Page 1

INFORMASJON fra Ullensaker kommune

ullensakerkulturhus.no

Program

HĂ˜ST 2019


Smak

franske FRA DET

fra

MIDDELHAVET

& SPANSKE KJØKKEN

Med et stort utvalg og en variert meny tør vi å love at du finner noe som faller i smak!

Bred og fersk à la carte meny!

Tlf 99 41 22 78

Tlf 91 91 54 91

fotball-

Se ALT av sport og hos oss! kamper på storskjerm

Tlf 63 97 04 04 · hydranten-bar.no · Storgata 6 - Jessheim

2

VI STØTTER ULLENSAKER KULTURHUS


Billetter til våre arrangement kan kjøpes følgende steder KULTURHUSET: Billettsalg i kiosk Hverdager: 09.00 - 21.00 Helg:12.30 - 21.00 Foto:Lisbeth Andresen

JESSHEIM STORSENTER v/Informasjonen: Hverdager: 10.00 - 21.00 Lørdag: 10.00 - 19.00

Velkommen til Ullensaker Kulturhus!

TICKETMASTER: Tlf. 815 33 133

Vi gleder oss stort til denne høsten. Aldri tidligere har vi hatt en høstsesong så rik på konserter, teater, dans og foredrag. Vi håper og tror du finner noe som frister i høstens program. Blir det vanskelig å velge blant alle godbitene, så plukk gjerne ut flere. Husk at gode opplevelser gjør livet rikere. Det kan være lurt å kjøpe billetter nå, så er du sikret plass, og har noe å glede deg til. Vi ønsker deg en god, kulturell høst! John Jørgen Støa

Billetter til alle arrangement kan også kjøpes på

Kulturhusleder

www.ullensakerkulturhus.no ØMERKE ILJ T M

1

45

24

Med forbehold om endringer. Lay out Spire kreativ/Trykk Flisa Trykkeri

Trykksak

6

www.ullensakerkulturhus.no

3


Pernille Sørensen

Boxism

Kultur

Danseforestilling

Pernille Sørensen er endelig tilbake med en ny forestilling! De siste årene har vi sett Pernille i «Nytt på nytt» og i «Side om side» på NRK TV. Nå er hun tilbake på scenen med standupforestillingen «Kultur». Forestillingen handler om kultur i alle dens former og varianter, og Pernille Sørensen er mer enn klar for å navigere oss gjennom livets kulturelle labyrint.

Boxism er en eksplosiv og energisk danseforestilling med noen av Norges fremste dansere innen hip hop, samtidsdans, breaking og jazzdans. Seks dansere med bakgrunn i ulike dansesjangre møtes. Hvilken sjanger eller ”boks” kan denne forestillingen da plasseres i? Produsent/koreograf: Catherine Michelet.

Fredag 6. september kl 19.00 Bill. 520 inkl. avgift

Torsdag 12. september kl 18.00 Bill. 350/250 inkl. avgift

4


Halvor Johansson

Jungelboken

Ta dere sammen!

Riksteatret på turné.

Halvor Johansson er kjent fra Latter i Oslo, sendinger på Radio Rock og videospalten “Ta deg sammen” - og denne mannen er på vei mot å bli en av landets mest populære standupkomikere. Nå kommer Halvor med sin første soloforestilling «Ta dere sammen!» Se frem til en humorkveld av ypperste klasse med en av landets morsomste og mest frittalende komikere!

Teater Innlandet og Riksteatret forener krefter og setter opp musikalen Jungelboken. Mowgli er en tøff og uredd gutt, men det lurer farer overalt, så det er bra Mowgli har vennene bjørnen Baloo og panteren Baghera. Bli med inn i jungelen og se en sprudlende familiemusikal med humor, spenning og fengende musikk!

Fredag 13. september kl 19.00 Bill. 315/295 inkl. avgift

Onsdag 18. september kl 18.00 Bill. 295 inkl. avgift

www.ullensakerkulturhus.no

5


Trine Rein

Nylonstrømpa - da mor ble sexy

Med band

Matinéforestilling

I 2019 markerer Trine Rein 25 år som internasjonal artist, og var også en av deltakerne i årets «Hver Gang Vi Møtes» på TV2. Trine Rein er kjent for sine musikalske krumspring, fra de nakne og sårbare poplåtene til heftig rock, der hun boltrer seg i ulike sjangre med en stemmeprakt få kan måle seg med. Trine er kjent for å by på seg selv og med humor og historier underveis i konsertene, blir publikum bedre kjent med artisten og personen Trine Rein.

Maiken Kroken og Kjersti Ekman i Underholdningsvogna presenterer “Nylonstrømpa” - en forestilling fylt med teater, humor, energi, musikk og sang av høyeste kvalitet. Vi garanterer vårt publikum en fornøyelig opplevelse med kjente og kjære slagere så vel som nyskrevne låter som feirer jubilanten Nylonstrømpa.

