Page 1

ALLDELES INTILL VATTNET

Skepparbacken 23, Österviken, Yxlan


A

LLDELES INTILL VATTNET där barnvänlig badstrand finns ligger denna fastighet med utsikt mot stora vatten. Här ligger man så nära vattnet man

kan komma utan att ha sjötomt och granne finns endast åt ett håll. För ett aktivt skärgårdsliv med egen båt finns en brygga via servitut som ligger intill. Denna delar man med en granne. Tomten uppgår till 2 105 m² och sluttar lätt men har plana ytor för lek och spel på tomten bakom huset. Utöver det stora huset finns flera bodar samt ett modernt gästhus med alla bekvämligheter.


’’

Med den egna båten är det inte långt till ytterskärgården.


EN FASTIGHET PÅ KÖPMANHOLM ger möjligheter till ett rikt liv året runt. Antingen som permanentboende eller för fritid men hela året om. Huset har haft flera skepnader och ursprungsdelen byggdes redan 1920. Under årens lopp har huset byggts om och till, senast 1989. Idag uppgår huset till ca 140 m² boarea i ett och ett halvt plan.

PÅ NEDRE PLANET finns stora sociala ytor i köket med stor matplats och utsikt mot vattnet, samt i vardagsrummet. I detta finns öppen spis och utgång till altan mot vattnet. I köket finns en vedspis som minner om husets ursprung. Vidare finns en stor hall med förråd intill, en toalett med dusch samt ett gäst- eller arbetsrum.

EN TRAPPA UPP finns tre sovrum, ett allrum samt även här toalett med dusch.


BYGGNADSTYP: 1 ½ PLAN BYGGÅR: 1929 BOYTA: 140 M² BIYTA: 10 M² ANTAL RUM: 6 RUM, VARAV 4 SOVRUM TOMTAREAL: 2 105 M² GRUND: MURAR/KÄLLARE/PLATTA PÅ MARK STOMME: TRÄ BJÄLKLAG: TRÄ FASAD: STÅENDE TRÄPANEL TAKBEKLÄDNAD: TAKTEGEL FÖNSTER: 3-GLASFÖNSTER/2-GLAS VENTILATION: SJÄLVDRAG VATTEN: KOMMUNALT VATTEN AVLOPP: KOMMUNALT AVLOPP UPPVÄRMNING: DIREKTVERKANDE EL, BRASKAMIN OCH VEDSPIS TYPKOD: 220, SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER TAXERINGSVÄRDE: 2 840 000 KR (FASTSTÄLLT AVS ÅR 2012) PLANBESTÄMMELSER: BYGGNADSPLAN (1979-12-10) DRIFTSKOSTNAD: 31 468 KR/ÅR PANTBREV: 2 395 000 KR RÄTTIGHETER FÖRMÅN: AVTALSSERVITUT BRYGGA GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR: NORRTÄLJE YXLÖ GA:3 SÄLJARE: ELISABETH MALMBORG FREIRE OCH CURT ROLAND MALMBORG

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret. Vi vill informera att man som köpare har undersökningsplikt enligt Jordabalken. Be gärna om att få en utförlig information. Läs mer på sjonara.se.

SAMMANSTÄLLNING AV FAKTA

FASTIGHETSBETECKNING: YXLÖ 1:211 PRIS/BUD: 4 950 000 KR SJÖNÄRA AVSTÅND: 0,5 MIN


’’

Här ligger man så nära vattnet man kan komm


ma utan att ha sjรถtomt.


ALLDELES BAKOM HUSET ligger ett modernt gästhus om ca 44 m² byggt 1999-2004 med alla bekvämligheter. Detta hus ger möjligheter till generationsboende eller ger gäster möjlighet att rå sig själva. I huset finns ett allrum med pentry, två sovrum samt badrum med toalett och dusch. Detta hus fungerar utmärkt även vintertid och är även det anslutet till kommunala VA.

VIDARE FINNS PÅ TOMTEN EN FRIGGEBOD samt en snickarbod/förråd om ca 15 m². I dessa finns plats för trädgårds och båttillbehören.

I HAMNEN DÄR BRYGGAN ligger finns en gemensam bastu som man har tillgång till. Med den egna båten är det inte långt till ytterskärgården. Populära skärgårdskrogar finns i Furusund, på Högmarsö, på Fejan och Lidö.

TILL YXLAN KOMMER MAN på en timme från Stockholm och från huset till färjan tar det endast en minut. Till Köpmanholm anländer man med vägfärja från Furusund, det går också bra att åka buss eller Waxholmsbåt till ön. På Yxlan finns idag många bofasta tack vare goda kommunikationsmöjligheter med fastlandet. På ön finns både förskola och skola upp till årskurs 6. Vid färjeläget finns kiosk och närlivs som är öppet året runt. Ett större utbud av livsmedel finns i ICA-affären på Blidö, skärgårdens bästa butik. I Furusund finns gästhamn, båtmack och värdshus.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag åtta mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära MÄKLARE

Ansvarig mäklare

JOHAN VOGEL

08-522 348 01, 070-753 48 11 johan@sjonara.se

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Tom Kallstenius

Peter Svensson

Joachim Söderberg

Robert Nordstrand

Mats Öhlin

ADMINISTRATION & MARKNADSFÖRING

Cecilia Arvidson

Carina Hedin

Louise Franzén

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet

HAMNGATAN 20, VAXHOLM | BANÉRGATAN 9, STOCKHOLM 08-522 348 00 | INFO@SJONARA.SE | SJONARA.SE

Yxlö 1 211 2014 jv 20sid  
Yxlö 1 211 2014 jv 20sid