Det Grå Fyr aktivitetskalender

Page 1

2023 Det Grå Fyr aktivitetskalender

15-10-2023


Det sker i Det Grå Fyr Velkommen til en helt ny sæson i Det Grå Fyr. SAND Temaet for årets udstilling er SAND. Uden sand, intet land. Sand er verdens næstmest brugte ressource efter vand. Selvom vi i hele verden finder sand overalt, så er det en mangelvare. Kunstneren Kigge Mai Hvid har designet udstillingen, og mon ikke du bliver forbavset? Det gjorde vi. Velkommen i en fantastisk verden af SAND. Fyrmesterens bolig og fyrtårnet Det Grå Fyr tændte lyset første gang den 1. november 1858 efter et byggeri som varede i 4 år. Det Grå Fyr har siden været brugt som pejlemærke for søens folk, og det er det fortsat. Du kan komme op i fyret og opleve den fantastiske udsigt. Og du kan komme på besøg i fyrmesterens bolig, som vi har indrettet med udstilling og kaffestue. Skagen Fuglestation drives af Dansk Ornitologisk Forening. Fuglestationens medarbejdere ringmærker og observerer fugle hver dag året rundt. Observationer og ringmærkning bliver registreret og indsendt til Zoologisk museum. Vi har ofte guidede ringmærkningsture, hvor du kan se fuglene helt tæt på og høre mere om Skagen Fuglestations arbejde. Du kan følge med i Skagen Fuglestations observationer på websiden: www.skagenfuglestation.dk I sommerperioden har BLINK åbent i sidebygningen til Det Grå Fyr. Her kan du opleve naturen på en tallerken. BLINK har også aftenåbent. Se deres åbningstider på www.blinkblinkblink.dk. Blink har åbent fredag, lørdag og søndag og i hele uge 42. Herefter lukker de for sæsonen. Når BLINK ikke holder åbent kan du altid nyde en kop kaffe og et stykke tærte i fyrmesterens kaffestue. Hvis du vil tilmeldes nyhedsbrev fra Det Grå Fyr, kan du sende en mail på detgraafyr@nst.dk. Vi sender nyhedsbrevet ud hver måned med info om arrangementer og andre nyheder.

1


Det sker i Det Grå Fyr

Solopgang set fra Det Grå Fyr i oktober 2022

Mandag den 16. oktober kl. 7.30 - 8.30 - Solopgang fra Skagens højeste punkt Med 210 trin og 46 meter til toppen er Det Grå Fyr det højeste sted i Skagen. Den 16. oktober kan du komme med til tops og nyde solopgangen. I Skagen står solen op klokken 07.54 den dag, så vi starter opstigningen 07.30 for at få hele oplevelsen med. Der er inkluderet én kop kaffe Mødested: Det Grå Fyr Arrangør: Det Grå Fyr Tilmelding: på event.it/detgraafyr inden 16.00 dagen før. Pris: Voksen 50 kroner

Barn: 30 kroner

Pris med årskort: Gratis

2


Det sker i Det Grå Fyr

Tirsdag den 17. til torsdag den 19. oktober klokken 10.00-13.00 - Det kreative fugleværksted i Birders Club. Kom forbi til et par hyggelige timer, hvor vi sammen gør klar til fuglenes efterår. Her skal der laves æbler på snore og foderkugler til fuglene. Du må tage alt hvad du laver med hjem, så du kan fodre med æblesnore og foderkugler til fuglene derhjemme. Mødested: Birders Club Pris: Gratis Tilmelding på event.it/detgraafyr

3


Det sker i Det Grå Fyr

Tirsdag den 17. oktober kl. 20.00-22.00 - Nattur - Fugle og dyr på Grenen Forsynet med kraftige lygter og natkikkert følger vi fuglenes og pattedyrenes liv langs kysten og på land til Grenens spids. Vejret afgør helt oplevelsens indhold og karakter. Måske er det sælerne eller fuglene, vi følger med natkikkerten og udgør oplevelsen eller måske er det en storm, der har sat det meste af området under vand. Under alle omstændigheder sørg for varmt påklædning og fodtøj, der tåler vand. Mødested: Det Grå Fyr - Gården Guide: Niels Eriksen Arrangør: Det Grå Fyr, Skagen Fuglestation Billetter købes (senest dagen før kl. 16.00) på: https://event.it/detgraafyr Pris voksen kr. 60,00 Pris barn (4-15 år) kr. 30,00 Kikkert kan lånes. Der er max. 30 deltagere på turen.

