Page 1

Juli - Augustus 2017

S t a d s m a g a z i n e

Vakantie in Aalst: voor elk wat wils!


INHOUD

24 22

2

16

Pikkeling

Valerius De Saedeleer viert feest

Criterium


WELKOM

Beste stadsgenoot, Marktrock

32

Hopelijk lust U ijsjes? We hebben een breed gamma ter beschikking om deze zomer aangenaam door te komen. In deze speciale CHIPKA staan de meeste activiteiten opgelijst die in de stad worden georganiseerd. En dat is niet mis, maar liefst 54 pagina’s met de Parkconcerten en onze klassiekers het Natourcriterium, de Pikkeling, Marktkrock en Cirk!. Maar ook de vele kleinere events, het resultaat van een bruisend verenigingsleven in onze stad, zijn aanraders.

Cirk!

34

Als burgemeester kan ik U in naam van het hele stadsbestuur een prettige zomer toewensen, hopend dat de zon ons niet in de steek laat. We komen elkaar ongetwijfeld wel ergens tegen. Zeker de redactieleden van CHIPKA. Zij krijgen nu vrijaf want in juli is er geen CHIPKA. Prettige vakantie.

Engie Parkies

8

3


NIEUWS

Graanbar: Genieten met grote G In de maand juli tovert vzw Aalst Troef de Graanmarkt voor de derde keer om tot een zomers plein waar het zalig vertoeven is. De opbrengst gaat bovendien naar een lokaal goed doel: begeleidingstehuis ter Muren in Erembodegem. Vanaf de start van de zomervakantie tot het Natourcriterium kun je aan ‘De Graanbar’ genieten van een heerlijke cocktail, een pintje of iets fris. Alles in een heel relaxte sfeer met strandstoelen, parasols, aangepaste muziek en verlichting. Tenzij het regent opent de Graanbar telkens vanaf 15 uur (zondag vanaf 11 uur) op volgende dagen: • 29 juni tot 1 juli • 6 tot 9 juli • 13 tot 16 juli • 20 tot 22 juli

Programma

Op donderdag en vrijdag is er live-muziek met dj’s en lokale bands. Onder meer volgende namen staan geprogrammeerd: 4takt, Sweetsalt, Silent Reason, Ftakke, Maguwi, Butterfly Em-

4

pire, Parelconfituur en dj’s Peter Van Mulders, ZLX , Fred’Hiver, Kwinten Callens en Steven Van Herreweghe. Op zaterdagnamiddagen zijn er telkens kinderactiviteiten met een springkasteel, volksspelen en petanque. Op zondag staan een ladies sunday (9/7) met initiatie yoga en workshop gelaatsverzorging van Cime en een aperitiefconcert (16/7) op het programma.

Goede doel

Ook dit jaar gaan de opbrengsten naar het begeleidingstehuis ter Muren in Erembodegem. Zij renoveren een industriële hangar tot speelplek met een overdekt sportveld en klimtuigen. Meer info op www.facebook.com/graanbar.


Zomer in Hof den Tuitelaar 100% uitgewerkt parkcafé

Meldert heeft er een aantrekkingspool bij: ‘Hof den Tuitelaar’. Zo heet het sprookjesachtige domein in de Putstraat, waar het élke dag van de zomervakantie plezant wordt. Een plek waar je kinderen mogen ravotten terwijl jij geniet van een terrasje in het groen. Zaterdag 1 juli wordt het startsein gegeven met een dag vol amusante en muzikale verrassingen. Het domein is dagelijks open vanaf 11 uur. Patron van dienst: Nik Vandenberghe, van het gekende Gentse café Charlatan. Vorig jaar openden Nik Vandenberghe en zijn team het domein aan de voormalige brouwerij Goossens voor het eerst tijdens Meldert-kermis. Het evenement ‘Leven in de brouwerij’ was een voltreffer en ook het winterfeest ‘Kravalia’ werd fel gesmaakt. Nu komt er dus een vervolg, de hele zomer lang zelfs. Hof den Tuitelaar is de definitieve naam geworden voor dit domein. Vanwaar de naam? Nik: “We wilden graag een naam die verbonden was met de omgeving. De naam komt uit het rijke hopverleden van het dorp. Een tuitelaar was een hophandelaar die het niet zo nauw nam met de regels, een foefelaar. Zo’n persoon die bijvoorbeeld zand in zijn zakken geperste hop zou toevoegen om meer gewicht te verkrijgen.” Vanwaar het idee om met dit concept te starten? Nik: “In Hof den Tuitelaar staat kindvriendelijkheid centraal. Ik ben zelf papa van twee dochters en vond de

keuze nogal beperkt om met je gezin ergens rustig iets te gaan drinken. Onze tuin ligt vol speelgoed. Kinderen kunnen hier kampen bouwen, of gratis deelnemen aan ateliers op woensdagnamiddagen. Volwassenen kunnen deelnemen aan petanque of kaartcompetitie, nagelen of strobaalwerpen, of genieten van een wekelijks muziekoptreden. Op onze kaart staan lokale bieren, zomerdrankjes, ijsjes, pannenkoeken en tapas. We willen naar een 100% uitgewerkt parkcafé.” Na de vakantie gaat de deur terug op slot? Kim: “Na Meldert-kermis, in het eerste weekend van september, openen we enkel tijdens het weekend en eventueel op woensdagnamiddag. Voorlopig kun je bij ons enkel buiten terecht, maar ondertussen renoveren we de oude brouwerij. Er hangt ook een sociale component vast aan ons verhaal, want naast de oude brouwerij komt een zorgwoning voor mensen met autisme. Door de nieuwe wetgeving liep dit plan wat vertraging op, maar dat is waarschijnlijk iets voor volgend jaar.”

5


NIEUWS

Chipkafeesten op 21 juli

Neen, dit is géén uit de hand gelopen personeelsfeestje van jouw stadsmagazine. Al is de kans wel groot dat je ons nippend aan een Chipka-gin aantreft bij de cocktailbar. De Chipkafeesten zijn een initiatief van enkele (ex-) caféhouders die van de nationale feestdag in onze stad een Aalsters feestje maken op het Werfplein. Mét steun aan Kom Op Tegen Kanker!

Op naar Carnaval 2018!

Aalst Carnaval is nooit ver weg in Aalst en dat is met de Chipkafeesten niet anders. Je kunt er de drie kandidaat-prinsen voor 2018 samen live aan het werk zien en ook de Prinsengarde en Prins Raf zorgen voor een vrolijke noot. Prins Werner praat de optredens aan mekaar.

“Waar is da feestje?”

Boskant Midnight Summerparty op 8 juli 1998. Céline Dion breekt harten/zorgt voor hoofdpijn (schrappen wat niet past) met ‘My heart will go on’, Buffalo’s worden wat harder op het gaspedaal geduwd tijdens ‘Schumacher’ van dj Visage en feestgangers worden willens nillens gedropt door The Vengabus. Of het een muzikaal topjaar was oordeel je zelf maar, maar het was wel in dàt jaar dat één van de meest spraakmakende fuiven in onze stad het levenslicht zag. De Herdersemse ‘Boskant openluchtfuif’ viert zijn twintigste editie en dat zullen we geweten hebben. Mis deze party niet op zaterdag 8 juli. De feestweide aan de Pontweg 25 in Herdersem opent al om 18 uur en gaat oerend hard door tot 7 uur ’s ochtends. En o ja, consumpties nog altijd aan 1,25 EUR! Zo weinig geld, ook dàt is al bijna van 1998 geleden.

6

Eind 2010 was het opeens gemeengoed om je luidop af te vragen waar er gefeest werd. Dat hebben we volledig te danken aan de Pittaboys en dat komen die heren graag nog eens kenbaar maken tijdens de Chipkafeesten. Zorgen verder voor de muzikale ambiance: charmezanger Pascal Montelli en de coverbands De Helaasheid der Zingen en Ontpopt.

Eten voor goed doel

Nog een goede reden nodig om langs te komen? Van 11.30 tot 15.30 uur kun je deelnemen aan de barbecue, die samen met het Affligems Wielerteam wordt georganiseerd. De opbrengst van dat eetfestijn gaat naar Kom Op Tegen Kanker.


Kick-off Shelter vzw

Leer rocken

met Aalsterse Rockschool

Zaterdag 8 juli organiseert de nieuwe vzw Shelter zijn kick-off in de Sint-Annaschool, Spaarzaamheidstraat en Ezelsplein. Shelter wil tijdelijk onderdak aanbieden voor meerderjarige jongeren die genoodzaakt zijn om op eigen benen te staan, maar daar nog niet klaar voor zijn. Van 14 tot 23 uur is er doorlopend animatie (grime, springkasteel, Vlaamse kermisspelletjes ...). Theater Tomaat brengt om 15 uur zijn nieuwe voorstelling en tot 23 uur zijn er verschillende muziekoptredens: Tot Morgen, ATMID (covergroep) en A boy named Johnny. De toegang en optredens zijn allemaal gratis. Je kunt wel steunkaarten aankopen die je kunt inruilen voor een gratis aperitief. Meer info: www.facebook.com/shelteraalstvzw.

Picknick

met vrouwen uit verschillende culturen Op dinsdag 4 juli organiseert Femma van 17.30 tot 20 uur een picknick in het stadspark van Aalst. Alle vrouwen, met of zonder kinderen en uit om het even welke cultuur, zijn hierbij welkom. Als jij wilt deelnemen moet je twee dingen meebrengen: een specialiteit uit je eigen cultuur voor vier personen en een bordje en bestek voor jezelf. Vraag gerust je buurvrouw of vriendinnen mee. Een avond samen babbelen, proeven en spelen. Contacteer greet.deceukelaire@telenet.be voor meer informatie.

De Aalsterse Rockschool geeft deze zomer een concert op de Dwarsligger. Datum en locatie worden binnenkort bekend gemaakt op www.facebook.com/uitpas. Wil je zelf rocken, dan kun je tussen 24 en 29 juli deelnemen aan het Summer Bandcamp: een intensieve muziekstage in Dworp. Meer info op www.rockschool.be.

Hipstertown met discoballen op het Vredeplein

Op vrijdag 7 juli brengt café Vredeplein om 17 uur de gezelligheid van binnen naar buiten. Iedereen is dan welkom op de Vredepleinfeesten. Café Vredeplein keert terug naar de roots en maakt er een echt disco- en funkfeestje van. Één boodschap dus: houd je dansbenen maar klaar!

7


PARKIES

ENGIE Parkies

elke maandag van 3 juli tot 14 augustus In het prachtige kasteeldomein Diepensteyn, aan brouwerij Palm, stelde vzw Divers het programma voor van de ‘ENGIE Parkies’ 2017. Dat is de officiële naam voor onze vertrouwde parkconcerten. CHIPKA was van de partij en blikt met enkele artiesten vooruit.

GENE THOMAS – 10 juli “Mijn klassiekers speel ik zeker”

Gene Thomas komt voor het eerst naar de Aalsterse Parkies en is vastbesloten om te knallen. Gene: “In Aalst speelde ik vorig jaar op ‘Feest op het plein’. Meestal is er wel ambiance bij jullie, maar toen was het echt snikheet. Het publiek was gewoon groggy (lacht). Vorig jaar maakte ik al kennis met de Parkies in andere steden, een erg fijne ervaring. Ik kijk er dus enorm naar uit.” Vergeef ons, maar we hebben nog de neiging om ‘van X-Session’ achter jouw voornaam te plakken. Gene: “Oh, maar daar heb ik geen probleem mee. Ik word er nog heel vaak over aangesproken. Weet je, het grootste compliment dat je als artiest kunt krijgen is dat je nummers nog gekend zijn en gespeeld worden. Ik kan zeggen dat ik twee klassiekers heb gemaakt: ‘On and on’ met X-Session en ‘Voor haar’. Ik schreef de nummers zelf en dat geeft de grootste voldoening. ‘On and on’ zit zeker in mijn setlist, maar dan in een ander jasje. Van een nieuw nummer wil ik steeds mijn strafste song maken. Alles begint met een goede melodie die de tand des tijds kan doorstaan. Dat is de kracht van sterke songs.” Een duet met je partner Kristel (ex-K3) zit er niet in? Gene: “Goh, dat is al eens gebeurd, maar in beperkte kring en bij speciale gelegenheden. Neen, onze agenda’s zitten zo propvol… ik zou niet weten wanneer we daar beiden tijd kunnen voor maken (lacht).”

8


CAMPING ESMERALDA – 17 juli

“Muziekschool? Dat was toch voor jeanetten?” Rob Van Oudenhoven on stage! Samen met onder andere Dean (Idool 2007) zorgt hij tegenwoordig als bassist met zijn coverband ‘Camping Esmeralda’ voor de betere feestjes. “Van Pink Floyd tot Stereophonics, van Bruno Mars tot reggae en zelfs dance… we spelen allemaal nummers die we zelf graag horen. Vaak coveren we zelfs niet de meest bekende, of voor de hand liggende nummers. Dat mag je van Camping Esmeralda verwachten”, aldus Rob.

ik via het internet en gelukkig ben ik omringd door de beste muzikanten, zoals onze saxofonist Dylan, ook een buurman.” En recent hoort Dean ook bij de groep? Rob: “Ja, het opzet was om telkens te werken met gastartiesten, maar bij de repetities blies Dean gewoon iedereen weg. Hij werd een vast lid en zingt het grootste deel van het repertoire samen met Jolien Thys, een zeer professioneel jong veulen. Heel vaak zijn onze songs driestemmig, dan zingt ook Bert Gielen (gekend producer, red.) een stukje mee.”

Met dank aan camping Esmeralda in Wenduine? Rob: “Neen! (fluistert) We moeten die nog een proces aandoen trouwens. (lacht) Ja, hoe ontstaat zoiets? Mijn vrouw en ik organiseren elke vijf jaar een supergroot verjaardagsfeest. Veel van onze gasten blijven zelfs kamperen. Daar ontstond ons muziekgroepje, onder vrienden, mensen die ik al 20, 30 jaar kende. Camping Esmeralda was een toepasselijke keuze als groepsnaam.” Weinig mensen kennen jouw muzikale achtergrond. Jij speelt basgitaar? Rob: “Laat ons eerlijk zijn… Muziekles? Dat was vroeger iets voor jeanetten hé? (lacht) Als kind speelde ik liever gitaarsolo’s op mijn tennisracket, dat kon ik wel. Maar mijn kinderen volgen dus wel muziekles. En in de plaats van ondertussen een koffie te gaan drinken besloot ik om zélf basgitaar te leren. Vier snaren, dat moest wel lukken. Dacht ik. Aan de lessen heb ik in elk geval weinig gehad. Het meeste leerde

9


PARKIES

JAN & THE NOISE – 7 augustus “The Voice was fantastisch”

Jan & The Noise is de band van Jan Van de Ven, de 60-jarige country en bluesfanaat die vorig jaar harten veroverde in het vtm-programma The Voice. ‘De Bruce Springsteen van Willebroek’, werd hij door Jan Hautekiet ooit genoemd na zijn deelname aan Humo’s Rockrally in 1990. Inderdaad, 27 jaar geleden alweer. Jan: “Ja die uitspraak is wel blijven hangen (glimlacht). Ik ben altijd een rondtrekkend cafézanger geweest, ook in de Aalsterse cafés kenden ze me wel. Ten tijde van The Voice dachten veel mensen wellicht ‘ik heb die al eens gezien, maar wààr?’ (lacht).” Hoe kijk je terug op je deelname aan The Voice? Jan: “Alleen maar positief. Echt waar, dat was iets fantastisch, één groot feest. Ik werd zeer respectvol behandeld en bij Bart Peeters, mijn coach in het programma, mag ik nog altijd aankloppen om raad te vragen.” En nu, de eerste keer Parkies voor jou? Jan: “Absoluut en dat op mijne leeftijd (lacht). Dat gaat een feestje worden. Ik breng mijn vaste setlist met covers uit de sixties, van The Rolling Stones, Joe Cocker, CCR… en materiaal uit mijn The Voice-repertoire. En natuurlijk ook enkele eigen nummers, ik heb trouwens een nieuwe cd die je kunt downloaden op itunes.”

