Page 1

magnifik utsikt

Bjurön, Värmdö


© Sjöfartsverket


v

älkommen till populära Bjurön invid Vårholma. Ön omges av Saxarfjärden i norr och delar av Lindalssundet i söder.

Här lever man i sann skärgårdsmiljö, med närhet till sandstrand och klippbad, på tomten med öns kanske bästa utsikt. Husen är i toppskick med både bastu och kamin. På de stora terrasserna kan du uppleva en levande utsikt bestående av kryssningsfartyg och fritidsbåtar och njuta av att se solen gå ner i fjärden.


Ön trafikeras året runt av W-båt från såväl Stockholm som Vaxholm. Närheten till fastlandet på Värmdö eller Vaxholm är utmärkt med reguljärtrafik och egen båt. Båtplats och bilplats finns vid Skägga på Värmdö och kan överlåtas till köpare. Från Skägga når man Bjurön på 5 minuter i 25 knops fart. Från W-bryggan når man tomten på några minuters promenad. Den lättskötta tomten mäter 2 190 m² och här samsas trädgårdsland, skogstomt och mjuka klipphällar.

’’

Ön trafikeras året runt av Waxholmsbåt.


Huvudbyggnaden på cirka 55 m² ligger mot väster, är vinterbonad och har på senare år totalrenoverats. Den inrymmer hall med tidstypiska bänkar, trevligt lantkök med allt man kan önska sig, i öppen planlösning mot sällskapsrummet där kaminen värmer och ger atmosfär. Från sällskapsrummet når man den inglasade veranden med generösa fönsterpartier, med isolerglas från Hajom, ett mysigt tillhåll även på vintern. Direkt i anslutning till verandan finns en stor altan med plats för utemöbler, grill och solstolar. I huset finns två sovrum varav det ena med plats för dubbelsäng och i det andra platsbyggda våningssängar. Båda sovrummen har garderober med gott om plats för förvaring. Från farstubron som möter vid ingången leder en altan runt husknuten till tvättutrymmen med dusch i kaklad mosaik, handfat och torrtoalett i badrum med tapet från Svenskt Tenn. Allt är smakfullt och fräscht och mycket väl underhållet.

Allt är smakfullt och väl underhållet.


Fastighetsbeteckning: vårholma 1:323 Pris/bud: 2 650 000 kr Sjönära avstånd: 2 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1955/2006 Boyta: 55 m² Antal rum: 4 rum, varav 2 sovrum Tomtareal: 2 190 m² Grund: krypgrund Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: liggande träpanel Takbeklädnad: plåt Fönster: 2-glas, isoler Ventilation: självdrag Vatten: egen djupborrad brunn, indraget vatten och stor varmvattenberedare Avlopp: enkelt avlopp Uppvärmning: direktverkande el, kamin, bastu Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 1 365 000 kr (fastställt avs år 2012) driftskostnad: 12 300 kr/år Pantbrev: 1 350 000 kr servitut: Nyttjanderätt Plats För Ledfyr Mm, Nyttjanderätt Område, Avtalsservitut Notvarp, Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld, Avtalsservitut Brunn Mmservitut, last: Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld, Avtalsservitut Brunn Mm, Avtalsservitut Notvarp PLANBESTÄMMELSER: Byggnadsplan (1953-05-18) Säljare: MARIA VALENTIN Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Braskaminen värmer gott kyliga höstkvällar.


På tomten finns ett nybyggt, modernt gästhus med sovrum och bastu med underbar havsvy. Stora fönster ger maximalt med ljusinsläpp och utsikt. Huset omges av altaner i flera nivåer med gott om plats för umgänge och sommarfest. Här följer man solen från uppgången i öster till nedgång över fjärden i väster. En trappa, som invändigt också utrymmer såväl förråd som ordentligt snickarbod, leder upp till takterassen. Här finns öns kanske bästa utsikt där man från solstolen verkligen finner ro i själen.


’’

Här lever man i sann skärgårdsmiljö, med närhet till både sandstrand och klippbad.


Ta en båttur till mysiga Sandhamn

På tomten finns även vedbod och förråd. Här är tomten med nära till allt - såväl sandstrand (2 min), Wbryggan (5 minuter), klippbad (10 min) och den egna båtplatsen (10 min). Ön är perfekt om man gillar att ta en löparrunda eller promenad runt ön med bra och väl underhållna stigar. Kanske avslutar man med ett dopp vid badplatsen i mysiga Söderviken. Utflyktsmål finns som Grinda och Linanäs med krog, hagar och badklippor. Kanske ta en dagsutflykt till Möja, Sandhamn eller vår vackra ytterskärgård. Vaxholm ligger nära och lättillgängligt och där finns allt man behöver som mataffär, Systembolag, vårdcentral, glasskiosk, restauranger och mycket annat. Välkommen till en underbar skärgårdsö. Att njuta av när man vill!


Dusch

TC

K/F Ugn

G Hall

Kök

Entré

Sovrum

G G

Sällskapsrum Veranda

Altan

Braskamin

Sovrum

N

0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

robert nordstrand

08-522 348 08, 070-523 58 77 robert@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Tommy Carlberg

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Vårholma 1 323 rn 20sid