Torsdag 19. september kl 20.00 Bill. 425 inkl. avgift

6

Fredag 20. september kl 13.00 Bill. 170 inkl. avgift


Barnas Kulturdag 2019

Alexander Rybak

LØRDAG 21. SEPTEMBER

10 år med eventyr!

Årets fineste dag på kulturhuset. Denne lørdagen fylles huset med underholdning og aktiviteter for hele familien.

Alexander Rybak feirer «10 years of Fairytales» og inviterer til showkonsert for hele familien. Her serverer Alexander en herlig blanding av klassiske perler og kjente sanger fra TV. Med seg har han sopran Violetta Peschanskaya og pianist Stefan Zlatanos. Publikum får oppleve virtuositet, rørende øyeblikk, humor og kanskje til og med litt allsang.

• Familieshow med magiker Daniel Larsen • Teaterforestilling «De tre små grisene» • Besøk av barnebokforfatter Anneli Klepp (Tor og Mia-bøkene og Lines verden) • Barnas favoritter – konsert og eventyrstund i biblioteket • Åpne danseklasser • Teateraktiviteter • Kom og prøv instrumenter! • Makerspace på biblioteket • Husflidsaktiviteter • Vikingaktiviteter utenfor kulturhuset

Lørdag 21. september kl 18.00 Bill 350 inkl. avgift

For mer info om dagen se www.barnaskulturdag.no

www.ullensakerkulturhus.no

7


Carmen

Alle får - enda mer

med Didrik Solli-Tangen

Geir Ove Bredesen

Med utgangspunkt i den berømte operaen Carmen av Georges Bizet, fortelles historien om Carmen og Don José. Alle de kjente opera-ariene er med, og den originale handlingen veves inn i et delvis nyskrevet materiale. Dette er komprimert musikkteater i en enkel visuell setting, med Didrik Solli-Tangen, Natalia Kawalek, Espen Beranek Holm m.fl.

Geir Ove Bredesen er tilbake med oppfølgeren til fjorårets suksess ”Alle får - 20 år på høye hæler”. Med både liveband og gjester tar Geir Ove oss med på en musikalsk reise som ”toucher” innom alt fra musikaler til rock. Når man da legger til den høye glam-faktoren og all humoren, blir det rett og slett en skikkelig festforestilling hvor ”Alle får – enda mer”.

Søndag 22. september kl 18.00 Bill 450 inkl. avgift

Torsdag 26. september kl 19.30 Bill 345 inkl. avgift

8


Cirkus Blunck

New Jordal Swingers

Øivind Blunck oppsummerer sin fantastiske karriere i showet ”Cirkus Blunck”. Her blir det både gjensyn med klassiske numre og karakterer samt nye påfunn. Med sin store stemme og treffsikre komiske talent byr Øivind Blunck på et storartet show du ikke vil gå glipp av. Kapellmester er «Beat for Beat»legenden Trond Nagell Dahl.

Etter over 40 år i bransjen er New Jordal Swingers en institusjon innen norsk rock’n roll og populærmusikk. Med vokalist og låtskriver Eigil Berg i spissen har bandet en imponerende merittliste; over 20 utgitte album, 1 million solgte album, 4.000 konserter, norsktopp-rekorder og mye mer. Velkommen til en minnerik konsert med New Jordal Swingers.

Lørdag 28. september kl 19.00 Bill. 595 inkl. avgift

Onsdag 9. oktober kl 19.00 Bill. 350 inkl. avgift

www.ullensakerkulturhus.no

9


Arne Benoni - Døra på gløtt

Dyrene i Hakkebakkeskogen

Matinékonsert i Sal Vesong

Familieforestilling

Med ”Døra på gløtt” satser Arne Benoni på norsk igjen! Lofotværingen Arne Benoni synger for første gang på sin egen dialekt. Sangene er melodiøse og fengende, og lydbildet er mer akustisk. I tillegg til nye sanger, vil publikum også få høre flere av Arne Benonis kjente og kjære låter fra tidligere.

Thorbjørn Egners «Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen» har gledet små og store i flere generasjoner. Nå kommer Klatremus og alle vennene hans hit! Vel, alle er kanskje ikke venner sånn med en gang. Mikkel Rev er nok mest sulten han, men det vil Morten Skogmus gjøre noe med. Bli med du også, og så kan vi kanskje feire Bamsens fødselsdag sammen til slutt?

Fredag 11. oktober kl 13.00 Bill. 300 inkl. avgift

10

Lørdag 12. oktober kl 15.00 Bill. 295 inkl. avgift


From Moscow With Love

Lars Monsen

Moscow Art Ballet Theater

Mitt liv

”From Moscow With Love” er en unik ballettforestilling som samler det beste fra de fire klassiske ballettene; Svanesjøen, Tornerose, Don Quijote og Paquita. Det er første gang at ledende dansere fra Moscow Art Ballet Theater kommer til Norge. Nå kan du selv oppleve de vakreste partiene fra disse klassiske russiske ballettene med all sin eleganse og skjønnhet.

