__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

APTUS – TUOTTEET LEMMIKIN HYVINVOINTIIN

1


2


Aptus – eläinten hyvinvointia täydellä sydämellä Aptus-tuotteet ylläpitävät lemmikkisi hyvinvointia. Tuotesarjasta löytyvät eläimille tärkeät vitamiinit ja hivenaineet sekä valmisteet suoliston, ihon, turkin, suun ja silmien hyvinvoinnin ylläpitoon. Tässä esitteessä on hyödyllistä tietoa lemmikkisi hyvinvoinnista sekä Aptus-tuotteista. Sairas eläin kuuluu eläinlääkärin hoitoon, mutta lemmikkisi yleiskuntoa voi ylläpitää kotikonstein. Aptus-tuotteet ovat saatavilla apteekista, eläinlääkäriltä sekä hyvin varustetuista eläintarvikeliikkeistä. Orion on suomalainen lääkeyhtiö, joka kehittää ja valmistaa lääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita ja diagnostisia testejä globaaleille markkinoille. Orion on ollut rakentamassa hyvinvointia jo vuodesta 1917. Lisätietoja lemmikkisi hyvinvoinnista ja Aptuksesta osoitteessa aptuspet.com/fi

3


4


Tuotteet kategorioittain NIVELET

s. 6

Apto-Flex Glyco-Flex MSM Maxi / Mini RUOANSULATUS

s. 10

Attapectin | Nutrisal | Tehobakt IHO JA TURKKI

s. 14

Biorion | Helläpesu | Eforion Forte / Oil Derma Care Concentrate / Moisturizing Gel / Premium / Soft Wash / Detangler SILMÄT

s. 20

SentrX Eye Drops / Eye Gel SUUHYGIENIA

s. 24

Bucacat | Bucadog YLEISKUNTO

s. 28

Multicat | Multidog Calphosum D | Pentuboosteri | Uribalance KÄYTTÄYTYMINEN

s. 34

Relax

5


6


Nivelet Liikkuminen on lemmikin hyvinvoinnin kannalta yksi tärkeimmistä asioista. Liikkuessa mielen virkeyden lisäksi lihakset ja nivelet saavat harjoitusta sekä paino pysyy hallinnassa. Nivelvalmisteilla pyritään tukemaan ja ylläpitämään nivelten terveyttä ennalta tai jo oireiden ilmaannuttua. Oireileva lemmikki on aina tutkittava eläinlääkärin toimesta. Aptuksen nivelvalmisteet sopivat niin aktiivisille, seniori-ikäisille kuin nivelongelmien kanssa kamppaileville koirille ja kissoille.

7


Tuotteet Nivelet

GLYCO-FLEX MINI Glyco-Flex MSM Mini on kananmakuinen purutabletti pienille koirille ja kissoille nivelten hyvinvoinnin ylläpitoon. Sen sisältämällä viherhuulisimpukalla on tutkitusti tulehdusta lievittävää vaikutusta. Glyco-Flex sisältää myös glukosamiinia, metyylisulfonyylimetaania ja kondroitiinisulfaattia, jotka huolehtivat nivelruston suojaamisesta sekä nivelen iskunvaimennuskyvystä.

Pakkaus: 60 purutablettia (90 g) Koostumus: hiiva, glyseriini, viherhuulisimpukka (Perna Canaliculus), glukosamiinihydrokloridi, metyylisulfonyylimetaani (MSM), selluloosajauhe, kasvipohjainen kana-aromi, safloriöljy, kondroitiinisulfaatti (sianrusto), ravitsemukselliset lisäaineet: C-vitamiini E300, mangaani, teknologiset lisäaineet: soijalesitiini, maltodekstriini, natriumalginaatti, kalsiumsulfaatti, luontaiset tokoferolit, propionihappo.

GLYCO-FLEX MAXI Glyco-Flex MSM Maxi on kananmakuinen purutabletti suurille koirille nivelten hyvinvoinnin ylläpitoon. Sen sisältämällä viherhuulisimpukalla on tutkitusti tulehdusta lievittävää vaikutusta. Glyco-Flex sisältää myös glukosamiinia, metyylisulfonyylimetaania ja kondroitiinisulfaattia, jotka huolehtivat nivelruston suojaamisesta sekä nivelen iskunvaimennuskyvystä.

8

Pakkaus: 60 purutablettia (330 g) Koostumus: hiiva, glyseriini, metyylisulfonyylimetaani (MSM), glukosamiinihydrokloridi, selluloosajauhe, viherhuulisimpukka (Perna Canaliculus), kasvipohjainen kana-aromi, safloriöljy, kondroitiinisulfaatti (sianrusto), ravitsemukselliset lisäaineet: C-vitamiini E300, mangaani, teknologiset lisäaineet: soijalesitiini, maltodekstriini, natriumalginaatti, kalsiumsulfaatti, luontaiset tokoferolit, propionihappo.


Tuotteet Nivelet

APTO-FLEX Hyvänmakuinen siirappi nivelten hyvinvointiin koirille ja kissoille. Apto-Flexin sisältämät ravintoaineet tukevat nivelten joustavuutta ja iskunvaimennuskykyä sekä auttavat suojaamaan nivelrustoa. Voidaan antaa sellaisenaan tai ruokaan sekoitettuna.

