Page 1

denderend informatiekrant van de stad Aalst 26e jaargang • juni 1, 2014

Baardegem • Erembodegem • Gijzegem • Herdersem • Hofstade • Meldert • Moorsel • Nieuwerkerken

Academie voor Beeldende Kunsten palmt Pupillen in

Binnenkort is het Koninklijk Atheneum niet langer de enige school aan de Graanmarkt. Vanaf volgend schooljaar krijgen zij overburen, want een gedeelte van de Academie voor Beeldende Kunsten (ABK) neemt voor minstens 2 jaren haar intrek in de Pupillen. De verhuis is alvast gestart. De stad kocht het pand van de Pupillen vorig jaar aan. Momenteel huisvest de Pupillen al repetitielokalen voor Aalsterse muziekbands en later wordt een ander gedeelte ingericht als testwoning voor het ouderenproject AIPA. Op termijn verhuist ook de Bibliotheek naar het historische gebouw aan de Graanmarkt. De komende 2 jaar neemt een deel van de ABK haar intrek in de gebouwen aan de kant van de Graanmarkt. De verhuis van enkele ateliers is noodzakelijk, want een gedeelte van de huidige locatie aan de Nieuwbeekstraat wordt afgebroken. Ten vroegste vanaf 2016 kunnen de leerlingen er opnieuw terecht in een splinternieuw gebouw, maar tot die tijd vinden zij een onderkomen in de Pupillen. Er is nog wat opknap- en poetswerk aan, maar Els Talloen, directrice van het Kunstsecundair Onderwijs (KSO), is tevreden met de oplossing. Els Talloen: “Eigenlijk komt de Academie terug naar de locatie waar het ooit begon! De Academie startte trouwens 200 jaar geleden in de bovenzaal van het stadhuis. Voor we het weten zitten we weer bij de burgemeester op schoot! (lacht). We zijn in elk geval blij met deze locatie en we willen ook graag onze buren leren kennen. Daarom gaan we in september een buurtbabbel organiseren en ontvangen we iedereen voor een kopje koffie en eventueel een rondleiding.”

Vakantiewerk “Tijdens de examens verhuist al een groot deel van het materiaal”, gaat Els verder. “De afdelingen Videokunst, Vrije Grafiek en enkele kinderateliers maken in september de overstap en er zijn ook nog enkele theorielokalen die benut kunnen worden. Persen, zeefdruk- en spuitkabines,

montagecellen… er is nog werk aan de winkel om alles tegen september in orde te krijgen, maar tijdens de vakantiemaanden wordt alles grondig getest.” Marc Vonck, directeur van het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO): “Met het DKO verhuizen wij naar dit tijdelijke verblijf met het atelier Vrije Grafiek. Dat is een atelier voor volwassenen die er een Hogere Graad (5 studiejaren) en aansluitend nog een Specialisatiegraad (2 studiejaren) kunnen volgen. Het is een atelier waarin je kunt experimenteren met alle mogelijk drukvormen (behalve steendruk): lino’s, houtsneden en –gravures, allerlei niet-toxische etstechnieken en zeefdruk. Ook heel wat cursisten van andere ateliers zullen er over de vloer komen.”

Zalig werken “Bovendien richten we bijkomend een kinderatelier ‘Algemene Beeldende Vorming’ in voor kinderen van 6 tot 12 jaar", vertelt Marc. "Het zal er zalig werken zijn, want de kinderen hoeven er hun atelier niet te delen met KSO-leerlingen. Op de Capucienenlaan zijn ze immers gehuisvest in KSO-theorielokalen met alle beperkingen van dien. Ze kunnen er dus met de juf of de meester ‘voluit gaan’ en er hopelijk grootse projecten realiseren.”

Gezocht! De Academie zoekt nog tafels, stoelen, rekken, borden, flipcharts, prikborden enz. om een tweetal jaar te gebruiken, of om permanent te gebruiken. Ook met verhuisdozen kun je de Academie een plezier doen. De verhuis is gepland op 17 en 18 juni 2014. Voor verdere praktische afspraken mag je contact opnemen met de Academie op het nummer 053 72 39 65, of via e-mail kim.robyns@aalst.be (vervoer, prijs, bruikleenovereenkomsten e.a.).

www.aalst.be DDA_1201_proef 11 DDA_1423_0.indd

23/01/12 11:27 03/06/14 09:31


Start je zomer met Roefel Op zaterdag 28 juni kunnen kinderen voor de 23ste keer roefelen in Aalst. Na een jaartje ROEFELRECORDS organiseert de stad opnieuw een Roefeldag. De dag staat volledig in het teken van het kind met een pak creatieve en sportieve workshops.

Wanneer? De 23e Roefel vindt plaats op zaterdag 28 juni vanaf 13 tot 17.30 uur.

Inschrijven Inschrijven kun je bij de Jeugddienst (Zwarte Zustersstraat 15, 9300 Aalst) op zaterdag 21 juni van 14 tot 17 uur. Schrijf je vooraf in, want de plaatsen zijn beperkt!

Kinderpolonaise Jongens en meisjes tussen 6 en 12 jaar kunnen zich een hele namiddag uitleven in tal van workshops en kennismaken met verschillende beroepen en hobby’s. Op deze speciale dag proberen we ook het wereldrecord kinderpolonaise te verbreken met alle aanwezige kinderen!

Wat jij wil Ben je tussen 6 en 12 jaar? Dan ben jij op Roefeldag de baas en vul jij je dag in zoals jij dat wil. Schuilt er in jou een echte creatieveling, dan kan je volop gaan knutselen of alles leren over hoe je kapster of bloemist wordt. Ben je

Prijs

eerder een sportief type? Dan kan je al je energie kwijt tijdens een sessie skating, voetbal of waterpolo. Neem je graag een kijkje achter de schermen van Colruyt? Ook dat is mogelijk. Op de Aalsterse Roefel kun je het allemaal eens uitproberen!

Meedoen aan de Roefel kost 5,- EUR per kind. Voor dit bedrag mag je deelnemen aan twee sessies. Graag cash en gepast betalen wanneer je je komt inschrijven.

Waar? Verzamelen om 13 uur aan ontmoetingshuis De Brug, Hertshage 11-19 in Aalst. Wees zeker op tijd! Om 17.30 uur kunnen de mama’s en papa’s hun kinderen terug oppikken op het verzamelpunt.

Veilig spelen in een speelstraat enkel op vooraf bepaalde uren en dagen ingericht als speelstraat. Een speelstraat herken je aan de hekken met een verbodsbord en de vermelding ‘speelstraat’.

Peters en meters

Maak van je straat een speelstraat en laat kinderen tijdens de vakantie veilig ravotten dicht bij huis. Dien je aanvraag voor een speelstraat tijdig in bij de stad. In speelstraten is de hele breedte van de openbare weg voorbehouden om te spelen. Naast spelende kinderen en jongeren hebben alleen fietsers en auto’s van bewoners, bezoekers en garagehouders toegang tot de straat. Hulp- en ordediensten mogen uiteraard ook door. Iedereen moet er stapvoets rijden. De straat wordt

Elke speelstraat moet minimaal 3 peters of meters hebben. Zij nemen het voortouw bij het organiseren van de speelstraat. Zo voeren zij een buurtenquête uit om na te gaan of de helft van de bewoners akkoord gaat met de invoering van de speelstraat. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor het plaatsen en weghalen van de hekken en zijn ze het aanspreekpunt voor de buurtbewoners en de stadsdiensten. De peters en meters zorgen ervoor dat alles vlot verloopt en houden een oogje in het zeil. Uiteraard blijven de ouders steeds verantwoordelijk voor de veiligheid van hun kinderen.

Ouders genieten mee In de eerste plaats worden deze straten dus ingericht voor de kinderen, maar ook de ouders genieten mee. Je kunt tafeltjes en stoelen buitenzetten om gezellig wat bij te kletsen met de buren. Soms wordt er zelfs een heus straatfeest met barbecue georganiseerd.

Zin om te spelen? Je kunt een speelstraat inrichten tijdens de zomermaanden juli en augustus. Als je straat voldoet aan de voorwaarden (zie kader), haal je een aanvraagformulier en een sjabloon voor een bewonersenquête af bij de balie van de dienst Mobiliteit. Deze formulieren kan je uiteraard ook downloaden via de website www.aalst.be/formulieren (onder de rubriek Jeugd). Aanvragen voor de maand juli kan je nog indienen tot 16 juni 2014 bij de balie van de dienst Mobiliteit (tel. 053 73 25 10, mobiliteit@aalst.be). De aanvragen voor de maand augustus moeten uiterlijk op 7 juli 2014 ingediend zijn. Vergeet niet om de ingevulde bewonersenquête toe te voegen aan je aanvraag. Jouw straat kan een speelstraat worden als: T de straat in een wijk ligt met een overheersend woonkarakter T er in de straat een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur geldt T de straat geen belangrijk doorgaand verkeer heeft T er geen openbaar vervoer doorheen de straat moet T meer dan de helft van de bewoners van de straat akkoord gaat met de inrichting van een speelstraat

Nieuw! Sportzaal te huur Vanaf nu kun je in het stedelijk Zwembad een polyvalente sportzaal huren. Dé ideale plek om je samen met vrienden in het zweet te werken. De zaal is 155m2 groot en biedt ruimte aan ongeveer 25 sporters. De zaal is de geschikte plek voor initiatielessen vechtsport, dans of aerobics. De zaal is uitgerust met sportramen, matten en verschillende fitnesshulpstukken. De huur bedraagt 10,- EUR per uur.

