Page 1

PEČI TKAN - PEČI NA PELETE (kurite lahko tudi na drva)

1

Ogrevanje

NOVOST NA TRGU

SVETTOPLOTE

Peči TKAN

Peči FK

Zalogovniki toplote AK

1


2 | Peč na pelete in polena TKAN

PEČI SERIJE TKAN

Kakovostna, zanesljiva, prilagodljiva ter ekonomična izbira.

2 peči v eni - PEČ NA LESNO BIOMASO: POLENA TER NA PELETE Univerzalnost in nizki stroški ogrevanja Znano je, da je ogrevanje na pelete več kot 60% cenejše kot ogrevanje na kurilno olje. Na trgu energentov dandanes opažamo pogoste spremembe. Cene se nenehno spreminjajo. Pustite si možnost izbire. V pečeh TKAN lahko kurimo na: - pelete, - lesno biomaso, polena, drva, - ostalo biomaso: sadne peške, opilki,... Preklop med posameznimi vrstami goriva je sekunden in zelo enostaven - brez fizičnih posegov na peči.

Udobje Dandanes ne najdemo časa za vse, kar bi si želeli. Tako so tudi pri ogrevanju naše zahteve vedno višje. * kurite na pelete in uživajte udobje kot da bi kurili na kurilno olje (avtomatski vžig-elektro grelec in regulacija); * nastavite si ogrevalni režim za vsak dan posebej; * ko vas ni doma kurite na pelete, ko se vrnete namečite v peč drva - ta se vam bodo preko peletov tudi vžgala; * velik zalogovnik za pelete poskrbi, da je le 1-2 kratno polnjenje zalogovnika dovolj za cel teden ogrevanja; * velik nalagalni prostor za drva oziroma polena vam omogoča, da bo eno ali dvoje nalaganje dovolj za ves dan; * mogoč je tudi dokup GPRS modula, ki omogoča daljinsko vžiganje in krmiljenje peči; * moderna avtomatika (slovenski proizvajalec) vam omogoča visoko učinkovitost ter enostavno upravljanje peči.

Energetska učinkovitost Izgorevanje v peči TKAN ne deluje na podlagi naravnega vleka zraka, ampak na podlagi prisilnega vpihovanja zraka (tudi ko kurimo na drva oz. polena). Turbolatorji - usmerjevalci dimnih plinov ter dolga pot dimnih plinov, sonda dimnih plinov (temeperaturo lahko kadarkoli odčitate) poskrbijo za visok izkoristek izgorevanja - preko 90%. Zato je peč upravičena tudi do subvencije ekosklada.

Kakovost Peči TKAN so v celoti (ne samo npr. toplotni izmenjevalci) izdelane iz kakovostne kotlovske pločevine, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo, posebna konstrukcijska izvedba pa visok toplotni izkoristek med 90 in 95%. V proizvodnji se uporavlja robotsko rezanje, robotsko CNC plazma varjenje, idr. Slogan proizvajalca je “Kvaliteta brez kompromisa”.

Zanesljivost in varnost Peč TKAN je bistveno manj občutljiva na kvaliteto peletov kot so peletni gorilci, saj ima integrirano kurišče za pelete, v katerem je večja količina peletov. Prav tako ima zelo važno funkcijo “keep fire”, ki ohranja žerjavico peletov in se zato električni grelec, ki skrbi za vžig, vedno znova ne vklaplja kot pri gorilcih. Pri gorilcih je pogosto edini varnostni sistem plastična cev, ki zgori ali gasilec, ki zmoči pelete, če prihaja do povratka plamena. Peč TKAN pa je narejena za varno uporabo s številnimi naprednimi varnostnimi sistemi, ki jih najdemo v bistveno dražjih pečeh: dvonivojski polž, zvezdasti prekucnik peletov, dvosmerno vpihovanje zraka, hladilne spirale, varovalo za elektroniko, itd.

