Page 1

EN RIKTIG OAS

Strรถmsholm, Ljusterรถ


V

ÄLKOMNA TILL BÅTSMANSTORPET på Strömsholm - en riktig oas till äkta sjötomt med eget vattenområde och otroligt vacker natur. Fastigheten ligger i en grön prunkande dal mellan vackra skärgårdsberg. Naturen på Strömsholm är mycket tilltalande och man förstår varför man bosatte sig här redan på 1700-talet. Denna fastighet är en del av ett

gammalt hemman och den vackra röda bebyggelsen, stensättningarna och odlingsytorna påminner om hur skärgården beboddes förr. Fastigheten säljs med inventarier och båt.


’’

Denna plats är en lisa för själen.


HIT KOMMER MAN MED EGEN BÅT ELLER med Waxholmsbåt från Stockholm. Tomten är stor och har många fina ytor att vistas på. Alla hittar sin personliga favorit och man kan alltid vara ogenerad. Plana gröna ytor för lek och spel och livet vid bryggan är ljuvligt. Här kan barnen tryggt roa sig med vattensporter och lära sig det uppfriskande sjölivet. Segla, surfa, paddla eller solbada på bryggan med ett metspö i handen. Denna plats är en lisa för själen.

INTILL BRYGGAN STÅR DEN NYRENOVERADE sjöstugan om 15 m² med bastu. Fint duschrum med miljötoa, tvättställ och duschhörna. I det stora förrummet, med alla fönster mot vattnet, är det full takhöjd till nock och här bäddar man ut till dubbelsäng. Ett perfekt boende för ungdomar och gäster. Strax intill på strandängen drar man upp sina båtar över vintern. Sjöhuset ”Ruben” ca 30 m² ligger intill bryggan och är ett sekelskifteshus i renoveringsbehov. Undervåningen består av köksrum, allrum och glasveranda. Man bor inte idag på undervåningen. Övervåningen är mysigt inrett som ett öppet rum med plats för flera bäddar. Med lite investeringar får man till detta hus till ett charmfullt boende med ett riktigt sjönära läge.

PÅ VÅR VÄG UPP PASSERAR vi bersån av syren och den väl fungerande jordkällaren av huggen sten, riktigt takvalv och tegel ovanpå. Strax ovanför detta ligger den gamla ladugården, idag välutrustad snickarverkstad och förråd. Hit är el draget och gårdsplanen runtom nyttjas som vedbacke.


BYGGNADSTYP: 1 PLAN BYGGÅR: 1700-TAL/2000-TAL BOYTA: 52 M² ANTAL RUM: 3 RUM, VARAV 1 SOVRUM TOMTAREAL: 4 070 M² VATTENAREA: 4 010 M² GRUND: TORPARGRUND STOMME: TIMMER BJÄLKLAG: TRÄ FASAD: TRÄPANEL MED LÄKT TAKBEKLÄDNAD: TEGEL ENKUPIGT FÖNSTER: 1-2-GLASFÖNSTER VENTILATION: SJÄLVDRAG VATTEN: EGEN BORRAD BRUNN AVLOPP: ENKELT AVLOPP UPPVÄRMNING: ELDSTÄDER, EL TYPKOD: 221, SMÅHUSENHET, FRITIDSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER TAXERINGSVÄRDE: 3 312 000 KR (FASTSTÄLLT AVS ÅR 2012) DRIFTSKOSTNAD: 12 000 KR/ÅR PANTBREV: 0 KR SERVITUT: NYTTJANDERÄTT HELA FASTIGHETEN RÄTTIGHETER LAST: OFFICIALSERVITUT BRUNN, VÄG RÄTTIGHETER FÖRMÅN: OFFICIALSERVITUT GÅNGVÄG, OFFICIALSERVITUT GÅNGVÄG, OFFICIALSERVITUT ÅNGBÅTSBRYGGA SÄLJARE: INGER OCH JÖRGEN HANDELL

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret. Vi vill informera att man som köpare har undersökningsplikt enligt Jordabalken. Be gärna om att få en utförlig information. Läs mer på sjonara.se.

SAMMANSTÄLLNING AV FAKTA

FASTIGHETSBETECKNING: STORSTRÖM 1:18 PRIS/BUD: 4 975 000 KR SJÖNÄRA AVSTÅND: 0 MIN


NU ÄR VI UPPE VID TORPET som är sjötomtens huvudbyggnad om dryga 50 m². En stilig parstuga med anor från 1700talet. Timrade väggar och vackra tak och golv. Allt välbevarat i mycket charmfullt och gott skick. Fin färgsättning och ljuvligt ljusinsläpp från de spröjsade fönstren. Vi välkomnas av en förstuga avsedd för klädvård, tvagning och förvaring. En spegeldörr öppnar upp mot köket och matplatsen. Den vackra vedspisen med bakugn, kopparkärl och spiskåpa är som hämtad från Skansen. Här finns kylskåp och elspis med ugn. Sällskapsrummet med murspis rymmer även plats för husets sängplatser. Ett fint rum med rejäla takbjälkar och skön öppning mot glasverandan. Från verandan har man uppsikt ner mot sjön och via egen entrédörr kommer man ut i den prunkande trädgården. Här finns även pumphuset till den borrade brunnen.

UTEDASSET står högst av alla byggnader, när man vill vara för sig själv. SOL HAR MAN FRÅN UPPGÅNG och kvällssolen njuter man av uppe på klippan ovanför huvudbyggnaden bland de vackra skärgårdstallarna. Men lika ofta dukar man upp på bryggan där man under högsommaren får den sista solnedången i gattet till vikens inlopp. Kan inte bli så mycket vackrare.


’’

En riktig oas till äkta sjötomt med eget vatteno


omr책de och otroligt vacker natur.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag åtta mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära MÄKLARE

Ansvarig mäklare

TOM KALLSTENIUS

08-522 348 02, 070-753 48 12 tom@sjonara.se

Johan Vogel

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Peter Svensson

Joachim Söderberg

Robert Nordstrand

Mats Öhlin

ADMINISTRATION & MARKNADSFÖRING

Cecilia Arvidson

Carina Hedin

Louise Franzén

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet

HAMNGATAN 20, VAXHOLM | BANÉRGATAN 9, STOCKHOLM 08-522 348 00 | INFO@SJONARA.SE | SJONARA.SE

Storström 1 18 2014 tk 20sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you