Opplev Lars Monsen slik du aldri før har gjort; gjennom bilder, film og sterke historier! Trodde du at du visste det meste om Lars Monsen? Da må du tro om igjen. Kom og hør - og bli inspirert til å leve fullt og helt! Tirsdag 15. oktober kl 18.00 Bill. 395 inkl. avgift

Søndag 13. oktober kl 19.00 Bill. 455 inkl. avgift

www.ullensakerkulturhus.no 11


Nordic Tenors Viva la Musica De sjarmerende tenorene i Nordic Tenors har med sine flotte stemmer og sine humoristiske innslag for lengst vunnet publikums hjerter. Konserten ”Viva la Musica” er en hyllest til musikken og er spekket med herlig sang og humor. Nordic Tenors sprudler av sang- og musikkglede og briljerer med både klassiske perler fra operaens verden og musikalske høydepunkter fra pop- og visesjangeren. Onsdag 16. oktober kl 19.00 Bill. 435 inkl. avgift

12

Henning Kvitnes & Poul Krebs Denne høsten er det igjen duket for Norgesturné med Henning Kvitnes og danske Poul Krebs. Hver for seg er Kvitnes og Krebs store navn i hvert sitt hjemland, med hundrevis av konserter bak seg, og et platesalg som teller hundretusener av album. De er gode venner, har samarbeidet i 30 år og denne gang er det Poul Krebs sitt band som backer de to populære herrene. Fredag 18. oktober kl 20.00 Bill. 495 inkl. avgift


Trylleshow med Chriss Chrissell

Svar på brev frå Helga

På Kløfta bibliotek

Riksteateret på turné

Chriss Chrissells barneshow er tettpakket med tryll og tull, mystikk og magi. Morsomt og engasjerende fra begynnelse til slutt. Passer aller best for barn mellom 3 og 10 år, men moro for alle andre også.

Hvordan hadde livet blitt dersom du hadde fulgt den store kjærligheten? Den stolte sauebonden Bjarne sitt liv går mot slutten, og han ser tilbake på de valgene han tok, det livet han levde og det livet han ikke turte leve. Dette er en gripende fortelling om moden kjærlighet. Dette er Romeo og Julie for voksne. Med Helge Jordal og Ragnhild Gudbrandsen.

Lørdag 19. oktober kl 14.00 Bill. 65 inkl. avgift

Lørdag 19. oktober kl 18.00 Bill. 435/355/235 inkl. avgift

www.ullensakerkulturhus.no 13


Agder Camerata

KORPS

Klassisk konsert på dagtid

Teatersuksess skrevet av Knut Nærum

Klassisk samtidskonsert. Agder Camerata er et klassisk ensemble med profesjonelle sørlandske musikere som framfører ny musikk av komponister av i dag. Publikum får høre en av komponistene fortelle hvorfor og hvordan han/hun skrev musikken, noe som gir et nærere forhold til musikken. Ensemblet består av fløyte, fiolin, cello, gitar og piano. Agder Camerata legger vekt på velklingende og publikumsvennlig musikk.

KORPS er en teaterforestilling for hele familien som hyller korpslivet i bygd og by. Forestillingen gikk for fulle hus høsten 2017 til strålende anmeldelser. Når forestillingen nå kommer til Ullensaker Kulturhus, bidrar også de lokale skolekorpsene Jessheim, Hovin, Mogreina og Ullensaker Skolekorps.

Tirsdag 22. oktober kl 13.00 Bill. 150/100 inkl. avgift

Bill. 325 inkl. avgift. / Gruppe min. 4 pers: 290 inkl. avgift

14

Onsdag 23. oktober kl 19.00 Torsdag 24. oktober kl 19.00


Knut Reiersrud og Iver Kleive

Romeo og Julie

På Herredshuset

Riksteatret på turné

Med utgangspunkt i norske folketoner og salmer har Iver Kleive og Knut Reiersrud lagt en ny dimensjon til tradisjonell kirkemusikk. Opplev musikken fra den kritikerroste triologien; Blå koral, Himmelskip og Nåde over nåde. Konserten inneholder også nye soloinnslag både fra Iver og Knut.

Den største kjærlighetshistorien av dem alle. Kjærligheten kan få deg til å risikere alt du er og alt du har. Bare spør Romeo og Julie. De er unge og stormforelsket. Men kjærligheten deres er forbudt, og én natt er alt de får. Når Riksteatret og Nationaltheatret går sammen om denne klassikeren, er det med et stort ensemble, satt i scene av Sigrid Strøm Reibo, en av Norges mest ettertraktede regissører.