Certifikati in subvencija Ekosklada Kakovost peči TKAN potrjuje več različnih certifikatov - med njimi tudi certifikat o ustreznosti (ki potrjuje skladnost z več glavnimi standardi) izdan s strani “Slovenskega instituta za meroslovje - SiQ”. Zaradi visokega izkoristka nad 90%, ustrezne emisije CO in prašnih delcev je peč upravičena do subvencije Ekosklada.


Peč na pelete in polena TKAN | 3

TKAN

1. Peč TKAN 2. Kurišče za pelete (nad: kurišče in nalagalni del za polena) 3. Zalogovnik za pelete 4. Polžni transporter 5. Redukcijski motor 6. Avtomatika, krmiljenje s prikazovalnikom 7. Priključki za toplo in hladno vodo (1 cola in 5/4 cole) 8. Ventilator (zraven 10) 9. Turbolator 10. Varnostna loputa

Tip peči

TKAN 1 TKAN 2

Moč kW

20-35 40-60

Dimenzije (v mm) A

B

C

F

H

520 570

885 960

1223 1280

fi 180 fi 200

1420 1480

Priiklop za dimnik je za TKAN1 180 za TKAN2 200 mm

Peč TKAN je kompletna rešitev sestavljena iz glavnih delov: kurilne enote, posode za pelete ali drugo kurivo, dozirne enote za avtomatsko dodajanja kuriva, ventilatorja za dovod zgorevalnega zraka, sonde za merjenje dimnih plinov, enote za vžiganje, upravljalne enote s prikazovalnikom za prikaz in nastavljanje delovanja sistema.

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA Kdo naj se odloči za peč TKAN? Za peč Tkan se odločite vsi, ki se želite ogrevati na moderen, udoben in poceni način. Tovrstno ogrevanje je tudi zelo ekološko, saj so peleti, drva CO nevtralni. Z uporabo peletov se ogrevate enkrat ceneje kot na kurilno olje, kadar pa želite lahko v nekaj sekundah preklopite na drva oziroma polena. Pri investiciji v peč TKAN dobite izjemno veliko za vaš denar. Uporaba peči je enostavna in udobna: pri peletih enkrat do dvakrat tedensko napolnite zalogovnik s peleti, pri uporabi polen pa je ponavadi dovolj enkrat, dvakrat dnevno nalaganje s poleni. Peč vam nudi veliko udobja: nastavitve ogrevalnih režimov po posameznih dnevih, avtomatski vžig, avtomatsko delovanje, prižiganje polen z rabo peletov. Gre za kakovostno, zanesljivo, prilagodljivo ter ekonomično izbiro. Prednosti peči TKAN? * nastavljanje različnih ogrevalnih režimov za posamezne dni; * Kompletna rešitev: kotel, krmiljenje s prikazovalnikom, transportni * velik nalagalni del za polena (ponavadi dovolj enkrat dnevno nalapolž, 240l zalogovnik za pelete (vse to je že v kompletu); ganje); * možnost kurjenja na pelete (tudi ostalo biomaso) ali na drva; * 240 literski zalogovnik za pelete (dovolj za 3-7 dni); * neodvisnost od samo enega energenta; * možnost priklopa polža in zalogovnika tako z leve kot z desne * avtomatizirana uporaba peči, enostavno upravljanje; strani; * kvaliteta ter skladnost s standardi - več certifikatov; * možnost dokupa modula GPRS - daljinski vžig in krmiljenje peči; * dolga življenjska doba (kakovostna kotlovska pločevina - 4mm ali * ugodna cena; več, brezšivne cevi, kurišče iz sive litine obloženo z masivnimi izola* visoka varnost: dvonivojsko podajanje peletov, zvezadsti precijskimi materiali); kucnik, dvosmerno vpihovanje zraka, hladilna špirala, itd.; * nizki stroški vzdrževanja (ni potrebe po periodičnem vzdrževanju); * subvencije Ekosklada. * visok izkoristek - nad 90% (izgorevanje na podlagi prisilnega vpihovanja zraka, turbolator, sonda dimnih izpustov, ...);


4 | Peč na polena, drva z prisilnim vpihovanjem zraka

Kakovostna tehnologija ogrevanja za zmerno ceno.

