Page 1

Tallv채gen 16 Storholmen


Njut av en värmande bastu och en kall öl på uteplatsen. Se solen sakta försvinna bort över vattnet och udden.

Njut av livet på altanen med fantastisk utsikt från det skyddade läget inne i viken. Bara några steg ner till den egna bryggan och sandstranden. Långa lata dagar i solen, bada, vindsurfa och paddla kajak. Livet nära vattnet är väl för härligt... Alla årstider har sin charm på Storholmen. Läs gärna mer på öns fina hemsida, www.storholmen.nu.


Vi landar vid flytbryggan längst in i Svanholmsviken och under den knotiga gamla björken kliver vi i land. Bastun ligger längst ner vid stranden och vid den andra kanten finns förrådsboden med praktisk förvaring. På tomtens högsta punkt ligger huvudbyggnaderna, sammanlänkade av det generösa altandäcket – perfekt för sommarens alla fester. Altanen blir en självklar samlingsplats – med det praktiskt taget osynliga räcket har man maximal utsikt över Stora Värtans glittrande blå vatten.


Även inne i husen är utsikten och känslan av närheten till vattnet påtaglig. Från sjösidan kliver vi in i den praktiska hallen. Här finns plats för alla familjens ytterkläder och annat smått och gott. Vill man ha ytterligare ett sovrum i huset kan hallen enkelt ändras till ett sovrum och man använder då köksingången som entré.

FAKTA Pris/bud: 4 900 000 kr Byggnadstyp: 1 plan

Intill hallen ligger arbetsrummet som så klart även kan användas som sovrum. Sällskapsytorna är välkomnande och huset har inretts med en luftig och öppen känsla mellan kök, matplats och sällskapsrum.

Byggår: 1934/2009 Boyta: 82 m² Antal rum: 4 rum, varav 2-3 sovrum Tomtareal: 1 350 m² Säljare: Tobias och Sofia Lewén Fastighetsbeteckning: Storholmen 1:151 Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 3 470 000 kr (fastställt avs år 2009) Driftskostnad: 33 000 kr/år Pantbrev: 2 000 000 kr Gemensamhetsanläggning: Lidingö GA:22 Sjönära avstånd: 0 min


Huset är inrett i ljusa färger, en modern men ombonad skärgårdsstil med panelade väggar, vackra spröjsade fönster och trägolv. Sällskapsrummet har fantastisk utsikt och här värmer den öppna spisen ljuvligt under kalla kvällar. Allra bäst sitter man nog ändå vid matplasen i den glasade verandan. Här finns plats att duka långbord och man kan enkelt gränsa av matplasen och sällskapsrummet från arbetsköket med den smarta mobila köksön. Köket är stilrent inrett i vitt och svart. Här finns moderna vitvaror och gott om förvaring i skåp och på öppna hyllor. Här finns även tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Köksingången leder ut till ösidan.


Duschrummet är litet men praktiskt, här finns duschplats med draperi, tvättställ och WC. Vi tassar tillbaka ut på altanen och in i det nya fina huset med sovrummet (byggt 2009). Rummet är stort och ljust med spännande vinklar och här finns möjlighet att sätta upp en vägg och därmed få två rum. Från sovrummet kan man även gå ut på baksidan till söderaltanen.


FAKTA Grund: Torpargrund/plintar Stomme: Trä Bjälklag: Trä Fasad: Trä Takbeklädnad: Taktegel/listtäckt papptak Fönster: 2-glasfönster isoler Ventilation: Självdrag Vatten: Kommunalt vatten Avlopp: Enskilt avlopp (1988) BDTinfiltration och wc till sluten tank Uppvärmning: Luftvärmepump/direktverkande el

Fastigheten är belägen på norra sidan av Tallholmen – den sydvästra delen av Storholmen. Närmaste brygga för den reguljära trafiken är Södra bryggan. Intill finns en fin gemensam sandstrand.


Från Storholmen kan man pendla reguljärt med båt till Ropsten, Djursholm och Sticklinge. Till Ropstens T-bana tar det bara 20 minuter. Båten går dagligen från början av april till mitten av december och som fastboende på ön har man rätt till Waxholmsbolagets Ö-kort (500 kr per år) som ger gratis resor på alla Waxholmsbolagets turer, inte bara till och från ön utan i hela skärgården. Vid Mor Annas brygga på Lidingö med kort och bekvämt avstånd från ön medföljer rätt till bilplats och båtplats och här finns också brevlådan. Skolbåten kör barnen hit och skolskjuts möter upp och kör barnen till skolan på Lidingö. Från och med 2011 kommer Storholmen tillhöra Lidingö kommun. I framtiden kommer reguljärbåten sannolikt även att trafikera Mor Annas. För dig som bor på Storholmen finns stadens alla nöjen alltid inom räckhåll. Med båten tar man sig snabbt till ett flertal bra skärgårdskrogar och även Vaxholm ligger på bekvämt avstånd. Tomtägarföreningen på ön äger Storholmens krog som dock för tillfället har stäng pga av krögarbyte. Mitt på ön finns också den gemensamma dansbanan som kan hyras för fest till en förhållandevis billig penning, den rymmer uppåt 70 sittande gäster.

Från huset på Tallvägen 16 är det inte långt till vinterbryggan där öns fastboende förtöjer sina båtar vintertid och här bryter man med gemensamma ansträngningar ränna i isen för säker och smidig överfärd när det varken bär eller brister. När isen blivit tillräckligt tjock kan man promenera eller åka spark eller snöskoter till fastlandet.


JOHAN VOGEL 08-522 348 01

TOM KALLSTENIUS 08-522 348 02

TOMMY CARLBERG 08-522 348 03

ELISABETH ELDH 08-522 348 06

PETER SVENSSON 08-522 348 07

ROBERT NORDSTRAND 08-522 348 08

CARINA HEDIN 08-522 334 60

CECILIA ARVIDSON 08-522 348 04

LOUISE HELLSTRÖM 08-522 334 61

camilla asplund Telefon: 08-522 348 05 Mobil: 070-887 98 70 E-post: camilla@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

Storholmen2  

En egen sjötomt - en idyll - permanentboende på Storholmen, en bilfri ö 20 min från stan.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you