Page 1

Bree toeristische gids


Ontdek Bree

Inhoud 2

03

Smakelijk Bree

20

Varen 10

Dagtrips 22

Wandelen

11

Evenementen 26

Fietsen 14

Logies 28

Mountainbiken 16

Bereikbaarheid

Paardrijden 17

Stratenplan 34

Kindvriendelijk Bree

33

18

Foto: Kempenbroek


Ontdek Welkom in Bree! Onze gloednieuwe toeristische brochure 20172018 ligt op dit moment voor u! We zijn er trots op u te mogen verwelkomen in historisch gezellig Bree. In 2016 gaven we het startschot voor de herinrichting van ons centrum. Ons centrum krijgt een nieuw jasje en wat voor één! Ruimte voor voetgangers, voorrang voor fietsers, speeltoestellen voor de allerkleinsten, bankjes om zorgeloos

van het zonnetje te genieten, voldoende parkeerruimte… en dat in combinatie met onze vaste waarden: vele historische gebouwen, onze fijne terrasjes, een uitgebreid winkelaanbod en natuurrijke, landelijke dorpen. Vergeet ook je wandelschoenen, je fiets of je paard niet. Een uitgebreid wandel-, fiets-, ruiter- en menroutenetwerk leidt je immers door onze prachtige natuur. In het Grens­ Park Kempen~Broek, het mooiste Limburgse grensoverschrijdende natuurgebied van meer dan 200ha ongerepte natuur, nodigen de vele beweg-

Bree wijzerde en goed onderhouden wandelpaden je uit voor een zalige tocht. Weet je niet wat te kiezen? Sla deze pagina dan om en begin aan je ontdekkingstocht door Bree of bezoek ons toeristisch infopunt in het stadhuis. Veel plezier in onze prachtige stad!

Liesbeth Van der Auwera, Burgemeester. Jo Vandersteegen, Schepen Toerisme.

3


Historisch Bree

vroeger ook Britte, Brede, Brey, Breey genaamd

Vanaf 1366 tot 1789 (Franse Revolutie) is Bree één van de 23 goede steden, bonnes villes, van het prinsbisdom Luik. Symbool daarvoor staat het perron dat in 1386 werd opgericht. Een kopie daarvan, gemaakt in 1986, staat op het pleintje voor de Sint-Michielskerk in het centrum.

Zin in een historisch gezellige wandeling ? Download onze stadswandeling (2,1 km) op toerisme.bree.be.

4

In de late middeleeuwen was Bree een ver­ sterkte stad met een gracht, een omwalling en 4 stadspoorten. De gracht en de wallen, opgedoekt in 1870, bevonden zich op de plaats van de huidige (kleine) ring. De poorten dragen tot op vandaag nog steeds hun middeleeuwse benaming: de Gerdingerpoort, de Nieuwstadpoort, de Klooster­poort en de Opitterpoort.


Bree centrum Belangrijk historisch erfgoed Het stadhuis van Bree is een voormalig Augustijnenklooster (1659) dat volledig werd gerenoveerd en gerestaureerd. Het werd een pareltje van moderne technieken, gecombineerd met respect voor het historisch karakter van het gebouw. Naast het stadhuis ligt een barokke kapel (1717). De gevel van de ­kapel zit vol subtiele symboliek die verwijst naar Sint-­ Augustinus. De kapel is gewijd aan de H. Nicolaas van Tolentino. Binnenin staan twee barokke portiek­ altaren met 18de-eeuwse schilderijen van Englebert Frisen. Een deel van de neogotische muurbeschildering werd gereconstrueerd op basis van vondsten bij de restauratie.

die hieraan gewerkt hebben. De zaal werd terecht benoemd tot “Kim Clijsterszaal”; eer voor een Breese topsportvrouw!

Kim Clijsterszaal De zolder werd heringericht als raadszaal. De constructie, een “Hollandse kap”, geeft een indrukwekkend beeld van de enorme bouwwerken en de inventiviteit van de bouwmeester en de schrijnwerkers

Vrijthof Tot 1850 was bijna de helft van dit plein nog een ommuurd kerkhof. In 1850 werd beslist het kerkhof buiten de stad aan te leggen, in de Witte Torenstraat. Tot 1862 was het plein nagenoeg afgesloten van de

Renaissancetuin Na de herbestemming van het klooster ging men op zoek naar een passend tuinontwerp voor de grandeur van het gebouw. De inspiratie komt uit Franse renaissancetuinen met hun strakke symmetrie; alle maten in de tuin moeten kloppen. Centraal in de tuin staat een beeld van kunstenaar Roland Rens. Twee echte Breese keikoppen worden van elkaar gehouden door de Breese voet; een middeleeuwse maateenheid van 10 duim, een halve el ofwel 28,5 cm.

markt, maar vanaf dan werd het een open plein in de stad waar regelmatig evenementen worden gehouden zoals markten, concerten en huldigingen. Er werd op het plein een waterstraat met een centrale fontein aangelegd. Het water refereert naar de oude waterput die er in 1532 was. In de zomer de ideale plek om te verfrissen voor jong en oud! Sint-Michielskerk De Sint-Michielskerk in het centrum van Bree is maasgotisch en dateert uit de 14de eeuw. Deze hoofdkerk is vernoemd naar patroonheilige St. Michiel. Het koor, de middenbeuk tot aan de vierde pilaar en de linker dwarsarm dateren van 1452. De vergroting tot de huidige kerk gebeurde in 1901-1902. De 45 meter hoge toren en de zijbeuken werden toen pas aan de kerk toegevoegd. De kerk is met een piëta uit 1400, een mooie calvarie, een graflegging uit 15301540 en het orgel, door J. Stevens gebouwd in 1951, meer dan vermeldenswaardig.

5


Opitter Brouwerij Cornelissen In Opitter, tussen fietsknooppunt 11 en 36, vindt u naast de Kim Clijsters-fontein brouwerij Cornelissen, een ambachtelijke brouwerij met streekbieren zoals Ops-Ale, Bosbier, Sint-Gummarus ...: een gamma, waarmee ze zelfs gouden medailles wegkaapten op internationale keuringen. Opitter heeft een beschermde gotische Sint-Trudokerk (1409) met een prachtig 16de-eeuws retabel. Dit retabel stelt in de zes hoofdregisters het lijden van Christus voor. Naast de Sint-Trudokerk vind je in Opitter ook de mooi gerenoveerde Kapel O.L.V. Ter Heirbaan en de Kapel van Sint-Antonius. Itterdal – Pollismolen Wie van Bree naar Opitter trekt, merkt rechts een duidelijke helling in het landschap. Op dit plateau

6

vind je talrijke bossen, enkele schitterende holle wegen, prachtige beekvalleien en unieke vergezichten. In het boeiende kasteelpark Itterdal, met een uitgebreide collectie bomen en pittoreske waterpartijen, vind je ideale plekjes om tot rust te komen. Het park werd aangelegd volgens de principes van een Engels landschapspark met twee mooie speeltuin­ en, bewegwijzerde wandelingen en de toegangspoort van Kempen~Broek en is een echte aanrader voor iedereen die wil genieten van een heerlijk dagje in de natuur.

