Page 1

idylliskt l채ge

Doppingstigen 174, Tranholmen


Vi befinner oss nästan allra längst ut på Edsholmen - den östra delen av Tranholmen. Här erbjuds ett boende som passar lika bra för den lilla familjen som för paret som vill bo permanent eller som söker rekreation och avkoppling på sin fritid men ändå vill ha nära till stadens puls. Det är knappt man kan tro att denna bilfria idyll faktiskt bara ligger 10 minuter från tunnelbanans röda linje vid Ropsten.


Det solgula huset lyser verkligen upp omgivningen från sin högt belägna insynsskyddade plats några trappor upp från Doppingstigen. Här finns en lummig trädgård med äppelträd, päron och syrén. Huset byggdes från början som ett sommarboende men fungerar utmärkt även för åretruntboende. Kommunalt vatten och avlopp finns och möjligheten att få maten hemkörd till sin tomt gör ö-livet lite enklare.

Från 1 nov - 15 april ligger en gångbro från Stocksund till Tranholmen.


Huvudbyggnadens ca 70 m² fördelas på tre bra sovrum, arbetskök som är nytt och vitt från IKEA och wc med duschkabin. Här finns också sällskapsrum som har öppen spis och panoramafönster med fantastisk vy över Lidingöbron. Huset har två altaner, en i söder och en i öster, båda utan insyn. Bakom huset finns ett förråd och på en egen liten plats intill trapporna på väg upp mot huvudbyggnaden ligger gästhuset av friggebodsmodell.


Sovrum

Sovrum

Altan Sovrum

Sovrum Vardagsrum

Sovrum

Kök TM

Sovrum G G G

Altan

ÖppenVardagsrum spis

Hall Kök TM

WC/Dusch G G G

Veranda Halltak under

Öppen spis

Altan WC/Dusch

Veranda under tak Altan

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma

Fastighetsbeteckning: Tranholmen 1:171 Pris/bud: 3 950 000 kr Sjönära avstånd: 1 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1934 Boyta: 70 m² Antal rum: 4 rum, varav 3 sovrum Tomtareal: 1 816 m² Grund: torpargrund/källare Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: plåt Fönster: 2-glasfönster Vatten: kommunalt vatten Avlopp: kommunalt avlopp Uppvärmning: direktverkande el Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 2 344 000 kr (fastställt avs år 2009) planbest: detaljplan (2006-06-21) Pantbrev: 38 000 kr servitut: Servitut Villa och Årlig Avgäld gemensamhetsanläggning: Danderyd Tranholmen GA:1 Säljare: nina jamesson och brian paul thompson

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Snart är sommaren här...


Till fastigheten hör båtplats vid brygga som delas med två grannar. Bryggan ligger på öns södra strand någon minuts promenad från huset. Tillträde till fastigheten kan ske relativt omgående för den som önskar. Diverse möbler och inventarier medföljer köpet. Om man önskar bygga ut så är det intressant att veta att byggnadsplanen medger att man uppför ett hus med maxbruttoarea om 180 m² fördelat på två plan (90+90).

Bilfri idyll 20 min från stan.


På ön finns gemensamma grönområden – all mark som inte är tomt ägs samfällt av öborna. Här finns gemensam loge att hyra för fester. Under sommaren kan man köpa glass här och fredagspuben som återkommer med jämna mellanrum är ett populärt inslag. Det finns en tennisplan och på sommaren ordnas tennisskola för de små. Intill ligger fotbollsplanen. Midsommarängen på öns mitt nyttjas så klart för det traditionsenliga firandet. För de små finns här även en fin lekplats. Dagiset är just nu inrymt på en pråm i Grottviken som ligger strax nedanför fastigheten. För de lite äldre barnen så är det skolbåten som gäller och den hämtar på norra och södra sidan av ön och släpper sedan av i Stocksund.


På fastlandet finns båtplatser för Tranholmsbor först och främst att hyra i Stocksund. En plats kostar drygt 550 kr per år. Gott om parkeringsplatser finns, boendeparkering kostar 200 kr/ månad. Det finns även båtplatser vid Ropsten, nära tunnelbanestationen, samt vid Lilla Skuggan i Nationalstadsparken något längre västerut. För den som arbetar på Lidingö finns Lidingövarvet alldeles nära. Waxholmsbolaget trafikerar ön från mitten av april till mitten av december. Den som är mantalsskriven på ön kan erhålla ett ö-kort. För 500 kr per år åker man fritt på Waxholmsbolagets alla båtar i hela Stockholms skärgård. Tänk dig att starta dagen med en stilla tur med kajaken runt ön. Eller kanske ett morgondopp från Edsholmens norra brygga. Några minuter bort finns Grottvikens barnvänliga sandstrand och den gemensamma bastun. Den fiskeintresserade kan bara gå ner på bryggan och prova lyckan - eller varför inte lägga ett nät över natten? Här finns både strömming, abborre och sik.


Förråd Förråd Mot Edsholmens norra brygga

Huvudbyggnad

Mot Edsholmens norra brygga

Huvudbyggnad

Gäststuga Gäststuga Förråd Förråd

Mot egna bryggan Mot egna bryggan Situationsplan Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig Situationsplan


Välkomna till Tranholmen – här erbjuds en annorlunda livsstil, ett bekvämt och bekymmersfritt fritidsboende eller ett lantligt åretruntboende med livskvalitet utöver det vanliga.


camilla asplund 08-522 348 05, 0708-879 870 camilla@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm & stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

Tranholmen_1_171_CA_16sid  

idylliskt läge doppingstigen 174, tranholmen Vi befinner oss nästan allra längst ut på Edsholmen - den östra delen av Tranholmen. Här erbjud...

Tranholmen_1_171_CA_16sid  

idylliskt läge doppingstigen 174, tranholmen Vi befinner oss nästan allra längst ut på Edsholmen - den östra delen av Tranholmen. Här erbjud...