Page 1

ljuvlig sjötomt

Hammarvägen 18, Muskö


© Sjöfartsverket


v

älkommen till utlida, centralt vid inloppet till Muskö kanal och en sjötomt med eget vattenområde. Här finns allt man kan önska sig av en sjötomt. Hus med generösa

ytor, gästhus/bod med bastu, mindre gästhus, sjöstuga med möjligheter och egen brygga. Nedanför ett aktivt skärgårdsliv med mindre båtar genom Muskö kanal och mot nya äventyr. Mot söder möter Mysingen och mot norr, genom kanalen, Muskö sjökrog och Horsfjärden.


Muskö ligger i södra skärgården. Hit kommer man med bil, hela vägen in på tomten och fram till husen. Vägen till tomten plogas hela vintern och den sista biten går över egen mark och letar sig fram till husen. Muskö förbinds med fastlandet genom tunneln under Saltsjön och den nya Nynäsvägen tar dig snabbt hit från Stockholm. Resan tar cirka 45 minuter. Fastigheten har nyligen tillskiftas mark och mäter idag mäter 3 040 m². Se fastighetsregleringskarta. Tomten består av öppna gräsytor i bakkant och husen i något högre läge centralt på tomten. Från husen sluttar tomten ner mot Saltsjön. Ståliga ekar finns med en lång historia och ger karaktär. Tillsammans med lövverk av alla de slag, syrener och pioner blir inramningen total.

’’

Här finns allt man kan önska sig av en sjötomt.


Huvudbyggnaden ligger centralt placerad på tomten med högt läge och blickar ner mot stranden och inloppet till Muskö kanal. Huset byggdes 1930 men byggdes till 1964. Huset har på senare år renoverats till dagens fina skick. Det mäter idag 50 m² boarea med tillhörande 11 m² veranda. Huset disponeras med veranda och kök med maskinell utrustning i halv öppen planlösning med sällskapsrummet. Sällskapsrummet är stort och plats finns för både matoch soffgrupp. En stor öppen spis finns placerad centralt i rummet och ger värme och atmosfär. Längre in i huset, mot söder, finns två sovrum med plats för dubbelsäng i vardera. rum. Strax bakom huset finns gästhus/bod som idag, med egen ingång, inrymmer dusch och förbränningstoalett modell Cinderella och i anslutning finns bastu. Egen ingång finns till ytterligare en toalett och bredvid finns ingång till ett rum som kan göras om till sovrum, idag är det förvaring. Runt husen finns gräsytor och uteplatser för att följa solen från sin uppgång i öster till nedgång i väster. Här är det sol hela dagen och tomtens plana läge med huset högt ger kvällssol. Framför huset mot sjösidan finns ytterligare en uteplats med härlig, grönskande inramning. Bredvid finns en mindre gäststuga med plats för dubbelsäng eller kanske våningssängar.

Huset blickar ner mot inloppet till Muskö kanal


Fastighetsbeteckning: Utlida 2:8 Pris/bud: 3 650 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1930 Boyta: 50 m² Biyta: 11 m² Antal rum: 3 rum, varav 2 sovrum Tomtareal: 3 040 m² Grund: torpargrund Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: stående träpanel Takbeklädnad: Plåt (Omlagt 2009) Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: Egen djupborrad brunn Avlopp: Tvåkammarbrunn (Sluten tank möjlig i området) Uppvärmning: Direktverkande el + öppen spis Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 1 452 000 kr (fastställt avs år 2012) driftskostnad: 14 179 kr/år Pantbrev: 1 387 000 kr planbest: Fornlämning (2 st) gemensamhetsanläggningar: Haninge Utlida GA:3. Säljare: annika och stefan törnberg Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

En stor öppen spis ger värme och atmosfär.


’’

Varmt välkommen till en tillgänglig sjötomt att njuta av året runt.


Gräsytor leder ner till strandkanten med sjöstuga och brygga. Sjöstugan är sparsamt inredd och här finns möjlighet att utveckla och kanske bygga bastu och sovrum, perfekt för bastubad från bryggan. Bryggan har idag motorbåtsdjup och möjlighet finns att muddra för vattenområdet äger man själv. Från bryggan fiskar man, badar och mår som bäst. Till fastigheten kommer man med egen bil eller båt. Handlar gör man på Sandells livs på Muskö, Nynäshamn eller i köpcenter på väg från Stockholm. Sjökrogar finns vid Mickrums brygga på roddavstånd, genom Muskö kanal, eller på nära avstånd, över Mysingen, på Utö och Båtshaket. Hela skärgården med naturhamnar och vackra platser finns att besöka och en personlig favorit är Huvudskär i ytterskärgården och Nåttarö utanför Nynäshamn.


Till fastigheten kommer man med egen bil eller b책t


Muskรถ sjรถkrog med bรฅtmack vid utloppet av kanalen mot norr


Sit plan


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

robert nordstrand

08-522 348 08, 070-523 58 77 robert@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Tommy Carlberg

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Utlida 2 8 2013 rn 20sid  
Utlida 2 8 2013 rn 20sid