan de slag. Voor meer info, kom gerust eens langs! 1/5 van de normale prijs. // Zuidmoerstraat 136/8 - tel. 09 I 378 61 69 info@wijkcentrumdekring.be - www.wijkcentrumdekring.be

// info@querceto.be facebook.com/ensemble-querceto

Gezinsbond De Gezinsbond Eeklo is een organisatie die ten dienste staat van alle gezinnen. We bieden gezinsvriendelijke activiteiten zoals paaseierenraap, Sinterklaasbezoek, 2de handsbeurzen, culturele en wekelijkse sportieve activiteiten aan. 1/5 van de normale prijs. // Wisselende locaties secretariaat, Groenstraat 4 secretariaat.gb.eeklo@gmail.com www.gezinsbond.be/eeklo

Davidsfonds Eeklo We zijn een afdeling van de nationale cultuurvereniging die opgericht werd in 1875 in Leuven en ook in Eeklo. Ons doel is mensen samen te brengen die houden van cultuur in al haar vormen: taal, lezen, geschiedenis, kunst, muziek omdat dit essentieel is voor elke mens. Reeds geplande activiteit: cursus Universiteit Vrije Tijd over ‘Deugddoende relaties’ gegeven door prof. Alfons Vansteenwegen. 1/5 van de normale prijs.

E.K.T.T. Hermelijn

  77 ,-1 (.0(/ 5 ( +

Femma (voorheen KAV) is een vereni- // contact: Sophie De Baere ging van en voor vrouwen. Je kan nieu- tel. 09 I 377 85 49 we vriendinnen maken op ĂŠĂŠn van onze info@amicitia.be - www.amicitia.be ontmoetingsavonden, je batterijen weer opladen en een stevige babbel doen. Op onze ontmoetingsavonden ligt de nadruk op gezellig samenzijn. Soms doen we samen een activiteit (bv. een quizje, rad van fortuin,...), een andere keer is er een optreden. Wij zorgen altijd voor een Eind 1993 werd Brass Consort Festiva aangepast hapje en drankje. opgericht onder impuls van een aantal sterk gemotiveerde leerlingen koper â‚Ź 3 per ontmoetingsavond (â‚Ź 15). uit de toenmalige Stedelijke Academie voor Muziek en Woord van Eeklo. Er // Hilde Dobbelaere - tel. 0474 I 48 24 84 zijn ongeveer 30 spelende leden en de h.dobbelaere@telenet.be muzikale leiding wordt toevertrouwd aan Johan Vancoppenolle. De concerten van Brass Consort Festiva bieden Kon. Vlaamse voldoende afwisseling, Bond van Postzegel1/5 van de gewone concertprijs

We brengen mensen samen die graag zingen en liefst wat koorervaring hebben. Het repertorium bestaat uit klassieke oude, romantische en volkse muziek. We zingen ook koorbewerkingen van hedendaagse liederen. We luisteren regelmatig religieuze vieringen op en brengen concerten. Wie geĂŻnteresseerd is, kan vrijblijvend enkele repetities bijwonen. Liefst vooraf contact opnemen. Lidgeld: â‚Ź 4We zijn een afdeling van vtbKultuur, een Vlaamse toonaangevende vereniging met een eigentijdse kijk op cultuur. De vereniging bestaat sinds 1923 in Eeklo. Cultuur moet een ware beleving zijn en het cultuurleven moet toegankelijk zijn voor iedereen. Een groep vrijwilligers tracht in Eeklo met veel enthousiasme cultuur dicht bij jou te brengen. activiteiten aan ledenprijs

EKTT Hermelijn is een toneelvereniging die de bedoeling heeft om iedereen die het wil op het podium te brengen en te laten evolueren tot de nobele toneelspeelkunst. Wie wil meespelen met ons toneelgezelschap of achter de schermen wil meewerken is zeker welkom! â‚Ź 2 (â‚Ź 10) voor een voorstelling. // Nachtegaallaan 3, Adegem Mireille Bauwens - tel. 09 I 378 10 72 ektt.hermelijn@gmail.com www.ektt-hermelijn.be

// Wisselende locaties Rita Hertsens - tel. 0475 I 66 66 60 rita.hertsens@skynet.be www.davidsfonds.be

Cultuurfactorij De Koperen Leeuw In zijn gezellig kamertheater met 95 zitplaatsen brengt Excelsior per seizoen 2 Ă 3 toneelproducties op de planken. In De Koperen Leeuw grijpen ook de repetities plaats, een veertigtal vooraleer een stuk rijp is om opgevoerd te worden. Een toneelvereniging heeft niet alleen een publiek nodig, maar ook acteurs, regisseurs en veel mensen achter de schermen, zoals productieleiders, ont-

werpers van affiches, decors en kostuums, toneelmeesters, accessoiristen, souffleurs, schminkers, kle(edst)ers, belichters, geluidsmannen/-vrouwen, decorbouwers, schrijvers van programmabrochures en opruimers. Excelsior staat open voor een breed publiek en verwelkomt iedereen die zich op zijn manier wil inzetten voor het amateurtoneel in Eeklo.

Het concertaanbod van muziekclub N9 is gevarieerd (jazz, pop, rock, wereldmuziek,...) en internationaal. Er wordt laat geprogrammeerd waardoor er kort op de bal kan worden gespeeld. Daarnaast is er ook een cursusaanbod: Afrikaanse percussie, Cubaanse salsa, buikdans, mondharmonica, gitaar, muziek met de computer, PA- en geluidstechniek,... En in de zomer natuurlijk Helden in het Park! Alle info op www.n9.be.

Gratis lidmaatschap als werkend lid. Korting op toegangskaart voor een toneelvoorstelling. // Cultuurfacorij De Koperen Leeuw, Tieltsesteenweg 30 Marie-Jeanne Bruggeman tel. 09 I 377 16 55 info@koperenleeuw.be www.koperenleeuw.be

1/5 van de normale kostprijs // N9 villa, Molenstraat 165 - N9 fabriek, Molenstraat 31 tel. 09 I 377 93 94 - 0486 I 22 00 82 cursus@n9.be www.n9.be

KomUitPas-krant  

Een verzameling van alle voordelen met KomUitPas in Eeklo.