Voor meer info en reservaties kun je terecht bij de medewerkers van het stedelijk Zwembad. stedelijk Zwembad Zwembadlaan 2, Aalst tel. 053 73 22 75 zwembad@aalst.be

www.aalst.be - pagina 2

DDA_1423_0.indd 2

03/06/14 09:31


Maak kennis met de nieuwe ring van Aalst tijdens de infomarkt op 20 en 21 juni Begin 2015 starten grootschalige wegeniswerken aan de ring (R41) die het verkeer veiliger en vlotter moeten doen verlopen. Drie gevaarlijke kruispunten worden heraangelegd. Er komen tunnels onder het kruispunt met de Gentse steenweg (N9) en de Raffelgemstraat en ook het kruispunt met de Merestraat en het viaduct aan de Ledebaan krijgen een facelift. De werken zullen wellicht 3 jaren duren. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni organiseren het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad een infomarkt in cultuurcentrum De Werf. De kruispunten van de ring van Aalst (R41) met de Gentse steenweg (N9), de Raffelgemstraat en de Merestraat zijn drie van de 800 gevaarlijke punten in Vlaanderen. Deze verkeersonveilige situatie wordt nu aangepakt. Er komt een tunnel onder de Gentsesteenweg (N9) en de Raffelgemstraat, die het doorgaand verkeer van het lokale verkeer zal scheiden. Twee fietstunnels onder het kruispunt met de Merestraat zorgen voor een veilige oversteekplaats voor fietsers en voetgangers.

Vlotter verkeer Momenteel is het dagelijks file rijden op de ring van Aalst (R41) en de Gentsesteenweg (N9). Be-

stuurders die stilstaan op de ring, rijden vaak de binnenstad in om files te vermijden. Dankzij de ondertunneling van twee kruispunten wordt het doorgaand verkeer van het bestemmingsverkeer gescheiden, waardoor de doorstroming op de ring een pak vlotter zal verlopen.

Groen dak Ook voor de buurtbewoners verbetert de situatie: ter hoogte van het kruispunt met de Raffelgemstraat komt er bovenop de tunnel een dak dat als groene ruimte zal worden aangelegd.

Kom naar de infomarkt Wil je meer weten over deze ingrijpende werken op de ring van Aalst (R41)? Kom dan naar de infomarkt en leer meer over dit belangrijke mobiliteitsproject in jouw buurt. Aan de hand van kaart- en beeldmateriaal geven medewerkers van het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad uitleg bij de plannen van dit project. Ze beantwoorden vragen van bezoekers en gaan graag met hen in gesprek.

Praktisch Cultuurcentrum De Werf Molenstraat 51, 9300 Aalst Vrijdag 20 juni: van 16 tot 21 uur Zaterdag 21 juni: van 10 tot 17 uur

Viaduct en Gentsesteenweg (N9) Ook het verouderde viaduct (Ledebaan- Verbrandhofstraat) krijgt een grondig onderhoud. Zowel de onderbouw als de bovenbouw (wegdek, leuning, voegen) worden in een nieuw jasje gestoken. Ten slotte wordt ook de laatste schakel van de Gentse steenweg (Welvaarstraat – Sinte Annalaan) van gevel tot gevel volledig heraangelegd.

Meer weten? Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen Virginie Lovelinggebouw Koningin Maria Hendrikaplein 70 bus 81, 9000 Gent tel 09 276 26 00 wegen.oostvlaanderen@vlaanderen.be

â– Zicht vanaf de Siesegemlaan naar de Boudewijnlaan, waar er een tunnel komt onder het kruispunt met de Gentse steenweg.

www.aalst.be - pagina 3

DDA_1423_0.indd 3

03/06/14 09:31


Wil jij ook een straatgeveltuintje? Een straatgeveltuintje is een beplant deel van het voetpad tegen de gevel van een huis. De stad moedigt dit initiatief aan en steekt zelfs een handje toe voor wie snel beslist! Een geveltuintje zorgt niet alleen voor een meer natuurlijke omgeving waar het prettiger vertoeven is, het bevordert ook de biodiversiteit. Het kan je gevel droger houden bij regen en werkt als zonnescherm in de zomer waardoor de warmtelast in het gebouw vermindert. Ook de hoeveelheid fijn stof is lager op plaatsen waar veel gevelbegroeiing is. Kortom, een waaier van aangename voordelen.

Hoe ga je te werk? Voor de aanleg van een straatgeveltuintje heb je een vergunning nodig. Die kan je aanvragen via het aanvraagformulier op de website van de stad, of bij de dienst Leefmilieu. Op dit formulier lees je meteen

waar je allemaal rekening mee moet houden. Zo moet je bijvoorbeeld zeker één meter doorgang behouden op het voetpad, mag het tuintje maximaal 50 cm breed zijn en mag de laag teelaarde maximaal 30 cm diep bedragen. Je staat natuurlijk ook zelf in voor het onderhoud. Zodra je aanvraag is goedgekeurd, krijg je een bericht en kan je aan de slag.

Hulp van de stad Wie zich inschrijft voor 15 juni 2014 krijgt uitzonderlijk hulp van de stad bij het uitbreken van de betegeling en de afboording van het tuintje. Daarna sta je zelf in voor de aanleg ervan. Doe je mee? Wil je meer informatie of wil je een straatgeveltuintje aanleggen? Neem dan contact op met de dienst Leefmilieu het nummer 053 77 93 00 of via leefmilieu@aalst.be.

Vallei Molenbeek-Graadbeek wordt opgewaardeerd De vallei Molenbeek-Graadbeek vormt de natuurlijke verbinding tussen het Herenbos-Kravaalbos, het Kluisbos en de Dender. De provincie Oost-Vlaanderen verkoos deze waardevolle vallei als projectgebied voor het project 'Gestroomlijnd Landschap'. Hiermee wil ze samen met de stad en het Regionaal Landschap Schelde-Durme natuurverbindingen versterken, voor een betere waterhuishouding zorgen en de waterlopen in het landschap herwaarderen.

Locaties gezocht voor aanplantingen De stad zoekt nu locaties om landschapselementen aan te planten zoals hagen, bomenrijen en een poel. Die landschapselementen verhogen de belevingswaarde van het landschap en spelen bovendien een belangrijke rol als leefgebied voor specifieke planten diersoorten, zoals de ijsvogel of de steenuil en ook voor jachtwild. Tegelijk doen ze ook dienst als schaduwplaats voor vee of als drinkpoel.

Eigenaar?

■ Valt jouw eigendom in dit gebied en wil je graag meewerken aan dit natuurproject?

Voor het project ‘Gestroomlijnd Landschap’ zoekt de stad geschikte locaties in de vallei van de Molenbeek-Graadbeek, voor het aanplanten van hagen, houtkanten, bomenrijen of een hoogstamboomgaard en de aanleg van een poel.

Ben jij eigenaar van percelen in het valleigebied (zie afbakening projectgebied op kaart) waar nieuwe landschapselementen tot hun recht kunnen komen? Neem dan vóór 15 september contact op met Eliza Romeijn-Peeters van Regionaal Landschap Schelde-Durme, tel. 052 33 89 18, eliza@rlsd.be. Zij bekijkt met jou de mogelijkheden op maat. Deze realisaties worden volledig gefinancierd door de provincie Oost-Vlaanderen. Meer info op www.oost-vlaanderen.be/ gestroomlijndlandschap. Meer info krijg je ook bij de dienst Leefmilieu van de stad via tel. 053 72 34 41 of een mailtje naar leefmilieu@aalst.be.

www.aalst.be - pagina 4

DDA_1423_0.indd 4

03/06/14 09:31


Aalst is klaar voor het WK! Het WK voetbal komt nu echt dichtbij. Dat onze nationale ploeg er na 12 magere jaren nog eens bij is, doet niet alleen het hart van de vele voetballiefhebbers sneller slaan, maar ook niet-voetballiefhebbers laten zich al makkelijker eens meeslepen in de knotsgekke sfeer die bij zo’n evenement hoort. Hoe zit dat bij ons trouwens? Denderend Aalst ging de straat op.

Klasgenoten Tom, Kevin en Marnix zijn blij dat de Rode Duivels eindelijk  nog eens meedoen. Vooral Marnix, zelf voet-baller, en ex-voetballer Tom zijn fans, maar voor de gelegenheid laat ook Kevin zich graag meeslepen in het voetbalgedruis. “De eerste wedstrijd van België is de dag voor ons examen geschiedenis”, klinkt het eensgezind. “We zullen dus wat op voorhand moeten werken! Het examen wiskunde is gelukkig net om die reden een dag eerder geplaatst. Als de Belgen de kwartfinales halen zijn we echt al content! Na onze examens gaan we de matchen zeker op de grote schermen volgen.”

 Christel uit Aalst kijkt zeker thuis, maar zij ziet haar dochter een maand  vertrekken naar Brazilië: “Ik heb echt een (voetbal)gekke dochter. Nog vóór ze wist waar de Belgen zouden spelen schreef ze zich al in op ticketlijsten via het internet. Samen met haar vriend gaat ze uiteindelijk 1 wedstrijd van Nederland bekijken en alle drie de groepswedstrijden van België. Zelf kijk ik ook altijd als onze Rode Duivels spelen!”Souhail uit Aalst kijkt vooral uit naar de prestaties van Spanje, het land  waar zijn roots liggen. “Ik ben een hevigesupporter van Real Madrid, altijd geweest. Tijdens het WK werk ik als animator in een hotel in Griekenland. Daar ga ik zeker naar de wedstrijden kijken. Ik ga zeker voor Spanje supporteren, al heeft België nu ook een heel goede ploeg.”

 Vincent uit Erembodegem en Rani uit Meldert kijken wellicht thuis, maar  als de kans zich voordoet kan dat ook op café gebeuren. “Ik ga het zeker volgen”, zegt Vincent, "we doen eindelijk nog eens mee en ik hoop dat ze het goed gaan doen! Ik gok op halve finale of net niet. Misschien is het dan binnen 2 jaar op het EK wel prijs! De eerste wedstrijd valt nog in de examens, dat wordt dus even pauzeren tijdens het studeren.”