PEČI SERIJE FK

PEČI NA TRDA GORIVA S PRISILNIM VPIHOVANJEM ZRAKA Klasičen posebnež Peč ima na prvi pogled veliko skupnega s klasičnimi pečmi na trda goriva, toda ko pogledamo podrobneje opazimo pomembne razlike. Najpomembnejša je ta, da v tej peči izgorevanje ne poteka z naravnim vlekom skozi dimnik, ampak s prisilnim vpihovanjem zraka s pomočjo centrifugalnega ventilatorja.

Učinkovitost Prav prisilno vpihovanje zraka poskrbi za boljše izgorevanje, kar pomeni skupaj z daljšimi dimnimi potmi, turbolatorjem - usmerjevalcem dimnih plinov, višjo energetsko učinkovitost: med 80 in 90%. Zaradi ventilatorja hitreje dosežemo delovno temperaturo in tudi skoraj nemogoče je, da bi se ogenj ugasnil med delovanjem peči (kot takrat, ko se kot pri klasični zapre loputa za vlek zraka). Ventilator je nameščen na zadnji strani peči: zrak po kanalih doteka naprej pod kurišče. Na zgornjih vratcih pa je še nameščen sekundarni dovod zraka, ki poleg funkcije zgorevanja preprečuje izhod dima iz peči, ko se vratica odprejo.

Udobje Peč FK ima veliko t.i. kurišče z zgornjim izgorevanjem in je tako primerno za rabo lesa, polen, premoga in ostale biomase. Velik nakladalno izgorevalni del omogoča, da je eno ali dvoje polnjenje z gorivom ponavadi dovolj za celodnevno kurjenje, v ugodnih razmerah pa še za dlje.

Neposredno na peč lahko vežemo tudi sobni termostat, obtočno črpalko, črpalko za bojler sanitarne vode, temperaturno sondo za bojler (priložena).

1. Automatika 2. Odzračevanje ter automatika (odvisno od izvedbe) 3. Konektor 4. Turbolator NA VOLJO TUDI KOT PEČ BREZ PRISILNEGA 5. Ventilator VPIHA ZRAKA (K-serija peči)


Peči na polena, drva s prisilnim vpihovanjem zraka, ostale peči | 5

PEČI SERIJE FK

Tip peči

enota

FK 1

FK 2

FK 3

Moč

kW

18-23

25-33

33-40 130

Nalagalni prostor

litrov

80

90

Količina vode v kotlu

litrov

55

72

87

Masa kotla

kg

238

295

326

Temp. dimnih plinov

°C

200

200

200

Maks. delovni tlak

bar

3

3

3

Maks. temp. potisnega

°C

90

90

90

°C

50

50

50

voda Min. temp. povratnega voda

Dimenzije in mere

A B H C D E F

mm mm mm mm mm mm mm

FK 18 458 790 1005 810 160 408 528

Na voljo tudi FK3: 40-50 kW FK 25 528 885 1105 910 180 504 530

FK 33 578 955 1160 965 200 576 497

G N K D1 D2 D3 D4

enota mm mm mm col col col col

FK 18 520 100 360 1/2 1/2 1/2 1

FK 25 560 64 400 1/2 1/2 1/2 1

FK 33 576 80 420 1/2 1/2 1/2 5/4

NUDIMO VAM TUDI OSTALE PEČI C -Pelet

Gasogenerator - Peč na temelju pirolize

Klasična peč s prilagojenimi spodnjimi vrati z gorilnikom za izgorevanje peletov. Dodan je tudi zalogovnik peletov ter polžni transporter, ki omogoča več dnevno uporabo peletov brez dopololnjevanja zalogovnika. Mogoča je tudi kombinacija z vgrajenim bojlerjem.

