Page 1

SOMMARPARADIS

Vidinge, Norrt채lje


V

IDINGE LIGGER I Stockholms ytterskärgård som en av våra ostligaste utposter mot havet. Från ön skymtar man trafiken mot Åland innan de stävar ut

på det öppna havet. Här har väder och vind format den otroligt vackra naturen med släta klippor intill det klara vattnet. För de som söker ett synnerligen unikt och rogivande fritidsboende finns här möjlighet att förverkliga detta. Det är få förunnat att ha ett eget utskärsställe.


’’

Vackra kala klippor i ytterskärgård.


PÅ VIDINGES VÄSTSIDA med strålande kvällssol över klipporna är man ostörd, frihetens vindar blåser och man kan inte mer än bara vara och må bra. Efter 20 min båtfärd från Räfsnäs möts du av den lugna bukten med det glasklara vattnet. Den egna bryggan välkomnar oss med stora famnen. Väl iland på de soldränkta klipporna sänker sig lugnet. Tiden står still och det ända man hör är vindens brus och vågornas kluckande. I bukten badas det dagen lång, vattnet är strålande klart och stegen känns lätta på sandbotten. Över klipporna är det inte många steg till det egna lilla bastuhuset. Här kan man njuta av många långa kvällsbastubad med efterföljande dopp. En del av basuhuset är inrett som sjöbod. Den stora ängen med gullvivornas klargula färg leder oss upp mot huset. Detta praktiska tidlösa Finnbohus från 70-talet har en design med sin öppna planlösning som än idag är lika populär.


RUNT STORA DELAR av huset sträcker sig soldäcket, som med lätthet kan byggas ut om så önskas. Köket samt sällskapsdelen är luftig, öppen och med högt i tak. Tidstypiskt och charmigt. Spis och kylskåp drivs med gasol.Stora fönster samt en praktisk vedeldad kamin som sprider sin värme kyliga dagar. Tre sovrum samt ett tvättrum gör huset komplett. Det 12 V system med solceller förser huset med el. Det finns en konverter som gör att man kan omvandla detta till 220 V. Vilket är bra när det ska spelas musik, borras samt inte minst vispas grädde till sommartårtan. Det finns ett elverk om 1 500 W om mer ström behövs under kortare stunder. Vatten hämtas i handpumpen nordväst om huset. Brunnen är ca 40 m djup och har under åren försett huset med friskt gott vatten. En bit bakom huvudhuset finns utedasset, en enkel inrättning men fullt funktionell. En del i detta hus är inrett som praktiskt förråd och verkstad. Tomten om 2 830 m² är plan och lättskött. Klipp gräset någon gång ibland sedan är det bara att fortsätta att njuta. För den som önskar finns goda fiske möjligheter med redskap.


BYGGNADSTYP: 1-PLAN BYGGÅR: 1975 BOYTA: 67 M² ANTAL RUM: 4 RUM, VARAV 3 SOVRUM TOMTAREAL: 2 830 M² GRUND: PLINTAR/TORPARGRUND STOMME: TRÄ BJÄLKLAG: TRÄ FASAD: TRÄPANEL TAKBEKLÄDNAD: BETONGPANNOR FÖNSTER: 2-GLASFÖNSTER VENTILATION: SJÄLVDRAG VATTEN: BORRAD BRUNN MED HANDPUMP AVLOPP: ENKELT UPPVÄRMNING: VEDELDAD KAMIN TYPKOD: 221, SMÅHUSENHET, FRITIDSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER TAXERINGSVÄRDE: 1 577 000 KR (FASTSTÄLLT AVS ÅR 2012) PANTBREV: 500 000 KR RÄTTIGHETER FÖRMÅN: AVTALSSERVITUT BRYGGA MM; OFFICIALSERVITUT VÄG BADPLATS BÅTPLATS; OFFICIALSERVITUT VÄG I SAMFÄLLD VÄGMARK SÄLJARE: STAFFAN LAKE OCH MARGUERITE LUTHMAN

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret. Vi vill informera att man som köpare har undersökningsplikt enligt Jordabalken. Be gärna om att få en utförlig information. Läs mer på sjonara.se.

SAMMANSTÄLLNING AV FAKTA

FASTIGHETSBETECKNING: VIDINGE 4:56 PRIS/BUD: 3 750 000 KR SJÖNÄRA AVSTÅND: 1 MIN


’’

Ett ostört paradis.


Efter bastun tar man g채rna ett dopp i det svalkande havet.


PÅ ÖN FINNS gott om ostörda stränder och strapatsrika stigar. Det ostörda läget i havsbandet gör att man på Vidinge kan koppla av från all stress som hör vardagen till och i området finns en uppsjö av öar att besöka och ett rikt naturliv att njuta av under hela året. En känsla som speglar hela ön är lugn, frihet och möjlighet att vara sig själv. För den som önskar socialt umgänge så anordnar föreningen på ön uppskattade grillaftnar samt midsommarfirande. Välkomna till detta ostörda sommarparadis.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag åtta mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära MÄKLARE

Ansvarig mäklare

PETER SVENSSON

08-522 348 07, 070-753 08 99 peter@sjonara.se

Johan Vogel

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Mats Öhlin

Joachim Söderberg

Robert Nordstrand

Tom Kallstenius

ADMINISTRATION & MARKNADSFÖRING

Cecilia Arvidson

Carina Hedin

Louise Franzén

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet

HAMNGATAN 20, VAXHOLM | BANÉRGATAN 9, STOCKHOLM 08-522 348 00 | INFO@SJONARA.SE | SJONARA.SE

Vidinge 4 56 ps 20sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you