 De short van Gregory uit Herzele verraadt dat hij zelf voetballer is. “Ik volg het voetbal natuurlijk, maar een WK is toch iets speciaals.  Ik leef mee ja, ik kan me echt wel eens kwaad maken als ik aan het kijken ben. Hopelijk zijn we bij de eerste 8. Ik kijk wel op naar spelers als Courtois en Hazard.” Ook Maaike, Colin en Shana uit Schoonaarde zijn zot van voetbal. “Met Pasen mochten ze zelfs paaseieren rapen in de driekleur en ook  onze ramen zijn versierd”, vertelt hun mémé. “We gaan beter doen dan in 1986”, zegt Colin met vertrouwen. Zijn idool is Toby Alderweireld, terwijl Maaike het meer voor Dries Mertens heeft. Shana, die trouwens zelf voetbal speelt, is dan weer fan van Kompany. "Wellicht komen we naar Aalst om de wedstrijden van de Belgen op groot scherm te zien!” www.aalst.be - pagina 5

DDA_1423_0.indd 5

03/06/14 09:31


Start abonnement- en ticketverkoop De Werf Cultuurcentrum De Werf pakt ook in 2014-2015 uit met een straf seizoen. Op zaterdag 14 juni start de abonnementenverkoop om 13 uur. De losse ticketverkoop start op zaterdag 28 juni om 9 uur. Maak snel je keuze uit maar liefst 144 activiteiten. Bovendien zijn er heel wat premières of voorstellingen die je op Belgische bodem enkel in De Werf kunt bekijken.

Circus in De Werf De Werf trekt sinds een paar seizoenen ook de circuskaart. Na de explosie van kleur en sfeer tijdens de Cirk!-driedaagse eind augustus rolt ‘het nieuwe circus’ de schouwburg binnen. Circus is dan ook een volwaardig onderdeel in de programmatie, met een selectie van de beste internationale producties van dit moment (o.a. Gandini Juggling, Les Objets Volants, Alessandro Sciarroni, La Meute en Cie NUUA). Deze winter verkent De Werf de wonderlijke wereld van de jonglerie, puur visueel genot met verrassend veel inhoud.

Het volledige aanbod van seizoen 2014-2015 vind je in de nieuwe brochure of op de website www.ccdewerf.be. De abonnementenverkoop gebeurt online en start stipt om 13 uur. Wie geen computer heeft kan op zaterdag 14 juni van 13 tot 17 uur terecht aan de balie. Je kunt kiezen voor een grootkeuze-, kleinkeuze- en jongerenabonnement. Bij je abonnement kan je ook reserveren voor de familievoorstellingen, workshops voor kinderen en de lessenreeks ‘Het hoe en het wat van de jazz’.

Nieuw campagnebeeld Niet enkel de knappe programmatie trekt de aandacht, ook de nieuwe seizoensbeelden. Op elke foto staat een persoon die langer dan een paar seconden je aandacht trekt, omdat er iets opvallends, speciaal is: wimpers die te lang zijn, verschillend gekleurde ogen, een oor dat groter is dan het ander. De man achter deze kunstige foto’s is Bart Heynen.

Internationaal Artiesten vanuit alle hoeken van de wereld maken een stop in Aalst: Yamato, de Japanse drummers, staat er naast Chunky Move, het Australische dansgezelschap van de Nederlandse Anouk van Dijk. Spanje stuurt twee flamencogrootheden: Paco Peña naast Rocío Molina en Rosario La Tremendita. Het Noord Nederlands Toneel, één van de vier grote, rijksgesubsidieerde theaterge-

© Bart Heynen

zelschappen van Nederland, schittert naast fijne gezelschappen (o.a. t’arsenaal, NTGent, Lazarus, de KOE en tg. STAN) van eigen bodem die het schone weer maken in theaterland.

cultuurcentrum De Werf Molenstraat 51, Aalst tel. 053 73 28 11 www.ccdewerf.be

Kunst in de wijk

Frans en Gezina in de kijker Het project Kunst in de wijk geeft rechteroever een gezicht. Letterlijk. Drie jaar lang worden er elke maand 2 buurtbewoners in de kijker gezet met een kunstig fotoportret van Vincen Beeckman. De portretten zijn te bewonderen in de buurt van het escargotskraam aan de Molendries. Dit keer is het aan Frans Devulder en Gezina.

dan ook heel fier op wat ze heeft bereikt en voelt zich, mede dankzij haar goede vriendin Marleen, erg thuis in Aalst rechteroever. Dankzij haar brede talenkennis helpt Gezina op haar beurt heel wat buurtbewoners met dagelijkse beslommeringen. Gezina wordt ook wel Selma genoemd door haar aangetrouwde Marokkaanse familie. Gezina’s grote passie is reizen. Die culturele rijkdom brengt ze

thuis terug tot leven dankzij haar kookkunst. Haar specialiteit blijft echter wel de enige echte Groningse Soep, die haar de goede herinneringen aan haar grootouders terugbrengt. Gezina erfde haar liefde voor muziek van haar vader. Vroeger zong ze in een bandje, nu zingt ze enkel nog thuis. Als bewoner van de maand maakt ze daar graag nog voor een keertje een uitzondering op.

Frans Devulder (°1954), opgegroeid in een kroostrijk gezin in Aalst Rechteroever, zag zijn volkse buurt door de jaren heen verrijken aan kleurrijke diversiteit. De zogezegde look-a-like van Urbanus houdt heel erg van braderieën en andere festiviteiten in de buurt. Hij was al van de partij toen er nog levende varkens verloot werden. Zijn lievelingsplek op rechteroever is het ‘scherregossenkot’, hij won zelfs een aantal prijzen voor het versieren van dat kraam. Veel buurtbewoners kennen Frans wellicht nog als uitbater van de krantenwinkel ‘In de Fruitkorf’, of als onderhoudstechnieker op de Academie voor Beeldende Kunsten. Als kind werkte Frans graag mee op de boerderij en zo kreeg hij groene vingers. Deze passie voert hij naar hartenlust uit in de tuinen van het rusthuis OnzeLieve-Vrouw Ten Rozen. Gezina Hssaini (°1971) groeide op in Groningen, in het verre noorden van Nederland. Sinds haar zestiende woont ze zelfstandig, ze is

© Vincen Beeckman

© Vincen Beeckman

www.aalst.be - pagina 6

DDA_1423_0.indd 6

03/06/14 09:31


Speelplein

tijdens de zomervakantie Inzameling kosteloos materiaal

‘t Speelplein Aalst opent in de zomervakantie opnieuw zijn deuren voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Tussen 7 juli en 22 augustus zijn er speelpleinen in Aalst-centrum op de Pupillensite en ook in enkele deelgemeenten. Zo kunnen kinderen ravotten in Erembodegem, Meldert en Herdersem! Meer over deze locaties in Aalst en wat er op het programma staat, lees je verderop in deze katern.

Tijdens het speelplein wordt er wat afgeknutseld. Daarvoor is de Jeugddienst nog op zoek naar kosteloos (knutsel)materiaal. Wat voor jou afval is, is voor ons een bron aan (knutsel)ideetjes. Hiermee kun je de Jeugddienst een plezier doen: ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■

Kan je haast niet wachten en wil je er kost wat kost bij zijn deze zomer? Aarzel dan niet en schrijf je tijdig in! Alle inschrijfmogelijkheden vind je op de laatste pagina van deze katern.

wc- en keukenpapierrolletjes restjes breiwol plastic flessen (groot/klein) kaasdoosjes botervlootjes witte lakens degelijk speelgoed of kleine gezelschapsspelletjes verkleedkledij …

Soms gebeurt er bij de allerkleinsten, de 3-jarigen, een ‘accidentje’. Heb je thuis toevallig nog kinderkleertjes liggen die je niet meer kunt gebruiken? Dan mag je deze steeds aan ’t Speelplein Aalst schenken! Inzamelpunt: Jeugddienst Aalst, Zwarte Zustersstraat 15, 9300 Aalst

Heb je nog vragen over de speelpleinwerking? Lukt het niet om in te schrijven? Contacteer de jeugddienst via speelpleinwerking@aalst.be of op het nummer 053 72 35 90. Alle informatie rond het speelplein is ook nog eens na te lezen op www.jeugdaalst.be

www.aalst.be

DDA_1423_SPW.indd 1

03/06/14 09:24


Kabouter, voetballer, sterartiest of clown... ’t Speelplein laat alle kinderen een fantastische vakantie beleven. Iedere week is er een ander thema, tot in de puntjes uitgewerkt door de enthousiaste animatoren. Een overzicht!

1. Tropische week Maak je rugzak maar klaar, want ’t Speelplein Aalst neemt je mee naar enkele tropische eilanden. Palmbomen, witte stranden en veel zon zorgen voor een onvergetelijke week vol swingende activiteiten met hoog vakantiegevoel!

3. Talentenjacht Ben jij de nieuwe Justin Bieber? Of eerder een danstalent? Ontdek de superster in jezelf en zet je eerste stappen in de showbizzwereld. Glitter, glamour en veel muziek gegarandeerd tijdens deze week.

