Page 1

BÄSTA VÄSTERLÄGE

Sofia Linneas väg 6, Vettershaga


V

ID HAVET, men ändå praktiskt beläget, vid den vackra Vettershagabrons norra brofäste,ligger denna charmfulla fastighet. I bästa västerläge med vatten och himmel som granne finns det två hus till förfogande. Vettershaga ligger vackert utmed kustvägen mot Norrtälje och symbolen har varit de gamla Roslagsskutor som tidigare låg förtöjda vid bron. Vid

bron ligger Café Brovakten, som är en trivsam samlingspunkt när man vill höra vad som hänt i byn. Genom Wettershaga vänner ordnas valborgsmässofirande, midsommarfirande, nyårsfyrverkeri och strömmingsfiske med not. Runt om i byn finns promenadoch strövområden och grusvägarna runt Bergshamraviken är cykelvänliga med sparsam biltrafik.

MED DEN EGNA BÅTEN är man snabbt ute i skärgården via Vettershagafjärden och Furusundsleden. Här finns en mycket trevlig skärgård att göra dagsturer i. Varför inte besöka Ängsö Nationalpark på förmiddagen för att sedan äta en middag på Högmarsö krog.


’’

Här har många fiskestunder avnjutits.


HUVUDBYGGNADEN ÄR ETT TVÅPLANS TIMMERHUS om ca 110 m² som flyttades till Vettershaga från Norrland på 1940-talet och är solitt knuttimrat av hundraåriga handbilade stockar.

HUSET HAR EN VÄLKOMNANDE PLANLÖSNING som ger stora möjligheter. Ett modernt kök men med den gamla vedspisen kvar ger alla de funktioner man behöver. Storstugan har fungerat som matsal och samlingspunkt för hela familjen. Här har många goda middagar och mysiga stunder upplevts. Kakelugnen sprider sin härliga värme och gemyt. Ett starkt bidrag till husets själ. En hall samt toalett finns även på detta plan. Golven är omlagda och isolerade enligt dagens standard. Enkla fönster med spröjs är bevarade, innerfönster finns för kalla vintrar. Utgång mot en altan under tak, allt med utsikt mot vattnet.

TRAPPAN LEDER OSS UPP till två rum varav båda har fungerat som sovrum, här är en öppen spis för småruggiga dagar. Praktisk förvaring i kattvindar är en självklarhet.


BYGGNADSTYP: 1 ½ PLAN BYGGÅR: 1950 BOYTA: 110 M² BIYTA: 9 M² ANTAL RUM: 4 RUM, VARAV 2-3 SOVRUM TOMTAREAL: 6 547 M² GRUND: TORPARGRUND STOMME: TRÄ BJÄLKLAG: TRÄ FASAD: TIMMER TAKBEKLÄDNAD: TAKPANNOR FÖNSTER: ENKLA FÖNSTER VENTILATION: SJÄLVDRAG VATTEN: BORRAD BRUNN AVLOPP: 3-KAMMARBRUNN MED INFILTRATION UPPVÄRMNING: DIREKTVERKANDE EL/ ELDSTAD TYPKOD: 221, SMÅHUSENHET, FRITIDSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER TAXERINGSVÄRDE: 3 717 000 KR (FASTSTÄLLT AVS ÅR 2012) PLANBESTÄMMELSER: BYGGNADSPLAN (1968-08-19) PANTBREV: 150 000 KR SÄLJARE: DÖDSBOET EFTER HANS G FRISK

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret. Vi vill informera att man som köpare har undersökningsplikt enligt Jordabalken. Be gärna om att få en utförlig information. Läs mer på sjonara.se.

SAMMANSTÄLLNING AV FAKTA

FASTIGHETSBETECKNING: VETTERSHAGA 1:51 PRIS/BUD: 3 975 000 KR SJÖNÄRA AVSTÅND: 0 MIN


EN BIT FRÅN HUVUDBYGGNADEN ligger en fullt utrustad gäststuga från 1960-talet om ca 40 m². En friggebod i slänten ner mot vattnet finns också till förfogande. Allt för gästernas välbefinnande.

DEN HÄRLIGA TOMTEN om 6 547 m² med sydvästsluttning mot vattnet är vacker med ett antal sköna uteplatser och många uråldriga ekar. Gräsytorna är stora och bergknallen har flitigt använts för lek under många generationer. Trädgården mot vattnet bjuder på äppelträd och körsbärsträd, smultron, hallon, blåbär samt rönnbär. På våren fylls ängen av krokus, gullvivor, blåsippor, liljekonvalj och vitsippor, lite senare följda av prästkragar och orkidéer som Adam och Eva. Hösten bjuder på svamp och nypon, härligt att torka till säsongens smakrika soppor.

NEDANFÖR FASTIGHETEN har man sin egen brygga med sandstrand och närheten till skärgården är slående. Här har många långa goda fiskestunder avnjutits.


’’

I bästa västerläge med vatten och himmel som granne.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag åtta mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära MÄKLARE

Ansvarig mäklare

PETER SVENSSON

08-522 348 07, 070-753 08 99 peter@sjonara.se

Johan Vogel

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Mats Öhlin

Joachim Söderberg

Robert Nordstrand

Tom Kallstenius

ADMINISTRATION & MARKNADSFÖRING

Cecilia Arvidson

Carina Hedin

Louise Franzén

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet

HAMNGATAN 20, VAXHOLM | BANÉRGATAN 9, STOCKHOLM 08-522 348 00 | INFO@SJONARA.SE | SJONARA.SE

Vettershaga 1 51 2014 ps 20sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you