Page 1


1. oldal - Psych 2-3. oldal 4-5. oldal - glee 6-7. oldal 8-9. oldal - Magyarok a filmgyártásban Koltai Lajos 10. oldal - Bored to Death 11. oldal 12. oldal 13. oldal - A hónap ???? Dolgai - Fűves 14. oldal - Cikkírókat keresünk Mostantól a sorozat címére kattintva röktön eljutsz a sorozathoz (a mi weboldalukon), azaz azonnal le is töltheted.

Tartalomjegyzék


Az oldalon található leírás kissé félre tájékoztathat miszerint Shawn-nak sanyarú gyerekkora volt. Ez nem igaz, valójában a minden rész elején megtalálható visszatekintésekből megtudhatjuk, hogy igenis elég izgalmas és néha kissé furcsa dolgokban vehetett részt, még azt is megtanulta, hogy hogyan szabaduljon ki egy autó csomagtartójából. Édesapja azért tanított neki mindenfélét, hogy kiváló rendőr váljon belőle, de ő úgy döntött, hogy inkább a könnyebb utat választja (pontosabban utakat) így rengeteg munkahelyen megfordult, végül viszont mégis csak a rendőrségen kötött ki viszont kamu látnokként nem pedig rendőrként. Két kedvenc részem is van az egyik a 3. évad utolsó, a másik pedig a 4. évad 9. része. A többi rész is jó, de ez a 2 rész sokkal izgalmasabb és komolyabb hanvételű mint a többi.

-1-


Vannak olyan sorozatok, amelyek egy idő után elfáradnak, és ahhoz, hogy továbbra is izgalmasak maradjanak, „vérfrissítésre”, egy vadonatúj cselekményszálra van szükségük. A Tuti gimi is ezek közé tartozik. Az első 4 évad hűen tükrözi a magyar címet (ami véleményem szerint egy borzalmas fordítás eredménye), majd az 5. évadtól a felnőtté vált főhősök életét követhetjük nyomon. De kik ezek a tipikusnak nevezhető karakterek? Elsőként nézzük Lucas és Nathan jellemét. Az egyik jóérzésű, szorgalmas fiú, aki tudja, mik az igazi értékek az életben, míg a másiknak fontosabbak a csajok meg a pénz a barátságnál, emberségnél. Hiába nőtt föl Lucas apa nélkül, mégis kiegyensúlyozott családi életet élhetett, hála édesanyjának és tragikus sorsú nagybátyjának. Nathan teljes családban nevelkedett, de a boldog gyermekkor kimaradt az életéből. Haley és Brooke közt is óriási különbségek fedezhetőek fel. Egyikük szorgalmas, fáradhatatlan, aki a tanulás mellett kisegít egy kávéházban, és még diákokat is oktat (ami végül az egész életét meghatározza). A másik a bulizásnak él, rendkívül szabadszellemű és határozottan éretlen lány, akit többen utálnak, mint kedvelnek. Ja, és természetesen ő a pompon-lányok vezetője, mert az annyira menő! Végül, de nem utolsó sorban pedig Peytonről szóljunk pár szót. Itt ez a gyönyörű lány, akinek valami megmagyarázhatatlan szomorúság árad a szemeiből... Az életében bekövetkező tragikus

-2-

Írta :Orshe


események sorozata egyenesen vezetett a „meg nem értett művészlélek” – sztereotípiához. Idővel mindenki életébe beköszönt a szerelem, de még mielőtt azt gondolnánk, hogy tényleg olyan egyszerű és boldog az élet, mint kiskorunkban gondoltuk, felbukkannak gonosz hősök is a sors szerepében tetszelegve, hogy galibát okozzanak. Ha csak szerelemről és ármánykodásról szólna a sorozat, akkor egy latin-amerikai szappanoperát is választhatnánk helyette. Ennél sokkal többről van szó! Minden egyes epizód megtanít valamire. Olyan dolgokat mond ki nyíltan, amit mindannyian szeretnénk hallani, de senki nem meri az arcunkba vágni. Kis túlzással azt is mondhatnánk, az életre tanít – persze némi hollywoodi púder mögé rejtve. Rámutat arra, hogy kortól függetlenül, akár 20, akár 40 évesen is képesek vagyunk a változásra, csak szükség van olyan emberekre, akik elindítják és segítenek véghez vinni azt. Gondoljunk csak Nathanre, Brooke-ra vagy akár Dan Scottra. A 7. évadban a megbocsátás is terítékre kerül, az, hogy vannak olyan hibák, amelyek megbocsáthatatlanok vagy legalábbis hosszú ideig kell vezekelni miattuk. Zárásképpen szeretném felhívni a „zenerajongók” figyelmét a sorozatra, ugyanis olyan zenészek tűnnek fel a One Tree Hill kamerái előtt, mint Gavin DeGraw, Pete Wentz vagy a mostanában oly sikeres Noisettes zenekar. Ráadásul minden egyes epizód címét egy-egy sláger ihleti.

