Page 1

klipphällar

Stora Aspön, Österåker


© Sjöfartsverket


h

är kan du njuta av soluppgång och solnedgång från storslagen klippudde. Flata hällar mot öppet vatten och angränsande till allmänning. Bryggorna ligger på den skyddade delen och det är tillräckligt djupt för stora segelbåtar. Man dyker utan risk rakt ut i det härligt blåa vattnet.

Utsikten över hela fjärden är svårslagen och man ser ända upp till Furusund. Skådespelet av kryssningsfartyg på behörigt avstånd och alla fritidsbåtar gör hela dygnet händelserikt. En bra kikare kommer bli en omtyckt leksak. Tomten är lättskött och underbart vacker i sin naturlighet. Hällarna i väster är så släta att man kan dra upp båtarna på vagnar. En makalös plats där man vill stanna och njuta av de varma klipphällarna i solnedgången.


Stora altandäck runt om huvudbyggnaden och fina gångstigar/ trappor till bryggorna. Naturliga uteplatser för sittgrupperna på hela klippan. Middagarna i solnedgången bland hällar och skärgårdstallar är svensk sommar när den är som bäst.

’’

Svensk sommar när den är som bäst.


Från huvudbyggnaden kan man verkligen njuta av utsikten. På altanen finns plats för hela familjens saftkalas, grillfester och kräftskiva. När vädrets makter gör att man vill kura ihop sig inne framför brasan är utsikten inte sämre. Huset är mycket välskött och fint disponerat med storstuga med eldstad i väster. Bras-kaminen sprider bra värme i huset. Fina och rustika trämaterial på golv och väggar. Sällskapsrummet har full nockhöjd. Glasade altandörrar ger en strålande utsikt. Matplats och kök har serveringöppning mellan varandra. I köket finns elspis med ugn, kyl/frys, diskbänk och arbetsytor. Huset har två sovrum varav det ena är större med garderober och plats för dubbelsäng. Det lilla sovrummet är stiligt inrett med platsbyggd våningssäng. Duschrummet har tvättställ och miljötoalett. I husets grund finns varmvattenberedare och miljötoabehållare. Huset har nyttjats även vintertid.

Från huset kan man verkligen njuta av utsikten.


Fastighetsbeteckning: Vättersö 1:109 Pris/bud: 4 375 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1974 Boyta: 55 m² Antal rum: 3 rum, varav 2 sovrum Tomtareal: 4 760 m² Grund: krypgrund Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: plåttak Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: gemensamt vatten, värmekabel för vintern Avlopp: tvåkammarbrunn samt mulltoa och TC Uppvärmning: direktverkande el, eldstad Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 3 031 000 kr (fastställt avs år 2012) driftskostnad: 19 720 kr/år Pantbrev: 192 000 kr rättigheter förmån: Avtalsservitut Vattentäkt gemensamhetsanläggningar: Österåker Vättersö GA:11, Österåker Vättersö GA:14 Säljare: lina bengtsson, Barbro bertilsson, ingvar bertilsson, daniel bertilsson

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Gästhuset är placerat strax ovanför bryggan. Även här har man en makalös utsikt över fjärden. En liten altan under tak välkomnar. Ett öppet rum med plats för både våningssäng, matplats och enklare pentry med gasolspis. Hit finns det sommarvatten på utsidan. Strax ovanför i backen ligger snickarboden med separat TC.

’’

Gästhuset är placerat med fantastisk vy över fjärden.


Stora Aspön ligger i den vackra skärgården mellan Yxlan, Ljusterö och Vettershaga. Närheten till allt är slående. Efter en knapp timme från Stockholm med bil når man Vettershaga och Bergshamraviken. Eventuellt kan säljarens båtplats innanför Vettershagabron vid privat brygga övertas. Taxibåt via Löparö Marina trafikerar fjärden frekvent till rimlig kostnad. Löparö Marina erbjuder även båt och motorservice. I närområdet finns även den välsorterade sågen samt ICA-butiken vid Bergshamra. Med båten tar det sedan ca 15 min över fjärden innan man når Stora Aspön. En kvarts vidare färd når man fjärdar som Svartlöga och Gälnan. På andra sidan Gälnan finns skärgårdskrogar på Finnhamn, Ingmarsö och Svartsö. På Ljusterös norra del ligger Klintsundet med bensinmack och sommarkiosk. Det är inte heller långt till Blidösund med värdshus.


’’

Klipphällar i solnedgången.


Stora Aspön med 29 fastigheter hänger ihop med Lilla Aspön invid den större ön Vättersö. Till Vättersö går det dagligen flera avgångar med Waxholmsbåt både vår, sommar och höst. Här hämtar man post och morgontidningen. För de som vill åka Waxholmsbåt till sitt sommarparadis är Vättersö en alldeles utmärkt brygga att bli hämtad vid och vid Strömsundet finns brygga där Aspö-borna kan lägga till. I vattnen runt om ön finns många populära platser för nätfiske och strömmingspilkning och de boende på ön har gemensamt stort fiskevatten. Välkomna att njuta av detta läge!


Här lägger man gärna eget nät för att fånga kvällens middag.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

tom kallstenius

08-522 348 02, 070-753 48 12 tom@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tommy Carlberg

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Vättersö 1 109 tk  
Vättersö 1 109 tk