Programma 3 juli: Sofie & Hugh Kanza 10 juli: Gene Thomas 17 juli: Camping Esmeralda 24 juli: Buscemi ft. Squadra Bossa 31 juli: Kate Ryan 7 augustus: Jan & The Noise 14 augustus: Cookies and Cream De Parkies, dit jaar met nog meer foodtrucks, lekkere cocktails en een heel uitgebreide bierkaart, starten om 18.30 uur. De optredens beginnen om 20.15 uur (tot 22.30 uur). De dranktent sluit om 23.15 uur. Toegang tot de Parkies is gratis.

10


TOERISME AALST

Toerist in eigen stad Je hoeft niet ver te reizen om de toerist in je naar boven te halen. Aalst heeft meer dan genoeg te bieden. Spring gerust eens binnen bij het toeristisch kantoor op de Hopmarkt voor wandel- en fietstochten. er zijn ook veel groene plekjes voor een gezellige picknick. Toerisme biedt verschillende wandelingen aan, ook speciaal op maat van kinderen en zelfs voor digibeten. Er zijn nu ook 2 nieuwe themawandelingen: ‘Over keizers, kapiteintjes en baronnen’ en ‘Sociale helden in de straten van Aalst’.

‘Over keizers, kapiteintjes en baronnen’ op zondag 2 juli

Samen met de gids ga je op stap door het rijke industriële verleden van Aalst. Welke keizer maakte een doortocht in Aalst? Welke industrieel kreeg de bijnaam ‘Kapiteintjes’? Je komt het allemaal te weten. Onderweg kruis je het pad van verschillende Aalsterse textielbaronnen.

Unieke blik achter schermen

Sint-Martinuskerk

Welke archeologische schatten liggen er verborgen onder de Sint-Martinuskerk? Kom het ontdekken op zondag 23 juli en zondag 20 augustus, telkens van 14 tot 18 uur. Ieder half uur neemt een ervaren archeoloog je mee op sleeptouw doorheen de restauratiewerf en hij brengt je op de hoogte van de laatste vondsten. Inschrijven is niet noodzakelijk en de rondleiding is volledig gratis. Samenkomst in het hoofdportaal van de kerk. De Sint-Martinuskerk sluit op 1 juli de deuren, de heropening van de kerk is gepland in 2018. Wie niet zo lang kan wachten, kan tijdens de werken ook al eens komen gluren in de kerk. Meer informatie hierover vind je op www.sintmartinuskerk.be.

‘Sociale helden in de straten van Aalst’ op zondag 6 augustus

Tijdens de rondleiding kom je meer te weten over sociaal geëngageerde historische en hedendaagse figuren uit Aalst.

Reserveren

Beide wandelingen starten om 14 uur en kosten 5 EUR. Vooraf reserveren is nodig bij Toerisme Aalst, Hopmarkt 51, tel. 053 72 38 80 of mail naar toerisme@aalst.be. Bezoek zeker ook eens de gloednieuwe website van Toerisme Aalst: www.visit-aalst.be.

Beiaardconcerten Ook deze zomer kun je vanop een zomers terrasje in het centrum van Aalst genieten van de beiaardconcerten. Op zondagen 16, 23 en 30 juli en 6 en 20 augustus geven verschillende gastbeiaardiers een concert op de belfortbeiaard. Wist je trouwens dat je de klokken het best hoort op de achterkoer van het oude stadhuis? Geniet je liever in alle rust van het concert, dan staan daar genoeg zitplekjes voor je klaar. De concerten duren een uurtje en starten steeds om 17 uur.

11


WANDELINGEN

Zomerse gezinswandelingen in Gerstjens en Osbroek Osbroek op zondag 6 augustus

Het Osbroek vormt samen met het stadspark de groene long van Aalst. Je kunt er heerlijk wandelen door het woeste landschap, tussen de Schotse hooglanders en Gallowayrunderen, die er de natuur mee beheren. Zo dicht bij de stad vind je er reeën, vossen en vele broedvogels. Je hebt de keuze uit een lange wandeling of een kortere buggyvriendelijke ‘wieltjeswandeling’. Er zijn aangepaste activiteiten voor kinderen. Beide wandelingen starten om 10 uur aan de hoofdingang (halverwege de Frans Blanckaertdreef).

Gerstjens op zondag 2 juli

Natuurgebied de Gerstjens omvat een 16 hectare groot park met een vijver, monumentale bomen, ijskelders voor vleermuizen en een avontuurlijk speelbos met 26 meter lange hangbruggen. De wandelingen starten om 10 uur aan de hoofdingang van het gebied (Gerstenstraat 12, Erembodegem). Je hebt er de keuze uit drie gegidste wandelingen: • een algemene wandeling waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis, de natuurwaarden en de recente inrichting van het gebied • een kortere buggyvriendelijke ‘wieltjeswandeling’ • een speelse beleef-de-natuur-tocht voor kinderen tussen 8 en 12 jaar

Nieuwe wandelfolders

Voorafgaand aan beide wandelingen worden de nieuwe infofolders van de natuurgebieden voorgesteld. De folders worden er in primeur aangeboden en zijn nadien te krijgen bij de dienst Toerisme (Hopmarkt 51), of in het administratief centrum (Werf 9). Er wordt afgesloten met een fris streekeigen drankje voor alle wandelaars.

12

ER

DEND

Avondwandeling in de natuur op 14 juli Wandelclub Pasar Aalst stippelde dit jaar een mooie avondwandeling uit in de omgeving van het Kluisbos, het Heuvelpark, het Somergembos en de Gerstjens. De tocht is 8 kilometer lang en brengt je langs blikvangers als de Kluiskapel en de bron met haar verhalen (zogenaamde Kluizeputteken), kunstwerk The Observer, de speelweide en de oude Zeebergbrug. De wandeling vindt plaats op vrijdag 14 juli om 19.15 uur en start aan sporthal Denderdal (Kortestraat 14, Erembodegem). Een gedeelte van de wandeling is moeilijk bereikbaar met kinderwagen of rolstoel. Deelnemen kost 1,50 EUR (gratis voor Pasar-leden) en betalen doe je ter plaatse. Inschrijven en meer info via pasaraalst@hotmail.com.


Chileense spaghetti Op zaterdag 1 juli kun je tussen 17 en 20 uur genieten van een portie spaghetti (vlees of vegetarisch) met Chileense touch. Na het eten treedt de Chileense zanger Robustt Tiano samen met enkele vrienden op. Tussendoor kun je deelnemen aan een tombola. Alle opbrengsten gaan naar SOS Chili, die er verschillende projecten voor kansarme kinderen en jongeren in Chili mee steunt. Afspraak in De Kring, Dokter De Moorstraat 104, Aalst. Volwassenen betalen 10 EUR, kinderen 8 EUR. Reserveren is aangeraden en kan op het nummer 0495 79 22 82.

‘Belgian Beach Event’ met BK Beachvolley Van 30 juni tot 9 juli organiseert vzw Thaleia haar vierde ‘Beach Event’ in Aalst. Dit jaar kozen ze hiervoor het gloednieuwe sportcentrum Schotte uit, waar voor de gelegenheid een strand wordt aangelegd. Het recreatietoernooi voor bedrijven bijt de spits af op 30 juni. Een dag later vindt de Belgian Beachkorfbal Tour plaats aan Schotte en op 2 juli staat strandvoetbal op het programma voor volwassenen én jongeren. Van 3 tot 7 juli is er een sportkamp, gevolgd door de finales van het Belgisch Kampioenschap Beachvolley op 8 en 9 juli. Meer info en inschrijvingen via www.thaleia-events.be/nl/beach-event.

Sport in openlucht op Schotte Sportevent organisator ‘The Outsider’ heeft hard gewerkt op het buitenterrein aan sportcentrum Schotte. Er zijn dus heel wat activiteiten toegevoegd aan het portfolio. Je kunt er individueel of in team terecht voor kajak, kano en vlot varen op de Dender, laser battle en teambuilding. De adembenemende fabrieksschouw van de voormalige leerlooierij zal vanaf augustus deel uitmaken van het sportaanbod. De schouw wordt omgebouwd tot een klimtoren met 8 routes. Waaghalzen kunnen die samen met een begeleider beklimmen. Meer info vind je op www.aalstsport.be en vanaf augustus ook op www.outsider.be.

Zwemloop voor goede doel Op zondag 23 juli organiseert de Koninklijke Zwemclub Neptunus Aalst een zwemloop voor het goede doel. Zoals het woord al doet vermoeden combineer je zwemmen met een looptocht. Je hebt de keuze tussen: • 500m zwemmen + 5km lopen individueel of in team (duo) • 200m zwemmen + 2km lopen individueel • 100m zwemmen + 1km lopen individueel voor kinderen (ouders kunnen meelopen) De zwemloop vindt van 12 tot 18 uur plaats in het stedelijk zwembad en op de Finse piste. De volledige opbrengst gaat naar de vzw Sea Horse Dockers School. Zij bouwen samen met de inwoners scholen op het Keniaanse platteland. Meer informatie over het project vind je op www.zwemloop-kzna.com.

13


SPORT

Sporten proeven op de Sportmarkt Zondag 2 juli kun je op de Grote Markt, het Vredeplein, de Graanmarkt, de Hopmarkt, het Werfplein en het Koningin Astridpark gratis proeven van verschillende sporten. Aalsterse sportverenigingen tonen wat ze in hun mars hebben en geven demonstraties en initiaties. De klimtoren van defensie op het Werfplein is voor de echte durvers. Er is zelfs een heus kinder- en kleuterdorp met attracties voor de allerkleinsten. Vergeet je sportschoenen niet!

Big Jump op 9 juli Een duikje wagen in de Dender? Dat kan op zondag 9 juli tussen 15 en 16 uur vanop de Dwarsligger aan Kunstencentrum Netwerk (Houtkaai). De Big Jump wordt gevolgd door een demonstratie van de Belgische kampioene waterballet. De Big Jump is een jaarlijks ludiek event van de Aalsterse Klimaatkoepel en Natuurpunt. Hiermee willen ze het belang van levende rivieren benadrukken. De stad wil haar Denderoevers flink

14

opwaarderen en dan zijn een propere rivier met groene oevers een vereiste. Dit jaar spring je vanop de Dwarsligger, aan Kunstencentrum Netwerk het water in om 15 uur. Vooraf, om 14.30 uur, kunnen kinderen waterdiertjes opvissen. Om het waterfestijn te vervolledigen zal de Belgische kampioene waterballet daarna een demonstratie geven van haar act. Net als vorige jaren wordt de veiligheid verzekerd door de brandweer en het Rode Kruis.


SPORT

Kennismaken met Basketclub Erembodegem Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus organiseert de Erembodegemse basketbalclub BBCE 5030 haar kick-off weekend. De kennismakingsdagen richten zich op kinderen en jongeren van 5 tot 18 jaar.

Yoga en tai chi in stadspark en Hidden Garden

Tijdens het sportieve kick-off weekend staan enkele coaches paraat voor de verschillende leeftijdsgroepen. Je kunt ook een leuke match bijwonen van de jeugdploegen en ‘s avonds mee aan tafel schuiven met de barbecue. Kom langs in sportieve kledij en maak er een boeiende, sportieve vakantiedag van. Je bent telkens van 10 tot 18.30 uur welkom in sporthal Denderdal (Kortestraat 14, Erembodegem).

Leren korfballen tijdens Korfballympics Kinderen van 5 tot 10 jaar die willen kennismaken met de sport korfbal, krijgen de kans op woensdag 30 augustus in sportcentrum Beukenhof (Langestraat 12, Aalst). Daar organiseert korfbalclub AGO zijn jaarlijkse Korfballympics. De activiteiten lopen van 8.30 tot 17 uur en er is in opvang voorzien van 8 tot 18 uur. Je betaalt 15 EUR (of 13 EUR als lid van AGO), of 7 EUR als je UiTPAS met kansentarief bezit. Voor dit bedrag krijgt je kind training, spelbegeleiding en animatie onder leiding van ervaren initiators. Er is een 10 en 4-uurtje + extra drankje naar keuze. Ook verzekering is inbegrepen. Enkel voor je lunchpakket dien je zelf te zorgen. Inschrijven kan nog tot 16 augustus via mail naar ago.aalst@korfbal.be. Bij de inschrijving vermeld je de naam en de voornaam van het kind + “lid of geen-lid + geboortejaar”. Daarna krijg je een mail van AGO met de betalingsinstructies. Meer info op www.agoaalst.be.

In de vakantiemaanden juli en augustus kun je elke zaterdagmorgen tussen 11 en 12 uur deelnemen aan lessen yoga en tai chi in het stadspark. Bij regenweer vinden de lessen plaats in een schitterende locatie dichtbij: Hidden Garden (Parklaan 81), tegenover de Frans Blanckaertdreef en restaurant Kelderman. De eerst les vindt plaats op zaterdag 8 juli aan de ballonvijver. Francine De Veylder neemt de yoga voor haar rekening, Johan Stammeleer de tai chi. Afspraak aan de hoofdingang aan het Burgemeestersplein. Beide lessen zijn gratis, enkel wanneer er gebruik wordt gemaakt van Hidden Garden betaal je 2 EUR. Praktisch: breng voor yoga een matje of een handdoek mee. Voor tai chi draag je het best loszittende kledij. Meer info: www.danscompagnie.be (yoga) en www.guanyin.be (tai chi).

Foot-play

bij KVCE Nieuwerkerken Voor de eerste keer organiseert voetbalclub Eendracht Nieuwerkerken een ‘Foot-play’, een gratis voetbal-speelvoormiddag voor jongens én meisjes van 5 tot 10 jaar. De club nodigt spelers (en ouders) uit op zondag 13 augustus van 10.30 tot 12 uur op het voetbalplein, Schoolstraat 24a in Nieuwerkerken. Inschrijven kan tot 6 augustus via kvceendrachtnieuwerkerken@ gmail.com. Meer info op www.kvcen.be en op Facebook.

15


CRITERIUM

“Criterium van Aalst is ijkpunt voor mij”

16


CRITERIUM Op zaterdag 1 juli start de 104de Ronde van Frankrijk in het Duitse Düsseldorf. Heeft alvast zijn ticket op zak: José De Cauwer. Drie weken lang vormt hij opnieuw een vertrouwde tandem met Michel Wuyts in de commentaarscabine van Sporza. De Tour écht afsluiten doet hij echter niet Het wordt alweer uitkijken schoon op de Champs-Élysées. Dat doet hij elk jaar innaar Aalst, op ons Natourcritevolk op maandag 27 juli. Net als elk jaarmeer.” rium. “In Aalst sluit ik de tent. Daarna hoeft het even niet

mag je een aantal smaakmakers van de Rondereed vanzelf Frankrijk start verwachDe bijna 68-jarige Temsenaar vijf maalaan de je de keuze: ofwel ging je voor eigen succes, ten. Vorig jaar Greg Vanals Avermaet de Tour in dienst van Hennie Kuiper, wonklopte de maar je niet de échte top was, dan bleef je Vincenzo de sprint en Tour als ploegleider vantourwinnaar Greg LeMond en won Nibali in hetinlokale kermiscircuit, of in de Vlaamse het WK als bondscoachmaakte van Tom Marcel Boonen.Kittel Dat het klassiekers. Ik wilde de internationale wedstrijpodium compleet. zijn serieuze adelbrieven. We ontmoetten Josédit jaar dennaar rijden en daarom legde ik me tegen mijn Welke grote namen Aalst in het wielerminnende afzakken restaurant Mie Katoen inwe pas natuur in neer bij het statuut van knecht. Dat vernemen enkele weken Affligem. ging toen zo: óf je was kopman en kreeg alle of dagen voor de start, maar het Koninklijk aandacht, óf je was knecht en mocht al blij zijn Wielercomité zorgt vast en zeker weer voor Binnenkort trek je weer drie weken naar met een schouderklopje. Iets ertussen bestond een uit? aantrekkelijke affiche. Frankrijk. Kijk je er naar niet. Ik koerste mijn hele carrière in dienst van De Cauwer: “Als je je bezighoudt met wielrennen, dan wíl je naar de Tour. Alhoewel het veruit de moeilijkste koers is qua organisatie en omstandigheden. De werkdruk is zeer hoog, de verplaatsingen zijn ver. We hebben ook niet altijd de beste hotels, die zijn voorbehouden voor de renners en voor de toeristen. Eigenlijk is er niet veel leuk aan, het is puur werken.”

