Page 1

fint solläge

Sollenkroka, Djurö/Vindö


Trevlig inramning på hörntomt med natur och skärgård inpå knuten. Upplev den sjönära livsstilen.

vindö är en ö i mellanskärgården med flera djupa vikar och omges i öster av Kanholmsfjärden och Vindöström i väster. Den hänger ihop med Djurö genom ett näs och populariteten och tillgängligheten är stor.Populariteten och tillgängligheten är stor. På norra delen ligger Sollenkroka med området Skogshyddan. I detta område med omväxlande permanent- och fritidshus är denna södervända fastighet, om 2 085 m² belägen. Hit kommer man med bil från Slussen på cirka 45 minuter eller med buss 434 mot Sollenkroka på cirka 70 minuter. Från avstigning med buss och några minuters promenad är man framme. Bilen parkeras på egna tomten direkt möts man av en härlig inramning av djur- och växtliv.


Läget i skärgården gör att molnen skingrar sig och solen lyser upp fastigheten från tidig morgon till sen kväll. Den egna båtplatsen vid Vämlingen på några minuters promenadavstånd används flitigt. Via Oscars kanal nås Kanholmsfjärden och nya äventyr. Strand och bryggor ligger i väst och här njuter man av bad- och båtliv. Barnen träffar snabbt nya vänner att fiska, bada och leka med.

Här kan man fiska, bada och leka!


Nuvarande ägaren har ägt fastigheten sedan 1994 och det är med starka känslor som han nu valt att lämna över den till kommande ägare. ”Husen, den stora tillgängligheten, det utsökta solläget och alla fina minnen” är några av superlativen från ägaren. På den lättskötta, plana tomten med ordning och reda möts man av anlagda gräsmattor, växtlighet och grusgångar. En nyligen uppförd bod finns för att hänga in trädgårds- och fiskeredskap. På vägen mot huvudbyggnaden finns gäststugan om cirka 25 m² med egen altan. Gäststugan disponeras med köksdel med kokplatta, sällskapsrum och ett sovrum med plats för våningsäng. Här kan vänner och bekanta övernatta eller varför inte barnen?


Fastighetsbeteckning: sollenkroka 2:45 Pris/bud: 1 985 000 kr Sjönära avstånd: 6 min

K/F

Braskamin

K/F

Braskamin

Byggnadstyp: 2 plan i souterräng Byggår: 1972 Boyta: 73 m² Biyta: 14 m² Antal rum: 3 rum, varav 2 sovrum Tomtareal: 2 085 m² Grund: murar till berg Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: liggande träpanel Takbeklädnad: takpannor Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: Borrad brunn + sommarvatten genom föreningen Avlopp: Slamavskiljare med infiltration Uppvärmning: Direktverkande el + öppen spis Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 1 290 000 kr (fastställt avs år 2009) planbest: Byggnadsplan (1967-11-28), Nybyggnadsförbud (1987-06-30) driftskostnad: 15 030 kr/år Pantbrev: 556 000 kr servitut: Servitut Ledning rättigheter last: Avtalsservitut Ledning gemensamhetsanläggning: Värmdö Sollenkroka GA:2 Säljare: leif olsson Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Låt din dröm om ett eget boende i skärgårdsmiljö bli verklighet på Vindö!


Huvudbyggnaden om cirka 73 m² omges av en stor altan. Här följer man solen från sin uppgång i öster till morgonkaffet, under dagen från solstolen, för att avsluta med grillning i goda vänners lag under nedgången i väster.

Följ solen från öster till nedgången i väster.


Väl inne i huset möts man av en öppen planlösning med sällskapsrum med matdel och veranda. I hörnet står den murade braskaminen, som snabbt värmer upp huset året runt och här njuter man av elden under läsning av en spännande roman. Köket med maskinell utrustning finns i anslutning tillsammans med två sovrum.


En spiraltrappa leder ner till det inredda källarplanet. Här finns vattentoalett och dusch. Goda förrådsmöjligheter finns och genom en egen ingång till planet, kan gästerna praktiskt använda toalett och dusch.


Parkering Parkering

Parkering Mot Djuröby med skola, affär och bageri

Mot Djuröby med skola, affär och bageri Mot Djuröby med skola, affär och bageri Väg mot bad och båtplats. Nås på cirka 7min

Mot Djuröby med skola, affär och bageri

Väg mot bad och båtplats. Nås på cirka 7min Väg mot bad och båtplats. Nås på cirka 7min

Väg mot bad och båtplats. Nås på cirka 7min

Vämlingen/Saltsjön via Oscars Kanal

Egen båtplats på denna brygga Vämlingen/Saltsjön via Oscars Kanal Vämlingen/Saltsjön via Oscars Kanal

Egen båtplats på denna brygga Vämlingen/Saltsjön via Oscars Kanal Egen båtplats på denna brygga

Egen båtplats på denna brygga


Skärgårdskrogar finns på öarna utanför som Möja, Sandhamn och Svartsö. På Vindö finns Vindö krog och i Djurö by Vita Grindarna och andra restauranger. I Djurö by finns skola, affär, bageri och andra bekvämligheter.


robert nordstrand 08-522 348 08, 0705-235 877 robert@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm & stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

Sollenkroka  

Trevlig inramning på hörntomt med natur och skärgård inpå knuten. Gediget hus, gästhus, bod och egen båtplats. Upplev den sjönära livsstilen...