Page 1

Mindenszentek Éjszakája II: A Rituálé

Hivatalos

kiegészítő kaland by Jason

C. Hill

Fordulók: 15

Ismét eljött Mindenszentek Éjszakája, és a holtak is felkelnek ismét örök álmukból. Joseph atyának van egy terve, hogy hogyan űzze vissza a nyugtalan holtakat a sírjaikba egyszer, s mindenkorra, azonban ezt nem lesz könnyű véghezvinni. Előkészített egy szent rituálét a városközpontban; felrajzolta a varázskört, elmondta a varázsigéket, és összegyűjtött minden szükséges, nagyerejű ereklyét is hozzá. De a rituálé még nincs befejezve, és hamarosan már túl késő lesz! Ehhez a kalandhoz szükségetek van a Growing HungerTM kiegészítőre (8 L-alakú Külső játéktábla kell). Ezt a kalandot 9-en is játszhatjátok (legfeljebb 6 Hős és 3 Zombi játékos).

Előkészületek Helyezzétek el a 8 L-alakú Külső játéktáblát a Városközpont köré véletlenszerűen, a képen látható módon. A kaland során a véletlenszerű épület meghatározása a szokott módon történik, kivéve, hogy még egy dobás szükséges, hogy az épület a Külsővagy a Belső gyűrűben található-e. Dobjatok D6-tal; joseph atya és a rituális asztal 1–3 Belső gyűrű, 4–6 Külső gyűrű. Ezután már a a középső mezőn szokott szabályok szerint meghatározhatjátok kockaa rituális kör bárhol kezdődhet a központi dobással a véletlenszerű épületet. játéktáblán a középső mezőt kivéve A Hősök Extra Ajtókkal (2) is rendelkeznek, a hősök a központi játékígy két Ajtó jelzőt kell lehelyeznetek bármely két táblán bárhol kezdhetik a jáfalszakaszra az előkészületek során (ez lehet egy tékot közös falszakasz is két szomszédos épület esetén). Az előkészületek során helyezzétek Joseph atyát és a Rituális Asztal jelzőjét a Városközpont középső mezőjére (ebben a kalandban Joseph atya NEM játszható karakter, és NEM számít bele a 6 Hős karakterbe sem – NEM kap Hőskártyát sem a játék kezdetén). *Fontos még megjegyezni, hogy ha alkalmazzátok az Invasion from Outer Space játék Tűzre vonatkozó szabályait, akkor a Tűz nem törhet ki és nem is terjedhet át a Városközpont egyik mezőjén/mezőjére sem ebben a kalandban.* Keverjük meg a Szám jelzőket 1-től 6-ig, majd helyezzük őket képpel lefelé 6 véletlenszerű épületbe – 4-et a Külső gyűrű minden egyes épületébe és 2 épületbe a Belső gyűrűn (kidobhatjátok, hogy a Hős vagy a Zombi játékosok helyezzék el). A Templomba ne helyezzetek Szám jelzőt, lásd lejjebb. Ebben a kalandban a Templom egy speciális épület, és mindig fel kell használni a játéktér felállításakor. A játék kezdetén helyezzük a Kereszt jelzőt a Templomba , valamint a Zombi Tartalékból egy-egy zombit a Templom minden egyes mezőjére. NE rakjatok Szabad Keresés jelzőt a Templomba , valamint egyik épületbe sem, amelyikben van Szám jelző.


A kaland céljai 1)

A 6 Hős a Központi játéktábla bármely mezőjén kezdheti a játékot. A Hős játékosok a Központi játéktábla bármely mezőjére elhelyezhetik a Rituális Kör jelzőjét, KIVÉVE a középső mezőt, ahol Joseph atya is tartózkodik.

2)

A Zombik 3D6 zombival kezdenek (a szokott 2D6 helyett). Ezeket egyenlően kell elosztani a Zombi-szülővermek között.

3)

A Hősöknek meg kell találniuk és össze kell gyűjteniük 3 Szent Ereklyét és visszajuttatniuk Joseph atyához még éjfél előtt (a Napszakjelző vége). Ezen ereklyék egyike a Kereszt, ami mindig a Templomban található, és ugyanúgy szedhető fel, mintha felfednénk egy Szám jelzőt (a Szám jelzőkre vonatkozó szabályokat lásd lejjebb). A másik kettő, a Könyv és az Amulett el van rejtve, és egy-egy Szám jelző jelképezi, amik el vannak helyezve a táblán.

4)

Dobjatok 2 kockával, hogy meghatározzátok, mely Szám jelzők jelképezik a Könyvet és az Amulettet. Jegyezzétek fel ezt a két számot, és hogy melyik Ereklyét jelölik.

5)

Joseph atya nem egy teljes értékű játszható Hős ebben a kalandban, mivel ő készíti elő a rituálét, amivel visszaűzhetitek a zombikat a pokolba. Helyezzétek Joseph atya karakterlapját a játéktábla mellé. Egyik játékos sem irányítja, és nem is Aktív a Hősök köre során (nem mozoghat, nem harcolhat zombikkal a Hősök körében, és így tovább). A zombik AZONBAN megtámadhatják a Zombik köre során (a zombik célja, hogy megöljék őt). A Hősök CSERÉLHETNEK tárgyakat Joseph atyával és kártyákat is KIJÁTSZHATNAK rajta, mintha csak hagyományos Hős játékos lenne (csak ne feledjétek, hogy semmi mást nem cselekedhet, amit egy Hős a köre során igen Becky, az ápoló meggyógyíthatja őt a köre végén, mint minden más Hőst). Joseph atya Lelkierő képessége NEM használható a játék során, mivel túl elfoglalt a rituálé előkészítésével. Kártyák szempontjából minden Hős körének kezdete egyben Joseph atya körének a kezdete is, és minden Hős körének vége egyben Joseph atya körének vége is.