6. CCirc Zet d tove Jong en ci same te ze

7. Geniaal met ttaal Professor Diberio is in Hoe kan hij nu nog les vinden en schrijf je in

4. Kabouters Kijk binnen in de geheime kabouterwereld. Ontmoet de enige echte koning van kabouterland en zijn kabouter-onderdanen. Samen gaan jullie op avontuur in hun mini-wereld. Pas wel op van de Reuzen want die liggen overal op de loer…

5. Het leven zoals het is: de luchthaven ‘Aandacht! Aandacht! De vlucht met bestemming ’t Speelplein Aalst is klaar voor vertrek.’ Piloten, stewards en stewardessen staan klaar om jullie te ontvangen op hun speelpleinluchthaven. Neem een kijkje achter de schermen en maak kennis met enkele opvallende luchthavenmedewerkers.

www.aalst.be

DDA_1423_SPW.indd 2

03/06/14 09:24


2. WK-week Brasil Lalalalalala… De Rode Duivels zijn goed bezig en gaan naar het WK in Brazilië! Ook ’t Speelplein is voetbalgek… Altijd al een profvoetballer willen worden? Of eerder hevige supporter van een bepaalde ploeg? Deze week staat volledig in het teken van voetbal en Brazilië. Masseer alvast je benen, want het wordt een intensieve week met de nodige sambalessen.

Locaties Deze zomer kan je ’t Speelplein Aalst op verschillende locaties terugvinden. Hieronder een overzicht met alle speelpleinlocaties mét periode.

Speelplein Pupillen Pupillensite, Graanmarkt 2, 9300 Aalst Van maandag 7 juli t.e.m. vrijdag 22 augustus

Speelplein Erembodegem Stedelijke basisschool De Regenboog, Dorp 21, 9320 Erembodegem Van maandag 7 juli t.e.m. vrijdag 22 augustus

Speelplein Meldert Vrije basisschool, Dorp 19, 9310 Meldert Van maandag 7 juli t.e.m. vrijdag 18 juli & van maandag 11 augustus t.e.m. vrijdag 22 augustus

Speelplein Herdersem Stedelijke basisschool ’t Meivisje, Grote Baan 209, 9310 Herdersem Van maandag 21 juli t.e.m. vrijdag 8 augustus Er is géén speelpleinwerking op vrijdag 11 juli, maandag 21 juli en vrijdag 15 augustus.

Leeftijdsgroepen Speelplein Pupillen 1ste kleuterklas: De Bijtjes 2de kleuterklas: De Vlinders 3de kleuterklas: De Kikkers 1ste en 2de leerjaar: De Beertjes 3de en 4de leerjaar: De Leeuwen 5de en 6de leerjaar: De Tijgers

6. Circusweek Zet de circustent al maar op! Deze week toveren we ’t Speelplein om in ’t Circus Aalst. Jongleurs, acrobaten, clowns, goochelaars en circusdirecteurs verzamelen zich om samen met jullie een heus circusspektakel op te zetten. Als dat maar goed komt…

Speelplein Erembodegem, Meldert en Herdersem 1ste; 2de en 3de kleuterklas: De Kikkers 1ste, 2de en 3de leerjaar: De Beren 4de, 5de en 6de leerjaar: De Tijgers

al met taal rio is in de war! In al zijn boeken zijn de letters en woorden verdwenen. nog les geven?! Help de professor om de letters en woorden terug te ijf je in voor deze leerrijke maar vooral plezierige speelpleinweek!

Animator worden? Wil jij net als deze animatoren zot doen, je volledig inleven in een speelpleinthema en kinderen een onvergetelijke vakantie bezorgen? Stel je dan kandidaat als speelpleinanimator via speelpleinwerking@aalst.be of contacteer Veerle de speelpleincoördinator op 053 72 35 89.

www.aalst.be

DDA_1423_SPW.indd 3

03/06/14 09:24


Schrijf je in

Voor de zomerspeelpleinwerking is het mogelijk om online in te schrijven via de webshop van de stad Aalst. Online inschrijven is mogelijk tot en met 30 juni 2014.

Inschrijven doe je in 10 stappen: 1. Surf naar http://recreatex.aalst.be 2. Meld je als ouder aan met je rijksregisternummer (als log-in & paswoord). 3. Eens ingelogd, vul je je persoonsgegevens in om je account te vervolledigen. 4. Wanneer je verschillende kinderen van één gezin (zelfde woonplaats) tegelijkertijd wil inschrijven, dan moet je werken met een gezinshoofd. Stuur daarom een mailtje naar webshop@aalst.be met de vermelding van de kind(eren) (voornaam, familienaam, rijksregisternummer) en de naam van het gezinshoofd (= de reeds geregistreerde ouder). 5. De jeugddienstmedewerkers koppelen vervolgens je kinderen aan je account zodat je gemakkelijk kan inschrijven voor één of meerdere kinderen tegelijkertijd. Eens de koppeling is gemaakt, word je verwittigd via mail. 6. Klik door op ‘Activiteiten’ en kies vervolgens het speelplein waar je kinderen naartoe komen. 7. Klik op de gewenste activiteit en klik vervolgens op ‘Inschrijven’. 8. Op dit tabblad moet je je kinderen zien staan en is het ook mogelijk om ze al dan niet aan te vinken. Kies dus voor welk(e) kind(eren) je wil inschrijven! 9. Doorloop nadien alle stappen van de webshop: gewenste speelpleindagen, gewenste opvang, vul de leeftijden en klas van de kinderen in en zet dit alles in je winkelmandje. 10. Controleer je winkelmandje en vervolledig je bestelling door ‘Doorgaan’ en klik afsluitend op ‘Betaal later’. De factuur wordt naar jouw mailadres opgestuurd met alle nodige gegevens om het inschrijvingsgeld over te schrijven.

Daarnaast blijft het ook nog steeds mogelijk om je kinderen in te schrijven op volgende fysieke inschrijfmomenten: z woensdag 11 juni van 16 tot 20 uur in onthaalcomplex Keizershallen; z zaterdag 14 juni van 14 tot 17 uur in onthaalcomplex Keizershallen; z woensdag 18 juni van 16 tot 20 uur op de Jeugddienst, Zwarte Zustersstraat 15; z woensdag 25 juni van 16 tot 20 uur in onthaalcomplex Keizershallen. Tijdens de speelpleinwerking is het enkel nog mogelijk om op maandag in te schrijven voor de weken nadien! Hiervoor kan je enkel terecht op de Jeugddienst. Voorbeeld: maandag 7 juli 2014 kan een kind zich nog inschrijven voor speelpleinwerking vanaf 14 juli 2014. Dit kan op maandagen doorlopend op de Jeugddienst.

Prijs 1 dag speelplein van 9 tot 16.30 uur = 5,- EUR Voor- en/of naopvang: (7 tot 8.45 uur en/of 16.30 tot 18 uur) = 2,- EUR/dag Wat krijg je voor deze prijs? Een drankje, een koek/stuk fruit en massa’s speelplezier. Wat moet je zelf meebrengen? Lunchpakket en speelkledij. Gelieve voor de allerkleinsten ook reservekledij te voorzien! Opgelet! Inschrijvingsgeld wordt enkel terugbetaald bij een geldig ziektebriefje. Dit ziektebriefje dient ten laatste in de week na afwezigheid op de Jeugddienst te worden afgegeven. v.u.: Christoph D'Haese, burgemeester • p.a. Grote Markt 3 • 9300 AALST www.aalst.be

DDA_1423_SPW.indd 4

03/06/14 09:25


Zorgeloos verhuren met het Sociaal Verhuurkantoor

Isoleer je dak voor het te laat is

Als eigenaar of verhuurder steek je veel tijd, energie en kennis in het beheer van je huurwoning. Wil je dat liever niet meer zelf doen, dan kan het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) jouw pand verhuren. Je geeft zo je werk uit handen, met een gegarandeerd rendement. Het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) huurt jouw woning om ze onder te verhuren aan huurders met een laag inkomen. Als hoofdhuurder is het SVK bijgevolg verantwoordelijk voor alle huurdersverplichtingen, zoals een stipte betaling van de huur. Als dat geen voordelige formule is! Meer en meer mensen maken hiervan dan ook gebruik. Etienne Vermeir uit Hofstade is één van hen.

“Kiezen voor zekerheid” Etienne Vermeir verhuurt al een aantal jaren zijn ouderlijk huis in de Diepestraat. Etienne: “Vroeger hadden mijn ouders daar en verf- en behangwinkel, maar na de stopzetting bouwden wij de voormalige zaak om tot twee woningen: één in de Diepestraat en één de hoek om, in de August Marcelstraat. We verhuurden beide woningen, maar dat was geen prettige ervaring: onze huurders verwaarloosden de woningen en lieten een ‘stort’ achter. Dat is natuurlijk het risico als je als privé persoon verhuurt: je weet niet waar je uitkomt. Daarom ging ik op zoek naar een andere verhuurformule en na wat opzoekingen op het internet kwam ik zo bij het Sociaal Verhuurkantoor terecht. Zij huren nu beide woningen als tussenpersoon. Zij dragen de verantwoordelijkheid en ik ben zeker van mijn centen. Ik koos voor zekerheid en ben daar zeer tevreden over!”

■ Etienne Vermeir verhuurt al enkele jaren een woning via het Sociaal Verhuurkantoor.

het SVK bij minder aangename contacten met de huurder ook uithuiszetting eisen of wanbetaling opvolgen. SVK’s vragen geen commissie, wel een billijke huurprijs. Daarnaast zijn er ook tal van premies en fiscale voordelen mogelijk, als je woning moet opgeknapt worden. Heb je een woning op de Aalsterse Rechteroever, dan kom je misschien ook in aanmerking voor een prikkelpremie tot 5 000,- EUR!