Írta :Orshe

-3-


Be kell vallanom először vegyes érzésekkel ültem le a monitorom elé, hogy elkezdjem a szokásos nyári nagy sorozatdarálást. Tudniillik én minden nyáron kinézek magamnak egy-két olyan sorozatot, amit vagy időm hiányában nem tudtam nézni vagy, mert elsőre nem nyerte el a tetszésemet. A Fox 2009-es újonca is ezek közé tartozott. A pilot epizódot kicsit sutának és nagyon erőtlennek éreztem. Egy-két vicessebb jelentet persze volt benne és a zenék is hellyel közzel a helyén voltak. Mindez történt még a tavalyi évben. Akkor pihenőre is tettem a sorozatot, hiszen várni kellett a sorozatra még egy nyarat, mert az csak szeptemberben folytatódott. Akkor viszont már nem kezdtem el nézni. Aztán egyre többet láttam különböző sorozatokkal foglalkozó oldalakon, hogy milyen jó nézettsége van illetve milyen jó viszhangot, kritikákat kapott. És ezen felkerekedve úgy gondoltam egy próbát megér. Szóval az első epizódot is megnéztem, aztán a másodikat és így tovább egészen az ötödik részig, amikor kicsit megváltozott a sorozat. Félreértés ne essék ez nem egy olyan sorozat, ahol rá kell jönni, hogy ki a gyilkos, vagy valami mély tartalmat, értelmet kelljen keresni a történet mögött. Ez a sorozat kifejezetten iskolapéldája az olyan sorozatoknak, amelyeket nézni kell és élvezni, tehát kifejezetten feelgood sorozat (ebben persze nagy szerepe van a zenéknek). Szóval az ötödik résztől elkezdtem élveznia sorozatot, a poénok egyre jobbak és jobbak lettek és a szereplőket is kezdtem megkedvelni.

-4-

Írta :AttikA


Fiú létemre mondom, aki enyhén szólva nemigazán kedveli napjaink egyre megfakuló High School Musical sorozatát, elnyerte a tetszésemet és egyszerűen nem tudtam abbahgyni a sorozatot. Tökéletes nyári kikapcsolódás és mindenkinek csak ajánlani tudom. Most kicsit áttérnék akkor így a végére a történetre. Röviden: Egy amerikai középiskola lenézett és kigúnyolt kóruscsapatával találjuk szembe magunkat, amely régen nagy sikereket ért el, de mára ez a hírnév megfakult. Ekkor az iskola spanyoltanára kapja meg a néhány fős kórus vezetését, aki eldönti, hogy visszaállítja a kórus régi dicsőségét. Ebben a pomponcsapat kapitánya vicces jelenetek sorozatán keresztül próbálja megakadájkozni. Közben szerelem, árulás, zene, zene és zene is bekerül a képpbe. A zenei repertoár nagyon színes napjaink slágereitől egészen Charlie Chaplinig szólalnak meg dalok. A szereplők pedig nem is színészek inkább énekesek, tehát jó hangokban sincs hiány. Szóval, aki egy kis nyári kikapcsolódásra vágyik, az azonnal töltse le a sorozat összes részét és a hozzátartozó zenei albumokat és nem kell mást tennie csak élvezni a látottakat és hallottakat.

