Page 1

sjรถtomt i egen vik

Tofta holmar, Ekerรถ


© Sjöfartsverket


t

ofta holmar mitt vid Björkfjärden och Prästfjärden med orörd natur, fantastiska vyer över Mälarens blänkande vatten lämnar ingen oberörd. Det är en energipåfyllning av

rang att vistas här. Granholmen, Alholmen, och Koffsan är de tre öarna som ingår i de 19 ha stora mark och 96 ha stora fiskevattnet som sträcker sig ut runt om öarna, ett rikt fiskevatten med gös, gädda och abborre. Mer info på www.toftaholmar.se.


Detta är ett historiskt område med bara fyra distans till Birka ”Stockholms vagga”. Birka är ett alldeles utmärkt utflyktsmål. Med båt är det inte heller långt till Stallarholmarna för inhandling av lunch eller för att tanka båten. Mariefred är ca 15 distans bort är också väl värt besök om man vill känna lite puls i lugnet.

’’

Med utsikt över Mälaren.


En knapp timmes färd från Stockholm via Ekerö och vägfärjan Munsö- Adelsö så att du framme i Lissboviken där du parkerar bilen och går några steg ner till egna båtplatsen på öarnas gemensamma brygganläggning. När du kastat loss så är det inte många minuter över sundet tills du når lugnet. Två bryggor finns för att lägga till på beroende på vind. På öns östra sida ligger den gemensamma bryggan som inte ligger mer än ett stenkast från fastigheten. På sydvästsidan finns den alldeles egna bryggan. Fastigheten ligger längst söderut och har en allmänning som granne så fridfullheten är total. 2011 stod de ca 55 m² färdiga och har fram till idag blivit ett fullfjädrat fritidsboende. 20 m från vattnet i bästa solläge har husets placerats. Den öppna planlösningen har bidragit till att alla kvadratmeter är väl utnyttjade. Entrén med möjligheter att hänga av sig leder oss in sällskapsrummet med den värmande kaminen. Öppet mellan sällskapsdel och kök skapar bra sociala ytor. Tre sovrum finns för familjens behov, dusch med mulltoa som av nuvarande ägare kan montera efter era behov. Skärmtaket gör att huset volym ökas, överallt ser man den lugnande vattenspegeln. För den som behöver mer plats så finns goda möjligheter till utbyggnad. I huset finns ett väl fungerande 12 V elsystem med batteri och solcell. Vid tomtgränsen finns el i stolpe för den som önskar koppla in. Gästhuset om ca 20 m ² är av enklare sommarstandard. Det är inte många meter till strandkant, så här finns potential.

Fastigheten ligger längst söderut; fridfullheten är total


Fastighetsbeteckning: tofta 2:8 Pris/bud: 2 495 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 2011 Boyta: 54 m² Antal rum: 4 rum, varav 3 sovrum Tomtareal: 3 010 m² Grund: plintar Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: plåt Fönster: 3-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: Dricksvatten från brunn. Dusch/Diskvatten via filteranläggning från Mälaren Avlopp: 2-kammarbrunn Uppvärmning: kamin Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 1 543 000 kr (fastställt avs år 2012) planbest: Byggnadsplan (1946-08-17) Pantbrev: 426 500 kr servitut: Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld gemensamhetsanläggningar: Ekerö Tofta GA:1, Ekerö Tofta GA:2.Servitutsutredning ej verkställd, Samfällighetsutredning ej verkställd. Säljare: marie och anders göransson Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Kan det bli bättre?


’’

Välkomna till Tofta holmar – denna oas i Mälaren.


Njut av lata sommardagar p책 den stora bryggan


På den magnifika bryggan lever du lyxliv i solen, det är här det händer. Bad, båt, lunch och grillning, det är bara fantasin som sätter gränser på hur lata sommardagar ska njutas. Tomten om 3010 m² badar i sol morgon som kväll. Solnedgångarna på bryggan måste bara upplevas, orden räcker inte till för att göra det rättvist. Välkomna till Tofta holmar – denna oas i Mälaren som ger dig kraft och upplevelser många långa härliga sommardagar.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

peter svensson

08-522 348 07, 070-753 08 99 peter@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Tommy Carlberg

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Tofta 2013 ps 20sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you