Page 1

Solhuset Storholmsv채gen 43 Storholmen


Solhuset på Storholmen i Värtan – för boende året om på bilfri ö endast 20 min från Sthlms city och med båtplats på Lidingö en lättillgänglig idyll med en trevlig blandning av fritids- och permanentboende. Storholmen är huvudön i en grupp av sex öar; Storholmen, Tallholmen, Tistelholmen, Äggholmen, Bastuholmen och Svanholmen. På öarna finns 300 fastigheter, varav ca 230 är bebyggda. Av dem är ca 160 sommarfastigheter och 70 är permanentbostäder. Drygt 150 personer bor på ön året runt och inflyttningen ökar stadigt. Det höga läget en bit in från den grusade vägen i kombination med vårens och sommarens skira grönska gör att huset ligger insynsskyddat både från grannar och från förbipasserande. Tomten täcks av vackra vårblommor och tulpanerna sträcker sig stolt mot den blå himlen. Solhuset strålar verkligen som en sol, den gula fasaden gör en glad! En oas att fly till när stadens stress gör sig påminnd, ett paradis för barnen att växa upp i. Naturen är nära och vattnets alla nöjen tillgängliga när andan faller på.


Öppna fönstret och njut av fåglarnas kvitter. Här på Storholmen råder tystnaden och lugnet. Ingen biltrafik. Inget som stör. Bara en och annan mås som skriker eller en båt som brummar förbi i fjärran. Så här ska livet levas. På ön anordnas populärt gemensamt Valborgs och Midsommarfirande vid dansbanan, som även kan hyras av tomtägare på ön. Man anordnar även Storholmsdagen med varierande aktiviteter, loppisar och julmarknad. Läs gärna med om Storholmslivet på öns egen hemsida, www.storholmen.nu.


Nuvarande ägare har huset som sitt sommar- och weekendparadis men förra ägarna bebodde huset permanent och både isolering så väl som vatten och avlopp fungerar vintertid. Man går in i huset via altandäcket om ca 30 m² som sammanbinder huvudbyggnaden med det lilla gula gästhuset om 10 m². Husets entréplan omfattar 71 m². I hallen lyser raden av pelagoner upp fönstret och här finns gott om förvaring, garderober att hänga in ytterkläderna i och linneskåp. Redan nu vet man att det är ett ljuvligt ljust hus vi välkomnas in i. Köket har moderna maskiner i rostfritt kombinerat med gammal charm – den friställda tegelväggen vid vedspisen och den vackra vita pärlsponten på väggarna. Träbänkar med gedigen känsla gör matlagningen till ett nöje. På golvet så klart ett charmigt gammalt trägolv.


FAKTA Pris/bud: 3 050 000 kr Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1944 Boyta: 80 m² Biyta: 10 m² Antal rum: 4 rum, varav 2 sovrum Tomtareal: 1 289 m² Säljare: Carl Olof Bouveng och Lydia Lundstedt Fastighetsbeteckning: Storholmen 1:104 Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 1 895 000 kr (fastställt avs år 2009) Driftskostnad: 25 000 kr/år Pantbrev: 719 000 kr Rättigheter förmån: Avtalsservitut brunn mm Gemensamhetsanläggningar: Lidingö GA:22 Sjönära avstånd: 2 min


I allrummet värmer den härliga öppna spisen. Här finns en braskasett för att få effektivitet och för att säkert kunna njuta av elden. Genom allrummets stora härliga glasade skjutdörrar kommer man ut på nästa altan som ligger i perfekt sydvästläge. Här kan man njuta av solen långt in på kvällen. Trappan leder ner till trädgården, en lummig oas med vackra gångar och trädgårdstrappor av Ölandssten, ordnade rabatter med rosor och perenner, stenlagd uteplats och gräsmatta. I allrummet finns plats för både soffhörna och matgrupp men i den härliga glasverandan sitter man allra bäst.


Intill verandan ligger barnrummet, ett genomgångsrum idag men mycket enkelt att sätta igen en av dörrarna för den som vill. Från barnrummet har man även tillträde till en praktisk klädkammare.

FAKTA

Grund: Torpargrund med ståhöjd/ källare Stomme: Trä Bjälklag: Trä Fasad: Trä Fönster: 2-glasfönster Ventilation: Självdrag Vatten: Kommunalt vatten Avlopp: Enskilt avlopp till 3-kmb med infiltration Uppvärmning: Direktverkande el (oljefyllda radiatorer), braskamin, vedspis

I andra änden av huset ligger föräldrasovrummet, även här ligger ett fint trägolv och här finns en garderob. Intill finns duschrummet, snygg blå mosaik kombinerat med vitt stilrent kakel. Här finns duschplats och WC, tvättställ samt handukstork. Värmeslingor i mosaikgolvet.


I källaren finns modern tvättstuga (9 m²) med tvättmaskin och torktumlare samt en dusch även här, samma snygga mosaik på golvet som i duschrummet. Källaren erbjuder även utmärkt förvaring om ca 40 m² för redskap, dynor till utemöbler och annat.

Vill man för ett ögonblick lämna denna vackra ö så ligger stadens begivelser max 20 minuter bort. Varför inte ett besök på någon av alla närliggande skärgårdskorgar? Restaurang Pont i Hägernäs eller t ex Bockholmens restaurang nås på 10–15 minuter.


Vid Mor Annas brygga på Lidingö med kort och bekvämt avstånd från ön medföljer rätt till bilplats och båtplats och här finns också brevlådan. Skolbåten kör barnen hit och skolskjuts möter upp och kör barnen till skolan på Lidingö. Från och med 2011 kommer Storholmen tillhöra Lidingö kommun. I framtiden kommer reguljärbåten sannolikt även att trafikera Mor Annas. På vintern bryts en ränna i isen till en gemensam vinterbrygga för att de fastboende ska kunna ta sig ut till ön, och när isen blivit tillräckligt tjock kan man promenera eller åka spark eller snöskoter till fastlandet.

Från den fina soliga tomten ligger Östra bryggan allra närmast och den är en av de tre bryggor på ön där Waxholmsbolagets reguljärbåt lägger till. Från Storholmen kan man pendla reguljärt med båt till Ropsten, Djursholm och Sticklinge och till Ropstens T-bana tar det bara 20 minuter. Båten går dagligen från början av april till mitten av december och som fastboende på ön har man rätt till Waxholmsbolagets Ö-kort (500:- per år) som ger gratis resor på alla Waxholmsbolagets turer, inte bara till och från ön utan i hela skärgården. Intill Östra bryggan finns båtplats som medföljer fastigheten och invid Storholmens krog som man också finner alldeles invid den Östra bryggan finns även gästplatser på utsidan av bryggorna.


JOHAN VOGEL 08-522 348 01

TOM KALLSTENIUS 08-522 348 02

TOMMY CARLBERG 08-522 348 03

ELISABETH ELDH 08-522 348 06

PETER SVENSSON 08-522 348 07

ROBERT NORDSTRAND 08-522 348 08

CARINA HEDIN 08-522 334 60

CECILIA ARVIDSON 08-522 348 04

LOUISE HELLSTRÖM 08-522 334 61

camilla asplund Telefon: 08-522 348 05 Mobil: 070-887 98 70 E-post: camilla@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

Storholmen  

Solhuset på Storholmen i Värtan - för boende året om på bilfri ö endast 20 min från Sthlms city och med båtplats på Lidingö.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you