Voordelen voor de verhuurder

Je woning verhuren aan SVK? Sociaal Verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen Groenlaan 54, 9550 Herzele, tel. 053 39 40 70, svkzovl@telenet.be www.sociaalverhuurkantoor.be

Het Sociaal Verhuurkantoor betaalt altijd stipt huur, ook als de woning niet verhuurd is en ook als de huurder niet betaald heeft. Het SVK ziet bovendien toe op het onderhoud van de woning en zorgt ervoor dat die in goede staat is op het einde van de overeenkomst. Brandverzekering en onderhoud verwarmingsketel worden opgevolgd. Ook alle administratieve beslommeringen zijn voor rekening van het SVK. Indien nodig kan

Je woning opknappen of renoveren? Meer info over alle premies vind je op www.aalst.be/ wonen of www.wonenvlaanderen.be. Ook bij de dienst Woonbeleid van de stad (Molenstraat 30, woonwinkel@aalst.be, tel. 053 73 24 26) kun je je inschrijven voor het SVK bij woonnoodsituaties, zij volgen ook de huurders op (en de problemen in de woning) en bezoeken hen aan huis.

Actie Kom op tegen Kanker

Oilsjt-team zoekt versterking!

Vanaf 1 januari 2015 is minimale dakisolatie verplicht in iedere woning in het Vlaams Gewest. Deze regel van de Vlaamse Wooncode geldt voor alle eengezinswoningen (huizen, woningen en studio’s), maar niet voor kamers. Vzw BEA, het energiebedrijf van de stad, helpt alle Aalstenaars om hun dak te isoleren. Dankzij dakisolatie kun je 20% besparen op je energiefactuur. Bovendien heb je nog steeds recht op premies en geniet je ook van een fiscaal voordeel.

Strafpunten Wie vanaf 2015 geen dakisolatie heeft, krijgt hiervoor 3 strafpunten. Als je 15 strafpunten verzamelt (dit kan dus al tegen 1 januari 2020) kan je woning onbewoonbaar verklaard worden. Meer informatie hierover vind je op de website van het Vlaams Energie Agentschap www.energiesparen.be of ga eens langs bij vzw BEA.

Al 10 km geïsoleerd Via vzw BEA kun je nog steeds intekenen op het dakisolatieproject van de stad. Dankzij dit project werd intussen al 12.000m2 dakisolatie geplaatst bij 500 stadsgenoten. Hiervoor werden 2.857 rollen met 3,5 lopende meter isolatie verbruikt, wat neerkomt op een totale lengte van zo’n 10 km. Als je dat achter elkaar legt kan je vanuit het centrum van Aalst de volledige ring rond Aalst afstappen. Vzw BEA Molenstraat 30, Aalst 0800 93030 (gratis nummer) www.vzwbea.be www.facebook.com/vzwbea

Het derde weekend van september is het weer zover, dan trekt het ‘Oilsjt-team’ opnieuw de baan op om azalea's te verkopen voor Kom op tegen Kanker. De groep bestaat uit een dertigtal vrijwilligers die vooral actief zijn in Aalstcentrum en Erembodegem. Vorig jaar leverden die inspanningen een recordverkoop op van maar liefst 4.500 plantjes, ofwel 27 000,- EUR! Het Oilsjt-team wil nu nóg beter doen en richt daarom zijn blik ook op de andere deelgemeenten.

Vrijwilligers uit deelgemeenten Vrijwilligers die willen meewerken in hun eigen buurt of deelgemeente zijn altijd welkom! Kan jij je, samen met jouw vereniging, familie of vrienden, vrijmaken op 19 en/of 20 september (de hele dag of enkele uren) om plantjes te verkopen, deur aan deur of aan jouw eigen buurtwinkel? Neem dan voor 30 juni contact op met de mensen van het Oilsjt-team via een mailtje naar kris.van.geite@telenet.be. Zij geven met plezier een antwoord op al jouw vragen! www.aalst.be - pagina 7

DDA_1423_0.indd 7

03/06/14 09:31


Skaters van de bovenste plank op Betong De derde editie van het skate- en muziekfestival BETONG op 17 mei was een echte topper. Met meer dan 3.000 bezoekers, een staalblauwe hemel en stralende zon, 60 skaters in topvorm en opzwepende hiphopbeats kon het feestje in het stadspark van Aalst niet meer stuk. De Antwerpse profskater Phil Zwijsen won de skatewedstrijd. Hij werd gekroond tot King of Betong en beloond met een BETONGboard, een geldprijs van 350,- EUR en een scepter: “De scepter is een begrip in de Vlaamse skatescene, die wil iedereen graag hebben en ik vind het bangelijk dat ik hem heb kunnen bemachtigen!”

Robin, 17 jaar , Brugge "Ik was te laat aangekomen om mee te doen met de wedstrijd, spijtig. Ik ga regelmatig naar skatewedstrijden, maar het is de eerste keer dat ik naar Aalst kom. Het is hier plezant, veel ambiance en het niveau ligt echt hoog." Ellen, 15 jaar, Brugge "Ik ben meegekomen met mijn broer Robin. Ikzelf skate niet, ik heb het geprobeerd, maar vond het nog net iets te moeilijk en ik had geen geduld. Het is hier gezellig en de skaters overtreffen echt mijn verwachtingen. "

Mike, 23 jaar, Hemiksem "Mijn vriendin vertelde over de skatecontest. Ik vond het een tof idee om er naartoe te komen. Vanavond zakken we af naar het centrum van Aalst en gaan we eens piepen op de Betong-afterparty. Skaten is tof om te zien en de mannen van Yellow Clawx die straks optreden willen we ook wel eens horen."

Lore, 18 jaar, Moorsel "Ik kom elk jaar naar Betong. Er is hier een toffe sfeer, ideaal om rond te hangen met vrienden en gezellig iets te drinken. Het is ook echt zalig weer nu, nog beter dan vorig jaar. Ik ben geen kenner op het vlak van skaten, maar mijn vriend heeft me al één en ander uitgelegd.”

Kian, 10 jaar, Aalst “Ik skate al een jaartje, maar ik heb onlangs mijn elleboog gebroken in het skatepark Flesh &Bones. De skaters die je hier aan het werk ziet zijn echt de max. Ik zou hier later ook graag meedoen aan de wedstrijd.”

www.aalst.be - pagina 8

DDA_1423_0.indd 8

03/06/14 09:31


Aalst in beeld Succesvol woonsymposium Vorige maand organiseerde de stad een woonsymposium in het Forum. Overdag discussieerden meer dan 100 professionelen over ‘Innoveren rond levenslang thuis wonen in de stad’. Het avondprogramma richtte zich tot de Aalsterse 65-plussers. 150 geïnteresseerden kregen uitleg over het AIPA-project van de stad en konden boeiende lezingen volgen.

Flashmob met ‘Tibo uit Thuis’ De wedstrijd ‘Rookvrije Klassen’ van het Lokaal Gezondheidsoverleg (Logo) werd op vrijdag 23 mei swingend afgesloten met een ‘Flashmob’. Bij een Flashmob organiseert een grote groep mensen een dansje op een openbare plaats. Heel wat scholieren uit de verschillende scholen namen daaraan deel onder leiding acteur Maxime De Winne, recent nog bekend door zijn rol als Tibo in Thuis.

Zonnige Fiesta Europa Na de succesvolle eerste editie vorig jaar lokte de Europese Feestmarkt ‘Fiesta Europa’ een massa volk naar het Werfplein. Bij zalige weersomstandigheden lieten de bezoekers zich verleiden door allerlei specialiteiten uit verschillende hoeken van Europa. Wie ter plekke wilde proeven van al dat lekkers kon zich op een terrasje nestelen.

© Fernand Van Langenhoven

www.aalst.be - pagina 9

DDA_1423_0.indd 9

03/06/14 09:31


officiële Spreekdagen van burgemeester, schepenen en OCMW-voorzitter Christoph D’Haese• burgemeester Politie • Brandweer • Algemene Coördinatie en Administratie • Financiën • Geïntegreerd Drugsbeleid • Stadspromotie • Communicatie Juridische Zaken en Informatica ¨ stadhuis • Grote Markt 3 • Aalst tel. 053 72 31 06 spreekuur: woensdag van 17 tot 18.30 uur na telefonische afspraak. • 1e schepen Ilse Uyttersprot Sport • Cultuur • Evenementen Vrije Tijd en Facility ¨ stadhuis • Grote Markt 3 • Aalst tel. 053 72 31 13 spreekuur: woensdag van 17 tot 19 uur na afspraak • 2e schepen Karim Van Overmeire Onderwijs • Bibliotheek • Europese en Internationale Samenwerking • Erfgoed • Vreemdelingenzaken •Inburgering en Vlaams Karakter ¨ Onderwijsstraat 1 • Aalst • tel. 053 72 31 23 spreekuur: maandag van 17 tot 18 uur na telefonische afspraak. • 3e schepen Ann Van de Steen Openbare Werken en Stadsvernieuwing • Energie • Patrimonium en Regie der Gebouwen ¨ Zwarte Zustersstraat 8 • Aalst • tel. 053 72 31 32 spreekuur: woensdag van 17 tot 18.30 uur (vrije raadpleging). Ook elke eerste zaterdag van de maand na afspraak. • 4e schepen Mia De Brouwer Burgerlijke Stand en Bevolking Senioren en Toerisme ¨ stadhuis • Grote Markt 3 • Aalst tel. 053 72 31 42 spreekuur: woensdag van 17 tot 19 uur na afspraak. • 5e schepen Iwein De Koninck Leefmilieu • Jeugd • Gezin en Kinderopvang Kerkfabrieken ¨ stadhuis • Grote Markt 3 • Aalst tel. 053 72 31 53 • spreekuur: woensdag van 17 tot 18 uur na afspraak. • 6e schepen Dylan Casaer Personeel • Mobiliteit en Welzijn ¨ Keizersplein 21 • Aalst • tel 053 72 31 61 spreekuur: maandag van 17 tot 19 uur na afspraak. • 7e schepen Caroline Verdoodt Ruimtelijke Ordening • Gebiedsgerichte Werking ¨ stadhuis • Grote Markt 3 • Aalst tel. 053 72 31 70 spreekuur: woensdag van 17 tot 19 uur na afspraak. • 8e schepen Paul Stockman Lokale Economie en Foren Landbouw en Sociale Economie ¨ kasteel Terlinden, Square Jacques Geerinckx 2 Aalst • tel. 053 72 31 80 of 83 spreekuur: woensdag van 17 tot 19 uur na afspraak. • 9e schepen / OCMW-voorzitter Sarah Smeyers Sociale Zaken en Wonen ¨ Molenstraat 30 (Woonwinkel) • Aalst tel. 053 76 50 02 spreekuur: vrijdag tussen 14 en 17 uur na afspraak.