’s Avonds nagenieten bij een wijntje bij een lekker streekgerecht is er dus niet bij? De mythe ontkracht. Hoe ziet zo’n dag er dan wel uit in de Tour? De Cauwer: “Die mythe, tja… (glimlacht) We proberen altijd wel goed te eten als we dat kunnen, maar een salade Novotel, is een salade Novotel hé (lacht). Na de aankomst van de koers maken we de verplaatsing naar de volgende aankomstplaats, vaak honderden kilometers verder. Daar komen we dan pas aan rond 20.30 – 21 uur. Het is perfect mogelijk dat we tijdens de Ronde geen enkele renner te zien krijgen, behalve dan voor onze commentaarscabine tijdens de finish. Ook de ploeg van ‘Vive le Velo’ met Karl Vannieuwkerke komen we zelden tegen. De Tour is een mega verschil met de Giro of de Vuelta (Ronde van Spanje, red.). Dan neem ik zelfs mijn fiets mee om de finales van de ritten te verkennen.” Je reed zelf vijf maal de Tour. Hoe kijk je terug op je eigen wielercarrière? De Cauwer: “Toen ik prof werd in 1973 had

Hennie Kuiper. Met hem bouwde ik een goede band op. Ik werd zelfs peter van zijn kinderen en omgekeerd.”

Tijdens de Tour is het perfect mogelijk dat we geen enkele renner te zien krijgen” Je reed onder andere voor het legendarische T-Raleigh. Misschien wel het beste wielerteam ooit. Naast Kuiper barstte de ploeg van de succesvolle Nederlanders: Zoetemelk, Kneteman, Raas… De Cauwer: “Raleigh was een kapitaalkrachtige ploeg die iedereen kon aannemen. De omkadering, de uitrusting, de volgwagens… alles was top. Nu is elke profploeg goed uitgerust, maar toen niet. Je kwam met die trui buiten en de mensen dachten dat je wel een goed renner móest zijn (lacht).” Onze noorderburen kennen opnieuw een hoogconjuctuur in het rondewerk, met Girowinnaar Tom Dumoulin. De Cauwer: “Absoluut. Ik ken Tom persoonlijk redelijk goed. Ik zie hem later zeker in staat om de Tour te winnen. Dat Nederland nu zoveel klimtalent heeft, heeft ook te maken

17


CRITERIUM met omstandigheden en toeval. Er lopen hier in België misschien wel nog Merckxen rond, maar ze koersen niet… Had Dumoulin zijn studie mogen voortzetten als dokter, was hij wellicht zelfs geen wielrenner geworden. Hij is de juiste man, op het juiste moment met de juiste genen.” Je besloot al vrij snel om de overstap te maken naar het ploegleiderschap. De Cauwer: “Ik was pas 31 toen ik ploegleider werd. De ziekte van mijn eerste vrouw lag aan de basis van mijn beslissing om te stoppen met koersen. Ik begon als ploegleider bij DAFTrucks, naast Fred De Bruyne (voormalig bekend wielrenner en sportjournalist, red.). Ploegleider zijn was écht mijn ding. Al tijdens mijn carrière was ik bezig met de details, ik las de koers, ik gaf raad aan mijn ploegmaats. Die lijn trok ik door als ploegleider. Ik had aandacht voor élke renner, zorgde dat iedereen zich goed voelde, niet enkel de kopmannen.” Met succes. Je won als ploegleider van ADR de legendarische Tour van 1989 met Greg LeMond. De Cauwer: “LeMond kwam over van de Nederlandse ploeg PDM, waar hij weg moest. Na een jachtongeval, wat hem bijna het leven kostte, dachten ze dat hij nooit meer op niveau zou geraken. Ik zie hem nog vaak in de Tour en het is altijd een leuk weerzien. Met veel renners heb ik nog een goed contact. Met Eddy Planckaert bijvoorbeeld, een echte speelvogel was dat, voor wie ik veel gedaan heb. Hij won in onze ploeg de Ronde van Vlaanderen én de groene trui in hetzelfde jaar.”

18

Wat beschouw je als het mooiste moment uit je carrière? Is dat… De Cauwer: (onderbreekt) “De Tour met LeMond, zeker en vast!”

Ik dacht er aan toe te voegen: …of het WK met Tom Boonen? De Cauwer: “Ja, dat volgt op bijna gelijke hoogte. Vooral door de omstandigheden. De pers had vooraf een hele polemiek in gang gezet omdat ik zogezegd te weinig renners van Quick Step zou geselecteerd hebben en teveel van Lotto. En toch kregen we een goede afloop.” Een moeilijke vraag. Stel dat je voor deze Tour een nationaal team mag samenstellen, zoals in de Ronde van België gebeurde. Wie kies je? De Cauwer: “Ik zou gaan voor ritwinsten. Een paar vaste waarden omringd door jonge renners met carte blanche. Ik denk aan een Olivier Naesen, Laurens De Plus, Louis Vervaecke… Ze moeten vooral de motivatie hebben om er iets van te willen maken. Ik heb een beetje een probleem met jongeren die te snel beslissen om te gaan knechten. Een jongen als Jürgen Roelandts gooide voor mij bijvoorbeeld misschien iets te snel de handdoek, in tegenstelling tot een Van Avermaet.” Op geel moeten we niet rekenen in Parijs, maar misschien mag Van Avermaet wel voor groen gaan? Hij klopte Sagan al enkele keren in de sprint. De Cauwer: “De strijd om het groen gaat gepaard met enorm veel energie. Als hij dat doet mag hij zijn najaar vergeten en er komt een geweldig WK aan… Van mij moet hij na zo’n geweldig voorjaar de Tour zelfs niet uitrijden. Hij moet er zijn koersen uitpikken en trachten een rit te winnen. Zijn ploeg rijdt immers helemaal in dienst van Richie Porte.” Kan Porte Froome van zijn vierde Tourwinst houden? De Cauwer: “Froome kon vorig jaar een beroep doen op een fantastisch team: vooral Stannard en Rowe die hem in de vlakke ritten uit de wind zetten en Poels die werk opknapte in de bergen, waren onbetaalbaar. Terwijl de anderen zaten te spartelen in de wind, peddelde Froome rustig mee. Man tegen man zou het anders zijn denk ik. Als Porte dit jaar iets minder lief is voor zijn ex-ploegmaat zit er misschien iets in.”


CRITERIUM Na het podium van Parijs brei je er elk jaar nog een sluitstuk aan in Aalst. Je rijdt mee in de Gentlemen Classic en dat kondig je telkens graag tijdens de laatste Tourrit. De Cauwer: (lacht) “Die vermelding is een vorm van respect voor de organisatie hé. Ik ken Johny Van den Borre en Renno Roelandt al jaren. Jullie hebben Aalst Carnaval en misschien binnenkort weer een eersteklasse voetbalclub, maar voor wielerliefhebbers is het criterium

een ijkpunt. De organisatie is enorm. Neem nu Froome vorig jaar: na de Tour even over en weer naar zijn sponsor in Londen, maar ’s avonds wél present in Aalst! Je moet het maar doen hé? Voor mij is het dan wel wéér koers, maar achteraf kun je eens een pint dóórdrinken. In Aalst zetten we de puntjes op de i, we sluiten er de tent. Als ik daar geweest ben, heb ik het wel even gehad.” (lacht)

82ste Natourcriterium op 24 juli Sagan, Froome, Nibali, Van Avermaet, Gilbert, Cavendish, Cancellara, Majka, Kittel en nog vele anderen… de absolute wereldtop van het wielrennen dokkerde de afgelopen jaren al over de kasseien van onze Grote Markt. Wie we op maandag 24 juli aan de streep krijgen in Aalst weten we nog niet, maar dat het Koninklijk Wielercomité weer enkele toppers naar het oudste criterium van ons land zal lokken, dat staat vast. Kom gratis meegenieten van de unieke sfeer! Parcours (1 650 meter) Grote Markt – Hopmarkt (eerste middenstrook tussen bomen, dan linkerzijde naast paviljoenen) – Boterstraat - Keizerlijk Plein - Zonnestraat - Houtmarkt (middenweg) - Pontstraat – Priester Daensplein – Kerkstraat - Grote Markt (aankomst). Programma 24 juli 13 uur: Wedstrijd voor brandweerlui (23 ronden, 38 km) 14 uur: G-tocht van de provincie Oost-Vlaanderen (andersvaliden) 15 uur: Euro Heartbiking patiënten (4 ronden, 6,6 km) 16.30 uur: Voorstelling Gentlemen Classic (Grote Markt) 17.30 uur: Gentlemen Classic (18 ronden, 30 km) 18.15 uur: Voorstelling Eliterenners 19.30 uur: Wedstrijd Eliterenners (65 ronden, 107 km) 22 uur: Huldigingsceremonie Parkeerverbod Opgelet: op maandag 24 juli mag je in de straten van de omloop niet meer parkeren vanaf 6 uur. Vanaf dat ogenblik worden de nadarafsluitingen geplaatst, waardoor ook garages niet of moeilijk bereikbaar zijn met de wagen. Al deze straten, evenals de straten en parkings die erop uitkomen, worden om 12 uur afgesloten voor alle verkeer. Overtreders zullen noodgedwongen weggesleept worden.

19


DE VERTELLINGEN

Knuffelallochtoon Kamal Kharmach vertelt in De Gendarmerie Donderdag 13 juli komt stand-up comedian Kamal Kharmach naar Aalst, een gratis evenement van TV OOST. Kamal brengt zijn vrolijke zelve mee, jij moet enkel je eigen stoel meebrengen naar de binnenkoer van De Gendarmerie, de voormalige rijkswachtkazerne in de Denderstraat. Kamal, ondanks zijn gewichtsverlies van 120 kilogram nog steeds de onvolprezen knuffelallochtoon, brengt zijn debuutshow ‘De schaamte voorbij’. Hij tackelt tal van thema’s die hem momenteel bezighouden. Hoe kun je een succesvolle BV spelen als je ouders je toch liever zien lesgeven? En hoe stroomlijn je wat je over jezelf denkt met wat anderen over jou denken? Het antwoord hierop krijg je op 13 juli.

20

De Vertellingen vinden zowel bij droog als regenweer plaats in De Gendarmerie (Denderstraat 22, Aalst). De toegang is helemaal gratis. De deuren openen om 19 uur, het optreden start om 20 uur. Je hoeft enkel je eigen stoel mee te brengen. Meer info vind je op www.tvoost.be.


Vlaanderen Feest op 9 juli! Naar aanleiding van de Vlaamse feestdag op 11 juli, organiseert de stad op zondag 9 juli een namiddag- en avondprogramma op de Grote Markt met meezingmomenten, concerten en animatie. De optredens zijn allemaal gratis.

• 15 uur: “Kapitein Winokio – Zomerconcerwt” met de gezondste liedjes ter wereld. Zonder suiker, toch zoet! Kom mee genieten van blije preien, pompoenenzoenen, de rokken van artisjokken en de aria van rucola, zorgvuldig gemixt met de lekkerste muzieknoten. De show duurt 1 uur. • 16 uur: terrasanimatie • 18 uur: “Hommages”: Nathalie Schoonbaert & Hommages Band brengen de Vlaamse klassiekers. Meezingbundels zorgen ervoor dat je alle teksten feilloos meebrult. • 20.30 uur: “De Roos – Diep in mij”: Kate Ryan en Geena Lisa brengen, samen met de Vlaamse Klassiekersband, de mooiste nummers van Yasmine en Ann Christy.

Grote Markt nodigt je uit tijdens de zomervakantie met alle handelaars en horecazaken hetzelfde: onze stad aantrekkelijk maken. Daarom werken we goed samen met de stad en de dekenijen.” Dit heeft vzw Grote Markt alvast in petto tijdens de zomermaanden:

• Muziek op de Markt

Er mocht de afgelopen jaren dan wel bijna dagelijks wat te beleven zijn in Groot-Aalst, toch klopte het hart van ons stadscentrum tijdens de zomervakantie wat stilletjes. Op enkele grote evenementen na, bleef het op de Grote Markt in juli en augustus meestal rustig. Té rustig, vonden de plaatselijke handelaars. Onder de naam vzw Grote Markt doen ze hun duit in het zakje en brengen ze meer leven op het plein. Rogier Schockaert van Café De Paris is de stuwende kracht achter de nieuwe vzw. “We stelden een affiche samen van alles wat er deze zomer op de Grote Markt te beleven valt. Niet alleen onze eigen activiteiten, maar ook de grote events van de stad en van externen vind je op het programma. Eigenlijk willen we

Zondag 16 juli om 14 uur, donderdag 20 juli om 19 uur en maandag 14 augustus om 19 uur is er Muziek op de Markt met gratis optredens, van artiesten, bands, fanfares… op een podium of van terras naar terras.

• Brocante- en rommelmarkt

Zondag 6 augustus zal onze Grote Markt tussen 10 en 17 uur voor het eerst het decor zijn van een brocante- en rommelmarkt.

• Kindernamiddag

Op zondag 20 augustus wordt de Grote Markt dan weer omgetoverd tot een kinderparadijs. De Kindernamiddag nodigt alle 4- tot 12-jarigen vanaf 13 uur uit voor een feestje met springkasteel, attracties, een ballonclown, een ‘Speel-je-gek’ kindershow en een ballenbad. Alle kinderen krijgen bovendien een geschenkje. De Kindernamiddag is gratis, maar je schrijft je kind wel ter plaatse in, in één van de deelnemende horecazaken.

21


VALERIUS DE SAEDELEER

Verjaardagsfeestje Valerius De Saedeleer

3 Vrijdag 4 augustus is het de 150ste verjaardag van Valerius De Saedeleer. En dat wil de stad samen met jou vieren. De Oude Vismarkt wordt – in de schaduw van de grootmeester zelf – omgetoverd tot een grote taartenslag.

Breng zelf een (stukje) taart mee en dan kun je ook van andere baksels proeven. Aalsterse foodie Baked Louie brengt ook enkele lekkernijen mee. Afspraak op vrijdag 4 augustus, van 16 tot 20 uur. De grasmatten onder de picknicktafels leiden je trouwens rechtstreeks naar de collectie van Valerius De Saedeleer in het museum. Van zaterdag 15 juli tot zondag 15 oktober vind je er ook een overzicht van 80 jaar Valerius De Saedeleerprijs, een prijs van de Stad Aalst en de Academie voor Beeldende Kunsten.