Torsdag 24. oktober kl 20.00 Bill. 350 inkl. avgift KONSERT & MIDDAG Konsertbillett inkl middag på Herredshuset med dessert og kaffe 680 inkl. avgift. For dagens meny se side 32

Fredag 25. oktober kl 19.00 Bill. 435/355/235 inkl. avgift

www.ullensakerkulturhus.no 15


Hovin Musikkorps

HovinShow 2019 Søndag 27. oktober er det igjen tid for HovinShow en familievennlig og fengende showkonsert med humor, overraskelser og vakker musikk. Ta med deg dine nære og kjære og tilbring en høstkveld sammen med Hovin Musikkorps. Under ledelse av korpsets faste dirigent Eirik Bøhn Berntsen blir det en kveld du ikke vil gå glipp av. Søndag 27. oktober kl 18.00 Bill. 250/200/150 inkl. avgift

16

Ingrid Bjørnov Steinway to Heaven Det er med stor glede vi meddeler at Ingrid Bjørnov besøker Ullensaker kulturhus, som ett av få utvalgte kulturhus, for å gi forestillingen Steinway to Heaven sin velfortjente «Grand Finale». Med støttestrømper, løsvipper og oppstemt flygel inviterer Ingrid til siste etappe av sin klassiske himmelferd. Her er det bare å legge håret! Onsdag 30. oktober kl 19.00 Bill. 545 inkl. avgift


Hanne Boel

Thank you for the music

Akustisk konsert

Vi elsker ABBA

Hanne Boel kalles ofte Skandinavias souldronning, men hennes musikalske univers favner bredt med elementer fra både soul, pop, jazz, gospel og rock. Denne høsten kommer Hanne Boel ut med nytt album, og hun legger også ut på en akustisk turné sammen med gitaristene Jens Runge og Jacob Funch. På konserten veksler Hanne Boel mellom egne hits fra fortid og nåtid, og personlige tolkninger av andre sanger som står hennes hjerte nær.

Storslått ABBA-hyllest med Inger Lise Rypdal, Rita Eriksen, Jannike Kruse, Espen Grjotheim og Tommy Fredvang. Med showsuksessen «Thank You For The Music: Vi elsker ABBA» fortsetter dette stjernelaget å skape musikalsk magi av ABBAs mange hits. Sangene vi elsker, som Dancing Queen, Mamma Mia!, Waterloo, Take A Chance On Me og The Winner Takes It All.

Torsdag 31. oktober kl 19.00 Bill. 450 inkl. avgift

Fredag 1. november kl 19.00 Bill. 595 inkl. avgift

www.ullensakerkulturhus.no 17


Susanne Lundeng Trio

Den enfoldige morderen

På Herredshuset

Teater Innlandet på turné

Felespiller Susanne Lundeng er en av Norges mest meritterte folkemusikere og har på mange måter gitt folkemusikken fra Nord-Norge et ansikt. Musikken er preget av den nordnorske naturen og kulturen hun har vokst opp med, men også av en kunstnerisk vilje og særegen skaperkraft som springer ut fra henne selv. Musikken blir omtalt som drivende melankolsk, nedtonet, sår og stormfull.

En vakker fortelling om ondskap sies om denne episke og storslåtte fortellingen fra 30-tallets beintøffe levekår. Vi er på den svenske landsbygda, nazismen er i frammarsj, og for de som er nederst på rangstigen er livet en kamp for tilværelsen. Til tross for all motgang har stykkets hovedperson Sven, drømmer - og håp. Men håpet blir til slutt til hat. Regissør: Petter Næss. Musikk: Nils Petter Molvær.

Fredag 1. november kl 20.00 Bill. 295 inkl. avgift

Søndag 3. november kl 19.00 Bill. 395/345 inkl. avgift

KONSERT & MIDDAG Konsertbillett inkl middag på Herredshuset med dessert og kaffe 625 inkl. avgift. For dagens meny se side 32

18


BJØLSEN VALSEMØLLE

Ingvard Wilhelmsen

Bjølsen Valsemølle

Foredrag: Konge i eget liv

På Herredshuset

Hvordan kan vi best mulig takle all verdens press, stress og omstillinger? Det meste her i livet kan vi ikke gjøre noe med, men hvordan vi forholder oss til det som skjer, bestemmer vi selv. Wilhelmsen er opptatt av våre holdninger til bekymring, risiko og usikkerhet, liv og død. Ingvard Wilhelmsen er Professor ved Universitetet i Bergen, spesialist i indremedisin og psykiatri. Han har skrevet en rekke bøker og er en svært populær foredragsholder.

Bjølsen Valsemølles varemerke er melodiøs rock med norske tekster skrevet av bandets vokalist og frontfigur, Trond Ingebretsen. Deres nye album «Sanger om kjærlighet» kom ut tidligere i år og har høstet meget gode kritikker. Bjølsen Valsemølle er kjent som et glimrende liveband så benytt sjansen nå til å oppleve dem på Jessheims Herredshus.