Pakkaus: 200 ml ja 500 ml Koostumus: vesi, inverttisokerisiirappi, hydrolysoitu kollageeni (sika), metyylisulfonyylimetaani (MSM), glukosamiinisulfaatti, kondroitiinisulfaatti, hyaluronihappo, karpalouute, lisäaineet: säilöntäaineet (sitruunahappo, kaliumsorbaatti), väri (poltettu sokeri).

Tarvitseeko lemmikkisi nivelvalmisteita? Nivelvalmisteita voidaan antaa nivelen toimintakyvyn ja aineenvaihdunnan tukemiseen jo ennen varsinaisten oireiden alkamista. Niitä suositellaan kovassa fyysisessä rasituksessa tai valmennuksessa oleville koirille, erityisesti urheilu- ja työkoirille, iäkkäille koirille ja kissoille nivelten hyvinvoinnin tukemiseen ja sen myötä elämänlaadun parantamiseen, nuorille koirille, joilla voi olla taipumusta nivelten erilaisiin kehityshäiriöihin, nivelrikkopotilaille sekä nivelleikkauksien jälkeen.

9


10


Ruoansulatus Eläinten ruoansulatusongelmat johtuvat yleensä ruokavalion muutoksista tai jostain epäsopivasta suupalasta, myös stressi saattaa vaikuttaa suolisto-ongelmien syntyyn. Kun sopiva ruoka on löytynyt, on viisainta pysyä siinä ja välttää turhia muutoksia tai ylimääräisiä makupaloja. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa myös huolehtia, ettei eläin pääse ulkoillessa syömään mitään pilaantunutta tai sopimatonta. Kaikesta huolimatta lemmikit kärsivät aika ajoin ruoansulatushäiriöistä.

11


Tuotteet Ruoansulatus

ATTAPECTIN Attapectinia käytetään tilapäisiin ruoansulatuskanavan häiriöihin. Attapulgiitti ja pektiini sitovat itseensä ruoansulatukselle haitallisia aineita, kuten bakteerimyrkkyjä sekä suolistokäymisen tuotteita ja kuljettavat ne ruoansulatuskanavan läpi sitä suojellen.

Pakkaus: 30 tablettia Koostumus: attapulgiitti, pektiini, gelatiini (sika), maissitärkkelys, magnesiumstearaatti, tekniset lisäaineet: mikrokiteinen selluloosa.

NUTRISAL Nutrisal on veteen liukeneva jauhe nestehukan ja elektrolyyttien puutteen korvaamiseen koirille ja kissoille. Tuotteen sisältämät suolat ja sokerit edesauttavat yleiskunnon palautumista.

Pakkaus: 180 g, pakkauksessa mittalusikka Koostumus: dekstroosi, maltodekstriini, kaliumkloridi, natriumbikarbonaatti, natriumkloridi.

TEHOBAKT Koirien ja kissojen maitohappobakteerivalmiste, joka tasapainottaa ja tukee suoliston normaalia bakteeriflooraa. Valmiste on kehitetty lieviin suolistohäiriöihin esim. ruokinnan muutoksen tai antibioottihoidon aikana sekä vieroituksen yhteydessä.

12

Pakkaus: 140 g, pakkauksessa mittalusikka Koostumus: merileväjauhe, glukoosi, pektiini, suolistoflooran tasapainottamiseen tarkoitettu lisäaine: Enterococcus faecium NCIMB 10415 (E1705), teknologinen lisäaine: mikrokiteinen selluloosa.


Koiran löysän vatsan hoito-ohje: 1. päivä: Useita pieniä annoksia helposti sulavaa ruokaa

(kana, raejuusto, läpikypsäksi keitetty puuroriisi), Attapectinia ja Nutrisalia.

2. päivä: Helposti sulavaa ruokaa, Attapectinia ja Nutrisalia,

sekä illalla lisäksi pieni määrä koiran normaalia ruokaa.

3. päivä: Helposti sulavaa ruokaa, Attapectinia ja Nutrisalia sekä lisäksi enemmän koiran normaalia ruokaa.

4. päivä: Normaali ruokinta ja Tehobaktia. Mikäli ulosteessa on vähän löysyyttä, ei dieettiä välttämättä tarvita. Yleensä riittää, kun eläimen normaaliin ruokaan lisätään Attapectinia.

Kissan löysän vatsan hoito-ohje:

• Kissoille ei suositella kovin pitkää paastoa (max 12 h), sillä siitä voi aiheutua maksaongelmia.

• Ohjeena varovainen ruokinta: riisiä, keitettyä kanaa, raejuustoa (tonnikala vedessä) ja Attapectinia 1 tabl.

• Kissojen ruoansulatusongelmat ratkeavat usein, kun maito (toisilla jopa hapanmaitotuotteet) jätetään pois.

13


14


Iho ja turkki Terveen ja hyvinvoivan lemmikin iho, turkki ja kynnet ovat kunnossa. Turkki on tuuhea ja kiiltävä, iho ehjä ja ärtymätön. Harjaus ja takkujen poisto kuuluvat turkin päivittäiseen hoitoon. Toistuvatkaan pesut eivät ole haitaksi, kun käytetään laadukkaita lemmikeille tarkoitettuja pesuaineita. Likainen turkki on riski hyvinvoinnille. Ravinto vaikuttaa olennaisesti ihon ja karvan kuntoon. Rasvahapoilla on tärkeä osuus monien sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa. Varsinkin kuivaruokaa syöviltä lemmikeiltä saattaa puuttua tärkeitä monityydyttymättömiä rasvahappoja, joita elimistö ei pysty syntetisoimaan riittävästi ravinnosta. Puutosoireita ovat ihon hilseily, turkin elottomuus ja runsas karvanlähtö. Myös biotiini vaikuttaa ihon, turkin ja kynsien hyvinvointiin ja on mukana aineenvaihdunnassa. Metioniini toimii yhdessä biotiinin kanssa lisäten sen vaikutusta.