Zin in een wandeling? elgebied Er zijn 4 bewegwijzerde routes in het wand den). Itterdal (meerdere afstan Parking: nslaan, - Parking 9, aan plein de Wissel, Pater Neye Opitter. at 56, - Parking 10, aan de Pollismolen, Molenstra iedere Opitter. De elektronische toegangspoort is sief dag geopend van 09.00 u tot 19.00 u (inclu weekends en feestdagen).


Rosse Lei In 1978 werd Tongerlo laureaat in de wedstrijd ‘Jaar van het Dorp’. Het totale dorpszicht werd geklasseerd en aangepast met enkele nostalgische trekjes zoals gietijzeren lantaarns. Tongerlo, gelegen aan de Zuid-Willemsvaart en de Itterbeek, ademt echt de sfeer van een oud landbouwersdorp uit. In de dorpskern vindt men nog verschillende oude boerderijen, zij het dat de functie in de loop der tijden veranderd is. Bij het binnenkomen van de dorpskern staat links een statig herenhuis. Het is het geboortehuis van Jaak Langens die het bekende verhaal van “Rosse Lei”, vergelijkbaar met de Witte van ­Zichem, schreef. Het standbeeld aan de kerk is dat van ­Kanunnik Lambert Engelen, de eerste algemene proost van de Boerenjeugdbond (KLJ).

Sint-Pieterskerk De geklasseerde gotische Sint-Pieterskerk van Tongerlo uit de 15de eeuw is de trots van deze gemeente. Het betreft een romaans kerkgebouw met een barok interieur en een enorme gotische toren. In de kerkvloer is met een fijne lijntekening de omtrek aangeduid van de voorgaande romaanse kerk. De lijnen volgen de funderingen zoals ze gevonden werden tijdens restauratiewerken in 1980. Op de torenromp, aan de noordzijde, staat het opschrift “in 1408 ben ik naar hier gebracht”. Aan de zuidgevel van de kerk zijn nog resten zichtbaar van een zonnewijzer.

Tongerlo Molendorp Op een steenworp van de kerk - in de Solterweg ligt de Galdermansmolen, genoemd naar zijn eerste eigenaar. Deze molen werd gebouwd in 1633. Even verderop, in de Keyartstraat vlakbij de rustgevende Zuid-Willemsvaart, is misschien wel de oudste molen in de omgeving te vinden, met name de Keyartmolen. De eerste vermelding van deze molen dateert al van 1139. De huidige eigenaars Wim en Sonja Winthaegen, maakten van de bijhorende hoeve een prachtige B&B.

Zin in een wandeling met een verhaal? Download de Rosse Lei-wandeling (2,5 km) op toerisme.bree.be. Veel plezier!

Dorpszicht Tongerlo

7


Beek

8

Natuurlijk Bree Beek werd voor het eerst vermeld in 1155 en is vernoemd naar de Abeek die ten noorden van Beek stroomt. De Zuid-Willemsvaart, romantische kastanjedreven, prachtige natuurdomein­ en: het dorpje ademt rust uit! Uitgestrekte bossen wisselen weiden en akkers af. In natuurgebieden De Luysen, Smeetshof en het Stramp­ royerbroek zijn onvergetelijke bewegwijzerde wandelingen.

Wandelplezier Er zijn 4 bewegwijzerde routes in het wandelgebied Sint-Maartensheide-De Luysen (meerdere afstanden). Wil je het vijvergebied niet missen? Kies dan de gele route. Twee vogelkijkhutten geven een panoramische blik op de vijvers. De bruine en blauwe wandelingen tonen de kleinschalige landbouwlandschappen van Sint-Maartensheide. Wil je zien waar de kabbelende Abeek naartoe leidt? Dan kies je best de rode wandeling.

Sint-Martinuskerk De toren van de Sint-Martinuskerk in Beek werd gebouwd in 1007. De toren is opgetrokken uit veldkeien en kleurrijke bekapte natuursteen en werd later van een ingang voorzien, waarboven in reliëf de Heilige Martinus werd aangebracht. Iets boven de begane grond zijn in de toren zijn een drietal primitieve maskerkoppen aangebracht, die wellicht uit de Romeinse tijd dateren. Uniek is het Gilmanorgel uit de 18de eeuw. We kunnen met zekerheid stellen dat dit orgel, met nog 79 pijpen uit 1593, het oudste pijpwerk van België bevat.

Startpunten: - Parking 3: Voorste Luysmolen, Luysenweg 2a, Bocholt - Parking 6: Einde Mariahofstraat (doodlopend), Bree (Beek)

Zin in een wandeling doorheen prachtige natuur? Check de wandelroutes op pagina 13!


Gerdingen | ’t Hasselt | Vostert Gerdingen De Onze-Lieve-Vrouwkerk met vroeg-romaanse toren en prachtige hoeves en kapelletjes bepalen het dorpszicht. Uniek is de jaarlijkse Geitenmarkt, georganiseerd door geitenboeren. Het is geen echte markt maar een folkloristische stoet van

verklede geiten die jaarlijks op kermismaandag, na de eerste zondag van oktober, door de straten trekt. Op domein Gerkenberg, met het wereldwijd bekende klooster, zijn heel wat veranderingen op til. De neo­gotische kloosterkerk zal fungeren als ruime multi-inzetbare lobby met ‘zwevende’ vergaderboxen en een grand café dat ook mensen uit de ruimere omge­ving welkom heet. In het voormalig klooster worden 64 flats voor jong en oud gecreëerd. Daarnaast komt er een hotel met 8 kamers waar ook mensen met een zorgbehoefte kunnen verblijven.

‘t Hasselt ‘t Hasselt is een eeuwenoud gehucht, gelegen langs de N73 tussen Bree en Kinrooi en is vooral gekend om het gerenommeerd industriegebied Kanaal-Noord, dat aan heel wat Breeënaren werkgelegenheid biedt.

Vostert De naam Vostert is afkomstig van een in 1427 ver­ melde hoeve die De Vorster, Vosterhof of Vostaardhof werd genoemd. Vostert ligt aan de hoofdweg naar Gruitrode en is eveneens gekend om zijn bedrijventerrein met enkele internationale spelers. Een absolute aanrader is de prijswinnende Begraafplaats De Kluis in de Pater Coninxlaan, met een sprookjesachtige mijmerplek, gedecoreerd met een kunstwerk van Will Beckers.

9


Natuurlijk Bree DE WILLEMSROUTE De Willemsroute is een verleidelijk alternatief voor de recreatievaart om van Roermond of ‘s Hertogenbosch naar Maastricht te varen en omgekeerd. De Willemsroute leidt langs vele historische dorp­ en en prachtige natuurgebieden in Nederlands en Belgisch Limburg.

