Page 1

Norra Lagnö 1:250 Värmdö


Efter ett par minuter med båt över kända farvatten möter Risholmen. Ön är en sommaroas med charm och stor tillgänglighet från fastlandet. Med ett härligt läge, på utsidan av Risholmen, ogenerat och med frihets- och skärgårdskänsla, stoltserar detta sjöställe. Hus och gästhus är nybyggda och erbjuder en fantastisk sjöutsikt över inloppet till Stockholm och vacker innerskärgård. Läget är bland det högsta på Risholmen vilket gör läget ogenerat, majestätiskt och bjuder på förstklassig vattenkontakt. Den kuperade naturtomten, med huvudbyggnad och gästhus uppfört högt på berget, bjuder på skärgårdsnatur med blåbärsris, ljung och i främre delen öppna klipphällar sluttandes ner mot Saltsjön och brygganläggningen. Här upplevs känslan av ett näste högt på berget och väl kvarvalda furor erbjuder vindskydd och ger inramning.


Här lever man med naturen inpå knuten och både säl och havsörn har skådats. På tomten finns öppna ytor, kanske för att spela sällskapsspel med familjen. Väl framme möter en stor flytbrygga som övergår till en bergfast brygganläggning. Flytbryggan är från senare år, stabil och väl tilltagen med plats för segelbåt längs med bryggan eller på boj. På brygganläggningen kan utemöbler och solstolar placeras idealiskt för att njuta av morgonkaffet efter ett dopp i det blå eller kanske uppleva solnedgången i goda vänners lag med ett glas rosé. I sjöboden kan flytvästar och fiskeredskap prydligt kan hängas in och här kan i framtiden bastun vara placerad. Fastigheten har ytterligare en mindre fast brygga, även den med segelbåtsdjup.


Från bryggan går en trappa upp på berget och snabbt tornar huvudbyggnaden upp sig. Huset mäter 117 m² är byggt mellan 2005-2009 och är väl tillaget i en smakfull öppen planlösning med bra materialval och ytskikt. Här finns möjlighet att bo permanent och få uppleva lugnet i skärgården såväl tidig vår som sen höst. Runt sjö-, syd- och ostsidan av huset sträcker sig ett trädäck om hela 105 m² med ljuvlig sjöutsikt. Här kan middagsbordet uppdukas i goda vänners lag och här kan hela dagens sol, på sin bana från öster till väst upplevas. Entrén sker från sjösidan och från den välkomnande hallen med klinker går den smakfulla planlösningen att skåda. Storstuga och kök öppnar upp sig med stora fönster mot nordöst och sydväst vilka ger ett härligt ljusinsläpp. Från köket, med full maskinell utrustning, kan maten tillagas på keramik- och gashäll samtidigt som en ljuvlig sjöutsikt beskådas. Köket övergår till en öppen storstuga med matplats och sällskapsrum. Här finns plats för den stora familjen och stora fönster i flera väderstreck som sträcker sig till golvet och stilrena detaljer ger en härlig atmosfär av skärgård.


FAKTA Pris/bud: 5 800 000 kr Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 2009 Boyta: 117 m² Antal rum: 5 rum, varav 2-3 sovrum Tomtareal: 5 370 m² Säljare: Annika & Jan Gustafsson Fastighetsbeteckning: Norra Lagnö 1:250 Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 3 566 000 kr (fastställt avs år 2009) Driftskostnad: 15 300 kr/år Pantbrev: 2 250 000 kr Gemensamhetsanläggning: Värmdö Aspvik GA:4 TV-anslutning: TV-antenn Sjönära avstånd: 0 min

Ritningen baseras på ett original, vissa avvikelser kan förekomma.


FAKTA Grund: Plintar Stomme: Trä Bjälklag: Trä Fasad: Liggande träpanel Fönster: Två- och treglas med argongas Ventilation: Självdrag

Längst in i huset finns ett stort, rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och utgång mot altanen i öster. En egen ingång finns till det exklusiva badrummet med både dusch, bubbelbadkar och inbyggt handfat. Inbyggd mosaik från Versace pryder smakfullt väggen. I badrummet finns toalett av modell ecovac och tvättmaskin. En egen altandörr finns för att snabbt nå altanen.

Vatten: Sjövatten genom egen reningsanläggning Avlopp: Tvåkammarbrunn Uppvärmning: Vattenburen golvvärme med elpanna


Från hallen vid entrén nås ett minde Gästhus med förstklassig utsikt

badrum med dusch, inbyggt handfat och ecovac. Ett större sovrum med möjlighet till ombyggnad till två sovrum. I huset finns genomgående askparkett med underliggande vattenburen golvvärme, vilket möjliggör alternativa val av värmekälla. Samma år som huvudbyggnaden uppfördes byggdes gästhuset på cirka 15 m² i nära anslutning . Här kan gästerna bo med hög standard och förstklassig utsikt. Populära utflyktsmål med den egna båten är Vaxholm som nås på 10 minuter. Getfoten utanför Tynningö med sin trevliga restaurang. Kanske Grinda med sitt kända värdshus. Känslan av att kunna ta egna båten till vackra vikar och badklippor i området är slående.


Risholmen ligger mycket tillgängligt och med både båt- och bilplats vid Aspviks brygga nås fastigheten på några minuter. Läs mer på www. aspviksbrygga.se. Från Slussen nås den egna bryggan med bil och båt på cirka 35 minuter. Det går även att beställa passbåt vid behov. Närmsta handel med bil finns i Gustavsberg och med båt i Vaxholm med krogar och all service man kan önska sig. På ön finns enstaka permanentboende men på sommaren befolkas ön med lyckliga innehavare av en egen fastighet i skärgården. På Risholmen är man fri och kan lätt pendla in till jobbet i storstaden. Bebyggelsen och den enastående tomten i kombination ger en ljuvlig känsla och från bryggan och altanen går att höra måsar och vågor som möter varandra.


ELISABETH ELDH 08-522 348 06

TOM KALLSTENIUS 08-522 348 02

TOMMY CARLBERG 08-522 348 03

CAMILLA ASPLUND 08-522 348 05

PETER SVENSSON 08-522 348 07

JOHAN VOGEL 08-522 348 01

CARINA HEDIN 08-522 334 60

CECILIA ARVIDSON 08-522 348 04

LOUISE HELLSTRÖM 08-522 334 61

ROBERT NORDSTRAND Telefon: 08-522 348 08 Mobil: 070-523 58 77 E-post: robert@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

Risholmen - Värmdö  

Sjöställe med vacker bergs- och naturtomt och storslagen utsikt. Nybyggt toppmodernt hus, gästhus och egen brygganläggning med segelbåtsdjup...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you