Page 1

för livsnjutaren

Riddarvägen 182


© Sjöfartsverket


v

älkommen till en villa för livsnjutare. Innan arkitekten satte pennan på pappret var ägarnas kravlista tydlig på några punkter; hitta ett högt och soligt läge med sen kvällssol, ljus

planlösning med ytor för umgänge och familjeliv, stora rum, rymd, låg driftskostnad och gärna lite lyx för kropp och själ. Resultatet går att uppleva genom ett besök på Riddarvägen 182 i Österskär.


Det var de välbärgade stockholmarnas längtan till skärgården som vid 1900-talets början skapade området Österskär. Roslagsbanan med Österskär som ändstation anlades redan 1906. Med snabbtåget via Täby Centrum nås Stockholm på drygt 30 minuter och det går lika snabbt med bil. I dag är Österskär ett mycket eftertraktat villaområde med den vackra skärgården in på knuten. Miljön är fridfull och närmsta badbrygga ligger på en kort promenad från villan. Här erbjuds en livsstil med bad- och båtliv på bekvämt avstånd till både stan och Arlanda.

’’

En livsstil med bad- och båtliv.


Villan ger ett gediget och mycket gott intryck. Här har man inte sparat in på något när det gäller materialval eller utrustning. Listan kan göras lång av högkvalitativa produktval. För att nämna något; genomgående vattenburen golvvärme i alla tre planen från bergvärmepump CTC med frånluftsvärmepump Nibe för lägsta energiförbrukning, vardagsrum och stora sovrummet är förberett för AC med el och rör, genomgående enstavig ekparkett från Kährs, eldstäder med insatser från Sparherm med uppfällbara integrerade glasluckor, spotlights från Porsche i kök, vit tunn stenskiva i kök, extra bred silvermetallic induktionshäll med powerboost, dubbla rostfria fläktar från Eico, infälld svart blankpolerad granit vid entré, dörr från Snickarper och solida innerdörrar från Swedoor, skjutdörrar och garderobsinredning från Mirro, granitkeramikplattor 60x60 cm i hela relaxen, glasmosaik metallic. Med andra ord är allt noga utvalt för bästa komfort och prestanda. Planlösningen är underbart ljus med härlig rymd i öppen lösning med 2,6 m till tak i entréplan och 4 m i allrum på övre plan. Här får den stora familjen plats tillsammans med många gäster. Tack vare dubbla glasdörrar mot uteplatserna på alla tre planen, suddas gränsen bort mellan ute och inne under sommartiden. Funktion har varit viktigt för familjen. Här finns duschar med wc på varje plan och stort runt bubbelbad intill bastun i relaxavdelningen. Intill ligger det egna gymmet och förråd. Sovrummen har rymliga garderober och till det stora högst upp en walk-in-closet. I tvättstugan finns bra bänkytor och generös yta för klädvård.

Allt är noga utvalt för bästa komfort och prestanda


Fastighetsbeteckning: Tuna 8:82 Pris/bud: 7 750 000 kr Sjönära avstånd: 4 min Byggnadstyp: 3 plan i souterräng Byggår: 2008 Boyta: 260 m² Biyta: 80 m² Antal rum: 8 rum, varav 5 sovrum Tomtareal: 1 069 m² m² Grund: platta på mark Stomme: leca och trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: Aluzink dubbelfalsat Fönster: 3-glasfönster isoler Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning Vatten: kommunalt vatten Avlopp: kommunalt avlopp Uppvärmning: Vattenburen golvvärme från bergvärmepump med återvinning genom frånluftsmodul Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 4 040 000 kr (fastställt avs år 2009) planbest: Byggnadsplan (196408-06) driftskostnad: 30 670 kr/år Pantbrev: 6 700 000 kr gemensamhetsanläggningar: Österåker Tuna GA:4 tv-anslutning: tv-antenn internetanslutning: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s Säljare: anna persson och ulrik axelsson

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Lite lyx för kropp och själ.


’’

Välkommen till en villa för livsnjutare – här har man inte sparat in på något när det gäller materialval eller utrustning.


Stort runt bubbelbad intill bastun i relaxavdelningen


Det varmisolerade garaget uppfördes 2012 och rymmer två bilar. Idag är allt ett öppet rum men här finns möjlighet att dela av ett separat förråd med egen utgång. Den breda garageporten öppnas med fjärrkontroll.


Österskärsskolan är omtyckt med klasser från F - åk 5. Flera förskolor finns i området. På nära gångavstånd nås tågstationen och Österskärs handel, en mycket populär livsmedelsbutik med kanske norrorts bästa charkdisk. Förbi stationen börjar strandpromenaden med underbar utsikt över Trälhavet. Vid Österskärs havsbad ligger restaurangen Solbrännan Café och Restaurang.


  



  











 



 

 

 

 





 

Entréplan  

 Ritningen och måtten baseras på ett original. Ritningen och måtten baseras på ett original.  Viss avvikelse kanförekomma. Viss avvikelse kan förekomma.




  





 



Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.


     



























 

 





 

























 



 


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

tommy carlberg

08-522 348 03, 070-753 48 13 tommy@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Riddarvägen 182 2013 tc 20sid