Berg & Dal zomer 2023

Page 1

Berg en Dal

Berg en Dal is een informatieblad van en voor alle inwoners van de wijken Vosberg en Lazernij. Ook niet- kerkelijk familienieuws (begrafenissen, jubilea, geboorteaankondigingen, burgerlijke trouw, …) kan opgenomen worden. Om zulke mededeling of een aankondiging te plaatsen, contacteer Fons Verlinden fons.verlinden@telenet.be

Website parochie H. Familie: www.parochievosberg.be

Priesters: Herman Augustyns

Plaatselijke Kern Groep (PKG): Robert De Keyzer 015 31 37 75 dekeyzer.robert@skynet.be

Doopsel: Griet Swerts doopsel@parochievosberg.be

Eerste Communie: Heidi Pernalete 0495 26 47 53 heidipernalete2@gmail.com

Begrafenissen: Robert De Keyzer 015 31 37 75 dekeyzer.robert@skynet.be

Kerkgebouw: hoek Lage Vosbergstraat – Past. Slegersstraat

Kerkverantwoordelijke (ook voor misintenties): Robert De Keyzer Lage Vosbergstraat 18, 015 31 37 75 dekeyzer.robert@skynet.be

Kerkfabriek: Frank Judo 0496 28 81 81 f.judo@liedekerke.com

Kerk en Leven (parochieblad-abonnementen): Karin Crols, Mechelsesteenweg 19 GSM 0475 54 02 74 karin.crols@skynet.be

B&Dzomer2023 2

Waar gaan we naartoe?

Wellicht hebben we allemaal al meer dan eens meegemaakt dat we afscheid moesten nemen van iemand die ons heel nabij was, of van iets waaraan we zeer gehecht waren. Een gezinslid dat overlijdt, een zoon of dochter die voor het werk of voor de liefde naar een ander land verhuist, een vriend of vriendin die geen tijd meer heeft voor ons, een lievelingsdier dat we moeten laten inslapen, een huis waarin we tientallen jaren gelukkig zijn geweest, maar dat we moeten verlaten omdat we naar een woonzorgcentrum of serviceflat verhuizen, mensen om ons heen die dementeren of ernstig ziek worden. Het zijn ervaringen en gevoelens van loslaten en verliezen, die dikwijls gepaard gaan met verlangens naar iets wat nog moet komen, maar wat we nog niet kennen. Verlangens die op hun beurt gepaard kunnen gaan met onzekerheden, twijfels, misschien zelfs angsten, want wat staat ons te wachten? Wanneer we om ons heen kijken kunnen wij ons afvragen of wij leven in een wereld van mensen die niet leven voor hun medemensen, maar alleen voor zichzelf. Mensen die niet knielen voor onze scheppende God, maar alleen voor geld en bezit. Mensen die geen respect hebben voor Gods heerlijke schepping maar het milieu en de natuur voor eigen gewin vernielen. Mensen die zo hard zijn voor elkaar dat ze liever in oorlog dan in vrede leven. Voor zo’n wereld is Jezus niet onder de mensen komen wonen, wel voor een wereld met mensen vol liefde, vrede en vreugde. Mensen die kunnen genieten van Gods heerlijke schepping. Mensen die broers en zussen zijn voor elkaar. Mensen die dus aan zijn Vader toebehoren. Dat wil niet zeggen dat ze eigendom zijn van de Vader, maar dat ze vol geluk leven naar zijn gebod van liefde, vrede en vreugde. Laten wij daaraan samen werken, hier in onze parochiegemeenschap, onze families, bij de mensen die we ontmoeten, maar daarbij ook de mensen van verder weg niet vergeten. Dat we zo samen leven in eenheid en in gemeenschap. Om ons geloof samen te belijden, samen te ervaren en samen uit te dragen. Ook in deze tijd waarin het christendom en de Kerk het moeilijk hebben.

B&Dzomer2023 3

Inschrijvingen

schooljaar 2023-2024

tijdens de grote vakantie

enkel na afspraak

015 / 31 21 27 of

directie@vosbergschool.be

Vrije Basisschool Vosberg

Pastoor Slegersstraat 1

2840 Rumst

B&Dzomer2023 4
INSCHRIJVINGEN
Schoolnieuws

Welkom op onze school!

opendeurmoment

woensdag 30 augustus van 17.00 uur tot 18.00 uur

Je krijgt de kans om kennis te maken met de klasleerkracht en je kan tevens een kijkje nemen in de klas.

