Page 1

sekelskiftesidyll

Albin Daléns Väg 11, Skarpö


© Sjöfartsverket


s

om en dröm är den stora trädgården. Miljön är rofylld. En idyll helt enkelt. Med högt läge och utan insyn från grannar kan man här njuta av utsikten och båtarnas skådespel från tomt eller balkong. Tomten är som gjord för lek och spel och den som vill pyssla i trädgården kommer ald-

rig att känna sig sysslolös. Runt hela tomten finns staket. I trädgården finns fruktträd i mängd, pioner, rosor och stora fina gräsytor. Villan från sekelskiftet har sällskap av det charmerande gästhuset, garage/ateljé med stort gavelfönster och vidbyggd carport samt förråd. En rymlig gårdsplan finns att köra in på och här vid slutet av vägen passerar inga andra bilar.


Den fantastiska villan om två plan har entré till farstu med klädhängare, och trapphall med öppen spis och plats för soffgrupp. Sällskapsrummet har en vacker och fungerande kakelugn. Glasverandan är underbar och här ser man vattnet skymta bland träden. Badrum och kök har fina ytor men är av äldre modell och familjen som flyttar in här kan sätta sin egen prägel på det nya. På övervåningen finns det stora sovrummet med intilliggande wc samt två ytterligare rum med kakelugnar, det ena har utgång till balkongen som har en magnifik utsikt. Under huset finns en liten källare med förvaringsutrymme samt separat vedförvaring.

’’

Magnifik trapphall med öppen spis.


Hรถgt i tak och vackra kakelugnar.


Fastighetsbeteckning: skarpö 1:73 Pris/bud: 5 850 000 kr Sjönära avstånd: 2 min Byggnadstyp: 2 plan Byggår: 1906 Boyta: 140 m² + 14 m² biyta Antal rum: 5 rum, varav 2-3 sovrum Tomtareal: 3 780 m² Grund: källare/torpargrund Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: tegel Fönster: 1- och 2-glas Ventilation: självdrag Vatten: enskilt vatten från grävd brunn Avlopp: enskilt avlopp till minireningsverk Uppvärmning: luftvärmepump/direktverkande el Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 3 501 000 kr (fastställt avs år 2012) driftskostnad: 18 100 kr/år Pantbrev: 360 000 kr planbest: Underhållsskyldighet av vattenanläggning (1965-06-23) servitut: Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld gemensamhetsanläggningar: Vaxholm Skarpö GA:1, Vaxholm Skarpö S:5. Säljare: alf duvmar

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Gästhuset är ca 40 m² stort och har sällskapsrum med kakelugn (skicket på kakelugnarna i gästhuset okänt) och charmigt kök med vedspis och skafferi samt nyare kaklad dusch/wc. Övre planet inrymmer två sovrum, kakelugn finns i det ena. Utanför finns en solig veranda samt en altan i skyddat läge. En trappa ner från gästhuset kommer man till förråd och innergård med entré till garageets baksida. Garaget användes tidigare som konstnärsateljé och det stora spröjsade fönstret på gaveln ger

’’

Vackert gästhus med vedspis och kakelugnar.

vackert ljus. Fastigheten används idag som sommarnöje men kan enkelt konverteras till ett hem för en familj att njuta av under årets alla månader. Uppvärmning sker idag via el-element och luftvärmepump och huset har tilläggsisolerats för några år sedan. Läget vid slutet av vägen är utmärkt. Inga bilar passerar förbi och promenaden ner till Stegesundet är kort. Vattnet skymtar faktiskt mellan träden också mot sundet och här finns möjliget till båtplats vid gemensam brygga. En kort promenad till Skarpöborgs brygga ger möjligheten att ta Waxholmsbåten för en utflykt.


’’

Med mycket charm och vacker sjöutsikt.


Skarpö med dess charm och läge i skärgården ger en livskvalitet som många har uppskattat genom åren. Ön Skarpö har en anrik historia. Det var de välbärgade stockholmarnas längtan till genuin skärgårdsmiljö nära Stockholm som vid förra sekelskiftet lade grunden till den fantastiska bebyggelsen med storslagna sommarvillor. Skarpö har förbindelse med Rindö via en bilbro. Strax efter bron på Rindö ligger färjeläget och det tar endast några minuter att komma över till Vaxholm där all tänkbar service finns. Färjorna går i tät trafik året om. Ett alternativ är att åka över till Värmdölandet från östra sidan av Rindö. På Rindö finns skola för de små, lanthandel, marina mm. Skarpö är med sin vackra miljö och särpräglade bebyggelse unikt. Ön är i sin helhet klassad som riksintresse för kulturmiljön, vilket innebär att den är värdefull för hela Sverige och skyddas därmed av miljöbalken. Välkomna till Skarpö!


Här finns gott om lekytor fÜr barnen.


m

öjlighet till båtplats via fastighetsägarföreningen


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

camilla asplund

08-522 348 05, 070-887 98 70 camilla@sjonara.se

Tommy Carlberg

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Skarpö 1 73 ca 20sid  
Skarpö 1 73 ca 20sid