Page 1

bekvämt boende

Köpmanholm, Yxlan


p

å köpmanholm ligger denna sjönära fastighet med ett nybyggt hus om ca 98 m² i lugna omgivningar och sjöutsikt mot Blidösund. Hit kommer man på en timme från

Stockholm och till färjan är det endast två minuter. Från fastigheten kommer man ner till vattnet och bryggan med två båtplatser med segelbåtsdjup på mindre än en minut. En kort promenad norrut finns en fin badstrand i Österviken. Utanför Yxlan börjar stora vatten och man lever med ytterskärgården inom bekvämt räckhåll.


Tomten har karakteristisk skärgårdsnatur med mycket berg i dagen och skärgårdstallar runt huset och vetter mot parkmark i två håll. Med andra ord kan det inte bebyggas mer intill och huset ligger på denna uddes högsta punkt vilket ger ostördhet. Husets har färgsatts för att smälta väl in i omgivningarna. Mot vattnet, söder och även mot väster finns altaner att nyttja allt efter solens rörelse.

’’

Omgiven av en vacker skärgårdsnatur.


Huset uppfördes 2008 och har allt man kan kräva av ett hus för ett bekvämt liv året om. Isoleringen i både golv, väggar och tak är rejält tilltagen och tillsammans med moderna treglasfönster ger detta en bra komfort och ekonomi. Byggnaden har en öppen planlösning med en stor social del i husets mitt med både kök, allrum med tak öppet till nock och en del som ger plats för måltider. Här kan man duka för stora sällskap intill kaminen som ger både ljus och värme. I den bortre delen finns plats för läs- eller tv hörna. Altanen ligger alldeles utanför för antingen en lunch eller grillmiddag. Utöver denna ljusa och stora del har huset tre sovrum samt ett helkaklat badrum med både badkar, dusch och wc. För bekvämlighet finns även golvvärme och tvättmaskin. Både vatten och avlopp kommer via det kommunala nätet. Möjlighet finns att bygga mer, detaljplanen medger 140 m² huvudhus samt 40 m² uthus.

Här bor man bekvämt året om.


Fastighetsbeteckning: Yxlö 2:167 Pris/bud: 3 000 000 kr Sjönära avstånd: 1 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 2008 Boyta: 98 m² Antal rum: 4 rum, varav 3 sovrum Tomtareal: 1 838 m² Grund: plintar Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: stående träpanel Takbeklädnad: betongpannor Fönster: 3-glas isoler Ventilation: självdrag Vatten: kommunalt Avlopp: kommunalt Uppvärmning: direktverkande el, braskamin Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 1 704 000 kr (fastställt avs år 2009) planbest: Byggnadsplan (1961-12-15), Nybyggnadsförbud (1985-10-18) driftskostnad: 18 594 kr/år Pantbrev: finns ej gemensamhetsanläggningar: Norrtälje Yxlö GA:16, Norrtälje Yxlö GA:3 Säljare: lars filipsson och helena selin

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Bo i en fantastiskt levande del av skärgården.


Bryggan ligger som tidigare nämnts alldeles nedanför och i denna har sex fastigheter del. Varje fastighet har rätt till två båtplatser och även gästplatser vid boj finns. Här förtöjer man den egna båten som öppnar upp hela skärgården. På vintern plogas skridskobana på Maren precis bakom tomten, mycket uppskattat bland stora som små. Utanför Yxlan tar stora vatten vid och med egen båt är det inte

’’

Vackert läge med tillgång till två båtplatser.

långt till den riktiga ytterskärgården. Strax söderut ligger Stämmarsund på Blidö med värdshus och ungdomarnas favorit, Blidö Bio. Andra populära skärgårdskrogar finns i Furusund, på Högmarsö, på Fejan och Lidö.


Från Yxlan är det lätt att ta sig med båten ut i ytterskärgården.

Krogen på Blidö. Gästhamnen i Furusund.

Den långsmala ön, med en bredd på en kilometer sträcker sig från Köpmanholm i norr cirka 1,5 mil till Vagnsunda i söder. Till Köpmanholm anländer man med vägfärja från Furusund, det går också bra att åka buss eller Waxholmsbåt till ön. Hit är det nära och man kan dra fördel av att få företräde till färjan under bråda helger. På Yxlan finns idag många bofasta tack vare goda kommunikationsmöjligheter med fastlandet. På ön finns Köpmanholms skola där även förskola finns. Vid färjeläget finns kiosk och närlivs som är öppet året runt. Ett större utbud av livsmedel finns i ICA-affären på Blidö, skärgårdens bästa butik. I Furusund finns gästhamn, båtmack och värdshus. Denna del av skärgården är fantastiskt levande med mycket att se och göra, framförallt under sommaren. Välkomna till Yxlan!


En av รถarna utanfรถr Blidรถ.


Sovrum

G

G

VP

G

TM Hall

Sovrum WC/Bad G

G K

Sovrum G G

F Kamin

Kök

Storstuga

Storstuga

0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.

N


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

johan vogel

08-522 348 01, 070-753 48 11 johan@sjonara.se

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, Hamngatan vaxholm | 20, banérgatan vaxholm 9, | banérgatan stockholm 9, | 08-522 stockholm 348 00 | sjonara.se 08-522 348 00 | sjonara.se

Yxlö_2_167_JV_20sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you