15


Tuotteet Iho ja turkki

BIORION Biotiini vaikuttaa ihon, turkin ja kynsien hyvinvointiin, metioniini lisää biotiinin vaikutusta. Biotiinin puutteen merkkejä ovat mm. karvan kuivuus ja elottomuus, pigmentin puute, karvan lähtö, ihon kuivuus ja hilseily sekä hauraat ja lohkeilevat kynnet. Biotiinin tarve lisääntyy kasvukautena sekä tiineyden ja imetyksen aikana.

Pakkaus: 60 tablettia Koostumus: maissitärkkelys, magnesiumstearaatti, gelatiini (sika), ravitsemukselliset lisäaineet: biotiini, DL-metioniini, teknologinen lisäaine: mikrokiteinen selluloosa.

EFORION OIL Aptus Eforion Oil sisältää omega-3- ja omega6-rasvahappoja eläimelle optimaalisessa suhteessa. Rasvahappovalmisteet ovat tarpeen varsinkin vähän rasvaa sisältävän ruokavalion yhteydessä, kuten joitakin kuivaruokia annettaessa. Käytetään karvan laadun parantamiseen ja ihon suojakerroksen vahvistamiseen sekä hilseilyn vähentämiseen.

Pakkaus: 200 ml pumppupullo Koostumus: rypsiöljy, jättihelokkiöljy, kalaöljy, teknologinen lisäaine: antioksidantti (butyylihydroksianisoli), ravitsemuksellinen lisäaine: E-vitamiini (3a700). Sisältää välttämättömiä rasvahappoja: linolihappo, linoleenihappo, gammalinoleenihappo (GLA), eikosapentaeenihappo (EPA), dokosaheksaeenihappo (DHA).

EFORION FORTE Jättihelokki- ja kalaöljykapseli ihon, turkin ja kynsien hyvinvointiin. Omega-3- ja omega-6-rasvahappojen lisäksi sisältää myös biotiinia ja sinkkiä.

16

Pakkaus: 45 kapselia Koostumus: jättihelokkiöljy, gelatiini, kalaöljy, ravitsemukselliset lisäaineet: E-vitamiini, biotiini, sinkki, teknologiset lisäaineet: soijalesitiini, lisäaineet: väri: rautaoksidi, musta. Sisältää välttämättömiä rasvahappoja: linolihappo, gammalinoleenihappo (GLA), eikosapentaeenihappo (EPA), dokosaheksaeenihappo (DHA).


Tuotteet Iho ja turkki

HELLÄPESU Erittäin mieto ja hellä hajusteeton shampoo. Irrottaa lian helposti turkista ja hoitaa ihoa. Sopii päivittäiseen käyttöön.

Pakkaus: 250 ml Koostumus: Aqua, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-15 Glyceryl isostearate, Polyquaternium-10, Citric acid, Phenoxyethanol, Potassium sorbate, Ethylhexylglycerin.

Kuinka usein koira pestään? Terveihoinen lemmikki tarvitsee pesua, jos sen turkissa on näkyvää tai käsiin tuntuvaa likaa – yleensä kerran, pari vuodessa. Tiheät pesut kuivattavat ihoa, mutta koiran elinympäristö, harrastukset ja karvan laatu vaikuttavat pesuväleihin. Turkkirodut pestään usein, sillä likainen karva takkuuntuu herkästi. Vatsan alustan ja tassut voit huuhtaista tarvittaessa vaikka joka päivä. Pese tassut varpaanväleineen aina kurakelillä ja suolatuilla teillä kävelyn jälkeen vedellä. Käytä tarvittaessa päivittäiseen käyttöön sopivaa, koirien omaa pesuainetta. Kuivaa tassut huolella.

1.

Aukaise mahdolliset takut ennen pesua.

2.

Kastele turkki läpimäräksi.

3.

Annostele pesuvaahtoa tarvittava määrä ja hiero se lyhyeen tai puristele pitkään turkkiin. Yleensä yksi vaahdotus riittää.

4.

Huuhtele huolellisesti. Suihkussa huuhtelu onnistuu ammetta paremmin.

5.

Kuivaa koiran turkki. Puristele turkki aluskarvoineen kuivaksi pyyhkeellä. Pitkäturkkinen koira kuivataan föönillä. Föönin kanssa pitää olla tarkkana ja tarkistaa puhallusilman lämpötila omaan käsivarteen. Liika lämpö tuntuu ikävältä ja kuivattaa ihoa.

6.

Viimeistele lopputulos turkkiin jätettävällä hoitoaineella. Suihkuta hoitoaine pyyhekuivaan tai kuivattuun turkkiin ennen kampaamista. Hoitosuihke auttaa takkujen selvittämisessä ja vähentää sähköisyyttä.

