förskola och skola

Page 1

förskola och skola

Möbler för skola och förskola

Vi är SONO – helhetsleverantören med unik kompetens inom behovsanpassade lösningar för skola och förskola, kontor, industri samt vård och omsorg. SONO fogar över egna välkända varumärken med ett gediget och brett sortiment. Vi delar gärna med oss av vår mångåriga kunskap och anpassar inredningen efter de behov och unika förutsättningar som finns i varje projekt. Vi har möbler för alla typer av miljöer och storlekar. Vi samarbetar även med externa leverantörer för att skapa valfrihet och handlingsutrymme för dig som kund.

Möbler för skola och förskola ska vara funktionella, ergonomiska, hållbara och klara kraftiga påfrestningar samt vara inspirerande och bjuda in till kreativitet. Livet tar sin början i förskola/ skola, därför är det av högsta vikt att förutsättningarna är de bästa. Vi anser att ergonomiska och aktivitetsbaserade möbler bidrar till en god start i livet.

Vi på SONO värnar om hållbar produktion, smarta miljöval, långsiktiga och medvetna inköp, återanvändning samt renovering av möbler. Det cirkulära möbelflödet är för oss en självklarhet med hänsyn tagen till nyttjandet av jordens begränsade resurser. När vi talar om våra produkter har vi alltid som utgångpunkt att de skall hålla över tid och vara hållbara ur ett ekologiskt- och designerperspektiv. Möblerna vi levererar skall fungera i många år utan att bli slitna eller otidsenliga.

- 3förskola och skola

Inredningshjälp för dina projekt

Det bästa möblemanget är det som är anpassat efter de behov och unika förutsättningar som finns i varje skolmiljö. En beställning av oss kan aldrig vara för stor eller för liten.

Vi på SONO möter de krav som samhället har på dagens förskolor och skolor. Vi tillgänglighetsanpassar och modifierar gärna vår standard för att du som kund ska vara nöjd. Vi vill stoltsera med våra projekt, därför är det av yttersta vikt att du som kund är helt tillfredsställd med våra inredningslösningar.

Skolmöbler ska effektivisera skolgången och främja en god hälsa hos elever och lärare. Tillsammans hittar vi lösningar genom att diskutera materialval, former och de tekniska lösningar som behövs för att förvandla dina idéer till verklighet.

Vi har ett nära samarbete med byggare och arkitekter. När du väljer oss som leverantör får du inte bara hållbara produkter, du får en komplett helhetslösning baserad på råd från vårt erfarna och kompetenta team av inredningssäljare.

- 5förskola och skola
- 6 -

Inredningsprocess med fyra steg

Steg ett - Analys, förslag och offert

Vi utgår alltid från era behov och er budget när vi tar fram inredningsförslag. Tillsammans gör vi en analys av era behov. Vi gör sedan ett ritningsförslag i ett 3D-program och ihop med förslaget ger vi en offert på samtlig inredning.

Steg två - Beslutsprocess och order

Projektledningen tar vid och vi som leverantör hjälper dig att driva det framåt. Med allt ifrån orderläggning till leveransplanering.

Steg tre - Leverans och montering

Leveransen är en av de viktigaste delarna i projektet. Vi planerar att allt kommer fram till rätt plats i rätt tid och ser till att våra montörer tar emot möblerna, monterar dem och placerar ut enligt ritning. Vi sorterar allt emballage på ett miljövänligt sätt och lämnar på återvinningscentral.

Steg fyra - Utvärdering

För oss är det viktigt att ha en långvarig relation med våra kunder. Vi säkerställer därför att allt fungerat som ni förväntat er samt utvärderar projektet. Vi strävar alltid efter att förbättra våra tjänster och tar tacksamt emot feedback.

förskola och skola - 7 -

Presentation i 3D-format

Analys, förslag och offert - Vi utgår alltid från era behov och er budget när vi tar fram inredningsförslag. Tillsammans gör vi en analys av era behov. Vi gör sedan ett ritningsförslag i ett 3D-program och ihop med förslaget ger vi en offert på samtlig inredning.

förskola och skola
- 8 -
SARA SVÄNGD 30° BIKE IT 2.0 SCHOOL ATLAS 1132 ATLAS 2117 BORD 3.4.5 ATLAS 1130 ATLAS 1130 ATLAS 2110 ADD 5901W ATLAS 2114 ATLAS 1133 ATLAS 2118 3X STIG 1,5-FACK 3X STIG 1,5 FACK STIG 90° 2-FACK STIG 3-FACK
- 9 -
- 10 -

Kvalitet för en bättre miljö

SONO värnar om miljön och vårt mål är att arbeta med de mest miljöanpassade material och metoder som finns på marknaden. Vårt sortiment består av en bred produktflora som bidrar till en hållbar arbetsvardag. För att säkerställa hållbarheten tas både kvalitet, miljö och den sociala dimensionen i beaktning vilket resulterar i att stora delar av vårt sortiment är certifierade enligt bland annat Eco lable och Möbelfakta.