Iedereen is van harte welkom.

B&Dzomer2023 5

SCHOOLFEEST OP DE VOSBERGSCHOOL “#LIKE ME!”

Zon, optredens, kraampjes met animatie, een hapje en een drankje, vele helpende handen en niet te vergeten onze talrijke bezoekers! De formule voor een fantastisch schoolfeest! Wat hebben we genoten!

ansten en

Alle kinderen hebben hun beste beentje voorgezet! Ze d zongen op hun favoriete “Like me” liedjes. Ook de papa’s en de mama’s en de grootouders zongen mee, want het waren liedjes uit hun jeugd! Een topdag, met top weer en een topsfeer!

Meer foto's van het schoolfeest weldra op onze website en op de facebookpagina van de vosbergschool!

B&Dzomer2023
6

4de leerjaar bake off

De hele week werkte het vierde rond het recept ‘billenkoekjes’ volgens close reading.

Op vrijdag maakten we de koekjes volgens ons zelfgemaakt stappenplan!

De kinderen van het vijfde werden afgelopen week weer heel wat mediavaardiger.

Op maandag kwam iemand van ‘de schaal van M’ en namen ze TikToks op over mediawijsheid terwijl anderen aan een stop-Motion filmpje werkten. En op vrijdag kwam de immer populaire meester Sam hen ‘leren programmeren’. Ze maakten een eigen raceauto in scratch en die kon zelfs toeteren!

B&Dzomer2023 7

Onze leerlingen van L5 en L6 op bosklassen in Bütgenbach

Na een valse start, door een bus die te laat was om de leerlingen op te pikken, zijn de leerlingen van de derde graad dan toch op bosklassen vertrokken, voor een week vol avontuur in Bütgenbach.

Na enkele coronajaren had iedereen weer zin om dit tw avontuur te beleven.

De leerlingen leerden over de Hoge Venen tijdens lààànge wand lingen (16km!) en deden verschillende sporten, zelfs op het water werd met kano’s gevaren op het stuwmeer. Ook een bezoek aan een kasteel stond op het programma.

Mevrouw de directeur en zorgmeester Bart kwamen op bezoek, en mochten een deel van de “bonte avond” meemaken! Het was er gezellig en plezant!

Zo’n week is een hele (vermoeiende!) beleving voor de kinderen (én voor de juffen en (iets minder voor) de meester), m om mee te maken! Hét topmoment van je lagere school carrière!

Iedereen kwam weer veilig thuis na een zéééér lange rit in de bus (files, rusttijden van de chauffeur,…u kent dat…), waarna alle papa’s en mama’s weer blij waren iedereen vermoeid, maar gezond, weer in de armen te sluiten.

Een topweek!

Met speciale dank aan juf Heidi, Juf Sofie en meester Tim voor hun goede zorgen!

B&Dzomer2023
8 . eejaarlijks eaar
zo leuk
B&Dzomer2023 9

Beste Berg en dal-lezers,

De zomer is eindelijk in het land, en voor KLJ Vosberg betekent dit hét hoogtepunt van het jaar: kamp! Van 1 t.e.m. 11 juli zullen wij ons 11 dagen lang amuseren in het Mezennestje, te Beverlo. Het kampthema voor dit jaar: Spongebob. De leiding heeft er al veel zin in!

De laatste activiteiten van dit jaar bestonden vooral uit waterspelletjes. Zo speelden de rakkers en ravotters in het lokaal met waterpistolen en waterballonnen, terwijl de rekkies in het park van Rumst een spelletje volleybal speelden. Plezier verzekerd! Als slotactiviteit zijn we met de hele KLJ naar de Nekker gegaan. Daar speelden we samen massaspelen, vertoefden de rakkers & ravotters in de speeltuinen, en de rekkies? Die trokken met al hun kleren het water in!

B&Dzomer2023 10

Ben jij tussen de 6 en 16 jaar oud, en denk je er over na om naar een jeugdbeweging te gaan? KLJ Vosberg is de place to be! Op vrijdag 25 augustus ben je welkom op onze kampreceptie om de kampvideo te bekijken, en om de leiding te leren kennen. Op zondag 3 september geven we het startschot van ons nieuw KLJjaar met de startactiviteit!