Írta :AttikA

-5-


Ez a sorozat az HBO saját gyártású produkciója melynek a reklámja is 3 szó volt - Sex, Weed, Wine azaz Szex, Fű, Bor - nem véletlenül ez a három dolog mivel elég nagy szerepet játszik mindegyik a filmben szereplő 3 főszereplő (1 főszereplő és 2 nagy szerepet kapó mellékszereplő) életében. Az egész egy íróról szól akit elhagy a barátnője és könyvéhez sincs ihlete, ezért felad egy hírdetést amiben magánnyomozói munkát válal. Éredekes módon már aznap fel is hívják mivel “megfizethető áron” kinálja magát. Habár nem egy CSI, de valahogy meg van a feelingje a nyomozásainak, tele van poénnal és természetesen a mottóban szereplő dolgok se maradnak ki. Eddig 1 évad készült ami csupán 8 részes, szóval egy esős nyári napon könnyedén meg lehet nézni és még a kedvünk is jobblesz. Na meg persze talán az eső is eláll 240 perc azaz 4 óra elteltével. Az én kedvenc részem a 6. ha az egész sorozatot nem is, de azt az egyet mindenképpen nézzétek meg.

- 10 -


Ez az eddig 25 részt megélt sitcom igazi gyöngyszem, az egyik kedvencem persze az Író és kamuhős (Bored to Death) után és persze mint minden sorozatban itt is van kedvencem még pedig az igen fura és igen gyorsan beszélő Abed. Most sokan biztos elkezdtek jajgatni, hogy jójó, de feliratos. Lehet, hogy az, de aki nem tud elég gyorsan olvasni az csak nyom egy space gombot és a videó megáll, így kicsit több idő megézni egy részt, de hidjétek el megéri. A sorozat egy volt ügyvédről szól akiről kiderül, hogy hamis volt az éretségije, ezért vissza kell ülnie az iskola padba, de természetesen nem a 14-19 évesek közé kerül be (igen a 19 is ott van mivel vannak akik buknak és olyanok is akik nulladikba mennek), hanem egy közösségi gimnáziumba ahova a hozzá hasonlók kerülnek. A dolgok egy lány megimerésével válnak teljessé, akit azzal próbál felszedni, hogy elhiteti vele miszerint egy spanyol tanuló csoportot vezet (persze ez kamu, még spanyolul se tud), de a tanuló csoporton nem csak a lány jelenik meg hanem még jó páran akikkel késöbb össze barátkozik.

- 11 -


Az Aliens in America azaza a Kakukktojás című sorozat igazán megmutatja, hogy néhányan mennyire nem nyitottak és mennyire beszűkült tudattal rendelkeznek. Szegény pakisztáni cserediákról mindenki azonnal azt hiszi, hogy terrorista ebből jópár gubanc is lesz és a poénok nagyrésze is erre épít. Főszereplőnk aki egyben a narrátor is egy kissé zárkozott ezért nem igazán vannak barátai a suliban, sőt baleknak gondolják (az is), ezért Édesanya úgy dönt az iskolai tanácsadó javallatára, hogy hozatneki barátot egy cserediák program keretében, persze a fiú azonnal ellenkezik, de anyja nem enged. A család minden tagja meglepődik mikor nem egy svájci vagy angliai hanem egy pakisztáni gyerek érkezik és azonnal ők is elkezdenek aggódni, hogy terrorista. Főszereplőnk viszont hamar összebarátkozik vele mivel emiatt Raja (a cserediák) is hamar a kiközösítettek/ különcök közé kerül. Az anya viszont nagyon elkezd aggódni amikor Raja egyik imátságában fia is részt vesz. Az oldalon lévő leírásban egy kisseb baki miszerint “A fiú elhatározza, hogyha nem sikerül barátokra szert tennie, akkor “importálni” fog egyet. Rábeszéli a szüleit, hogy vegyenek részt a diákcsere programban.” ez nem így történik, én már leírtam a helyes verziót.

- 12 -


A hónap

dolgai

Ezen új rovatomban minden hónapban kiválasztok egy témát amihez leírok dolgokat amik hozzá kapcsolódnak vagy feltúrbózzák kicsit, mindegyikhez tartozik egy link amin keresztül letöltheted/megveheted/többet megtudhatsz a termékről. E havi téma a Fű (Weed).

- 13 -


Még mindig keresünk lelkes cikkírókat. Jelentekezni továbbra is a shark11@sorozatokingyen.webatu.com e-mail címen lehet a feltétel még mindig egy 20-22-es betűmérettel rendelkező 1 vagy 2 oldalas iromány word vagy szerkesztehtő pdf formátumban.

- 14 -

Magazin Vol.3  
Magazin Vol.3  

SorozatokIngyen Magazin