Page 1

unik egen ö

Skrattaren, Hemmarö, Norrtälje


© Sjöfartsverket


a

lldeles intill hemmarö i en grönskande och idyllisk del av Roslagens skärgård ligger Skrattaren. Som namnet anger är det en plats med utrymme för mycket glädje. Här

har man sitt eget skärgårdshemman i liten skala med stränder och klippor, flera bryggor i olika läge och plats finns för många i de olika husen och även för härlig samvaro, inne eller ute.


Till ön kommer man från Gärdsnäs, där bil- och båtplats finns att överta, hit tar det endast en timme från Stockholm. Båten angör man på någon av de två bryggorna mot norr i skyddat läge med bra djup. Här finns sjöstugan som fungerar både för kalas och som extra sovhus. På bryggdäcket framför har man den bästa kvällssolen.

’’

Njut av lugnet på egen ö.


Mitt på ön med vy mot vattnet söderut ligger stora huset om ca 95 m², genomgående renoverat under senare år. Mitt i huset ligger det fina köket med plats för måltider. Alldeles intill ligger vardagsrummet med öppen spis och ett par steg ner en veranda mot vattnet. Här kan man duka långbordet för större sällskap. Utanför finns en altan mot söder. I huset finns även ett större sovrum och badrum invid hallen. I badrummet finns både dusch, badkar och tvättmaskin samt modern förbränningstoalett. Självklart även golvvärme för komforten.

Verandan, med plats för långbordet, blickar ut mot vattnet


Fastighetsbeteckning: Hemmarö 2:30 Pris/bud: 8 950 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1970/1994 Boyta: 95 m² Antal rum: 3 rum, varav 1-2 sovrum Tomtareal: 7 300 m² vattenareal: 13 500 m² Grund: plintar Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: stående träpanel Takbeklädnad: tegel Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: Avsaltningsanläggning Avlopp: Enskilt avlopp, enkelt Uppvärmning: Direktverkande el, spis med insats, vedspis, värmepump Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 3 774 000 kr (fastställt avs år 2012) driftskostnad: 28 239 kr/ år Pantbrev: 2 888 500 kr gemensamhetsanläggningar: Norrtälje Gärdsnäs GA:5, Norrtälje Mörtsunda GA:1 Säljare: steven merry

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Utanför verandan ligger en härlig altan mot söder.


’’

Här har man sitt eget skärgårdshemman i liten skala med stränder och klippor.


Här finns plats för många gäster

Intill ligger gästhuset med eget tvättrum, även det med toalett, och plats för en familj. Mot söder ligger bastun med dusch och gästrum och på ön finns även en större förrådsbyggnad med olika delar, bl.a. ett rum med avsaltningsanläggning som försöjer ön med färskvatten som fungerar året runt. Ön är skiljd från Hemmarö via en kanal och denna ligger på fastigheten. Det finns även en smal landremsa på Hemmarö som hör till fastigheten. Kusten mot söder är varierad med klipphällar och sandtstrand på bägge sidor om bryggan som ligger här. Naturen är varierad med både blåbär och smultron och intill boulebanan finns en odlingstäppa. Hemmarö är såklart bilfri men grusade vägar finns för en promenad eller joggingtur. Här finns många fina strövområden och gott om bär och svamp samt även gemensamt midsommarfirande. Reguljära båtturer angör även ön.


Ett kort stycke söderut ligger Ängsö Nationalpark åt nordost Högmarsö och Furusund. Härifrån är det nära till det mesta. Vattnen i denna del av skärgården är erkänt fiskrika och till ön hör ett gete vattenområde runt ön. Vill man vara bekväm nås Högmarsö på bara tio minuter med egen båt och här finns både uppskattad skärgårdskrog samt sommaraffär med båtmack. Ytterligare kort norrut ligger Furusund med gästhamn, kiosk, värdshus, handelsträdgård mm. De dagar man vill längre startar ytterskärgården runt Yxlans norra udde och härifrån hägrar en uppsjö utflyktsmål.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

johan vogel

08-522 348 01, 070-753 48 11 johan@sjonara.se

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, Hamngatan vaxholm | 20, banérgatan vaxholm 9, | banérgatan stockholm 9, | 08-522 stockholm 348 00 | sjonara.se 08-522 348 00 | sjonara.se

Skrattare hemmarö 2013 jv 20sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you