Burgerlijke stand Geboorten binnen de stad, opgenomen van 12 tot 16 mei 2014 Anthoons Esmee, Ninove (V); Ba Hassane, Aalst (M); Ba Ousseynou, Aalst (M); Bennis Chentouf Lina, Aalst (V); Bliki Jinthe, Herne (V); Borremans Finn, Ninove (M); De Boeck Anaëlle, Haaltert (V); De Bolle Illio, Roosdaal (M); De Clercq Vince, Haaltert (M); De Deyn Tibo, Aalst (M); De Deyn Vince, Ternat (M); De Leu Lore, Aalst (V); De Meyer Miel, Erpe-Mere (M); De Moerloose Alec, Aalst (M); De Pauw Lotte, Wichelen (V); De Smet Bouke, Wetteren (M); Dubois Mia, Aalst (V); Fouquaet Alexander, Erpe-Mere (M); François Djunia, Aalst (V); Ghyssens Lou, Erpe-Mere (V); Hassen Sara, Ninove (V); Heylens Valentina, Aalst (V); Heyse Maud, Wetteren (V); Kashama Tshitefu Mikaylah-Paris, Ninove (V); Matthieu Gabriël, Aalst (M); Maudens Ezra, Aalst (M); Nachtergaele Nand, Ninove (M); Oldziej Paulina, Aalst (V); Paluku Dunia, Ninove (V); Richez Cell, Ninove (M); Robert Elize, Denderleeuw (V); Rutten Léon, Wetteren (M); Saerens Rodney, Berlare (M); Sakem Caleb, Affligem (M); Scheerlinck Ryan, Aalst (M); Scholiers Ferre, Lebbeke (M); Sorgeloos Tibe, Gooik (M); Sorgeloos Warre, Gooik (M); Soumana Roumi, Liedekerke (V); Straetmans Lenn, Ninove (M); Taylor Jayden, Affligem (M); Van Damme Lily-Rose, Wichelen (V); Vanderheyden Finn, Opwijk (M); Van Huyck Wout, Lede (M); Verbeurgt Seppe, Herzele (M); Wauters James, Erpe-Mere (M). Overlijdens binnen de stad, opgenomen van 12 tot 16 mei 2014 Blanckaert Wivina, 81 jaar, Aalst; Boyen Paul, 77 jaar, Ninove; Breckpot Richard, 80 jaar, Aalst; Bruynincx Leo, 66 jaar, Dendermonde; Buggenhoudt Celestina, 87 jaar, Affligem; Callebaut Melania, 90 jaar, Aalst; Callebaut Valentine, 86 jaar, Denderleeuw; Coeck Alfons, 67 jaar, Denderleeuw; De Buck Rosa, 92 jaar, Aalst; De Coker Denise, 89 jaar, Herzele; De Neve Maurice, 91 jaar, NieuwerkerkenAalst; De Petter Omer, 73 jaar, Denderleeuw; Dequevy Ginette, 58 jaar, Erembodegem-Aalst; De Vilder Cesar, 82 jaar, Herdersem-Aalst; De Vos Roger, 71 jaar, Dilbeek; Eckeman Maria, 89 jaar, Meldert-Aalst; Kiekens Maria, 91 jaar, Aalst; Lanckmans Clementina, 71 jaar, Lennik; Leclercq Lucien, 83 jaar, Aalst; Lemmens Roger, 86 jaar, Ninove; Patho Remi, 93 jaar, Sint-Lievens-Houtem; Pereboom André, 71 jaar, Erembodegem-Aalst; Raes Charlotte, 82 jaar, Affligem; Roelandts Georgette, 80 jaar, Ternat; Straetmans Lucien, 75 jaar, Roosdaal; Tomkowiak Hieronim, 82 jaar, Erpe-Mere; Van Audenhove Julius, 89 jaar, Zottegem; Van Biesen Julia, 82 jaar, Aalst; Van de Perre Felix, 75 jaar, Affligem; Van der Cammen Margareta, 85 jaar, Aalst; Van Der Elst Hendrika, 79 jaar, Haaltert; Van der Perre Betty, 66 jaar, Aalst; Van herzele Alfons, 78 jaar, Haaltert; Van Hoeck Rudi, 58 jaar, Erpe-Mere; Van Linthout Victorina, 89 jaar, Lennik; Van Malderen Rita, 59 jaar, Denderleeuw; Verleyen Maria, 91 jaar, Erembodegem-Aalst; Wachtelaer Marcel, 88 jaar, Aalst; Wanzeele Juliette, 74 jaar, Sint-Lievens-Houtem. Geboorten binnen de stad, opgenomen van 19 tot 23 mei 2014 Abdulatif Loran, Aalst (M); Berdid Zaineb, Aalst (V); Boudich Marwan, Aalst (M); Camara Aïcha, Erpe-Mere (V); Dambremé Manon, Aalst (V); De Boever Vincent, Lede (M); De Duffeleer Mauro, Denderleeuw (M); De Flo Briek, Wetteren (M); De Ridder Hanne, Aalst (V); De Schutter Joran, Erpe-Mere (M); De Vits Jef, Ninove (M); D'Haese Cato, Wetteren (V); Eylenbosch Rozanne, Denderleeuw (V); Herremans Louise, Haaltert (V); Husein Yara, Aalst (V); Jamiu Purity, Aalst (V); Jeadane Salah, Erpe-Mere (M); Khalid Aesha, Aalst (V); Lema Abera Amy, Aalst (V); Lemey Margot, Asse (V); Lerno Chloé, Ternat (V); Mahdi Skander, Ninove (M); Moons Fien, Aalst (V); Mortier Marthe, Sint-Lievens-Houtem (V); Philippe Robbe, Aalst (M); Phlips Louk, Aalst (M); Razhayev Hanifa, Ninove (V); Scharpé Sam, Erpe-Mere (M); Vaeremans Thibe, Aalst (M); Van Asbroeck Ella, Aalst (V); Van de Meirssche Thomas, Wetteren (M); Van der Hulst Korneel, Aalst (M); Van der Snickt Tilda, Aalst (V); Vanfraechem Lauren, Affligem (V); Van Impe Rosie, Aalst (V); Van Kerrebroeck Quinn, Ninove (M); Van Keymeulen Lente, Erpe-Mere (V); Van Limbergen Anouk, Dendermonde (V) . Overlijdens binnen de stad, opgenomen van 19 tot 23 mei 2014 Adriaenssens Diana, 74 jaar, Ninove; Aelbrecht Margaretha, 88 jaar, Sint-Lievens-Houtem; Allegaert Maurits, 85 jaar, Erembodegem-Aalst; Boelaert Etiennette, 87 jaar, Aalst; Bogaerts Rosalia, 96 jaar, Aalst; Brisard Louis, 79 jaar, Wichelen; Caudron Maria, 88 jaar, Herdersem-Aalst; Cobbaert Annie, 86 jaar, Ninove; Coppens Julien, 74 jaar, Lede; De Grauwe Maria, 85 jaar, HerdersemAalst; De Kinder Lutgarde, 81 jaar, Aalst; De Koninck Linda, 63 jaar, HofstadeAalst; Deprez Pierre, 88 jaar, Aalst; De Smet André, 79 jaar, Zottegem; De Sutter Willy, 89 jaar, Berlare; De Vos André, 83 jaar, Nieuwerkerken-Aalst; De Wolf Clotilde, 93 jaar, Aalst; Diren Hasan, 81 jaar, Lokeren; Galle Irma, 92 jaar, Aalst; Geuns Maria, 73 jaar, Asse; Herrebaut Leonia, 76 jaar, Berlare; Heyvaert Jacquelina, 77 jaar, Herdersem-Aalst; Holtappels Jeanne, 91 jaar, Herdersem-Aalst; Jacob Antoine, 84 jaar, Lede; Meganck Achilles, 82 jaar, Haaltert; Persyn Liliane, 75 jaar, Laarne; Scheerlinck Ivonne, 94 jaar, Aalst; Thollebeke Lucienne, 78 jaar, Ninove; Van Acker Frans, 64 jaar, Wichelen; Van Bossuyt Jeanne, 89 jaar, Liedekerke; Van den Eynde Petrus, 82 jaar, Haaltert; Van der Borght Polydoor, 89 jaar, Aalst; Van der Speeten Martin, 83 jaar, Aalst; Van de Sijpe Marie-Jeanne, 83 jaar, Lede; Van Gijseghem Adrienne, 89 jaar, Dilbeek; Van Kerkhove Godelieve, 84 jaar, Aalst; Verbruggen Leona, 87 jaar, Aalst; Wellemans Micheline, 65 jaar, Dilbeek.

www.aalst.be - pagina 10

DDA_1423_0.indd 10

03/06/14 09:31


stadsberichten Economische Raad zoekt leden De Economische Raad werd onlangs opgericht door de stad Aalst met als doel overleg te organiseren, advies te verlenen, belangen te behartigen, informatie uit te wisselen, acties en initiatieven te ontwikkelen voor een gezond en competitief economisch weefsel. De Economische Raad beschikt over volgende deelraden: land- en tuinbouw; handel en horeca; nijverheid; markten; sociale economie; werk. Organisaties/beroepsgroepen en/of personen die een meerwaarde kunnen leveren aan één van deze thema's kunnen zich kandidaat stellen. Wie zich persoonlijk kandidaat stelt, motiveert dat verzoek schriftelijk. Wie als vertegenwoordiger van een organisatie/beroepsgroep wenst deel te nemen, moet worden voorgedragen door de organisatie/beroepsgroep. Voor iedere vertegenwoordiger mag een plaatsvervanger aangeduid worden, maar deze mag geen personeelslid, noch gemeenteraadslid van de stad Aalst zijn. Kandidatuur Dien je kandidatuur in vóór 16 juni 2014 bij de stad Aalst - dienst Economie en landbouw, p/a Grote Markt 3, 9300 Aalst of via email naar economie@aalst.be.

