Page 1

BRYGGLIV AV HÖGSTA KLASS

Stora Strängen, Saxarfjärden


L

ÄGET PÅ STORA STRÄNGEN är enastående och naturen så vacker, utsikten förstklassig, både skyddat och utsatt. Äkta sjötomt med eget vattenområde. Sol hela dagen tills den går ner över Stora Saxaren från tomtens högsta punkt. En sagolik utsiktsplats med Ljusterö och Grinda i fonden. På behagligt avstånd ser man segelleden ut mot Sollenkroka

och mellanskärgården. Bostadsplatån ligger skyddad från vind med plana ytor mellan de tre gästhusen och huvudbygganden i mitten. Badlivet vid bryggdäcken är totalt ogenerat och här hänger man hela dagarna. Plats för många båtar vilket är bra när vännerna hälsar på. Mellan klipporna och bryggdäcken är det en fin sandstand för de små barnen.

RUNT UDDEN LIGGER skärgårdskrogarna i Linanäs/Ljusterö. Här finns även affärer och bensin. På andra sidan fjärden ser man Grinda Värdshus med Framfickans sommarhandel och bensin. Till Vaxholm med fullständig service tar det 25 minuter med egen båt och under timmen är man i Sandhamn. Vännerna hämtas med båten vid någon av grannöarnas Waxholmsbåtsbryggor. Endast fem minuter bort.


’’

Bostadsplatån ligger i skydd från vinden.


FASTIGHETEN VÄLKOMNAR med trädäckad brygga med rejäl konstruktion. Utanför ligger två bojar. På vägen upp ligger en sovstuga med tillhörande sjöbodsdel. Detta är fastighetens äldsta byggnad från 30-talet.

HUVUDBYGGNADEN ligger plant med fin uppsikt över bryggdäcken och båtarna. Ett klassiskt fritidsbygge från tidigt 70-tal i gott skick. Sällskapsrum i vinkel med stora fönster mot vattnet och tomten. Utgång till altanen under tak. Köket med god maskinell utrustning ligger i anslutning till matplatsen. Två sovrum varav ett är större samt ett fräscht kaklat duschrum med miljötoa, tvättmaskin, tvättställ, handukstork och golvvärme. I entréhallen har man gott om förvaring.


BYGGNADSTYP: 1 PLAN BYGGÅR: 1972 BOYTA: 55 M² BIYTA: 35 M² ANTAL RUM: 7 RUM, VARAV 5 SOVRUM TOMTAREAL: 4 320 M² VATTENAREAL: 3 300 M² GRUND: PLINTAR STOMME: TRÄ BJÄLKLAG: TRÄ FASAD: TRÄ TAKBEKLÄDNAD: TAKPANNOR FÖNSTER: 2-GLASFÖNSTER VATTEN: BORRAD BRUNN, DELAS NED TVÅ GRANNAR AVLOPP: ENKELT AVLOPP UPPVÄRMNING: EL TYPKOD: 221, SMÅHUSENHET, FRITIDSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER TAXERINGSVÄRDE: 3 012 000 KR (FASTSTÄLLT AVS ÅR 2012) DRIFTSKOSTNAD: CA 12 000 KR/ÅR PANTBREV: 1 875 000 KR SERVITUT: AVKOMSTRÄTT RÄTTIGHETER FÖRMÅN: AVTALSSERVITUT BRUNN; AVTALSSERVITUT BRUNN MM; OFFICIALSERVITUT VÄG UTRYMME SÄLJARE: MICHAEL JOHANSSON, KATARINA LANTTO, CHARLOTTA LJUNGQUIST ROOSLIEN, ANDERS OCH HELENA LJUNGQUIST OCH MAGNUS ROOSLIEN.

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret. Vi vill informera att man som köpare har undersökningsplikt enligt Jordabalken. Be gärna om att få en utförlig information. Läs mer på sjonara.se.

SAMMANSTÄLLNING AV FAKTA

FASTIGHETSBETECKNING: VÅRHOLMA 1:70 PRIS/BUD: 4 500 000 KR SJÖNÄRA AVSTÅND: 0 MIN


PÅ SOMRARNA DUKAR MAN LÅNGBORD på trädäcket framför huset. Därifrån har man fin utsikten över fjärden. Ibland tar man med sig middagskorgen till högsta punkten för att njuta i solnedgång, bara några trappsteg upp från huset. I hängmattan njuter man till vågornas kluckande. Det finns många fina fikaplatser i den gröna sköna miljön mellan klipporna.

STRAX INTILL HUVUDBYGGNADEN ligger två gästhus, båda ljust och fräscht inredda. Det större om två rum med pentry och rinnande sommarvatten. Vidare finns vedförråd och ett äldre utedass. Tomtens baksida angränsar mot öns allmänning och den sträcker sig till nordvästra stranden och ner till sydöstra stranden där soptunnorna står. Hit kommer även färjan för grovsophämtningen som sker två gånger per år.


’’

Läget är enastående och naturen så vacker, ut både skyddat och utsatt.


tsikten fรถrstklassig,


Två ljust och fräscht inredda gästhus för övernattande gäster


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag åtta mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära MÄKLARE

Ansvarig mäklare

TOM KALLSTENIUS

08-522 348 02, 070-753 48 12 tom@sjonara.se

Johan Vogel

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Peter Svensson

Joachim Söderberg

Robert Nordstrand

Mats Öhlin

ADMINISTRATION & MARKNADSFÖRING

Cecilia Arvidson

Carina Hedin

Louise Franzén

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet

HAMNGATAN 20, VAXHOLM | BANÉRGATAN 9, STOCKHOLM 08-522 348 00 | INFO@SJONARA.SE | SJONARA.SE

Vårholma 1 70 2014 tk 20sid