Page 1

Gร…RDSIDYLL

Sikmarรถ by, Blidรถ


© Sjöfartsverket


S

IKMARÖ GÅRD I Sikmarö by ligger med härligt läge mot Sikmarsundet på södra Blidö. På gården som utgör kärnan av byn finns möjligheter till all tänkbar verksamhet och livsstilsboende. Är man intresserad av fiske och fågeljakt är detta ett paradis. Som ägare av Sikmarö 1:39 får man del i många samfälligheter och stora fiskevatten, både i Sikmarsundet, Blidös södra utsida och ute i

Svartlögafjärden. Här har man även tillgång till två små skär för fågeljakt och fiske.


I och med ladugården och förråden finns stora förvaringsmöjligheter och även plats för mindre djurhållning. Nuvarande ägare har haft hästar på sommarbete på egna marken. Vid den egna bryggan får man plats med flera båtar. Byvägen är allmän för byn och går igenom fastigheten, men den ansluter bara till de närmaste grannarna och är inte allmänt trafikerad. Fastighetens mark är uppdelad på två skiften. 1: Marken kring bebyggelsen vid Sikmarsundet. 2: Åkermark/betesmark intill Blidövägen. Fastigheten är taxerad som en bebyggd lantbruksenhet, typkod 120 men har nyttjats som rekreation- och fritidsboende de senaste åren.

’’

Här har man tillgång till stora fiskevatten och möjlighet att ha hästar.


Boningshusets ursprung har mer än hundra år på nacken men har byggts om och till ett flertal gånger. Senast renoverades huset omfattande 2009-10 till dagens trivsamma boendemiljö. Interiört kaklades nytt wc/duschrum, alla ytskikt i rummen, nya golv med golvvärme (vattenburet) samt nytt kök med nya vitvaror. Man bytte även till nya fönster, mycket ny el, ny fasad, nytt tak och nya altaner bl a. Hela husets entrévåning har moderniserats till ett boende året om. I källaren har dräneringen förbättrats och ny värmepanna för den vattenburna golvvärmen installerats, vattenpump samt att en helt ny avloppsanläggning har anlagts på baksidan. Husets kök med vardagsrum är i öppen planlösning med utgång till båda altanerna. Allrummet möbleras med både matsalsgrupp och vardagsrumsgrupp. Matlagning och mingel sker gärna runt köksön under dimrad spotbelysning. Både morgon- och kvällsaltanen följer solens alla timmar. På kvällsaltanen sitter man gärna under tak när daggen kommer sent i augusti. Från huset har man njutbar utsikt över gårdsbilden och Sikmarsundet som spegel i fonden. Två fina sovrum finns i avskild sovrumsavdelning, här kan man stänga om sig. I barnens rum är sängar och förvaring smart platsbyggda och ingår självklart. Källaren är utmärkt för maskinerna som servar vatten och värme samt gott om förvaringsutrymme. Ytan är knappa 50 m². Man når källaren både från trapphuset intill entrén eller från utsidan under altanen och på baksidan. På husets nordvästra hörn finns dörren till den gamla matkällaren (kylskåpet från förra seklet).

Huset har blivit en väldigt modern hundraåring.


FASTIGHETSBETECKNING: SIKMARÖ 1:39 PRIS/BUD: 3 975 000 KR SJÖNÄRA AVSTÅND: 0 MIN BYGGNADSTYP: 1 PLAN MED KÄLLARE BYGGÅR: 1909 BOYTA: 87 M² + 50 M² BIYTA ANTAL RUM: 3 RUM, VARAV 2 SOVRUM TOMTAREAL: 24 874 M² GRUND: KÄLLARGRUND STOMME: TRÄ BJÄLKLAG: TRÄ FASAD: TRÄ TAKBEKLÄDNAD: TEGEL FÖNSTER: 2-GLASFÖNSTER VENTILATION: SJÄLVDRAG VATTEN: EGEN BORRAD BRUNN AVLOPP: NYTT WC- OCH BDTAVLOPP UPPVÄRMNING: VATTENBUREN ELVÄRME FRÅN NY PANNA TYPKOD: 120, BEBYGGD LANTBRUKSENHET TAXERINGSVÄRDE: 1 622 000 KR (FASTSTÄLLT AVS ÅR 2011) DRIFTSKOSTNAD: 22 964 KR/ÅR PANTBREV: 3 750 000 KR SERVITUT: AVTALSSERVITUT VÄG, AVTALSSERVITUT VÄG RÄTTIGHETER FÖRMÅN: OFFICIALSERVITUT VÄG GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR: NORRTÄLJE SIKMARÖ GA:5, S:10, S:11, S:12, S:13, S:16, S:3, S:4, S:5, S:6, S:7, S:8, S:9. SKATTETAL: MANTAL. 27/116. SÄLJARE: JOHAN FALK OCH LINDA FERNIUS FALK

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Ladugården är stor och rymlig. Här finns gammalt djurstall, vagnslider, magasin och höskulle. Funktionell byggnad med nyare plåttak som passar för många hobbys, verksamheter och förvaring. Båtar, bilar, gårdsmaskiner, trädgårdsmöbler m.m. ryms här. Gästhuset ligger med kanske fastighetens bästa läge - tilltalande utsikt över bryggorna och Sikmarsundet. Här finns matrum, kök med eldstad och två sovrum. Enkelt och charmigt för barnen och

’’

En härlig gårdsmiljö och plats för stora familjen.

deras vänner. Går även att hyra ut sommarveckor. Strax ovanför stranden som är anlagd med sand står den oinredda sjöstugan om ca 50 m² med övervåning. En magiskt fin plats att förädla för att sammanbinda bad, båt och sjöliv. Festlokal, boende, relax eller ateljé - huset och miljön väcker många idéer.


’’

I den här fantastiska skärgårdsmiljön kan man skapa ett riktigt paradis.


Med båten kommer man ut till vackra skär och mysiga öar.

Sikmarsundet är en öppen fin infjärd på södra Blidö. Mitt över fjärden ligger Sunda Gård. Fjärden nås via Sikmarökanalen från Svartlögafjärden. Här kommer man in med motorbåtar och mindre segelbåtar. Kanalen är fartbegränsad men på fjärden åker man vattenskidor. Turer ut med egen båt i Svartlögafjärden för fiske och bad är mycket tilltalande. Den vackraste av skärgårdar ligger här ute. Finnhamn, Husarö, Svartlöga och Rödlöga är kända skärgårdsöar som alla nås inom 30 min med motorbåten. På Blidö finns all tänkbar service. Detta är verkligen möjligheternas fastighet med härliga gamla anor i underbar Roslagsmiljö. På Blidö finns en av skärgårdens bästa livsmedelsbutiker med året-runt-öppet. Om man känner för att förlusta sig kvällstid så gör man det lämpligast på Blidö Blidö hamnkrog i Stämmarsund. På ön finns all tänkbar hantverksservice och brädgård. Skulle olyckan vara framme finns läkarmottagning vid Blidö Kyrka. Den orörda naturen vid Sikmarö och Glyxnärs är ljuvlig att promenera i. Välkomna att tillträda en sjönära gårdsfastighet som berör.


V

Välkomna till Blidö


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag åtta mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

TOM KALLSTENIUS

08-522 348 02, 070-753 48 12 tom@sjonara.se

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Johan Vogel

Mats Öhlin

Peter Svensson

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet HAMNGATAN 20, VAXHOLM | BANÉRGATAN 9, STOCKHOLM | 08-522 348 00 | SJONARA.SE

Sikmarö 1 39  
Sikmarö 1 39