17


Tuotteet Iho ja turkki

DERMA CARE SOFT WASH Hellävarainen pesuvaahto kätevässä pumppupullossa. Derma Care Soft Wash vahvistaa ihon luonnollista suojakerrosta ja sopii niin normaalille kuin allergiselle tai iho-ongelmaiselle koiralle ja kissalle. Se sisältää kosteutta sitovia ja ihoa suojaavia ainesosia, kuten glyseriiniä, karbamidejä ja pantenolia. Pesuvaahdon pH on noin 7, eikä se sisällä hajusteita. Sopii päivittäiseen käyttöön.

Pakkaus: 150 ml Koostumus: Aqua, Sodium Myreth Sulfate, Urea, Glycerin, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Laureth-9, Butylene Glycol, Panthenol, Sodium Lactate, Caprylyl Glycol, Piroctone Olamine, Ethyl Lauroyl Arginate HCl.

DERMA CARE DETANGLER Derma Care Detangler on turkkiin suihkutettava kosteuttava hoitoaine. Se helpottaa harjaamista ja vähentää turkin sähköisyyttä. Sisältää aloeta, pantenolia ja glyseriiniä. Sopii päivittäiseen käyttöön.

Pakkaus: 250 ml Koostumus: Aqua, Cyclopentasiloxane, PEG-40 hydrogenated Castor Oil, Caprylic/Capric triglyceride, Cetrimonium chloride, Aleo barbadensis leaf juice, Potassium sorbate, Phenoxyethanol, Panthenol, Perfume, Ethylhexyglycerin.

DERMA CARE PREMIUM Monipuolinen valmiste koirille terveen ihon ja turkin ylläpitoon sekä erinomainen tuki ihovaivojen hoidossa. Välttämättömien rasvahappojen ja metyylisulfonyylimetaanin (MSM) lisäksi mukana ovat iholle tärkeät B3-, C- ja E-vitamiinit sekä sinkki ja hyaluronihappo. Derma Care Premium on maittava kananmakuinen purutabletti.

18

Pakkaus: n. 60 purutablettia Koostumus: hiiva, purasruohoöljy, glyseriini, kasvipohjainen kana-aromi, metyylisulfonyylimetaani (MSM), kalaöljytiiviste, viinirypäleensiemenuute, perillasiemenuute, hyaluronihappo, ravitsemukselliset lisäaineet: proliini, kysteiini, metioniini, sinkkisitraatti, E-vitamiini, A-vitamiini, C-vitamiini, niasiiniamidi, teknologiset lisäaineet: soijalesitiini, piidioksidi, maltodekstriini, natriumalginaatti, kalsiumsulfaatti.


Tuotteet Iho ja turkki

DERMA CARE CONCENTRATE Derma Care Concentrate on tarkoitettu erityisesti ärtyneelle iholle esim. huulipoimuihin ja varvasväleihin, sitä käytetään 2-3 viikon kuureina. Se sisältää karbamidejä, glyserolia, pantenolia ja sinkkiä. Edesauttaa hillitsemään bakteerien ja sienten kasvua.

Pakkaus: 50 ml Koostumus: Aqua, Butylene Glycol, Propanediol, Glycerin, Panthenol, Laureth-9, Sodium Lactate, Urea, Zinc Sulfate, Caprylyl Glycol, Ethyl Lauroyl Arginate HCl, Polyquaternium-10, Lactic Acid.

DERMA CARE MOISTURIZING GEL Derma Care Moisturizing Gel on hoitogeeli kuivalle ja ärtyneelle iholle. Se vahvistaa ihon suojakerrosta. Kostuttava geeli sisältää karbamideja, glyserolia ja pantenolia. Geelin pH on noin 7.

Pakkaus: 100 ml Koostumus: Aqua, Sodium Lactate, Urea, Polidocanol/Laureth-9, Butylene Glycol, Glycerin, Panthenol, Ethyl Lauroyl Arginate HCl, Polyquaternium-10, Caprylyl Glycol, Piroctone olamine, Sodium Acetate, Sodium Chloride, Isopropyl alcohol.

19


20


Silmät Aptus SentrX -tuotteet voitelevat ja kostuttavat lemmikin silmiä. Ne on suunniteltu erityisesti herkille silmille. Valmisteiden tehoaineena on modifioitu hyaluronihappo, Hyasent-S. Hyaluronihappo on kaikkialla elimistön soluväliaineessa esiintyvä polysakkaridi, joka pystyy sitomaan itseensä satoja kertoja oman painonsa verran vettä. Modifioinnin ansiosta SentrX-tuotteiden Hyasent-S-molekyyleihin syntyy ainutlaatuinen kolmiulotteinen rakenne, joka vaikuttaa valmisteen viskositeettiin saaden sen pysymään pitkään silmän pinnalla. Aptus SentrX -valmisteet eivät sisällä säilöntäaineita.

21


Tuotteet Silmät

SENTRX EYE DROPS Pitkäkestoisesti kostuttava ja voiteleva silmätippa koirille. Silmän luonnollista kyynelnestettä muistuttava tippa sisältää 0,4 % hyaluronihappoa.

Pakkaus: 10 ml Koostumus: vesi, Hyasent-S (hyaluronihappo), natriumkloridi, dinatriumfosfaatti, kaliumkloridi, kaliumfosfaatti.