Tirsdag 5.november kl. 18.00 Bill. 375 inkl. avgift

Torsdag 7. november kl 20.00 Bill. 325 inkl. avgift KONSERT & MIDDAG Konsertbillett inkl middag på Herredshuset med dessert og kaffe 655 inkl. avgift. For dagens meny se side 32

www.ullensakerkulturhus.no 19


Kristian Valen

Det var en gang et skolekorps

Åsted Valen

Kløfta Skolekorps 50 år!

Komiker Kristian Valen er tilbake! Med sitt nye show «Åsted Valen» får publikum det som forventes av Kristian Valen når han entrer scenen. Både musikalske og verbale imitasjoner som imponerer og Valens herlige humor - et helaftens show som utfordrer lattermusklene - igjen og igjen!

Kløfta skolekorps fyller 50 år og tar publikum med på en reise i tid - fra korpsets spede begynnelse og frem til i dag. På scenen sitter musikanter i alderen 8-18 år. I tillegg har korpset invitert tidligere medlemmer til å spille med i et par av innslagene. Velkommen til et energisk og morsomt show med variert og flott musikk!

Fredag 8. november kl 19.00 Lørdag 9. november kl 18.00 Bill. 525 inkl. avgift

20

Søndag 10. november kl 16.00 Bill. 150 inkl. avgift. Barn t.o.m 15 år kommer gratis inn, men må ha billett.


Hjernetrening

Magnus Grønneberg

Foredrag med Kaja Nordengen

Solokonsert

Dra hjernen opp av sofaen og holde den aktiv hele livet! Opplev foredraget til bestselgende «Hjernen er stjernen» og «Hjernetrening»-forfatter Kaja Nordengen. Visste du at du kan trene hjernen din bedre? Og at det er viktig for god hjernehelse? Hjernen blir rett og slett mer robust av å bli brukt.

Gjennom over 25 år har Magnus Grønneberg turnert land og strand rundt med CC Cowboys. Nå får du oppleve han solo; alene med gitaren vil Grønneberg fremføre kjente og litt mer ukjente sanger fra hele sin karriere. Eller som han selv sier det ”slik de er skrevet og spilt ved kjøkkenbordet”.

Mandag 11. november kl 19.00 Bill. 455/425 inkl. avgift

Torsdag 14. november kl 19.00 Bill. 380 inkl. avgift

www.ullensakerkulturhus.no 21


Eva Weel Skram

Kjellbjørn - den siste dinosauren

Finne heim

Barnekonsert i Sal Jasseimr

Eva Weel Skram har truffet en nerve hos det norske folk, og har virkelig etablert seg som en av landets aller mest folkekjære artister. Etter deltagelsen i ”Hver gang vi møtes” på TV2 har Eva sunget mer og mer på norsk, og nylig slapp hun sitt første album «Finne heim» med norske tekster til strålende mottagelse. Det er bare å glede seg til en stemningsfull konsert.

Kjellbjørn, den siste dinosauren, er alene etter en stor katastrofe. Klarer Kjellbjørn å lage en tidsmaskin for å reise tilbake i tid og redde alle vennene sine? VG3 musikklinja ved Jessheim videregående skole inviterer til en morsom og underholdende konsertforestilling. Passer for barn 4-10 år.

Fredag 15.november kl. 19.00 Bill. 480 inkl. avgift

22

Lørdag 9. november kl 14.00 Bill. 65 inkl. avgift


Eggum & Sivertsen

Benny Borg

VI TO (er ikke Romeo og Julius)

Matinékonsert: Hele Norges Erik Bye

De to gitarkameratene Jan Eggum og Halvdan Sivertsen har funnet sammen igjen, og er klare med både nye og gamle sanger. Igjen skal disse to folkekjære, men veldig ulike artistene vise oss hvorfor sangene deres passer så godt sammen. De skal vise oss hvordan man, med bare to stemmer og to gitarer, kan fylle et konsertlokale med intens tilstedeværelse, trøkk, rungende latter og magiske øyeblikk.

Benny Borg gir deg hele historien om Erik Bye. Med lun humor og varm beundring synger og forteller Benny Borg om en av sine store helter. Erik Bye står som en bauta i nyere norsk historie. Han sjonglerte mellom kritisk journalistikk, programleder på TV, musiker, dikter, låtskriver og stod alltid på de svakes side. Med stor respekt for hans arv skaper Benny Borg et portrett av den legendariske kunstneren med ord og toner.

Onsdag 20. november kl 19.00 Bill. 500 inkl. avgift

Fredag 22. november kl 13.00 Bill. 250 inkl. avgift

www.ullensakerkulturhus.no 23


Dr. Bergland bryter taushetsplikten

Jon Niklas Rønning

Standup forestilling

Etter suksessen på Latter i Oslo, reiser nå Jon Niklas Rønning ut på turné. «Jeg reiser alene» er en personlig, morsom og gjennomført musikalsk forestilling som inneholder alt du kan ønske deg av et Rønning-show. Aktuelle humorviser, store shownumre, underfundige betraktninger og en god dose selvironi. Med seg på scenen har han, i tillegg til gitaren, to av Norges beste musikere.