En op vrijdag 4 augustus is het zover: de VosbergBierFeesten! Jullie zijn allen welkom om te komen proeven van een van onze 60! biertjes. Ook een snack en een leuk achtergrondmuziekje zijn verzekerd!

B&Dzomer2023 11

15de Vosbergtocht

De zomer nadert. Dus kijken wij al vooruit naar onze Vosbergtocht op zaterdag 5 augustus 2023. De grote keuze aan afstanden tussen 5 en 50 km blijven behouden, maar nieuwe bewegwijzerde trajecten worden in de parcours opgenomen, waardoor er voor iedere deelnemer weer verrassende ontdekkingen te beleven zijn. En voor de kinderen wordt een zoektocht ingelast, zodat voor hen het wandelen extra leuk wordt, met een mooie prijs als beloning. Ook voor de gebruikers van rolwagens en buggy’s is een aangepast parcours bewegwijzerd.

Uiteraard zijn in de parochiezaal en in de rustposten broodjes en drank voorzien aan democratische prijzen.

Vooraf inschrijven is niet nodig!

Trek je wandelschoenen aan, kom gewoon naar de parochiezaal en geniet van een gezonde wandeling en veel gezelligheid!

Voor meer info:

contacteer Wilfried Rombauts, voorzitter; 0473. 32 23 08

of een van de bestuursleden

B&Dzomer2023 12

Moederdag - 15 augustus

Driehonderdvijfenzestig dagen gaan er in een jaar, een eindeloze reeks van dagen, allemaal achter elkaar. Toen ik daar eens over nadacht, zag ik plotseling in, wat dat eigenlijk betekent voor een moeder van een gezin. Als de school is afgelopen zijn de kinderen vrij, maar een achturige werkdag is er voor een moeder niet bij.

Elke dag dezelfde klusjes, elke dag hetzelfde lied, en een werkweek van vijf dagen die bestaat voor moeders niet.

Mensen die een baan hebben, krijgen natuurlijk een vast loon.

Moeders werken voor noppes, want ze zijn dat zo gewoon.

Moeders worden nooit ontslagen, raken nooit hun baantje kwijt, want ze worden gewoon moeder en ze blijven het voor altijd.

En daarom lieve moeders worden jullie vandaag verwend, omdat jullie elk jaar, alle dagen, liefde geven op elk moment.

Robert Lieve moeder, Wie is gelukkig als ik lacht, Al heeft ze nog zo’n zware dag.

Wie deelt de kleinste vreugd met mij, Wel lieve moeder, dat ben jij.

Wie troost mijn hart wanneer ik lijd, En ieder pijnlijk woord vermijd, jij bent van alles hier op aard.

Wie bidt in stilte dan voor mij, mij steeds het allermeeste waard. Wel lieve moeder, dat ben jij, want niets vervangt wat het ook zij.

Jij weet te zeggen blijf of ga,, een lieve moeder zoals jij.

Wanneer ik voor problemen sta, een lieve moeder zoals jij.

En in je blik zo wonder zoet, ja, lieve moeder dat ben jij,

Vind ik steeds nieuwe kracht en moed, een lieve moeder zoals jij..

Robert

B&Dzomer2023 14

H Fam. Vosberg – Lazernij

Aan al onze OKRA vrienden, of het misschien nog worden en aansluiten bij onze grote OKRA familie.

Het is nu volop zomer en heel goed weer voor onze fietsers, die elke dinsdag op post zijn om hun kilometers in de benen te hebben, maar ook hun drankje.

Verder is de zomer voor onze vereniging een stille periode voor activiteiten.

Alleen ons moederfeest in augustus en onze reis in september staan nog op ons programma.

We hopen iedereen terug te zien op ons moederfeest.

Voor onze reis naar de kamelenhoeve in Nederland in september hopen we dat er vele inschrijvingen zijn.

De leden van Samana kunnen eveneens mee met deze reis.

Het bestuur

B&Dzomer2023 15

Zomervieringen

Zondag 2 juli te 9.30uur

Zondagsviering

In onze kerk

Zondag 13 augustus te 10.00uur

Viering

In de Lazaruskapel

Dinsdag 15 augustus te 11.00uur

Viering in open lucht

Aan de Lazaruskapel

Zondag 10 september te 9.30uur

Zondagsviering

In onze kerk

Familienieuws

Overlijdens

Eugène Costermans, priester van het Aartsbisdom Mechelen – Brussel

Geboren te Reet op 6 september 1929

Overleden in WZC De Vaeren te Reet op 30 maart 2023

Geboren op de grens met onze parochie was Eugène zeer verknocht met de Vosberg. Na zijn pensionering heeft hij als bevlogen priester verscheidene keren ons voorgegaan in Eucharistievieringen op onze parochie. Dank Eugène!