SENTRX EYE GEL Voiteleva ja kostuttava silmätippa koirille, kissoille ja hevosille sisältää 0,8 % hyaluronihappoa.

Pakkaus: 10 x 3 ml Koostumus: vesi, Hyasent-S (hyaluronihappo), natriumkloridi, dinatriumfosfaatti, kaliumkloridi, kaliumfosfaatti.

Hellävaraiset ja säilöntäaineettomat Aptus SentrX silmätipat ja geeli kosteuttavat lemmikkisi silmiä pitkäkestoisesti.

22


23


24


Suuhygienia Suu- ja hammasongelmat ovat yleisiä sekä kissalla että koiralla. Lemmikin suuhun tuleekin kurkistaa silloin tällöin, jotta mahdolliset ongelmat huomattaisiin ajoissa. Terveet ikenet ovat vaaleanpunaiset, hyvinvoivat hampaat ovat valkoiset eikä niiden pinnalla ole hammaskiveä tai keltaista plakkia. Pahanhajuinen hengitys on usein merkki ientulehduksesta. Lemmikilläkin ientulehdus saa alkunsa bakteerimassasta, plakista, joka kertyy hampaan pinnalle. Ellei plakkia poisteta, kovettuu se syljen vaikutuksesta hammaskiveksi, joka ajan mittaan syövyttää ienkudosta ja hampaita tukevaa luuta, jolloin hampaat alkavat heilua ja irrota. Tulehtuneet ikenet ovat kipeät, ja suusta bakteerit voivat myös levitä muualle elimistöön ja aiheuttaa tulehduksia muun muassa sydämeen. Suun ja hampaiden terveys vaikuttaa ratkaisevasti lemmikin yleiskuntoon.

25


Tuotteet Suuhygienia

BUCADOG PURUPALA SMALL Hyvänmakuiset purupalat vähentävät plakkia ja raikastavat hengitystä. Raakanahasta valmistetut purupalat antavat ihanteellisen puruvastuksen ja tyydyttävät koiran luonnollista tarvetta pureskella. Bucadog purupalat puhdistavat hampaita mekaanisesti ja lisäävät suun terveyttä. Yksi purupala kerran päivässä ruokailun jälkeen alle 20 kg koirille.

Pakkaus: 224 g (netto, purupalojen määrä voi vaihdella) Koostumus: raakanahka (nauta), vesi, hydrolysoitu kasviproteiini, herajauhe.

BUCADOG PURUPALA LARGE Hyvänmakuiset purupalat vähentävät plakkia ja raikastavat hengitystä. Raakanahasta valmistetut purupalat antavat ihanteellisen puruvastuksen ja tyydyttävät koiran luonnollista tarvetta pureskella. Bucadog purupalat puhdistavat hampaita mekaanisesti ja lisäävät suun terveyttä. Yksi purupala kerran päivässä ruokailun jälkeen yli 20 kg koirille.

Pakkaus: 141 g (netto, purupalojen määrä voi vaihdella) Koostumus: raakanahka (nauta), vesi, hydrolysoitu kasviproteiini, herajauhe.

BUCADOG SUUHYGIENIAGEELI Entsymaattista suuhygieniageeliä käytetään harjaukseen ja sen jälkeen geeliä levitetään vielä hampaiden pinnalle, jolloin geeli kiinnittyy hampaisiin ja ikeniin. Bucadogin ainesosat ylläpitävät suun normaalia mikrobitasapainoa, edesauttavat plakin hajoamista ja estävät uuden plakin muodostumista. Samalla lemmikin pahanhajuinen hengitys vähenee.

26

Pakkaus: 70 g putkilo Koostumus: sorbitoli, dikalsiumfosfaattidihydraatti, hydratoitu piidioksidi, vesi, glyseriini, glysiini, maltitoli (makuaine), glukoosi, isoceteth-20, lysotsyymi, selluloosakumi, amylaasi, glukoosioksidaasi, laktoferriini, kaliumtiosyanaatti, natriumkloridi, laktoperoksidaasi, superoksidi dismutaasi, väri E150, natriumbentsoaatti.


Tuotteet Iho ja turkki

Suuhygienia

BUCACAT SUUHYGIENIAGEELI Entsymaattista suuhygieniageeliä käytetään harjaukseen ja sen jälkeen geeliä levitetään vielä hampaiden pinnalle, jolloin geeli kiinnittyy hampaisiin ja ikeniin. Bucacatin ainesosat ylläpitävät suun normaalia mikrobitasapainoa, edesauttavat plakin hajoamista ja estävät uuden plakin muodostumista. Samalla lemmikin pahanhajuinen hengitys vähenee. Voidaan käyttää myös ilman harjaamista. Kissalle annostellaan noin 2 cm geeliä suoraan suuhun tai tassulta nuoltavaksi.

Pakkaus: 45 g putkilo Koostumus: sorbitoli, dikalsiumfosfaattidihydraatti, hydratoitu piidioksidi, vesi, glyseriini, glysiini, maltitoli, aromi (kalan maku), glukoosi, isoceteth-20, lysotsyymi, selluloosakumi, amylaasi, glukoosioksidaasi, laktoferriini, kaliumtiosyanaatti, natriumkloridi, laktoperoksidaasi, superoksidi dismutaasi, väri E150, natriumbentsoaatti.