Concessie cafetaria stedelijk Zwembad De stad is op zoek naar een concessionaris voor de cafetaria van het stedelijk Zwembad. Meer informatie kan je krijgen bij de zwembadbeheerder Koen D’Hoker, koen.dhoker@aalst.be, tel. 053 72 34 03. Inschrijven kan tot 20 juni.

Milieuvergunningsaanvragen klasse 1 1. SYRAL BELGIUM NV De burgemeester maakt algemeen bekend dat door Syral Belgium nv gevestigd Burchtstraat 10 te 9300 Aalst een milieuvergunningsaanvraag is ingediend om op de percelen gelegen Burchtstraat 10 te 9300 Aalst, kadastraal bekend: Aalst, afdeling 1, sectie F, perceelnummers 1346/A/2, 1346C/2, 1346Y, 1346Z, 1556P, Aalst, afdeling 4 sectie F, perceelnummers 0853/53, 0853/C/52, 0853G, 0976/E/3, een inrichting te exploiteren met als voorwerp: het veranderen door uitbreiding en toevoeging van een zetmeelfabriek met:

• rubriek 3.4.2. (2): het lozen van 10 m³/uur bedrijfsafvalwater; • rubriek 39.1.3. (1): 3 stoomgeneratoren met een waterinhoud van 60 m³; • rubriek 43.1.3. (1): 3 stoomketels met een totaal nominaal thermisch ingangsvermogen van 75.000 kWth en 3 branders met een totaal nominaal thermisch ingangsvermogen van 360 kWth; • rubriek 43.3 (1): 3 stoomketels met een totaal nominaal thermisch ingangsvermogen van 75.000 kWth en 3 branders met een totaal nominaal thermisch ingangsvermogen van 360 kWth; • rubriek 43.4 (1): 3 stoomketels met een totaal nominaal thermisch ingangsvermogen van 75.000 kWth en 3 branders met een totaal nominaal thermisch ingangsvermogen van 360 kWth; • rubriek 45.7 (1): zetmeel- en zetmeelderivatenfabrieken met een vermogen van 671 kW. • De vergunningsaanvraag met bijlagen ligt gedurende de periode van 19 mei 2014 tot en met 18 juni 2014 ter inzage aan de Informatiebalie, Zwarte Zustersstraat 8 te Aalst. 2. ECOV VZW De burgemeester maakt algemeen bekend dat door Ecov vzw gevestigd Sinte Annalaan 99 te 9300 Aalst een milieuvergunningsaanvraag is ingediend om op de percelen gelegen Sinte Annalaan 99 en 198 te 9300 Aalst, kadastraal bekend: Aalst, afdeling 2, sectie C, perceelnummers 0650N 3, 0650R 4, 0650S 4, 0650V 3, 0650W 4, 0652A 2, 0652D 2, 0740T 3, 0740V 3, 0741A 5, 0743H, 0745H, 0747S, 1118T 3, 1118Y 4, een inrichting te exploiteren met als voorwerp: verder exploiteren en veranderen door uitbreiding en toevoeging van een vergunde onderwijsinstelling met volgende rubrieken: 3.2.2.a (3), 3.4.1.a (3), 4.3.b.1.2 (3), 12.2.1 (3), 15.1.1 (3), 15.2 (3), 15.6.1 (3), 16.3.1.1 (3), 16.7.2 (2), 17.3.3.2.b (2), 17.3.4.1.b (3), 17.3.6.1.b (3), 17.3.7.1 (3), 17.4 (3), 19.3.2.b (2), 19.6.2.a (3), 23.2.1.b (3), 24.4 (3), 29.5.2.3.b (1), 29.5.7.1.a.2 (3), 30.1.2 (2), 30.3.a (3), 30.7.1.b (3), 31.2.a (2), 32.2.2 (3), 43.1.3 (1) De vergunningsaanvraag met bijlagen ligt gedurende de periode van 16 mei 2014 tot 15 juni 2014 ter inzage aan de Informatiebalie, Zwarte Zustersstraat 8 te Aalst. Gedurende de periode van inzage kunnen voor beide milieuaanvragen bezwaren en opmerkingen schriftelijk aan het college van burgemeester en schepenen worden gericht en mondeling worden meegedeeld aan de burgemeester of aan een door hem aangewezen ambtenaar.

Huisvuil Particulieren kunnen hun vraag tot het ophalen van grof huisvuil via e-mail aan de bevoegde diensten bezorgen. Ook voor klachten over de inzameling van huisvuil is een e-mailadres geopend. 1. aanvraag inzameling grof huisvuil: ophaling.grofhuisvuil.aalst@ilva.be 2. klachten: klachten.aalst@ilva.be 3. tel. 053 85 85 45.

Medische wachtdiensten 1) Huisartsenwachtpost • Leopoldlaan 44, 9300 Aalst, www.hawp.be centraal oproepnummer: tel. 0900 69 018 - weekdagen na 19 uur: je wordt doorverbonden met de wachtarts van je regio; - weekend: vrijdagavond 19 uur tot maandagochtend 8 uur; - feestdag + de brugdag(en): vanaf 19 uur de avond vóór de feestdag tot de ochtend erna 8 uur. 2) Dierenartsen Centraal oproepnummer: tel. 053 78 13 04 (van zaterdag 12 tot zondag 24 uur - feestdagen: vanaf 22 uur de avond voor de feestdag tot 24 uur). 3) Apothekers (Aalst) Algemene informatie betreffende de wachtdiensten in Vlaanderen: tel. 0900 10500 of www.avlva.be (voer het gewenste postnummer in voor een overzichtslijst van apothekers met wachtdienst). Telkens van 9 uur tot 9 uur (tenzij anders vermeld): •van zaterdag 7 tot dinsdag 10 juni: POPPE, Denderstraat 12, Aalst, tel. 053 21 13 56; •van dinsdag 10 tot zaterdag 14 juni: HAECK, Meuleschettesraat 91, Aalst, tel. 053 21 13 56; •van zaterdag 14 tot dinsdag 17 juni: BOVY, Geraardsbergsestraat 204, Aalst, tel. 053 70 14 64; •van dinsdag 17 tot zaterdag 21 juni: VAN OOST, Parklaan111, Aalst, tel. 053 77 69 41; De stad is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen na publicatie. 4) Tandartsen regio Aalst Centraal oproepnummer: tel. 053 70 90 95 Wachtdienst Vlaanderen: tel. 0903 39 969 (1,50 EUR/min) 5) Divers Antigifcentrum: tel. 070 245 245 AA: tel. 03 239 14 15 Zelfmoordpreventie: tel. 02 649 95 55 geweld, misbruik en kindermishandeling: tel. 1712(*). (*)Meldingen over geweld, misbruik en kindermishandeling kun je doen op het gratis nummer 1712. Iedereen mag bellen naar 1712: een bezorgde omstaander, een betrokkene, een slachtoffer, een dader, volwassenen én kinderen. 1712 is te contacteren op werkdagen van 9 tot 17 uur. Er is voorzien in een permanentieregeling en als je buiten de openingsuren belt, krijg je de boodschap dat je contact kunt opnemen met Tele-Onthaal op het gratis nummer 106.

Senioren Senioren: fietstocht Op woensdag 25 juni 2014 organiseert de dienst Senioren een fietstocht van ongeveer 23 km door Aalst en omstreken. We starten om 14 uur op de Grote Markt te Aalst. Onderweg pauzeren we voor een drankje. Na de fietstocht kan je genieten van een drankje en een hapje in de zaal Sint-Anna te Aalst. Er is politiebegeleiding. Deelname: 3,- EUR (twee drankjes + vieruurtje inbegrepen). Dit bedrag betaal je op voorhand bij het instaploket Senioren. Inschrijven is noodzakelijk en kan tot 23 juni 2014. Kijk na of je fiets in goede staat is! Alle info en inschrijvingen: instaploket dienst Senioren, Zwarte Zustersstraat 17 • 9300 Aalst • tel. 053 73 22 15. Loket bereikbaar via de openstaande poort, tot op het einde van de doorgang, naast de slagboom.

Info voor werkzoekenden 1) Werkwinkel Aalst centrum Hopmarkt 10 A • 9300 Aalst • tel. 053 82 69 00. Dienstverlening door de partners VDAB, vzw PWA, vzw GTB en OCMW. 2) Rijksdienst Voor Arbeidsvoorziening (RVA) Sint-Jobstraat 196 • 9300 Aalst • tel. 053 21 26 91.