Varen 10

Bree heeft ook twee aanlegsteigers van waaruit het centrum van Bree en Tongerlo gemakkelijk en snel te voet of per fiets bereikt kunnen worden. Meer info: www.dewillemsroute.eu


Duinengordel Duinengordel, dat is 3.000 ha puur goud! Een overweldigend decor van ongerepte bossen, kleurrijke heide, mooie vennen, akkers, graslanden én... gouden landduinen.

blauwtje en de rode bosmier. Ook roofvogels als de buizerd, de havik of de wespendief vinden er hun thuis. Rond de vennen wordt de gladde slang gesignaleerd.

Maar waar komen die landduinen nu vandaan? We keren terug naar de laatste ijstijd: het Noordzeebekken staat droog. Een constante noordenwind blaast een dikke laag zand vanaf de kust over de Kempen. Op het einde van de ijstijd draait de wind naar het westen. Die kneedt het zand tot golven en blaast ze op tot landduinen. Waar de wind het zand wegblaast, worden komvormige laagten - vennen gevormd die zich vulden met regenwater.

Duinengordel maakt deel uit van het Europese ‘Natura 2000’-netwerk. Dit initiatief verzekert de toekomst van Europa’s meest kwetsbare dier- en plantensoorten en hun leefgebieden

Het landschap van de Duinengordel bevat een ware schat aan fauna en flora. De biodiversiteit tiert er welig. Het gebied herbergt dan ook enkele uitzonderlijke soorten: de nachtzwaluw, de bosbeekjuffer, de vinpootsalamander, de boskrekel, de grauwe klauwier, de mierenleeuw, het icarus-

Zin om de Duinengordel te verkennen? paard? Al wandelend (2,3-14 km), met je fiets of je icht overz een voor Surf naar www.duinengordel.be van de startplekken. s) af Haal je wandelkaart (2,5€) of paardenroute (grati uis. bij Toerisme Bree – stadh

Wandelen 11


Kempen~Broek Kempen~Broek strekt zich uit over de gemeenten Cranendonck, Weert, Nederweert (Nederland) en Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik (België). Natuurliefhebbers waarderen Kempen~Broek voor­al voor het bijzondere en afwisselende landschap dat is opgebouwd uit aan elkaar grenzende delen bos, moeras, weiland, beekvallei,… Het heeft een mysterieuze geschiedenis van smokkelaars en bokkenrijders, maar is nu de leefruimte van libellen, watersnuffels, platbuiken, viervlekjes...

Wandelen 12

ITTERDAL Het Itterdal is een vrij smalle vallei die werd geboetseerd door de Itterbeek en zich een weg snijdt door het Kempens Plateau. De beken zorgen niet alleen voor reliëf, maar ook voor variatie in het landschap. SINT-MAARTENSHEIDE – DE LUYSEN Sint-Maartensheide was eeuwenlang een heide­ gebied. Vandaag is het een bijzonder landschap met akkers, natte en droge weilanden, bosjes en houtkanten. De vijvers vormen samen met de aanpalende moerassen een waar paradijs voor vogels en vogelliefhebbers. Er zijn twee vogelkijkhutten die je een panoramische blik gunnen op de vijvers en zijn zeldzame bewoners.

Verkenners Ontdek de stilte, zoek sporen of proef de wildernis in de uitgestrekte natuur van het mysterieuze GrensPark Kempen~Broek... Wil je een Verkenner boeken of zoek je een overzicht van hun activiteiten en de startplekken? Surf dan zeker eens naar http://kempenbroek.bree.be

Foto © Anneleen Mengels


Praktisch Er zijn duidelijk bewegwijzerde routes in het wandelgebied Kempen~Broek (4,3-9,1 km). Een overzicht van de startpunten: Parking 1: Woutershof, Grootbroekstraat, Molenbeersel (Kinrooi) Parking 2: Doorslagstraat, Molenbeersel (Kinrooi) Parking 3: Voorste Luysmolen, Luysenweg 2a, Bocholt Parking 4: Smeetshoeve, Smeetshofweg, Bocholt Parking 5: Vosseven, Lochtstraat 28, Stramproy Parking 6: Mariahofstraat (einde van doodlopende straat), Beek (Bree) Parking 7: Kempenstraat, Lozen (Bocholt) Parking 8: Kasteel Wurfeld, Kapelweg 60, Wurfeld (Maaseik) Parking 9: Plein de Wissel, Pater Neyenslaan, Opitter (Bree)

genieten? Zin in even zorgeloos 5€), wandelbox (16€) of Haal je wandelkaart (2, dhuis. bij Toerisme Bree – sta paardenroute (gratis) af gids? Wandel je liever met . risme Bree – stadhuis Vraag meer info bij Toe nen. Prijs: 60€/gids/25 perso

Parking 10: Pollismolen, Molenstraat 56, Opitter (Bree)

13


Fietsen Fietsparadijs Limburg Het fietsroutenetwerk van Limburg bestaat uit verschillende fietsroutes die via knooppunten met elkaar verbonden zijn. In totaal beschikt Limburg over 2000 kilometer knooppuntroutes. Dit netwerk wordt goed onderhouden, is meestal autovrij en wordt duidelijk bewegwijzerd. Het voert je langs de mooiste plekjes, pittoreske landschappen en het gezellige centrum van Bree.

Zin in een kant-en-klare fietstocht langs ons Limburgs groen? • Kanaalfietsroute, heerlijk fietsen in de schaduw langs de Zuid-Willemsvaart. 38,5 km. Vertrekpunt: Sint-Michielskerk, Bree. Volgorde van de knooppunten: 07 - 211 - 08 - 203 204 - 202 - 241 - 220 - 201 - 213 - 212 - 08 - 211 - 07

Fietsroutes www.routeyou.com www.knooppunter.com www.1001fietsroutes.be www.toerismelimburg.be www.tipsvoorfietsers.be www.route.nl

• Puur natuurroute, genieten van de stilte. 45 km. Vertrekpunt: Itterplein, Opitter. Volgorde van de knooppunten: 36 - 11 - 12 - 14 18 - 17 - 16 - 15 - 10 - 09 - 07 - 11 - 36

Fietsverhuur Hotel Ingredi (Tel. 089 84 45 44, info@ingredi.be) of www.fietsverhuurmaro.be.

• Landbouwfietsroute, al fietsend alle facetten van de landbouw leren kennen. 33,7 km (of enkel lus A: 17 km of lus B: 20,5 km). Haal je plan gratis af bij Toerisme Bree - stadhuis) of download de route op toerisme.bree.be

14

Zin in een ontspannende fietstocht? bij Haal je fietsroutenetwerkkaart (9,5€) af e via onlin l beste of uis stadh – Bree Toerisme . rg.be limbu isme www.toer


Tips voor Fietsers

Gratis gids met 21 prachtige fietstochten.