Dr. Bergland bryter taushetsplikten er suksessen som aldri tar slutt! Med denne forestillingen har Jonas Kinge Bergland virkelig etablert seg som en av landets mest populære og kritikerroste standupkomikere. Dr. Bergland tar for seg en rekke tabubelagte tema han har støtt på i livet som lege, privatlivet eller gjennom en tidlig utviklet evne til kritisk tenkning. Lørdag 23. november kl 19.00 Bill. 375 inkl. avgift

24

Jeg reiser alene

Torsdag 28. november kl 19.00 Bill. 515 inkl. avgift


Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland To av landets mest folkekjære artister legger ut på turné sammen. Dagsland og Eidsvåg slår sammen to fantastiske låtsamlinger, og publikum kan vente seg en konsertopplevelse for historiebøkene. Det er duket for en stemningsfull, oppløftende og ikke minst gåsehud-fremkallende kveld. Fredag 29. november kl 19.00 Lørdag 30. november kl 20.00 Bill. 550 inkl. avgift

Jul i Blåfjell Familieforestilling Jul i Blåfjell har gledet utallige barn og voksne gjennom mange år. Det er med stor glede vi ønsker velkommen til et herlig gjensyn med Turte, Tvilling, Rødnissejenta, Mamsen og Lillegutt – og alle de andre i Blåfjell. Velkommen til en magisk juleforestilling som vil glede hele familien! Søndag 1. desember kl 14.30 og 17.30 Bill. 345/295 inkl. avgift

www.ullensakerkulturhus.no 25


Humorgalla

Good Christmas Vibrations

Det er duket for en stjernespekket humorkveld når Else Kåss Furuseth, Nils-Ingar Aadne og Tore Sagen entrer scenen. Med seg har de canadiske Paul Myrehaug og et av Norges mest spennende humortalent, Mathias Luppichini. Standup og musikalsk humor i skjønn forening - dette er et show du ikke vil gå glipp av!

Good Vibrations Showkor kunne man sist høre som en del av storkoret i den kritikerroste konsertversjonen av Jesus Christ Superstar i Ullensaker kulturhus på våren 2019. Nå er jentene i Good Vibrations Showkor tilbake. Denne gangen med et løfte om gode førjulsvibber.

Onsdag 4. desember kl 19.00 Bill. 550 inkl. avgift

26

Fredag 6. desember kl 18.00 og 20.30 Bill. 225 inkl. avgift


Juleshow 2019 Fjorårets juleshow-suksess er tilbake. Øivind Blunck, Elisabeth «Bettan» Andreassen, Reidun Sæther og Trond Nagell-Dahl har satt sammen en helt ny forestilling med alle de gode ingrediensene. Det er bare å glede seg! Fire store stemmer, flott orkester og en sal fylt av herlig julestemning. En kveld med latter, glede, tårer og gåsehud! I år kommer julens høydepunkt allerede før julekvelden. Lørdag 7. desember kl 20.30 Bill. Premium 805/Ordinær 645 inkl. avgift

Pippi feirer jul Familieforestilling Knallsuksessen fra Chat Noir legger ut på en etterlengtet Norgesturné! Pippi er i full gang med juleforberedelsene, men skal hun feire julen alene? Fru Prysselius vil ha Pippi på barnehjemmet i julen. Men det vil ikke Pippi. Hun føler seg slett ikke ensom. Hun har jo både Herr Nilsson, apen sin, og hesten Lille Gubben. Søndag 8. desember kl 16.00 Bill. 220 inkl. avgift

www.ullensakerkulturhus.no 27


Oslo Gospel Choir

Tora Augestad

En stjerne skinner i natt

Music for a While

Siden 1988 har Oslo Gospel Choir holdt tusenvis av konserter i inn- og utland, og på nittitallet var koret Norges mestselgende artist med over 1,5 millioner solgte CD`er. For mange har julekonserten med Oslo Gospel Choir blitt en kjær tradisjon i førjulstiden. Ikke rart; korets kombinasjon av stemningsfulle norske julesanger og svingende gospel sikrer den gode, varme julestemningen.

Spellemannsprisvinner Tora Augestad står i spissen for ensemblet Music for a While - en musikalsk ekskursjon av de sjeldne. Tora Augestads stemmeprakt er både vakker, sterk og personlig. Omgitt av et kremlag av jazzmusikere så kan dette ikke bli annet enn en unik opplevelse, en enestående frisk kombinasjon av jazz-improvisasjoner og klassisk musikk.