Louisa Vertommen, echtgenote van Alfons Wuyts

Geboren te Muizen op 8 juli 1940

Thuis, Antwerpsesteenweg 94, overleden op 4 mei 2023

B&Dzomer2023 16

Als je dit leest zit onze lentezoektocht in Terhagen er wellicht helemaal op voor de 200 deelnemers.

Op 22 maart hielden we in het gemeentehuis de prijsuitreiking van onze jaarlijkse Junior Journalist wedstrijd voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar. De Vosbergschool schitterde weer.

Op 26 maart gedachten we gedurende de eucharistieviering de overleden leden van ons Davidsfonds. Nadien luisterden we in de parochiale kring naar de analyse die historicus Sigmar Nuytten gaf van de evolutie van Rusland sinds de val van de muur. Aan de hand van de meest uiteenlopende en soms onverwachte bronnen maakte hij ons duidelijk hoe Rusland van meer naar minder openheid laveerde in de laatste dertig jaar. Een fijne lunch nadien hielp om alles te verteren en om na te praten.

Op dinsdag 18 april kwamen 27 bierliefhebbers samen in de Parochiale Kring voor onze bierproefavond "Bier binnenstebuiten". De zeer vlotte spreker, bierkenner Davids Le Roy, liet ons een vijftal bekende en minder bekende bieren proeven. Wel in een "proefglaasje" voor een half flesje bier, zodat we het later nog konden navertellen. Hij nam ons als bierhistoricus ook op een ludieke manier mee door de biergeschiedenis van de verschillende bieren. Het was een gezellige avond met heerlijke bieren en interessante weetjes.

En zaterdagochtend 29 april trok een kleine delegatie richting Mechelen, om in het Hof van Busleyden de tentoonstelling rond Mechelse topstukken te bezoeken. We kregen een gedreven rondleiding langs de plaatselijke mythes en mascottes, maar konden ook een blik werpen op andere fascinerende kunstwerken. Weer

B&Dzomer2023 17

een bewijs dat je niet altijd ver van huis moet gaan om ontdekkingen te doen.

Op 13 mei genoten we in het museum Rupelklei van een concert met het duo Con Cuore. Violiste Kathleen Verbueken en pianiste Dorien Floren brachten ons lichte klassieke muziek en ze gaven het beste van zichzelf. Zelfs zonder geluidsversterking vulde hun mooie muziek de ganse ruimte van het museum. Het was artistiek zeer hoogstaand en voor de 34 aanwezigen was het intens genieten van zoveel virtuositeit. Ook de afsluitende wraps en drankjes waren heerlijk.

We sluiten het werkjaar af op zaterdag 1 juli vanaf 17:30u in de Parochiale Kring met onze ondertussen klassiek geworden BBQ.

We doen ons best om op het CultuurCafé op 1 oktober een degelijk programma voor 2023-2024 voor te leggen.

Mocht u belangstelling hebben voor onze activiteiten, dan bent u natuurlijk van harte welkom bij onze vereniging. Inlichtingen worden u graag verstrekt door Bart Aerts (0468/248266), Leonard Bruynseels (0473/315841), Frank Judo (0496/288181), Walter Muyshondt (03/8445236), Greet Van Cauwenbergh (015/315141), Fons Verlinden (015/319053) of Maggy Verbruggen (0474/506153) of op onze website www.davidsfonds-rumst.be

B&Dzomer2023 18

Wereldouderendag – 23 juli 2023

In 2021 riep paus Franciscus de Wereldouderendag in het leven. Naast de Wereldjongerendag, de Wereldziekendag, …

Dit is een nieuwe katholieke themadag, die voortaan op de vierde zondag van juli gevierd wordt. De datum van de werelddag wordt jaarlijks gekozen op basis van de feestdag van de heiligen Joachim en Anna, de ouders van Maria en dus de grootouders van Jezus, die volgens de liturgische kalender op 25 juli wordt gevierd.