In deze gids tref je 21 prachtige fietstochten aan doorheen de omgeving van Noord- en Midden-­ Limburg. Dankzij het netwerk van fietsknooppunten ontdek je de mooiste fietspaden, de rustigste bossen en de gezelligste terrassen. Wie fietst, verbruikt veel energie. Omdat de inwendige mens nu eenmaal af en toe versterkt moet worden, tref je in de gids een selectie aan van de gezelligste horecazaken die langs je tocht liggen. De combinatie van inspanning en ontspanning zorgt gegarandeerd voor een geslaagde uitstap! Kies dus een route, knip de knooppuntenstrook uit, kleef deze op je fiets en geniet!

Zin in een uitdagende fietstocht? Haal je gids gratis af bij Toerisme Bree stadhuis of download de route op www.tipsvoorfietsers .be.

15


Zin om je grenzen te verleggen? 45 km mountainbikeplezier! Vertrekpunt: Pollismolen, Opitter (Molenstra at, Bree)

Mountainbiken Hou je van avontuurlijk fietsen in een prachtig landschap? Fantastisch! De Duinengordel beschikt over een splinternieuw mountainbikenetwerk. Mountainbiken in de Duinengordel kan via twee lussen van telkens bijna 20 kilometer die je rond de Oudsberg en Solterheide leiden.

De route Solterheide combineert bos- en veldwegen en passeert de steilrand van het Kempisch plateau. Door de bruuske insnijdingen van verschillende beken rijd je door een prachtig heuvellandschap, in de volksmond gekend als Klein Zwitserland. Meer info: www.duinengordel.be

De routes lopen bijna overal over onverharde wegen en zijn geschikt voor bikers van elk niveau.

16

Foto Š Kris Thys


Pure paardenpracht Kilometers bewegwijzerde ruiter- en menroutes langs duinen en vennen, langs wassende akkers of door heide en sfeervolle bossen bekoren paard en ruiter. In stap, draf of galop? Vele paden zijn zalig onverhard. Kies uit tientallen lussen en combineer naar wens. Het netwerk sluit ook naadloos aan op de Nederlandse ruiterpaden.

Check www.paardenprovincie.be, dĂŠ webstek voor een onvergetelijke paardenvakantie in Limburg. Zin in een ruitertochtje? Haal je gratis ruiterkaart af bij Toerisme Bree stadhuis. Op zoek naar een paardvriendelijke verblijfplaats? Check onze paardenlogies achte raan in deze brochure!

17


Kindvriendelijk Bree 18


Een greep uit ons aanbod Kinderen kunnen in Bree genieten van - speciaal voor hen georganiseerde - evenementen of kindvriendelijke theatervoorstellingen in Cultuurcentrum De Breughel. Check debreughel.bree.be voor meer informatie! Kinderfietszoektocht Tocht door Opitter en Tongerlo. De fietstocht is zo’n 6 km lang. De route is gratis verkrijgbaar bij Toerisme Bree - stadhuis. Rondleidingen Melkveebedrijf Pannenbakkershof met film en panoramisch zicht over de stallen. Adres: Pannenbakkerstraat 6, Bree. Recreatieoord Kempenheuvel met outdoor zwembad, visvijver, speeltuin, tennis­ veld, airtrampoline en kinderanimatie. Adres: Heuvelstraat 8, Bree.

Film Check www.walkino.be voor de meest recente programmatie. Speeltuinen - Sport- en speelpark De Boneput met speel­tuin, basket­ bal- en voetbalveld, soccerkooi, outdoor fitness en skateterrein, finse piste en de Kim Clijsters Sports & Health club. Adres: Watertorenstraat, Bree. - Kasteelpark Itterdal met speeltuin en sport­velden. Adres: Opitterkiezel 240, Bree.

Op zoek naar een kindvriendelijke plek in het centrum? Bezoek het autovrije Vrijthof met enkele speel­ toestellen en fonteinen of geniet van een ijsje in de Hof van de Deken.

19


Smakelijk Bree Zin in een lokale markt? Bree is beroemd om haar uitgebreide weke lijkse markt, elke vrijdagvoormiddag, in het stadscentr um. Parking: Augustijnerparking, Witte Torenwal 23, Bree.

20

Streekproducten Ambachtelijk ijs

Bree bruist van trendy boetieks, hippe winkels, sfeervolle café’s en eetgelegenheden! Verwen uzelf en uw reisgezelschap met verrassende hebbedingetjes, een heerlijk streekbier of ambachtelijk ijs.

De Potter Toleikstraat 11 A / Hoogstraat 12 089 46 33 26 www.potter.be

De Breese horecagids is terug te vinden op http:// toerisme.bree.be/horeca_en_logies of gratis af te halen bij Toerisme Bree.

’t Rorenijsje Rorenweg 18 089 46 12 23 www.roren-ijsje.be Oma’s ijs Rode Kruislaan 28 089 20 30 30 www.omasijs.be


Ambachtelijke koffiebranderij ‘De Gulden Tas’ “Koffiedrinken moet een individuele lekkernij worden”. Met deze instelling begon Brecht Creemers in het centrum van Bree in de vorige eeuw (1995) een ambachtelijke koffiebranderij, annex winkel. In deze kleinste koffiebranderij van het land maak je op een ludieke manier kennis met het branden van koffie, maar kun je ook de lekkerste koffie proeven. Nieuwstadstraat 9 | 089 46 72 66 www.guldentas.be

Brouwerij Cornelissen De wortels van het brouwersgeslacht Cornelissen gaan terug tot begin jaren 1800.

Chocolatier Vanwetswinkel Laat je verrassen door heerlijk huisbereide chocolade! Wolstraat 16 | 0473 46 05 19 http://vanwetswinkelchocolatier.be

Pannenbakkershof Gezond leven staat vandaag de dag hoog in het vaandel. Spring daarom zeker eens binnen bij de streekproductenwinkel van het Pannenbakkershof voor verse en biologische streekproducten. Pannenbakkerstraat 6 | 089 47 35 55 0477 30 76 98 | www.pannenbakkershof.be

Huisbieren: Pax Pils, Ops-Ale, Herkenrode Tripel, Herkenrode Bruin, Sint-Gummarus Tripel, SintGummarus Dubbel, Bosbier, Kriekenbier, Bokke­ reyer, Limburgse Witte. Itterplein 19 | 089 86 47 11 www.brouwerijcornelissen.be

21


Dagtrips Overweeg je een bezoek te brengen aan Bree met je vereniging, groep of familie of simpelweg alleen? Stel dan je eigen programma samen, gewoon ‘à la carte’ of laat je adviseren door onze toeristische dienst. Wij helpen je graag verder om je tijd in Bree op een aangename manier te beleven. Grenzeloos genieten! Zie je het ruimer? Beleef Bocholt, Bree, MeeuwenGruitrode en Peer samen met je kids, je familie, je vrienden of je collega’s! ‘Proef’ het veelkleurig palet aan toeristische troeven in onze natuurrijke en gezellige regio. Smaken zal het ongetwijfeld! Laat je onderdompelen in cultuur, ervaar het goede buitenleven, geniet van onze streekproducten of ga voor actie en avontuur. Kies uit ons complete grensoverschrijdende aanbod een thema voor je dagtrips en stel - naar eigen smaak en wens - de gedroomde uitstap voor je groep samen. Haal je gratis brochure af bij Toerisme Bree - stadhuis

22

Ontdek & proef

Ieder zijn stiel

10.00 u Pollismolen Rondleiding met demonstratie van de watermolen door een echte molenaar. Mogelijkheid om te wandelen in natuurgebied Itterdal. Duur: 1 à 2 uur | Tarief: gratis.

