Page 1

västerläge

Skärmarö, Värmdö


© Sjöfartsverket


F

ör den som vill njuta på en lättskött naturtomt om 2011 m² så är detta ett gyllene tillfälle. Med panoramavy över Skärmaröviken och det blå vattnet finns alla möjligheter till ett

fridfullt semesterställe eller eventuellt permanentboende. Vägen ut på Skärmarö slingar sig längs vackra ängar 45 minuter från Stockholm. Här känner man stressen rinna av och solens strålar värma. Bilväg fram till dörren är populärt och praktiskt och väl framme möts man av stillheten.


Längst uppe på tomten ligger huset med sina ca 60 m² och hallen leder in till den öppna sällskapsdelen som är sammanbunden med köket. Panoramafönster mot Skärmaröviken ger fint ljusinsläpp. Bra ytor och högt i tak för att hela familjen ska trivas. Den stora öppna spisen värmer härligt kyliga höstdagar. Ett fullt utrustat kök finns för trivsamma middagar, allt med vy över himmel och vatten. Två sovrum samt ett sovloft står till förfogande. Sovloftet har blivit lite av barnens favorittillhåll och med detta får även den stora familjen plats. Tvättrum med dusch och handfat finns också.

’’

Panoramafönster mot Skärmaröviken.


Runt stora delar av huset finns ett altandäck och utsikten är slående härifrån, allt i bästa solläge mot väster. På sommarkvällar sitter man säkert i sol fram till klockan elva! Perfekt för sena middagar eller en kräftskiva med solnedgång över viken i augustivärmen. För långväga gäster finns ett gästhus från 1985 på 40 m². Skönt att kunna dra sig tillbaka efter en dag full av aktiviteter till sin eget bo. Stort allrum som även fungerar som sovrum, värmande öppen spis samt ett stort duschrum med bastu. Det finns idag även en förrådsdel som man med enkelhet kan öppna upp till och utöka gästernas komfort med ytterligare ett sovrum. Även härifrån är det fin utsikt mot vattnet. En friggebod med förråd och torrklosett finns också.

I det mindre huset huserar gästerna gärna.


Fastighetsbeteckning: skärmarö 1:224 Pris/bud: 4 250 000 kr Sjönära avstånd: 2 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1978 Boyta: 49 m² Antal rum: 3 rum, varav 2 sovrum Tomtareal: 2 011 m² Grund: plintar Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: stående träpanel Takbeklädnad: plåt Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: sommarvatten från samfällighet Avlopp: infiltrationsbädd Uppvärmning: direktverkande el, öppen spis Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 1 838 000 kr (fastställt avs år 2009) planbest: byggnadsplan (1965-06-03) Pantbrev: 125 500 kr servitut förmån: Avtalsservitut Väg Mm, Avtalsservitut Väg Mm, Officialservitut Ledning, Officialservitut Vattentäkt, Officialservitut Vattenverk, Officialservitut Väg Utrymme Hamnområde, Avtalsservitut Väg Mm gemensamhetsanläggningar: Värmdö Skärmarö GA:3, Värmdö Skärmarö S:4 Säljare: johnny engman

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


På tomten under tallarnas magnifika trädkronor är allt lättskött med ljung och naturtomt. En gräsplan finns för barnens bollspel. Strax nedanför huset ligger de gemensamma bryggorna där man har tillgång till två båtplatser. Här finns även sandstrand för barnen och bra badvatten. Den stilla viken gör att det på sommaren blir badbart även för den värsta badkrukan. På det vältilltagna soldäcket ordnar samfälligheten både midsommarfirande och kräftskiva

’’

Tillgång till två båtplatser.

om så önskas. Skärmaröviken är perfekt för vattenaktiviteter.


’’

Klassiskt fritidshus från slutet av 70-talet med högt västerläge och strålande sol. En härlig retrokänsla med modernt öppet tänk.


Fastighetens läge i en mycket populär del av skärgården möjliggör utflykter med den egna båten till härliga badklippor och vikar. Till Grinda och Bullandö är det inte mer än 15 minuter och till Sandhamn, Möja eller Vaxholm är det ca 30 minuter. Till Lilla Nassa i den absoluta ytterskärgården tar det cirka 50 minuter. Välkomna till en sommardröm med solnedgång!


Ta en dagstur till Sandhamn eller Vaxholm.


Altan

Storstuga

G G Sovrum

VVB

Sovloft Sovrum

Kรถk G

K


Bastu Förråd/ Sovrum Tvättrum

Sovrum

Altan

VVB


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

peter svensson

08-522 348 07, 070-753 08 99 peter@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Tommy Carlberg

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Skärmarö ps 20sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you