Tirsdag 10. desember kl 18.00 og 20.30 Bill. 530 inkl. avgift

Torsdag 12. desember kl 19.00 Bill. 375 inkl. avgift

28


Tenorane og pianist Steffen Horn

Anne Marit Jacobsen

På Herredshuset

Det er rett og slett en drøm som har blitt virkelighet. 70 år og overmoden ønsker Anne Marit Jacobsen afasien velkommen og har ingen planer om å ta det rolig. Jacobsen fabulerer rundt livet, døden og hvorfor i all verden hun har spilt så mye fugl. En morsom, musikalsk og aldri så lite absurd forestilling.

”Så ha ei god jul, då”. Med en perfekt blanding av alvor og humor, tar Tenorane oss med på sin ferd gjennom klassiske perler, julesanger, amerikanske croonerlåter og egenskrevne låter. Tenorane er en av landets fremste sangtrioer og skaper denne kvelden skikkelig god julestemning. Torsdag 12. desember kl 20.00 Bill. 375 inkl. avgift

Jacobsen, værsågod!

Fredag 13. desember kl 19.00 Bill. 495 inkl. avgift

KONSERT & MIDDAG Konsertbillett inkl middag på Herredshuset med dessert og kaffe 705 inkl. avgift. For dagens meny se side 32

www.ullensakerkulturhus.no 29


Ullensaker Kulturskole Juleavslutning I juleforestillingen Norsk Jul viser kulturskolen seg frem i full bredde med musikk, dans og teaterinnslag. Alle skolens tilbud er representert med aldersspenn fra 3 til 19 år. Søndag 15. desember kl 17.00 Bill. 160/110 inkl. avgift

Den vesle bygda som glemte at det var jul

Jessheim Danseskole

På Kløfta bibliotek

Juleavslutning

Alf Prøysen har skrevet en humoristisk fortelling om den vesle bygda som først på lille julaften kommer på at det er jul. Teateragentene leker seg med historien og med Prøysens mange morsomme karakterer. Det blir også gjenhør med Julekveldsvisa og andre Prøysen-låter og her er det lov til å synge med.

Velkommen til årets juleavslutning med elever fra Jessheim Danseskole. Her får elevene muligheten til å vise hva de har lært i et flott danseshow.

Lørdag 14. desember kl 14.00 Bill. 65 inkl. avgift

30

Onsdag 18. desember kl 20.00 Torsdag 19. desember kl 17.15 og 20.00 Bill. 210 inkl. avgift


Kjempebra Julegalla

Natt i Nisseland

Med folk og figurer fra Urbane Totninger

Familieforestilling

I år trenger du ikke dra på julekonsert og humorgalla. Det holder med julegalla. Her får du alt i ett; morsomme sanger, fine sanger, morsomme figurer og fine figurer. Eller kanskje ikke direkte fine, men dere får i alle fall rasende festlig harselering med lokale nyheter.

Trollmannen i Vinterlandet har kastet en forbannelse over Nisseland og julaften er i fare. Barna Mats og Mina drar ut på jakt etter trollmannen for å forsøke å bryte forbannelsen. Natt i Nisseland er en kritikerrost barne- og familiemusikal med spenning, varme, humor og fengende musikk.

Fredag 20. desember kl 18.30 Bill. 455 inkl. avgift

Lørdag 21. desember kl 17.00 Bill. 325 inkl. avgift

www.ullensakerkulturhus.no 31


Utstillinger høsten 2019

GALLERI JESSHEIM Ullensaker kunstforening

August 08. - 25.08 Åpne Uttrykk, NFUK Oslo/Akershus September 07. - 22.09 En kunstnerisk reise, Ingrid Thortveit

Helaften

Serveringen starter kl 18.00

PÅ HERREDHUSET

Unn deg en deilig middag før konserten! Kjøp konsertbillett inkludert middag, dessert og kaffe

Oktober 12. - 27.10 Romeriksutstillingen 2019 November 16.1101.12

Operation Doomsday, Morten Andersen, fotograf

24/10 Knut Reiersrud/Iver Kleive MENY: Svinefilet m/sjampinjongsaus og ovnsbakte småpoteter. Dessert: Creme brulee. Bill. 680 inkl. avgift

Åpningstider: Onsdag kl 18-20 Torsdag kl 15-18 Lørdag kl 12-16 Søndag kl 13-16 Mandag, tirsdag og fredag stengt. www.ullensakerkulturhus.no/galleriet Ullensaker kunstforening er på

32

7/11 Bjølsen Valsemølle MENY: Kalvestek m/fløtesaus og persillepoteter. Dessert: Appelsinmousse. Bill. 655 inkl. avgift

1/11 Susanne Lundeng Trio MENY: Lammestek m/rosmarinsaus, fløtegratinerte poteter. Dessert: Smuldrepai m/eple. Bill. 625 inkl. avgift