10.00 u Pannenbakkershof Rondleiding boerderij met film en panoramisch zicht over de stallen. Duur: 1 uur | Tarief: 2€/p.

Lunchpauze

14.00 u Chocolatier Vanwetswinkel Rondleiding of Workshop chocolade bewerken met proeverij en drankje. Workshop: duur 2 uur | Tarief: 22,5€/p. Rondleiding: duur 1 uur | Tarief: 5€/p.

14.00 u Pure Organic Wines Degustatie van ± 12 wijnen onder muzikale begeleiding en met koffie & gebak. Duur: 4 uur | Tarief: 12,5€/p.

Lunchpauze


Culinair genot

Sportief actief

Historisch gezellig

10.00 u Brouwerij Cornelissen Rondleiding in brouwerij Cornelissen, een familiebedrijf dat sinds generaties de lekkerste bieren brouwt, incl. degustatie in het Brouwershof. Duur: 1,5 uur | Tarief: 10€/p.

10.00 u Katapultschieten Initiatie katapultschieten Duur: 2 uur | Tarief: 3€/p.

Lunchpauze

14.00 u Kim Clijsters Sports & Health Club Rondleiding in de Kim Clijsters Academy, met meer uitleg over de tennisclub, het Energy lab en het unieke Hawk-eye systeem. De rondleiding wordt gekoppeld aan een drankje in het sfeervol eetcafé de Refferie. Duur: 45 minuten | Tarief: 3€/p. (excl. drankje).

10.00 u Stadhuis met stadswandeling Een gids geeft je een rondleiding door het huidige stadhuis van Bree, een voormalig Augustijnenklooster (1659) en Sint-Michielscollege (1874). De gids geeft je meer uitleg over de verbouwingen en neemt je mee op pad door het historisch gezellige centrum van Bree. Duur: 2 uur | Tarief: 25€/gids.

14.00 u ‘t Rorenijsje Rondleiding in het melkveebedrijf “van melk tot ijs” met proeverij. Duur: 1,5 uur | Tarief: 5€/p.

Lunchpauze

Lunchpauze 14.00 u Kerk met retabel en kapel in Opitter Rondleiding in de Sint-Trudokerk en de charmante Kapel O.L.V. Troosteres der Bedrukten. Duur: 2 uur | Tarief: 50€/gids.

Tot binnenkort ... bij ons :-) 23


Weet je al wat je wil bezoeken?

Aanvraagformulier Dagtrips Vul onderstaand document in en bezorg het aan Toerisme Bree - stadhuis (Vrijthof 10 | 3960 Bree | 089 84 85 60 | centralebalie@bree.be). Naam: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Naam van de groep:

.....................................................................................................................................................

Adres: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Telefoon/gsm:

.............................................................................

Gewenste datum:

24

...............................................

Tijdstip:

E-mail:

..........................................................................

...............................................

Aantal verwachte personen:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

o Stadswandeling: 2 uur | 50€/gids

o Rondleiding ’t Rorenijsje “van melk tot ijs”: 1 uur 30 minuten | 5€/persoon

o Rondleiding Stadhuis: 1 uur 30 minuten | gratis

o Rondleiding en degustatie Brouwerij Cornelissen: 1,5 uur | 10€/persoon

o Combinatie stadswandeling & stadhuis: 2 uur | 25€/gids

o Rondleiding Pannenbakkershof: 1 uur | 2€/persoon

o Stadsmuseum: 1 uur 30 minuten | gratis

o Rondleiding Chocolatier Vanwetswinkel: 1 uur | 5€/persoon

o Rijtuigmuseum: 1 uur | 2€/persoon

o Workshop Chocolatier Vanwetswinkel: 2 uur | 22,5€/persoon

o Rondleiding Kerk Opitter (retabel) + kapel: 2 uur | 50€/gids

o Rondleiding Kim Clijsters Sports en health club: 45 minuten | 3€/persoon

o Degustatie en rondleiding wijnmagazijn Opitter: 4 uur | 12,5€/persoon

o Rondleiding Pollismolen: 1 uur | gratis

o Initiatie katapultschieten: 2 uur | 3€/persoon

o Andere

Reservaties en meer info: Toerisme Bree - stadhuis | Vrijthof 10 | 3960 Bree | 089 84 85 60 | centralebalie@bree.be Aanvraagformulier is te downloaden via toerisme.bree.be/dagtrips


Beleef Bree 25


Evenementen

26

Halfvasten zaterdag

Lichtstoet

Paasmaandag

Vlooien- en boekenmarkt

Voorjaar

Opening toeristisch seizoen

Mei tot september

Oldtimertreffen

Seizoensgebonden

Shopweekend

Zomer

Kindvriendelijke activiteiten

2de weekend van juli

Afro-Latino Festival

1ste vrijdag van augustus

Bree live

3de weekend van augustus

Vostertfeesten

1ste zondag van september

Tongeler Ziepkisterees

Laatste zaterdag van oktober

Kindvriendelijke Halloweenactiviteit

2de zaterdag van november

Sinterklaasintocht

5 december

Sinterklaasmarkt


Jaarlijks hernieuwen wij onze programmatie. Wens je via mail op de hoogte gehouden te worden van onze evenementen, stuur dan een mail naar centralebalie@bree.be. Wij bezorgen je dan meermaals per jaar een overzichtelijke nieuwsbrief. Check toerisme.bree.be voor meer info.

Volg onze evenementen ook online op de facebookpagina van Stad Bree!

27


Logies hotels | b&b | vakantiewoningen | plattelandstoerisme & kamperen | bivak | mobilehomeparking 28


Hotel

Mussenburghof

‘t Koningshof

Hotel Ingredi

Brugstraat 76 + 32 89 46 11 38 info@mussenburghof.be www.mussenburghof.be

Thijsstraat 23 + 32 89 46 19 58 info@hetkoningshof.be www.hetkoningshof.be

Kloosterstraat 10 + 32 89 84 45 44 info@ingredi.be www.ingredi.be

Capaciteit: 30 personen

Capaciteit: 10 personen

Capaciteit: 58 personen

(Gerdingen)

29


Hoevetoerisme/Vakantiehuis

Stukkenheidehof

De Nysenhoeve

Grensstraat 2 + 32 89 46 16 08 info@stukkenheidehof.be www.stukkenheidehof.be

Groenstraat 70 + 32 89 86 74 90 de.nysenhoeve@skynet.be www.denysenhoeve.be

Capaciteit: 12 personen

Capaciteit: 6 personen

(Opitter)

30

(Tongerlo)