Zgorevanje poteka pod nakladalnim prostorom pri zelo visokih temperaturah. Tukaj dimni plini dodatno izgorevajo, s čimer dobimo še višjo učinkovitost peči. Obvezna uporaba zalogovnika toplote.


6 | Večji sistemi TKAN

PEČI SERIJE C, R

PEČI SERIJE K

TRAJNOŽAREČE POKONČNE PEČI

TŽ PEČI Z ZGORNJIM NALAGANJE

Moč - 18 kW - 25 kW - 33 kW - 40 kW

- 50 kW - 65 kW - 80 kW

Peči C - serije zaznamuje klasična pokončna oblika, odlikuje jih pa velik nalagalni prostor za drva in vrata za nalaganje ter čiščenje po celotni širini peči. Na voljo je v naslednjih različicah: - brez bojlerja - z elektro gretjem - s 100l bojlerjem - s peletnim gorilcem

Moči - 25 kW - 40 kW

- 33 kW - 50 kW

kot serija R: - 65 kW - 80kW - 100kW -120kW - 140kW - 170kW - 200kW - 250 kW -170kW

Klasična trajnožareča peč z zgornjim nalaganjem. Kotli serije K imajo ti. spodnje izgorevanje in so izrazito trajnožareči - mogoče jih je napolniti do samih vrat za nalaganje - brez bojazni, da bi ogenj ugasnil. Peč ima zelo velik prostor za nalaganje, tako, da je mogoča celodnevna uporaba kotla z enim ali dvemi polnjenji.

TKAN - do 300kW PEČI NA PELETE ZA VEČJE ZAHTEVE

Poleg peči na biomaso TKAN1 in TKAN2 vam nudimo tudi večje peči za večje objekte. To so peči za biomaso moči od 80 do 300kW in spadajo v skupino industrijskih peči na biomaso. Zraven industrijskih peči TKAN je tudi (dnevni) silos za pelete - volumna 800 litrov. Le-tega je mogoče čelno ali bočno povezati z večjim silosom, ki ga naredi kupec glede na dimenzije razpoložljivega prostora in se poveže z manjšim z uporabo polžnega transporterja. Avtomatika podpira priključitev motorja tega polžnega transporterja. Industrijski kotli TKAN so Vam na voljo v močeh: - 80 kW - 100 kW - 150 kW - 200 kW - 250 kW - 300 kW


Zalogovniki toplote | 7

Zalogovniki toplote priključek 5/4 cole (za varnostni vod)

na voljo tudi s potopljenim nerjavečim bojlerjem za sanitarno vodo in ali z vgrajenimi spiralami za solarno ogrevanje

priklopi 5/4 cole (za več ogrevalnih krogov, ali za spajanje več zalogovnikov) nastavki 1/2 cole (za sonde, termometre) Dimenzije in mere (v mm) AK 500 litrov AK 800 litrov AK 1000 litrov AK 2000 litrov

d Hak Hom 650 1790 1250 800 1840 1250 800 2210 1700 kontaktirajte nas za mere

C 340 360 360

D 705 725 725

E 1125 1145 1145

F 1480 1510 1510

d1 5/4” 5/4” 5/4”

d2 1/2” 1/2” 1/2”