Mitä voit tehdä lemmikkisi hampaiden hyväksi? Paras tapa ehkäistä plakkia on säännöllinen hampaiden harjaus. Pennulle kannattaakin opettaa heti alusta asti, että hampaiden harjaus kuuluu päivittäiseen rutiiniin. Ihmisille tarkoitettuja hammastahnoja ei saa käyttää, koska niiden sisältämä fluori saattaa nieltynä ärsyttää ruuansulatuskanavaa. Jos lemmikillesi on jo muodostunut hammaskiveä, täytyy se poistattaa eläinlääkärillä. Hammaskiveä ei tule yrittää poistaa itse, sillä vääränlaiset välineet aiheuttavat vaurioita hammaskiilteeseen. Itse tehdyn hammaskiven poiston jäljiltä hammaskiveä jää ienrajan alle, missä siitä on eniten haittaa. Lisäksi hampaan kiillotuksen jäädessä pois myös hampaan pinta jää epätasaiseksi, minkä seurauksena uusi plakki ja hammaskivi muodostuvat entistä nopeammin. Suurella osalla eläimistä, erityisesti kissoilla, säännöllinen hammaskiven poisto eläinlääkärin toimesta on aiheellista. Aptus suuhygieniatuotteet edistävät suun terveyttä, vähentävät plakkia ja raikastavat hengitystä. 27


28


Yleiskunto Lemmikkisi tarvitsee vitamiineja ja hivenaineita tasaisen kehityksen ja hyvän yleiskunnon ylläpitämiseksi. Tarpeet vaihtelevat lemmikin iän, koon ja elämänvaiheen sekä ruokinnan mukaan. Erityisesti tiineys, imetys, pentuaika, ikääntyminen ja sairastelu ovat tilanteita, joissa vitamiinien ja hivenaineiden tarve on kohonnut. Myös silloin kun lemmikkisi syö pelkkää kotiruokaa tai raakaravintoa, vitamiinien ja hivenaineiden riittävän saannin voi varmistaa ravintolisällä. Näistä Aptuksen yleiskuntovalmisteista löydät sopivan tuotteen niin pennullesi, työ- ja kilpakoirallesi kuin ikääntyvälle lemmikillesikin.

29


Tuotteet Yleiskunto

MULTIDOG JUNIOR Pennut tarvitsevat lisäravinteita, jos epäillään, etteivät ne saa riittävästi vitamiineja ja kivennäisiä ravinnosta. Näin voi olla esimerkiksi silloin, kun pennulle annetaan kotiruokaa tai kun pennun fysiologiseen tilaan liittyy lisääntynyt vitamiinien ja kivennäisaineiden tarve.

Pakkaus: 180 g, pakkauksessa mittalusikka Koostumus: trikalsiumfosfaatti, monokalsiumfosfaatti, magnesiumoksidi, lisäaineet: makuaine (maksaaromi), ravitsemukselliset lisäaineet: A-vitamiini E672, D3-vitamiini E671, E-vitamiini, C-vitamiini E300, B1vitamiini, B2-vitamiini, B6-vitamiini, B12-vitamiini, pantoteenihappo, niasiini, foolihappo, biotiini, betakaroteeni, karnitiini, DL-metioniini, rauta (Fe) E1, sinkki (Zn) E6, kupari (Cu) E4, Jodi (I) E2, seleeni (Se) E8, betaiini.

MULTIDOG SENIOR Multidog Senior -valmistetta käytetään ravintolisänä, jolla turvataan koiralle välttämättömien hivenaineiden ja vitamiinien saanti. Ei sisällä kalsiumia eikä fosforia.

30

Pakkaus: 100 tablettia Koostumus: ravintohiiva, gelatiini (sika), magnesiumstearaatti, teknologiset lisäaineet: mikrokiteinen selluloosa, lisäaineet: makuaine (maksa-aromi), ravitsemukselliset lisäaineet: A-vitamiini E672, D3-vitamiini E671, E-vitamiini, C-vitamiini E300, B1-vitamiini, B2-vitamiini, B6-vitamiini, B12-vitamiini, pantoteenihappo, niasiini, foolihappo, biotiini, karnitiini, tauriini, rauta (Fe) E1, sinkki (Zn) E6, mangaani (Mn) E5, Jodi (I) E2, seleeni (Se) E8.


Tuotteet Yleiskunto

MULTIDOG JAUHE Koira tarvitsee lisäravinteita, jos epäillään, ettei se saa riittävästi vitamiineja ja kivennäisiä ravinnosta. Näin voi olla esimerkiksi silloin, kun koiralle annetaan kotiruokaa tai kun koiran fysiologiseen tilaan liittyy lisääntynyt vitamiinien ja kivennäisaineiden tarve. Emot saattavat tarvita ravitsemuksen täydentämistä kantoajan lopulla sekä imetysaikana.

Pakkaus: 180 g, pakkauksessa mittalusikka Koostumus: trikalsiumfosfaatti, dikalsiumfosfaatti, hiiva, magnesiumdioksidi, lisäaineet: makuaine (maksa-aromi), teknologiset lisäaineet: natriumsitraatti, ravitsemukselliset lisäaineet: A-vitamiini E672, D3-vitamiini E671, E-vitamiini, C-vitamiini E300, B1-vitamiini, B2-vitamiini, B6-vitamiini, B12vitamiini, pantoteenihappo, niasiini, foolihappo, biotiini, betakaroteeni, karnitiini, DL-metioniini, rauta (Fe) E1, sinkki (Zn) E6, kupari (Cu) E4, Jodi (I) E2, seleeni (Se) E8, betaiini.