B&B

’t Welthof

De Keyartmolen

Face Ă face

De Passerel

Roterstraat 62 + 32 89 47 20 02 + 32 495 57 72 22 info@welthof.be www.welthof.be

Keyartstraat 4 + 32 89 46 00 47 + 32 473 12 48 97 info@keyartmolen.be www.keyartmolen.be

Heuvelstraat 7 + 32 473 47 63 66 info@faceafacebree.be www.faceafacebree.be

Solterweg 66 + 32 498 69 26 61 laurette.wyseur@telenet.be www.bedandbreakfast.be

Capaciteit: 10 personen

Capaciteit: 8 personen

Capaciteit: 9 personen

Capaciteit: 16 personen

(Bree)

(Tongerlo)

(Gerdingen)

(Opitter)

31


Camping

Kempenheuvel (Gerdingen)

Minicamping Stukkenheidehof (Opitter)

Heuvelstraat 8 + 32 89 46 21 35 de.kempenheuvel@telenet.be www.kempenheuvel.be

Grensstraat 2 + 32 89 46 16 08 info@stukkenheidehof.be www.stukkenheidehof.be

Capaciteit: 236 plaatsen Capaciteit: 6 plaatsen

32


Bereikbaarheid

Wil je Bree en omgeving ontdekken? - met de auto: Via de autosnelweg E314, afrit 29 (Houthalen-Helchteren) of afrit 31 (Genk) - met de bus: Meerdere busverbindingen van De Lijn rijden naar en door onze stad. www.delijn.be | 070 220 200 - met de trein: NMBS-Station Genk of Neerpelt www.nmbs.be | 02 528 28 28 Parking: Augustijnerparking, Witte Torenwal 23, Bree 24u/24u zorgeloos parkeren!

33


S

TR TR AA T

IC HI EL S

TM

SI N

CE PRO SSI EWE G

AT

'T HAS

R.

RO

ENS TR AA T

OV

TRAAT

SS BO

HOR ST

ST

SS

BO SS TR AA T

GR

RA

TO NGE RL OS T

TR . ES

MOLENST RAA

T

TE EL

RORENWEG AT

R.

SI NT R W N 7 2 1 -A NT ON

T AA

STR

a.

ZI EP ST RA AT

R.

V HO

EI N DA E RK R K DR AA EE T F

Voetgangersbrug De passerel

SOLTKAPELSTRAAT

TR

ITT E

SV AA

PS

A

ST EY VE NH OF STR AAT

HOUTER ST

TR

KKE NST RA AT

ST U AA T ST R

AA T

NH

T

R O TERSTR.

AA T

TR N

P

KORENBLOE

OEMU D BL . S TR

R.

ST EN

ST IF T

T IF

KLO

-

KL PO OOS OR TE P. TU LAM T RSS BE TR R. OU DE ST R.

K PU EER NT ST R

RW N730

ITR OD ER

RU G

XLAAN

CO

GRUITRODERKIEZEL

PAT ER

AT

E ST

K

PAS ST

C ST OB R. BE

NE BE RG PU RW TT RA ER N7 A VE AT 6 LD ER TOR EN S T R .

BO

K L UI

FS TR AA T AR IA HO M

EM O N

KERK

STRA

AT

ABROXWEG KERKS TRA AT

A

TR AA T

ER IJ S

SLAAN

VRIJHEID

VEN

SC K HO LEIN O E BO LS TR OG . S

CO B

BE N

G S

TSH OFWEG

NIN

TR

M

EG

ROO YE RS

LE

RW

IL

RT

T EE LE

.

TR

GS DIN T IN AA RB TR VE S O M SE LW

EG

C

-W

ZIE

AN

LW SE

RO OI ER H

ID

OPITTER

VE ER LT SO RGST BE AU

RG

A

ZU

1. ZWALUWSTRAAT 2. VINKSTRAAT 3. MERELSTRAAT 4. KIEVITSTRAAT - T A IL SP TRA SB O W L E ITTERPLEIN MGR. PAREDISM AASEIKE STRAAT RBA A RA

E

EID

ESH

HUB

LT G E RWE

W EL

M O

EKSTR. RBE

O

E LT SO

ITTERDAL KASTEELPARK

T

1. PASTORIJSTRAAT

S

A AT

KERKHOF OPITTER

. TR NS AT OE RA ST EN RO

EG W ER LT SO

3

N SS

HA

ER ST RA

SC

EG

RE

RDEG

P

MOLENSTRAAT

S T R.

L ER NG T TO RAA ST

S L. EF OZ RP TE INT-J S

AT RA ST

2

IT

KL R OO K E R ST

1

NE 4 YE NS LA AN

E ST NG RA O AT ED ROODAK KER S TR

T

1

O-

D

LUYTENSTRAAT

-

G

PA TE R

EIG

BEE

K

R

G

AT RA ST RP DO

AT

EN EZ . SO TR S

AG

KERKHOF TONGERLO

A VAARTSTRAAT TR SS LIEVEBO VROUWSTR. LANGENSVELD AT KE YA RT ST

E

SH

T ES

W LO

IJ

R.

ST

VE

HO

RO RE NW EG

CA

W

L

AN BA ER HE

AT

ZE

EE ST NBERGSTR A AT

GE NS ST

AT RA

BE

NE YE NS TR A

VE E

BO HULS

ROREN WE

POLLISMOLEN

N SE NIJ

E

SV AA

TONGERLO

IE

T AA

AT

RK

T AA

D

AT RA ST

IN

LU YS

T

X

R.

NES

HA M

S

T R A AT GIJB EL S

TRA AT

SS RIE KS KE N

LGEN STR AA T

EG SW

TRAAT

M

ST

A

HA

LE

R

AAT H E U V E LSTR

BOCHOLTERKIEZEL

AT

ON TE TRAA RWE G T

RA

SH OF ST

A AT

STR

KR AE G

NAT TE GE

BA

GA

N76

R RT BE M DE N

VO O

T

K

UV HE E LSTRAAT

IL

POSTS TRAAT

E

PST R A AT

AT RA

-W

T AA

TR L FS

KEM

TR FS HO

R N TEE B E R G S T

O

S TRA AT

EL

KIEZ

BONENSTRAAT A AT

RK KE

S

TE

R ST

AT

LD

'T

STR

T EL SS HA

ST ST PO

EN

IT

A

RA

E

KE MP

T RAA RST DE ON M ER

G

T SS

GR

TR

LST

T EG

V

T AA

NS GE

HO O

ST

T

SELT

AAT VERSTR KLA

AT OSSTRA LSB HU

TO EK OM ST S

IJK

RD

LE

SE

ER

BE

'T HASSELT

ER RA ST W F HO

TR AA T

BEE

'T HASSELTKIEZEL

ID

STRAAT L U Y T EN

ST

EK BE ER AT

S TRAA

'T HASSELT

T AA TR

DIJ KS

EG W

D R

T

PEER LEOPOLDSBURG

I

ER

G ST

T

TRAAT NS ILE KU

UT

RA

N S TRAAT

RT

OP

NSS GE DI N

EN YT LU

HO

N73 RW

ZU

R

ST EN EN CO

IN

CESS

T RAA ENST UT

KUI LE

A

1 KL. GENATTEWEG 2 IMKERSTRAAT 3 MEINESTRAAT 4 AUGUSTIJNENSTRAAT 5 GERDINGERSTRAAT 6 NIEUWSTADSTRAAT 7 MARKT 8 VRIJTHOF 9 MERISSTRAAT 10 OPITTERSTRAAT 11 VAESSTRAAT 12 PARKSTRAAT 13 HILLENSTRAAT A 14 KLOOSTERHOF RA

PR O

KUIL

LB OS ST RA A

ELD EV TS EE

LUYTENSTRAAT

SP

ENS

DIN

R.