I en värld med begränsade naturtillgångar är det viktigt att nyttja dessa på ett ansvarsfullt sätt utan att göra avkall på kvaliteten. Hög kvalitet med minimal miljöpåverkan är ledord som genomsyrar

SONOs verksamhet. Genom omvärldsanalyser och annan faktainsamling är vi väl insatta i förändringar som sker inom de områden som vi verkar och är rustade för att ställa om vår verksamhet efter dessa förändringar.

Vi arbetar för att skydda miljön och förebygger för minimering av föroreningar och för att säkra att hela ledet i vår process är så hållbar som möjligt ur ett miljöperspektiv.

Miljövänligt

förskola och skola - 11 -
100% FSCcertifierat trä Bio-bränsle
vattenbaserat lim & lack 80% återvunnet material till spånskivor Återvunnet stål Mål:
0% spill Ö T K HÖ A E M Minska
med 70% till 2030 FSC/PEFC -certifierat trä
0% spill Återvunnet stål
Miljövänligt
100% materialanvändning,
utsläppen
Mål: 100% materialanvändning.
vattenbaserat lim och lack 80% återvunnet material till spånskivor

Några av våra samarbetspartners

När du väljer oss som leverantör får du inte bara hållbara produkter, utan en komplett lösning baserad på specialistråd. Varje kund är unik och tillsammans med våra noga utvalda samarbetspartners skapar vi miljöer och inredningar som håller länge.

Hos oss kan du förvänta dig produkter av marknadsledande kvalitet i kombination med utmärkta råd från ett kompetent rådgivarteam med över 130 års erfarenhet.

förskola och skola
- 12 -

Götessons

Johanson Design Zilenzio
- 13 -
Malmstolen

Sjöbergs Workbenches

Hyllteknik

Ege Carpets

Kallin och Franzén
- 14 -
Jeltec Belid Lintex
- 15 -
BK Library

Vårt egna möbelsortiment

Vi på SONO erbjuder ett brett sortiment av egna produkter från våra varumärken Form & Miljö, Tranås Skolmöbler, Ergoff och Sarpsborg Metall. Våra möbler andas kvalitet, hållbarhet och gedigenhet och är med dig från åren på förskolan till vardagen på arbetsplatsen. Våra möbler är till för att användas mycket och ofta samt i olika miljöer och vi utmanar gärna en intetsägande skolmiljö med fräcka och inspirerande miljöer från våra olika varumärken. Värt att tillägga är att våra populära skolserier gör sig minst lika bra i arbetsplatsens matsal, samtalsrum eller konferensrum. Våra möbler har fler än bara ett användningsområde.

Vi värnar om en hållbar vardag och med hjälp av rätt möbler och inredning är vi en i ledet att eftersträva en såväl miljömedveten som ergonomisk skolvardag. Som en del i vårt hållbarhetsarbete, och för att minska klimatpåverkan, erbjuder vi återbrukade möbler av god design och hög kvalitet. Vi överlämnar bara möbler med lång livslängd, såväl återbrukade som egna möbler.

Många av våra produkter har Möbelfakta-certifiering. Möbelfakta är en oberoende certifiering som bekräftar att möbeln uppfyller hög standard på kvalitet, funktion och hållbarhet. Genom att märka våra produkter med Möbelfakta visar vi på SONO att vi strävar efter att skapa produkter av högsta kvalitet. Du som kund kan vara säker på att du väljer inredning som inte bara är snygg och funktionell, utan också hållbar och pålitlig på lång sikt.

förskola och skola
- 16 -

stol

bord

ADD
DONUT bord NIAN elevstol ATLAS 2114 elevstol TITTUT fåtölj ATLAS 2111 elevstol CIRKUM soffa ATLAS 1128 elevbord DONUT bord FEMMAN elevstol
- 17 -
ADD
soffa
128 elevbord
- 18 -

Vi förstår vad du behöver

Vi möblerar såväl klassrum och matsal som kringutrymmen. Vi väljer tillsammans med dig möbler efter skolans olika rum och hittar en balans och harmoni mellan lös inredning, fast inredning och rummet de befinner sig i. Vi förstår vad du behöver och hjälper dig att skapa bästa förutsättningarna för elever och personal.