MULTIDOG TABLETTI Koira tarvitsee lisäravinteita, jos epäillään, ettei se saa riittävästi vitamiineja ja kivennäisiä ravinnosta. Näin voi olla esimerkiksi silloin, kun koiralle annetaan kotiruokaa tai kun koiran fysiologiseen tilaan liittyy lisääntynyt vitamiinien ja kivennäisaineiden tarve. Emot saattavat tarvita ravitsemuksen täydentämistä kantoajan lopulla sekä imetysaikana.

Pakkaus: 150 tablettia Koostumus: trikalsiumfosfaatti, dikalsiumfosfaatti, hiiva, magnesiumoksidi, magnesiumstearaatti, kalsiumkarbonaatti, gelatiini (sika), teknologiset lisäaineet: mikrokiteinen selluloosa, lisäaineet: makuaine (maksa-aromi), A-vitamiini E672, D3-vitamiini E671, E-vitamiini, C-vitamiini E300, B1-vitamiini, B2-vitamiini, B6-vitamiini, B12vitamiini, pantoteenihappo, niasiini, foolihappo, biotiini, betakaroteeni, karnitiini, DL-metioniini, rauta (Fe) E1, sinkki (Zn) E6, kupari (Cu) E4, Jodi (I) E2, seleeni (Se) E8, betaiini.

31


Tuotteet Yleiskunto

CALPHOSUM D Koira ja kissa tarvitsevat lisäkalsiumia ja lisäfosforia silloin, kun epäillään, ettei näitä ole riittävästi ravinnossa. Näin voi olla esimerkiksi kotiruokaa annettaessa. Myös kasvu, tiineys ja imetys lisäävät kalsiumin ja fosforin tarvetta. Kalsiumin ja fosforin suhde on 2:1.

Pakkaus: 180 g, pakkauksessa mittalusikka Koostumus: trikalsiumfosfaatti, hiiva, kalsiumfosfaatti, D3-vitamiini (E671).

PENTUBOOSTERI Pentuboosteri on suun kautta annettava erittäin energiapitoinen pasta koiran- ja kissanpennuille. Käytetään erityisesti pienille tai alipainoisille pennuille sekä emälle synnytyksen aikana ja jälkeen. Sopii myös aikuisille koirille ja kissoille toipilasaikana riittävän energiansaannin turvaamiseksi sekä rasituksen jälkeiseen palautumiseen esimerkiksi työ-, metsästys- ja kilpakoirille. Energiasisältö 19,1 kJ/ml.

Pakkaus: 15 ml ruisku Koostumus: keskipitkäketjuisten rasvahappojen triglyseridit, glukoosisiirappi, hydrolysoitu kasviproteiini, kasviuute, A-vitamiini, D3-vitamiini, B1-vitamiini, B2-vitamiini, B5-vitamiini, B6-vitamiini, C-vitamiini, biotiini, niasiini, maitohappobakteeri Enterococcus faecium NCIMB 10415 (E1705) 3 x 106 PMY, hapettumisenestoaine, makuaine.

URIBALANCE Virtsateiden hyvinvointia tukeva valmiste. Käytetään virtsatieongelmien ennaltaehkäisyyn sekä virtsatievaivojen yhteydessä muita hoitomuotoja täydentävänä valmisteena. D-mannoosi, glukosamiini ja karpalouute suojaavat virtsateiden seinämiä ja estävät bakteerien kiinnittymistä niihin. Tryptofaani auttaa pitämään lemmikin stressitasoa matalana. Kananmakuinen purutabletti.

32

Pakkaus: 60 purutablettia, n. 90 g Koostumus: kananmaksahydrolysaatti, hiiva, D-mannoosi, glyseriini, N-asetyyli-glukosamiini, safloriöljy, karpalouute, maissi silkki, bromelaiini, ravitsemuksellinen lisäaine: tryptofaani, teknologiset lisäaineet: soijalesitiini, sorbiinihappo, propionihappo, kasviöljyistä peräisin olevat tokoferoliuutteet.


Tuotteet Yleiskunto

MULTICAT Multicat-valmistetta käytetään ravintolisänä kissan päivittäisen kalkki-, hivenaine- ja vitamiinitarpeen sekä välttämättömien aminohappojen tarpeen tyydyttämiseen. Valmistetta käytetään erityisesti tilanteissa, joissa ravintoainetarve on suurentunut, esimerkiksi tiineyden ja imetyksen aikana sekä kasvaville pennuille kolmen viikon iästä alkaen. Jos kissan ruokavalio sisältää paljon lihaa ja kalaa, suositellaan Multicatia annettavaksi, jotta ravinnossa olisi riittävästi vitamiineja ja hivenaineita.

Pakkaus: 120 tablettia Koostumus: kalsiumkarbonaatti, hiiva, gelatiini (sika), magnesiumstearaatti, soijaproteiini, lisäaineet: makuaine (kala-aromi), ravitsemukselliset lisäaineet: tauriini, DL-metioniini, C-vitamiini, E-vitamiini, niasiini, pantoteenihappo, sinkki, B2-vitamiini, B1-vitamiini, B6-vitamiini, foolihappo, biotiini, B12-vitamiini, A-vitamiini, D-vitamiini.