Met deze werelddag wil de paus de maatschappelijke rol van ouderen versterken. Hij benadrukt dat ouderen nog te veel naar de rand verdrongen zijn in onze kerkelijke gemeenschappen en in onze samenleving, terwijl de levenservaring en geloof juist een belangrijke bijdrage kan leveren tot de opbouw van onze samenleving en de uitbouw van een meer solidaire samenleving. Ouderen zijn immers de schakel tussen generaties en herinneren elk van ons aan onze wortels. “Een volk dat niet zorgt voor de grootouders en hen niet goed behandelt, is een volk dat geen toekomst heeft! En weet je waarom het geen toekomst heeft? Omdat het zijn geheugen heeft verloren” aldus de paus.

Ouderen hebben, doorheen de jaren, veel ervaring opgedaan. Ervaring die van grote waarde kan zijn voor de volgende generaties.Wij van Samana willen onze ouderen regelmatig samenbrengen, hen soms uit hun isolement en eenzaamheid halen.

Ben je 75+, minder-valide of langdurig ziek dan kan je aansluiten bij onze vereniging. Wij vragen geen lidgeld.

Neem gerust contact op met een kernlid in jouw buurt of met: Lieve Moons tel. 015.31.57.37

Robert De Keyzer tel. 015.31.37.75

De Kernploeg: Armand, Greta, Godelieve, Ingrid, Lieve, Maria, Robert

B&Dzomer2023 19

Wil jij graag wat meer weten over

Jenne’s Friends Projects en Klavertje7

Dat treft ! Klavertje7 zet zijn deuren wijd open, en iedereen is van harte welkom!

Ken je iemand die op zoek is naar een fijne thuis voor jongvolwass nen met een mentale beperking? Of iemand die op zoek is naar een leuke werkomgeving? Of ben je gewoon nieuwsgierig hoe het er bij ons aan toegaat?

Wees allen welkom! We zien uit naar een kennismaking met jou!

Wanneer? 2 september 2023

Hoe laat? Doorlopend tussen 11 en 18 u

Waar? Hoveniersstraat 11 – 2840 Rumst

Wij zorgen voor een fijn onthaal, een kennismaking met onze ‘klavertjes’ en een blik achter de schermen van onze werking. Nadien kan je rustig genieten van een leuke babbel, frisse pint, lekkere snack of een heerlijk ijsje.

Onze lokale keukenmeester “Traiteur Steven” zorgt met zijn foodtruck voor een smakelijk aanbod.

De kinderen kunnen zich uitleven op het springkasteel of vissen”.

Wij kijken er alvast naar uit!

ps : Wil je graag mee de handen uit de mouwen steken zou super zijn! Aarzel niet om ons een mailtje te sturen (els@klavertje7.be)

die dag? Dat

B&Dzomer2023
20 ? e-
“pakjes

Maria Tenhemelopgenomen – 15 augustus –

Maria, onze toevlucht

Maria, bron van leven, bron van hoop, Op U stellen wij ons vertrouwen.

Gij die op ons neerziet: uw kinderen – uw volk onderweg.

Alles hebt gij meegemaakt: de wonderlijke dagen, maar ook de pijnlijke momenten waar lijden en verdriet uw hart doorboorden.

Maria, als een eenvoudige vrouw hebt gij alles doorstaan, Uw hart in liefde aan God gegeven, zonder voorwaarden, Zonder enige teruggave.

Eén woord weergalm: “MAGNIFICAT”; Met heel mijn hart juich ik om God.

Bedankt Maria dat je “ja” hebt gezegd

Terwijl je voerde dat er veel van je werd gevraagd.

Bedankt Maria dat je “ja” hebt gezegd

En je zo tot dienstmeisje hebt willen maken van God.

Bedankt Maria dat je “ja” hebt gezegd

En zo hebt gekozen voor de bedoelingen van God.

Wij vragen je: help ons ook “ja” te zeggen

Want jouw verhaal is ons verhaal omdat ook wij In het kleine leven van elke dag de wereld mogen en moeten verlossen.

In naam van uw Zoon Jezus.

Mijmering – Als drie bloemen tot leven komen.

Ik ging op stap voor een lange, deugddoende wandeling. Waarheen de weg me leiden zou, wist ik niet. Het had ook geen belang.

Mijn hart was vol verwachting en ik geloofde vast dat goede dingen mijn pad zouden kruisen. Ik genoot van het landschap, gaf mijn ogen de kost en was verrukt om zoveel schoonheid.

