Page 1

sekelskiftesdröm

Stavsnäs by, Värmdö


© Sjöfartsverket


i

ntill bad och vacker natur ligger dessa genuina och väl omhändertagna byggnader med stora umgängesytor, en lummig trädgård och en uppvärmd pool.

Stavsnäs by med sin genuina skärgårdsmiljö i kanten av Saltsjön, karaktäriseras av alla sina vackra och romantiska byggnader med glasverandor från förra sekelskiftet. Hela området andas kultur och skärgårdsliv med minnen från många glada dagar.


Fastigheten ramas in av vackra syrenhäckar och bjuder på en härlig uppvuxen trädgård med fruktträd och diverse blommande buskar, generösa ytor med gräsmatta och många platser för umgänge och lek. En given plats att samlas vid är den stora uppvärmda poolen, helgjuten 5*10 meter med en insynsskyddad solplats intill. Poolskyddet öppnas och stängs automatiskt med tryck från cirkulationspumpen. Insidan av poolen är mosaikbeklädd.

Njut av soliga dagar vid poolen.


Huvudbyggnaden, ståtlig och vacker med sin tidstypiska stil i tre plan samt källardel. Huset är varsamt renoverat och har både sitt original bevarat eller nyare delar anpassade efter husets karaktär. Vardagsrummet har såpskurade furutiljor, övriga trägolv är vitpigmenterade. Köket har en vacker platsbyggd skåpsinredning med ett traditionellt skafferi och en vedspis att elda i. Köket har också en bred spishäll med fläktkåpa, kyl/frys, diskmaskin, varmluftsugn samt micro. Köksgolvet har vattenburen värme. I vardagsrummet finns den tidstypiska glasverandan med en härlig grönska utanför. En öppen spis och vid västra väggen har en platsbyggd bokhylla införlivats. Här är utgång till den stora och soliga terrassen med gott om plats för grillmiddagar i kvällssol. På östra gaveln är det utgång till ytterligare en altan för morgonkaffet. Badrummet på entréplan har golv av sjösten, dubbla handfat, wc, badkar samt tvättmaskin och torktumlare. En trappa upp finns det tre sovrum varav ett ordentligt stort med utgång till balkongen över glasverandan. Badrummet på detta plan har dusch, handfat och WC. Ytterligare en trappa upp är det en inredd vind med ett sovrum samt en kontors-/allrumsdel. Från källaren finns utgång till trädgården och en trappa från entréplanet leder hit ner. Här finns utrymme för förvaring, husets värmepanna står här samt en tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Golvet är gjutet. Boarean för huvudbyggnaden är beräknad till 180 m². Byggytan för huset är 98 m² och golvytan på vinden är ca 45 m². Driftskostnaden baseras på åretruntuppvärmning och inkluderar uppvärmning av poolen under ca fem månader. Poolen värms upp från pannan och varmvatten leds genom kulvertar fram till cirkulationspumpen för poolen. Även varmvattnet till duschen i poolhuset leds denna väg.

Klassisk och tidstypisk stil.


Fastighetsbeteckning: Stavsnäs 1:183 Pris/bud: 7 900 000 kr Sjönära avstånd: 2 min Byggnadstyp: 2 ½ plan Byggår: 1917/1910 Boyta: 180 m² + 30 m² biyta Antal rum: 6 rum, varav 4 sovrum Tomtareal: 1 772 m² Grund: källare/krypgrund Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: tegel Fönster: 2-glasfönster Ventilation: mekanisk frånluft Vatten/avlopp: kommunalt Uppvärmning: kombipanna olja eller el/vattenburen Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 2 812 000 kr (fastställt avs år 2012) Pantbrev: 4 000 000 kr driftskostnad: 50 543 kr/år Specning av driften kr/år: El + uppvärmning: 42 000 kr Renhållning: 2 043 kr VA: 4 600 kr Sotning: 800 kr Vägavgift: 1 500 kr planbest: Detaljplan (2011-12-15), Grundvattenskydd (1981-09-07) servitut: Avtalsservitut Väg, Ledningsrätt Starkström gemensamhetsanläggningar: Värmdö Stavsnäs GA:10 Säljare: dan karlsson och lena lager

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Här finns alla bekvämligheter man kan önska sig.


Intill poolen står en stor gammal byggnad som en gång i tiden var ett stall. Här har man totalrenoverat och inrett en del med bastu, dusch och WC. Den övriga delen är ett stort rum, ca 40 m² med liggande panel på väggarna och ett golv med målade brädor. Detta utrymme är perfekt för stora tillställningar, tonårstillhåll eller för gäster som vill sova kvar. Byggnaden är om ca 65 m². I anslutning finns ytterligare utrymmen för förråd och poolteknik. Vid denna del av tomten finns en utgång från trädgården som leder ner till badstranden och båtplatsen. Man går på ca 2 minuter genom en allmänning och ut på liten grusad väg. Badstranden är stor och här samlas man med barn och vänner. På båda sidor om badplatsen finns små bryggor för båtar. I trädgården står en liten charmig byggnad från 1910, även den har en vacker glasveranda. Byggnaden är om ca 25 m² och har ett litet pentry samt ett sovrum. Väggar och golv är målade. Det är förberett för vatten men ej anslutet.


Ett härligt sjönära läge.


En riktig idyll, h채r njuter man av sk채rg책rdslivet.


Hela Stavsnäs är fullt av fantastiska smultronställen och här infinner sig en genuin skärgårdskänsla med vacker natur, hav, stränder och bryggor. I lilla Stavsnäs pittoreska by finns också bastubad och ett aktivt skärgårdsmuseum. I Sommarhamn firas midsommar med dans runt stången och intill hamnen ligger Stavsnäs hembageri/ restaurang med nybakat bröd på morgonen. Det är öppet hela året, det serveras god mat och om sommarkvällarna spelas det levande musik. Läs mer om Stavsnäs by på www.stavsnasby.nu Runt om finns stora naturområden för den som vill röra på sig och efter några minuters promenad ligger Stavsnäs tennisklubb. Från och till Stavsnäs Vinterhamn går Waxholmsbåten, en utflykt med båt till Sandhamn tar en ca 50 minuter, men många fler skärgårdsöar är värda ett besök och finns tillgängliga från denna knutpunkt. I Stavsnäs finns Ica-affär och det är god kommunikation med bussar in till Slussen. Välkommen till Stavsnäs by!

På morgongen njuter man gärna av bröd från bageriet.


Förråd

Pool teknik Glasveranda

Sovrum

Sovrum

Dusch Gäst/Umgängesytor

Glasveranda

Bastu

Kök

Kök K

WC

Pool hus 0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

elisabeth eldh

08-522 348 06, 070-753 48 60 elisabeth@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Tommy Carlberg

Peter Svensson

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Stavsnäs 1 183 ee 24sid kopia  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you