EL

KANAAL NOORD

AA T

O

ST OF NH VE EY ST SE VE LD ST RA AT

AAT HOUTERSTR

ICHIELSTR .

MA A

T RAA NST

A STR

T AA R

KE STUK

G ER

ST

EN

T AA

AT RA ST

PA N HOV

RH

TE

T STRAA TER RO

STRAAT

EN AG

KK

UG

TR NS RE F

21

RO

N7

LELIESTR.

AT

ROOYER

AT RA ST

EE T

BR

HE

R KE

AT

WEG

AT

AT

N73 RW AS

IE

W

RA ST RN BO TU DS OU

PARK

WOON

A STR ELD EETSEV

RA

AN

MUSSENBURGVELD AAT R ST UG BR

RW

RA

VOSTERT

AT

ST

GLA

EEKSTR. R. T SB RS AT JE RA AN ST OB AC T-J

SIN

ST

EN

AAT STR RS TE

TE

BRU

VL

ERIKSTR . UW

EN

R HO

T AA

K AL

KANAAL ZUID

AT RA ST EN LL MI

WAL IONS STA

R. ST ST UK K

NT

LKOM NAA KA

TR

NS

NRE .

HO U

LE

EI

IKA

ART

NE

TE S T

DE HOUBORN

KL

E

EIN RR TE RD O RIE O KS ST L-N OE DU AA T BR IN AN AA TR K RS IN LE KANAAL NOORD DU PE ST UP RIE D IN DU TE ST RR RIE EIN KA RR EIN N AA KA L NA NO KANAAL NOORD KANAAL AL O AA R RD NO I TE NOORD O GA

GV

R. AT ST RA E Y VE N ST DE EI AAT VELD TR EW OG DS HO TRAAT T S EL AA

O HO

VE

EN

SW

L

AL

AAT

STR

RS

TTE

PU

ELS

R ST

NN

KA NA

TRAA T

T AA

JE

AL G NA EE KA ST

NA

KA

SOERD IJKS

RAAT

DIJKST

SOER

TR

RS

KANAAL ZUID

IT REG TE E RP NBOOGSTR. OO RT

BARON DE TAXISLAAN

N

NE

DENNENHOFSTRAAT

OP

N D E K RUISLAA

VERLOREN KOSTSTRAAT

TR

S ER

RAAT

K BEE SOER

T AA TR SS MP CA

SINT-M

EG

T AA

PE

YV

G E N S TR.

S

T DIJKSTRAA

NW

KE

AE

BR

N AA

GRENSPARK KEMPEN~BROEK

SCHAAF

T SCHAAFDIJKS

SCHAAFDIJKSTRAAT

IL EN ST RA AT

R DU

R. ST RG BU EN SS MU

B EN

YE

NE

LE

1

P OR

LG GA

34

AT RA

WIT

ST STR.-JOB.

W IL

ST AD ST BEE SRA KAT

BOO

MEEUWENGRUITRODE

HASSELT GENK

ROZENLAAN

VOSTERT

D KIP

T IKS LE TO

12

RO

KU

EG SW

TR. IXS

B REE

.

KERKHOF DE KLUIS

STERTST R A VO

EG OFW

SOETEBEEKSTRAAT

DIR

WE EG

N-

W

KLEIN ROZENLAAN

AT

AAT OFSTR

A LT MA

R. ST OG HO

9

H

MSTR.

R

3

8

T AA

DEKKERSDEKKERS- STRAAT WEGJE

TO

TORENWAL TE 4 WIT

5

AT

ILLEMSVA ZUID-W

ST AS ROLTE BOCH AT STRA

T

IS ST

T

RA

AAT NSTR

D

R.

N E P U T ST

AN BERKENLA

6 N7

ST

H ITS KLU

RW

OS

EN

N73

TULPENLAAN

NB

13

SIJ . CO TR NSTR S LKUILE VE

KLU

TR SS EN SS EU

J. VAN HO

STR.

7 6 14 10 TER N OS TR. RIVIEREN11 RS NIEUWSTADP O O R T TE WAL WE L ZIJ STADS- G R A U WA LE ST RW PLEIN T O R E N E

1. BEUKENLAAN RE

H SC

ECIN T GLYTRAA S

EL IEZ

W

HE

SMARAGDSTRAAT

AAT

AT

TR LTERS

RK WE EU ME

RA

T

SOERBEEKSTR. . TR RS . IE R FF ST . SA IJN TR B TS RO AN M T DIA UT

O BOCH

ST

BO

ST

AT RA

- G UW WE NIETAD S

EL

S

IT O R R U AL EN W

N

UV

T OR O

HE

A RA

T AA

T AA

GR

EN S AEV

EN EM . O R BL ST

TRAAT S K ENSS

GERKENBERG

NH OF ST RA AT

EC BE

DW

R TE UT CH

NE CO TR. S

EG

GE RK EN W BE NS RG VELD E K ST R

G

MGR. KESTERS-

STRAAT T K ERVEL RAA

N AA

AAT

G

BE UK E

HONGERBEEK

. STR

EG

L VE

RI E EN NK E RE W

ZE L KIE TER

TL OR

EE BL KSTRAAT

K

BEEK

LCHO

SP

TR NS ME IE

T AA

N I S K ENS R. ST

AT

ST BREM AT RA ST

RA

OL HO

HANS WE G

ST FILT ER

AT

BINNENVELD GO R. EFSTBIJE HO . N S TR. HO IE STR KS DR EN O V O W N793 R W N. E L BUYSIJ IN T E 1 KS S POR G MOLEN KL NENAT ER T 2 EN RA DIN R. SW ST . GE TR KERKHOF RP DE INS BREE LIN TR. TU S CENTRUM F R. HO TIFT S

SC

S TRAAT

WE TTE NA

93

N7

GE

T

N76 RW

CAMPING KEMPENHEUVEL

FIL TER

RA

BO

BREE

RW

M O R. BO ST

MS

PEERDERBA

RSTR

OMME

ELLIK

. T TR AA TR LS BE IJ KR

O

LIS

AN

KERKHOF GERDINGEN

G

S ER RI

T AA TR

T

RA

ER AL RA J E W OLS SCH A AT TRA STR AT

PELER WEG REP

ST R. IER RR BA

T AA

KO

SHOF ST R

HAMO NTERWEG

AT RA

AT R BA

AT RA ST ER RI R

.