12/12 Tenorane & pianist Steffen Horn MENY: Klassisk juletallerken. Dessert: Karamellpudding. Bill. 705 inkl. avgift

https://herredshuset.no • Tlf 63 97 14 30


Tannregulering VI ØNSKER

velkommen TIL VÅR TANNKLINIKK

DEN LOKALE LEKEBUTIKKEN I OVER 23 ÅR

Tannlege Dag Kjelland er spesialist i kjeveortopedi. Sammen med 4 tannpleiere utføres alt innen tannregulering: på utsiden og innsiden av tennene. Jessheim Storsenter 3. etg. • Tlf 63 98 39 10 For mer info se våre nettsider på www.dagkjelland.no

STOLT SPONSOR AV KULTUR OG IDRETT ARRANGØR AV JESSHEIM BARNEFESTIVAL

Gavekort kjøper du på nett eller på et av våre utsalgssteder. Side 1 ut 1 08.01.14 09.32

Gavekort omslag:Layo

ullensakerkulturhus.no

NYHET! Storformat Vi lager bildekor, bannere, beachflagg, rolluper, backdrops, tapeter, puslespill og mye annet til din bedrift.

Gavekort! ullensakerkulturhus.no

Ta kontakt med Halvor Nørstegård på vårt Jessheimkontor: halvor@flisatrykkeri.no/976 41 770 | flisatrykkeri.no

VI STØTTER ULLENSAKER KULTURHUS

33


www.blomsterstua.as

Storgata 7, Jessheim tlf. 63 94 10 20 www.handelsbanken.no/jessheim

Følg oss på eub.no Tlf 63 92 27 00 Sundgata 1 • 2080 EIDSVOLL

VELKOMMEN TIL

Vår løsning, din trygghet Gamle Trondheimsvegen 16, 2053 Jessheim Tlf: 63 97 05 90 www.myrvoldhagesenter.no

VED FREMVISNING AV BILLETT GIR VI DEG

Ingeborg Beslag & Låssystemer AS Industrivegen 28, 2069 Jessheim Tlf 63 93 69 20 • www.ibl.no

10% RABATT PÅ MAT DEN AKTUELLE DAGEN

Showroom: Hvamsvingen 7 • 2013 Skjetten Tlf 67 98 02 80 • www.kinnarps.no

Følg oss på Facebook Storgata 16, Jessheim tlf 63 97 15 20 Følg oss på facebook

Jessheim Storsenter Plan 1 • Tlf 63 97 00 55 lerdahl@mestergull.no

Her kan du ha din annonse!

De som støtter oss får 6 utvalgte bill pr program.

LAG BILDER, OGSÅ FRA MOBILEN HER TLF 63 97 23 90 elitefoto.no/butikker/jessheim/

34

spirekreativ.no facebook.com/spirekreativ

VI STØTTER ULLENSAKER KULTURHUS

Kontakt oss på: kulturhuset@ullensaker.kommune.no


Alt under ett tak 150 butikker & spisesteder, 800 innendørs parkeringsplasser!

Egon

Dominos

Bowlers

Jordbærpikene

Sumo

Instagram @jessheimstorsenter Facebook Jessheim Storsenter Snapchat jessheimss www.jessheimstorsenter.no

VI STØTTER ULLENSAKER KULTURHUS

35


Din lokale Sparebank! Besøk oss i Trondheimsveien 84 – midt i Jessheim sentrum

24t – varebiler, lastebiler og kranbiler i alle størrelser Tlf 63 94 38 80 Industrivegen 22, 2069 Jessheim

Jessheim Storsenter - Plan 1 Tlf. 920 16 910 - www.fridays.no

KULTURBANKEN MATOG OG OPPLEVELSER OPPLEVELSER MAT

ALT FRA VERDENSSTJERNER TIL LOKALE HELTER!

«For sånne som oss»

På Ullensaker kino ser du de nyeste filmene! Våre 3 moderne kinosaler har komfortable seter og topp teknisk utstyr. Film er best på kino!

Vi er en alle tiders arena for arbeidstrening i Ullensaker kommune. Inkludering og arbeidsglede skaper «gnisten» og den livsviktige livslysten.

Følg Facebook for avvik av åpningstider og program www.facebook.com/Kulturbanken-Kreti-Pleti www.kretiogpleti.no

ullensakerkino.no

Vi drifter kafé, kantine samt kiosk og billettsalg for kino og kulturhus.

VELKOMMEN! ÅPNINGSTIDER: Mandag til fredag 08-21 Lørdag 10-21 l Søndag 12-21

36

Storgt. 13 • 2050 Jessheim Tlf 62 78 11 90 • www.jobzone.no

VI STØTTER ULLENSAKER KULTURHUS

Energiveien 5, 2069 Jessheim Tlf 63 94 22 60 • www.hellvikhus.no

Profile for spirekreativ

Ullensaker kulturhus program høst 2019  

Ullensaker kulturhus program høst 2019