Page 1

Högt Söderläge

Starstigen 139, Tranholmen


Fint renoverat hus för paret eller den lilla familjen, högt soligt söderläge med fin utsikt över vatten och Lidingöbron, nära båtplats och badbrygga. Upptäck Tranholmen och det idylliska livet på en ö utan biltrafik. Ett lugnt och trivsamt boende bara 20 minuter från innerstadens alla möjligheter. Njut av naturen, havet och båtlivet varje dag.


Det solgula huset ligger högt och insynsskyddat men lättillgängligt och de 61 kvadraten är välplanerade och har sjöglimtar från de flesta av rummen. Här finns två bra sovrum, ett med plats för dubbelsäng, hall med gott om garderober, nytt (2012) kaklat duschrum/WC med klinkers och golvvärme samt tvättpelare. Modernt kök från 2007 i mörkbetsad ek.

Sjöglimtar från de flesta rummen.


Centralt i huset sitter den murade öppna spisen med braskamin som ger säker och effektiv eldning. Från köket är det öppen planlösning till sällskapsrummet och ett mindre musikrum som leder ut till den soliga trädgården i söder. Trädgården är fint planerad med plan yta närmast huset och terrasseringar med flera bra sittplatser samt ett altandäck med vedeldad badtunna. En del av tomten är naturtomt med ängsblomster och äppelträd. Sjöutsikten är ett extra plus och Lidingöbron lyser upp trevligt på kvällarna och påminner om hur nära stan man är. Under huset finns liten källare att använda som förråd eller snickarbod. Nybyggt vinterbonat gästhus om 15 m² i modern skärgårdsstil med höga fönster i söderläge och sjöutsikt åt två håll.


Fastighetsbeteckning: tranholmen 1:48 Pris/bud: 4 250 000 kr Sjönära avstånd: 2 min

Byggnadstyp: 1 plan med liten källare Byggår: 1935 Boyta: 61 m² Antal rum: 3,5 rum, varav 2 sovrum Tomtareal: 1 278 m²







   



 



Grund: murar till berg Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: plåt/trä Takbeklädnad: papp Fönster: 3-glas/2-glas Ventilation: självdrag Vatten: kommunalt Avlopp: kommunalt Uppvärmning: luftvärmepump, braskamin Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 3 130 000 kr (fastställt avs år 2009) planbest: detaljplan (2006-06-21) driftskostnad: 19 778 kr/år Pantbrev: 1 900 000 kr

 



servitut: Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld gemensamhetsanläggningar: Danderyd Tranholmen GA:1 Säljare: camilla friman och harri friman

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


En härlig promenad bort till Grottvikens strand eller den södra badstranden för den som har lite mer tid att njuta.


Nuvarande ägare bor i huset permanent men det soliga läget och den lantliga omgivningen passar även den som söker ett bekvämt fritidsboende. Vill man bygga större finns möjlighet att bygga totalt 180 m² fördelat på två plan med fantastisk utsikt från det övre planet. Se detaljplan. Huset ligger centralt på ön. Rakt söderut ligger den gemensamma logen. På ett par minuter går man ner till bryggan och båtplatsen. Till Ropsten tar det ca 10 minuter med egen båt. Rakt över vattnet har man Norra Djurgården där möjlighet finns att köpa eller hyra båtplats vid Lilla Skuggan som ligger innanför tullarna men lantligt och skyddat. Här finns också kostnadsfria bilplatser. Det är knappt man kan tro att denna bilfria idyll mitt emellan Stocksund och Lidingö faktiskt bara ligger 20 minuter från Stureplan.

Möjligt att bygga till om totalt 180 m² i två plan.


Tänk att kunna åka båt till jobbet varje dag! På fastlandet finns båtplatser för Tranholmsbor först och främst att hyra i Stocksund. Gott om parkeringsplatser finns och boendeparkering kostar 200 kronor i månaden. Det finns även båtplatser vid Ropsten, nära tunnelbanestationen. För den som arbetar på Lidingö finns Lidingövarvet alldeles nära. Vill man inte åka egen båt trafikeras ön av Waxholmsbolaget mellan mitten av april till mitten av december. Båten går till Ropsten nära Tbanan samt till Ekudden i Djursholm och Sticklinge på Lidingö. Danderyds kommun utreder även möjligheten till en Waxholmsbåtsbrygga i Stocksund. Den som är mantalsskriven på ön kan erhålla Ö-kort. För 500 kr/år åker man fritt ett helt år på Waxholmsbolagets alla båtar i hela Stockholms skärgård.


Från 1 november - 15 april läggs en gångbro ut från Stocksund till Tranholmen. På ön finns gemensamma grönområden - all mark som inte är tomt ägs samfällt av öborna. Här finns gemensam loge att hyra för fester. Under sommaren kan man köpa glass på logen varje dag och ”fredagspuben” som återkommer med jämna mellanrum är ett populärt inslag som riktar sig både till stora och små. Midsommarängen på öns mitt nyttjas så klart för det traditionsenliga firandet. För de små finns här även en fin lekplats. Förskolan Tranbär håller till på en pråm i Grottviken på öns norra sida. För de lite äldre barnen så är det skolbåten som gäller och den hämtar på norra och södra sidan av ön och släpper sedan av i Stocksund där barnen går på Långängsskolan.


På ön finns bra transportservice för den som flyttar eller har annat material som behöver köras ut på ön. Dessutom finns det varje vecka för en billig peng möjlighet att beställa sina matvaror på nätet och få dem hemkörda till dörren, något som uppskattas av många boende på ön. På och kring Tranholmen finns mycket att göra. Det finns en tennisplan nära fastigheten och på sommaren ordnas tennisskola för de små. Intill ligger fotbollsplanen och boulebanan. Ta en tur med kajaken runt ön. Eller kanske ett morgondopp. En härlig promenad bort till Grottvikens strand eller den södra badstranden för den som har lite mer tid att njuta. Kalla kvällar nyttjas gärna den gemensamma bastun i Grottviken. Den fiskeintresserade kan bara gå ner på bryggan och prova lyckan - eller varför inte lägga ett nät över natten? Här finns både strömming, abborre och sik. På runt 20 minuter nås ett flertal bra restauranger med båt från ön. Bockholmen är det självklara valet på sommarkvällen när buffén dukas upp vid bryggan. Storholmens krog är mycket populär och prisvärd och reguljärbåten lägger till alldeles intill. Samma gäller Ekuddens restaurang där man kan äta lunch eller fika. Telegrafbergets restaurang på Nackasidan har ljuvlig kvällssol. Pont i Hägernäs är ett annat populärt mål. Välkomna till Tranholmen - här erbjuds en annorlunda livsstil, ett bekvämt och bekymmersfritt fritidsboende eller ett lantligt åretruntboende med livskvalitet utöver det vanliga.


camilla asplund 08-522 348 05, 0708-879 870 camilla@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banĂŠrgatan 9, stockholm 08-522 348 00 | sjonara.se

Starstigen139_CA_16sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you