R

ST

M

O

LIK

EL

TR DS

T PEL S KA

G

.

RA F ST

HO

RIA

MA

AAT STR PEL KA

T AA

R

GE NA ST R

RAAT

HE

EK

AT RA ST

SS

AT RA ST

RW N73 T AA

EM BE

EG

STRAETEM ANSS TRA AT

N RW 731

OT

R KE

NIE

N

AT

PEERDERBAAN

HO F STR A

T AA

RW N76

A BE

IJSSTRA TH A

GERDINGEN

ST

E UY

A STR OF SH NIE

AA TR

OF

T

W

EG XW RO AB

EL EZ KI ER LT HO C

T IKER S DU

T GENAT T E S

SCHO

K BA EN

TR

VO ST SHE RA ID AT E-

PALM

H EN

SIN

RO

BO

NN PA T

AB

RIA MA

ENST

AT RA ST ER

BOCHOLT HAMONT-ACHEL

NNESTRAAT VE

NSSTR. -JA

BANK

W AT

AT RA

RAAT

W

ST OF

ERST HOUT

EN S

Stratenplan

STRA AT ER

A

T AA

TR

FS

HO

RIA

MA

AA T

ER WAT


TR AA

ENS TR AA T

.

R ST EN

KL. GENATTEWEG IMKERSTRAAT MEINESTRAAT AUGUSTIJNENSTRAAT GERDINGERSTRAAT NIEUWSTADSTRAAT MARKT VRIJTHOF

OV

AA T

NH

KLO

AA T

TR

E ST

ST IF T

T IF

K PU EER NT ST R

RW N730

ITR OD ER

RU

LD NST R .

RT ORE

AT E

G

6

N7 ER VE

TT PU RA A

KL PO OOS OR TE P. TU LAM T RSS BE TR R. OU DE ST R.

C ST OB R. BE -

BO OG S G

ER

RW

BB EN B

NE BO

R O TERSTR.

PAS ST

.

SC K HO LEI O NE LS TR

CO

LB OS ST RA A

EN

A

P

OEMU D BL . S TR

KORENBLOE

VRIJHEID SLAAN

ER IJ S

BOCHOLTERKIEZ EL

K

S

T R A AT GIJB EL S

N76

T

K

TRA AT

ST

SS

MA A

T

RIE KS KE N

K AL

O

RH

R

1 2 3 4 5 6 7 8

T AA TR S G

TR NS RE F

TE

21

LELIESTR.

U

EIN

PA N HOV

HE

N7

RO

W

AS

R KE IE

N73 RW

BR

VL

G S

TE

R. ST

LGEN STR AA T

LKOM NAA KA

E Y VE N

AT RA ST EN LL MI

AN MUSSENBURGVELD AAT R ST UG BR

RW

EEKSTR. . TR SB T RS AA JE TR AN BS CO JA T-

HO U

N SI

DE HOUBORN

GLA

RR

KA KANAAL NOORD

AA I

KANAAL ZUID

BRU

IT REG TE E RP NBOOGSTR. OO RT

. G E N S TR

S RN BO

N

ERIKSTR . UW

W

OP

BARON DE TAXISLAAN

VERLOREN KOSTSTRAAT

N

KA

. TR GS R U NB SE S MU

N D E K RUISLAA

S

L AA

TR IE

KA NA

AN

K OE

KANAAL N IN DU S

LA

A LT MA

WAL IONS STA

N E P U T ST

W IL

YV

BR

LAA EG N E KA ST

DENNENHOFSTRAAT

NRE .

T

ST AD ST BEE SRA KAT

ST STR.-JOB.

T AA TR ES

D EI AAT TR EW DS EL GV

TE S T

AT RA

WIT

TO

R

12

RO

DVEL OG AAT HO T STR AA TR NS NE EN SW

T IKS LE TO

TER HOL BOC AAT STR

GA

VE

O HO

WE E

AAT

G B RE E

TR LTERS

73

LE

GERKENBERG

BO

13

BOO

EN E W

MSTR.

STR.

INE YC T GL TRAA S

NK

TT

3 RS 8 5 TE R. 9 ST UT W H 7 OG D C O 6 L H 14 10 VE TER N OS TR. RIVIEREN11 RS E NIEUWSTADP O O R T T WAL WE L ZI STADS- G R A U WA JS LE RW PLEIN T O R E N TR E N .

Haal je stratenplan af bij Toerisme Bree - stadhuis. RE

HU SC

TORENWAL TE 4 WIT

JN SI . R. CO TR NST S LKUILE VE

TRAAT S K ENSS

AT RA

IT O R R U AL EN W

RI E

K

EN EM . O R BL ST

EE BL KSTRAAT

ST

W EG EU W NI TAD S

T AA

. STR

EG

N I S K ENS R. ST

FILT E

RS T R

MS

HONGERBEEK

T AA

NE CO TR. S

M O . O STR

SB

LI

O

ST R EN M IE

N76 RW

KO

AN

. T TR AA TR LS BE IJ KR

S ER RI

T AA TR

T OR O

AT RA

G

R BA

KERKHOF GERDINGEN

AM

DI

TS

AN

WEGJE

. TR

N AA

T DS

ST R. IER RR A B

ST BREM AT RA ST

EM BE

T

OL HO SC

GERDINGEN

B

RO

R

ST

N IJ

BINNENVELD GO . R ESTB F O . I J E N S TR. H HO IE STR KS DR EN O N V O W 7 93 . R W E LN BUYSIJ EIN KS 1 RT S G O MOLEN P KL NENAT ER TR N 2 E RA DI SW ST NG . R. ER KERKHOF E ST D P UIN BREE LIN TR. T CENTRUM FS R. HO TIFT S

G

AT RA

T AA

TL OR

SS

T

IJSSTRA TH A

WE TTE NA

R KE

SIN

HAMO NTERWEG

K BA EN T

NSSTR. -JA

SP

NN PA

93

N7

GE

O BOCH

RW

BREE

I

FF

SA

35

R


Bree

Contact Wens je graag wat meer uitleg of hulp bij het samenstellen van je vakantie of uitje in Bree? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Toerisme Vrijthof 10 | 3960 Bree 089 84 85 60 | centralebalie@bree.be http://toerisme.bree.be

Openingsuren ma di wo do vr za

08.30u - 12.30u 14.00u - 16.30u 08.30u - 12.30u 14.00u - 18.00u 08.30u - 12.30u 14.00u - 16.00u 08.30u - 12.30u 14.00u - 16.30u 08.30u - 12.30u 09.30u - 12.30u (juli & augustus)

Volg ons op facebook en blijf steeds op de hoogte van al de evenementen, weetjes en tips in en rond Bree. Adres: www.facebook.com/stad.bree

Toeristische brochure 2017-2018  
Toeristische brochure 2017-2018  
Advertisement