COLOFON Verantwoordelijke uitgever Christoph D’Haese, burgemeester p.a. stadhuis Grote Markt 3 • 9300 Aalst tel. 053 77 93 00

Redactie Stadsmarketing en communicatie p.a. stadhuis Grote Markt 3 • 9300 Aalst tel. 053 77 93 00 info@aalst.be • www.aalst.be

Oplage: 42.500 exemplaren www.aalst.be - pagina 11

DDA_1423_0.indd 11

03/06/14 09:31


in Aalst

Bingo op 11 juni 2014 LDC De Maretak, Albrechtlaan 119a, Aalst www.ldcaalst.be

van 11 april tot 1 maart 2014

Cursussen en voordrachten Zorgen voor, vanzelfsprekend of uitzonderlijk op 12 juni 2014 CM-kantoor, Hopmarkt 10, Aalst thuiszorgcentrum.mvl@cm.be Basiskennis graslandbeheer in openbaar groen op 13 juni 2014 Stadspark Aalst, Erembodegemstraat, Aalst tel. 02 658 24 94; www.inverde.be; info@inverde.be Infosessie wasbare luiers Aalst op 13 juni 2014 Ammavita Aalst, Klaterbaan 50, Aalst tel. 09 388 52 27; www.kleinspook.be; info@kleinspook.be De ongelovige Thomas heeft een punt : over hoe cognitieve valkuilen te herkennen en te vermijden op 14 juni 2014 cultuurcentrum De Werf, Molenstraat 51, Aalst www.amarant.be; cursussen@amarant.be Samen inburgeren – info en kennismaking op 16 juni 2014 Ontmoetingshuis De Brug, Hertshage 11 – 19, Aalst tel. 053 77 93 00; inburgering@aalst.be

Ontbijt met een ei op 14 juni 2014 Netwerk / centrum voor hedendaagse kunst, Houtkaai z/n, Aalst tel. 053 70 64 44; 0483 31 39 90; info@parol.be

Speels boetseren op 14 juni 2014 Consultatiebureau Reddie Teddy, Geraardsbergsestraat 72, Aalst tel. 09 333 57 22; academie.bmovl@socmut.be

Rommelmarkt en garageverkoop op 22 juni 2014 Brakelstraat – Jozef Borremanstraat te Aalst tel. 0478 55 21 10; molenkoutermarkt@hotmail.com

Praatcafé dementie op 19 juni 2014 Ontmoetingshuis De Brug, Hertshage 11 -19, Aalst meander@dementie.be Acht God u persoonlijk belangrijk? op 22 juni 2014 KZ Aalst, Asserendries 89, Aalst tel. 053 80 86 14; patrick-lievens@pandora.be

Evenementen Pinksterrommelmarkt op 8 juni 2014 Site Van Herreweghe bvba - Sterck nv, Pierre Corneliskaai 40, Aalst tel. 0496 60 97 26; www.handbalclubaalst.be; antonia.van.gysegem@hotmail.com

Rommelmarkt op 22 juni 2014 Basisschool De Nieuwe Arend, Binnenstraat 308, Aalst rommelmarktdna@gmail.com

Sunny Side Up 2014 op 14 juni 2014 Netwerk / centrum voor hedendaagse kunst, Houtkaai z/n, Aalst tel. 053 70 97 73, www.netwerk-art.be; info@netwerk-art.be

Uitstappen en wandelingen

Voetbalfeest Sunny Side Up

spelen, er is een voetbaltornooi, er wordt Braziliaans gekookt en gedronken en ook voor kinderen zijn er een heel pak leuke activiteiten. 's Avonds gaat het feestje nog even door met het DJ-duo Martiko uit Gent. Toegang is gratis! Netwerk vind je aan de Houtkaai in Aalst. Bij goed weer vinden alle activiteiten buiten plaats.

spelers van de 6 op het terrein. Scheidsrechters zijn voorzien.

Praktisch 21 en 22 juni, telkens van 9 tot 18 uur; aanmelden vóór 8.30 uur. Locatie: sportcentrum Osbroek, Frans Blanckaertdreef in Aalst Inschrijven kan tot en met 18 juni via “Ons doel is om recreatief beachvolleybal in Aalst vcblokaalst@gmail.com. en omstreken nieuw leven in te blazen door het op dit moment enig recreatief beachvolleybaltornooi Per ploeg van 4 personen betaal je 30,- EUR. te organiseren”, vertelt Lien Pauwels van VC Blok Per extra speler 7,50 EUR extra. Ten Rozen. “Ons tornooi is vrij toegankelijk voor Iedere ingeschreven speler krijgt 1 gratis het grote publiek en biedt mensen die zelf niet graag consumptie. actief deelnemen ook de kans om te genieten van Rekeningnummer: 001-4997326-59 (IBAN heel wat beachvolleybalspektakel.” BE84001499732659) www.vcblok.be Hoe wordt er gespeeld? Op zaterdag is er een Damesreeks en een reeks Extra: ’s ochtends ontbijt (croissant, chocoHeren/Gemengd. Op zondag is er een reeks Heren/ ladekoek, fruitsap en koffie) en 's middags Gemengd en een reeks met Gelegenheidsploegen broodjes BBQ (keuze uit brochette, merguez (familie, verenigingen...). Elke ploeg bestaat uit of braadworst) voor slechts 4,- EUR per maximaal 6 spelers, waarvan er 4 spelers op het ontbijt/broodje. Ruim aanbod aan dranken terrein staan. Een gelegenheidsploegen staat met 5 tegen democratische prijzen!

Gratis ontbijt voor 2x2 personen! Om er sterk op te staan start de Braziliaanse feestdag ’s ochtends met een eitje! Vzw Parol organiseert voor de gelegenheid zijn "Ontbijt met een ei" in het Kunstencentrum. Netwerk geeft 2x2 gratis ontbijtjes weg. Interesse? Stuur een mailtje naar info@netwerk-art.be! Meer info op de website www.netwerk-art.be/nl/events/1003/ sunny-side-up-2014.

© Richner Allan

Maak ook je activiteit bekend !

Muzieknocturne op 12 juni 2014 ’t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst, Oude Vismarkt 13, Aalst tel. 053 73 23 45; www.aalst.be/museum ; museum@aalst.be

Kazerne Dossin en Wintertuin Ursulinenklooster op 12 juni 2014 Expo en bezienswaardigheden Sint-Annakerk, Roklijf 1, Aalst Brandweermuseum, open iedere 2de en 4de tel. 09 269 32 17; zondag van de maand www.okra.be/middenvlaanderen; van 13 tot 18 uur academie.mvl@okra.be Industrielaan 23b, Erembodegem-Aalst op 14 juni tel. 0475 31 72 95; Op zaterdag 14 juni organiseert kunstencentrum Netwerk www.privat-fire-brigade.be; een super-de-luxe-voetbal-Brazil eindfeest: Sunny Side Up mail@privat-fire-brigade.be 2014. Eén van de meest befaamde Braziliaanse bands komt

Beachvolleybaltoernooi op 21 en 22 juni Voor het vierde jaar op rij organiseert VC Blok Ten Rozen een beachvolleybaltoernooi voor recreanten op de terreinen van sportcentrum Osbroek. Dit tornooi richt zich tot alle volleybalspelers die het niveau "geoefend-recreatief" hebben, maar ook tot spelers die geen geoefende volleyballers zijn. Inschrijven per ploegjes van maximaal 6 spelers kan tot 18 juni.

Nymphomaniac: marathon part I + II op 10 juni 2014 Netwerk / centrum voor hedendaagse kunst, Houtkaai z/n, Aalst tel. 053 70 97 73, www.netwerk-art.be; info@netwerk-art.be

Muziek

Belgian beachvolley Aalst op 21 en 22 juni 2014 Sportcentrum Osbroek, Aalst www.vcblok.be

Infoavond : Hoe reageren op seksueel gedrag van kinderen? op 18 juni 2014 Bond Moyson Aalst, Geraardsbergsestraat 69, Aalst www.bondmoyson.be/gezac

Film

Wil je ook met je activiteit in deze kalender: registreer je dan via www.uitdatabank.be AALST

bon

+ teaser foto © Bart Heynen

TICKETVERKOOP SEIZOEN 2014-2015 Schrijf alvast volgende data in je agenda: \\

za 14 verkoop

\\

juni, 13u: start abonnementen-

za 28 juni, 9u: start losse ticketverkoop

Meer info op www.ccdewerf.be. Tip! Mocht een voorstelling uitverkocht zijn, vergeet je dan niet op de wachtlijst in te schrijven!

75% KORTING VOOR 2 TICKETS

TEASER+BON Ga met twee personen eenmalig aan 75% korting naar De Werf! Download bij de start van de abo- en losse ticketverkoop je teaser+bon op www.ccdewerf.be en gebruik vanaf 12 september de unieke code op de teaser+bon om via de website 1 gratis ticket + 1 ticket aan halve prijs aan te kopen voor 1 voorstelling uit het teaser+aanbod 2014-2015. Je geniet dus 75% korting op twee tickets. Iedereen heeft tijdens het seizoen 2014-2015 recht op 1 teaser+bon. Aanbod onder voorwaarden. Als je tien punten gespaard hebt met je UiTPAS kan je deze aan de balie van De Werf inruilen voor 1 gratis ticket + 1 ticket aan halve prijs voor een voorstelling uit het teaser+aanbod.

50% KORTING OP BASISPRIJS VOOR -26 JAAR

ULTRATICKET * je bent jonger dan 26? * kies een voorstelling uit het Werfaanbod 2014-2015 * ga op de dag van de voorstelling vanaf een uur voor aanvang naar de ticketbalie * als de voorstelling niet uitverkocht is, kan je op vertoon van je identiteitskaart een ticket aan 50% korting kopen * ticketreservatie niet mogelijk / 1 ticket/voorstelling / aanbod onder voorwaarden.

Info: De Werf / Molenstraat 51 / 9300 Aalst / tickets: 053 72 38 11 of via www.ccdewerf.be

DDA_1423_0.indd 12

03/06/14 09:31

Denderend Aalst 6 juni 2014  

Eerste editie juni 2014 van infokrant Denderend Aalst.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you