B&Dzomer2023 21

Plots dook een sneeuwwitte bloem op langs de weg. Ze was mooi en nieuw in het licht van de blinkende zon. Ze sprak: “Wil je me plukken?” “Wie ben jij?” vroeg ik. “Ik ben GOEDHEID” antwoordde de bloem. “Wil je me in je hart planten? Anders ga ik verwelken.”

Niet begrijpend en met een automatische beweging, plukte ik de bloem, deed wat ze me vroeg en plantte ze in mijn hart. Nadenkend stapte ik verder. Goedheid komt van God, dacht ik, gegeven aan de mensen voor hun geluk. En blij werd mijn hart. Iets verder pronkte een schitterende goudgele bloem. Haar blaadjes zagen er zo warm en teder uit. Ik boog me neer en spreidde mijn handpalmen rond haar kelk. Ze sprak: “Pluk me, geef me een plaats in je hart”. “Wie ben jij nu?” vroeg ik. “Ik ben DANKBAARHEID”

Lange tijd keek ik naar de bloem, ik plukte ze en plantte ze naast Goedheid in mijn hart. Zonder Dankbaarheid heeft je leven geen kleur, dacht ik. Heeft God ons niet geleerd om dankbaar te zijn? In mijn hart was nu Goedheid en Dankbaarheid.

Mijn geheimvolle tocht zat er bijna op toen opeens een dieprode bloem, geurig, fris en wondermooi, mijn aandacht trok. Altijd al, had ze wellicht langs de weg gestaan, maar ik was ze steeds voorbij gestapt. Ze fluisterde haar naam: LIEFDE en ze kwam in mijn hart.

Ze overrompelde me met vreugde en vrede. God geeft toch liefde aan iedereen, dacht ik. De Liefde was het antwoord op mijn zoeken naar het waarom van het leven, naar de zin van mijn bestaan. Thuis gekomen nestelde ik mij in mijn knusse zetel. Ik moest alles even laten bezinken en mijmerde over wat mij overkomen was. Ik voelde mij overgelukkig dat ik Goedheid, Dankbaarheid en Liefde op mijn weg had gevonden. Vragen en antwoorden wisselde ik met mijn drie bloemen uit, maar wat er werd verteld, dat weet God alleen. Mijn drie bloemen maakten mijn leven rijker en nooit zal ik ze nog uit mijn hart verbannen. Goedheid, Dankbaarheid, Liefde: ik koester ze en geef deze kostbare waarden door aan mijn gezin, mijn kinderen, kleinkinderen en aan allen die mij omringen. Gelezen door Robert – auteur niet vermeld

B&Dzomer2023 22

Parochiezaal: Pastoor Slegersstraat 1

kalender: www.parochievosberg.be

Vrije Basisschool Vosberg (kleuter- en lager onderwijs):

Pastoor Slegersstraat 1 tel 015/31 21 27.www.vosbergschool.be

Directie: Anne Liekens directie@vosbergschool.be

Ouderraad: Veerle Van Vliet veerle.vanvliet@pfizer.com

Verenigingsleven:

∗ Katholieke Landelijke Jeugd: Dennis Roef 0496 21 86 67 dennis_roef@hotmail.com

∗ Ferm Rumst Vosberg-Lazernij: Dina Bogaert 0477 95 44 27 ferm.vosberg@outlook.be

∗ Landelijke Gilde: Peter Bartels GSM 0495 28 46 29 barver.bvba@telenet.be

∗ OKRA (gepensioneerden): Van Eyken Pierre 015 31 54 60 veykenp@skynet.be

∗ Samana (voorheen Ziekenzorg): Lieve Moons 015 31 57 37 lievemoons@telenet.be

∗ Davidsfonds: Frank Judo 0496 28 81 81 f.judo@liedekerke.com

∗ Wandelclub De Vosbergstappers: Wilfried Rombauts

GSM 0473 32 23 08 wilfried_rombauts@hotmail.com

Het seizoensnummer van Berg en Dal wordt gratis verspreid op alle adressen binnen de parochie en op verzoek van geïnteresseerden.

Voorblad: www.dekleurenvandekeyzer.be

Eindredactie en VU: Fons Verlinden 015 31 90 53 fons.verlinden@telenet.be

B&Dzomer2023 23

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.