#valerius150

5

Hoe denk jij dat Valerius Aalst anno 2017 in beeld zou brengen? Post een foto van jouw favoriete Aalsterse landschap op Facebook, Twitter of Instagram, door er #valerius150 bij te zetten. Uit alle inzendingen wordt op 4 augustus 1 deelnemer beloond met zijn foto op doek, bewerkt door Aalsters kunstenaar Mattis Van Schuylenbergh.

Baked Louie bakt het bruin voor Valerius Nigella Lawson, Sofie Dumont… Move over! Tijdens het verjaardagsfeestje van Valerius De Saedeleer is Aalsterse foodie Louie Van Nieuwenborgh – a.k.a. Baked Louie – bakker van dienst. Welke recepten heb je in petto? Louie: “De schilderijen van De Saedeleer zijn telkens mooie landschappen in de natuur die mij doen goesting krijgen in een picknick. Daarom wil ik een smörgåstårta maken, een Zweedse boterhammentaart met verschillende lagen brood en visvulling: zalm, gerookte forel enz. Allemaal ingrediënten die je niet verwacht in een taart, maar ik ben nogal fan van taarten met een hoek af.” Geen gewone chocoladetaart? Louie: “Toch wel, maar dan geen droge cake, maar een vochtige variant, met nog een verrassend ingrediënt er bij. Als je thuis bakt, moet je iets maken dat je niet bij de bakker kunt kopen. Ik ga misschien ook nog vlaaien verwerken, maar dan mag ik niet afwijken van het Aalsterse recept, want dat is heiligschennis.”

22

Je bent niet vies van een calorietje meer of minder. Louie: “Nee, ik geef wat tegenwind voor de dieethypes van tegenwoordig. Daarom ben ik ook fan van Nigella Lawson en Jeroen Meus. Het heeft ook wel zijn nadelen. Vorige zomer

heb ik alle dagen gebakken voor mij tweede boek. Aangezien je elk recept minstens twee tot drie keer moet maken voor de perfecte foto, was ik op drie maanden tijd zeven kilo aangekomen.” Heb je nog een ultieme bakkertstip? Louie: “Begin bij de basics en bouw zo langzaam op. Het ideale startersdesserts is een appelcrumble. Je hebt weinig ingrediënten nodig en het is zeer simpel te maken. Als ik er nog maar aan denk, komt het water me in de mond.”


MUSEUM

Tentoonstelling DNAalst Deze zomer staan de deuren van ’t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst wijd open. Je kunt er de splinternieuwe tentoonstelling DNAalst gratis bezoeken.

DNAalst vertelt op een nieuwe en eigentijdse manier het verhaal van de stad en haar deelgemeenten. Doorheen de tentoonstelling komen acht zorgvuldig uitgekozen thema’s aan bod, die Aalst in al haar facetten tonen. Aarzel niet om met je kinderen te komen. Laat ze experimenteren in het museumlabo. Als kleine onderzoekers brengen ze het DNA-profiel van Aalst in kaart. Ze leren drukken als Dirk Martens, bestrijden de pestbacterie met geneeskrachtige kruiden, ontcijferen geheimschrift en nemen een Oilsjters taalblad. Maak jouw eigen DNA zichtbaar, word zo zelf deel van het verhaal en laat je unieke (in)druk achter.

Museumkinderparcours met Elsa en Lisa

Kinderen worden op een speelse en interactieve manier rondgeleid door het museum. Ze maken er kennis met het gebouw en de tentoonstellingen. Om het nog leuker te maken creëerde bekende jeugdauteur Kathleen Amant de museumfiguurtjes Elsa en Lisa. Het zijn twee speelse nonnetjes die lang geleden in het museum woonden en werkten, toen het nog een hospitaal was. De nonnetjes leiden de kinderen doorheen het museum met een zoektocht. De ontdekkingsgids kun je aan de balie kopen voor 4 EUR.

’t Gasthuys - Stedelijk Museum

• Gesloten op maandag • Andere weekdagen open van 10 tot 17 uur • Zaterdag en zondag open van 14 tot 18 uur

Doe de hele zomer mee aan de “Schatten van Vlieg”! Een vakantiedag zonder inspiratie? In de bibliotheek (hoofdbibliotheek en alle deelfilialen) en in het Stedelijk Museum kun je tussen 1 juli en 31 augustus gratis deelnemen aan de Schatten van Vlieg.

In de bib (voor kinderen van 3 tot 12 jaar) Hoe zit het met geuren in de bibliotheek van Aalst? Kom deze zomer op bezoek en zoek het helemaal uit. Er zijn tal van leuke spelletjes en activiteiten rond geuren en ruiken, je kunt het allemaal gratis beleven in de bib! Je bent welkom vanaf 1 juli tot en met 31 augustus in de hoofdbibliotheek en de filialen. Beleef een waar geuravontuur en ontvang bovendien een leuk vliegpakketje.

In het Stedelijk Museum (voor kinderen van 6 tot 12 jaar) Word wetenschapper voor 1 dag! Ga op onderzoek en ontdek je DNA! Experimenteer in het museumlabo en ontrafel het verhaal van de stad. ER

DEND

Ga voor meer informatie naar www.dnaalst.be of www.aalst.be/museum

23


PIKKELING

Pikkeling 2017 in Moorsel De 48ste Pikkeling slaat van 27 tot 30 juli haar tenten op in de Molencauterhoeve, aan de Ravenakkerstraat in Moorsel. Het Internationaal Folkloristisch Oogstfeest van de Faluintjes borduurt verder op de even gekende als gesmaakte formule: een binnenlandse topact op vrijdagavond en buitenlandse dansgroepen op zaterdag en zondag. Dàt en natuurlijk bakken folklore en gezelligheid maken van het festival een jaarlijkse attractie voor de hele familie. Een greep uit het aanbod.

Dansa! Raqs! Танець!

Kommil Foo op Pikkeling Youth

24

Leve Kommil Foo! De broers Walschaerts zijn graag geziene gasten in cultuurcentrum De Werf. Eerder dit jaar speelden ze opnieuw voor een uitverkochte schouwburg met unaniem positieve commentaren achteraf. Wie dat optreden gemist heeft krijgt een herkansing. Kommil Foo speelt ‘In Concert’ op vrijdagavond 27 juli in de grote feesttent van Pikkeling Youth. Op zaterdag maakt het veertigjarige Stampen en Dagen het podium onveilig om 21 uur.

Dans!, maar dan respectievelijk in het Catalaans, het Oezbeeks en het Oekraïens. De Pikkeling focust niet enkel op oervlaamse, landelijke tradities, maar zet de deur ook open voor de wereld. Dansgezelschappen uit Spanje (Catalonië), Oezbekistan en Oekraïne zorgen dit jaar voor de exotische injectie.

Kinderdorp en babybar

De Pikkeling is bij uitstek een familiaal festival. De allerkleinsten kunnen zelfs voor een natje en droogje terecht in hun eigen ‘babybar’, De Minnekrans. In het kinderdorp worden regelmatig sprookjes voorgelezen en natuurlijk kunnen kinderen ook hun ogen de kost geven tijdens tal van demonstraties.


Streekproducten en folklore

Veldactiviteiten van weleer en oude ambachten zijn al even onlosmakelijk verbonden met de Pikkeling als een rood sjaaltje met witte bollen. Ook het steeds uitbreidende assortiment streekproducten van de Faluintjes mag niet ontbreken: hopjenever, Faluintjesjenever, Faluintjeskoffie, eiercrème met Faluintjeskoffie, Faluintjeswijn, hoppralines, Faluintjestaart en natuurlijk het fameuze Pikkelingbier… maar dé klassieker van de Pikkeling blijft toch de immens populaire ovenkoek. Voor het volledige programma surf je naar www.de-pikkeling.be.

25


PIKKELING

“Wij dromen van een museum”

Oude landbouwmachines zijn een passie voor Herwig en Chris. Iets wat ze misschien doorgeven aan Rune (gele t-shirt) en Lander.

26


Baardegemnaars Herwig Van Mulders en Chris Aelbrecht beheren al meer dan 35 jaar het machinepark van de Pikkeling. Een deel van die enorme collectie landbouwerfgoed stellen ze er elk jaar tentoon. Maar tussen het geronk en het geknars van de oogstmachines door weerklinkt een duidelijke noodkreet: “We zoeken dringend een permanente oplossing voor dit stukje geschiedenis.” Op Herwigs gazon prijkt een massieve groene trekker, een oldtimer uit 1952 van het al lang ter ziele gegane Duitse merk Hanomag. Op de neus hangt het witte embleem van ‘De Voncktrekkers’, de Baardegemse oldtimer tractorclub, verwant aan de Pikkeling. Dit exemplaar heeft Herwig speciaal voor CHIPKA van stal gehaald. Zijn speelse kleinzonen Rune (7) en Lander (5) kruipen meteen achter het stuur voor de foto. Als het aan hen ligt is de collectie van opa Herwig in goeie handen. “De tractoren zijn een hype”, zegt Herwig. “Bij de Voncktrekkers zien we veel jonge gasten die fier zijn op hun perfect gerestaureerde tractoren. Die oldtimerclub telt nu ongeveer 250 leden en de meesten komen zelfs uit de ruime regio.” De jeugd toont interesse, net zoals zij, zovele jaren geleden. “De eerste oude dorsmolen kregen we in handen via Lambert Van de Sijpe (ex-producer van de toenmalige BRT en stichter van de Pikkeling, red.)”, gaat Herwig verder. “Mijn vader, die een loonwerkersbedrijf runde, werd aangezocht om een demonstratie te geven. Dankzij schenkingen van boeren uit de regio die ermee ophielden, groeide onze collectie aan. Om al die machines te kunnen onderhouden richtten we een technische ploeg op.

Technische kennis

Beroepshalve is Herwig onderhoudstechnieker elektromechanica. Zijn technische kennis is volgens Chris onmisbaar. “Ikzelf ben instructeur bij de VDAB. Doordat ik dus ook wel wat afweet van techniek werd ik erbij gevraagd.” Chris toont een foto uit de beginjaren van de ‘Pikfeesten’. Een groep jonge mannen poseert lachend voor de lens. “De Pikkeling was toen nog zeer kleinschalig”, vertelt Chris. “We sleutelden aan onze machines en nadien dronken we samen ne pot. Vandaag zijn we

bijna het hele jaar door bezig met het festival en worden we zowat overal ingeschakeld. We kunnen dus gerust nog versterking gebruiken (lacht).”

Alle oogstactiviteiten

Dit jaar vindt de Pikkeling plaats in de Ravenakkerstraat in Moorsel. Een korte verplaatsing voor de technische ploeg, maar toch is de voorbereiding niet van de poes. “Reken op een drietal weken om alles te installeren”, zegt Chris, ook ondervoorzitter van de Pikkeling. “Ons machinepark bestaat uit een 40-tal machines, waarvan we ongeveer de helft tentoonstellen. Van de eerste houten molens uit het begin van de negentiende eeuw, tot moderne mobiele pikdorsers uit de jaren 1960. Bijna al onze oogstmachines zijn artisanaal gebouwd door Belgische firma’s: Smetrijns uit Schellebelle, Van der Velde uit Leuven, Claeys uit Zedelgem… Enkel die laatste overleefde, na overname door multinational New Holland, één van onze grootste sponsors.”

Eigen museum

Samen met het festival groeide ook de collectie machines en dat zorgt voor een prangend probleem: de huidige stockeerruimte barst uit haar voegen. “Al het materiaal van De Pikkeling, ook de podia dus, mogen we gelukkig opslaan in een oude boerderij op de Spruithoek in Moorsel”, vertelt Herwig. “Maar het is een tijdelijke oplossing. Alles staat er zó kort op mekaar dat we nauwelijks plaats hebben om onze machines te onderhouden. Zelf een oude boerderij opkopen is onbetaalbaar geworden. We hopen dus op steun van de stad. We dromen van een museum waar we zelf rondleidingen kunnen geven aan scholen. Een educatieve plek waar we dit stuk geschiedenis doorgeven aan de jeugd.”

27


KERMISSEN

Kermissen vol vuurwerk Wie kermis zegt, zegt vuurwerk. Vuurwerkmaker Christophe Buyl studeerde ooit in Aalst en heeft ondertussen een lange weg afgelegd. Hij is een echte meester in zijn vak en haalde zelfs goud op de officieuze Olympische Spelen vuurwerk in China. Ben je van Aalst? Christophe: “Ik woon in Geraardsbergen, maar ooit studeerde ik aan een hogeschool in Aalst. Een school die nu niet meer bestaat.” Je hebt al heel wat prijzen gewonnen. Christophe: “Ja, dat klopt. In Shanghai, de hoofdstad van het vuurwerk, behaalde ik tweemaal goud.”

Van een groot vuurwerkfestival in Shanghai naar kermissen in Aalst en deelgemeenten is toch wel een groot verschil? Christophe: “Dat is zeker een verschil. Daar zijn het heel grote vuurwerken waarbij technologie en creativiteit een belangrijke rol spelen. Zo blijf ik artistiek scherp en blijven de vuurwerken op de kleinere evenementen, zoals de kermissen in en rond Aalst altijd gevarieerd.”

Kermissen en avondmarkten in juli en augustus Aalst

30 juni tot 16 juli

Zomerkermis op de Grote Markt en het Werfplein met vuurwerk op de parking Keizershallen op 11 juli

Baardegem

Sint-Margarethakermis met ommegang

Hofstade

Avondmarkt met aansluitend vuurwerk op donderdag 24 augustus in de Hoogstraat van 18 tot 22 uur

Aalst

Avondmarkt in de Binnenstraat, gedeelte tussen Spoelstraat en Dompelstraat van 18 tot 22 uur

20 juli

20 tot 24 augustus 25 augustus

Gijzegem

25 augustus 27 augustus tot 1 september

Baardegem 28 augustus 29 augustus

28

Avondmarkt met aansluitend vuurwerk Pachthofstraat van 18 tot 22 uur Kermis Avondmarkt tijdens Faubourgkermis (lees meer pagina 30) in de Margrietstraat van 17 tot 22 uur Jaarmarktstoet en vuurwerk


Paarden op hun best Welkom in de wereld van de Haflingers, de Fjorden, de Frieslanders, Shetlanders en andere paardenrassen. De piekfijn uitgedoste dieren laten zich deze zomer opnieuw uitgebreid bewonderen en keuren tijdens drie prijskampen.

• Paardenprijskamp Pikkeling, Molencauterhoeve, Ravenakkerstraat in Moorsel op zaterdag 29 juli om 9.30 uur.

• Paardenprijskamp Hofstade, op de parking

van de discount ‘De Spar’ in de Zijpstraat, tijdens Hofstade-kermis op dinsdag 22 augustus om 10 uur.

• Paardenprijskamp Gijzegem, tijdens Gijzegemkermis op de Dries, op dinsdag 29 augustus om 10 uur.

Levend kickertoernooi

Op zondag 2 juli kun je een balletje trappen in Baardegem. In de charmante pastorietuin aan de polyvalente zaal organiseert jaarmarktgroep De Brokkentrekkers zijn jaarlijkse Levend Kickertoernooi. Zorg voor een ploegje van minimaal vijf spelers en schrijf je in (50 EUR per team) via mail naar brokkentrekkers@hotmail.com.

Carnaval op een voetbalveld Na hun succesvolle ‘Soccercup’ tijdens Pinksteren, organiseert AKV Possensje opnieuw een voetbaltoernooi, maar dit keer enkel voor carnavalsgroepen. Op 1 en 2 juli bekampen meer dan 40 voetbalploegen mekaar in een rasecht carnavalstoernooi. Ambiance staat centraal, Possensje maakt er een carnavalsfeestje van en nodigt je uit om een kijkje te komen nemen op de terreinen van VV Bouw in de Zesbunderstraat (zijstraat Rozendreef).