På bild syns elevstol Strong och Combibord i rektangulärt och trapetsformat utförande. Matsalen är möblerad med stol Add Wood, en stol i vitpigmenterad ek, och bord Zeb och Zam. I allutrymmet syns vår Cirkum-serie och pall Marie.

- 19 -
förskola och skola - 20 -

Rum i rummet

Att kunna skärma av är viktigt både i utbildningssyfte och för eleverna. Ibland kan eleverna behöva sitta ostörda från varandra, ibland kan några behöva sitta tillsammans för att lösa en uppgift och ibland behöver eleverna bara koppla av en stund för sig själva. Att skapa dessa sociala, eller icke-sociala, ytor bidrar till att fler aktiviteter kan utföras i samma rum utan att behöva byta miljö.

På bild syns vår stapelbara elevstol Smile. Smile har inbyggd rörelse med sadelformad sits som bidrar till aktivt sittande samt ökar blodcirkulationen. Stolen är framåthängd vilket gör den lätt att hänga upp på bordet då det inte är några ben som stör.

- 21 -
- 22 -

Färg och form

Våra kunniga inredningssäljare har tränat öga för färg och form och har inrett skolor landet över. Att kombinera färger, former, strukturer och material skapar dynamik i rummet och inbjuder till kreativitet och roligt lärande.

På bild syns vår massiva trästol Ruth i sobra kulörer som harmoniserar med varandra. Ruth passar bra som matsalsstol och i uppehållsrum. Med en hård kärna av trä har Ruth ett mjukt uttryck med dess runda och avskalade former.

- 23 -

förskola och skola

Besök våra utställningar

Besök våra showrooms och låt dig inspireras. Här får du professionell hjälp av våra kunniga medarbetare. Vi bokar gärna ett möte med dig för att berätta mer om hur vi kan hjälpa till med kreativa inredningslösningar för just ditt projekt.

Med marknadens bredaste sortiment för skolan och förskola möter vi alla behov och ger största valmöjlighet för att skapa miljöer att trivas i varje dag, genom hela livet.

- 24 -

Tranås

I Tranås ligger vårt helt nybyggda svenska centrallager. Här ryms lager, montering, kontor och utställning uppdelat på ca 25 000 kvm.

Besök oss för att få inspiration av inredning och förvaringslösningar för kontor, industri och skola.

Besöksadress

Lussebogatan 6

573 92 Tranås 010-161 54 00

Stockholm

I vår utställning i Stockholm finns ett stort materialbibliotek med tyger och material från våra leverantörer. Detta ger er möjlighet att skräddarsy era tillval och se och känna på tygerna innan ni bestämmer er.

Här finns även möjlighet att provsitta möbler och få mer information om våra produkter.

Besöksadress

Södermalmsallén 14

118 63 Stockholm 010-161 54 00

- 25 -

Jönköping

Vårt kontor i Jönköping finns i Stigamo, i nybyggda lokaler i anslutning till Sonos 25 000m 2 stora logistikcenter.

Här finns inredning från samtliga av våra affärsområden och du kan med enkelhet besöka oss för att se vårt breda utbud.

Besöksadress

Södra Stigamovägen 13

556 50 Jönköping

010-161 54 00

Uppsala

Vårt kontor i Uppsala finns på företagshotellet Kristallen. Här har du möjlighet att prova ut stolar, få information om ergonomi samt få inredningsförslag. Här kan du också inspireras av möbler och utrustning till din arbetsplats.

Besöksadress

Axel Johanssons gata 6, ingång E

754 50 Uppsala

010-161 54 00

- 26 -
förskola och skola

Malmö

Malmökontoret har sina kontorslokaler i

The Point på Hyllie i Malmö.

Byggnaden som är nybyggd och klassad

”miljöbyggnad silver” ligger endast 50 m

från Hyllie tågstation. Här har vi en stor utställning som visar vår bredd av möbler för offentlig miljö.

Besöksadress

Hyllie Stationstorg 31

215 32 Malmö

010-161 54 00

Göteborg

Vi finns i ljusa, moderna lokaler i Högsbo industriområde i Västra Fölunda. Här hittar ni utställningar för både kontor, industri och skola.

Välkomna hit för att få inspiration och för att ”klämma och känna” på våra produkter.

Besöksadress

J A Gahms gata 6

421 31 Västra Frölunda 010-161 54 00

- 27 -

Sono Sverige | tel.nr. 010-161 54 00 | info@sono.se

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.