Akumulacija tople vode se lahko uporabi pri praktično vsakem kotlu. Še posebej priporočljiva je pri kotlu FK, ki ima prisilno zgorevanje s centrifugalnim ventilatorjem. Prav tako je nujna pri peči na pirolizo. Glavni razlogi za uporabo zalogovnika toplote: * daje nam možnost, da peč obratuje pri višjem temperaturnem režimu, kjer so izkoristki višji - boljši izkoristek; * ko peč deluje pri višjih režimih se ne pojavlja kondenzacija - daljša življenjska doba peči; * topla voda pri peči na drva, kroži po radijatorjih tudi ponoči, ko ne nalagamo na peč - manj dela s kurjenjem; * pri uporabi peletov - manj zagonov peči - daljša življenjska doba; * pri uporabi več ogrevalnih krogov omogoča dobro razdeljeno toploto v vsakem delu instalacije; * z uporabo zalogovnika in toplotnih izmenjevalcev enostavno zbiramo energijo pridobljeno z različnih virov: solarnimi kolektorji, peč na plin, peč na tekoča goriva, itd. Zalogovniki so iz konstrukcijskega jekla zaprti z uporabo avtomatskega zavarjevanja tako, da izdržijo pritiske do 5 barov. Poliuretanska izolacija skrbi za zelo nizke izgube - 0,3°C na uro. Priporočena velikost zalogovnika je od 30 do 50 litrov na kW peči.


Pridržujemo si pravico do tehničnih in barvnih sprememb glede na katalog. Prav tako ne nosimo odgovornosti za morebitne tiskarske napake.

O proizvajalcu Proizvajalec vseh izdelkov v katalogu je podjetje “Radijator Inženjering d.o.o.”, ki je izrazito v kvaliteto usmerjeno podjetje. O njihovi usmeritvi v kvaliteto pričajo številni certifikati: certifikat sistema kvalitete ISO 9001:2008 izdan s strani dveh svetovno priznanih hiš TÜV, LLOYD. Tudi njihovi izdelki so večkrat certificirani, med drugim tudi pri Slovenskem institutu za meroslovje - SiQ. Izdelki imajo ustrezne in potrjene CE oznake. Podjetje se že od 1985 leta ukvarja z proizvodnjo peči. Zaposluje preko 240 ljudi in zadnja leta beleži 30-40% rast. Usmerjeni so v evropski trg in v evropske zahteve. Prejeli so zasluženo nagrado srbski “Naj izvoznik leta 2008”. Proizvajajo peči za več vrhunskih znamk peči (avstrijskih, belgijskih, za katere povprašajte pri uvozniku) visokega ranga. Peči so plod evropskega znanja, saj jih razvijajo skupaj s temi podjetji. Proizvodnja peči se vrši iz kvalitenih materialov z uporabo najsodobnejše opreme za lasersko rezanje, CNC plazma postopek, robotsko varjenje.

Slogan podjetja se glasi “Kvaliteta brez kompromisa”.

DIN ISO 9001:2008 certified

Garancija in servis

februar 2011

Garancija na peči in za zalogovnike je dve leti. Pri priznanju garancije (ob upoštevanju navodil montažo) nudimo brezplačno zamenjavo oz. popravilo. Kakršne koli druge zahteve so izključene. Za servisne storitve skrbi uvoznik - Sojos d.o.o.

Cene Za cene oz. ponudbe nas kontaktirajte. Z veseljem Vam bomo ustregli in svetovali.

VAŠ KONTAKT: SOJOS d.o.o. Ulica Štefana Kovača 6 9224 Turnišče Tel: 070 / 850 850 Fax: 02 / 5788 744 DŠ: SI 85628620 E-mail: info@sojos.si splet: www.svettoplote.si

V Sloveniji zastopa in uvaža: Sojos d.o.o. Ul. Štefana Kovača 6 9224 Turnišče

8

Katalog Peči Sojos d.o.o.  

Prodajamo praktično po vsej Sloveniji ter vam izdelke tudi dostavimo z našim dostavnim vozilom. Ob dostavi vam tudi svetujemo. Nudimo vam tu...

Katalog Peči Sojos d.o.o.  

Prodajamo praktično po vsej Sloveniji ter vam izdelke tudi dostavimo z našim dostavnim vozilom. Ob dostavi vam tudi svetujemo. Nudimo vam tu...

Advertisement