Page 1

högt läge

Skarpöborgshöjden 11, Skarpö


skarpö med dess charm och läge i skärgården ger en livskvalitet som många har uppskattat genom åren. Ön Skarpö har en anrik historia. Det var de välbärgade stockholmarnas längtan till genuin skärgårdsmiljö nära Stockholm som vid förra sekelskiftet lade grunden till den fantastiska bebyggelsen med storslagna sommarvillor.


G G G G

Entréplan

Entréplan

Övre plan

Övre plan


I denna rofyllda miljö uppfördes i början av 1900-talet villan på höjden, som långt senare fick adressen Skarpöborgshöjden 11. Att man valde ut just denna plats är inte svårt att förstå då sjöutsikten är hänförande och måste ha varit än mer storslagen på den tiden då alla träd var lägre. Villan är uppförd i tidstypisk arkitektur med brutet tak och stor glasveranda. De stora fönstren var ett måste på beställningslistan då ljuset var viktigt redan på den tiden. För att inte tala om den fina sjöutsikten och stor blå himmel att blicka ut över.

Tidstypisk arkitektur med brutet tak och glasveranda.


Med åren har villan byggts till i passande stil för att idag bjuda på praktisk entré, fina sällskapsytor, underbart ljust duschrum, två stora sovrum på övre plan och ett inrett rum i källaren med separat ingång. Stort altandäck i höjd med sällskapsdelens våningsplan har byggts till vilket ökar boytan rejält under sommarhalvåret. I souterrängplanet finns ingång till 17 m² med möjlighet för två gästrum. Här finns även separat tvättstuga och bastu. Villan har under senare år genomgått renoveringar och ombyggnationer med platsbyggt kök med upptagna detaljer från originalköket. Här finns inbyggd kyl och frys, skafferi och väggfast inredning som uppförts i stil med hörnskåpet som är från byggåret. I köket finns bra med förvaring och rejäl plats för matgrupp med kökssoffa. I direkt anslutning ligger den ljusa glasverandan med plats för långbord utöver det vanliga.


Fastighetsbeteckning: Skarpö 1:271 Pris/bud: 6 500 000 kr Sjönära avstånd: 2 min Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare i souterräng Byggår: 1913 Boyta: 117 m² Biyta: 17 m² Antal rum: 4 rum, varav 2-3 sovrum Tomtareal: 2 310 m² Grund: murar till berg Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: taktegel Fönster: 2-glas kopplade Ventilation: självdrag Vatten: enskilt vatten Avlopp: enskilt avlopp Uppvärmning: direktverkande el, murad spis med braskamin Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 2 460 000 kr (fastställt avs år 2009) driftskostnad: 47 228 kr/år Pantbrev: 2 500 000 kr servitut: Avtalsservitut Villa, Avkomsträtt gemensamhetsanläggningar: Vaxholm Skarpö GA:1, Vaxholm Skarpö S:5 Säljare: gunnel andersson och christian renholm

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Hänförande sjöutsikt över Trälhavet och Saxarfjärden.


Här erbjuds ett lika bra permanentboende året om som weekendboende. Det fridfulla och underbara läget med hänförande utsikt över farleden och Saxarfjärden har under årens lopp skänkt många ljuva minnen både sommar och vinter. Nuvarande ägare har bott här året om sedan början av 2000-talet.

Fridfullt underbart läge.


I närområdet finns tennisbana, lekplats och ett underbart klippbad. Mysig trollskog för de små att utforska. Två sandstränder finns tillgäng-liga varav den närmsta alldeles förbi tennisparken. På endast två till tre minuters promenad ner för backen till höger når man ångbåtsbryggan Skarpöborg där Waxholmsbåt tar en till stan via Vaxholm eller vidare ut i skärgården. På ön finns trevliga aktiviteter såsom segling och tennisskola samt, ej att förglömma, midsommarfirandet och den årliga kräftskivan.


Skarpö har förbindelse med Rindö via en bilbro. Strax efter bron på Rindö ligger färjeläget och det tar endast några minuter att komma över till Vaxholm. Färjorna går i tät trafik året om. Ett alternativ är att åka över till Värmdölandet från östra sidan av Rindö. På Rindö finns skola för de små, kiosk vid färjeläget, lanthandel, marina mm. Skarpö är med sin vackra miljö och särpräglade bebyggelse unikt. Ön är i sin helhet klassad som riksintresse för kulturmiljön, vilket innebär att den är värdefull för hela Sverige och skyddas därmed av miljöbalken. Välkommen till ett av Skarpös högsta lägen!


en

rgshöjd

Souterrängplan

bo Skarpö

en

rgshöjd

bo Skarpö


tommy carlberg 08-522 348 03, 070-753 48 13 tommy@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banĂŠrgatan 9, stockholm 08-522 348 00 | sjonara.se

Skarpöborgshöjden_TC_16sid