A Rituális Asztal segítségével Joseph atya győztesnek számít harcban döntetlen esetén is. 6)

Teljes Hős kör alatt (a kör során bármikor) Joseph atya egyszer használhatja a Rituális Kört. Válasszatok EGY lehetőséget: a Rituális Kör áthelyezése, szent tűzcsapás szólítása, vagy Zombi kártya hatásának megszüntetése.

Rituális Kör áthelyezése – Egyszerűen helyezd át a jelzőt a Központi játéktábla bármely más mezőjére (a középsőt kivéve, ahol Joseph atya is tartózkodik).

Szent tűzcsapás – Dobj D6-tal minden zombinak, ami a Rituális Kör jelzőjével azonos,

vagy szomszédos mezőn tartózkodik. 4+ dobás esetén a zombik szénné égnek (meghalnak). Az ott tartózkodó Hősökre nincs hatással.

Zombi kártya hatásának megszüntetése – Válassz egy „Játékban marad” zombi kártyát, vagy egy olyat, amit egy Hős körében játszottak ki, majd dobj D6-tal. 4+ dobás esetén a kártya hatása megszűnik.


7)

Az a Hős, amelyik megszerez egy Szent kulcsszóval rendelkező Szent Ereklyét, az alábbi bónuszokat kapja egyegy ereklye után:

Kereszt – A Hős kap egy extra Harci Kockát. Amulett – A Hős kap egy extra Életerő rublikát. Könyv – A Könyvet birtokló Hős döntetlen esetén is győz a harcban. Távolsági támadás-

ként a Hős felolvashat a Könyvből. Dobj D6-tal minden zombinak a Hőstől 2 mező távolságban (a Hős mezőjén lévőknek is). 5+ dobás esetén a Zombi szerez egy sérülést. A támadáshoz NEM szükséges az akadálytalan rálátás. Ha már Joseph atyánál van a Könyv, ő nem használhatja Távolsági támadásként, ehelyett Szent tűzcsapással pusztíthatja a zombikat, vagy 3+ dobás esetén Zombikártyák hatásait szüntetheti meg (a Könyv nélkül ezt csak 4+ dobás esetén teheti meg).

Ha egy Szent Ereklyét birtokló Hőst megölnek, az Ereklye jelzőjét a Hős mezőjére kell helyezni. Bármely Hős, aki arra a mezőre lép, vagy áthalad rajta, szabadon felveheti azt. 8)

A Hősök akkor nyerhetik meg a játékot, ha Joseph atya életben marad, birtokában lesz egyszerre mindhárom Szent Ereklye a középső mezőn, még éjfél előtt (mielőtt végig ér a Napszakjelző). A zombik akkor nyerik meg a játékot, ha megölik Joseph atyát, vagy ha megakadályozzák a Hősöket a céljaik teljesítésében (vagy a hagyományos zombi győzelmi feltételek szerint).

Speciális szabályok Zombik: Zombie Horda (21), Zombi Automatikus szülőverem, Zombi Hősök mindig Hősök: Extra Hősök (2), Hős újratöltés, Szabad Keresés jelzők, Hős Kezdőkártyák (3), Extra Ajtók (2), Szám jelzők

Extra Hősök (x)

XXXXX

Az Extra Hősök (x) „pontköltsége” 5 pont Extra Hősönként. Ezen kaland speciális szabálya nem alkalmazható minden kalandhoz, így jól gondold át, mielőtt más, létező kalandoknál is alkalmazod. Az Extra Hősök is tagjai a Hősök csapatának. Ezen Extra Hősök mindegyike ugyanúgy viselkedhet, mint bármelyik hagyományos Hős. Ebben a kalandban 4+x Hős használható 4 Hős helyett.

Kapcsolat / Info www.flyingfrog.net Last Night on Earth® is Copyright Flying Frog Productions, LLC. All Rights Reserved.

1999-2010

Szám jelzők

N/A

Ha egy kalandhoz használni kell a Szám jelzőkre vonatkozó szabályokat, akkor vedd az 1-től 6-ig számozott jelzőket, keverd meg őket, majd helyezd őket képpel lefelé 6 véletlenszerű épületbe (épületenként 1 jelző). Ezek a jelzők a teljes épületre vonatkoznak, nem csak arra az egy mezőre. Egy Szám jelzővel ellátott épületet NEM lehet Elfoglalni (újradobás). Egy Hős a Keresés tevékenységével fedhet fel egy szám jelzőt, ha az adott épületben tartózkodik. Egy felfedett Szám jelző hatásait lásd az adott kaland leírásánál.

LNOE - All Hallows Eve 2 WebScenario HUN  

Mindenszentek Éjszakája 2 - A rituálé Hivatalos kiegészítő kaland a Last Night on Earth társasjátékhoz.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you