4


Det sker i Det Grå Fyr

Fredag den 20. oktober klokken 10.00-12.00 - Vandretur på Grenen Trækfuglene fra nord præger lige nu fuglelivet på Grenen og dagens vandretur går forbi ringmærkningsstedet, hvor vi vil opleve fuglestationens arbejde med fangst, opmåling og registrering af fuglenens sundhedtilstand. Videre langs kysten vil vi følge havfuglene, beundre sulens styrtdyk i havet for at sikre dagens føde og på vores vej håber vi på overaskelser i form af sæl, en ørn eller måske en trane. Grenen er et unikt sted natur- og fuglemæssigt og alle ture med kyndig guide byder på fine oplevelser. Mødested: Det Grå Fyr – Gården - lidt før kl. 10.00 Guide: Anders Østerby Arrangør: Det Grå Fyr, Skagen Fuglestation Billetter købes (senest dagen før kl. 16.00) på: https://event.it/detgraafyr Pris: Voksne 60 kroner

Børn 30 kroner

Kikkert kan lånes. Der er max. 30 deltagere på turen.

5


Det sker i Det Grå Fyr

Lørdag den 28. oktober klokken 19.00 - På sejlads Kangerlussuaq-Qaanaaq tur/retur med Anders Østerby Dorte og Anders har lige været på "ekspedition" i det nordvestlige Grønland med store oplevelser til lands og til vands. Kom og se og hør om deres indtryk fra turen - og om mødet med en unik flora, ismåger og storhvaler som pukkelhval og sejhval. Kaffe kan købes. Mødested: Birders Club, Det Grå Fyr Pris: Gratis Tilmelding: på event.it/detgraafyr senest dagen før klokken 18.00. Deltagerantal: Max 20 pers (med tilmelding)

6


Det sker i Det Grå Fyr Køb af ÅRSKORT Ved køb af årskort til Det Grå Fyr er du med til, at støtte aktiviteter og daglig drift af Det Grå Fyr. Med årskortet får du:

     

Gratis adgang til arrangementer, herunder FamilieNaturklubben. Gratis entré til udstilling og Fyrtårn hele sæsonen. Invitationer til særlige arrangementer og aktiviteter (der kan være deltagerbetaling). Gratis deltagelse eller rabat på ture der udgår fra Det Grå Fyr. Nyhedsbrev fra Det Grå Fyr Specialpris på bogen Skagens Fyr

Årskortet giver dig også rabat på adgang til: 

Nordsøen Oceanarium

- 50% rabat

Lille Vildmose Centret

Gratis entré

UDFYLD: 

Tilføj hvis medlemskabet omfatter børn Dato

Navn

Navn

Født år

Adresse Post-nr/By Mail adresse Tlf

Pris: Voksen: o. 15 år kr. 200,00 Barn: 4-15 år: kr. 50,00 Barn 0-3 år gratis Betaling: kontant i butikken i Det Grå Fyr, eller på https://event.it/detgraafyr Dit årskort er personligt og giver fri adgang til udstilling og fyr i et år fra købsdato. Såfremt der måtte ske ændringer, som kan have betydning for dit årskort, vil vi kontakte dig pr. mail. Du tillader os ved indsendelse af blanketten på E-mail, at opbevare dit navn, adresse og mail. Vi opbevarer dine data i henhold til persondataforordningen (https://www.datatilsynet.dk/generelt-omdatabeskyttelse/lovgivning/)

7


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.