Page 1

Lær at tælle På Claus og Heelis badeværelse


Hvor mange æg, tror du, fuglen her lægger om året? Mon man kan tælle det på den?


Tælle til 1: Én håndklædeknop, som ligner et øje eller et spejlæg. Ægget er symbol på det oprindelige livs enhed, før celledelingerne sætter ind ved befrugtningen.


TĂŚlle til 2: Der er kun ĂŠt hĂĽndtag, men det er symmetrisk om midterplanet - princippet bag foldning, fordobling og halvering, tallet 2.


TÌlle til 3: Naturen er fuld af strukturer, som har med tal at gøre. Den lyse svamp har tre indre kamre og et smukt trigonalt mønster.


TĂŚlle til 4 (2x2): Den varme hanes greb er firdelt i sin struktur, som et solkors.


Tælle til 4: Der er én flise, men denne ene flade har 4 hjørner og 4 sider. I daglig tale kalder vi det en firkant eller et kvadrat. Flisen er omgivet af 8 andre fliser, én for hver side, én for hvert hjørne.


Tælle til 4: Dekorationsflisen forener cirklens uendelige form med kvadratet og de fire retninger. Der er fire vingede væsener i hjørnerne og én central figur, altså i alt 5 figurer.


Tælle til 6: Vaskemaskinens kontrolpanel har tre knapper på stribe med prikker på. Ovenover forklares deres funktion med et symbol og en prik. Der er altså 2x3=6 prikker


Tælle til 7: Håndvaskens afløb består af syv cirkulære og lige store huller: En central cirkel omgivet af seks i en perfekt heksagon.


TÌlle til 8 (2x2x2): VentilationsanlÌgget styringsenhed har en krans med et smukt, ottedelt mønster.


Tælle til 45 (49-4): Afløbsristen havde været let at tælle, hvis ikke hjørnerne var afrundede, for så ville der have været 7x7=49 huller. 49 er et såkaldt kvadrattal! Nu mangler de 4 hjørnehuller, så der er kun 49-4=45 huller.


Tælle til 60 (12+12+12+24): Brusehovedets to mellemste ringe af dyser er hver 12 af tal og anbragt som timerne på et ur. Brusehovedets inderste cirkel har ligeledes 12 dyser, men forskudt 2½ minut (eller ½ time.) Den yderste cirkel har 24 dyser.


Tælle til 63 (9x7): Hårbørstens tænder sidder i 9 rækker med 7 i hver række.


Tælle til 611: (13x19)+(2x4x17)+(2x3x15)+(2x2x13)+(2x2x11)+(2x9)+(2x7)+(2x5)=611 Fodfilen har mange tænder. Man kan se, at de er ordnet i søjler og rækker. Begynd midt for: der er 13 tænder på den brede led, 19 i højden. Dette felt flankeres af to, som hver er 4 tænder brede og 17 tænder høje. Videre ud er der to som hver er 3 tænder brede og 15 tænder høje osv.

Lær at tælle  

Kig ind på Claus og Heelis badeværelse, hvor man kan finde forskellige genstande, som på den ene eller anden (eller tredje!) måde kan tælles

Lær at tælle  

Kig ind på Claus og Heelis badeværelse, hvor man kan finde forskellige genstande, som på den ene eller anden (eller tredje!) måde kan tælles

Advertisement