33


34


Käyttäytyminen Hyvin käyttäytyvä lemmikki on helppo arjessa. Toisinaan lemmikki saattaa kokea stressiä, ahdistusta tai pelkoa jotain asiaa kohtaan ja alkaa käyttäytyä ei-toivotulla tavalla. Ei-toivottu käytös voi olla eläimelle itselleen vahingollista tai hankaloittaa lemmikin ja omistajan normaalia arkea. Jos lemmikin käytös muuttuu nopeasti tai ilman selkeää syytä, on aina varmistuttava, ettei se ole kipeä. Aptus-sarjasta löydät tuotteen lemmikin levollisen käyttäytymisen tukemiseen, jotta se tuntisi olonsa rauhallisemmaksi ja mukavammaksi stressaavissa tilanteissa.

35


Tuotteet Käyttäytyminen

RELAX Aptus Relax vähentää pelkokäyttäytymistä ja auttaa pitämään stressitasoa matalana. Se sisältää rauhallista käyttäytymistä tukevia ravintoaineita. Relaxia voidaan käyttää päivittäin tai tarvittaessa. Tällöin se annetaan vähintään puoli tuntia ennen pelottavaa tapahtumaa.

Pakkaus: 30 purutablettia Koostumus: kaurajauho, hiiva, kananmaksa-aromi, glyseriini, safloriöljy, auringonkukkalesitiini, selluloosa, bataatti, maltodekstriini, natriumalginaatti, kalsiumsulfaatti, vesi, vihreä tee -jauhe (Camellia sinensis), Colostrum Calming Complex™, sitruspektiini, ravitsemukselliset lisäaineet: B1-vitamiini (3a821), L-tryptofaani (3.4.1), teknologiset lisäaineet: hapettumisenestoaineet (propionihappo, luonnollinen tokoferoli), säilöntäaineet (sorbiinihappo).

Relax sisältää rauhallista käyttäytymistä tukevia ravintoaineita Tiamiini (B1-vitamiini) vähentää ärtyneisyyttä, lisää kognitiivista toimintaa ja tehostaa immuunijärjestelmää stressin aikana. L-teaniini (vihreä tee -jauhe) vähentää pelkokäyttäytymistä, auttaa fyysisestä ja psyykkisestä stressistä toipumiseen sekä parantaa keskittymiskykyä ja muistin toimintaa. Lisäksi se suojaa hermosoluja ja parantaa immuniteettia.

36

L-tryptofaani on välttämätön aminohappo. Tryptofaani on serotoniinin ja melatoniinin esiaste. Nisäkkäiden aivoissa tryptofaanista muodostuu serotoniinia, joka säätelee muun muassa mielialaa, unta ja syömistä. Serotoniini säätää mielihyvän tunnetta ja ehkäisee ahdistusta sekä vähentää aggressiivisuutta ja stressireaktioita. Colostrum Calming Complex™ (C3) koostuu lehmän ternimaidosta eristetyistä bioaktiivisista proteiineista, joilla on rauhoittava vaikutus ja joiden on todettu tukevan kognitiivisia toimintoja sekä vähentävän stressiä.


Relax tukee lemmikin rauhallista käytöstä stressaavissa tilanteissa

• kaikenkokoisille ja -ikäisille koirille ja kissoille

• yksinjäämisen pelkoon • kovien äänien, kuten ukonilman tai

ilotulituksen, aiheuttaman ahdistuksen yhteydessä

• matkustamisen yhteydessä

• ennen trimmausta tai eläinlääkärikäyntiä • elinympäristön muuttuessa, esimerkiksi muuton yhteydessä

• uuden perheenjäsenen (ihminen tai eläin) liittyessä laumaan

• kaikissa lemmikkiä stressaavissa tilanteissa

37


Lemmikin hyvinvointia täydellä sydämellä – somessakin!

Seuraa meitä Instagramissa @orion_hyvinvointiaelaimille Seuraa meitä Facebookissa Orion – eläinten hyvinvointia rakentamassa

38


39


Lemmikeillä on aivan erityinen paikka sydämessämme. Aptus-tuotevalikoimaa markkinoi Orion Pharma, joka kehittää ja valmistaa lääkkeitä sekä itsehoitovalmisteita niin ihmisille kuin eläimille. Eläinlääkärimme, tutkijamme sekä eläinten hyvinvoinnin asiantuntijamme työskentelevät rakkaan lemmikkisi parhaaksi. Eläinlääkäreiltä, apteekeista sekä hyvin varustetuista eläintarvikeliikkeistä.

Orion Pharma Eläinlääkkeet PL 425, 20101 Turku, puh. 010 4261

06/2020 Koodi: 10016110

aptuspet.com/fi

40

Profile for Mainostoimisto SST Oy

Aptus esite  

Aptus – eläinten hyvinvointia täydellä sydämellä Aptus-tuotteet ylläpitävät lemmikkisi hyvinvointia. Tuotesarjasta löytyvät eläimille tärke...

Aptus esite  

Aptus – eläinten hyvinvointia täydellä sydämellä Aptus-tuotteet ylläpitävät lemmikkisi hyvinvointia. Tuotesarjasta löytyvät eläimille tärke...

Profile for sstmainos

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded