Page 1

SJÖTOMT UTÖVER DET VANLIGA

Bandshalsvägen 34, Björkö, Norrtälje


E

TT LÄGE VID HAVET som sannerligen är något utöver det vanliga. Denna rymliga fastighet, ca 180 m2, ligger på Björkö-Arholmas utsida med ett fritt

läge mot havet och vacker skärgård i ett privat läge vid vägs ände. Dragsviken mynnar i havet vid Naturskyddsområdet Araslejan, känt för sina två vackra långgrunda stränder och släta klippor. I Huset finns det med plats för både en stor familj och vänner.


’’

Ett härligt ställe för umgänge.


VID INFARTEN ser man det välbelägna huset som ursprungligen är byggt 1977 och byggdes till 1991 och har genomgått många förbättringar sedan dess. Personligt inrett med fingertoppskänsla. Huset är högt beläget vilket ytterligare förstärker det fina läget och vyn över vattnet. Stora altaner mot sjön med sol hela dagen och långt in på kvällen. Ett härligt ställe för umgänge.

I HUSET LIGGER HAVET i blickfånget från i stort sett alla rum och mot vattnet finns stora glaspartier och dörrar som leder ut till den sköna altanen. Här finns gott om plats för både sol, måltider och ett dopp i vikens klara vatten. Här är det fritt mot havet och stranden. På entrésidan råder en annan känsla och här finner man en grönskande natur som ger en annan typ av lugn med björkar och blomsterängar. Lite längre bort ligger Vikasjön, en vacker insjö.


GENOM ENTRÉN kommer man till hallen som leder in mot det renoverade köket som ligger centrerat i huset och sammanbinder husets olika delar och rum. Här finns också utgång till den stora altanen. Det välutrustade köket har all maskinell utrustning och en härlig utsikt över trädgård, sjön och bryggan. Intill köket ligger det trevliga vardagsrummet med stor öppen spis i ena änden. Plats för både vardagsrumsmöbel och matmöbel. Allt med bästa havsutsikt. På bottenvåningen i andra änden av huset finns dessutom två bra sovrum. I anslutning till hallen en toalett. I bortre änden ligger groventrén och här finns även den nyinstallerade bergvärmepumpen med fjärrstyrning. Intill detta tvättstugan med separat duschutrymme.

PÅ ÖVERVÅNINGEN ligger ett allrum/TV-rum och husets badrum. Det övre planet har två sovrum mot gavlarna och ytterligare en sovplats som inte är avgränsad. Från övervåningen är utsikten enastående. Ladan med vagnslider är både vacker och praktisk. Massor med möjligheter till förvaring och hobbyverksamhet. I vagnslidret finns plats för tre bilar under tak. Tomten sluttar mot vattnet och väl vid vattnet ligger både en rejäl brygga med stenkistor och en fantastisk strand. De två yttersta kistorna har nyligen bytts ut. Här är det segelbåtsdjup vid bryggans ände. Stranden har sandbotten och släta klippor i hela sin sträckning och badmöjligheterna är oändliga.


BYGGNADSTYP: 1 ½ PLAN BYGGÅR: 1977/1991 BOYTA: 180 M² ANTAL RUM: 6 RUM, VARAV 4 SOVRUM TOMTAREAL: 3 430 M² GRUND: MURAR TILL BERG STOMME: TRÄ BJÄLKLAG: TRÄ FASAD: TRÄ TAKBEKLÄDNAD: TAKTEGEL FÖNSTER: 3-GLASFÖNSTER VENTILATION: MEKANISK TILL- OCH FRÅNLUFT VATTEN: ENSKILT VATTEN AVLOPP: AVLOPPSBRUNN MED INFILTRATION UPPVÄRMNING: VÄRMEPUMP, BERGVÄRME TYPKOD: 220, SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER TAXERINGSVÄRDE: 4 390 000 KR (FASTSTÄLLT AVS ÅR 2012) PLANBESTÄMMELSER: BYGGNADSPLAN (1976-06-23) DRIFTSKOSTNAD: 20 410 KR/ÅR PANTBREV: 1 500 000 KR GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR: NORRTÄLJE VIKA FS:3, NORRTÄLJE VIKA GA:2, NORRTÄLJE VIKA S:1, NORRTÄLJE VIKA S:2 TV-ANSLUTNING: TV-ANTENN SÄLJARE: MARTIN ÖSTLIND

SAMMANSTÄLLNING AV FAKTA

FASTIGHETSBETECKNING: VIKA 1:18 PRIS/BUD: 6 000 000 KR SJÖNÄRA AVSTÅND: 0 MIN


TILL FASTIGHETEN hör 50 % i Vika 1:17. Med detta ingår del av den närbelägna Vikasjön. På denna mark är även fastighetens brygga belägen. Till fastigheten hör dessutom fiskerätt. Till Björkö kommer man genom ett levande landskap med vacker natur och många sevärdheter. Björkö ligger norr om Norrtälje som är en stad med ett rikt utbud av aktiviteter och affärer hela året om.


’’

Fritt läge mot havet och vacker skärgård i ett privat läge.


Gott om plats för både en stor familj och vänner


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag åtta mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära MÄKLARE

Ansvarig mäklare

MATS ÖHLIN

08-522 348 09, 070-877 27 00 mats@sjonara.se

Johan Vogel

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Peter Svensson

Joachim Söderberg

Robert Nordstrand

Tom Kallstenius

ADMINISTRATION & MARKNADSFÖRING

Cecilia Arvidson

Carina Hedin

Louise Franzén

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet

HAMNGATAN 20, VAXHOLM | BANÉRGATAN 9, STOCKHOLM 08-522 348 00 | INFO@SJONARA.SE | SJONARA.SE

Vika 1 18  
Vika 1 18