Page 1

Theatereducatie Kijken-Ervaren-Doen voor jonge Amsterdammers van 6 t/m 12 jaar en hun meesters en juffen

ssba.nl


THEATEREDUCATIE IN DE STADSSCHOUWBURG AMSTERDAM Een kennismaking met theater, techniek, beeldende kunst en cultureel erfgoed in het hart van Amsterdam. U kunt kiezen uit drie pakketten: de voorstelling Alleen op de wereld + workshop, de workshop Techniek, beeld en geluid en de theatrale ontdekkingstocht Theaterkraken. Meer informatie en boeken kan bij de afdeling Educatie via Elze van der Steen: elze.van.der.steen@ssba.nl / 020 523 77 19.

ALLEEN OP DE WERELD

VOORSTELLING+WORKSHOP (VOOR GROEP 6, 7 EN 8) DOOR THEATERGROEP MAAS Het wereldberoemde verhaal van Hector Malot wordt door Maas bewerkt tot een theaterspektakel met veel muziek en dans. Een voorstelling over moed en de angst om alleen te zijn. Over zoeken naar je eigen kracht en omgaan met tegenslagen. Alleen op de wereld gaat over de jonge Remi. Zijn leven verandert totaal als hij ontdekt dat zijn moeder niet zijn echte moeder is. Hij wordt verkocht aan Vitalis en reist met hem, drie honden en een aap de wereld over. Na een barre tocht vol tegenslagen, wacht een beloning. Het Rotterdamse Maas is het nieuwe jeugdgezelschap van de makers van Theatergroep Max., Siberia en Meekers. Maas maakt fysiek, fantasievol en uitgesproken theater voor iedereen vanaf 2,5 jaar, in Rotterdam en de rest van de wereld. maandag 10 maart 2014 â‚Ź 7,50 per leerling (voorstelling in de Stadsschouwburg + workshop op school, incl. gratis reizen met tram en bus van het GVB)


THEATERKRAKEN - DE NIEUWE FORMULE

Theaterkraken is een theatrale tocht door de schouwburg voor de verschillende groepen. We hebben een nieuwe formule ontwikkeld, die nog beter aansluit op de belevingswereld van de leerlingen en de kerndoelen van het basisonderwijs.

THEATERKRAKEN VOOR GROEP 5 & 6 Op hun tocht achter de schermen van de schouwburg, horen de leerlingen verhalen van vroeger en nu. Met verschillende middelen en technieken maken de leerlingen daar theater van. Zo wordt een brug geslagen tussen de geschiedenis van de stad, de schouwburg en het leven van nu.

THEATERKRAKEN VOOR GROEP 7 & 8

THEATERKRAKEN VOOR GROEP 3 & 4 Het is onzeker of de première van de voorstelling Het afschuwelijke bosmonster kan doorgaan. Er heerst een afschuwelijke vorm van plankenkoorts. De schouwburg heeft hulp nodig van de kinderen uit groep 3 en 4. Deze superspeurneuzen gaan op een spannend avontuur dwars door de schouwburg. Door verborgen aanwijzingen op te volgen en (spel)opdrachten uit te voeren, kunnen zij de voorstelling redden. duur: ca 2 uur € 6 per leerling, incl. gratis vervoer met tram en bus van het GVB

data: u kunt Theaterkraken het hele jaar boeken

In deze theatrale rondleiding worden de leerlingen meegenomen op een reis tussen werkelijkheid en spel. Hierbij ligt de nadruk op de creërende en uitvoerende kant van het theater. Door te werken met kostuums en rekwisieten en verschillende spelvormen ontwikkelen de leerlingen hun spel en presentatietechnieken. Gratis lesmateriaal: een les beeldende vorming, cultureel erfgoed en drama bieden het bezoek aan de schouwburg een context en verdiepen de ervaring.

Op onze website kunt u het lesmateriaal inzien. Ga naar www.ssba.nl en klik op het logo Jeugd & Educatie.


WORKSHOP TECHNIEK,BEELD EN GELUID VOOR GROEP 7 EN 8

Een workshop voor jonge mensen waarin zelf ontwerpen en vormgeven centraal staat. Eerst maken de leerlingen een ontwerp in een schaaltheater om vervolgens zelf een decor te bouwen, voorzien van licht en geluid. Onder leiding van een theaterdocent en een technicus beleven de leerlingen een ochtend achter de schermen. Gratis lesmateriaal: een theaterkwartet met theatertermen als voorbereidend materiaal. duur: ca. 2 uur â‚Ź 6 per leerling, incl. gratis vervoer met tram en bus van het GVB

data: u kunt deze workshop het hele jaar boeken

Folder voor basisscholen  

Theatereducatie

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you