Franse avond aan het Watertorenplein Op 14 juli komt Frankrijk weer naar het Watertorenplein. Om 19.30 uur begint daar de Franse avond. Iedereen is welkom om er lekker te eten, te drinken en een spelletje petanque te spelen. Vorig jaar legde Stad Aalst een petanquebaan aan op het Watertorenplein. Jeu de boules is typisch Frans. De buurtwerking besloot daarom om de baan op le quatorze juillet in te huldigen. Zelfs de Franse ambassade steunde het evenement met Franse vlaggen. Franse muziek, Franse hapjes, een Ricardstandje en zomerse cocktails. Dat mag je dit jaar verwachten. De aanwezigen mogen het tegen elkaar opnemen op de petanquebaan. Om het plaatje compleet te maken staat niet de Eiffeltoren op de achtergrond, maar de mooi verlichte watertoren.

29


FAUBOURG

Faubourgkermis 2017 Faluintjesgemeente Baardegem nodigt uit! Tussen 25 en 29 augustus viert de kleine deelgemeente Faubourg en dat betekent vijf dagen feest voor jong en oud. De populaire dorpskermis is een ideale afsluiter van de zomervakantie. Het volledige programma vind je op www.baardegemfaubourg.be. Vrijdag 25 augustus: 21 uur: ‘Sweetsalt’, jong talent van Aalsterse bodem, mag de spits afbijten op Faubourg 2017. Daarna is het aan ‘Morenko’, een swingende cover- en liveband die garant staat voor ambiance op de dansvloer. Aansluitend kruipt dj Dave achter de draaitafels. Zaterdag 26 augustus: 15 uur: Kinderdisco met dj The Margaretha – Concept in de parochiezaal. 21 uur: Baardegemse showavond i.s.m. jaarmarktgroepen in het ’GV’ en Animatie van‘Superstars Live’, een professionele mix van topentertainment. Aansluitend nemen dj’s Andy en Jan het over. 21 uur : CPR Party in de parochiezaal met dj’s Bram Willems (Stubru), PLP, dj Block en Johnny DC. Zondag 27 augustus: 10 uur: Tractorrit De Voncktrekkers, vertrek aan Zaal Ons Huis in de Rampelbergstraat. 15 uur: Kroost en Proost Bar (nieuwe polyvalente zaal en tuin van de pastorie) met o.a. Pulcinella, het swingend verteltheater. 18 uur: Muziekfeest met de Kon.Harmonie St-Cecilia Moorsel, de Pikkelingkapel en de Kon. Harmonie Sint-Cecilia Baardegem (parochiezaal). 21 uur: Optreden Marc Dex en Anita in de parochiezaal, met aansluitend dj’s Andy en Jan.

30

Maandag 28 augustus: 17 uur: Avond- en rommelmarkt/garageverkoop en Baardegemse oldtimers in de Margrietstraat met optredens van straatmuzikanten, Vinyl on Wheels, Bonpardon ‘l’Ambiance de la Chance’, kinderanimatie, ambachten en folklore. 21 uur: Faubouren en Boerinnenbal met dj Dave in de parochiezaal. Dinsdag 29 augustus: 10 uur: Kleinveemarkt op terrein van Molens Fies (Baardegem-Dorp 59). 11 uur: Optocht komische en folkloristische jaarmarktgroepen. Start in de Faluintjesstraat (Meldert), aankomst op het Dorpsplein. 14 uur: Muziek en Dans met dj Stafken in het Gasthof Vonck. 15 uur: Après Stoet Party met dj Dave in de parochiezaal. 18.30 uur: Prijsuitreiking stoet aansluitend après-stoet TD’ in de parochiezaal. 22.30 uur: Vuurwerk in het Houwelgat.


Kunst- en cultuurweekend tijdens Hofstade-kermis Op 18, 19 en 20 augustus houdt het Davidsfonds Hofstade haar 49ste Kunst- en cultuurweekend in het Parochiaal Centrum (Hofstade-Dorp 10). Kom er kunst en cultuur van eigen regio ontdekken. Je vindt er werken van Catherine De Clerck, Martine De Conseth, De Creahut, Magda Deschijnkel, Hedwige Dubois, Karel Rabier en Robin Schouppe. Ook de Heemkundige Kring van Hofstade-Gijzegem is aanwezig met het thema ‘Fossielen’. Het Davidsfonds tekent present met hun ‘uitgaven en activiteiten 20172018’. De tentoonstelling opent op vrijdag 18 augustus om 19.30 uur. Zaterdag 19 augustus ben je van 19 uur welkom en zondag 20 augustus vanaf 14.30 uur. Zoetebekken kunnen zondag ook aanschuiven voor een Hofstaadse dessertenproeverij.

Ludieke fietstocht op 6 augustus De Landelijke Gilde Moorsel organiseert op zondag 6 augustus haar jaarlijkse ‘ludieke fietstocht’, een ontspannende tocht van ongeveer 30 kilometer met onderweg 3 tussenstops. Starten doe je tussen 12.30 en 14 uur aan de Leirekensroute (aan de hangar tussen brasserie De Graankorrel in Moorsel en ‘t Stationneke in Baardegem).

Rommelmarkt Zijpstraat

Op zondag 20 augustus kun je van 8 tot 17 uur rondsnuisteren op de rommelmarkt in de Zijpstraat (Hofstade). Als je graag zelf deelneemt, reserveer je een plek via rmzijpstraat@hotmail.com. Voor volwassenen kost de deelname 3 EUR. Kinderen die speelgoed willen verkopen krijgen gratis 2 meter. Een perfecte familie uitstap voor wie iets op de kop wil tikken en graag een optreden meepikt. De kinderen zullen zich zeker vermaken op het springkasteel.

31


MARKTROCK

Schlagerkoning Christoff op Marktrock

Vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 augustus strijkt Marktrock opnieuw neer in Aalst. Christoff, Stan Van Samang, Laura Tesoro, Gers Pardoel, Soulsister en nog andere kleppers palmen het podium op de parking Keizershallen in. Zondagmiddag komen K3, Kabouter Plop, Prinsessia en Ghost Rockers speciaal voor de kinderen. Vrijdag mag zanger Christoff het Marktrockfeestje op gang trekken. Tegenwoordig maakt hij samen met de Nederlander Jan Smit en de Duitser Florian Silbereisen het mooie weer met KLUBBB3. CHIPKA kon de onbetwiste schlagerkoning na zijn Duitse tournee strikken voor een interview. Je bent een gigantische ster in Duitsland. Had je dat ooit verwacht? Christoff: “Neen, ik droomde natuurlijk wel van een megacarrière, maar deze proporties had ik nooit verwacht. Met KLUBBB3 worden we als echte sterren ontvangen. Op 16 maanden hebben we er maar liefst 350 000 cd’s verkocht. KLUBBB3 was eerst een plezierproject, naast onze solocarrière, maar nu zijn de rollen omgedraaid. We hebben net een tournee gedaan in Duitsland en Oostenrijk, goed voor zo’n 22 000 km. Voor sommige

32


concerten werden we met een privéjet vervoerd. Dat was echt maf. Maar het leuke is dat we het met ons drieën kunnen beleven.” Treed je nog op met je zus? Christoff: “Ik sta nog heel vaak met haar op het podium, ongeveer 80% van mijn concerten zijn met Lindsay. Ze heeft heel hard aan haar solocarrière getimmerd, ze wist ook exact wat ze wou en nu is ze ook helemaal gelanceerd. Ik ben ongelooflijk trots op haar, hoe ze zich ontpopt heeft.” Kijk je uit naar Marktrock? Christoff: “Absoluut. Sowieso komen er veel mensen kijken die ik goed ken. In Duitsland hebben we met KLUBBB3 in alle grote zalen en arena’s gespeeld. Maar in een massa van 7 000 tot 8 000 mensen zie je eerlijk gezegd enkel de eerste 2 rijen. Daarom kan ik er net van genieten om in Vlaanderen op te treden. Hier zie ik al mijn fans zitten, ik kan naar hen zwaaien en communiceren. Ik heb mijn trouwe fans echt wel gemist in Duitsland.” Die fans zijn tegenwoordig niet enkel oudere dames. Christoff: “Nee, en daar ben ik best fier op. Toen ik in 2007 begon met schlager wou ik het genre hip en populair maken, en daar ben ik in geslaagd. Mijn zus Lindsay heeft me daar fel in bijgestaan en de collega’s zijn gevolgd. Er waait een nieuwe wind in showbizzland. Ik sta zelfs al 3 jaar op rij nummer 1 in de foute party.” Heb je nog artistieke dromen? Christoff: “Het was mijn grote droom om met Helene Fischer iets te doen, en die droom is sneller uitgekomen dan verwacht. Via onze shows in Duitsland hebben we ook al met wereldsterren opgetreden zoals The Weather Girls en Patricia Kaas. In Vlaanderen en Nederland heb ik met de meeste artiesten al een duet gedaan: Rob De Nijs, Gerard Joling, Jan Smit, De Romeo’s, Luc Steeno, Belle Perez… Natalia, die ondertussen een goede vriendin van me is, ontbreekt nog in dat lijstje.” Je treedt niet enkel op in Aalst, je wordt er vaak gespot. Christoff : “Ik kom zeer graag in Aalst. De stad is de laatste jaren erg veranderd. Als ik thuis ben – dit jaar was dat nog maar 20 dagen – ga ik altijd naar Aalst. Als mijn showbizzvrienden naar ’t stad gaan, gaan ze naar Antwerpen. Als ik naar ’t stad ga, ga ik naar Aalst!”

Als mijn showbizzvrienden naar ’t stad gaan, gaan ze naar Antwerpen. Als ik naar ’t stad ga, ga ik naar Aalst!” Wat trekt je zo aan? Christoff: “Aalst is erg compact. En ik ken er veel mensen. Ik ga er graag winkelen of gewoon window shoppen. De mensen spreken me snel aan, wat ik heel leuk vind, maar ik vermijd de stad wel tijdens de heel drukke momenten, als de scholen net uit zijn bijvoorbeeld. Ik heb namelijk mensenvrees, ik mijd grote menigten. Gelukkig sta ik op het podium en niet in het publiek (lacht).” Dan moet je misschien je dubbelganger van Tegen de Sterren op inschakelen? Christoff: “(lacht) Dat zou een optie zijn. Ik heb onlangs met Jonas (Van Geel, red.) gezongen, het nummer heette “Stop met je plagiaat, ik zie je bij de advocaat”. Supergrappig.”

Tickets

Tickets kun je online bestellen via www.marktrock.com/aalst. Er zijn staanplaatsen (15 EUR), zitplaatsen (25 EUR) en vip-plaatsen (105 EUR). Vooraan het podium is er een zone voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders. Voor de drie avondshows (op vrijdag, zaterdag en zondag) kun je een combiticket kopen. Daarmee krijg je 25% korting op de totaalprijs. Voor de kidsshow kun je een familieticket kopen. Dit is een ticket voor 4 personen, waarmee je ook 25% kunt besparen.

33


CIRK!

start Cirk!2017

Einde zomer =

Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus sluiten de artiesten van Cirk! de zomervakantie af. Op het programma: dans, acrobatie, theater, circus en humor. En dat helemaal gratis, in hartje binnenstad.

Het volledige overzicht van artiesten vind je in de handige programmafolder die in de week van 14 augustus in je bus valt. Niet enkel de winkelstraten en grote pleinen vormen de speelarena van de artiesten. Je kunt ook acts beleven op een aantal nieuwe locaties, onder andere in De Gendarmerie, de oude rijkswachtkazerne in de Denderstraat.

Aspierro

De voorbije 2 jaren zette Vlammelina Cirk! in vuur en vlam, voor de 9e editie toverde huistekenaar Randall Casaer een nieuw figuurtje uit zijn pen: Aspierro. “Het is een samenvoeging van Aspiratie en Pierrot. Het is een figuur met een aspiratie, een wens, een hoger doel. De klassieke Pierrot-figuur reikt naar de maan en zoekt het verheffende. Hij springt sierlijk en met overgave het luchtledige in. Hij neemt risico’s en gaat volop zijn dromen achterna. Tegelijk is hij ook frêle: je maakt geen schoonheid zonder kwetsbaarheid. Deze kwetsbaarheid wordt ondersteund door het subtielere kleurenpalet”, vertelt Randall.

Mobiele website

Ook www.cirkaalst.be onderging een make-over. Er werd hard gewerkt om de website mobiel te maken zodat je ze heel makkelijk kunt raadplegen tijdens de 3 dagen. Vergeet ook niet om foto’s te posten op Facebook en Twitter met #cirk17.

Gadgets om mee UiT te pakken augu

2017

v.u.: Christoph D’Haese,

burgemeester, p/a

Werf 9, 9300 Aalst

• creatie: commsa.be

• illustratie: randall.be

-27 25-26stus ER

DEND

34

Tijdens iedere voorstelling kun je UiTPASpunten sparen. Kinderen kunnen ook een gratis polsbandje krijgen. Je kunt je punten aan de UitPASstand inruilen voor een Cirk!bellenblaas (3 UiTpunten), een Cirk!brooddoos (5 UiTpunten), een Cirk! Cirk!boodschappentas (7 UiTpunten) of een exclusieve Cirk!tekening van Randall Casaer (10 UiTpunten). www.cirkaalst.be


Cirk! huistekenaar Randall Casaer ontwierp Aspierro, de mascotte van Cirk!17.

35


CIRK!

Beestige voorstellingen Tijdens Cirk! kun je heel wat beestige voorstellingen bekijken. En dat mag je vrij letterlijk nemen dit jaar. Vooral paardenliefhebbers komen aan hun trekken.

Tempo d’Eole Archibald et Goran

Tijdens deze voorstelling kun je je laten overdonderen door de elegantie van de paarden, de behendigheid van de acrobaten en de verve van de circusdirecteur. De acts worden begeleid door live gitaarmuziek. Archibald en Goran nemen je mee naar een wondere wereld met een link naar het beroemde paardencircus van weleer. Een ideale familievoorstelling waarin zowel humor als poëzie verwerkt zitten.

Cie Equinote - FaceCachée

Treed in het stadspark binnen in de ‘FaceCachée’ marquee, waar 4 acteurs en 5 paarden je meenemen op een opwindende reis tussen hemel en aarde, soms met een hoog rockgehalte, dan weer poëtisch. In dit uniek spektakel weven mens en dier samen een verhaal over een groep van individuen, een familie, die elk op hun manier hun angsten onder ogen zien en eraan trachten te ontsnappen. Let op: Voor deze voorstelling heb je tickets nodig. Deze haal je 60 minuten voor aanvang van de voorstelling af in het stadpark. Maximaal 2 tickets per persoon.

36


Wandelen en kijken

Wie ook nog wat lichaamsbeweging wil tijdens een voorstelling, moet zeker meewandelen met de ‘parcours’voorstellingen. Artiesten nemen je mee in een verhaal in de stad.

Cie Willi Dorner - Every-one

Willi Dorner kennen we nog van zijn kleurrijke ‘Bodies in urban spaces’. Dit jaar leiden 8 dansers je op hun eigen excentrieke manier door een stukje van Aalst dat gekarakteriseerd wordt door uniformiteit, dichtheid en veelheid aan dezelfde types van huizen en gevels. Ook de choreografie wordt gekenmerkt door deze rijen en lijnen, zelfs de artiesten lijken op elkaar. Every-one brengt een ode aan de jaren twintig, de start van het moderne stedelijke leven en de massaproductie. Het parcours start aan De Gendarmerie.

Cie Woest - Leaving Normal

Woest neemt je mee op een belevenisparcours, vol absurde interacties en intrigerende personages. Een mix van theater, dans, humor en tragedie. Uitgerust met een muziekdoosje in je handen ga je op pad en beland je van de ene ogenschijnlijk normale, in de volgende knotsgekke situatie. Start aan de Sinte-Annabrug (ter hoogte van het escargotkraam).

Delinus - Chez Jopie

‘Chez Jopie’ is een rijdend etablissement met twee tafeltjes en vier zitplaatsen die aaneengeschakeld zijn tot een uiterst wendbaar voertuig. Het mobiele café wordt behendig bestuurd door een altijd vriendelijke barman. Onder het genot van een glaasje bubbels en heerlijke live jazz muziek, gebracht door een charmante jazz-zangeres, laten zij je de beste plekjes zien. Je kunt plaatsnemen bij ‘Chez Jopie’ in één van onze winkelstraten.

37


CIRK!

Pupillen

In première

De Pupillensite is dit jaar opnieuw het decor voor het gezellige Cirk!-café. Op vrijdagavond zijn er concerten en standup comedy, zaterdag is er het beruchte Bal Populair. Overdag zijn de voorstellingen vooral afgestemd op kinderen, zoals bijvoorbeeld ‘Kontrol’ van Cie kRak. Er is zelfs een Kinderlocker, gelukkig in de letterlijke zin van het woord!

Geert Vermeulen van De Nieuwe Snaar speelt op Cirk! de première van POLY. De kermismolen speelt hier een centrale rol. Geert bouwt de molen van moertje tot boutje weer op en geeft hem een tweede leven, op de Graanmarkt.

Love is in the air

Romantiek is nooit ver te zoeken op Cirk!. Ron Jaluai creëert een adembenemend decor met massa’s vlammetjes, tienduizenden bubbels, bloedmooie muziek en prachtige sfeerlichtjes. Door een speciaal effect wordt dit magische decor omgetoverd tot een sprookje vol liefde en hartjes, waar je ook kijkt.

38


CIRK!

Dans en acrobatie Cie Dyptik - D-Construction

D-Construction is een zeer energieke hiphop dansvoorstelling met een spannende beat en een oriëntaalse twist. Zes dansers laten lichaam en geest samen komen en versmelten langzaam tot een kolkende massa zonder zichzelf uit het oog te verliezen. Midden op de speelplek staat een groot hekwerk. Het vormt een grens tussen twee werelden. Het beschermt, bevrijdt en dwingt tot keuzes.

Hélaba Compagnie I ate the entire fruit salad

De Nederlandse schilder Jheronimus Bosch, die 500 jaar geleden overleed, is de inspiratie voor deze voorstelling, die zich afspeelt in een modern Hof van Eden. Het verhaal van Adam en Eva wordt op een persoonlijke en abstracte manier geïnterpreteerd: Ruben op de vloer en Camille in de lucht combineren hun specialiteiten om een nieuwe bewegingstaal te creëren.

Cie La Migration - LANDSCAPE(s)

Cie La Migration combineert podiumkunst met de creatie van een kinetische structuur, een combinatie van circus en kunststof, waarin ook het landschap een onmisbare partner is. Hun acrobatische toeren brengen ze steeds in openlucht, met het hen omringende landschap als kader.

Knallende afsluiters

De organisatoren verwennen je dit jaar met niet 1, maar 2 hoofdacts. Vincent Glowinski brengt op vrijdag- en zaterdagavond een ongeziene projectie op de gevel van het oude stadhuis. Les Commandos Percu breien op zondag een vervolg aan het spetterende vuurwerk van enkele jaren geleden op de Keizershallen. Na een oorverdovend lawaai van drums en vuurwerk volgt de ultieme finale: de stilte.

39


van 1 juli tot 31 augustus Zomer In den Tuitelaar Oude Brouwerij, Putstraat 15, Meldert

PERMANENT van 1 juli tot 31 augustus

Schatten van Vlieg Hoe ruikt het in de bib? Hoofdbibliotheek Aalst, en alle deelfilialen leeftijd: 3-12 jaar aalst.bibliotheek.be

Ga op onderzoek en ontdek je DNA(alst)!

‘t Gasthuys - Stedelijk Museum Aalst, Oude Vismarkt 13, Aalst leeftijd: 6-12 jaar jasmine.verbeke@aalst.be

JULI ZATERDAG 1 JULI Zomerkermis Aalst

van 30 juni tot 16 juli Grote Markt en Werfplein

Voetbaltornooi voor carnavalsgroepen (AKV Possensje) Terrein ‘Den Bouw’, Zesbunderstraat, Aalst

Veggie BBQ vzw EVA

40

Boerderij De Loods, Kerrebroekstraat 145, Aalst - 12 tot 14 uur Prijs: + 12 jaar: 20 EUR, - 12 jaar: 10 EUR, leden + 12jaar: 18 EUR, leden - 12 jaar: 9 EUR www.facebook.com/#!/EVA.Aalst

van 29 juni tot 22 juli Graanbar Graanmarkt, Aalst 29 juni tot 1 juli 6 juli tot 9 juli 13 juli tot 16 juli 20 juli tot 22 juli telkens vanaf 15 uur

van 5 juli tot 25 augustus ‘t Speelplein Aalst zomervakantie 2017

Pupillensite, Graanmarkt 1, Aalst meer info: speelpleinwerking@ aalst.be, www.aalst.be leeftijd: 3-12 jaar prijs: 5 EUR

80 jaar Valerius De Saedeleerprijs

‘t Gasthuys - Stedelijk Museum Aalst, Oude Vismarkt 13, Aalst prijs: gratis meer info: museum@aalst.be, museum@aalst.be, www.aalst.be/museum

Spaghetti op zijn Chileens (ook vegetarisch)

SOS Chili 17 tot 22 uur De Kring, Dokter De Moorstraat 104, Aalst Prijs: kinderen: 8 EUR, volwassenen: 10 EUR

ZONDAG 2 JULI Sportmarkt Aalst

Grote Markt, Vredeplein, Graanmarkt, Hopmarkt, Werfplein en Koningin Astridpark 13 tot 18 uur Prijs: gratis info: www.aalst.be/sport en Facebookevent Sportmarkt Aalst 2017

Voetbaltornooi voor carnavalsgroepen (AKV Possensje) Terrein ‘Den Bouw’, Zesbunderstraat, Aalst

Gezinswandeling natuurgebied De Gerstjens (Dienst Leefmilieu)

Gerstenstraat 12 , Erembodegem Van 10 tot 13 uur Prijs: gratis

6de Levend kickertoernooi (JMG De Brokkentrekkers)

Polyvalente Zaal, Baardegem-Dorp van 10 tot 19 uur Prijs: gratis Meer info: brokkentrekkers@ hotmail.com

3e groot Zomerfeest fusie Aalst (Gezinsbond Gijzegem) St Paulusparochie, Botermelkstraat 63, Aalst 12 tot 18 uur Prijs: 15 EUR

Wandeling: ‘Over keizers, kapiteintjes en baronnen’ (Toerisme Aalst) Toeristisch infokantoor, Hopmarkt 51, Aalst 14 tot 16 uur Prijs: 5 EUR (na reservatie: toerisme@aalst.be)

Rommelmarkt vzw Mezennestje

Bergemeersenstraat 114, Aalst 10 tot 18 uur Meer info: mezennestjevzw@hotmail.com

MAANDAG 3 JULI Engie Parkies: Sofie & Hugh Kanza

Stadspark Aalst vanaf 18.30 uur (optreden om 20.15 uur) Prijs: gratis

DINSDAG 4 JULI Picknick met vrouwen uit verschillende culturen (met en zonder kinderen) (Femma Divers Aalst) Stadspark, Aalst 17.30 tot 20 uur Prijs: gratis Meer info: greet.deceukelaire @telenet.be


IN AALST VRIJDAG 6 JULI Vredepleinfeesten

Vanaf 17 uur Café Vredeplein, Deridderstraat 73, Aalst Prijs: gratis

ZATERDAG 8 JULI Boskant Midnight Summerparty

Pontweg 25, Herdersem vanaf 18 uur

Shelter kick-off

Sint-Annaschool, Spaarzaamheidstraat/Ezelsplein (Volksplaats) 14 tot 23 uur Meer info: www.facebook.com/ shelteraalstvzw Prijs: gratis

Yoga en Taichi in het park tijdens de zomermaanden

Stadspark, Parklaan, Aalst elke zaterdag tussen 11 en 12 uur Prijs: gratis Meer info: www.hiddengarden.be

ZONDAG 9 JULI Vlaanderen feest

Grote Markt 15 uur: Kapitein Winokio 16 uur: terrasanimatie 18 uur: hommages Vlaamse klassiekers 20.30 uur: De Roos/Diep in mij door Geena Lisa en Kate Ryan Prijs: gratis

Big Jump (Aalsterse Klimaatkoepel en Natuurpunt) Dwarsligger, aan Kunstencentrum Netwerk (Houtkaai, Aalst) vanaf 14.30 uur Prijs: gratis

Zomerfeestje van De Coöperatief 2017 (De Coöperatief)

11 tot 17 uur De Visscherestraat 1, Aalst Prijs: gratis

Beach Event 2017 met BK Beachvolley

(vzw Thaleia) Beachvolley – beachkorfbal – beachvoetbal Sportcentrum Schotte 30 juni tot 9 juli met Belgisch Kampioenschap Beachvolley op 8 en 9 juli Meer info: www.thaleia-events.be/nl/ beach-event

MAANDAG 10 JULI Engie Parkies: Gene Thomas Stadspark Aalst vanaf 18.30 uur (optreden om 20.15 uur) Prijs: gratis

DINSDAG 11 JULI

Aperitiefcruise op de Dender (Rivertours) Tragel 17 aan ‘De Nul’, Aalst 19 tot 21.30 uur Prijs: 13 EUR Meer info: www.rivertours.be

Pasar Zomert avondwandeling in de natuur

Sporthal Denderdal, Kortestraat 14, Erembodegem 19 tot 21 uur Prijs: 1,50 EUR (leden Pasar en kinderen <12jr: gratis; gezinstarief: 3 EUR) Meer info: www.pasar.be/Aalst

Franse avond op het Watertorenplein (Buurtwerking Watertorenwijk Aalst)

Watertorenplein, Louis Paul Boonstraat 1, Aalst Vanaf 19.30 uur Prijs: gratis

Vuurwerk Vlaamse Feestdag

ZATERDAG 15 JULI

DONDERDAG 13 JULI

Boottocht naar Rupelmonde en Temse (Rivertours)

parking Keizershallen

De Vertellingen: stand up comedy met Kamal Karmach (TV OOST)

De Gendarmerie (oude rijkswachtkazerne), Denderstraat 22, Aalst) Prijs: gratis Meer info: www.tvoost.be

Fietsen van Aalst naar Dendermonde en terugkeer per boot (Rivertours)

Tragel 17 aan ‘De Nul’, Aalst 9.30 tot 18 uur Prijs: 25 EUR Meer info: www.rivertours.be

Yoga en Taichi in het park tijdens de zomermaanden Stadspark, Aalst Tussen 11 en 12 uur Prijs: gratis www.hiddengarden.be

Tragel 17 aan ‘De Nul’, Aalst 19.30 tot 21.30 uur Prijs: 6 EUR Deuren openen om 19 uur, optreden start om 20 uur Meer info: www.rivertours.be

VRIJDAG 14 JULI Boottocht naar het prachtige Scheldeland (Rivertours) Tragel 17 aan ‘De Nul’, Aalst 9.30 tot 17.30 uur Prijs: 20 EUR Meer info: www.rivertours.be

41


ZONDAG 16 JULI Muziek op de Markt Grote Markt - 14 uur Prijs: gratis

Beiaardconcert

Belfort, Grote Markt - (zitplaatsen achterkoer stadhuis) 17 tot 18 uur Prijs: gratis

MAANDAG 17 JULI Engie Parkies: Camping Esmeralda

stadspark Aalst vanaf 18.30 uur (optreden om 20.15 uur) Prijs: gratis

DONDERDAG 20 JULI Muziek op de Markt Grote Markt - 19 uur Prijs: gratis

Margrietkermis met Sint-Margaretha ommegang

Baardegem-Dorp - Bieseweide

VRIJDAG 21 JULI Chipka feesten

Werfplein, Aalst barbecue vanaf 11.30 uur Prijs: gratis

ZATERDAG 22 JULI Memorial Jos Baes (WTC Terjoden Haaltert)

Café Elckerlyc, Geraardsbergsesteenweg 130, Erembodegem

7.30 tot 14 uur Prijs: 4 EUR; Wielerbondleden: 2 EUR

Yoga en Taichi in het park tijdens de zomermaanden Stadspark, Parklaan, Aalst Tussen 11 en 12 uur Prijs: gratis Meer info: www.hiddengarden.be

ZONDAG 23 JULI 1ste Editie Zwemloop KZNA 2017 (KZNA) Stedelijk Zwembad, Zwembadlaan 2, Aalst , 12 tot 18 uur Prijs: verschillende tarieven: www.zwemloop-kzna.com Meer info: rubenvandamme123 @hotmail.com

Sint-Martinuskerk: een blik achter de schermen Sint-Martinuskerk, Pontstraat van 14 tot 18 uur Prijs: gratis

Beiaardconcert

Belfort, Grote Markt (zitplaatsen achterkoer stadhuis) 17 tot 18 uur Prijs: gratis

MAANDAG 24 JULI Natourcriterium Aalst

Grote Markt (start en aankomst) en centrumstraten vanaf 13 uur – wedstrijd elite om 19.30 uur Prijs: gratis www.criteriumaalst.be

Met vakantie? Vraag toezicht aan

Tijdens je vakantie kun je bij de Lokale Politie gratis toezicht aanvragen voor je woning, winkel of bedrijf. De Lokale Politie voert dan zowel overdag als ’s nachts controles uit en wanneer zij iets verdachts opmerken contacteren ze de contactpersoon die jij opgeeft. Opgelet: afwezigheidstoezicht gebeurt enkel wanneer de Lokale Politie geen andere prioritaire opdrachten heeft. Het is een extra controle naast de controle door buren, familie of vrienden. Voorwaarden en het aanvraagformulier vind je op www.aalst.be, aanvragen kan ook aan de balie van het administratief centrum (Werf 9).

42

Engie Parkies: Buscemi ft. Squadra Bossa

Stadspark Aalst, vanaf 18.30 uur (optreden om 20.15 uur) Prijs: gratis

VRIJDAG 28 JULI Pikkeling in de stad (VVV Faluintjes)

Grote Markt, Aalst 16.30 tot 17 uur - Prijs: gratis Meer info: benny@bremt.be, www.faluintjes-pikkeling.be

Pikkeling Youth festival met Kommil Foo (VVV Faluintjes) Ravenakkerstraat, Moorsel 20 uur Prijs: 10 EUR meer info: benny@bremt.be, www.faluintjes-pikkeling.be

ZATERDAG 29 JULI Vlaams kampioenschap voor het Belgisch Trekpaard Molenkouterhoeve, Molenkouterstraat 28, Moorsel 10 tot 17 uur Prijs: gratis Meer info: landbouw@aalst.be

Yoga en Taichi in het park tijdens de zomermaanden Stadspark, Aalst Tussen 11 en 12 uur Prijs: gratis Meer info: www.hiddengarden.be

Internationaal Oogst- en Folklorefestival Pikkeling (VVV Faluintjes) Ravenakkerstraat, Moorsel meer info: benny@bremt.be, www.faluintjes-pikkeling.be

ZONDAG 30 JULI Internationaal Oogst- en Folklorefestival Pikkeling (VVV Faluintjes)

Ravenakkerstraat, Moorsel meer info: benny@bremt.be, www.faluintjes-pikkeling.be


IN AALST

Beiaardconcert

Belfort, Grote Markt (zitplaatsen achterkoer stadhuis) 17 tot 18 uur Prijs: gratis

MAANDAG 7 AUGUSTUS Engie Parkies: Jan & The Noise

Stadspark Aalst vanaf 18.30 uur (optreden om 20.15 uur) Prijs: gratis

VRIJDAG 11 AUGUSTUS Fietstocht Duurzame Faluintjes (Trekkersgroep Fairtradegemeente Aalst)

14 tot 17.30 uur (tijdens Pikkeling) Molencauterhoeve, Ravenakkerstraat, Moorsel Prijs: gratis Leeftijd: 12-80 jaar

Beiaardconcert

Belfort, Grote Markt (zitplaatsen achterkoer stadhuis) 17 tot 18 uur Prijs: gratis

MAANDAG 31 JULI Engie Parkies: Kate Ryan

Stadspark Aalst vanaf 18.30 uur (optreden om 20.15 uur) Prijs: gratis

AUGUSTUS ZATERDAG 5 AUGUSTUS Yoga en Taichi in het park tijdens de zomermaanden Stadspark, Aalst Tussen 11 en 12 uur Prijs: gratis Meer info: www.hiddengarden.be

ZONDAG 6 AUGUSTUS Rommel- en Brocantemarkt Grote Markt, Aalst 10 tot 17 uur Prijs: gratis

Nationale selectiewedstrijd voor gehoorzame honden Hondenschool PoHo, Steenbergstraat 12, Hofstade Prijs: gratis meer info: joke.deswaef@telenet.be

Ludieke fietstocht (Landelijke Gilde Moorsel) Bikersbar, Geensbeekstraat 1, Moorsel - 12 tot 21 uur prijs: 5 EUR meer info: benny@bremt.be, www.lgmoorsel.be

Gezinswandeling natuurgebied Het Osbroek (Dienst Leefmilieu) Frans Blanckaertdreef, Aalst Van 10 tot 13 uur Prijs: gratis

Wandeling: Sociale helden in de straten van Aalst (Toerisme Aalst) Toeristisch infokantoor, Hopmarkt 51, Aalst 14 tot 16 uur Prijs: 5 EUR (na reservatie: toerisme@aalst.be)

Marktrock Aalst (LIVE Entertainment)

Parking Keizerhallen, Beekveldstraat 31, Aalst Prijs: info en tickets via http://marktrock.com /2017/aalstsafe

Bredestraat kermis SportCafĂŠ Dug out, Bredestraat 88, Aalst Prijs: gratis

ZATERDAG 12 AUGUSTUS Marktrock Aalst (LIVE Entertainment) Parking Keizerhallen, Beekveldstraat 31, Aalst Prijs: info en tickets via http://marktrock.com /2017/aalstsafe

Yoga en Taichi in het park tijdens de zomermaanden Stadspark, Parklaan, Aalst Tussen 11 en 12 uur Prijs: gratis Meer info: www.hiddengarden.be

Bredestraat kermis SportCafĂŠ Dug out, Bredestraat 88, Aalst Prijs: gratis

43


ZONDAG 13 AUGUSTUS Marktrock Aalst (LIVE Entertainment)

Parking Keizerhallen, Beekveldstraat 31, Aalst Prijs: info en tickets via http://marktrock.com /2017/aalstsafe

Bredestraat kermis SportCafĂŠ Dug out, Bredestraat 88, Aalst Prijs: gratis

Foot-play (KVCE Nieuwerkerken)

Voetbalinitiatie (5 tot 10 jaar) Schoolstraat 24a, Nieuwerkerken Van 10.30 tot 12 uur Prijs: gratis

MAANDAG 14 AUGUSTUS Engie Parkies: Cookies and Cream Stadspark Aalst vanaf 18.30 uur (optreden om 20.15 uur) Prijs: gratis

Muziek op de Markt Grote Markt 19 uur Prijs: gratis

VRIJDAG 18 AUGUSTUS 49ste Kunst- en cultuurweekend (Davidsfonds Hofstade) Parochiecentrum (Hofstade-Dorp 10) 19.30 uur Prijs: gratis

ZATERDAG 19 AUGUSTUS Yoga en Taichi in het park tijdens de zomermaanden Stadspark, Aalst Tussen 11 en 12 uur Prijs: gratis Meer info: www.hiddengarden.be

44

49ste Kunst- en cultuurweekend (Davidsfonds Hofstade) Parochiecentrum (Hofstade-Dorp 10) 19 uur Prijs: gratis

ZONDAG 20 AUGUSTUS Rommelmarkt Zijpstraat Hofstade

Zijpstraat 17, Hofstade 8 tot 17 uur Prijs: gratis; Standhouders: 3 EUR

Grote kermis Hofstade

Beiaardconcert

Belfort, Grote Markt (zitplaatsen achterkoer stadhuis) 17 tot 18 uur Prijs: gratis

MAANDAG 21 AUGUSTUS Grote kermis Hofstade Hofstade-Dorp Prijs: gratis

Aalsters parkconcert met John Woolley (Aalst 69) Stadspark, Aalst 20 uur

Hofstade-Dorp Prijs: gratis

DINSDAG 22 AUGUSTUS

ZONDAG 20 AUGUSTUS Zomeren in het park (Aalst 69)

10 tot 14 uur Zijpstraat, Hofstade Prijs: gratis Meer info: landbouw@aalst.be

49ste Kunst- en cultuurweekend (Davidsfonds Hofstade)

Infosessie - Behaal diploma Graduaat Boekhouden in Aalst (CVO Leerstad Volwassenenonderwijs)

Stadspark, Aalst 11 tot 22 uur

Parochiecentrum (Hofstade-Dorp 10) 14.30 uur Prijs: gratis

Kindernamiddag op de Grote Markt Grote Markt, Aalst 13 tot 18 uur Prijs: gratis Leeftijd: 5-12 jaar

Sint-Martinuskerk: een blik achter de schermen Sint-Martinuskerk, Pontstraat 14 tot 18 uur Prijs: gratis

Paardenprijskamp Hofstade

HoGent campus Aalst, Arbeidstraat 14, Aalst 18 tot 20 uur Prijs: gratis Leeftijd: 18+ Meer info: info@leerstad.be, www.leerstad.be

Infosessie - Behaal diploma Graduaat Meertalig secretariaat in Aalst (CVO Leerstad Volwassenenonderwijs) HoGent campus Aalst, Arbeidstraat 14, Aalst 18 tot 20 uur Leeftijd: 18+

Vrijwilligers nodig?

Nog op zoek naar helpende handen op jouw event? Maak een account en plaats je oproep op www.vrijwilligerswerk.be. Zo belandt jouw vacature op de lokale website www.aalstvrijwilligt.be. Zelf zin om de handen uit de mouwen te steken? Bekijk dan zeker ook eens de andere vacatures.


IN AALST Prijs: gratis Meer info: info@leerstad.be, www.leerstad.be

WOENSDAG 23 AUGUSTUS Grote kermis Hofstade Hofstade-Dorp Prijs: gratis

Anti-verdwaalbandjes

Zorgeloze zomer met antiverdwaalbandjes. Haal je gratis anti-verdwaalbandje bij het administratief centrum, de bib, het museum, het toeristisch kantoor, de politieposten en de kinderdagverblijven.

DONDERDAG 24 AUGUSTUS Infosessies algemene opleidingen – Aalst (Volwassenenonderwijs Kisp) Park De Blieck 1, Aalst Prijs: gratis Meer info: aalst@kisp.be, www.kisp.be

Fietsen van Aalst naar Dendermonde en terugkeer per boot (Rivertours) Tragel 17 aan ‘De Nul’, Aalst 19.30 tot 21.30 uur Prijs: 6 EUR Meer info: www.rivertours.be

Avondmarkt kermis Hofstade Hoogstraat, Hofstade 18 tot 24 uur

VRIJDAG 25 AUGUSTUS Faubourg Kermis: openingsavond

Parochiezaal, Baardegem-Dorp 46 optredens vanaf 21 uur www.baardegemfaubourg.be

Infosessies algemene opleidingen – Aalst (Volwassenenonderwijs Kisp) Park De Blieck 1, Aalst Prijs: gratis Meer info: aalst@kisp.be, www.kisp.be

Cirk!

Centrum Aalst en stadspark 17 tot 23.15 uur Prijs: gratis www.cirkaalst.be

ZATERDAG 26 AUGUSTUS Faubourg Kermis: kinderdisco

Parochiezaal, Baardegem-Dorp 46, 15 uur www.baardegemfaubourg.be

CPR Party met Bram Willems (Stu Bru) Parochiezaal, Baardegem-Dorp 46 Vanaf 21 uur www.baardegemfaubourg.be

Boottocht naar Rupelmonde en Temse (Rivertours) Tragel 17 aan ‘De Nul’, Aalst 9.30 tot 18 uur Prijs: 25 EUR Meer info: www.rivertours.be

BBCE 5030 Sportief Kick-off weekend (Basketclub Erembodegem vzw)

Sporthal Denderdal, Kortestraat 14, Erembodegem, 10 tot 18 uur Prijs: gratis Leeftijd: 5-18 jaar Meer info: basketclub. erembodegem@gmail.com, www.bcerembodegem.be

Infosessies algemene opleidingen – Aalst (Volwassenenonderwijs Kisp) Park De Blieck 1, Aalst Prijs: gratis Meer info: aalst@kisp.be, www.kisp.be

Boottocht naar het prachtige Scheldeland (Rivertours) Tragel 17 aan ‘De Nul’, Aalst 9.30 tot 17.30 uur Prijs: 20 EUR Meer info: www.rivertours.be

Avondmarkt kermis Gijzegem

Pachthofstraat Gijzegem 18 tot 22 uur

Aperitiefcruise op de Dender (Rivertours) Tragel 17 aan ‘De Nul’, Aalst 19 tot 21.30 uur Prijs: 13 EUR Meer info: www.rivertours.be

45


Grote kermis Gijzegem

Neerhoflaan, Gijzegem Prijs: gratis 29 augustus tot 28 september

Pimp je feestje met eenvoudig naaiwerk (KVLV Moorsel) Trefcentrum, Bergsken, Moorsel Start 19 uur Prijs: 36 EUR; niet-leden: 46 EUR voor 4 lessen leeftijd: 18 + Meer info: kvlvmoorsel@hotmail.com

Cirk!

Centrum Aalst en stadspark 14 tot 23 uur Prijs: gratis www.cirkaalst.be

Cirk! Bal populair 20 tot ... uur Pupillen, Aalst Prijs: gratis www.cirkaalst.be

ZONDAG 27 AUGUSTUS Grote kermis Gijzegem

13de rommelmarkt (Gezinsbond) Drank- eetstanden en kinderanimatie Dries - Meirbeekstraat, Gijzegem 9 tot 16 uur Prijs: gratis Meer info: Caroline.vannuffel@ gezinsbondgijzegem.be

Faubourg Kermis

Parochiehuis, Baardegem-Dorp 46 vanaf 10 uur (tractorrit Voncktrekkers) Prijs: gratis www.baardegemfaubourg.be

Cirk!

Centrum Aalst en stadspark 14 tot 23 uur Prijs: gratis www.cirkaalst.be

Infosessies algemene opleidingen – Aalst (Volwassenenonderwijs Kisp) Park De Blieck 1, Aalst Prijs: gratis

46

Meer info: aalst@kisp.be, www.kisp.be

BBCE 5030 Sportief Kick-off weekend (Basketclub Erembodegem vzw) Sporthal Denderdal, Kortestraat 14, Erembodegem - 10 tot 18 uur Leeftijd: 5-18 Prijs: gratis Meer info: basketclub. erembodegem@gmail.com, www.bcerembodegem.be

MAANDAG 28 AUGUSTUS Faubourg Kermis: avonden rommelmarkt

Margrietstraat Baardegem 17 tot 22 uur Prijs: gratis www.baardegemfaubourg.be

Grote kermis Gijzegem Gijzegem Neerhoflaan Prijs: gratis

DINSDAG 29 AUGUSTUS Faubourg Kermis: stoet

10: uur kleinveemarkt (Baardegem-Dorp 59) 11 uur: folkloristische stoet (Baardegem-Dorp) 22.30 uur: vuurwerk (Houwelgat) www.baardegemfaubourg.be

Paardenprijskamp Gijzegem

Wijk Dries, Dries, Gijzegem 10 tot 14 uur Prijs: gratis Meer info: landbouw@aalst.be

Infosessies algemene opleidingen – Aalst (Volwassenenonderwijs Kisp) Volwassenenonderwijs Kisp - Aalst (PDB), Park De Blieck 1, Aalst Prijs: gratis Meer info: aalst@kisp.be, www.kisp.be

WOENSDAG 30 AUGUSTUS Infosessie - Behaal diploma Graduaat Boekhouden in Aalst (CVO Leerstad Volwassenenonderwijs) HoGent campus Aalst, Arbeidstraat 14 18 tot 20 uur Prijs: gratis Leeftijd: 18+ Meer info: info@leerstad.be, www.leerstad.be

Infosessie - Behaal diploma Graduaat Meertalig secretariaat in Aalst (CVO Leerstad Volwassenenonderwijs) HoGent campus Aalst, Arbeidstraat 14, Aalst 18 tot 20 uur Leeftijd: 18+ Prijs: gratis meer info: info@leerstad.be, www.leerstad.be

Grote kermis Gijzegem Neerhoflaan, Gijzegem Prijs: gratis

DONDERDAG 31 AUGUSTUS Grote kermis Gijzegem Neerhoflaan, Gijzegem Prijs: gratis


IN AALST

Kampen 2017 Linnenveldhof bvba

Elderbergstraat 20, Baardegem Zomerkamp op het paardenpension 3 tot 7 juli (Prijs: 235 EUR) 10 tot 14 juli (Prijs: 235 EUR) 7 tot 11 augustus (Prijs: 235 EUR) 28 tot 30 augustus (Prijs: 150 EUR)

Top Vakantie vzw

Basisschool Park - GO, Eikstraat 8 Meer info: info@topvakantie.be 3 juli tot 30 augustus Kids’ Days Aalst

Prijs: 27 EUR - Leeftijd: 3-14

24 tot 28 juli Ga terug in de tijd met de teletijdmachine! Prijs: 150 EUR - Leeftijd: 6-14

Viltage

Viltage, Overhammekouter 1, Aalst 28 tot 31 augustus 4 dagen zomerse viltworkshops Prijs 95 EUR - Leeftijd: 9-12

De Wiebelbeentjes

Stedelijk Zwembad Aalst Zwembadlaan 2, Aalst Dans en sportkamp kleuters (vanaf 3 jaar)

3 tot 7 juli en 10 tot 14 juli Prijs per week: 125 EUR of 31,25 EUR via kansentarief.

Dans, yoga en sportkamp kleuters (vanaf 3 jaar)

23 tot 25 augustus

Prijs: 75 EUR of 18,75 EUR via kansentarief. info en reservaties: marijke_wicke@hotmail.com

VZW ’t Plein

Levensvreugde - Scholen vzw, Botermelkstraat 201, Aalst 3 juli tot 11 augustus Speelpleinwerking voor kinderen met een verstandelijke beperking en/of autisme

Idee Kids vzw – Aalst

Aalst - BaO - Basisschool De Nieuwe Arend - GO, Binnenstraat 308 Meer info: www.ideekids.be Idee Kids vzw heeft maar liefst 32 zomerkampjes op stapel staan deze zomer. Ontdek ze allemaal op de website www.ideekids.be. Locatie: Basisschool De Nieuwe Arend - GO, Binnenstraat 308 in Aalst

ER

DEND

Prijs: 5 EUR; Vooropvang: 1 EUR; Naopvang: 1 EUR; UiTPAS kansentarief: 3 EUR Meer info: vzwtplein@gmail.com

47


UIT #CHIPKA

@anneliesfayt • Kampioenen zijn het!!! #hcpa #hockey #champions #u9 #chipka #debekerisbinnen

@colpietje1976 • #communie #JadeVinck #happy #bestfriends @ #sjc #capucienen #Aalst #chipka #ladiesinwhite

@delphine_dumont • Nederlands leren met #chipka

@gestrandinaalst • Waiting for the bus in Aalst #mylifeinaalst #gestrandinaalst #delijnaalst @stadaalst #citymarketing #busshelter #livingroom #chipka #busshelterart #cansomeoneservedrinksplease

@evaguns • #brunch #sundaymorning #vegan #fonetik #amok #tinecooks #delicious #friends #9300 #chipka #hipsterselfie

@jarichvd • Als dat geen superstars op wielen zijn! #superstarsopwielen #aalst #osbroek #chipka

@xxunicorn_girlx • #CHIPKA Mijn mama is getrouwd op 2juni 2017 Ik ben blij voor mama.

48

@brapoprod• Top weekend: 3 voorstellingen van Familie De Vis. #theatre #oilsjt #terjoden #music #AnthonCogen #AalstersVolkstheater #koninklijkeHarmonieHerdersem #ConcordiaEtDocilitas #chipka

@l_bewaert • Verdomme ik zie u graagÁ! @fienjunius #chipka #sun

@j.olly_drea.m.er • Always fun when the eurovision is on #fun #friends #chipka #EUROSONG #dressingup #nicoleenhugo @blanchemusicbe @eurovision


@lynnarys • De man achter ‘ikea’ gevonden [ikea zat drinken en dansen] #beton2017 #chipka #skaterfest #friends #weekendvibes

@kim.barbe • Piste in Aalst, de werken vorderen #aalstsport #chipka #eendrachtaalstatletiek

@reneemoernaut • Wegdroomhoekje #kasteelterlinden #aalst #9300 #photography #architectuur #architecture #fotografie #landscapephotography #landschapsfotografie #architectuurfotografie #chipka

@kimvdbrempt • A waffle a day... #tristanthegreat #waffles #oilsjt #mert #chipka

tvdh.be • Sunny Sunday #chipka #aalst #fietsen#miellove

Deel je foto’s met #CHIPKA @lynnvanroyen • Expect a lot more of those #9300 #aalst #chipka #gewolkte

@stientaeleman • Ne groep nor men ert! #gekloetj #kiekefestoin #oilsjt #chipka #gekloetjzeijetoch

@themaryhartattack • Kristof proudly presenting the album ‘The Falling Sun’ at Radio Katanga. #radiokatanga#chipka#aalst#latergram#shoegaze#postpunk#noise#vinyl#album#greedyeyes#promo#interview#indie#cd

@vanderbiestSmet • Wondermooie natuur op een boogscheut van de Grote Markt. Dat kan alleen in #Aalst! #Popperode #Chipka #FlandersFields

Wil jij je Instagramfoto’s ook op deze pagina’s zien verschijnen? Tag ze dan met #CHIPKA en post ze op Instagram. Door ze te posten geef je de stad toestemming om je foto’s in het stadsmagazine te plaatsen. Let er ook op dat iedereen die op de foto staat hiervan op de hoogte is.

49


STADSBERICHTEN Spreekdagen van burgemeester, schepenen en OCMW-voorzitter Het kantoor van de burgemeester en schepenen bevindt zich in het administratief centrum (Werf 9, Aalst). Christoph D’Haese, burgemeester • Politie • Brandweer • Algemene Coördinatie en Administratie • Financiën • Geïntegreerd Drugsbeleid • Stadspromotie • Communicatie • Juridische Zaken en Informatica • tel. 053 72 31 00 • spreekuur: woensdag van 17 tot 18.30 uur, enkel na telefonische afspraak of via e-mail (burgemeester@aalst.be) . Iwein De Koninck, Ilse Uyttersprot, 5e schepen 1e schepen • Leefmilieu • Jeugd • Sport • Cultuur • Gezin en Kinderop• Evenementen vang • Kerkfabrieken • Vrije Tijd en Facility • tel. 053 72 31 53 • tel. 053 72 31 13 • spreekuur: na afspraak. • spreekuur: woensdag van 17 tot • Iwein.dekoninck@aalst.be 19 uur na afspraak • Ilse.uyttersprot@aalst.be Dylan Casaer, 6e schepen Karim Van • Personeel • Mobiliteit Overmeire, en Welzijn 2e schepen • tel 053 72 31 61 • Onderwijs • Biblio• spreekuur: maandag theek • Europese van 17 tot 19 uur na afspraak. en Internationale Samenwerking • Erfgoed • Vreem- • Dylan.casaer@aalst.be delingenzaken • Inburgering en Vlaams Karakter • tel. 053 72 31 20 • spreekuur: maandag van 17 tot 18 uur na afspraak. • Karim.vanovermeire@aalst.be

Caroline Verdoodt, 7e schepen • Ruimtelijke Ordening • Gebiedsgerichte Werking • tel. 053 72 31 70 • spreekuur: woensdag van 17 tot 19 uur na afspraak. Ann Van de Steen, • Caroline.verdoodt@aalst.be 3e schepen • Openbare Werken Katrien Beulens, en Stadsvernieu8e schepen wing • Energie • Lokale Economie en • Patrimonium en Foren • Landbouw en Regie der Gebouwen Sociale Economie • tel. 053 77 9300 • spreekuur: • tel. 053 72 31 80 of 83 woensdag van 17 tot 18.30 uur • spreekuur: na afspraak. na afspraak. • Katrien.beulens@aalst.be • Ann.vandesteen@aalst.be Sarah Smeyers, 9e schepen / Mia De Brouwer, OCMW-voorzitter 4e schepen • Sociale Zaken • Burgerlijke Stand en Wonen en Bevolking • Seni• tel. 053 76 50 02 oren en Toerisme • spreekuur: na afspraak • tel. 053 72 31 40 • Sarah.smeyers@aalst.be • spreekuur: woensdag van 17 tot 19 uur na afspraak. • Mia.debrouwer@aalst.be

50

Geboorten & overlijdens Geboorten binnen de stad geregistreerd van 1 tot 5 mei 2017 Al Duraye Yousef (M); Cools June (V); De Kock Asiyah (V); De Pelsmaeker Andres (M); De Pelsmaeker Margot (V); De Troeyer Nouk (V); D’Hooghe Prat Alex (M); El Aaouari Abdelmalik (M); Gündüz Havin (V); Hove Lizzie (V); Lepoutre Ella (V); Muradyan Erik-Vanik (M); Poelman Matthieu (M); Rossel Robine (V); Taslidere Mirza (M); Van den Driessche Finn (M); Van de Putte Arwen (V); Verleyen Mil (M). geregistreerd van 8 tot 12 mei 2017 Akayev Amin (M); Avci Yasin (M); Denijs Lyana (V); Kareman Dylano (M); Osmani Endrit (M); Van Nuffel Mats (M). geregistreerd van 15 tot 19 mei 2017 Coen Liam (M); Daem Jacqueline (V); De Muynck Vince (M); Diaz-Arroyo Lorena (V); Kiekens Sem (M); Schoevaerts Arthur (M); Uçar Mehmet (M). geregistreerd van 22 tot 26 mei 2017 Beeckman Hanne (V); Bobaita David (M); Bolonga Yambe Eliakim (M); Brootcoorens Mila (V); Coman Sophie (V); El Kadiri Boutchich Adnan (M); Kumbu Ntula Jitske (V); Michiels Mauritz (M); Rugo Ismail (M); Van Hedent Fien (V). geregistreerd van 29 mei tot 2 juni 2017 Bonsu Ayden (M); Bonsu Brayden (M); De Smet Hailie (V); Ekin Furkan (M); El Bachiri Amany (M); Groebbens Thor (M); Mazzene Lilya (V); Ngadi Muanda Joseph-Ezechiel (M); Rammo Rewan (M); Steghers Mayson (M); Thomaes Eline (V); Uwimana Zuleikha (V); Van Cauwenberge Colin (M); Vancraenenbroeck Vic (M); Vandenbempt Joren (M); Van de Perre Léon (M); Vansnick Lou (M); Verbeken Jules (M); Welminski Gabriel (M). Overlijdens binnen de stad geregistreerd van 1 tot 5 mei 2017 Buys Augustin, 77 jaar (Aalst); Coppens Gentil, 90 jaar (Aalst); Demaerschalk Godelieve, 78 jaar (Gijzegem); Ghijsens Jan, 77 jaar (Baardegem); Heymans Raymonda, 67 jaar (Aalst); Kindermans Maria, 91 jaar (Erembodegem); Knockaert Benoit, 87 jaar (Aalst); Kryeziu Femi, 74 jaar (Aalst); Lievens Willy, 82 jaar (Erembodegem); Pollet Viviane, 62 jaar (Aalst); Van Boven Augusta, 93 jaar (Herdersem); Van Cauwenbergh Adriana, 89 jaar (Aalst); Van den Bossche Jozef, 70 jaar (Erembodegem); Van Droogenbroeck Marcel, 77 jaar (Aalst); Van Leuven Maria, 90 jaar (Aalst); Van


Nijverseel Joanna, 87 jaar (Aalst); Van Unchem Nancy, 39 jaar (Aalst). geregistreerd van 8 tot 12 mei 2017 Bauters Jeanine, 82 jaar (Aalst); de Clercq Denise, 89 jaar (Aalst); De Neve Willy, 68 jaar (Erembodegem); Deprijck Grietje, 40 jaar (Aalst); De Ridder Marc, 59 jaar (Aalst); D’Hondt Mauritius, 86 jaar (Herdersem); Geubels Arletta, 86 jaar (Nieuwerkerken); Goeman Jean, 63 jaar (Erembodegem); Goeman Paula, 89 jaar (Hofstade); Meert Luc, 57 jaar (Aalst); Meganck Patrick, 55 jaar (Nieuwerkerken); Mertens Armand, 78 jaar (Aalst); Neukermans Virginia, 83 jaar (Aalst); Scholliers Anja, 44 jaar (Aalst); Troch Octavia, 88 jaar (Moorsel); Veeckman Benedikt, 86 jaar (Aalst). geregistreerd van 15 tot 19 mei 2017 Bruylant Raymonde, 79 jaar (Hofstade); Colman Edmond, 93 jaar (Hofstade); Cooreman Maria, 97 jaar (Aalst); De Coninck Karel, 48 jaar (Aalst); De Greve Gaston, 67 jaar (Erembodegem); De Nys Jeanine, 84 jaar (Aalst); Devillé Angèle, 80 jaar (Aalst); Gamper Hugo, 68 jaar (Aalst); Henninck Myriam, 62 jaar (Aalst); Herssens Emilienne, 84 jaar (Gijzegem); Matthieu Maria, 81 jaar (Gijzegem); Moock Ronny, 58 jaar (Aalst); Noël Patrick, 58 jaar (Aalst); Poelmans Léopold, 88 jaar (Aalst); Ringoir Jozef, 84 jaar (Aalst); Snoeck Francine, 69 jaar (Aalst); Van Cauwenbergh Alfons, 90 jaar (Aalst); Van den Steen Louisa, 88 jaar (Moorsel); Van Gijsegem Marcella, 93 jaar (Hofstade); Van Lierde Celina, 92 jaar (Nieuwerkerken); Van Mol Quinten, 42 jaar (Aalst).

Colofon

geregistreerd van 22 tot 26 mei 2017 Backaert Eddy, 59 jaar (Aalst); Claeys Edith, 89 jaar (Aalst); De Bisschop Gabriëlla, 87 jaar (Aalst); De Brucker Albert, 87 jaar (Aalst); De Bruycker Valentina, 85 jaar (Erembodegem); De Coster Hubert, 77 jaar (Aalst); De Sadeleer Elisabeth, 89 jaar (Hofstade); De Vos Anny, 74 jaar (Aalst); Güclü Furkan, 18 jaar (Aalst); Herssens Elise, 70 jaar (Aalst); Opdorp Pierre, 82 jaar (Meldert); Ottoy Aloysius, 93 jaar (Nieuwerkerken); Pyck Jan, 76 jaar (Hofstade); Vanderstappen Augusta, 83 jaar (Erembodegem); Van de Velde Maria, 90 jaar (Aalst); Vercruysse Anna, 62 jaar (Meldert); Vinck René, 98 jaar (Aalst). Redactie: Stadsmarketing en communicatie Werf 9 - 9300 Aalst tel. 053 77 9300 - info@aalst.be www.aalst.be www.facebook.com/StadAalst @StadAalst issn: 2406-3959 Verantwoordelijke uitgever: Christoph D’Haese - burgemeester p.a. Werf 9 - 9300 Aalst

Sluitingsdagen stadsdiensten zomermaanden

Alle stadsloketten administratief centrum (Werf 9) • dinsdag 11 juli (Feest van de Vlaamse Gemeenschap) • vrijdag 21 juli (Nationale feestdag) • maandag 14 augustus (gesloten wegens brugdag) • dinsdag 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart) Zwembad: enkel gesloten op dinsdag 15 augustus Museum: elke maandag en op vrijdag 21 juli Bibliotheek: gesloten op feestdagen (11 en 21 juli en 15 augustus) Cultuurcentrum De Werf: gesloten tijdens het weekend, op feestdagen en van donderdag 20 juli t.e.m. zondag 6 augustus. Toerisme: zie www.visit-aalst.be

CHIPKA met vakantie CHIPKA verschijnt niet in de maand juli. Vergeet je favoriete vakantiekiekjes uit Aalst niet te taggen met #chipka en misschien mag je ze bewonderen in onze eerstvolgende editie op 25 augustus.

geregistreerd van 29 mei tot 2 juni 2017 Coppens Luc, 62 jaar (Hofstade); De Moor Roger, 83 jaar (Aalst); De Smedt Linda, 64 jaar (Baardegem); Gielens Paul, 85 jaar (Hofstade); Mattheus Nicolaas, 77 jaar (Aalst); Minner Dirk, 72 jaar (Aalst); Poppe Jeannine, 73 jaar (Aalst); Raes Marina, 60 jaar (Aalst); Smettryns Godelieve, 72 jaar (Aalst); Standaert Clementina, 94 jaar (Aalst); Sterck Laurent, 77 jaar (Aalst); Uyttersprot Maria, 68 jaar (Aalst); Van de Velde Marleen, 58 jaar (Aalst); Van Langenhoven Luc, 61 jaar (Herdersem).

Fotografie: Geert De Wolf: pagina’s 1, 29, 44, 45 Joris Strickx: pagina’s 2, 24, 25, 29 Tim De Backer: pagina’s 8, 9, 10 Gert Swillens: pagina’s 11, 13, 21, 41, 43, 45, 46 Jean-Pierre Swirko: pagina 15 Hendrik De Schrijver: pagina’s 16, 18 Tim Delmoitie: pagina 26 Met dank aan zuivelhoeve Keymeulen (Babbelaarstraat 169 in Hofstade) voor de ijsjes op de cover. Druk en lay-out: Drukkerij Artoos - Klimaatneutraal bedrijf Dit magazine is gedrukt op 100% gerecycleerd papier Oplage: 42 500 exemplaren

51


v.u.: Christoph D’Haese, burgemeester, p/a Werf 9, 9300 Aalst • creatie: commsa.be • illustratie: randall.be

7 2 6 2 25- tus

s u g u a

2017

CHIPKA vakantiemagazine 2017  
CHIPKA vakantiemagazine 2017  

Maandelijks infomagazine van de Stad Aalst, editie juli-augustus: Vakantiemagazine 2017