Page 1

Viggsรถ Grinda


Inom synhåll och på några minuter med egen båt eller Waxholmsbåt från Lillsved möter Viggsö. Ön är en sommaridyll, mellan Grinda och Värmdölandet och nås året runt. Med ett avskilt, ljust, läge mitt i skärgården och med sjöglimt mot Grindafjärden och Grinda är denna charmiga, skyddade fastighet belägen. Ett mycket välskött hus med god standard, ett nyrenoverat gästhus och bod i kombination med del i sandstrand och stor brygga framför fastigheten, gör inramningen total. Varmt välkommen till ett unikt tillfälle att förverkliga din sommardröm!


Väl framme på Viggsö, efter en trevlig båtfärd med egen båt över kända farvatten, möter en stor brygga med segelbåtsdjup. Här finns plats för flera båtar, utemöblemang och solstolar. Kanske duka upp midsommarlunchen med vänner och familj med en förstklassig vattenkontakt. På bryggan, med plats för många (samägd med en granne), vistas man under hela dagen och känslan att kunna sola, bada och hjälpa barnen lära sig simma är slående. Bredvid bryggan finns även en sandstrand där de minsta kan ta sig ett dopp under uppsikt från bryggan. Varför inte ta morgondoppet under soluppgång? Från bryggan eller öns ångbåtsbrygga nås fastigheten på några minuter och vägen upp till fastigheten, högt placerad, går över samfälld mark. På marken mellan fastigheten och brygganläggningen råder byggförbud.


FAKTA Pris/bud: 1 850 000 kr Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1972 Boyta: 40 m² Biyta: 8 m² Antal rum: 2 rum, varav 1 sovrum Tomtareal: 3 222 m² Säljare: Peter och Susanne Lundberg Fastighetsbeteckning: Grinda 1:45 Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.

Taxeringsvärde: 1 201 000 kr (fastställt avs år 2009) Driftskostnad: 5 638 kr/år Pantbrev: 280 000 kr Gemensamhetsanläggningar: Värmdö Grinda S:1, Värmdö Grinda S:5 Rättigheter last: Avtalsservitut Båtplats mm, brunn TV-anslutning: TV-antenn Sjönära avstånd: 0 min


Till fastigheten ingår fiskeområde vid Getkobb, rödkobb. Vid Trollholmarna och längs Grinda. Här fångas bland annat abborre och sik. Tänk att ro ut och lägga nät på kvällen för att morgonen därpå vittja näten? Varför inte kasta och pröva fiskelyckan från badberget intill bryggan? Viggsö trafikeras av Waxholmsbolaget med flera turer dagligen. Ev finns möjlighet till egen båt- och båtplats på Värmdölandet.


FAKTA Grund: Plintar Stomme: Trä Bjälklag: Trä Fasad: Trä Takbeklädnad: Plåt Fönster: 2-glasfönster Ventilation: Självdrag En lättskött bergs- och naturtomt om 3 200 m² möter med inslag av furor och blåbärsris. Läget gör att tomten skyddas från Saxaren och Nordliga vindar, vilket gör den optimal. På tomten möter en nyinredd gäststuga, kajutan, med altan i framkant. Stugan är isolerad och från fönstret kan Saltsjön skymtas. På vägen mot huvudbyggnaden passeras en bod. Huvudbyggnaden, högt beläget på en berghäll är ett platsbyggt timmerhus om 40 m². Ingången sker från glasverandan. Här finns plats för bord och stolar och här kan frukosten inmundigas med sjöglimt och stålande sol.

Vatten: Egen borrad brunn Avlopp: 2-kammarbrunn Uppvärmning: Direktverkande el och braskamin


Vidare möter ett sällskapsrum med braskamin, som snabbt eldar upp huset en kall dag och stora fönster som ger ljusinsläpp. Vidare finns sovrum med plats för dubbelsäng och ett pentry med all den maskinella utrustning man kan önska sig av ett sommarhus. Köksutrustningen är delvis nyinförskaffad. Indraget sommarvatten finns att tillgå och för vinter finns alternativ källa. Huset har nyslipade furugolv och utbytta fönster år 2009. Toalett finns i anslutande bod och är av modell separett.


Under sommaren finns det mycket att göra i området. De boende firar traditionsenligt midsommar, på ängen, tillsammans med vänner och bekanta. Välkända, populära, Grinda ligger intill med sitt värdshus och där finns härliga klippor och vikar för utflykter. På Grinda finns flytbastu att hyra. Mer information finns på http://grindawardshus.se. Sandön, känd för sina sköna stränder, finns för en dagsutflykt. Kanske ta egna båten till ytterskärgården och Möja och Sandhamn. Närmaste handel finns på Värmdölandet och på Svartsö.


ELISABETH ELDH 08-522 348 06

TOM KALLSTENIUS 08-522 348 02

TOMMY CARLBERG 08-522 348 03

CAMILLA ASPLUND 08-522 348 05

PETER SVENSSON 08-522 348 07

JOHAN VOGEL 08-522 348 01

CARINA HEDIN 08-522 334 60

CECILIA ARVIDSON 08-522 348 04

LOUISE HELLSTRÖM 08-522 334 61

ROBERT NORDSTRAND Telefon: 08-522 348 08 Mobil: 070-523 58 77 E-post: robert@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

Viggsö Grinda  
Viggsö Grinda  

Charmig, ogenerad skärgårdstomt med stor potential. Hus med hög standard, gästhus, sandstrand och brygga på allmänning som känns som egen to...