Page 1

Sรถdra Skogsrundan 2 Margretelund


Södra Skogsrundan bjuder på ett paradis för barnfamiljen med både små- och tonårsbarn. Gång- och cykelvägar leder till fotbollsplaner, lekplatser, pulkabacke, affär, för-skolor och skolor från F-9. Lägg där till alla barn som bor i Malmskogen och Tråsättra som kan nås säkert utan att passera bilvägar. Närheten till bad, grönområde och skärgården ger bästa förutsättningar för ett rikt friluftsliv. Kärnhus AB, som uppförde husen på 70-talet, gick tyvärr snart i konkurs då de byggde med mycket högre kvalitet än vad marknaden då var villiga att betala för. Det är dagens ägare tacksamma för. Kedjehusen är mycket populära.


Södra Skogsrundan 2 ligger med ett mycket bra gavelläge vilket innebär att man kan gå runt huset till skillnad från många av grannarna som måste passera genom huset för att nå trädgården. En fördel som underlättar både för barnen och föräldrarna, som slipper städa leriga och blöta golv och lättare kan utföra trädgårdsarbetet. I direkt anslutning till tomtgränsen ligger ett litet skogsparti med lekplats, som inte stör men ger tacksam trygghet åt mamma och pappa. För de minsta barnen finns en sandlåda på tomten.


Planlösningen är flexibel och anpassad till familjens behov. Husets volym är förlåtande med förvaringsutrymmen som gör de flesta familjer avundsjuka. Dessutom är ägarnas ombyggnation av köket en fullträff med generösa bänkytor för många kockar att samsas kring. Matplatsen ger plats för ett 20tal matgäster om bara iläggsskivorna räcker till. Den öppna lösningen ger ett härligt ljus som inbjuder till umgänge.


Matsal

FAKTA

Altan

Pris/bud: 2 985 000 kr

Vardagsrum Matsal

Matsal

F Garage

Vardagsrum

Braskamin

Byggår: 1971

K Kök

GK

Garage

Biyta: 113 m²

Kök

Braskamin

F K Kök

BraskaminBoyta: 140 m²

Vardagsrum

F

Garage

Byggnadstyp: 1 ½ plan

Entré

Lekrum/Kontor

G

G

Tomtareal: 472 m²

G G

Entré

G G

Entré

Antal rum: 7 rum, varav 5 sovrum

Lekrum/Kontor G

Lekrum/Kontor Säljare: Mattias och Christina Lafvas

Fastighetsbeteckning: Margretelund 1:66 Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer

G

Taxeringsvärde: 1 730 000 kr (fastställt avs år 2009) Planbest: Stadsplan (1970-07-15)

N 3

4

5

Våningsplan måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma 0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma N

an 2

3

4

5

och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma

Driftskostnad: 36 665 kr/år Pantbrev: 1 057 000 kr N Gemensamhetsanläggningar: Österåker Margretelund GA:1 TV-anslutning: Ansluten till kabelnät. Idag används kanalerna Svt 1 och 2 samt TV 4 (gratis) Internetanslutning: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s genom fiber (2010) Sjönära avstånd: 8,5 min


Även om barnen har egna rum en trappa upp och eget TV-rum en trappa ner, så är lekrummet på entréplan mycket uppskattat. Både barn och vuxna vill känna trygghet och närhet. I lekrummet har även familjens kontorsplats anordnats. Närheten till köket har upplevts som en stark fördel.


FAKTA

G Sovrum

Grund: Platta på mark

Sovrum

G

Stomme: Lättbetong/trä

G

Sovrum

G Bjälklag: Trä

G

Sovrum

Fasad: Tegel och trä

Sovrum G G G

Sovrum

Bad

G

Takbeklädnad: Betongpannor

Sovrum

Fönster: 2-glasfönster + isolerglas på övre plan

Sovrum G

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft

Bad

Vatten: Kommunalt vatten Avlopp: Kommunalt avlopp Uppvärmning: Två luftvärmepumpar installerade + direktverkande oljefyllda el-element (”mjukel”)

Övre plan N 0

1

2

3

4

5

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma

lan N 2

3

4

5

en och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma


Kedjehuset på Södra Skogsrundan 2 bjuder på bästa möjligheter för familjelyckan där alla trivs och vardagen blir enkel. Det sjönära läget till bad i Valsjön, Sätterfjärden eller i Trälhavet vid Brevik gör sommarhalvåret skönare. Närheten till Saxarfjärden och skärgården med skärgårdskrogar och badklippor måste utnyttjas för bästa livskvalitet.


Hela utemiljön, med trädgård och uteplatser, är mycket välskött och inbjuder till rogivande trädgårdsskötsel eller bara avkoppling med en god bok. Den generösa och högt placerade altanen är helt skyddad från insyn. Här finns plats för dukat långbord eller solstolar. I markplan finns ett perfekt litet ”utekök” med grillplats, snyggt inramad av spaljé. Tack vare skyddande plank, spaljéer, fruktträd och annan grönska, bildas flera vackra ”rum” på tomten. På framsidan får man sol från frukost till lunch och på trädgårdssidan från lunch till kväll.


Snickeri Relax TP

Relax TP

VV

VV

Bastu

Tvätt

Bibliotek Snickeri Bibliotek Relax TP

Förråd/Klk Förråd/Klk VV

Hall Hall Tv-rum Bibliotek Tv-rum

Klk Klk Förråd/Klk

Hall

Tv-rum Klk

Källarplan Källarplan 1

2 0

N 3

1

4

2

N

5 3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma

Källarplan 0

1

N 2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma


Tommy Carlberg Telefon: 08-522 348 03 Mobil: 070-753 48 13 E-post: tommy@sjonara.se

SJÖNÄRA består idag av sju specialiserade mäklare och tre minst lika specialiserade mäklarassistenter. Vi har kontor mitt i Vaxholm samt på Värmdö, vid Strömma.

Hamngatan 20, vaxholm stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

BLI SJÖNÄRA VÄN Anmäl dig direkt på vår hemsida så får du först av alla nyhetsbrev om våra kommande försäljningar

S_Skogsrundan_Tommy_16sid  

Södra Skogsrundan 2 Margretelund Kärnhus AB, som uppförde husen på 70-talet, gick tyvärr snart i konkurs då de byggde med mycket högre kvali...

S_Skogsrundan_Tommy_16sid  

Södra Skogsrundan 2 Margretelund Kärnhus AB, som uppförde husen på 70-talet, gick tyvärr snart i konkurs då de byggde med mycket högre kvali...